www.hullygully.nl

Copyright www.hullygully.nl

NIEUWS JANUARI 2009

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

30 Januari 2009

Höllenblitz verpacht voor kermis Roermond.

Bij de voorjaarskermis van Roermond is het opvallend dat dit jaar de Höllenblitz verpacht staat. De Höllenblitz is een attractie waarbij mensen in een achtbaan-achtige wagen met een hoge snelheid rondjes maken over een baan. De kermis vind plaats van 5 t/m 11 juni.

Grootvermaak : Booster (Ordelman), Decadance (vof Vale-Verwijk), Dominator (J. Otten), Funhouse (Alround bv), Mirage (Cools), Rupsbaan (Lutens), Spookhuis (Roels), Extrme (Ordelman), Höllentaxi (Senk) en Polyp (A.v.d. Veen),

Kindervermaak : Familieachtbaan (Ordelman), Alladin Ride (Hamers-Lutjens), Bootjesmolen (Stuy Boon), Draaimolen (Hinzen), Minicars (Verwijk), Minirad (Boersma), Ponys (Jagers-Muliedda), Reis door Toverland (Stuy-Hoefnagels), en Trampolines (Bootsma),

Spelvermaak : Lucky cranes (vof van Griensven), Pusher (vof van Griensven), Schiettent (Straathof), Voetbalspel (Ropers), Ballenfontein (Boersma) Aquablasta (vof Brouwers-roels), Big One (vof Sipkema-Brantenaar), Bussensport (Boersma), Euroball (vof Brouwers-roels), Jackpot (Kabalt), Pijl en Boog (Ordelman), Lijntrek (Lahnstein), Luckyduck (Lahnstein), Bussensport (Ropers vof), Kamelenrace (|Verwijk), Lijntrek (Roulaux), Lucky cranes (Sipkema-Brantenaar), Lucky Duck (Jansen), Pusher (Sipkema), Schiettent (Straathof) en Skeeball (Jansen vof)

Verkoopzaken : Suikerspin/Popcorn/Noten de Oase (Hinzen) Pinda/popcorn (de Ruiter Boon), Vispaleis (N van Wijk), Nougat suikerwerk (Vof Reemer-Hoefnagels), Oliebollenkraam (Brunselaar-Schwarz), Suikerspin-popcorn (Dauphin), Ijssalon (Knoop), Snacks (Cordes), Dre's diner (van Dooren), Nougat (vof Reemer-Hoefnagels), Suikerspin/popcorn (Janvier), en Wafels (Dauphin)

Diversen : Fun Plates (Moonen),

Bron : Gemeente Roermond

29 Januari 2009

Tilburg Reeshof Winterpark 2009 in de maak

Foto Winterpark 2007-2008

In december 2007 tot begin 2008 stond er in Tilburg Reeshof een schaatsbaan met een beperkt aantal attracties. Helaas was er in december 2008 geen tweede Winterpark. De organisatie is echter wel bezig om dit evenement nu in februari 2009 door te laten gaan. Naar verluid vind dit evenement nu plaatsvinden op het terrein van een tennisclub en zal er ook nu weer een schaatsbaan zijn. Bonheur horecagroep heeft zich naar verluid teruggetrokken. Of er enkele kermisattracies voor de kinderen zoals in de eerste editie is niet bekend. Wel zal Moonen Attractieverhuur betrokken worden bij het evenement

Godrie Spijkers, Bron : Reeshof Journaal

28 Januari 2009

CarnavalsKermis Sint-Truiden

"Handjes draaien, koekebakkevlaaien, handjes draaien koekkebakkevis" zong de Antwerpse groep De Strangers ooit. Een nummer dat met carnaval niet misstaat tussen de andere krakers. Van 20 februari tot en met 5 maart is het handjes draaien, zwieren en zwieren en zwaaien tegelijk op de carnavalskermis van Sint-Truiden.

Grootvermaak : X-plosion (Bogaert-Bauwens), Brasil (Ceric-Onssels), Tokio Express (Deville), Moviestar (Severeyns), Autoscooter (Thommis), en Patapoef (Van den Broeck),

Kindervermaak : Kindermolen (Clabots), Kindervleigmolen (De Bodt-Vanlingen), Kindermolen (Doop), Minicooter (Francken), Kindermolen (Triekels), Country Farm (Turelinckx) en Kinderautodroom (Vlasselaerts),

Spelvermaak : Schietkraam (Carmen), Lunapark (Beguin), Visserspel 1 (Clabots), Visserspel 2 (Clabots), Kinderloterij (Dupont), Bulldozerspel (Jacobs), Lunapark (Judong), Lunapark (Lainez), Schietkraam (Meirisonne), Pottenspel (Meirisonne), Lunapark (Michiels), Lunapark (Neuteleers), Koordjetrek (Neuteleers), Amusement hal (Neuteleers), Euroball (Pierre), Lunapark (Rogiers), Hippo Hap Ballenkraam (Severeyns), Aquablasta (Severeyns), Poppyspel (Spruit), Schietkraam (Thommis), Schietkraam (Thommis), Visserspel (Vanbrabant), Visserspel2 (Vanbrabant), Lunapark (Vanlingen), Visserspel Magneten (Vanlingen), Lunapark (van Passel) en Schietkraam (van Passel),

Verkoopzaken : Pitta-Pasta (Branckaute), Frituur (Brankaute), Hot-dog (Cornelissen), Escargots (De visboer van Binkom), Escargots 1 (Devolder), Escargots 2 (Devolder), Cocktailbar (Dupont), Frituur (Meirisonne), Frituur (Meirisonne), Suikerspin (vandenbergh), Suikerspin2 (vandenbergh) en Hot-dog Kraam (Vlasselaerts)

Bron : Gemeente Sint-Truiden

27 Januari 2009

Geen buitenmuziek meer bij Polderse kermis

Levende buitenmuziek op de Polderse kermis is er vanaf dit jaar niet meer bij. En of er in het café zelf live muziek mogelijk is blijft nog de vraag. Alleen als de uitbater kan aantonen dat er in de aangrenzende woningen geen hinder van wordt ondervonden mag er een band worden gecontracteerd.

Het gemeentebestuur is stevig op de vingers getikt door de commissie bezwaarschriften. De bewoners van de Spoorbuurt hebben gelijk gekregen in hun klacht over de lawaaioverlast van de muziektent bij hotelcafé De Boemerang tijdens de laatste Polderse kermis. Ook de procedurele en informatieve aspecten verdienen volgens de commissie geen schoonheidsprijs.

