www.hullygully.nl

 

www.hullygully.nl

NIEUWS FEBRUARI 2011

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

28 Februari 2011

Kermis Aijen gered van ondergang ?

Kermisexploitant Verstappen verzorgt de kermissen in de Limburgse gemeente Bergen. De kermis van Aijen behoorde ook tot deze kermissen echter is verliesgevend. De gemeente en de organisator onderhandelen om deze kermis toch door te laten gaan.

27 Februari 2011

All eyes on Dubai for Deal 2011

The organisers of the Middle East's leading amusement trade show are confident of continued success in 2011.

Bron en meer op Interpark

26 Februari 2011

Tijdelijke verkeersmaatregelen i.v.m. kermis Posterholt 5 t/m 8 maart

Vanwege de kermis in Posterholt is van zaterdag 5 maart tot en met dinsdag 8 maart het gedeelte van de Hoofdstraat tussen de Wiersweg en de Raadhuisstraat afgesloten voor voertuigen. Het verkeer wordt omgeleid via de Margrietlaan, de Heerbaan en de Nieuw Holsterweg. Om het verkeer op de omleidingroute goed te laten doorstromen wordt een parkeerverbod ingesteld aan de noordoostelijke zijde van de Margrietlaan, de Heerbaan en de Nieuw Holsterweg. Het openbaar busvervoer (buslijn 78/79) zal in verband met de afsluiting omgeleid worden via de Margrietlaan, de Heerbaan en de Nieuw Holsterweg. De haltes Marktplein, Cafe de Sport en Vlodropperweg/Wilhelminaweg komen tijdens de kermis te vervallen.

Bron : Gemeente Roerdalen

25 Februari 2011

Goirle en Zaanstad kiezen voor NOHOU

Zowel de gemeente Goirle als de gemeente Zaanstad kiezen voor de professionele aanpak van NOHOU. Voor beide gemeentes verzorgt het bedrijf de organisatie en het contact met zowel gemeente als exploitanten.

Bron : No Hou

24 Februari 2011

Kermis en circus:erfgoed en cultuur

Kermis en circus bieden vermaak voor een breed publiek, maar zijn ook van groot belang voor cultuur en erfgoed. Dat is de boodschap van het congres 'Het belang van kermis en circus voor het gemeentelijk cultuurbeleid', dat op donderdag 24 februari in Utrecht gehouden wordt.

Niet alle gemeenten hebben al een kermis- en circusbeleid. Meestal maakt het kermis- en circusbeleid deel uit van een breder evenementenbeleid, waarbij vooral de inzet is: hoe kunnen we overlast zoveel mogelijk indammen en de veiligheid van de bezoekers garanderen. Er zijn slechts enkele gemeenten die circus en kermis zien als onderdeel van een breder cultuur- en erfgoedbeleid, belangrijk om de eigen plaats te promoten. Doel van het symposium is om te laten zien dat kermis en circus mogelijkheden bieden om een breed publiek in aanraking te brengen met cultuur en erfgoed.

Kermis en circus zijn nauw verweven met de Nederlandse cultuur. Het is belangrijk cultureel erfgoed met een lange geschiedenis. Het is allemaal begonnen op de kermis. Mensen leerden bijvoorbeeld fietsen op de kermis en vrouwen die in verwachting waren kregen er voorlichting over geboorte en zwangerschap. Ook de eerste circusacts waren te zien op de kermis, zoals die van de eerste circusartiest Pieter Magito die als trapeze kunstenaar ooit op de kermis in Delft begon. Voor velen was kermis de enige manier om in aanraking te komen met kunst en cultuur. En nog steeds trekken circus en kermis bezoekers uit alle lagen van de bevolking.

Kermis en circus gingen altijd met hun tijd mee. In de negentiende eeuw ontstond de moderne attractiekermis, zoals wij die nu nog kennen. De kermisattracties werden groter en groter, dankzij de stoomkracht die beschikbaar was gekomen door de Industriele Revolutie. Later werd stroomkracht vervangen door elektriciteit. De circusattracties maakten zich los van de kermis: zij gingen een eigen soort van vermaak organiseren: het circus. Wat het circus gemeen bleef houden met de kermis is dat beiden naar je toe komen. Het is een vorm van reizend vermaak, dat zich nog steeds op een grote populariteit mag verheugen.

