www.hullygully.nl

 

www.hullygully.nl

NIEUWS DECEMBER 2010

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

31 December 2010

Zeven aanhoudingen voor mishandeling op ' Koale kermis'

ENSCHEDE - Zeven mannen in de leeftijd van 19 tot en met 22 jaar zijn in de afgelopen dagen opgepakt wegens mishandelingen tijdens de ˜Koale Kermis in Ootmarsum, in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 november. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de mishandelingen van een 22-jarige man uit Albergen en een 21-jarige portier. Tijdens de Koale Kermis in Ootmarsum werd een 22-jarige man uit Albergen door een groep mannen in elkaar geslagen. Toen een 21-jarige portier probeerde de man te helpen, ging de groep er vandoor. De portier wist echter een van de groepsleden, een 21-jarige man uit Overdinkel, aan te houden. Daarop kwam de groep terug om hem te helpen en raakte de groep slaags met de portier. Zowel de portier als de Albergenaar deden aangifte van mishandeling. Maandag en dinsdag werden twee mannen van 20 en 21 jaar uit Overdinkel, een 19-jarige man uit De Lutte en vier mannen van 20, 20, 21 en 22 jaar uit Losser aangehouden. Een 20-jarige en een 22-jarige man, beiden uit Losser, konden na verhoor weer .

Bron : TC Tubantia

30 December 2010

Attracties gezocht voor carnavalskermis Zoutleeuw

Zoutleeuw (Belgie) is op zoek naar twee attracties voor de Carnavalskermis van 20-21 maart 2011.

Voor meer informatie Info pdf-bestand

Bron : Alain Andries / Toerisme Zoutleeuw

29 December 2010

Shake & Roll onder de veilinghamer.

Van 7 januari 17.00 uur tot en met 11 januari 19.00 uur kan er geboden worden op de Shake & Roll bij BVA Auctions.

Bron : BVA Auctions

28 December 2010

Megakermis Americahal Apeldoorn

De Americahal in Apeldoorn heeft de jaarlijkse indoorkermis. Dit jaar is deze van 19 tot en met 27 februari. De attractie staan zowel binnen als buiten de hal. Op woensdag 23 en donderdag 24 oktober zijn er de traditionele Euroweken

Bron : Americahal

27 December 2010

AD test oliebol uit Spijkenisse als beste

ROTTERDAM - Meesterbakker Voskamp uit Spijkenisse is de winnaar van de Nationale Oliebollentest van het AD. Daarmee is een eind gekomen aan de hegemonie van de zevenvoudig winnaar van de test, de Rotterdamse oliebollenkoning Richard Visser.

Die kreeg het afgelopen jaar een overval, de dood van zijn vader en brandstichting in zijn kraam te verwerken. De krant maakt de uitslag dinsdag bekend. De winnaar van dit jaar haalde als enige van de ruim honderd beoordeelde bakkers en kramen een tien. Dit in schril contrast tot de zeven nullen die ook werden uitgedeeld. Het ging daarbij om misbaksels van een andere leverancier uit Spijkenisse, alsmede van kramen uit Veldhoven, Rotterdam, Amsterdam/Ouder-Amstel, Den Bosch, Hoorn en Purmerend.

Bron : www.nu.nl

26 December 2010

Inversion XXL familie Ordelman

Nieuw voor de Nederlandse kermissen in 2010 is de inversion XXL van de familie Ordelman. Een voor Nederland nieuwe attractietype die voor sensatie zal gaan zorgen bij zowel publiek als mensen die deze attractie ingaan.

Afbeelding met dank aan familie Ordelman.

25 December 2010

Winterland Oss sluit 2010 af met Hollandse avond

Winterland Oss sluit 2010 af met een spektakel: donderdagavond strijken vanaf 19.00 uur bekende vertegenwoordigers van het levenslied in het paviljoen neer. Onder andere Roy Dekkers, Randy Voet en Jacky van den Akker sluiten het jaar af zoals het hoort: met een feest. Liefhebbers van Nederlandstalige muziek kunnen deze avond hun hart ophalen en genieten van de beste zangers in hun genre.

Alle informatie over deze avond en Winterland Oss is te vinden op www.winterlandoss.nl.

24December 2010

I'm dreaming of a .....Super Loop.