Zowel de gemeente als exploitant Warmerdam koos uit veiligheidsoverwegingen voor een tent. In de praktijk bleek dit goed te werken.

Maar volgens de commissie hebben de bewoners gelijk. Van normaal wonen en slapen kon geen sprake zijn. Dat trekt het gemeentebestuur zich aan. Daarom komt er geen livemuziek meer in woonbuurten. Wethouder Fijko van der Laan hoopt dat de horeca een plek buitenaf zoekt. ,,Vorig jaar hebben we daar een aanzet toe gegeven, maar daar kwam de horeca onderling niet uit. Men had ook bezwaren tegen de extra kosten.'' Waarbij de wethouder aantekent dat zoiets bij bijvoorbeeld het muziekfeest Pauwenpop wel lukt.

Bron : Noord-Hollands Dagblad

26 Januari 2009

Nieuws over kermis 2009 Edam-Volendam

Kermis in Edam van 27 t/m 30 augustus

In 2008 zijn in verband met de brandveiligheid voor het eerst de Botsauto’s verplaatst van de Kaasmarkt naar het parkeerterrein aan de Baanstraat. In 2009 zal de Edammer kermis precies gelijk zijn aan de situatie in 2008. Dat betekent dat de Dominator weer plaats heeft op de Kaasmarkt. Daarmee wordt gehoor gegeven aan de wens van veel enthousiaste kermisbezoekers die vorig jaar hebben genoten van de wild ride in deze attractie.

Kermis in Volendam van 4 t/m 7 september

Volendam Zeestraat en AMVO terrein - De Volendammer kermis zal in 2009 een redelijk ander beeld geven. Voor het eerst sinds vele jaren wordt dit jaar op het Europaplein voor de verandering geen achtbaan of waterbaan geplaatst. Daardoor doet de gelegenheid zich voor om de indeling van het Europaplein eens heel anders uit te voeren. Op het Europaplein worden de volgende attracties geplaatst: De Starflyer (In 2008 ook in de Zeestraat) de Power Dancer (in 2008 op het pleintje in de Jozefstraat) De Tornado (in 2007 op het Damplein in Edam). Aan de noordkant (zie tekening, als u hier op klikt krijgt u een vergrootte versie) worden geen kramen meer met de rug naar het plein geplaatst. De FEBO kraam komt aan de oostkant van het plein te staan met de opening naar het plein toe. Daarnaast komt de Ballengooikraam eveneens met de opening naar het plein. Ruggelings daarachter (plaats als in 2008) staat de Sperensport gepland. Door de nieuwe opstelling wordt het een mooi open plein dat men van 2 kanten kan oplopen. De verwachting is dat hierdoor een mooiere sfeer ontstaat. Net voorbij de ingang van het Havenhof zal de Mega Booster G4 van Joep Hoefnagels worden geplaatst. Deze gloednieuwe attractie heeft veel weg van de SPEED, maar is wel 55 METER hoog. Dat betekent dat de zwaai van de arm veel hoger, langer en sneller is zodat men (zwaarte)kracht 4G te verduren heeft. Vergelijk dit maar met een straaljager. Daarnaast vinden we het Brandweerspel (Firefighter). Een heel mooi spel voor de kinderen waarin men punten moet verdienen door met een forse waterstraal op allerlei voorwerpen te spuiten. Het Lunapark en de Babyflug voor de kinderen ontbreken natuurlijk ook niet in de Zeestraat. Op het AMVO terrein vinden we de Autoscooter, de Blue Power, de Extreme, het Reuzenrad en de Minicars. Deze laatste attractie was u gewend aan te treffen op het parkeerterreintje van de Jozefstraat.

Conijnstraat – Jozefstraat - Op de oude plaats van de Minicars (zij verhuizen naar het AMVO terrein) vindt u in 2009 een familie-achtbaan (met een kinderritprijs van € 1,--) genaamd “Grand Canyon, geëxploiteerd door Bouwe Kroon, die u natuurlijk nog kent van de Gravitron en de Skate Board. Daarvoor, waar in 2008 nog de Power Dancer stond, vindt u in 2009 de Blower. Dit is geen nieuwe attractie maar wel voor het eerst in Volendam. In de Conijnstraat kunt u dit jaar weer genieten van de Grand Carrousel van Johan Ropers, maar natuurlijk ontbreken ook de Zweefmolen, de Fantasy Flight en de Miami Trip dit jaar niet.

Tot zover de activiteiten van uw kermisorganisatie tot dit moment. We menen te mogen vaststellen dat we er weer goed in geslaagd zijn om een afwisselende kermis samen te stellen met weer een nieuwe topattractie. Gezien het vrijwel ontbreken van nieuwe investeringsimpulsen in de kermiswereld mag dat best een unicum worden genoemd. En voor de meeschrijvers: Over 34 weken kunnen we al weer wagens tellen!

Bron : Gemeente Edam-Volendam

25 Januari 2009

Na 98 geen oliebollen van De Poorter op Dungense kermis

door Marcel Linssen. vrijdag 23 januari 2009 - DEN DUNGEN - De oliebollenkraam van De Poorter lijkt onverbrekelijk verbonden met de kermis in Den Dungen. Al 98 jaar is De Poorter vaste gast. Maar nu heeft de gemeente Sint-Michielsgestel het contract met De Poorter niet verlengd omdat rekeningen te laat zijn betaald.

"Mijn opa kwam al in Den Dungen, daarna mijn vader, toen ik en nu mijn zoon. 98 jaar aan een stuk; dat is uniek in Nederland. Wij willen zeker die eeuw volmaken", vertelt Nico de Poorter. De 68-jarige Amsterdammer, die het bedrijf enkele jaren geleden heeft overgedragen aan zijn zoon, kijkt met plezier terug op een hele rits Dungense kermissen. Een hele rits herinneringen ook.

Zoals het regelmatige kopje koffie in het Dungense gemeentehuis, de ereboog waarmee één van de jubilea van de oliebollenkraam is gevierd. En de oorkonde die hij van de gemeente Den Dungen kreeg.

Die gezelligheid is er af. De gemeente heeft het contract voor de Dungense kermis opgezegd. Wegens financiële perikelen, verhaalt De Poorter, die benadrukt dat alle rekeningen betaald zijn. " Mijn zoon heeft geen schulden bij de gemeente Sint-Michielsgestel", zegt hij. En: "Als je iets betaalt binnen een jaar dan noem ik dat geen betalingsachterstand."