Kermis en circus zijn de meest democratische vormen van cultuur en erfgoed: ze trekken de meeste bezoekers uit alle lagen van de bevolking. Door middel van kermis en circus kun je bij jonge mensen interesse opwekken voor cultuur en erfgoed. Gemeenten doen er dus goed aan het kermis- en circusbeleid een plek te geven in het cultuurbeleid. Kermis en circus bieden een waardevolle toevoeging aan het gemeentelijk cultuurbeleid.

Bron Persbericht : Nederlands Centrum Volkscultuur

23 Februari 2011

Kermis Nederwetten wellicht eerder

De kermis in Nederwetten wordt wellicht met een weekje vervroegd. Dorpsraadslid Piet van Genugten meldde maandag tijdens de vergadering dat het moeilijk is exploitanten bereid te vinden het derde weekend van augustus present te zijn. Een weekend eerder zijn wel exploitanten beschikbaar, aldus Van Genugten. Het zou hem spijten als van de traditionele de derde zondag van augustus door de omstandigheden gedwongen, moet worden afgeweken. Wethouder Henk Pero (D66) gaf in de vergadering aan dat voor dit jaar opnieuw geld beschikbaar is om het feest naar eigen voorkeur vorm te geven.

Bron : Nieuwsbrief nr 4 van Fango kermisfoto

22 Februari 2011

Walibi sluit exclusief partnership met Nickelodeon

Vanaf zaterdag 19 februari zullen de videoclips van de twee muziekgroepen W.A.B en The SkunX op Nickelodeon in Nederland en Vlaanderen uitgezonden worden.

Walibi, toonaangevende speler op het vlak van gezinsentertainment in Europa, heeft voor 2011 een exclusieve overeenkomst getekend met kidszender Nickelodeon. Vanaf 19 februari gaan beide partijen voluit voor een campagne waarin de music battle tussen de band van Walibi en die van zijn tweelingbroer Squad centraal staat. Nickelodeon zendt niet alleen de videoclips van beide bands uit maar staat ook in voor een lanceringscampagne waar elke beginnende muziekgroep van droomt; W.A.B en The SkunX zullen in de komende maanden op de meest onverwachte momenten op de zender opduiken. Verschillende activaties zorgen ervoor dat de kids zich als echte fans van de bands aansluiten en kans maken om de bands van dichtbij te volgen.

Bron : Persbericht Walibi

21 Februari 2011

Concertavond in Museum Speelklok

Vrijdag 1 april is het weer zover; de jaarlijkse concertavond in Museum Speelklok! Er is non-stop live muziek in bijna alle museumzalen en het museumcafe. De kleurrijke instrumenten uit de collectie van het museum spelen de hele avond levendige muziek. De bar in museumcafe Decap is de hele avond geopend! Aanvang om 19.30 uur in Museum Speelklok, reguliere entreeprijzen gelden.

Bron Nieuwsbrief : Museum Speelklok

20 Februari 2011

Countdown deals bij Preston Palace

Preston Palace, het bekende hotel met een indoorkermis, introduceert countdown deals. Countdown deals zijn aanbiedingen die slechts enkele uren te boeken zijn.

Bron : Nieuwsbrief Preston Palace.

19 Februari 2011

Global Theme park market to reach 29.5 bn US Dollar by 2015 /

Global theme park industry is forecast to reach US dollar 29.5bn by the year 2015, according to a new report by a California-based think tank.

Bron en meer op Interpark

18 Februari 2011

Famieliedag op kermis Geldrop /

GELDROP-MIERLO - Om meer bezoekers te trekken, is er dit jaar een familiedag tijdens de Geldropse kermis. Bezoekers krijgen dan kortingen zoals drie kaartjes voor de prijs van een. Verder wil de gemeente Geldrop-Mierlo wegens succes op de vorige editie in beide kernen meer samenwerking met plaatselijke horeca en optredens van blaaskapellen en straattheater toevoegen aan het programma. Dit staat te lezen in de adviesnota van het college van burgemeester en wethouders (B en W) voor de komende kermissen.

