www.hullygully.nl

Copyright www.hullygully.nl

NIEUWS FEBRUARI 2009

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

28 Februari 2009

Plopsa-park in Rotterdam nog steeds mogelijk

Naar aanleiding van het bericht getiteld “Plopsaland van de baan” dat gisteren in het Algemeen Dagblad editie Rotterdam verscheen, ontkent Plopsa hierbij stellig dat de optie om een themapark in Rotterdam te bouwen voorgoed van de baan zou zijn. Momenteel wacht Plopsa op verder initiatief van de stad Rotterdam.

Bron Persbericht Plopsa

28 Februari 2009

Carnavalskermis Leuven 2009

In Nederland mag carnaval al weer voorbij zijn. In België gaat deze de hele vastenperiode door. Zo is de caranavalskermis van Leuven van 7 maart to 18 maart.

Grootvermaak : Autoscooter (Bogaert), en Freestyle (Hayen),

Kindervermaak : Kindermolen (Valkiers), Pluto's buggy (Drutti-van den Heuvel) en Autopiste Formule 3000 (Duqaine-van den Broeck),

Spelvermaak : Eendjesspel (Greif), Fishing Hall (Adriaens), Pandaspel (Valkiers), Funhouse (Dotremont), Ballonenschieten (Messiaen),

Consumptiewaren : Hamburg/Hot Dog (Van der Borght), en Frituur (Roland)

Bron : Gemeente Leuven

27 Februari 2009

Kermis Mol 2009

Van 21 tot en met 24 maart is het weer de jaarmarktkermis van Mol. Ook dit jaar weer veel bekende attracties op deze kermis.

Grootvermaak : Ali baba (de Roover), Space Simulator (Florens), Spookhuis (Mampaey), Autoscooter (Michielsen), Autoscooter (Thommis), Dragon (Torfs), Round up (Vermeylen), Maxi Move (Wuyts), High Energy (bvba f&v) Funhouse (Ropers), en Showtime Madness (Ropers-Hendrickx),

Kinderzaken : Babysport (de Saedeleir), Minikarting (de Wever), Babysport (Maërien), Hypodroom (Meyvis), Carrousel Galoppant (Faes), Kindermolen (montante), en Trampoline (Romain Drutti-van den Heuvel),

Spelzaken : Euroball (Belgafun bvba), Lunapark (N. Bogaert), Lunapark (L. Bogaert), Lunapark (Bogaert Hermans), Tir-Fontein (Cavé), Schietkraam (Maeriën), Pottenspel (Meirisonne), Ballenspel (Merckx), Tir-safari (Michiel), Viskraam (Ghislaine Michielsen), Viskraam (Gitte Michielsen), Viskraam (Peter Michielsen), Schietkraam (Geets), Lunapark (Hendrickx Alain), Tir-Safair (hendrickx), Lunapark (Hendrickx), Lunapark (Hendrickx F.), American shot Guns (Janssen), Loterij (Michielsen), Schietkraam (montante), Lunapark (Renaut), Viskraam (Renaut), Pistoolschieten (Ropers), Koordjetrek (Ropers), Lunapark (Ropers-Hendrickx), Ballenspel (Rosa), Ballenspel (Saelen) Lunapark (Saelen), BB-Gun Shooting (Severeyns), Basket (Severeyns), Derby Race (Severeyns), Ballenspel (Severeyns), Schietkraam (Severeyns), Derby race (Severeyens), Koordjetrek (Simons), Pandaspel (Valkiers-Van Loock), Viskraam (van Brussel), Boogschietkraam (van Herck), Schietkraam (van Istendael), Lunapark (Verstraeten), Koordjetrek (Verstraten), Bulldozerspel (Volders), Smurfenspel (Clijmans), Schietkraam (de Saedeleir) en Hippo Hak (Severeyns),

Consumptiewaren : Frituur (Albert), Frituur (Booghmans), Suierspin (de Bruin), Frituur (de Bruin), Suikerspin (De Raes-van Gorp), Karakollen en hot dog (Faes), Confiserie (Pelckmans), Frituur (Postelmans), Suikerspin (Rosa), Frituur (van camp-de bruin), Confisserie (Antoine van Gorp), Suikerspin (Antoine van Gorp), Pizza-pasta (van Istendael), en Frituur (vanSeer),

Bron : Gemeente Mol

26 Februari 2009

Barber Cut van Bungee Fun

Op de gunningenlijst van de Tilburgse Kermis stond de naam 'Barber Cut' en op de indoorkermis in Apeldoorn was deze attractie te bewonderen. Het spel Barber Cut is een automaat waar chique prijzen als een gsm of een tomtom te winnen zijn. In de kast hangen de prijzen aan een draad. Na inworp van een muntstuk kan de speler een hendel bedienen. Met die hendel moet een touw gevangen worden. Hierna knipt met een beetje geluk een schaar een touw door. Touw en prijs vallen vervolgens in het bakje voor de winnaar.

Godrie Spijkers

25 Februari 2009

Kermis Diksmuide 2009

Aswoensdag 2009 dus de boerenkielen, clownpakken en alle andere feestartikelen kunnen de kast weer in. En ondertussen verschijnen de paaseieren al weer in de supermarkten. Pasen 2009 komt er aan. Ook dit jaar is er in Diksmuide weer een paasfoor en wel van 11 t/m 14 april.

Grootvermaak : Big Swing (Greif-Lambirgts), Circus Las Vegas (Greif), Autoscooter (Hogie), G-Force (Janssens) en Popcornparty (van Herck)

Kinderzaken : Buggy's (Dedeurwaerdere), Kindertrampoline (Lampaert), Kindermolen (VanDycke Jan) Kindermolen (Vandycke Gilbert) en Miniautoscooter (Vroman)

Spelzaken : Prikballon (Benoit), Schietkraam (DeWulf), Lunapark (Declercq-Philips), Schietkraam (derieuw), Visspel (Derieuw), Touwtjes (De Smet), Pottenspel (De Smet), Balletjesspel (DeSmet), Amusementahl (Herman), Rad van Fortuin (Lonneville), Eendjesspel (Schmidt), Tir (Slootmakers), en Schietkraam (Stappers),

Consumptiewaren : Frituur-Gebak (Declerck), Suikerspin (Slootmakers), en Brends Gebak (Stappers),

Bron : Gemeente Diksmuide

24 Februari 2009

Nostalgische kermis Braakhuizen

GELDROP - Braakhuizen krijgt geen eigen zomerkermis. Maar een nostalgische kermis in het weekend van de Mei'se Mert van 22 tot en met 24 mei 2009 is wel haalbaar.

Dat schrijft het college van B en W in een brief aan de gemeenteraad. Vanuit de raad was de vraag gekomen of de Sluisstraat in Braakhuizen betrokken kon worden bij de Geldropse zomerkermis. In het verleden heeft de kermis op de Sluisstraat gestaan en dat was destijds in combinatie met de zomerkermis een succesvol evenement. Volgens het college is herstel van het evenement van toen niet haalbaar, onder meer omdat de horeca uit de Sluisstraat is verdwenen en omdat de zomerkermis van opzet is veranderd.