Een woordvoerster van de gemeente zegt dat het contract is beëindigd omdat de uitbater van de oliebollenkraam geen betrouwbare partner is. In 2005, 2006 en 2007 hebben we aanmaningen moeten versturen en twee keer kwam de deurwaarder eraan te pas. Het is heel sneu, maar zo'n beslissing neem je niet na één keer te laat betalen." De Poorter heeft geen begrip voor de nieuwe zakelijkheid. "Den Dungen is voor ons een traditie. De Dungense kermis hoort er gewoon bij, net als dat wij bij de Dungense kermis horen." <

Bron : Brabants Dagblad

24 Januari 2009

Zomerkermis Delft 2009

In het historische 'Oranje' Delft is het zomerkermis van 15 tot en met 20 september. Opvallende attracties zijn de Polyp van exploitant Schimmelpenninck en funhouse NewYork.

Verwacht worden :

Grootvermaak : Autoscooter (J. Brantenaar), Booster (Bungee Fun v.o.f.), Dominator (J. Otten), Polyp (M. Schimmelpenninck) en New York New York (J. de Voer),

Kindervermaak : Grand Carroussel (Kroon v.o.f.), Kindercarrousel (Lutjens-Knoop v.o.f.), en Buggy (Lutjens-Knoop v.o.f.),

Spelen : Lucky Duck (D. Brunselaar v.o.f.), Jackpot (W. van Dongen), Schietsalon (J.O.H. Heistek), Lijntrek (Lutjens-Knoop v.o.f.), Pusher (M. Meijer), Bussensport (l. Prins), Grijpkranen (J.p. van Reeken) en Voetbalspel (M. Schimmelpenninck),

Consumptiezaken : Gebakkraam (A Bakker-van Reken), Suikerspin (A.M.S. van den Houten), Nougatkraam (T. Kers), en Poffertjes (A.G. van Meetelen),

23 Januari 2009

Attractielijst kermis Waalwijk 2009

Van 15 tot en met 19 april staat Waalwijk weer op zijn grondvesten te trillen vanwege de kermis. Ook dit jaar wordt er weer een aantrekkelijke kermis geplaatst. Opvallend zijn de DropZone van van Herck en bijna gebruikelijk weer een andere polyp.

Verwacht worden :

Grootvermaak : Polyp (Boesveld jr.), Dropzone (van herck), Breakdance (Hoefnagels), Superrups (Jages-Jansen), Adventure Island (Scheffer), Autoscooter (Swinkels), en Wild Thing (De Voer-Verstappen)

Kinderzaken : Minicars (Drenth), Draaimolen (J. Hoefnagels), Familieachtbaan (Kroon), en Babyflug (Rademaker-Vermeulen),

Spelzaken : Schietsalon (Drenth), Lijntrek (van Gool-Bakelaar), Grijpkranen (Ordelman), Lucky Duck (Roulaux), Pusher (Vermolen), Bussensport (Verwijk jr.), en Voetbalspel (Verwijk jr.)

Verkoopzaken : Vishandel (van Dijk), Suikerspin/Popcorn (Gijlstra), Gebakkraam (Verbruggen-de Raden), en Nougatkraam (Walhout),

Bron : De Kermisgids

22 Januari 2009

Verpachting Tilburgse kermis

Foto Speedflip, een van de opvallende inschrijvingen.

Afgelopen maandag was de voorlezing van de inschrijvingen van de Tilburgse Kermis. Althans voorlezing van de grootvermaakzaken, kinderzaken, spelen en overigen. De Nostalgische kermis en de consumptiezaken worden apart verpacht in besloten vorm. In ieder geval zal de Kinderautorijschool dit jaar niet meer te vinden zijn op de nostalgische kermis. En komende kermis kunnen we ongetwijfeld ook weer genieten van oliebollen, poffertjes, kermiskoeken, nougat en suikerspinnen.

Collega fan Marc Schellekens van Circus Kermis Infoweb was aanwezig bij de openbare verpachting. Hij noteerde de opvallendste inschrijvers

Grootvermaak : Hyper (Rademaker-Vermeulen), Het Beest (Ropers), Psycho (Buwalda - Kriek), Pirate River (Buwalda), Grazy Coaster (Buwalda), Magic Mouse (Buwalda), Magic Railway (Buwalda), Big Roller Coaster (De Vries), Big Roller Coaster (Bufkens), Super Mouse (de Voer), Snow Jet (vd Veen), Break Dance (Meyer), Break Dance (Hoefnagels), Deca Dance (Vale), Booby Trap Hotel (Albers), Tornado (vd Wiel), Dragon (Kroon), Crand Cayon (Kroon), Fata Morgana, New York New York (de Voer), Take Off (Ruppert), Tal der Könige (Bügler), Psychodelic (Häsler), Race Baan (Sipkema), Grandprix, Frankenstein (vd Laan), Haunted Mansion (Hinzen), Spuk (Sipkema), Polyp (vd Hout), Polyp (vd Veen), Polyp (Lutjes), Beach Polyp (Boesvelt), X-Factory (Boesvelt), Dominator (Otten), Around de World (vd Beek), Sound Machine (vd Beek), Europa Rad (Valentgoed), Giant Wheel (Valentgoed), Reuzenrad (Harms), Super Star (Albers), Booster (Ropers), Booster (Ordelman), Autoscooter (Hinzen), Autoscooter (Eckelboom), Autoscooter (Kars), Autoscooter (Reemer), Autoscooter (de Voer), Glijbaan, Mega Slide (de Voer), 4D Vision (Strouken), Sky Flyer (vd Wiel), Speed Flip (Lauwers), Cake Walk (Cameron), Cake Walk (Reemer), Cake Walk (vd Sande), Sling Shot, Enterprice, Jump Street (Meyer), Magic (Kraak), Shake (Frenken), Fun Factory (Kroon), Grazy Coconut, Star Wars (Kroon), Gravitron (vd Marel), Fun House (van Wijk),

Nieuwe spelen (?) : Groeten uit Mexico. Grazy Mexico. Barber Kat. Spektrekker, Erotic Game (ringwerpen), Jumping Fish (Buwalda), Spider Toren , Knip de prijs,

Godrie Spijkers met dank aan Marc Schellekens van Circus kermis infoweb
.

22 Januari 2009

The name is Octopussy.

Octopussy van exploitant Geisterfer heeft een nieuwe eigenaar en wel de familie Dumoulin. De vorige eigenaresse was met deze attractie vooral te vinden op kermissen in Amsterdam die georganiseerd werden door organisator Stuy.

