www.hullygully.nl

 

www.hullygully.nl

NIEUWS FEBRUARI 2010

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

28 Februari 2010

Viskramen kerkdorpen langer open De viskramen op de kermissen van Volkel en Odiliapeel mogen wat burgemeester en wethouders betreft voortaan net zolang openblijven als de café’s. De SP diende daar in de laatste raadsvergadering een motie voor in, gesteund door de gehele raad. ,,In Uden mochten de viskramen altijd al open zijn totdat de café’s sluiten, tot drie uur dus. In de kerkdorpen mocht dat niet, maar daar komt dus nu verandering in. De kramen mogen vis blijven verkopen tot twee uur ’s nachts tijdens de kermis. ,,Maar ik hoorde al van de exploitanten dat zij het zelf niet zo zien zitten om zolang open te blijven”, wist burgemeester Henk Hellegers lachend te vertellen.

Bron : kliknieuws

27 Februari 2010

Walibi World zoekt 500 nieuwe medewerkers

Biddinghuizen, 25 februari 2010 - Walibi World zoekt voor het aankomende seizoen 500 nieuwe medewerkers. Er is een gevarieerd aanbod van vacatures op diverse afdelingen. Geïnteresseerden kunnen op 6 maart 2010 terecht op de banenmarkt van het UWV Werkbedrijf (voormalig CWI) in De Meerpaal te Dronten. Ook direct solliciteren kan via de website www.achtbaanvandezaak.nl

Walibi World opent haar poorten voor een nieuw seizoen op 2 april 2010. Om alle bezoekers een onvergetelijke dag te bezorgen, zoekt het park 500 nieuwe medewerkers. Op de afdelingen horeca, attracties, gastenservice en retail zijn er diverse parttime en fulltime vacatures. Ook voor scholieren en senioren zijn er veel afwisselde banen beschikbaar voor een paar uur in de week of alleen in het weekend.

Tijdens het seizoen werken er ruim 900 medewerkers in het park. Dit maakt Walibi World tot de grootste werkgever van Flevoland. Het park biedt de mogelijkheid aan honderden personen om een beroepservaring op te doen, zich oriënteren op de arbeidsmarkt of natuurlijk te genieten van de vrolijke bezoekers.

Voor meer informatie over alle vacatures is iedereen van harte welkom op de banenmarkt op zaterdag 6 maart, van 11.00 uur tot 15.00 uur, in De Meerpaal te Dronten. Hiernaast kunnen geïnteresseerden direct solliciteren op de website www.achtbaanvandezaak.nl. Ook staat hier meer informatie vermeld over het werken bij Walibi World.

Bron Persbericht Walibiworld

26 Februari 2010

25 Februari 2010

Nieuw in Duitsland

Aan het begin van een kermisseizoen zijn er veel veranderingen en verwachtingen voor een nieuw jaar. Zo ook in Duitsland. Op de website Kirmes und Freizeitpark Magazin vind je een lijst van nieuwigheden bij onze oosterburen en gastoptredens van diverse attracties.

Bron : Kiremes und Freizeitpark Magazin

24 Februari 2010

Ondernemers Oss pleiten voor een vaste kermislocatie

De ondernemers uit Oss pleiten ervoor om een blijvende locatie voor de kermis te zoeken, zodra op het Burchtplein geen attracties meer kunnen staan wanneer dat bebouwd wordt. ... Zij willen liever dat het horecagebied wordt versterkt met een uitgaans- of bioscoopcomplex en dat eventueel het Burchtplein deels wordt bebouwd. Ze willen ook dat de Burgwal voetgangersgebied wordt.

Brabants Dagblad

23 Februari 2010

Maastricht breekt met Winterland

De gemeente Maastricht breekt met de organisatie van Winterland. Ze gaat een andere opzet maken voor een nieuw Kerstevenement. Dat moet zich primair op de eigen bevolking (vooral de jeugd) richten. Het wordt verspreid over diverse pleinen. De gemeente Maastricht gaat met de VVV, veel ondernemers en andere betrokkenen om tafel zitten. Er wordt een plan opgesteld, dat leidt tot een aanbesteding waar organisatoren op kunnen inschrijven. Maastricht maakt geen gebruik van de optie die er lag met de huidige Winterland-organisatie omdat ze de kwaliteit niet voldoende vindt en omdat die een schuld van 330.000 euro heeft bij de gemeente.