Bron : Gedeelte Eindhovens Dagblad

17 Februari 2011

Zirmiteca - speciale constructies

Recentelijk stuurde het Portugese Zirmiteca Construcoes Especiadis LDA een aantal foto's van hun producten in. Zirmiteca maakt woonwagens, verkoopwagens en kassawagens. Op deze pagina ziet u een aantal producten van deze firma. Voor meer foto's : klik hier

Bron : Zirmiteca

16 Februari 2011

Raad Leeuwarden : bekijk kermis volgend jaar

LEEUWARDEN - Wethouder Isabelle Diks (PAL/GroenLinks) moet onderzoeken of een kleine kermis in Leeuwarden volgend jaar haalbaar is. Dat wil de raadscommissie bestuur en middelen. De commissie slikte de uitleg van de wethouder dat alle mogelijkheden voor dit jaar uit en te na waren onderzocht. Maar een kleine kermis op het Oldehoofsterkerkhof zou wel moeten kunnen. Diks wees er op dat het evenement mogelijk tegenvallende bezoekersaantallen trekt. Dan wil ik daarover geen discussie achteraf.

Bron : Mijnleeuwarden

15 Februari 2011

Extreme Masson

De Extreme van exploitant Ordelman heeft een nieuwe eigenaar. De Extreme reist nu in Frankrijk onder de exploitant Masson.

14 Februari 2011

Circus Race van Eckelboom-Kortsmit

De Circus Race van exploitant Engelen is sinds kort op reis onder Eckelboom-Kortsmit.

13 Februari 2011

Drayton Manor promises Easter extravaganza

Families looking for fun in the UK during the Easter break are set to flock to the award-winning Drayton Manor Theme Park, near Tamworth, Staffordshire

Lees meer op : Interpark

12 Februari 2011

Kermis Grave naar Lunette

GRAVE - Om de veiligheid en de gezelligheid optimaal te kunnen waarborgen is besloten de kermis van 2011 in Grave in zijn geheel op de Lunette te plaatsen. Dit laat wethouder Adams weten in een brief aan de ondernemers. Gezien de bouwwerkzaamheden voor het Hart van Grave bestaat de kans dat op het moment dat de kermis in Grave plaatsvindt ook de weekmarkt op de Lunette is gevestigd. Wij onderzoeken of de weekmarkt op dat moment doorgang kan vinden, op een alternatieve locatie, aldus de wethouder.

Bron : De Weekkrant

11 Februari 2011

Kermis Leeuwarden: Wethouder Diks laat oren hangen naar hulpverleningsinstanties.

Kermis Leeuwarden: Diks laat oren hangen naar hulpverleningsinstanties

Hulpverleningsinstanties maken de dienst uit als het gaat om de kermis in Leeuwarden. Dat blijkt uit de berichtgeving in de Leeuwarder Courant van zaterdag. Volgens wethouder Diks is een kermis binnen de stadsgrachten niet mogelijk. Hulpverleningsinstanties maken bezwaar. Een kermis buiten de stadsgrachten werd eerder een flop en daarmee een strop. Al geruime tijd wordt er over dit onderwerp vergaderd. Dinsdag neemt het college volgens de LC een besluit.

Bron : Liwwarders

10 Februari 2011

Venice Beach verlaat Nederland

Na dat het gerucht al geruime tijd rondging is het nu officieel bekend gemaakt Sipkema wil het door familie omstandigheden een poosje wat rustig aan doen ,het rad Venice Beach is hierdoor verkocht naar een pretpark in Frankrijk ,wat helaas een verlies is voor de Nederlandse kermis . Ook gaat de autopiste van Sipkema voor twee maanden naar een vaste plaats in Belgie en daarnaast bezoekt hij ook nog een enkele kermis in Nederland . Met het spookhuis Ghost Castle en de spelzaak Point X blijft men ook in 2011 de Nederlandse kermissen bezoeken

Bron : Fango Kermisfoto

9 Februari 2011

Groots vermaak op TIlburgse Kermis 2011

Alleen voor echte waaghalzen!