Godrie Spijkers

21 Januari 2009

In herinnering : Cyriel Wuyts.

Op de foto staat de Apollo vliegtuigmolen van Cyriel Wuyts op de kermis van Millegem 2008. Samen met zijn echtgenote mevr. Betsie van Gorp exploiteerde dhr. Cyriel Wuyts vele decennia de vliegtuigmolen Apollo. Op 20 januari 2009 is dhr. Cyriel Wuyts overleden op 84 jarige leeftijd. Mijn condoleances gaan uit naar de familie Wuyts, familie van Gorp, overige familieleden, verwanten en bekenden van dhr. Wuyts.

Godrie Spijkers

20 Januari 2009

OOTMARSUM - 19 januari - Het politietoezicht op de Koale Karmis in Ootmarsum wordt dit jaar niet uitgebreid.

Het aantal agenten dat tijdens dit drukbezochte evenement op straat tegelijkertijd in actie komt, blijft gehandhaafd op maximaal zes. Dat is volgens de korpsleiding van de politie meer dan genoeg om de orde en veiligheid te waarborgen. Wel zal de politie dit jaar in Ootmarsum de zogeheten mobiele brigade - op de fiets - gaan inzetten. "De snelheid van handelen wordt daardoor aanzienlijk vergroot", somt burgemeester Jan Kristen één van de voordelen op.

De gemeente Dinkelland, de politie, de Ootmarsumse horeca en ook de kermisexploitanten stelden vorige week tijdens de traditionele evaluatie unaniem vast dat er vorig jaar sprake is geweest van een relatief rustige kermis. Ondanks dat er toch een aantal vernielingen werd gepleegd. Met name het brute geweld waarmee een aantal kermisbezoekers zich afreageerde op het kunstwerk Het Siepelvrouwtje op het Kerkplein sprong in het oog. "Dat was een negatief hoogtepunt", geeft burgemeester Kristen toe. Het leidde tot grote verontwaardiging in het stadje. Maar de schade - ruim 2000 euro - viel achteraf mee, terwijl ook de daders - afkomstig uit Saasveld - enkele dagen later door de politie konden worden aangehouden. Volgende week komen ze voor de politierechter. Kristen benadrukt dat de ongeregeldheden niet in verhouding staan tot de enorme drukte. De horeca en de kermisexploitanten toonden zich zeer tevreden over de kermis. "Laat de gemeente blij zijn met een kermis, zoals in Ootmarsum. Heel gezellig en erg druk", aldus exploitant Venekamp.

Bron : Twentsche Courant Tubantia

19 Januari 2009

Kermis in de jaren zeventig

De oude situatie van het marktplein in Ijmuiden in de jaren 70.

Toen was de kermis daar geplaatst. Frits Houtgraaf maakte verschillende foto's s waarvan deze een stap terug in de tijd is. Een wel gezellige tijd.

Bron : www.echo.nl

18 Januari 2009

Kermis Aalst

Van 13 februari tot 1 maart is het weer zwaaien, zwieren, lunaparken en smoutebollen eten in Aalst. Een van de grote kermissen van België valt altijd vroeg in het jaar. Ook dit jaar is er weer een aantrekkelijke kermis te vinden in Aalst.

Grootvermaak : Autoscooter (van den Bossche), Magic World (Cattin S.A.), Autoscooter (de Rijck), See sturm bahn (Lainez), Cakewalk (Roels), Spookhuis (Rosa), High Energy (Florens), Devils Manor (Bodet), Wild Mouse (Bufkens), Eclipse (van der Honing), Slalom (Delforge), Crazy Dance (De Smet), X-treme (Dortremont), One Man Show (Gossing), Katapult (Lainez), Stratosphere (Sky Attractions), Aqua Riesen Polyp (Lauwers), Breakdance (Patris), Take Off (Schmit), Hexentanz (VanBesien), en Autoscooter (Vermaesen),

Kindervermaak : Kindermolen (Neders), Levende Paardjes (tréhout), Kindermolen (Vermeire), Miniscooter (Dotremont), Kindermolen (Gijsbrecht), Seaworld (Tréhout), Vliegmolen (Alaerts), Salto Trampoline (Bodet), Elliot (Bodet), Aladin (Defoer), Kindermolen (Jennes), Tagada (Peeters), Carrousel Galopant (Rorive), en Buggy (Vlasselaerts),

Spelvermaak : Visspel (Neders), Lunapark Play City (van den Heuvel), Schietkraam (van Puyvelde), Schietkraam (Bernart-Scheerlinck), Visspel (Bvba playhouse), koordjetrek (de cort), Lunapark (Semay), Visspel (Bernart-Scheerlinck), Lunapark (Dagraed), Tir Safari (De Bruyne), Visspel (Derouaux), Bulldozerspe4l (Dotremont), Goal (Meyer), Basketspel (Severeyns), Pottnespel (Turu), Basketspel (Florens), Pottenspel (Bodet), Lunapark (Bodet), Visspel (Brams-Greif), Handtassenspel (Vermeylen-van Poppel), Visspel (De Grootte), Pikballon (Driessen), Euroball (Mesdag), Kamelenderby (Severeyns), Ballenslikker (Thommis), Schietkraam (Thommis), Tir Safari (Tréhout), Lunapark (Vanderhaeghen), Pottenspel (Vanderzeypen), Tir Will (Van Doorslaer), Boogschieten (Verbeke), Koordjetrek (Verhaeren), Bazooka (Verhaeren), Altijd-prijs-spel (Vlasselaerts), Pistoolschieten (Vlasselaerts), Schietkraam (Vlasselaerts), Pottenschietkraam (Vlasselaerts), Kapotte Keuken (Vlasselaerts), Koordjetrek (Vlasselaerts), en Lunapark (Vranken),

Consumptiezaken : Belegde broodjes ( Bossier), Frituur (delforger), Suikerspin (Baetens), escargots (de cock), Nougat (Delforge), Frituur (delforge), Escargots (de Poppe), Pasta Fresca (Onderwater), Grill (Bellens), Asia Food (Bodet), Escargots (Doop), Suikerspin (Dotremont), Hamburger (De Poorter-Dupont), Sandwichbar (Dupont), Frituur (Meirisonne), Hot-dogs (Middag), Hot-dogs (Ramsdam), Bistro Carrousel (Vlasselaerts), Frituur (Delforge), Big Burger )Delforge), Grill burger (Delforge) pita-house (Gossing), Taverne (Gossing), Churros (Hotye), Frituur (Hotye), Katicoy (Schmit), Cool Granita (Vlasselaerts), Gebakkraam (Delforge), Pannenkokenhuisje (Delforge) en Gebakkraam (De Corte),

Overigen : Tekenstudio (Roels),

17 Januari 2009

Voorjaarskermis Brunssum

Van 5 tot en met 9 juni is het weer kermis in het Limburgse Brunssum.