Bron : Dagblad de Limburger

22 Februari 2010

Kermis in Hoevelaken

HOEVELAKEN - Op het manifestatieveld in hartje Hoevelaken staat van woensdag 21 tot en zaterdag 24 april weer de jaarlijkse kermis. De komst is een initiatief van Oranjevereniging Koningin Wilhelmina.

Bron : De Weekkrant

21 Februari 2010

Kermis Reusel 2010

Van zaterdag 11 tot en met dinsdag 14 september staat Reusel weer op zijn kop met de jaarlijkse kermis. Ook dit jaar beloofd Reusel weer een mooie kermis te krijgen incl. de jubilerende honderdjarige bootjesmolen. Verpacht zijn : Grand Canyon (Kroon), Starwars (Kroon), Heartbreaker (van Eijk), Lunapark (Reemer), Snelheidsmolen (Reijbroek), Bootjesmolen (Eeringa), Minizweef (Eeringa), Kamelenrace (Vewijk), Schiettent (Hoefnagels), Kop van Jut (van der Laan), Grijpautomaten (Dörenberg), Big One (Dörenberg), Apollo Jackpot (Dörenberg-Wegkamp), Autoscooter (de Voer), Boksbal (de Voer), Draaimolen (Welman), Rolbalspel (Souilljee), Spelkraam (Brunselaar), Suikerspin/Popcorn (Hinzen), Gebakkraam (Meurs), Viskraam (van Wijk), Ijs (Louwers), Loempia's (Bui-Nguyen), Snoepkraam (Stichting Jeugdbelangen) en Rad van Avontuur (Onderlinge Hulp Reusel)

Met dank aan Gemeente Reusel-de Mierden.

20 Februari 2010

Kermis Hooge Mierde 2010

Van zaterdag 3 tot en met dinsdag 6 juli is het kermis in Hooge Mierde. Verwacht worden : Volcano Power (Reijbroek, Schiettent (Reijbroek), Autoscooter (B. de Voer), Boksbal (B. de Voer), Draaimolen (B. Crompvoets), Gebakkraam (B. Crompvoets), Spellenwagen (P. Brunselaar), Grijpkranen (J. Breden), Snoepkraam (H. Geerts), Loempia's (T. Bui-Nguyen én Enveloppenkraam (K.P.J.)

Met dank aan Gemeente Reusel-de Mierden.

19 Februari 2010

Kermis Lage Mierde 2010

Van zaterdag 29 mei tot en met dinsdag 1 juni is het kermis in Lage Mierde. Verwacht worden : Volcano Power (Reijbroek, Schiettent (Reijbroek), Autoscooter (B. de Voer), Boksbal (B. de Voer), Draaimolen (B. Crompvoets), Gebakkraam (B. Crompvoets), Spellenwagen (P. Brunselaar), Grijpkranen (J. Breden), Snoepkraam (H. Geerts), Loempia's (T. Bui-Nguyen én Enveloppenkraam (Voetbalvereniging SDO '39)

Met dank aan Gemeente Reusel-de Mierden.

18 Februari 2010

Draaiorgel Diploma halen in voorjaarsvakantie!

Speciaal in de voorjaarsvakantie organiseert het museum voor kinderen een extra activiteit, namelijk: Draaiorgel Diploma halen! Kinderen draaien vrolijke en bekende kinderliedjes en andere hits op een draaiorgeltje en ontvangen het enige echte Draaiorgel Diploma met hun eigen naam erop! Let goed op de muziek, het tempo en de melodie en draai als een echte orgeldraaier... Data: 20 t/m 28 februari 2010. Meer informatie en tijden: www.museumspeelklok.nl .

Bron : Nieuwsbrief www.museumspeelklok.nl .

17 Februari 2010

Het oude gaat en het nieuwe komt in Heide-Park.