In de laatste week van juli (22 tot en met 31 juli) staat Tilburg letterlijk en figuurlijk op z'n kop. De Tilburgse Kermis, editie 2011 staat bol van snelheid, actie en sensatie. Het reusachtige kermisterrein van bijna 4 kilometer in de Tilburgse binnenstad staat vol spannende, snelle en vooral waaghalzerige attracties. De grootvermaakzaken krijgen ruim baan bij de Tilburgse Kermis 2011. Met namen als de XXL, Shake, Magic, Experience, Heartbreaker, Infinity, Inversion XXL en de Maxbooster zijn de verwachtingen hooggespannen. Wethouder kermiszaken Joost Moller is zeer te spreken over de opzet van de Tilburgse Kermis in 2011: Het wordt weer een prachtig evenement. De Tilburgse Kermis oefent een enorme aantrekkingskracht uit op jong en oud. We proberen ieder jaar een juiste mix van attracties neer te zetten. Dus snelle, spannende attracties, afgewisseld met de rust van de nostalgische kermis. En uiteraard kun je met een drankje in de hand lekker uitrusten op een van van de vele terrasstoelen in het Tilburgse centrum.

Verpachting - Op 17 januari vond de verpachting van de Tilburgse kermis plaats. In de daaropvolgende weken zijn de toegewezen attracties ingetekend op het kermisterrein. De totale pachtopbrengst in 2011 is net onder de 2 miljoen uitgekomen. Dat is iets lager dan in 2010. Er zijn in totaal 233 attracties..

Attracties - Op het Heuvelplein is de Inversion XXL een echte blikvanger. Met een hoogte van 45 meter en rondtollende bakjes aan een grote zweefarm is de attractie alleen bedoeld voor mensen met lef. De mega-attracties Intoxx en de Magic zorgen dat het Spoorplein en NS-plein een groot(s)vermaak uitstraling krijgen. De Bierhal krijgt wederom een plekje op het Koningsplein, maar dit jaar staat de gezelligste tent van Nederland achter de pergola (naast de ingang van parkeergarage Koningsplein). Na enkele jaren heeft de Haunted Mansion, een spookhuis met zwevende gondels, weer een plekje veroverd op de Tilburgse Kermis. Deze griezelige attractie staat net als de Loopfighter op de Paleisring. De topattractie van 2010, de Teststrecke, staat dit jaar niet op de kermis in Tilburg. Joost Moller: De exploitant was graag weer naar Tilburg gekomen, maar door andere verplichtingen is dit niet mogelijk. In 2010 heeft deze superachtbaan de publieksprijs en juryprijs in de categorie Grootvermaak gewonnen. Dit betekent dat de Teststrecke twee jaar lang mag terugkomen tegen dezelfde pachtvoorwaarden. Ik hoop dan ook dat we deze geweldige attractie in 2012 weer mogen verwelkomen.

Maximum ritprijzen - Ook in 2011 gelden er op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 13.00 en 18.00 uur maximum ritprijzen. Op de zaterdagen is de kermis weer tot 02.00 uur geopend. De themadagen zijn: 100% NL zaterdag (23 juli), Roze Maandag (25 juli) en Gehandicaptendag (26 juli). Roze Maandag viert dit jaar het 20-jarig bestaan.

Bron : Persbericht : Gemeente TIlburg.

8 Februari 2011

UK Amusement expo deemed a succes

As the doors closed on the second annual European Amusement and Gaming Expo at London's ExCeL Exhibition Centre last week, organiser BACTA said it has received a unanimous thumbs up from event participants.

Lees meer op : Interpark

7 Februari 2011

Walibi Holland start nieuw hoofdstuk

Biddinghuizen 3 februari 2011 - Walibi, dat 35 jaar bestaat, begint aan een nieuw hoofdstuk. De bekende kangoeroe heeft een metamorfose ondergaan. Samen met nieuwe vrienden en rivalen is Walibi dit jaar voor het eerst te zien in het themapark in de nieuwe fantasiewereld. Deze wereld komt terug in de nieuwe gethematiseerde achtbaan The Speed of Sound, twee nieuwe themagebieden met 10 gethematiseerde attracties, nieuwe winkels, nieuwe shows en entertainment.