Grootvermaak : Autoscooters (Swinkels), Polyp (Swinkels), Breakdance (Witte|) Spuk (Sipkema-Lutjens), Impact (Hamers-Lutjens), Volcano Power (Reijbroek-Verstappen), Atlantis (Arjaans) en Walking Street (Dauphin)

Kindervermaak : Minicars (Wegkamp), Babysport (Stuy), Ponny's (Jamin), Aladin (Lutjens-Scheffer) en Trampoline (Bootsma),

Spelvermaak : Aquablasta (Witte), 3 op 1 rij (Lutjens), Pusher (Bruggink), Lucky cranes (van Essen), Skeeball (de Vries) Happy Wheel (Schreurs), Lijntrekspel (Tarici) Lucky Duck (Verstappen) en Fotoschietsalon (Lahnstein)

Consumptiezaken : Gebakkraam (Knubben), Snacks (Vermolen), Pinda's (Hendriks), Popcorn-suikerspin (Hendriks) Nougatverkoop (Walhout), Visverkoop (Van Wijk) Poffertjeskraam (Pieters), Biertent (Schobben Gorissen) en Ijsverkoop (Brunselaar-Lutjens)

Divers : Tekenstudio (Witte)

Bron : Gemeente Brunssum

17 Januari 2009

Brighten up the winter months with fun for all the family

16/01/2009 - Brighten up the winter months with fun for all the family at the Alton Towers Resort!

Dance weekends, £55 rooms and half-term fun!

• Go ape at Madagascar: Escape 2 Africa™ weekends - Have breakfast with Alex the Lion, join Skipper the Penguin on a treasure hunt, party with Po from Kung Fu Panda in the waterpark, and see your favourite ogre Shrek! Weekends run on 24th January, 31st January and 7th February.

• February Half-Term - Enjoy an early preview of the Theme Park’s most famous attractions including Air and Oblivion for the fearless, and the Runaway Mine Train and Old MacDonald’s Tractor Ride for the brave at heart! Event runs between February 14th – February 22nd 2009. Family tickets from just £34.00 when booked in advance online. Selected rides available.

• Family Dance Weekend – Parents learn to salsa with Cuban Groove – three times World professional Salsa champions and choreographers and coaches on Strictly Come Dancing and Strictly Dance Fever - while the kids will be fully occupied learning a whole host of classic party routines. Runs on 28th February 2009.

• PLUS…From Sundays to Fridays until March 27th*, all visitors will have the chance to stay at one of the Alton Towers Resort themed hotels for just £55 per night. This includes bed and breakfast for up to four people so the whole family can experience the fantastical fun on offer at the Alton Towers Resort!

Beat the January blues and kick start the New Year with an escape to the Alton Towers Resort before the main season begins in March. From grooving with Mum and Dad, to jungle madness, the UK’s best loved family resort is brimming with themed weekends to entertain all of the family.

Madagascar: Escape 2 Africa™ weekends at the Alton Towers Resort! To celebrate the recent release of Madagascar: Escape 2 Africa™, four extra special guests from DreamWorks Animation will be dropping into the Alton Towers Resort this January and February.

Characters Alex the Lion, Skipper the Penguin, Po and Shrek will ensure breakfast time is extra special as the children fuel-up for the Madagascar: Escape 2 Africa™ themed treasure hunt. Special screenings of Kung Fu Panda, Shrek, and Madagascar will keep the fun flowing right through to dinner, before it's time to get ready for a disco party finale in the Waterpark!

In addition to the two fantastically themed Hotels, the tropical Waterpark and the marvellous mayhem of Extraordinary Golf always on offer at the Resort, Madagascar: Escape 2 Africa™ children's activities will also be available, including face painting, colouring and t-shirt making.

Prices from £159 per room, based on a family of four sharing on a bed and breakfast basis, with Waterpark and Extraordinary Golf included.

Cha cha cha for all the family!

On Saturday 28th February, there’s an opportunity for all the family to get their dancing shoes on at the Family Dance Weekend. Parents can learn to salsa with Cuban Groove (Chris Marques and Jaclyn Spencer) – three times world champions and choreographers and coaches on Strictly Come Dancing and Strictly Dance Fever. Meanwhile, the kids will be fully occupied learning the routines of a whole host of party classics before all the family get together to showcase their moves in the evening!

Prices from £199 per room, based on a family of four sharing on a bed and breakfast basis, with Waterpark and Extraordinary Golf included.

Happy half term at the Alton Towers Resort! From 14th- 22nd February, half term at the Alton Towers Resort gives the public an early preview of the most famous family attractions, before the main season even begins! Take a trip around the treetops on Squirrel Nutty, get behind the wheel of a Tractor in Old MacDonald’s Farmyard, before racing ahead on the Runaway Mine Train, or braving the turbulent twists of Air!

Overnight stays from just £130 per room, based on a family of four sharing on a bed and breakfast basis.

Rooms from just £55 at the Alton Towers Resort! Until March 27th*, stay at the crazy Caribbean-themed Splash Landings Hotel, home to the tropical climate of the Alton Towers Waterpark, or relax in the adventure-inspired and original Alton Towers Hotel - for just £55! Book online at www.altontowers.com.

Bron : Persbericht Alton Towers

16 Januari 2009

Zomerkermis Nijmegen wordt paaskermis

We zitten inmiddels al weer in de tweede helft van Januari en dat betekent dat de eerste gunningenlijsten bekend worden. Een er van is de Paaskermis in Nijmegen. Deze kermis vervangt de zomerkermis. De paaskermis van Nijmegen is van 11 tot en met 19 april.