Deze spreuk kan toegepast worden of het Heide-Park in Soltau. Dit park is zich aan het ontwikkelen naar een themapark. Na Lucky Land in 2008 en Tal Der Maya in 2009 komt in 2010 "die bucht der totenkopfpiraten". Voor meer informatie (duitstalig) kijk je op : www.kermis.me

Bron : kermis.me

16 Februari 2010

Bij Kermisdvdshop is weer een nieuwe kermisdvd uitgekomen. Deze keer is het de kermis van Luik in 2009.

Bron : Kermisdvdshop

15 Februari 2010

Data kermis september in Gemert bekend

Najaarskermis Gemert van zaterdag 18 tot en met woensdag 22 september

De najaarskermis in Gemert wordt dit jaar van zaterdag 18 september tot en met woensdag 22 september gehouden. Vorig jaar was de kermis van vrijdag tot en met dinsdag. Op verzoek van de kermisexploitanten wordt de kermis in 2010 pas op zaterdag geopend en zal eindigen op woensdag. Dan kan de jeugd ook nog op de woensdag(middag) van de kermis genieten.

Het gemeentebestuur neemt de organisatie van de kermis voor haar rekening. Afgelopen jaar werd de najaarskermis nog georganiseerd door de Stichting De Heilige Losbol. Deze stichting heeft besloten op te houden met het organiseren van de najaarskermis.

In de komende tijd worden mogelijkheden voor een goed kermisbeleid bestudeerd en waar mogelijk toegepast in Gemert-Bakel. Daarbij worden alle kermissen in de gemeente betrokken. Het nieuwe of gewijzigde kermisbeleid krijgt na 2010 zijn beslag.

Bron : Gemeente Gemert-Bakel

14 Februari 2010

Foto : Amsterdam Osdorp 2006 kermis, georganiseerd door Frans Stuy

Frans Stuy wil pretpark Amsterdam

Kermisexploitant Frans Stuy wil een pretpark in Amsterdam neerzetten, dat tegelijkertijd een groot werkervaringsproject voor jongeren moet worden. Bestuurders zien het wel zitten. Frans Stuy loopt al jaren rond met plannen voor een pretpark in Amsterdam en vindt dat het er nu maar eens van moet komen. Het gaat om een pretpark met ondermeer een indoor-kermis, een zwarte markt, vergaderzalen, een hotel, een uitgaanscentrum en een bioscoop. Geld van de gemeente vraagt hij niet, Stuy zegt dat private investeerders bereid zijn om de benodigde vier miljoen euro in het project te stoppen. Stuy is bekend om de werkervaring die hij werkloze jongeren biedt op zijn kermis. Stuy: "Maar daar kunnen jongeren steeds maar tijdelijk terecht. In een pretpark kunnen we ruim tweeduizend werkervaringsplaatsen creëren." Wethouder Lodewijk Asscher laat via zijn woordvoerder weten enthousiast te zijn over het plan van Stuy en wil hem helpen dat verder uit te werken, zeker vanwege de kansen voor jongeren. Duidelijk is dat het vinden van een geschikte locatie in Amsterdam, een groot struikelblok is. De kermisexploitant zegt een gebied ter grootte van drie voetbalvelden nodig te hebben. Hij hoopt op een plek in Osdorp - 'daar ben ik ooit begonnen' - maar denkt dat Noord ook goede mogelijkheden biedt. Hoewel stadsdeelbestuurder Achmed Baadoud van Osdorp laat weten het vlak voor de verkiezingen niet opportuun te vinden om uitspraken over de plannen van Stuy te doen, zegt stadsdeelvoorzitter Rob Post van Noord wel graag mee te willen denken. "We hebben al eens plannen gehad voor een reuzenrad zoals je in Londen hebt, maar dat is niet doorgegaan. Een pretpark, aan het IJ of ergens anders in Amsterdam-Noord, is wat mij betreft bespreekbaar." Wel wijst hij erop dat een gebied zo groot als drie voetbalvelden ook in Noord moeilijk te vinden is.

