www.hullygully.nl

 

www.hullygully.nl

NIEUWS JANUARI 2010

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

31 Januari 2010

Tilburgse kermis 2010 : hard en snel

De Tilburgse kermis 2010 belooft veel gegil, loopings en ratelende karretjes. Dit jaar staan er namelijk niet minder dan vijf achtbanen! Samen met de katapulten, Eclips en die andere halsbrekende attracties wordt kermis 2010 hard en snel. De totale pachtopbrengst in 2010 is 2.054.162 euro. Dit is hoger dan in 2009 (2.027.255,00 euro). Er zijn in totaal 239 attracties, twee meer dan vorig jaar. Het hoogste uitgebrachte bod is 99.414 euro.

Blikvangers Tilbursge kermis

Teststrecke - Voor de waaghalzen is een ritje in de 'Teststrecke' aan te raden. Deze achtbaan is 30 meter hoog. Er rijden twee treintjes die elk twintig personen vervoeren. Van begin tot eind wordt 670 meter afgelegd en bij het bereiken van het hoogste punt stort de trein met een snelheid van 84 km per uur 26 meter naar beneden. Dit achtbaanmonster staat op de Spoorlaan. De Crazy Mouse, vaste gast op de kermis, staat dit jaar op de Heuvel. De attractie wordt over de verhoging heen opgebouwd. Op het Koningsplein staat de 'Wilde muis' en op het NS plein de 'Eurocoaster'. Kermistip! Neem ook een kijkje bij de Mini Racer. Een achtbaan waarop mini coopertjes aaneengeschakeld in de vorm van een trein rijden.

Spookhuis -Spookhuizen en de Tilburgse Kkermis zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De Pirates of Adventure (op de Spoorlaan) past dan ook moeiteloos in die traditie. Dit loopspookhuis en avonturensimulator heeft twee verdiepingen. Het centrale verhaal is de ondergang van een schip op zee. Uiteraard gaat dit gepaard met de nodige special effects. Op het Besterdplein is het griezelen bij de 'Gheisterslange'. De Psycho, een publiekstrekker van jewelste, staat dit jaar op de Paleisring.

Eclipse - Terug van weggeweest. Aan deze 24 meter hoge mast is een lange arm bevestigd waaraan een gondel (voor acht personen) is bevestigd. En attractie voor de echte durfals, want je suist met 90 km per uur en G-kracht vier in het rond.

Katapult - De katapult mag natuurlijk niet ontbreken op de grootste kermis van de Benelux. Dit jaar gaat het nog hoger, want de grootste katapult meet vijftig meter.

Bron : Persbericht Gemeente Tilburg

30 Januari 2010

Expo over man achter attracties Efteling

Van 2 februari tot en met 31 augustus is de expositie 'Dromen met Geleende Hand' te bewonderen in het Anton Pieck Museum in Hattem.

Voor meer informatie : Klik Hier

29 Januari 2010

Bekendmaking Tilburgse kermis 2010

Vandaag is een spannende dag voor liefhebbers van de Tilburgse kermis. De gemeente zal in de loop van de middag de lijst bekendmaken op hun eigen website Tilburgse Kermis Een aantal attracties waren al bekend in de voorverpachting zoals de Joker.

Godrie Spijkers

28 Januari 2010

DVD Oktoberfeest Sittard 2009

Bij kermisdvd makers www.kermisdvdshop.nl is weer een nieuwe kermis dvd verschenen : Sittard Oktoberfeest 2009.

27 Januari 2010

Nieuw in 2010 : Convoy Ride - Amusements Bedrijf Snoeren

Sinds enkele dagen is Nederland een kinderattractie rijker. Amusements Bedrijf Snoeren presenteert de Convoy Ride. De attractie meet L 9.00 x B 5.30 x H 3.50. 1 persoon kan de attractie in 1 uur tijd opbouwen, de afbouw duurt 0,5 uur. Alles wordt op 1 transport vervoert.

Voor meer foto's : Foto's Convoy Ride

Foto's met dank aan Dennis Snoeren : www.kermistrip.nl

26 Januari 2010

Bierhal op kermis weer terug in Tilburgse handen

Vorig jaar werd hij nog geëxploiteerd door een ondernemer uit Vught. Maar in 2010 is hij weer terug in Tilburgse handen. De Bierhal is een traditie die ooit op het Koningsplein begonnen is en waar hij na een aantal omzwervingen ook dit jaar weer te vinden zal zijn. “Ik ben zo blij als een kind dat hij weer terug is”, zegt Jeroen Rosenberg van Aangenaam evenementen. "Niet alleen terug op zijn oude stek maar ook terug bij een aantal rasechte Tilburgse ondernemers." In 2010 exploiteren Alex Schneiders van De Boekanier en van Van Horen Zeggen, Jean Thijs en Jeroen Rosenberg de Bierhal. "Ook met het concept gaan we terug naar de oorsprong en kleden de Bierhal in Tirolersfeer aan. Tevens beschikken we het komende jaar over een mega groot terras waar we ook overdag voor het nodige vertier en gezelligheid zorgen. Uiteraard kunnen de bezoekers in de avonduren veel spektakel verwachten." Welk spektakel wil hij nog niet loslaten. Wel zijn er al diverse activiteiten vastgelegd. "Dit goede nieuws moet eerst gevierd worden met een goede pul bier..."