Grootvermaak : Autoscooter (Bosma), Rupsbaan (Jägers), Fun Factory (Kroon), Dominator (Otten), Frankenstein (Verbruggen), Beach Party (V.d. Weeerdt) en Funhouse (v.d. Weerdt),

Kindervermaak : Trampoline (Bootsma-v.d. Laan), Draaimolen (Gebr. Regter) en Buggy (Tieken)

Spelvermaak : Pusher (Bosma), Voetbalspel (Bosvelt), Grijpkranen (Brunselaar v.o.f.), Lucky duck (Brunselaar), Jackpot (Doornberg), Schietsalon (Gebr. Regter), Lijntrek (Roulaux), en Bussensport (v.d. Weerdt)

Consumptiezaken : Gebakkraam (Bierens), Suikerspin en Popcorn (Geven), Nougatkraam (Henskens), Poffertjeskraam (Smolders) en Snacks (Welman en van Wijk)

Bron : Bureau de Kermisgids

15 Januari 2009

Nieuwe eigenaar JetBob

De Jet Bob reist komend seizoen niet meer onder exploitant Burger maar onder exploitant Veldhuis.

Godrie Spijkers

14 Januari 2009

Tienen Carnavalskermis 2009

Carnaval komt er weer aan en zo ook de carnavalskermissen waaronder die in het Belgische Tienen. Deze kermis is van 21 februari en duurt tot en met 1 maart.

Grootvermaak : Lambada (Matals), Autoscooter (Arsin), Coco Bongo (Burdot-Zeppieri), Discovery (Stappers-zeppieri), Brazilia (Ropers), Crazy Dance (Zeppieri) en Shaker (Zeppieri)

Kindervermaak : Brooklyn bridge convoy (Dotremont-Saelens), Kindermolen (Fenocchi), Kindermolen (Neders), Trampoline (Pavone), Country-farm (Turelinckx)

Spelvermaak : Lunapark (Bodet), Lunapark (Bogaert), Boogschieten (Chardon), Lunapark (deplus), Loterij (Dotremont-Saelens), Koordjetrek (florens), Magnetenspel (Florens), Visserspel (ledoux), Schietkraam (lefevre), Schietkraam (Messiaen-Vanwijngaerden), Big balloon (mingolet-schweig), Koordjetrek (Neuteleers), Bulldozer (Peetes), Euroball (Pierre), Koordjeschiet (ropers), Koordjetrek (Rosa), Kinder-schietkraam (Severeyens) Tir-kurk (Slootmakers), Koordjetrek (spruyt), Visserspel (Valkiers), Pandaspel (Valkiers), Visserspel 1 (Vandersteen-de Paeper), Visserspel 2 (Vandersteen-de Paeper), en Lunapark (van Herck).

Consumptiezaken : Frituur (Adams), Frituur (Busch), Pitta (De Gernier), pizzapaleis (Mols), Suikerspin (Rosa), Pitta (Slootmakers), Frituur (Van Calster), Confisserie (van Gorp), en Escargots (Vercamer),

Bron : Gemeente Tienen

13 Januari 2009

Hogere prijzen op Udense kermis door topattracties.

9 januari - UDEN - Verschillende topattracties zullen vanaf het derde weekend in juli weer te bewonderen zijn op de kermis in Uden.

Al jaren is het beleid van de gemeente Uden om voordelige toegangsprijzen te bieden. Om extra attracties naar Uden te halen zijn aangepaste prijzen nodig, aldus de gemeente.

Dit jaar kosten grote attracties 1,60 euro. Kinderattracties en behendigheidspellen 1 euro. Voor een aantal spectaculaire kermisapparaten dient een hogere toegangsprijs betaald te worden. Voor Crazy Coaster en Dropzone kost een kaartje 2 euro. Voor een ritje in Rocket en Around the World betaal je 3 euro. Echte waaghalzen kunnen terecht bij de Booster Maxxx: een gondel aan een lange arm, waarin vier personen tegelijkertijd over de kop gaan. Een kaartje voor dit adrenalinemonster kost 4 euro.

Bron : Brabants Dagblad

12 Januari 2009

Winterkermis Aalst 2009 - 13 februari tot en met 1 maart 2009 – foorpleinen

De Winterfoor van Aalst is één van de grootste in België. Met meer dan 100 attracties op de verschillende foorpleinen, biedt zij aan iedereen veel kermisplezier.

De opstelling op het Esplanadeplein en de Grote Markt blijven onveranderd. Je kunt er dus dezelfde attracties en smakelijke eetkramen vinden van vorig jaar.

Op de Houtmarkt en aan de Werf staan de families Delforge en De Corte met de, bij ieder van ons gekende, smoutebollen.

Zoals ieder jaar zoekt de stad naar enkele nieuwigheden op de foor. Op de Hopmarkt zal de grote attractie ‘High Energy’ de uitblinker zijn. Wanneer men reuzehonger heeft, kan men terecht in de nieuwe snackbar van Camiel Vlasselaerts om er een reuzebrochette van 50 cm naar binnen te spelen. Na een jaartje rust staat ook de familie Rosa met het griezelige spookkasteel terug op het plein.

Ook op de parking Keizershallen, het ‘familieplein’, werd voor de Winterfoor 2009 een topattractie voorzien, meer zelfs … een nationale première: de Stratosphère van Eduard Vlasselaerts. Een 60 meter hoge familieattractie (inclusief skyline van Aalst). Een echte aanrader voor de kermisliefhebbers.

De Winterfoor wordt officieel geopend vrijdag 13 februari 2009 en blijft staan tot en met zondag 1 maart 2009. Deze laatste zondag werken alle attracties en eetkramen aan verminderde prijzen.

Foorpleinen: Grote Markt, Hopmarkt, parking Keizershallen, Esplanadeplein , Werf en Houtmarkt

Bron : Gemeente Aalst

11 Januari 2009

Kermis Goirle 2009

In Goirle gaat van 27 juni tot en met 1 juli het dak weer af met de jaarlijkse kermis

Verpacht zijn :

Grootvermaak : Inversion (P.H>M. Stroucken), Cakewalk (P.e.e. van de zande), happy spider (vof Lutjens-Knoop), Autoscooter (J. Bosma), Breakdance (J.H.A.M. Hoefnagels), le papillon (H.H.T. Knubben-Duijts), Trip Temptation (j. Bosma), Mirage (M. Cools), Haunted Mansion (Leisure Technology bv) en World of Imagination (G. Schouten vof)

Kindervermaak : Minicars (A.G.H. Wegkamp), Trampoline (H.P. Stroucken), Buggyride (Vof Brunselaar-Lutjens), Kindercarrousel (Vof Lutjens-Knoop), Funny Flight (M. Scheepers), Bootjesmolen (Vof Stuy-Boon) en Ponyrijden (Vossen-Welsing vof),