Bij wijze van experiment wil het college wel kijken of een zogenoemde nostalgische kermis aanslaat in de Sluisstraat. Zo'n kermis wordt gekenmerkt door meer ingetogen attracties die draaien en zwieren, voorzien van authentieke schilderingen, feeërieke verlichting en met muziek van vroeger.

Als na afloop blijkt dat zo'n nostalgische kermis geen succes is in de Sluisstraat, dan zou een verbetering van de kwaliteit van de voorjaarskermis een alternatief kunnen zijn. Gezien het aantal kermissen in Geldrop zal ook op termijn een afweging gemaakt moeten worden of andere kermisdata moeten komen te vervallen, aldus B en W.

Bron : Eindhovens Dagblad

23 Februari 2009

Kermis op oude plek Angeren

ANGEREN - Hoewel de locatie bestemd is voor woningbouw wordt ook dit jaar (eind juli, begin augustus) de kermis in Angeren op de Maliebaan aan de Zahnstraat gehouden. ''Het niet houden van de kermis is geen reële optie'', aldus B en W. Oorzaak: de bouwprocedure is vertraagd. De voorbereidingen om tot ontwikkeling te komen zijn vertraagd door onder meer een verjaringskwestie en een opdracht van de raad om een belendend perceel eventueel bij de ontwikkeling te betrekken, aldus B en W. Het evenementenplein bij het nieuwe sportpark Muijland is deze zomer nog niet beschikbaar.

Bron : De Weekkrant

22 Februari 2009

Beuningse kermis in september

Foto : Peter Deurloo

BEUNINGEN - De najaarskermis in Beuningen vond traditioneel plaats in oktober. Dit jaar verschuift de kermis op verzoek van de organisatie van de Septemberfeesten een maand naar voren. De najaarskermis is zodoende dit jaar van 11 tot en met 14 september.

Al in 2007 vroeg de organisatie van de Septemberfeesten van ondernemersvereniging Centrum Beuningen om een samengaan van dat evenement met de kermis. Gemeente Beuningen kaartte begin vorig jaar de kwestie aan bij de kermisexploitanten. In een enquête konden de spullenbazen laten weten wat ze van de verplaatsing in tijd vonden. Uiteindelijk zijn alle partijen – Centrum Beuningen, gemeente en exploitanten – het erover eens dat september een gunstiger periode is voor de kermis. De kans op goed weer is groter, het is langer licht dan in oktober. Beide kenmerken zouden in combinatie met de feesten voor meer bezoekers moeten zorgen.

Bron : De Gelderlander

21 Februari 2009

Indoor kermis Apeldoorn en Almelo

13 februari - Nog een aardigheidje voor de voorjaarsvakantie 2009: in de Americahal in Apeldoorn staat van zaterdag 14 tot en met zondag 22 februari een indoor kermis, met ook buiten veel attracties. De toegang tot de hal en het buitenterrein is gratis. Woensdag 18 en donderdag 19 februari zijn de jaarlijkse 1 Euro Dagen. De kermis is te bezoeken alle dagen van 14.00 tot 23.00 uur.

Ook in Almelo staat een indoor kermis: in Preston Palace, met zeven attracties in een Twents decor. Van maandag 16 tot en met vrijdag 27 februari dagelijks van 14.00 tot 18.00 uur en van 19.00 tot 23.00 uur. De toegang tot deze kermis is niet gratis, maar kost € 16,50: inclusief versnaperingen. Kinderen van 3 tot en met 10 jaar betalen de helft. De website van Preston Palace meldt nergens of de attracties vervolgens nog wat kosten.

Bron : Eropuitblog

20 Februari 2009

Kermis Deurne 2009

Van 12 tot en met 16 juni is het weer kermis in Deurne in het gezellige Noord-Brabant. Natuurlijk ook dit jaar een fraaie attractielijst.

Grootvermaak : Breakdance (Boeveld), Master (Bosma), Cakewalk (Cameron), Crazy Wave (Flamingo), Polyp (Leander), Cocoon (Lutgens), Reuzenrad (v.d. Marel), Speed (Ropers), Autoscooter (Roulaux), en Invision (Stroucken),

Kindervermaak : Pony rijden (Jagers), Draaimolen (Scheffers), Trampoline (Stroucken) en Buggy (Tieken)

Spelvermaak : Aquablasta (van Ballegooij), Kop van jut (Boojn-Sterrenberg), Schuivenspel (v.d. Bulk), Lijntrek (Jagers v.o.f.), Koopal (Jackpot), Bussensport (Martens), Schietsalon (Oostenenk-Maas), Kamelenrace (Ropers), Melkbussen (Ropers), Lucky Duck (Roulaux), Voetbalspel (Selbach), Kanalenspel (Souilljee), Rolbalspel (Souilljee), Skeeball (Spelbrink) en Grijpkranen (van Zetten)

Consumptiewaren : Visverkoop (van Dijk), Vietnamese loempia's (NGuyen), Gebakkraam (de Raden), Nougatkraam (Reemer), Suikerspin (Rodenburg), Snackbar (Rovers), Snackbar 2 (Rovers), Poffertjeskraam (Smolders) en Ijsverkoop (Willemsen)

Divers : Funny plates (Cordes),

Bron : De Kermisgids

19 Februari 2009

Nieuwe gebakkraam Hopman

Foto Erik Hopman, een van de bestaande gebakkramen waarmee exploitant Hopman blijft reizen.

Erik Hopman is druk bezig met zijn gebakkramen. Er komt een nieuwe gebakkraam bij voor markten en evenementen. Daarnaast zijn er enkele kramen verkocht en wordt een kraam aangepast. In de database op deze website zijn deze wijzingen inmiddels aangepast.

18 Februari 2009

Frisse Frisbee No 1

Hully Gully Frisbee No 1 is afgelopen winter voor een deel gerestylt. De attractie kreeg een nieuwe middenton en de vloer en draaimechaniek kregen een verfbeurt. Ook is het dambordmotief onder de gondelrand weer terug van weggeweest, alleen nu in andere kleuren.

17 Februari 2009

Kermis Kampen

foto archief Freddy Schinkel.

door Pieter Steenbergen. - Burgemeester Oosterhof wil niks weten van een volwaardige kermis op zondag. "Onmogelijk. Wij organiseren een kermis, jaarlijks voor het stadhuis. Met de omvang die het Sail-bestuur voor ogen heeft wordt de kermis een financieringsinstrument in plaats van een attractie.

KAMPEN - Verbazing en teleurstelling beheersen de politieke reacties op het rigoureuze besluit van Stichting Sail Kampen. Het college van B en W werd gisteren overvallen door het nieuws.

Burgemeester Jan Oosterhof: "Het komt op mij over als een emotionele beslissing en ik vind het jammer dat ze zonder overleg met mij als vergunningverlener hun conclusies hebben getrokken. Dan hadden we samen kunnen kijken waar de grenzen liggen."

Ten aanzien van Sail-voorzitter Hofmans wens om een volwaardige kermis op zondag te houden, is Oosterhof resoluut. "Onmogelijk. Wij organiseren een kermis, jaarlijks voor het stadhuis. Met de omvang die het Sail-bestuur voor ogen heeft wordt de kermis een financieringsinstrument in plaats van een attractie." Oosterhof neigt naar einde verhaal voor Sail Kampen. " Maar de raad kan deze brief niet voor kennis aannemen. Ik verwacht dat men hier nog over in debat wil."