Bron : Het Parool

13 Februari 2010

Foto Circuskermisinfoweb

Achtbaan dreigt dupe te worden van geding Kermisbond met Tilburg

door Toine van Berkel - TILBURG – Kermisbond Bovak sleept de gemeente Tilburg definitief voor de rechter. De gemeente kan de dagvaarding maandag ver wachten, aldus mr. Franc Pommer van Holla Poelman Van Leeuwen advocaten uit Den Bosch.

In het kort geding eist de Bovak dat het stadsbestuur zich aan zijn eigen voorwaarden houdt. Volgens de bond heeft de gemeente de eigen regels aan de laars gelapt door het parkeerterrein aan de Spoorlaan, tegenover de Tivoligarage, in zijn geheel als kermisterrein aan te wijzen.

Op het moment dat exploitanten op de Tilburgse kermis konden inschrijven was maar een gedeelte van dat parkeerterrein als kermislocatie aangewezen. „ Gedurende de wedstrijd heeft de gemeente Tilburg de spelregels veranderd en dat hoort gewoon niet”, zegt advocaat Pommer.

Twee exploitanten die voor de Spoorlaan hadden ingeschreven zijn daarom door het gemeentelijk kermisteam terzijde geschoven, ten faveure van een Duitse exploitant die met de 670 meter lange loopingachtbaan ‘ Teststrecke’ naar Tilburg wil komen.

Mocht de gemeente het kort geding verliezen, kan dat volgens Pommer betekenen dat de gunning van de spectaculaire achtbaan vervalt. De advocaat verwacht dat het kort geding binnen een maand bij de Bredase voorzieningenrechter dient.

De Tilburgse kermiswethouder Joost Möller (VVD) wilde gisteren niet reageren op het komende kort geding.

Bron artikel : Brabants Dagblad

Bron Foto : Circuskermisinfoweb

Tripsdrill open tijdens carnavalsweek

12 Februari 2010

Tripsdrill open tijdens carnavalsweek

Fasching im Wildparadies Tripsdrill:

Das närrische Treiben hat schon vielerorts Einzug gehalten – und auch die Kinder können sich nun auf einige freie Tage freuen. Ganz wichtig ist dabei natürlich ein abwechslungsreiches Freizeitprogramm. Ein Ausflug ins Wildparadies Tripsdrill mit seinen 130 tierischen Bewohnern beschert Unterhaltsames, Lehrreiches und viel frische Luft. In der Faschingszeit (vom 13. bis 21. Februar) öffnet das Wildparadies täglich von 9.00 bis 17.00 Uhr seine Tore.

Bron Persbericht Erlebnispark Tripsdrill

11 Februari 2010

Historie : Haaienshow familie Bügler.

Foto : Ride-Index

De Gebroeders Bügler hebben tot 1991 met een haaienshow gereist. Vermoedelijk is het een zelfbouw-attractie.

Bron : www.kirmes.me

10 Februari 2010

Attractiepark Toverland kanshebber voor de titel ‘Leukste Dagje Uit 2009’!

Ook dit jaar is Attractiepark Toverland genomineerd voor de ToerNed Award en mag het park meedingen naar de titel; ‘Leukste dagje uit van 2009’! Binnenkort zal Toverland vol trots haar toekomstplannen voor 2010 presenteren, waardoor de nominatie voor ‘Het Leukste Dagje Uit’ meer dan ooit op zijn plaats zal zijn.

ToerNed Award - Vol verwachting wordt uitgekeken naar donderdag 4 maart 2010 waar, tijdens de vakbeurs ‘Het Leukste Dagje Uit’ in de Evenementenhal te Gorinchem, de jaarlijkse prijsuitreiking van de ToerNed Award plaatsvindt. Naast Attractiepark Toverland zijn er 9 andere dagattractiebedrijven genomineerd voor deze felbegeerde Award. Alle genomineerden worden aan de volgende criteria onderworpen: originaliteit en aantrekkelijkheid van de dagattractie, vernieuwende aspecten in het productconcept, bijzondere wijze van marketing en publieksbenadering en het algeheel kwaliteitsniveau van de dagattractie.