Spelvermaak : American Skeeball (M.J.W. Janvier Jr.), Lucky Cranes (J.J. Oudsen en zn), Aqua Blasta (M.J.W. Janvier jr.), Pusher (Cordier-Rooze), Apollo Jackpot (W.J. Kabalt), Schietsalon (A.J.F.J. Dorenberg), BalcoRotor (D. Brunselaar vof), Blalenfontein (Knubben Amusement), Lucky Duck (D. Brunselaar Vof), Kamelenrace (J.j. oudsen en zn), Flipper bumper (D.a. van der Meer), Bussensport (Roujlaux-Melissen vof), Big One (J.J. Oudsen en zn), Kinderkop van Jut (G. van der Donk), Voetbalspel (H. Scheffer), Hoepla (H. Scheffer), Lijntrek (Vof Lutjens-Knoop), en Rolldown (H. Scheffer),

Verkoopzaken : Nougat-Suikerwerken (Vof R. Walhout), Oliebollengebakkraam (A. Bakker van Reken), Poffertjeskraam (F.H. Pieters), Snackbar (Leenders-Stuy), Italiaanse ijssalon (F.H. Geven), Suikerspin-popcorn (W. Geven-van Reken), Spaanse churros (VOF Brunselaar-van Reken), Oosterse gerechten (L. Cameron), en Visverkoop (M. Nijpels),

Overigen : Ballonnen (Oliebollengigant v.o.f.), Tekenstudio (Knubben amusement), en Funny Plates (Jan Cordes Jr.)

Bron : Gemeente Goirle

10 Januari 2009

In herinnering : Marc Naulaerts

Op 7 januari jl. is Marc Naulaerts overleden. Marc Naulaerts exploiteerde o.a. 'Kids Power Kampioen' én kermisattractie Schietkraam Marc. Laatstgenoemde attractie was veelvuldig te zien op kermissen in Turnhout en verre omstreken. Marc Naulaerts stond op de carnavalskermis van Beerse in 2005 en stond er op dat er van hem een foto gemaakt werd voor zijn nieuwe attractie. Ter herinnering aan hem plaats ik deze foto. Mijn condoleances gaan uit naar de familie Naulaerts in deze zeer moeilijke tijd.

Godrie Spijkers

Bron : Alain Andries en Gazet van Antwerpen

10 Januari 2009

Gunningen kermis Laren (NH)

Gemeente Laren heeft de gunningen bekend gemaakt van hun kermis. De kermis vind plaats van 4 tot en met 9 juli.

Verpacht zijn :

Grootvermaak : Autoscooter ( Hinzen), BeachPolyp ( Boesveld), Breakdance no 1 ( Brinksma), Zweefmolen ( vd Tuin), Boobytrap Hotel ( de Vries Wanningen), Europarad ( Vallantgoed), Spookhuis ( Vallentgoed), Het Beest ( Ropers), Rockit (Stroucken), X Factory ( Boesveld), en Super Mouse ( de Voer).

Kindervermaak : Jumpers ( Stroucken), Buggy ( Stuy), Babysport (Distelblom) en Vliegtuigmolen ( vd Corput)

Spelvermaak : Hit en win ( Arjaans), Skeeball ( Akkerman), Pucher ( Bosma), Roldown ( Ropers), Voetbalspel ( Ropers), Kop v Jut ( v Dam), Big one ( Harms), Cranes ( Harms), Auqa blasta ( Janvier) Vuilnisbakken ( Martens), Derby( vd Molengraft), Bussensport ( Prins), Lukcy Duck ( Smit), Lijntrek ( Spiering), Schietsalon ( Verwijk), en Jackpot ( vd Ven),

Verkoopzaken : Curly Chips ( Bakker), Wokgerechten ( Cameron), Nougat (v.d. Corput), Gebak ( Denies) Cafewagen ( v Heuven), Snacks ( v Raay), Suikerspin ( Visker), en Ijs ( Willemsen)

Overigen : Funny plate's ( Arjaans)

Bron : Gemeente Laren

9 Januari 2009

Duinrell mag nieuwe achtbaan bouwen

DEN HAAG - Attractiepark Duinrell in Wassenaar mag uitbreiden, meldt de provincie Zuid-Holland. Het pretpark wil op een deel van zijn grondgebied, dat nu nog uit duinen bestaat, onder meer de achtbaan Rick's Delight bouwen.

De Raad van State keurde vorig jaar mei nog het bestemmingsplan voor de uitbreiding af, vanwege de manier waarop de provincie de verkeerssituatie in kaart had gebracht. Buurtbewoners waren namelijk tegen de plannen in opstand gekomen, omdat zij onder meer bang zijn voor geluids- en verkeersoverlast.

Sinds de afwijzing heeft de gemeente Wassenaar verschillende rapporten over het verkeer en de luchtkwaliteit rond het park overlegd bij de raad. Daaruit is gebleken dat de uitbreiding niet zal leiden tot extra overlast of slechtere luchtkwaliteit.

Bron : RTV West

8 Januari 2009

Tilburg KermisExpo 2009 : "200 jaar Tilburgers met hun kermis"

In 2009 zal Stichting Kermis Cultuur weer een fraaie Kermisexpo organiseren tijdens de Tilburgse Kermis. Het thema van dit jaar is, hoe kan het ook anders in het Tilburg van 2009 : "200 jaar Tilburgers met hun kermis". Tilburg viert immers het 200 jarig jubileum van de stad Tilburg. Bert van Houten van Stichting Kermis Cultuur : " We gaan er een prachtige expo van maken wederom in het paleis. In een vogelvlucht gaan we twee eeuwen kermis neer zetten, allemaal over de Tilburgse Kermis. Compleet met models, foto's en krantenknipsels door de jaren heen." Het beloofd weer een fraaie expo te worden.

Godrie Spijkers met dank aan Bert van Houten.

7 januari 2009

05/01/2009: Winterland Hasselt telt 300.000 bezoekers.

De eerste editie van Winterland Hasselt sloot gisterenavond z’n deuren, maar het staat nu al vast dat er een vervolg komt. “We schatten dat er 300.000 bezoekers zijn geweest, te meten aan de kaartjes die verkocht zijn voor alle attracties” aldus de organisatie.

De schaatsbaan, het winterlandcafé, het reuzenrad en de kersttrein waren de toppers. Die komen volgend jaar bijna zeker terug. Dan wordt ook alvast het terrein onder de oude kazernepoort uitgebreid.

Daar zal in eerste instantie aandacht zijn voor een grotere kerstmarkt. En men heeft al twee nieuwe kerstattracties voor de volgende editie: een nostalgische rups en een roetsjbaan, allebei in kerstsfeer. Tevens wordt de schaatsbaan nog groter.