Christmas Eve vandaag. Hits als ' Do they know it's christmas' , 'Last christmas', 'Santa claus is coming to town' en Bing Crosby's evergeen ' White christmas' denderen de boksen uit. Van een witte kerst hoef je dit jaar niet te dromen. Een blik uit je raam leert dat het buiten een' Winter Wonderland' is. Nu we niet meer hoeven te dromen van een white christmas zullen we maar ergens anders over dromen. Zou het geen fantastische droom zijn als er een Super Loop op de kermis gaat komen ? Maar zoals Marco Borsato al zong : " de meeste dromen zijn bedrog"........ Of "een keer in de zoveel tijd komen dromen uit ?

Ik wens iedereen prettige kerstdagen en een gezond en gelukkig 2011. Godrie Spijkers - webmaster www.hullygully.nl

23December 2010

Merlin Entertainments Group, Europe's largest and the world's second largest parks and amusement attractions operator, is breaking into the Australian and New Zealand markets after agreeing to an A$115m (US$113.9m) deal to buy the attractions of Village ...

Bron : Interpark

22December 2010

DOMMELEN - De kermis in Dommelen moet nieuw leven in worden geblazen. Dat vindt tenminste de wijkraad van Dommelen.Gerard Bots gaat voor de dorpsraad kijken hoe hij de kermis kan verbeteren. Een van de redenen voor de teruglopende bezoekersaantallen is volgens Bots dat de attracties niet echt aansprekend zijn. Daarnaast vindt de kermis plaats in het laatste weekend van augustus. De zomervakantie zit het evenement daarom soms in de weg. Om toch weer mensen naar het festijn te krijgen, wil Bots het verenigingsleven er bij gaan betrekken. "Ik denk aan een kermis zoals vijftig jaar geleden", zegt Bots. "Dus naast de normale attracties ook allerlei ouderwetse spelletjes waar de verenigingen bij betrokken zijn." Door de verenigingen er op deze manier bij te betrekken hoopt Bots weer extra bezoekers naar het Martinusplein en de omliggende kroegen te trekken

Bron : Eindhovens Dagblad

21 December 2010

Heartbreaker voor Bartelds

Op de European Attraction Show in Amsterdam in 2009 was de Heartbreaker te bewonderen. Recent is bekend geworden dat deze attractie gaat reizen onder exploitant Bartelds. De eerste kermis die onder deze exploitant aangedaan wordt Kerstland in Utrecht

20 December 2010

Werkstraf voor inbraak in een oliebollenkraam

NIEUW-RODEN - Een man uit Nieuw-Roden moet 30 uur werkstraf uitvoeren voor inbraak in een oliebollenkraam. Dat gebeurde op de kermis in Leek.

De man zei dat hij na het drinken van een flinke hoeveelheid alcohol gewoon zin had in een oliebol. Omdat de kraam dicht was, had hij een rolluik omhoog getild om zo een oliebol te kunnen bemachtigen. De eigenaar van de kraam miste de volgende dag echter toch iets meer dan alleen maar een oliebol. Hij bleek ook een koker met kleingeld kwijt te zijn en heeft daarom aangifte gedaan.

Bron : RTV Drenthe

19 December 2010

Eerste zebra geboren in Gaiapark

Na ruim vijf jaar is eindelijk de eerste zebra van GaiaPark geboren! Vanwege het winterse weer blijven de zebra's voorlopig op stal. Je moet dus nog even geduld hebben om het hengstveulen met zijn zwart-wit gestreepte pyama te kunnen bewonderen.

Bron : Nieuwsbrief Gaiapark.

18 December 2010

Erlebnispark Tripsdrill op Touristmesse CMT

Auch wenn der Erlebnispark Tripsdrill derzeit Winterpause macht, laufen die Vorbereitungen fudie neue Saison bereits auf Hochtouren. Am 16. April 2011 ist es soweit. Auf der Tourismusmesse CMT in Stuttgart vom 15. bis 23. Januar 2011 erhalten Sie einen ersten anberblick abr die im Bau befindlichen Baumhauser sowie die Hauhepunkte und Veranstaltungen der neuen Saison. Sie finden Tripsdrill in Halle 6 am Stand 6D78.

Bron : Nieuwsbrief : Tripsdrill

17 December 2010

Nieuwe gebakkaam Richard Voets

Sinds kort is de nieuwe gebakkraam van Richard Voets op reis. Tijdens de feestdagen staat deze kraam bij Winkelcentrum de Heijfhoef in Tilburg waar lekkere oliebollen en andere lekkernijen gekocht kunnen worden.

Bron : Richard Voets.

16 December 2010

Nieuwe eigenaar Jamaica Trip

De Jamaica Trip heeft sinds kort een nieuwe eigenaar en wel H. Sipkema en Dochter.