Bron Persbericht : Walibi Holland

6 Februari 2011

Groots vermaak op Tiburgse kermis 2011

TILBURG - In de laatste week van juli (22 tot en met 31 juli) staat Tilburg letterlijk en figuurlijk op z'n kop. De Tilburgse Kermis, editie 2011 staat bol van snelheid, actie en sensatie. Het reusachtige kermisterrein van bijna 4 kilometer in de Tilburgse binnenstad staat vol spannende, snelle en vooral waaghalzerige attracties.

Wethouder kermiszaken Joost Moller is zeer te spreken over de opzet van de Tilburgse Kermis in 2011: Het wordt weer een prachtig evenement. De Tilburgse Kermis oefent een enorme aantrekkingskracht uit op jong en oud. We proberen ieder jaar een juiste mix van attracties neer te zetten. Dus snelle, spannende attracties, afgewisseld met de rust van de nostalgische kermis.

Bron : Tilburgnieuws

5 Februari 2011

Carnavalskermis Tienen 2011

Van 5 tot en met 13 maart is de jaarlijkse Carnavalskermis in Tienen.

De volgende attracties zijn er te vinden :

Grootvermaak : Autoscooter (Arsin Anna (Thommis), Rock & Roll (Simon Jeanny), Superloop (Stappers-Zeppieri), Lambada (Steckx Dirk), Spooktrein (Lamer-Ropers) en Crazy Dance (Tantillo-Zeppieri)

Kleinvermaak : Kindertrein (Deraes Alex), Kinderbuggy (Dotremont-Saelens), Trampoline (Drutti-Dedroog), Kindermolen (Fenocchi Serge) en Hippodroom (Turelinckx),

Spelzaken : Lunapark (Bodet Francis), Lunapark (Bogaert Jean-Paul), Lunapark (Deplus Marc), Loterij (Dotremont-Saelens), Koordjetrek (Florens Andre), Magnetenespel (Forens Andre), Prijsschieten (Hendricks Francis), Visserspel (Ledoux Andre), Schietkraam (Lefevre Louisa), Hippo-hap (Severeyns Ivo), Kinderschietkraam (Severeyns Louis), Tir-Kurk (Slootmakers Fenna), Visserspel (Valkiers Jan), Pandaspel (Valkiers Joeri), Visserspel (Vandersteen-Depaepe), Visserspel II (Vandersteen-Depaepe) en Luanpark (Van herck Danny),

Consumptiezaken : Frituur (Adams Marie-Jose), Frituur (Bush Jean), Pitta (De Gernier Chantal), Cocktailbar (Dewingaerden Nancy), Liberty Snacks (Slootmakers Sandy), Frituur (Van Calster Malou) en Escargots (Vercamer Yves)

Bron : Alain Andries en dienst financien, markten en kermissen stad Tienen.

4 Februari 2011

Gordon in Preston Palace

Op zaterdag 18 juni treedt Gordon op in Preston Palace. Als zanger scoorde hij zijn grootste hit met zijn single Kon ik maar even bij je zijn, die in 1991 een een-hit werd. Van 1999 tot aan 2003 werkte hij succesvol samen met de R&B-groep Re-Play. Sinds 2005 behoort hij tot de gelegenheidsformatie de Toppers. En Gordon zit niet stil! Hij is populairder dan ooit en verschijnt nog altijd veelvuldig op TV en op de podia in het land. Kortom, Gordon is een ras-artiest die van elk optreden een groot feest weet te maken

Bron : Preston Palace

3 Februari 2011

DVD Weert 2010

Bij de kermisdvdshop is weer een nieuwe kermisdvd verschenen. Deze keer over de kermis van Weert in 2010

kermisdvdshop

3 Februari 2011

Kermis in Gassel ?

Een grote vraag in Gassel is of de kermis dit jaar doorgaat. De gemeente Grave en de dorpsraad van Gassel voeren overleg.

3 Februari 2011

Karnavalskermis Leuven

Van 19 tot en met 23 maart is er de jaarlijkse Karnavalskermis in Leuven. Deze kermis bestaat uit :

Grootvermaak : Autoscooter (Francois Bogaert), Lambada (Joeri Hayen) en Bidule (Van Gorp-Thaens)

Kindervermaak : Autopiste-Kinderbuggy (Frank Alaerts), Kindermolen (Jan Valkiers) en Trampoline (VOF Drutti-Van den Huevel).