Bron : De Weekkrant

25 Januari 2010

Travestietenshow wil naar kermis Tilburg

Drie grote nieuwe attracties hebben zich ingeschreven voor een plek op de Tilburgse kermis : een travestietenshow, de Mini Racer (achtbaan met Mini Coopers) en een grote achtbaan met twee loopings. Dat bleek gisteren tijdens de openbare verpachting van de kermis in De Druiventros in Berkel-Enschot. Hoeveel inschrijvingen die opleverde kon Jet van Baast van het gemeentelijk kermisteam gisteravond nog niet zeggen. Vorig jaar waren het er 750.

Bron : Nujij

24 Januari 2010

Kermis Winschoten mag op de Venne blijven

WINSCHOTEN - De kermis in Winschoten mag voortaan worden gehouden op de Venne. Dit heeft de Raad van State bepaald.

De kermis werd altijd gehouden op het plein bij De Klinker, maar dit is niet meer mogelijk, omdat het theater wordt gesloopt. De gemeente verplaatste de kermis naar de Venne, waarna omwonenden naar de rechter stapten. Die gaf hen geen gelijk en ook de Raad van State ziet niets in de argumenten van de omwonenden.

Bron : RTV Noord

23 Januari 2010

Themaweken Preston Palace

In de nieuwsbrief van Januari 2010 van Preston Palace staan aankondigen van themaweken :

Het eerste kwartaal van 2010 staat bol van uiteenlopende thema's in Preston Palace. Zo gaat u 'Over de Top' met Gordon en waant u zich in Spaanse sferen met Imca Marina tijdens 'Fiësta'. Anita Meijer en Corry Konings zingen hun hits tijdens 'Fout maar Goud'. U beleeft gegarandeerd een geweldige tijd!

Bron : Nieuwsbrief Preston Palace

22 Januari 2010

Mammoet en boomhuizen

Am Samstag, 27. März startet der Erlebnispark Tripsdrill in die diesjährige Saison. Bereits jetzt laufen die Vorbereitungen auf Hochtouren. Was erwartet Sie in diesem Jahr? Natürlich die über 100 originellen Attraktionen – allen voran die neue Holzachterbahn „Mammut“. Wer mutig ist, wagt die rasante Fahrt durch die riesige Sägemühle. Erleben Sie den neuen Kreissägen-Effekt, der gleich zu Beginn der Fahrt einen Nervenkitzel der besonderen Art verspricht.

Im Wildparadies erwartet Sie 2010 einiges Neues: Ab Sommer stehen für mehrtägige Aufenthalte originelle Baumhäuser, urige Schäferwagen und geräumige Zelten als Übernachtungsmöglichkeiten zur Wahl. Die Vorbereitungen dazu sind bereits in vollem Gange. Aber auch das Programm hält Neuerungen bereit: Pünktlich zum Saisonbeginn startet das Wildparadies bereits um 11.30 Uhr mit einer ersten Flugvorführung auf der neuen Falknertribüne. Diese können Sie um 15.30 Uhr nochmals erleben. Die spannende Fütterung von Wolf, Luchs, Bär & Co beginnt wie gewohnt um 14.30 Uhr am Gehege der europäischen Wölfe.

Bron : Nieuwsbrief Erlebenispark Tripsdrill

21 Januari 2010

Nieuwsbrief Stichting Kermis-Cultuur

Sinds december 2009 geeft Stichting Kermis-Cultuur een nieuwsbrief uit met wetenswaardigheden rondom Stichting Kermis-Cultuur. Wilt u deze nieuwsbrief gratis ontvangen kunt u dit doen door een e-mail te sturen naar webmaster@kermisvantoen.euonder vermelding van nieuwsbrief.

Bron : Stichting Kermis-Cultuur Nederland.