15 December 2010

Maandagavond 27 december s disco-skating avond op Winterland Oss

Oss, vrijdag 24 december Voor iedereen die schaatsen op Winterland Oss leuk vindt, heeft de organisatie een leuke verrassing: maandagavond is het van 18.00 tot 22.00 uur disco-skating. De ijsbaan wordt omgetoverd tot een heuse disco, compleet met diskjockey, discolampen en dansmuziek. De gewone prijzen zullen gelden voor de disco-skating avond: voor twee uur schaatsen en voor de huur van schaatsen voor twee uur. Alle overige informatie over deze avond en Winterland Oss is te vinden op WinterlandOss.

Bron : Persbericht Winterland Oss.

14 December 2010

Eerste evenementen Preston Palace 2011 bekend

De eerste grote artiesten voor 2011 zijn bekend! In 2011 zullen Frans Duijts, Jannes, Jeroen van der Boom, Gordon en Nick & Simon een spetterend optreden verzorgen. Daarnaast biedt Preston Palace een veelzijdig programma met diverse Q-music partys en thema avonden. Hou de website in de gaten voor meer informatie en de actuele agenda.

Bron Nieuwsbrief : Preston Palace

13 December 2010

New family attraction to open in Zhejiang

A new visitor attraction for families is preparing to open a new family-oriented attraction in the historic scenic town of Wuzhen in the Zhejiang province of eastern China.

Bron : Interpark

12 December 2010

Tilburgse Kermis tweede publieksevenement van Nederland

Tilburgse Kermis stijgt van plek drie naar twee De Tilburgse Kermis is in 2010 qua media-aandacht en aantal bezoekers het tweede publieksevenement van Nederland. Alleen de Vierdaagse in Nijmegen blijft de grootste kermis van de Benelux voor.

Dit blijkt uit de jaarlijkse TOP 100 Evenementen Monitor van Respons, een onafhankelijk data- en onderzoeksbureau op het gebied van vrijetijdsbesteding. In 2009 stond de Tilburgse Kermis nog op de derde plek, achter de Vierdaagse Nijmegen en het Ortel Zomercarnaval in Rotterdam.

"Een prachtig resultaat," reageert wethouder Joost Moller, verantwoordelijk voor de Tilburgse Kermis. "We werken met z'n allen heel hard om de Tilburgse Kermis te blijven verbeteren. De ambitie is om in 2013 de beste Kermis van Europa te hebben, dus deze notering sterkt ons in het gevoel dat we op de goede weg zitten."

Uitbreiding kermisterrein in 2012 De gemeente Tilburg gaat onderzoeken of het kermisterrein in 2012 kan worden uitgebreid met grote gedeelten van de Spoorlaan en de Schouwburgring. In het onderzoek wordt mede onderzocht of het kermisterrein bereikbaar blijft voor de hulpdiensten en het openbaar vervoer.

Tilburgse Kermis 2011 - De eerste attracties voor de Tilburgse Kermis 2011 zijn bekend. De onderhandse verpachting heeft drie topattracties opgeleverd. De Intoxx, Mission Space en Walking Waterballs krijgen een plekje op het Spoorplein en Besterdplein. Op 17 januari is de openbare verpachting. De Tilburgse Kermis vindt plaats van 22 tot en met 31 juli 2011.

Bron : Gemeente Tilburg

11 December 2010

68 procent steunt PVDA Elburg

ELBURG - Het standpunt van de PvdA in Elburg om niet akkoord te gaan met de kermisverordening is door 68 procent van de stemmers op de poll gesteund. De afgelopen week gaf een ruime meerderheid op deze website aan dat een kermis afgebroken mag worden op een zondag, zoals de PvdA ook wil. De partij kon onlangs niet instemmen met de kermisverordening, die het mogelijk maakt twee keer per jaar een kermis in de gemeente Elburg tehouden. Het bezwaar van de PvdA richt zich op de passage waarin staat dat de kermis pas op maandag afgebroken mag worden, in verband met de zondagsrust.

Bron : De Weekkrant

10 December 2010

Creatieve woensdagen tijdens Winterland Oss

Creatievelingen hebben op de drie woensdagen van Winterland een extra reden om naar het Osse centrum te komen. Op 22 en 29 december en 5 januari kunnen zij allerlei creatieve workshops volgen in het

Winterland Cafe - In de ochtenden en middagen vinden vijf verschillende workshops plaats: marmeren, decopatchen, wolvilten, boetseren en keramiek schilderen. Deze workshops worden gegeven door vijf zeer enthousiaste vakkrachten uit de regio: Alex van der Heijden, Marie Jose Langhout, Bea van Dongen, Corina Bertens en Nicole Kranenburg. Zij introduceren de verschillende technieken en begeleiden de deelnemers bij het maken van hun eigen creatie.