De tweede editie van Winterland Hasselt heeft plaats van zaterdag 21 november 2009 tot en met zondag 03 januari 2010. Bron: het belang van limburg.

Bron : Het belang van Limburg

6 januari 2009

Winterland 'ver-Disneyseert' Maastricht

Het imago van Maastricht wordt geen goed gedaan met Winterland op het Vrijthof. Dat vindt de stichting Vrijthof Binnenste Buiten. Die is niet blij met de harde schlagermuziek, kermisattracties en andere overlast die de kerstmarkt met zich mee brengt.

Volgens de stichting 'ver-Disneyseert' het evenement de Maastrichtse binnenstad. De stichting presenteerde maandag, aan het einde van Winterland, een aantal ideeën om de overlast rond het Vrijthof te verminderen.

Bron : Limburg 1

5 januari 2009

www.hullygully.nl werkzaamheden

Afgelopen dagen is www.hullygully.nl verhuisd van server. Het gevolg hiervan was dat de website geheel of gedeeltelijk off-line was voor bezoekers. Op dit ogenblik staat alles weer geheel on-line.

Godrie Spijkers.

4 januari 2009

Bossche kermis in 2009.

Foto: Stadsblad 's-Hertogenbosch (Henk van Esch)

's-HERTOGENBOSCH - Goed voornemen van de gemeente 's-Hertogenbosch: de kermis een extra impuls geven!

De kermis in 's-Hertogenbosch is in 2009 van zaterdag 22 tot en met zondag 30 augustus.

In 2007 startte het proces om de kwaliteit van en de sfeer op de Bossche kermis te verbeteren. Gewijzigde attractieopstelling, aankleding van de kermislocatie en lage ritprijzen waren het gevolg. Inmiddels is een kermisbeleidsplan 2008-2010 opgesteld, zijn verhuurvoorwaarden voor de Bossche kermissen geformuleerd en is een calamiteitenplan ontwikkeld. Het college stelt de Parade in 2009 in de vorm van een proef als extra kermisterrein beschikbaar, met inpassing van de warenmarkten in de binnenstad. 'Zo krijgt de gezelligheid van de kermis een extra impuls en wordt de binnenstad nog aantrekkelijker voor de bezoekers en bewoners', aldus de gemeente. Met het gebruik van de Parade neemt het totale aantal attracties toe, ondanks het feit dat op de Hooge Steenweg, de Pensmarkt en het Loeffplein geen attracties worden geplaatst. Van deze ruimte maakt de ambulante handel gebruik tijdens de kermis. Omdat de Parade een speciale sfeer ademt, vraagt dit plein om een bijzondere, daarop afgestemde kermis. Zijn er bepaalde activiteiten in de Sint Jan en/of de Hervormde kerk die om rust en devotie vragen, dan zal de kermis in overleg tijdelijk worden stilgelegd. Het aanvangstijdstip van de kermis wordt hierop afgestemd. De kermis sluit op weekdagen om 23.00 uur en in het weekeinde om 01.00 uur. De horeca van de Markt is erg tevreden over het verloop van de kermis in 2008 en de samenwerking daarbij met de gemeente. Deze ondernemers hebben aangegeven komend jaar opnieuw te willen investeren in amusement vanaf de terrassen tijdens en voor de kermis. Dit is bovendien verder te professionaliseren, bijvoorbeeld met matinee voorstellingen. De kermis in 's-Hertogenbosch staat komend jaar gepland van zaterdag 22 tot en met zondag 30 augustus.

Bron : De Weekkrant

3 januari 2009

Richard is de oliebollenkoning.

Foto : poedersuiker. Foto : Joost Hoving

Door Paul Hovius - 26 december 2008 - Rotterdam - Richard Visser, uitbater van de gebakskraam op de hoek van de Rotterdamse Heemsraadssingel en de Vierambachtsstraat, is zonder twijfel de beste oliebollenbakker van Nederland.

Voor de zesde keer eindigt hij als nummer één in de Nationale Oliebollentest van het AD, nadat hij vorig jaar genoegen moest nemen met een vijfde plek.

,,Het blijft een uitdaging’’, is de bescheiden reactie van Visser, die met enige angst naar de komende dagen uitkijkt. ,,Het zal ongetwijfeld weer erg druk worden en dat betekent dat de mensen rekening moeten houden met lange wachttijden.’’

De prestaties in gebakskraam en bakkerij zijn beter dan voorgaande jaren. De verkopers lijken zich de aanhoudende kritiek van vijftien voorgaande oliebollentesten aan te trekken, want nu gaf de jury van het Centrum voor Smaakonderzoek aan 23 van de 92 bezochte adressen een eindcijfer van 8 of hoger; 39 oliebollen konden de toets der kritiek niet doorstaan.

Bekijk hier de complete uitslag van de AD Oliebollen Test 2008!

Bron : Algemeen Dagblad

2 januari 2009

Zomerkermis in Wijlre krijgt nieuwe impuls.

Wijlre-De zomerkermis in Wijlre krijgt een nieuwe impuls. De gemeente Gulpen-Wittem heeft extra geld uitgetrokken om de kermis volgend jaar wat grootser te kunnen aanpakken. Twee organisaties hebben zich inmiddels bij de gemeente gemeld met het aanbod om de kermis in 2009 te organiseren: harmonie Sint-Gertrudis en het bestuur van gemeenschapshuis 't Wielderhoes. Met beide is inmiddels gesproken, zegt projectleider Maurice Dings van de gemeente. Binnenkort beslist het college van B&W wie de kermis volgend jaar mag gaan regelen.

Bron : De Limburger

1 januari 2009

Beker voor Hollandse Gebakkraam van Erik Hopman

De eerste dag van een nieuw jaar en dat betekent dat er afgelopen nacht veel oliebollen genuttigd zijn. Op 31 december stonden er bij vele gebakkramen in het land rijen mensen te wachten om hun bestelling te kunnen doen. Bij de gebakkraam van Erik Hopman in Tilburg stond een fraaie beker. Erik Hopman werd door radio 8FM uitgeroepen tot de beste leverancier van oliebollen. Daarbij hoort een fraaie beker en die mag natuurlijk gezien worden. Erik Hopman wist de eerste prijs ook in 2007 al in de wacht te slepen. Hopenlijk zal dit jaar voor de derde keer de prijs binnengehaald worden.

Godrie Spijkers.

Oudere berichten 2008

Back