Toverland genomineerd - Middels een korte enquête op www.attractiewegwijzer.nl kan door de Nederlandse consument gestemd worden op de genomineerden. Naast Attractiepark Toverland maken ondermeer De Efteling, Attractie- en vakantiepark Slagharen en Snowplanet kans op de felbegeerde titel ‘Het Leukste Dagje Uit van 2009’. Dankzij haar onderscheidende product mocht Attractiepark Toverland, gelegen in het Limburgse Sevenum, in 2004 de ToerNed Award al in ontvangst nemen. Gezien de enorme investeringen van de afgelopen jaren en de grote toekomstplannen van het park voor de komende jaren, is Toverland absoluut een kanshebber om de ToerNed Award 2009 te winnen.

Achtergrondinfo ToerNed - Al 40 jaar vormt ToerNed een vereniging voor de dagattractie-ondernemer. ToerNed is opgericht in 1970 en daarmee één van de oudste marketingorganisaties in de dagrecreatiesector. ToerNed reikt jaarlijks de speciale ToerNed Award uit voor dagrecreatiebedrijven die zich op bijzondere wijze onderscheiden. Bij ToerNed zijn vele dagrecreatiebedrijven aangesloten en kunnen daardoor gebruikmaken van gezamenlijke marketing, kennisdeling en samenwerking.

Bron : Persbericht Attractiepark Toverland

9 Februari 2010

Kermis in Almere in 2010 naar de Esplanade...

Het ziet er naar uit dat de Esplanade dit jaar dan echt als evenemententerrein gaat functioneren. Het eerste evenement wat op het plein gepland staat is het Bevrijdingsfestival op 5 mei, gevolgd door de pinksterkermis zo'n drie weken later. Beide evenementen zullen op de Esplanade plaatsvinden'', zegt Hans Snel, directeur Almere City Marketing (ACM).

De gemeente heeft ACM verzekerd dat de ondergrond tegen die tijd in orde is, zegt Snel. Toen we bezig waren met de agenda voor de evenementen van dit jaar hebben we er nog speciaal naar gevraagd. Voor mei schijnt het allemaal in orde te zijn. Daar zijn we dan ook vanuit gegaan voor alle vergunningen.''

Vorig jaar bleek uit extern onderzoek dat de toplaag van het evenementenplein niet is zoals die zou moeten zijn. Bepaalde evenementen, waaronder de kermis, ondervonden veel overlast en moesten uitwijken naar het terrein achter station Almere Centraal. Het Bevrijdingsfestival was wel op de Esplanade, maar de organisatie heeft erg veel overlast gehad door de regen'', zegt Snel.

De problemen hebben dan ook te maken met de doorwatering. Dit heeft te maken met verkeerd aangelegde bodemlagen. Wanneer de bodem wordt aangepast, weet Snel niet. Nu is het lastig vanwege de vorstperiode, maar voor mei is het blijkbaar allemaal in orde.''

De gemeente maakte vorig jaar bekend de schade te willen achterhalen op Wallaard-Voets, de aannemerscombinatie die verantwoordelijk is voor de toplaag van het plein. Wethouder Arno Visser kan nog niet al te veel over het verloop van het proces zeggen. Dit loopt nog. Het blijkt een behoorlijk weerbarstige materie te zijn'', aldus Visser.

Bron : Almere Vandaag

8 Februari 2010

TURNHOUT - De zoektocht naar een nieuwe locatie voor Turnhout Kermis is nog niet ten einde. Vooral de horeca heeft bedenkingen bij de alternatieven.

Turnhout Kermis is, na Palmenmarkt in Geel, de grootste kermis in de Kempen. Jaarlijks vinden duizenden mensen hun weg naar Turnhout. Of ze die weg in 2011 nog gaan vinden is nog maar de vraag. Dan zal de augustusfoor immers niet kunnen plaatsvinden op de Grote Markt, want de heraanleg van het marktplein is dan volop bezig. De stad is al druk aan het zoeken naar alternatieve locaties, maar de beste oplossing is nog niet gevonden.