Creatieve wintersfeer - Nicole Kranenburg is de initiatiefneemster van de workshops: Toen ik hoorde dat de organisatie van Winterland een programma om het schaatsen heen zou organiseren, heb ik meteen contact opgenomen. Wat is er nou leuker dan in zo'n gezellige wintersfeer een creatieve workshop te volgen? Je leert de technieken van de vakkracht en je gaat met je eigen creatie naar huis! Iedereen kan deelnemen: jong en oud, alleen of met een groepje. Superleuk toch: eerst de stad in, dan een workshop volgen en ten slotte even schaatsen?

Praktische informatie - De workshops zijn toegankelijk voor iedereen van 6 t/m 99 jaar. Inschrijven kan per mail: info@winterland-oss.nl. Deelname kost 10 euro per persoon. Het exacte schema van de workshops en links naar de websites van de workshopleiders zijn te vinden op Winterland Oss

Bron : Persbericht Winterland Oss

9 December 2010

DVD Eindhoven

Bij kermisdvdshop is weer een nieuwe kermisdvd verschenen. Deze keer over Park Hilaria kermis 2010.

Bron : Kermisdvdshop

8 December 2010

Begin januari 2011 komt de Chaos naar Nederland. Dhr. Toon van de Weerdt gaat met deze attractie reizen. De attractie-afmetingen zijn 17 bij 12 meter met een vluchthoogte van 22 meter. De attractie wordt geladen op 2 opleggers van 16 meter. De attractie is gebouwd bij het Nederlandse KMG te Neede.

Bron en foto : Toon van de Weerdt

7 December 2010

Kermis in Huizen op losse schroeven

Het doorgaan van de kermis rond Koninginnedag 2011 in Huizen staat op losse schroeven. Dit meldt De Gooi - en Eemlander. Het gemeentebestuur vindt een plek aan de Naarderstraat om uiteenlopende redenen niet geschikt. De plaats wordt te risicovol geacht als er zich een calamiteit voordoet in de directe omgeving. Ook vraagt men zich of de buurt wil meewerken. Ten derde is burgemeester Hertog weinig gelukkig met attracties pal naast het herdenkingsmonument. De kermisexploitanten voelen niks voor het enige alternatief, de kop van de Oude Haven. Volgens Jan Kos, voorzitter van de Oranjestichting, zal het doorgaan van de kermis nu een hele moeilijke zaak worden

Bron : Gooi en Eemlander

6 December 2010

Volgend jaar weer kermis in Elburg?

ELBURG Vanaf volgend jaar kunnen twee kermissen gehouden worden in de gemeente Elburg. Tijdens de raadsvergadering van 29 november heeft de gemeenteraad in meerderheid ingestemd met de kermisverordening die dat mogelijk maakt. In de verordening is geregeld dat er in de tweede week van mei een kermis plaats kan vinden in Harde. De aangewezen locatie is daarvoor het terrein van zwembad De Hokseberg. Daarnaast is er in augustus ruimte voor een kermis in Elburg. Die zal moeten plaatsvinden aan het parkeerterrein aan de haven.

Zondag - Een belangrijk punt in de verordening is de zondagsrust. Nu is in de verordening opgenomen dat de kermissen tot en met zaterdag lopen en dat er op zondag niet afgebroken mag worden. Ook daarmee ging de raad akkoord. Voor de grootste raadsfractie Algemeen Belang was die waarborg van de zondagsrust essentieel. Omdat de handhaving zo stevig in de verordening verankerd staat, kon ook Algemeen Belang instemmen. Bij eerdere gelegenheden heeft die fractie al duidelijk gemaakt voor de komst van een kermis te zijn. we met deze verordening kermissen toestaan en dus zorgen voor nog eens extra leven in de Elburgse brouwerij, lijkt ons een goede zaak, aldus Freek van der Heide van Algemeen Belang.