Daar blijkt de coalitie echter weinig behoefte aan te hebben. Janita Tabak (PvdA): "De reactie van het Sail-bestuur bevreemdt ons. Voorafgaand aan de nota vroeg de stichting om duidelijkheid, om een herhaling van 2007 te voorkomen, toen een draaimolen bijna leidde tot een bestuurscrisis. Nu hebben we als raad die duidelijkheid gegeven, waarbij een kleinschalige kermis bovendien is toegestaan. Maar zij hebben blijkbaar grotere plannen in het hoofd. Ik begrijp die ambitie, maar dat is niet reëel, want er is geen raadsmeerderheid voor. Ik ben teleurgesteld, want Sail is voor Kampen een belangrijk en leuk evenement. In 2007 hadden ze het pico bello voor elkaar, waarom kan dat in 2010 niet op dezelfde manier? Als ze willen groeien, kunnen ze dat ook op de andere dagen doen. Ik verwacht niet dat de raad dit nogmaals op de agenda zet, de nota gaat namelijk over meer dan Sail alleen."

Het raadsdebat dunnetjes overdoen is ook aan Jan Willem Schutte (ChristenUnie) niet besteed. "Het is ontzettend jammer voor Kampen, maar deze verantwoordelijkheid neemt de organisatie zelf. Het kan niet zo zijn dat dit op de gemeente wordt afgeschoven. Hun ambitie kan ik me voorstellen, maar is, als je de samenstelling van de Kamper bevolking in ogenschouw neemt, niet reëel. Dat hadden ze kunnen weten. Toch had dit wat mij betreft niet gehoeven. De invulling van de afgelopen drie edities van het evenement was in mijn ogen prima." CDA-fractieleidster Hilde Mulder sluit zich bij haar coalitepartners aan: "Dit verbaast me en het had ook niet gehoeven. Sail wilde duidelijkheid ten aanzien van de zondag. Die hebben we door middel van kaders gegeven met de editie van 2007 in het achterhoofd. Let wel: de kaders sluiten activiteiten op zondag niet uit. Zij zien het als achteruitgang, maar het enige dat verandert is het aanvangstijdstip voor de zondagactiviteiten: 13.00 uur in plaats van 12.00 uur, zoals in 2007. Wat mij betreft doen we deze discussie niet weer over in de raad."

Bron : De Stentor

16 Februari 2009

Krakelingenkermis Geraardsbergen 2009

Van 21 februari tot en met 3 maart is het Krakelingenkermis in Geraardsbergen. Ook dit jaar is het weer lekker smullen, schieten en draaien.

Grootvermaak : Extreme (Gadosmki), Autoscooter (Hogie), G-force (Janssen), Breakdance (lauwers), Polyp (Lauwers), G-Force (lauwers), Funhouse (Ropers) en Dragon (Torfs),

Kindervermaak : Minikarting (de Wever), Hyppodroom (Gossing), Kindermolen (Lampaert), Buggy's (Neders), Vortex (Truyen) en Kindermolen (Verschoren)

Spelzaken : Amusementshal (Bogaert), Schietkraam (Carnier), Schietkraam (Coppens), Visspel (derieuw), Amusementshal (Desmet), Amusementshal (Driessen), Amusementshal (Hendrickx), Pandaspel (Hendrick), Visspel (C Hogie), Visspel (S. Hogie) Derby (Jetride), Amusementshal I (Baetens), Amusementshal II (Baetens), Amusementshal (Lainez), Amusementshal (Meul), Visspel (Smets), Handtassenspel (Truyen), Visspel (Van Strijdonck), Visspel (Verschoren), Amusementshal (Verstraten) en Amusementshal (Vrancken)

Consumptiezaken : Gebakkraam (Blockx-Alfonsina), Suikerspin (Brijs), Escargots (Gossing), Gebakkraam (Hallaert), Gebakkraam (Truyen), Suikerspin (Vergauwe), en Gebakkraam (Vereeken)

Bron : Gemeente Geraardsbergen

15 Februari 2009

Kermis Helvoirt

Foto : Kermis Helvoirt 2004

Zoals u misschien in een eerdere publicatie heeft kunnen lezen liep het bezoekersaantal van de kermis in Helvoirt de afgelopen jaren terug. De exploitanten van kermisattracties vinden het daardoor minder aantrekkelijk om naar Helvoirt te komen.

We spraken hierover met horecaondernemers uit Helvoirt en de kermisorganisator. Zij zijn van mening dat het slechtere weer in oktober invloed heeft op de kermissfeer. Reden voor het college om mee te werken aan het verplaatsen van de kermis van oktober naar het weekend van de 4e zondag in juni met een grotere kans op betere weersomstandigheden.

Kermisexploitanten reageren al positief op de aangekondigde verplaatsing. De betrokken horecaondernemers willen samen met de kermisorganisator van de Helvoirtse kermis weer een ouderwetse gezellige kermis maken. Misschien wordt u, als vereniging, door hen benaderd om ideeën met hen uit te voeren. Mocht u zelf een idee hebben om de kermis in Helvoirt aantrekkelijker te maken, dan horen wij dat graag van u.

U kunt daarvoor contact opnemen met mw. L. Nouwens, tel (0411) 62 72 82.

Bron : Gemeente Haaren

14 Februari 2009

Kattenfoor Ieper

Botsen, dwalen en zwieren. Het is allemaal weer mogelijk op de Kattenfoor van Ieper. Deze kermis vind plaats van 6 tot en met 15 maart.

Grootvermaak : Ice Age (Coenen), Autoscooter (deRijck), Crazy Dance (De Smet), High Energy (Florens), Simulator (Florens), X-Factory (Florens), Circus Las Vegas (Greif), en Breakdance (Patris),

Kindervermaak : Hyppodrome (Boudaux), Kindermolen (Claeyssens), Buggies (Dedeurwaerdere), Aladin (Defoer), Kindermolen (de Wulf), Trampoline (Drutti-van den Heuvel), Kindermolen (Logghe), Miniscooter (Schmidt), Rockin'Tug (Torfs),

Spelvermaak : Schiettent (Casier), Visspel (Casier), Visspel II (Casier), Schietkraam (Coudron), Magneetspel (Dagraed), Lunapark (Dagraed), Visspel (De cort-de smedt), Koordjetrek (De Cort-De Smedt), Kluivenwerper (Dedeurwaerdere), Pikballon (Degroote), Pottenspel (de Smet), Lunapark (Haeck), Loterij (OMichielsen), Lunapark (Van Steenlandt-Abbeloos), Schietkraam (Van Tornhout), American Skeebal (Vervest), Ballenspel (Willems), Basketbalspel (Willems)

Consumptiezaken : Frituur (Declerck), Frituur (Hallaert) en Frituur (Pauwels)

Bron : Gemeente Ieper

13 Februari 2009

TT Kermis Assen

Van 20 tot en met 28 juni staat Assen op zijn kop. Niet alleen door de bekende TT maar ook door de kermis. Ook dit jaar is er een aantrekkelijke kermis. En wie weet voor het eerst een reportage uit Assen op hullygully.nl dit jaar ?