20 Januari 2010

Dorp kijkt uit naar trippenworp

Feestcomité brengt oude traditie tot leven

De organisatoren van de Trippenworp met het beeldje van Sint-Antonius aan de Sint-Antoniuskerk. Eddy Vuylsteke

GERAARDSBERGEN - Een feestcomité blaast de Trippenworp nieuw leven in. Aan dit oude gooifestijn kwam dertien jaar geleden een abrupt einde. Jan Lion

Sint-Antonius is de patroon van de parochie en werd jaarlijks geëerd met een Trippenworp tijdens de winterkermis. Maar de voorbije jaren zoefden er geen pensen meer door de ijle winterlucht tijdens het feest voor Sint-Antonius.

'Ooit was dit een heel populair evenement', herinnert Jacqueline Collier, uitbaatster van café d'Oude Molen, zich.

'Die dag stonden Sint-Antonius en zijn zwijntje centraal. Na de mis werden er varkenskoppen openbaar verkocht. En na de middag was er een stoet met optocht van het reuzenpaar. De afsluiter was de Trippenworp.'

Volgens Collier ging de populariteit van het Sint-Antoniusfeest tijdens de laatste edities wel stilaan achteruit.

'Toen het feestcomité op zoek ging naar nieuwe medewerkers diende zich haast niemand aan. Men is er toen maar mee gestopt, zowat 13 jaar geleden.'

Maar Sint-Antonius werd niet vergeten. 'Ik probeerde in mijn café de traditie toch nog levend te houden. We gooiden zelfs worsten vanuit het slaapkamerraam. Maar het bleef kleinschalig.'

Tot er onlangs een feestcomité werd opgericht, geleid door Sandy Haegeman, om de aloude traditie nieuw leven in te blazen. 'Benieuwd wat het wordt. Het wordt in elk geval niet gemakkelijk, want intussen zijn er heel wat nieuwe inwoners in het dorp, de sociale contacten zijn er niet op vooruitgegaan. We hebben wel de indruk dat de Zarlardingenaren uitkijken naar de Trippenworp.'

Nieuwe banden smeden

Het Sint-Antoniusfeest kan zondag dus nieuwe banden smeden. 'Daarom investeert de stad in deze activiteiten' zegt Eric Spitaels, schepen van Feestelijkheden (Open VLD).

'De voorbije decennia sneuvelden namelijk heel wat dorps- en wijkkermissen en dat is niet bevorderlijk voor het sociale leven in de deelgemeenten.'

Geraardsbergen was ooit het mekka van de gooifeesten, elke kermis werd bekroond met worpen van onder meer krakelingen, jenever, stekjes, trippen, botermelk, sigaren, appels. Maar de klad kwam erin. En daar wil Spitaels iets aan doen.

'De stad geeft daarom 300 euro aan dorpskermissen, 200 euro voor wijkfeesten en 100 euro voor straatactiviteiten. Dat slaat aan. De voorbije jaren kwamen de kermissen in Grimminge, Viane, Schendelbeke en in de Buizemontstraat weer tot leven. Nu dus ook in Zarlardinge.'

Kermis Zarlardinge: op zondag 17januari met hondenwandeling, start van 12.30 tot 13.30 uur. Vanaf 16 uur muziek met fanfare Idegem en om 17 uur Trippenworp.

Bron : Het Nieuwsblad

19 Januari 2010

De grootste Modelbouwshow van de Benelux opnieuw in Zeelandhallen Goes

In februari vind in Goes de Modelbouwshow plaats. De nadruk ligt op houtbouw. Behalve de miniatuurkermis-attracties van modelbouwer Bert van Houten zullen er weinig of geen andere kermismodelbouw te vinden zijn. Wel veel andere vormen van modelbouw. De organisatie van de Modelbouwshow, de Zeelandhallen, stuurde onderstaande persbericht toe.

Ook in 2010 zal Zeelandhallen Goes weer in het teken staan van de Modelbouwshow. In 2009 hebben maar liefst ruim 10.000 geïnteresseerden de show bezocht, ook van ver over de Zeeuwse grenzen.

Ook in 2010 is het aantal buitenlandse deelnemers weer gestegen. Van minitrein tot miniboot, van lijm tot precisiegereedschappen: alles is op de Modelbouwshow aanwezig. In 2010 is de Modelbouwshow verdeeld over maar liefst alle 3 hallen met een oppervlakte van 14.000 m².

Uiteraard is het bekende aanbod van alle vormen van modelbouw aanwezig zoals: radiografische bestuurbare trucks, auto’s en racewagens, bassin met modelboten, vliegtuigen, modelspoorbanen, meccano, modelstoom en militaire voertuigen. De modelspoorbanen hebben een afmeting van 1 m2 tot maar liefst 150m2. Tevens zijn er 2 trambanen aanwezig.

Voor 2010 heeft de Modelbouwshow het thema houtbouw gekozen, zoals molens, poppenhuizen, circus, boten en nog veel meer.