Plaatsmeester Luc Gils zette dinsdagavond tijdens een speciale commissie de locaties op een rijtje. Van de zes potentiële kanshebbers werden er al direct drie geschrapt. Het gaat om het Boomgaardplein, de parking aan de nieuwe kaaitorens en parking Meulenberg. Voor de kermis is er 16.000vierkante meter nodig en slechts drie locaties beschikken over deze ruimte. De foorkramers waren vooral gewonnen voor het parkeerterrein aan het Stadspark (parking Snollaert), want de kermis zou hier goed in het oog springen. 'Nadeel hier is dat het ziekenhuis wel héél dichtbij ligt. Ook de zaterdagmarkt zal dan moeten wijken', vertelt Luc Gils. 'Een tweede mogelijkheid is het dak van de Warandeparking en het spoorterrein achter het Sint-Victor. Ook hier zijn er enkele bedenkingen. Het dak van de parking heeft een beperkte draagkracht. Een laatste optie zijn de terreinen van Atelfond en Foresco aan de Guldensporenlei. Voor al deze plaatsen moet onderzocht worden hoe de stroomvoorziening gerealiseerd kan worden.'

Horeca - Ook aan de horeca wordt gedacht. Zij trokken eerder al aan de alarmbel, omdat ze door de tijdelijke verhuis van de kermis heel wat inkomsten zouden mislopen. 'Op de drie alternatieve locaties zijn geen horecamogelijkheden. Het is aangewezen om de horecazaken op de markt kans te geven om voeding en drank te verkopen op de kermis', vervolgt Gils. Na 2011 zal er ook weer heel wat veranderen. De Grote Markt steekt dan in een nieuw kleedje, met als grote gevolg dat niet alle foorkramers er terecht zullen kunnen. De oppervlakte zal dan iets kleiner zijn en de blauwe zones voor de spectaculaire attracties kunnen niet meer voorzien worden. 'Deze blauwe zones worden telkens ingevuld met nieuwe attracties. Als we dat niet meer kunnen bieden krijgen we binnen een paar jaar een dode kermis en dat moeten we vermijden', besluit Gils. De stad denkt daarom aan een uitbreiding naar de Warande, Jacobsmarkt of mogelijk zelfs Turnova.

Voor dit jaar ziet alles er nog goed uit. De Grote Markt wordt voorzien van een tijdelijke asfaltlaag zodat de kermis (6 tot 19 augustus) nog kan doorgaan. Het aantal blauwe zones is wel ingekrompen van drie tot twee. Deze zones zijn toegewezen aan Spooktrein Jurassic Park en de Drop Zone.

Bron : Het Nieuwsblad

7 Februari 2010

DEN BOSCH - Bij de botsauto’s is altijd wel wat loos, dus ook overlast. En nu willen gemeenten de attractie van de kermis weren.

Richard de Voer: ‘Waar gaat dit heen? De ene na de andere gemeente begint moeilijk te doen. Maar wat Den Bosch nu doet, is onbestaanbaar. Een kermis zonder botsauto’s, dat kan toch helemaal niet? Ze trekken het hart er uit.’

De botsauto – iedere zomer in alle windstreken broeierig middelpunt van het sociale leven van de lokale jeugd – ligt onder vuur. De Voer, bestuurslid van de Nationale Bond voor Kermisbedrijfshuurders is ‘zeer bezorgd’ nu de gemeente Den Bosch, in navolging van Maastricht, heeft besloten dit jaar geen botsautootjes meer toe te laten op de kermis. De jaarlijkse overlast door hangjongeren rond de attractie is te groot. De sfeer raakt erdoor verpest. Zonder botsauto’s krijgt de kermis meer het ‘familiekarakter’ waarnaar wordt gestreefd.

De Voer vreest een sneeuwbaleffect. ‘Wij merken dat steeds meer gemeenten aarzelen. De botsauto’s zitten opeens in het verdomhoekje.’ Eind vorig jaar al besloot het Tilburgse stadsdeel Reeshof de kermis voortaan om 21.00 uur te sluiten in een poging de overlast rond de botsauto’s in te perken. De gemeente vond het net wat te sneu de attractie helemaal uit te bannen. Maastricht nam die stap wel, in 2008, na veel overlast in 2007. Sindsdien zijn de botsauto’s niet meer teruggeweest op het Vrijthof.