Oranjeverenigingen - Voor de eventuele opbrengsten van de kermis gaf hij gaf het college nog een suggestie mee. zouden het een goed idee vinden als die opbrengst ten goede zou komen aan de Oranjeverenigingen van de gemeente Elburg, aldus Van der Heide. dat geld kunnen ze weer activiteiten ontwikkelen voor alle inwoners van onze gemeente. De portefeuillehouder, burgemeester De Lange, zegde toe die suggestie mee te nemen

Bron : Veluweland

5 December 2010

Visitor numbers up at Ocean park

Ocean Park in Hong Kong experienced a six per cent increase in visitor numbers in fiscal 2010.

Bron : Interpark

4 December 2010

Euro Disney unviels eco-resort plans

Euro Disney SCA, operator of the Disneyland Paris resort, has unveiled a new concept vacation destination that is set to be developed in partnership with Groupe Pierre Group and Vacances Center Parcs.

Bron : Interpark

3 December 2010

Het is niet altijd kermis op de Schans

door Mariette den Engelse. NOORDSCHANS - De ruzie tussen de overburen Gerard Silvius en kermisexploitant Ron Kievit uit Noordschans duurt al jaren. Silvius klaagt over nachtelijke overlast van vrachtwagens maar Kievit weet zich van de prins geen kwaad. De gemeente heeft naar eigen zeggen veelvuldig bemiddeld maar zonder resultaat. Gecontroleerd is er ook en Kievit houdt zich volgens de gemeente aan de regels. Silvius is inmiddels de wanhoop nabij. Hij heeft zijn huis al extra geisoleerd. "En nog liggen wij 's nachts wakker van het lawaai. Kievit rijdt af en aan met vrachtwagens en kermisattracties, vooral in de avond- en nachturen. En hij parkeert ze op straat zodat wij er hele dagen tegenaan kijken." Even verderop aan de Noordschans ligt een terrein waar Kievit zijn wagens kan stallen. Maar tussen 19.00 uur en 7.00 uur mag hij dat terrein niet op. "En dus komt hij met de wagens naar huis en hebben wij er last van." Silvius is niet de enige, hij heeft onlangs een lijst met dertien handtekeningen opgestuurd naar de gemeente. Stapels papieren heeft hij thuis, het dossier is groot. De gemeente heeft in 2007 en 2008 handhavend opgetreden maar stelt dat het nu rustig is bij de kermisexploitant. "Maar de gemeente kondigt haar bezoek altijd aan. Laatst nog heeft Kievit zijn terrein schoongemaakt en alle wagens weggehaald omdat hij wist dat de burgemeester kwam. Zo kan ik me ook aan de regels houden", stelt Silvius die zich door de gemeente in de steek gelaten voelt. "De overlast is ook vaak in het weekeinde, want dan controleert de gemeente niet. Het is gewoon pesterij en treiterij van Kievit." Maar datzelfde zegt Kievit van Silvius. "We hebben met niemand problemen, alleen Silvius wil ons hier weg hebben." Kievit, die een jaar of zes geleden van Rotterdam naar Noordschans verhuisde, zegt goed opgenomen te zijn in de gemeenschap. "Zo lever ik altijd de kramen voor de braderie in Klundert en voor Klundert bij kaarslicht." Kievit zegt geen grote vrachtwagens thuis te hebben. "Die staan op mijn bedrijf in Rotterdam of op het terrein aan de Noordschans. We hebben hier alleen kleine aanhangertjes en dat mag." De politiek roert zich inmiddels ook. Silvius heeft onlangs bij de commissie Bestuur zijn beklag gedaan. Diverse partijen zijn in Noordschans gaan kijken. Wellicht dat zij weten hoe deze impasse te doorbreken.

Bron : Bn/ De Stem

2 December 2010

Q-music en Preston Palace zijn good for you!

The Party van Q-music komt weer naar Preston Palace op zaterdag 18 december 2010. Van 20.00 uur tot 01.00 uur lekker eten, drinken en swingen!

Q-music geeft, als een van de populairste radiostations van Nederland, dagelijks vele luisteraars een positief gevoel. Met 'the Party' creeren we datzelfde gevoel. Met goede muziek, enthousiaste deejays en het 'Foute uur" live op locatie barst het feest gegarandeerd los.

Bron : Preston Palace

1 December 2010

Winterdroom Gent

In het Belgische Gent vind het evenement Winterdroom plaats. Op het Sint Pieterplein staan van 3 december 2010 tot en met zondag 16 januari 2011 een ijspiste, winterdrop en enkele kermisattracties waaronder een reuzenrad en een wilde-muis achtbaan. Ook vinden er theatervoorstellingenplaats. Voor meer informatie : Winterdroom.be

Oudere berichten

Back