Verpacht Grootvermaak : Break Dance (Brinksma), Reuzenrad (Harms), Fun Factory (Kroon), XXL (Denies), Atlantis (Arjaans), Wildwaterbaan (Buwalda), Autoscooter (Seggers), Dominator (Otten), Boobytrap Hotel (Albers), Booster (Ordelman), Dancing Monster Polyp (V.d. Veen), Shake (Frenken) en Spuk (Sipkema)

Kindervermaak : Draaimolen (Seggers), Buggy (Rampen), Trampoline (Verwijk), Mini Cars (Boschker) en Big Apple (Ordelman)

Spelvermaak : Balco Rotor (Hilferink), Boksbal (Seggers), Ballenfontein (Akkerman), Grillwagon (Ordelman) Lotenverkoop (van Gestel) Rollo (Winstijn) Sperensport (Arjaans) Funny Plates (Arjaans), Hit ‘n Win (Arjaans), Dobbelsteenspel (Meijer), Bloemenspel (Kooistra), Voetbalspel (Melissen), Kop van Jut (Melissen), Foto schietsalon (Verwijk), Lucky/Holy Cranes (Harms), Pusher (Spelbrink), Skee Ball (Verwijk), Holy/Lucky Cranes (Sipkema), Bussensport (Akkerman), Lijntrekspel (Guikema), Jackpot (Meijer), Lucky Duck (v/d Muur) en Robin Hood (Ordelman)

Consumptiezaken : IJssalon (Denies), Candy Factory (Spelbrink), Snacks/Fris (Vermolen), Poffertjeskraam (Denies), Slush Puppy (Denies) Beenham (v/d Land), Ausschank Jagdturm (Hoefnagels), Snacks/Fris (Vermolen), Kip (v/d Land), Gebakkraam (Hoefnagels), Nougat (Kooistra)

Bron : Gemeente Assen

11 Februari 2009

Nieuwe eigenaar Dolphin Flight

Dolphin Flight, een opmerkeklijke babyflug qua uiterlijk, heeft een nieuwe eigenaar. Sinds kort is deze attractie in bezit van exploitant Debodt.

10 Februari 2009

Maassluis - Flatbewoners hebben nu al genoeg van kermis.

MAASSLUIS - Wouter de Poter baalde toen hij las dat de traditionele Paaskermis doorgaat. De bewoner van de eerste Merellaanflat vreest een overvol parkeerterrein bij hem voor de deur.

Gemeente en politie doen volgens De Poter niets aan de problemen die zich volgens hem en zijn buren rond de flat voordoen. Omdat het caravandorp van de exploitanten op het parkeerterrein komt bij station Maassluis West nemen forenzen parkeerplekken van de veelal oude flatbewoners in beslag.

Via de gemeentelijke bezwaarschriftencommissie wist De Poter een paar jaar geleden alleen te bewerkstelligen dat de volumeknoppen van de kermisattracties omlaag gingen. Een echte oplossing van het parkeerprobleem laat op zich wachten. Zo biedt een door de gemeente geleverd hek met daarop een bord dat er tijdens de kermis niet op het parkeerterrein bij de flat mag worden geparkeerd geen uitkomst. De Poter: ,,Mensen hebben er schijt aan en de politie zegt dat het bord niet rechtsgeldig is.'' Probleem is dat de parkeerplekken bij de flat volgens de gemeente deel uitmaken van de openbare weg.

De Maassluizer ziet het liefst dat er voor het caravandorp een andere locatie wordt gevonden, maar er is volgens de gemeente geen plek voorhanden. Dan moeten de 'kermisklanten' zich maar aan de regels houden, stelt De Poter. ,,Ze komen meestal al op woensdagavond, een paar dagen eerder dan in de vergunning staat.'' Vorig jaar kreeg hij van de gemeente te horen dat dat mondeling was toegezegd. Ditmaal staat in de vergunning dat er wordt opgetreden als vrachtwagens en caravans vóór 10 april worden geparkeerd. De kermis begint op de twaalfde.

,,Maar daar lachen we om,'' stelt de bezwaarmaker. ,,Al die jaren hebben er al overtredingen plaats maar surveillerende politiewagens rijden er gewoon voorbij.''

Burgemeester Karssen geeft desgevraagd aan dat er wel degelijk zal worden gecontroleerd. ,,Daarnaast vragen we ook een beetje tolerantie van de bewoners.''

Bron : Algemeen Dagblad

9 Februari 2009

Website Frituur Postelmans-Vanseer

Met het nieuwe seizoen voor de deur heeft Frituur Postelmans-Vanseer een eigen website geopend. Op deze website staat de reisroute, aanbieding en informatie over het bedrijf.

Bron : Website Postelmans-Vanseer

8 Februari 2009

Kermissen Nederwetten en Gerwen in zwaar weer

door Inge Lepelaars.- donderdag 05 februari 2009 - NUENEN - De traditionele kermissen in Gerwen en Nederwetten redden het niet. Daarom brainstormen de gemeente Nuenen en de dorpsraden over een andere vorm.

De kermissen in de twee kerkdorpen trekken steeds minder bezoekers. Daardoor klagen de exploitanten over onvoldoende inkomsten en verliezen de evenementen aan sfeer.

Zowel de gemeente als de dorpsraden willen de kermissen graag behouden. Wethouder Johan Ebberink: " De kermis is een belangrijke, kostbare traditie, júíst in kleine kernen. Het raakt de leefbaarheid." Maar een andere vorm is noodzakelijk om de evenementen te kunnen behouden, aldus de wethouder. Als het aan hem ligt, blijft wel het 'kermisidee' overeind: "Ik vind dat er attracties bijhoren."

De gemeente noemt als mogelijke oplossing dat lokale verenigingen de kermis verlevendigen met activiteiten, om zo meer bezoekers te trekken. Sommige clubs, zoals de KPJ en de gilden, zijn al bij de kermissen betrokken.

Dit jaar lopen de kermiscontracten in de gemeente Nuenen af. Binnenkort wordt opnieuw onderhandeld. Exploitanten die naar Nuenen komen, krijgen Gerwen en Nederwetten er verplicht bij. De gemeente heeft er nog niet over nagedacht of ze financieel wil bijdragen, aldus Ebberink.

Overigens worden dit jaar nog wel traditionele kermissen in Gerwen (tweede zondag van oktober) en Nederwetten (derde zondag van augustus) gehouden. De kermis in Nuenen (tweede zondag van juli) verkeert niet in zwaar weer.

De dorpsraden komen op korte termijn met hun standpunten. Tijdens zijn laatste vergadering riep de Gerwense dorpsraad bewoners op mee te denken over de kwestie. Als oplossing werd toen – gekscherend – aangedragen om er een 'driedaags roze evenement' van te maken.

Wethouder Ebberink is optimistisch: "Ik ga ervan uit dat we een oplossing vinden en de kermis blijft voortbestaan, maar in een andere vorm."

De gemeente verwacht rond de zomer meer te kunnen zeggen over de 'nieuwe' kermissen.