Exploitant Karel Eckelboom, die in Den Bosch niet meer welkom is, ontkent de problemen niet. ‘De botsauto’s zijn het sociale middelpunt van de kermis, al negentig jaar. Het is een open attractie, je kunt er lekker omheen staan. En het is goedkoop. Dat trekt heel veel jongeren aan. En dan slaat af en toe de vlam in de pan. Maar dat is toch niet onze schuld? Het is een veiligheidsprobleem dat de gemeente moet oplossen.’

Zachtere muziek - De Voer: ‘ Meer agenten, camera’s, andere en zachtere muziek. Dan is de lol er voor die groepen snel vanaf. Daar willen wij best aan meewerken.’

Een deel van de Bossche raad staat pal achter Eckelboom. Rita Verdonks Trots op Nederland is ‘verbijsterd’. Kandidaat-raadslid Dick Schouw: ‘Hufters maken de straten onveilig. Iedereen lijdt daaronder, nu dus ook de kermis. In plaats van de oproerkraaiers te weren, maakt de gemeente een laffe terugtrekkende beweging om het probleem te omzeilen. Wij zeggen: terug met de botsauto’s! Nu!’

Bron : De Volkskrant

6 Februari 2010

Gevraagd voor 13 mei Hemelvaartdag : een Draaimolen voor een braderie

voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eric Hopman op : Eric Hopman - Hollandsegebakkraam@hetnet.nl

5 Februari 2010

Foto : Eric Hopman

Oliebollentijd voorbij

In november en december waren er veel gebakkramen te vinden in het land. De meeste gingen na 31 december weer terug in de winterstalling. Maar niet allemaal.. . Er zijn gebakkramen die ook in januari open zijn. Een ervan is deze gebakkraam van exploitant Hopman die in Apeldoorn in de maand januari nog volop te bewonderen was.

4 Februari 2010

Gevraagd kermis Afferden :

"Voor de kermis in Afferden gemeente Bergen (L), 30 juli t/m 1 augustus, ben ik nog opzoek naar lijntrek , gokzaak voorkeur pusher , wipp Ook veel activiteiten rondom deze kermis met een concert van het levenslied, beachvolleybaltoernooi, een groot muziek spektakel en op zondag een grote jaarmarkt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eric Hopman op : Eric Hopman - Hollandsegebakkraam@hetnet.nl

3 Februari 2010

Foto Wijk en Aalburg 2005

Gezocht kantzaak kermis Wijk en Aalburg 5 t/m 8 mei.

De organisator van de kermis in Wijk en Aalburg, gehouden op 5 t/m 8 mei, is op zoek naar een kantzaak met klokkenspel, schuivenspel of jackpot.. De kermis vind plaats op de markt met diverse activiteiten zoals 7 kernen optocht,gondelvaat en groot vuurwerkshow. Een mooie kermis met ritprijzen die betaalbaar zijn.

voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eric Hopman op : Eric Hopman - Hollandsegebakkraam@hetnet.nl

2 Februari 2010

Een nieuwe rubriek op site en wel vrije plaatsen met meteen een oproep :

Ik ben op zoek voor kermis Dorst 18 t/m 20 juni 2010 naar een gebakkraam en lijntrekspel.

voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eric Hopman op : Eric Hopman - Hollandsegebakkraam@hetnet.nl

1 Februari 2010

Gunningen Tilburgse Kermis 2010.

Gemeente Tilburg heeft de gunningen van de Tilburgse kermis bekendgemaakt. We wisten al dat attracties als Around the World, Joker en Pirates Adventure kwamen. Nu de gunningenlijst bekend is gemaakt blijkt dat er nog veel meer toppers naar Tilburg komen als dat uit de voorverpachting al naar voren kwam. Een tweede Around the world, een groot Duits Spookslot, de Eurocoaster én een grote duitse achtbaan met loopings. De gunningenlijst, inclusief de 100 jaar oude bootjesmolen op de nostalgische kermis, vind je op deze pagina

Oudere berichten

Back