Spelzaken : Visspel (Alain Verschoren-Hogie), Basketballspel (Janssens - Van der Maelen), Lunapark (Alexander Dotremont), Schietkraam (BVBA Messiaen), Visspel (Veronique Dotremont), Pandaspel (Jan Valkiers), Visspel (Peter Greif) en Lunapark (Guido Lainez)

Consumptiezaken : hamburger-hotdog (Paul van der Borght), Gebakkraam (Olivier Roland) en Hamburger-Hotdog (Paul Van Der Borcht)

Met dank aan Hugo Mathijs, plaatsmeester Leuven en Alain Andries

3 Februari 2011

Hoogste Punt GaiArena

In GaiaPark Kerkrade Zoo wordt momenteel hard gewerkt aan de GaiArenA, de nieuwe locatie voor de populaire roofvogelpresentaties van GaiaPark. Op woensdag 26 januari werd het hoogste punt van dit bijzondere bouwwerk bereikt.

Bron : Gaiapark

3 Februari 2011

Warner Bros bouwt Harry Potter attractie bij Londen

De studios in Leavesden, Londen, waar de films van Harry Potter zijn opgenomen, worden omgebouwd tot een nieuwe attractie Achter de schermen bij Harry Potter. Bezoekers kunnen een kijkje nemen op de verschillende filmsets die voor de films zijn ontworpen. De complete herontwikkeling van filmstudio naar dagattratie gaat naar verwachting 100 miljoen Britse Pond kosten. Studios Leavesden, Thinkwell Group gaat de plannen uitvoeren. De attractie wordt ingericht als rondleiding door de verschillende sets waar de acht films zijn opgenomen. Daar worden ook de verschillende bijzondere rekwisieten, kostuums, monsters en special effects tentoongesteld. Van de bezoekers wordt verwacht dat zij van tevoren hun tour reserveren. Verwachte opening van de attractie: halverwege 2012.

Bron : Pretwerk

3 Februari 2011

Kermis Berkel-Enschot dag langer

De kermis in Berkel-Enschot duurt voortaan vijf dagen. De kermis start voortaan op vrijdagmiddag om 16.00 uur. De Bovak heeft met succes om deze uitbreiding gevraagd.

3 Februari 2011

Toverland ontvangt 495.000 bezoekers in 2010

Attractiepark Toverland heeft in 2010 het bezoekersaantal van 2009 geevenaard. Maar liefst 495.000 bezoekrs beleefden een betoverend dagje uit in het Limburgse attractiepark. Hoewel het er lange tijd naar uitzag dat Toverland 500.000 bezoekers zou gaan halen, werd dat aantal net niet gehaald door de vele sneeuwval in december. Desondanks kan Toverland terugkijken op een goed en innovatief jaar.

bron : Persbericht Attractiepark Toverland

3 Februari 2011

Geen kermis op zondag in Harderwijk

kermis op zondag

woensdag 26 januari 2011 - HARDERWIJK - De organisator van de Harderwijker kermis, bureau Bakker & Cloo, krijgt opnieuw nul op het rekest om de voorjaarskermis ook op zondag open te stellen. De heer A. Koopal dacht een opening te vinden in het nieuwe evenementenbeleid van de gemeente Harderwijk. In dat beleid kunnen evenementen op zondag plaatsvinden mits de kerkgang niet wordt verstoord. In het voorstel van Koopal gaat het om openstelling op zondagmiddag. Van enige hinder voor kerkgangers kan volgens hem geen sprake zijn. Het college van burgemeester en wethouders erkent dat de jaarlijkse voorjaarskermis deel uit maakt van de evenementenkalender. Echter, uw verzoek om zondagmiddagopenstelling kunnen we, rekening houdend met de gevoelens van een deel van onze samenleving, niet honoreren. De voorjaarskermis aan de Boulevard duurt van 13 tot en met 21 mei.

Bron : De Stentor

Van 27 januari t/m 2 februari 2011 is deze site niet geupdate vanwege overlijden broer webmaster op 26 januari.

Oudere berichten

Back