Bron : Eindhovens Dagblad

7 Februari 2009

Najaarskermis Rotterdam 2009

De Nederlandse havenstad bij uitstek viert ook in 2009 weer kermis. De najaarskermis in Rotterdam is dit jaar van 16 t/m 25 oktober.

Grootvermaak : Funhouse (alround b.v.), Xfactory (Boesveld), Crazy Shake (van Hezik), Autoscooter (Kars), Booster (Korten), Thriller (Lemmerman), Extreme (Ordelman), Dominator (Otten), Breakdance (de Poorter-Ropers), Simulator (Oudsen-Troost), Funcircus (Moonen), Grand Prix (Sipkema)

Kindervermaak : Beach Jumper (Bootsma), Draaimolen (van Dam), Familieachtbaan (van Dam), Miniscooter (Hoefnagels), Circus Cars (Tieken), Helitwist (fun 4 kids) Minizweef (Kievit), Caribbean Adventure (Tieken), en Ponyrijden (Kievit)

Spelvermaak : Churros (Arjaans-van Gestel), Poffertjes (Beekvelt), Skeeball (Akkerman), Kop van Jut (Boon-Sterrenberg), Lucky Cranes (Brunselaar), Lucky Duck (Brunselaar), BallenfonteiN (Brunselaar), Funny Plates (Cordes jr), Pusher (Cordier-Rooze), Lijntrek (Fitsch), Vuilnisbakkenspel (Martens), Jackpot (Meijer), Robin Hood (Ordelman), Lucky cranes (Oudsen), Bussen sport (de Poorter-verwijk), Voetbalspel (Selbach), Schiettent (Straathof), Aquablasta (Tieken), Drop It (tieken) en Fireball (Verwijk)

Consumptiezaken : Snacks (Geven), Nougatkraam (de Jager-Bakker), Suikerspin (Leijdekkers), Surinaamse broodjes (Rasoelbaks), Gebakkraam (sterrenberg-Geven),

Overigen : Foto fantasy (Jansen),

Bron : Bureau De Kermisgids

6 Februari 2009

Kermis Uden 2009

Van 17 tot en met 22 juli 2009 is het kermis in Uden. En hiermee concureert Uden qua kermis met Tilburg. Gezien de gunningen moet dit voor Uden aardig lukken.

Grootvermaak : Autoscooter (Tuyl-Verstappen), Turbopolyp (van Tol), Breakdance (Witte), Around the world (van der Beek-Dauphin), Booster Maxx (Hoefnagels), Rock-It (Stroucken), Dropzone (van Herck), Crazy Coaster (de Vries-Wanningen), Crazy Shake (van Hezik), Thriller (Lermmerman), Walking Street (Dauphin), Simulator (Oudsen-Troost), Crazy Dance Machine (Road Entertainment), Master (Bosma), Cakewalk (Reva),

Kindervermaak : Goldmine Express (Hendriks), Draaimolen (Welman), Reis door Toverland (Stuy-Hoefnagels), Jungle Ride (Boschker), Minicars (Dauphin), Babyflug (van Hout), Aladin Ride (Scheffer-Lutjens) en Minizweef (Kweens),

Spelvermaak : Lijntrek (Verstappen), Eendensport (Tarici), Ballenfontein (Bosvelt) Aquablasta (Pullens Jr.), Grijkranen (Spelbrink), Grijpkranen (Haverman), Grijpkranen (Haverman-Spelbrink), Pusher I (Bruggink-Bosma), Pusher II (Bruggink-Bosma), Jackpot (Meijer), Balco-Rotor (Kabalt), Bussesnport (Prins), Fotoschietsalon (Scheffer), Paintbal (Lahnstein), Skeeball (de Vreis), Sperensport (de Vries Wanningen), Rotalet (Doorenberg), Kamelenderby (Severeyns), Kleurenspel (Guhnen), Bloemenspel (Kooistra), Penalty shot (Selbach), Robin Hood (Road Entertainment), Rolldown (Scheffer), Hoepla (Scheffer), Stacker (van de Beek), en Kop van Jut (Boon-Sterrenberg)

Consumptiezaken : Pindakraam (Rodenburg), Pizza (Punt-Sloots), Grilltoren (Ropers), Snackkraam (Leender), Chinatown (Punt-Sloots), Churros (van Reken), Nougatkraam 1 (Sipkema), Nougatkraam 2 (Sipkema), Wafelkraam (Theunisz) Poffertjeskraam (van Meetelen Koek), Gebakkraam (Theunisz), Vis (Vorstenbosch), Suikerspin/Popcorn 1 (Roulaux), Suikerspin/Popcorn 2 (Roulaux), Suikerspin/Popcorn 3 (Roulaux), Ijs (van de Wiel), Ijs (Punt-Sloots),

Overigen : Fun plates (Moonen), Ballonen (Vof Oliebollengigant) en Van Gogh Tekenstudio (Witte)

Bron : Gemeente Uden

5 Februari 2009

Nieuwe eigenaar Boobytrap Hotel

Het bekende Funhouse Boobytrap Hotel reist sinds dit seizoen onder exploitant P. Albers.

5 Februari 2009

Mysterie en verrassing op de Tilburgse kermis

Een loopspookhuis in Egyptische sferen, een wandeling door het binnenste van een prehistorisch monster, een 4D spektakel en een free fall toren van 26 meter hoog met de naam 'Mystery Hotel'. De Tilburgse Kermis 2009 is mysterieus, verrassend en divers.

Wethouder Joost Möller (evenementen): "Het zijn geweldige attracties. De Tilburgse Kermis 2009 is zeer afwisselend. Je kunt kiezen voor een snelle rit in de Dominator of een rustig rondje in het nieuwe reuzenrad van 55 meter hoog. Er is voor ieder wat wils."

In totaal zijn er dit jaar 237 attracties. Dat zijn er negen minder dan afgelopen jaar. Dit komt door de herinrichting van de Heuvel en de aanleg van de Cityring. Hierdoor is er minder ruimte voor de attracties.

Weens terras - De winnaar van de Publieksprijs 2008, Around the World, is te bewonderen op de Heuvel. Verder krijgt ook de Dominator een plek op het dan net heringerichte plein. "De nieuwe opzet van de Heuvel betekent dat we daar minder attracties kunnen plaatsen. Toch is het gelukt om dit niet ten koste te laten gaan van de uitstraling van het plein. Er komt bijvoorbeeld een Weens terras waar de bezoekers optimaal kunnen genieten van de kermis. De Heuvel is en blijft een van de blikvangers van de Tilburgse Kermis," aldus wethouder Möller.

Reuzenrad - Het NS plein is ingericht voor de grote attracties. Er komt een achtbaan met de naam Big Roller Coaster en een reuzenrad van 55 meter hoog. Het reuzenrad is voor de eerste keer in Tilburg te bewonderen. Op het Koningsplein verrijst een unieke attractie. Het Mystery Hotel is een free fall toren van 26 meter hoog met vijf verdiepingen. Op het einde van de tocht valt de bezoeker in het donker een flink aantal meters naar beneden. Terug van weggeweest is de Enterprise (een sneldraaiend rad). Deze attractie stond eind jaren negentig voor de laatste keer op de Tilburgse kermis.

Primeur: Nachtkermis - De Tilburgse kermis komt dit jaar met een primeur voor Nederland: de nachtkermis. Op zaterdag 25 juli blijft de kermis in het kader van het 200-jarig bestaan van Tilburg 200 minuten langer open tot 4 uur ’s nachts. Dat heeft wethouder Joost Möller vrijdag bekendgemaakt.

Villa Pardoes - De Tilburgse Kermis werkt dit jaar samen met Villa Pardoes. Villa Pardoes is een vakantieverblijf in Kaatsheuvel voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. Villa Pardoes krijgt de mogelijkheid om tijdens de kermis donateurs te werven. Verder komt er een schminkstand op de nostalgische kermis waar iedereen zich tegen een klein bedrag kan laten schminken. Op het stadhuisplein komt een echte wensvijver. Alle opbrengsten komen ten goede van Villa Pardoes.

Kermis FM - Tien dagen lang radio maken tijdens de Tilburgse kermis. Dat is de opzet van Kermis FM. De radiozender krijgt een eigen plekje op de kermis en is op de FM en via het internet te beluisteren gedurende de openingstijden van de kermis. Tijdens de uitzendingen zullen ook BT'ers (Bekende Tilburgers) en BN'ers (Bekende Nederlanders) langskomen. De precieze programmering wordt in juni bekendgemaakt. Kermis FM biedt radiomakers in opleiding een kans ervaring op te doen. Ze krijgen professionele begeleiding en kunnen zo proeven aan het radiowerk.

Enkele attracties per plein :

Koningsplein: Het Beest, Mystery Hotel, Psychodelic.

Stadhuisplein: Tal der Könige, Speed Flip.

Heuvel: 4D Vision, Around the World, Psycho, Grand Caroussel, Dominator.

NS plein: Reuzenrad, Big Roller Coaster, Enterprise.

Besterdplein: Booster, Wilde Muis.

Attracties per categorie :

Grootvermaak: 34

Kinderzaken: 24

Oefeningspelen: 69

Consumptieve waren: 58

Diverse: 22

Kijkwerk: 4

Nostalgie: 24 (De attracties komen voort uit voorverpachting en openbare verpachting. Voor de consumptieve zaken en de nostalgische attracties werd dit jaar wederom een gesloten verpachting gehouden).

Kermisterrein : Het kermisterrein in de binnenstad van Tilburg omvat de volgende straten en pleinen: Besterdplein,Besterdring (vanaf NS Plein tot Gasstraat),NS Plein, Spoorplein (kruising Spoorlaan / Heuvelring),Heuvel,Heuvelring, Piusplein,Paleisring (vanaf Piusplein tot Katterugflat),Koningsplein, Stadhuisplein (vanaf Katterug tot Bisschop Zwijssenstraat inclusief het gedeelte voor de Heikesekerk (voorheen locatie bierhal), Willemsplein, Stadhuisstraat, Stadhuisplein (Nostalgische Kermis),

Statistische gegevens :

Aantal inschrijvingen consumptie : 157

Aantal inschrijvingen overige categorieën (kinderzaken, diversen, grootvermaak, oefeningsspelen en kijkwerk0 : 499

Aantal plaatsingen : 210 waarvan 58 consumptieve zaken

Voorverpachting : 1

Nostalgie : 24

Pachtopbrengst kermis : 2.027.255,00 euro

Pachtopbrengst Nostalgische Kermis : 12.012,04 euro

Hoogste bod inschrijvingen : 98.400 euro

Hoogste bod plaatsingen : 93.629 euro

Laagste bod inschrijvingen : 25 euro

Laagste bod plaatsingen : 25 euro

Bron : Servicedienst Communicatie Gemeente Tilburg

4 Februari 2009

Kermis Achterbos (Mol)

De eerste kermis in de Noord-Belgische gemeente Mol komt er weer aan. In Achterbos is het van 15 tot en met 17 februari weer kermis. Verwacht worden :

Grootvermaak : Lambada (Commissaris), Frisbee (Mampaye), Autoscooter (Michielsen), Funhouse (Ropers), Dragon (Torfs) en Number One Bidule (Rudi van Gorp)

Kindervermaak : Vliegmolen (de Roover), Minicross (de Roover), Minikarting (de Wever), Hypodroom (Meyvis), Kindermolen (Montante) Big Apple (Ropers) en Buggy (Rudi van Gorp)

Spelen : Euroball (Belgafun bvba), Lunapark (N. Bogaert), Lunapark (L. Bogaert-Callemin), Lunapark (C. Bogaert hermans), Kinderpottenspel (de Bodt), Schietkraam (Geets-Hendrickx), Viskraam (G. Michielsen), Schietkraam (Montante), Visserspel (Renaut), Ballenspel (Ropers), Lunapark (Ropers-Hendrickx), Daytona Rolla nd Fun 9Saelen), Lunapark (W. Saelen-Bogaert), Kikkerspel (Schuurmans), BB-Gun Shooting (Severeyns) Lunapark (Valkiers), en Bulldozerspel (Volders-Peeters)

Consumptiezaken : Frituur (De Bruin-van Gorp), Suikerspin (de Bruin-van Gorp), Hotdog (N. Michielsen), Confiserie (Pelckmans), en Suikerspin (Torfs)

Bron : Gemeente Mol

3 Februari 2009

Kermis in Delft mogelijk goedkoper door verplaatsing.

DELFT - 28-01-09 - Een ritje in de botsauto’s of in de draaimolen in Delft kan goedkoper worden als de kermis vanaf volgend jaar naar het terrein van Lijm & Cultuur wordt verplaatst.

Vorig jaar bracht de kermis in het voorjaar en die in het najaar in de binnenstad voor de gemeente ruim 55.000 euro op. De gemeente verwacht minder stageld te ontvangen als de evenementen aan de rand van het centrum worden gehouden, aan de Rotterdamseweg.

‘In binnensteden zorgt het winkelend publiek automatisch al voor toeloop, terwijl locaties als Lijm & Cultuur echt bezocht moeten worden’, schrijven burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van oppositiepartij Leefbaar Delft. Vaak laten kermisexploitanten de prijs van een kaartje afhangen van de hoogte van het stageld.

Bron : RTV West

2 Februari 2009

Complete gunningenlijst Tilburgse kermis 2009

De gunningen van de Tilburgse Kermis zijn bekend gemaakt. Op vele sites op het internet staat een attractielijst. Alleen deze zijn alles behalve compleet en zijn doorgaans allemaal van elkaar afgekeken zoals gebruikelijk. Maar een complete lijst was er nog niet. Althans tot nu. Het kermisteam van Tilburg heeft afgelopen dagen hard gewerkt om een mooie kermis samen te stellen. Hiervan is inmiddels een lijst beschikbaar gekomen aan derden Het blijft een gunningenlijst zoals deze nu geld. Er zijn altijd wijzigen mogelijk met de daadwerkelijke kermis in juli. Ook zijn gemeente Tilburg nog genoemde websites aansprakelijk voor onjuiste overbrenging van onderstaande informatie. De Tilburgse kermis vind plaats van 17 tot en met 26 juli 2009.

Foto : Funny Plates

Heuvelplein : Around the World (van de Beek Dauphin vof), Spijkerball (JK Akkerman), Funny Plates (Vof Arjaans-Theunisz Vof) Melkbussenspel (H. Bakker), Poffertjes (MN Beekvelt), Speelgoed Ballonnen (VOF Bruggink), Balco Rotor (D. Brunselaar VOF), Eendjesvangen (VOF A Brunselaar), Quess the weight (Bungee Fun vof), Liefdesanalyse (RM Doumlin), Cranes (E. van Essen), Bling Bling (e de Haan), Gebak (Hoving Maasakkers), Tekenstudio (Knubben Amusement C.V.), Loopspookhuis Psycho (R. Kriek), Gravitron (JJ Kroon), Babyflug (Vof van der Laan-Swinkels), Suikerspin (Mp Leydekkers), Breakdance (m meijer), Dominator (J. otten), Weens Terras (Fa de Poorter), Grand Carrousel (Fa de Poorter), Snoep (VOF Reemer-Hoefnagels), Apollo jackpot (H Roels), Vision (Stroucken), Pony Rijden (Vof Trommelen), Cowboykids (J Vallentgoed), Liefdesmeter (Th Verwijk Sr), Schietsalon (Th Verwijk Sr), Stacker (JJ de Voer), jungle Book (HD vd Vorst), Snacks (VOF R Welman van Wijk), SLush (J. Willemsen)

Foto : X-Factory

Heuvelring : Lijntrek (A Bakker Jr), X Factory (M Boesveld), Ijs (Vof M Brunselaar-Lütjens), Snacks (J. Cordes), Droomreis (Vof van der Laan-Swinkels), Schiettent (A. Otten), Booster (F. Ropers), Fire Fighters (Jh Scheffers), Chocolade Fontein (A Schmidt-Schäfer) én Bussensport (HD v.d. Vorst)

New York New York

Piusplein : Vis (J. Baert), Gebak (AJT Bierens), Wildwaterbaan (N. Buwalda), Suikerspin (MP Leydekkers), Pijl en Boog (A. ordelman), Hoepla (Fa de Poorter), Liefdesmeter (Fa de Poorter), Snoep (H. Pullens), Kop van Jut (A. Redelaar), Pinda (T Timmermans-hendriks), Popcorn (T. Timmermans-Hendriks), Bijzetautomaat (J.J. De Voer) en New York New York (J.J. de Voer)

Geen Tilburgse kermis zonder Kermiskoeken (Foto : Fair en Fun)

Paleisring : Barber Cut (Bungee Fun vof), Balco Rotor (Js Doornberg), Kermiskoeken (Fair en Fun), Paintball (de Haan), Bugs en Bees (VOF Ag Hendriks), Handanalyse (H. Jansen), Fotoanalyse (H. Jansen), Flipper Bumper (DA van de Meer), Glazen Doolhof (GHMJ Moonen), Rotalet (JJ Oudsen), Ballenfontein (J Oudsen), Pusher (JMJ Roels van Essen), Hit and Win (AJM Roels), Gegrilde Specialiteiten (FR Roos), Kleurenspel (CS van de Schee), Bijzetautomaat (CS van de Schee), Spookhuis Wagens 'Spuk' (RF Sipkema-Lutjens), Fata Morgana (W. Thomassen), Apollo jackpot 2 (WLNJ van de Ven), Cranes (JJ de Voer), Roll Down (JJ de Voer).

Hop-hap-hip op je kop in de Speedflip

Stadhuisplein : Poffertjes (Beekvelt), Wafels (Vc Bouman), Churros (P. Brunselaar), Tal der Koninge (Gebr. Bügler), Luxe broodjes (WA van Dooren), Eendjesvangen (Vof Dorenberg Wegkamp), Ijs (Fh Geven), Snacks (Fh Geven), Breakdance (JHAM Hoefnagels), Autoscooter (JA Kars), Fun Factory (T. Kroon), Speedflip (L. Lauwers), Pizza (Mols), Bloemenspel (P Oldenscholtehuis), Adventure Ride (Fa de Poorter), Bussensport (Fa. de Poorte), Aqua Blasta (Jmj Roels van Essen0, Tekenstudio (H Roels), Fruitcocktail (A Schellekens), Jumper (Hp Stroucken), Wilde Muis (J. de Voer) en Vis (N Wijk en Zoon)

Liefje van James Bond : Octopussy

Koningsplein : Skeebal (J Akkerman), Superstar (Fa Albers Amusement), Curly Chips (A Bakker en Zoon), Gebak (A Bakker-van Reeken), Waarzegtent (M vd Berg), Speelgoed ballonnen (vof Te Braak van Ingen), Snoep (G Dauphin), Apollo jackpot (Vof Dorenberg Wegkamp), Mini Poliep Octopussy (Rm Dumoulin), Steile Wand (J. van Gool), Pusher (M Guikema), Psychodelic (K. Hasler), Draaimolen (Jm Hoefnagels), Minizweefmolen (S. Kweens), Lijntrekspel (MJM Martens), Koffiewagen (A. Ordelman), Derby (JJ OUdsen), Cranes (P van Raay), Ckaewalk (C Reemer), Pinda (CF Rodenburg), Popcorn (CF Rodenburg), Het Beest (K Ropers), Schiettent (H Schipper), Voetbalautomaat (Pj Selbach), Voetbalspel (Pj Selbach), kartbaan (C Sipkema en Zoon), Zweefmolen (M van de Tuin Brunselaar Amusement), Snowjet I (R van der Veen), Lovetest (R. van der Veen), Emmerspel (Verwyk-Doornberg vof), Suikerspin (H. Visker), Minicars (AGH Wegkamp), Slush (J. Willemsen) én last but not least : Mystery Hotel (MJ van de Wiel).

Mijn persoonlijke favoriet van 2009 : Achtbaan R. Bufkens

NS-Plein : Booby trap (P. Albers), Churros (C Arjaans-van Gestel), Gebak (H Bakker), In elk handje : Broodje Jantje (Bonheur Horeca) Achtbaan (R. Bufkens), Familieachtbaan (C Buwalda), Snoep (H vd Corput), Rotalet (Wh Doornberg), Suikerspin (Vof Haijtema Geerdsema vof), Reuzerad (A Harms), olifant in porseleinen kast (J Hinzen), Highway Rally (Hinzen), Waarzegtent (M. Hobbelen), Kop van Jut (Koopmans Bv), Coca Cola (MJM Martens), Magic Ladder (F. melissen Jr.), Kleurenspel (Wp Muller), Stekker (P van Raay), Kamelenrace (F Ropers), Kermisterras (MCJ Ropers), Grill (MCj Ropers), Sjoelbakgame (JH Scheffers), Kogelgame (Jh Scheffers), Happy Wheel (RM Schreurs), Schiettent (Vof Tilstra), Enterprise (N Troost), Ei op Stok (VDV Gaming/promotie bv), Autoscooter (J de Voer), Basketbalspel (Jw v.d. Weerdt), Fruitcocktail (M vd Wiel), Ijs Hawai Dreams (J Willemsen) Vis (Vof w van Wyk),

De Fraaie Rockin Tug uit België

Besterdring : Eendjesvangen (Jk Akkerman), Hit and Win (Arjaans-Theunisz vof), Rallye Convoy (A Bartelds-witzand vof), Karimata (D. Boersma), Pinda (J de Boon de Ruiter), Popcorn (J de Boon de Ruiter), Minicars (A Boschker), Euroball (GC Brouwer Roels), Aquablasta (GC Brouwer Roels), Bijzetautomaat (GC Brouwer Roels), Pusher (Vof Cordier Rooze), Sling Shot (V Debruyne), Hippo Hap (Funfoor Rent), Lotenverkoop (Gebr. van Gestel), Café van de Kermis (Vof Heuven-Dauphin), Minizweefmolen (Da van de Meer), Flipper Bumper (Da van de Meer), Dobbelsteenspel (Vof Meijer), Vietnamese Loempia's (P Ngo), Tekenstudio (J Otten), Cranes (JJ Oudsen), Snoep (Vof Paashuis de Laat), Wafels (D Pieters), Babysport (Vof HJ Rampen0, Melkbussenspel (F Ropers), Prize Dropper (Rm Schreurs), Lijntrekspel (FJ Ton), Rockin'Tug (M Torfs), Pony rijden (Vof Trommelen), Spookhuis (Lp Vallentgoed), Snacks (Jm Vermolen0, Speelgoed ballonnen (Ga Vollaerts), Bussensport (HD vd Vorst), Suikerspin (Vof de Vries-Wnaningen), Schiettent (P Welsing), Italiaans Ijs (J. Willemsen).

Ook dit jaar een fraaie polyp.

Besterdplein : Ballenfontein (Jk Akkerman), Glijbaan (E Arjaans), Trampline (PG Benner-de Voer), Wilde Muis (C Buwalda), Cranes (J Dauphin), Klokkenspel (Ja Doornberg), Drop It (Fair), Miniscooter (DTGG Hoefnagels), Polyp (Ra Houten), Gebak (JJLA Maasakkers), Trip (M meijer), Booster (W Ordelman), Snacks (M van Raay), Buggy (HJ vof Rampen), Ijs (M vd Wiel) en Vis (Vof W van Wyk),

Snowjet 2 van Reinard van de Veen (foto R.v.d. Veen)

Spoorplein : Soundmachine (JHA van De Beek), Shake (M Frenken), Lovetester (R. van de Veen), Snowjet II (R. van de Veen).

Tilburg 200 : time to go back with de Metro.

Nostalgische kermis : Golfmolen (J. Boersma), Waarzegtent (J. Bons), Miniauurkermis (Vc Bouman), Karimata (WP van de Corput), Peter Pan (WP van de Cofrput), Woonwagen (Duijts Nostalgische Kermis), Mack Truck (Duijts Nostalgische kermis), Orgel (Duijts Nostalgische kermis), Vliegbomspel (Duijts Nostalgische kermis), Draaimolen (Duijts Nostalgische kermis), Luchtschommel (Duijts Nostalgische kermis), Zweefmolen (Duijts Nostalgische kermis), Snoep (Duijts Nostalgische kermis), Rups (Duijts Nostalgische kermis), Lijntrekspel (G. Eeringa), Bootjesmolen (G. Eeringa), Swingmill (A. Hofman), Muizestad (Sht Kroon), Metro (JHp Laan), Kop van Jut (JHP Laan), Spin (JHP Laan), Hangmolen (J. Salm), Spiegeltent (AF Slappendel) en Hoedensport (A Spierings)

Aantekening Nostalgische kermis : Villa Pardoes zal aanwezig zijn met een wensfontein. Opbrengst van deze fontein gaat naar Villa Pardoes. Ook in het kader van Villa pardoes komt er een schminkstad. Last but not least is er ook dit jaar in het Paleis-Raadhuis weer een expositie gepland door Stichting Kermis Cultuur over... Tilburgse kermis 200 jaar.

2 Februari 2009

Alaaf in Ninove 2009

Foto : X-Factory

Februari is aangebroken en dat betekent dat Prins Carnaval zijn optreden maakt in zowel Nederland, België als Duitsland. Een van de carnavalskermissen is in het Belgische Ninove. Deze kermis vindt plaats van 28 februari tot en met 3 april.

Grootvermaak : Dragon (Neujens), Magic Amusement (de Corte), Autoscooter (de Munter), Fiesta (de Give), Space Simulator (Florens), X-Factory (Florens), Rocking Cars (severs), Jet Bob (Thompson) en Shaker (Zeppieri-Burdot)

Kindervermaak : Minikarting (Neujens), Kindertrein (Deraes), Hippodroom (Gossing), Kindervleigtuigmolen (Greif-van Dievel), Kindertrein (Mannien), en Kindermolen (Severs),

Spelen : Lunapark (Dehoux), Koordjetrek (Florens), Lunapark (Hallaert), Lunapark (Hendrickx), Lunapark (Hogie-Dupont), Kop van jut (Lanova-Huygens), Tir safari (Merckx), Schietkraam (Neders), Teerlingschieten (Pelckmans), Ringenspel/Dartspel (L. Ropers), Verrassingszakjesspel (R. Ropers), Visspel (Severs), Punchbal (Severs), Visspel (Severs), Schietkraam (Severs), Tir-ballon (severs), Lunapark (Severs), Visspel (smets), Boksspel (Smets), Visspel (van Cauter), en Visspel (Vanwijngaerden-Messiaen)

Consumptiezaken : Belegde broodjes (Bossier), Frituur (A. Carnier), Frituur (H. Carnier), Hotdogs (CV Moco), Hotdog/Hamburg/Pensen (Florens-de Volder), Pita-house (Gossing), Pizza- en pastakraam (Lanova-huygens), Gerookte vis (Matthijs) en Frituur (Wijnant)

Bron : Gemeente Ninove

1 Februari 2009

Nachtkermis primeur in Tilburg

Kermis Tilburg. FOTO ANP

TILBURG - De Tilburgse kermis komt dit jaar met een primeur voor Nederland: de nachtkermis. Op zaterdag 25 juli blijft de kermis in het kader van het 200-jarig bestaan van Tilburg 200 minuten langer open tot 4 uur ’s nachts.

Dat heeft wethouder Joost Möller vrijdag bekendgemaakt. Verder zijn de 237 attracties op de Tilburgse kermis, die duurt van 17 tot en met 26 juli, volgens de wethouder veelal ’mysterieus en verrassend’. Ook in 2009 kronkelt de grootste kermis van de Benelux weer als een lang lint door de Tilburgse binnenstad. Hoewel er door de herinrichting van de heuvel negen attracties minder geplaatst konden worden dan vorig jaar, valt de totale pachtopbrengst met iets meer dan 2 miljoen euro iets hoger uit.

Wethouder Möller kondigde ook aan dat de Tilburgse kermis dit jaar samenwerkt met Villa Pardoes, een vakantieverblijf in Kaatsheuvel voor ernstig zieke kinderen. Voor wie geen minuut wil missen is er radiozender Kermis FM.

Bron : Algemeen Dagblad

Naschrift www.hullygully.nl : Blijkbaar nog nooit van de Nacht van Hedel gehoord ?

Oudere berichten 2009

Back