In de Oosterscheldehal vindt het Legofestijn van de Bouwsteen plaats.

Volop nieuwe modellen en activiteiten. Deze modelbouwshow mag u niet missen, het is dé vakbeurs voor de modelbouwer.

Veel importeurs en fabrikanten zijn aanwezig met uiteenlopende modellen, dus kom 20 en 21 februari 2010 naar Zeelandhallen in Goes!

Openingstijden: 20 & 21 februari van 10.00 - 18.00 uur Toegangsprijs volwassenen: €10,00 en kinderen tot 12 jaar € 4,50

Meer weten? Bel 0113-221020. Via www.zeelandhallen.nl kunnen online-tickets worden besteld.

Bron : Persbericht Zeelandhallen

18 Januari 2010

Aalst Winterfoor 2010

Winterfoor in de stad van 5 tot 21 februari.

Kermisliefhebbers kunnen tussen 5 en 21 februari hun hartje ophalen in Aalst. Traditioneel opent de Aalsterse Winterfoor het kermisseizoen, waarbij je vanaf 14 uur kunt genieten van de talloze attracties op de Grote Markt, de Hopmarkt, het Esplanadeplein, de parking Keizershallen, de Houtmarkt en de Werf. De aroma's van de eetkramen vermengen zich opnieuw met de stadslucht en oefenen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op al wie een grote of kleine honger of goesting te stillen heeft. Breek je spaarpot maar al open en breng een bezoekje aan de sympathieke foorkramers die onze stad in deze barre winterkou dat extra beetje warmte geven!

Bron : Stad Aalst

17 Januari 2010

Beuningen gaat organisatie kermis uitbesteden

De organisatie van de kermis in Beuningen wordt door de gemeente voorlopig uitbesteed aan Bureau de kermisgids bv. In 2011 gaat de gemeente evalueren of zij tevreden is hoe de organisatie van de kermis heeft plaatsgevonden.

Tot nu toe organiseerde de gemeente zelf de kermissen in Beuningen, Winssen en Ewijk. Als in 2011 blijkt dat de contacten met Bureau de kermisgids bv goed bevallen, dan zouden vanaf 2012 ook de kermissen van Ewijk en Winssen door het Bureau kunnen worden uitgevoerd.

Het uitbesteden is volgens de gemeente goedkoper dan zelf organiseren.

Bron : Webfm

16 Januari 2010

Theaterconcert Toverland

Toverland Events organiseert en presenteert op 12 en 13 maart 2010 “It’s a kind of Magic”, een uniek theaterconcert in een evenzo unieke omgeving.

De presentatie van “It’s a kind of Magic” is in handen van Antje Monteiro, Partyband ApartY verzorgt de muzikale basis.

Bron : Persbeicht www.toverland.com

15 Januari 2010

DVD Leiden 2009

Bij kermisdvd makers wwww.kermisdvdshop.nl is een nieuwe kermis dvd verschenen en wel over de kermis van Leiden van 2009.

Bron : Kermisdvdshop

14 Januari 2010

Nieuwe kermis van Toen : Breda

Op de website www.kermisvantoen.nl is een begin gemaakt met het plaatsen van de geschiedenis van de Bredase kermis. De geschiedenis van de Bredase kermis start op deze website in 1852 met een schilderij van de kermis op de Grote Markt. Een terrein waar nu na meer dan 150 jaar geen kermis meer gevierd wordt. Verder in de tijd in 1893 is er een inbeslagname van een variéte-theater. In 1946 waren er bijvoorbeeld weer attracties als een fietscarrousel, zaagselsport en een jeep carrousel te vinden op de kermis van Breda. Naast Breda worden op www.kermisvantoen.nl ook de kermisgeschiedenis van Delft, Den Bosch, Hilvarenbeek, Tilburg, Waalwijk en de befaamde reis naar Egypte onder de aandacht gebracht. In de komende maanden zullen naast Breda nog meer plaatsen toegevoegd gaan worden. De website www.kermisvantoen.nl is een iniatief van Stichting Kermis-Cultuur Nederland.

13 Januari 2010

11/01 Het stadsbestuur maakt 3.000 euro vrij voor de kermissen in Paal in de weekends van 27 juni en 5 september. “De eerste ideeën gaan over de organisatie van een bijkomende rommelmarkt”, zegt schepen Ahmet Koç. “Voor de tweede kermis is er sprake van straatanimatie voor kinderen op zaterdag. De acties zullen zich toespitsen op de zaterdagen, omdat dat een verplichte openingsdag geworden is. Zo moet de bevolking ook meekrijgen dat het nu drie dagen kermis is in hun dorp. In 2011 wordt een kermiscommissie opgericht die jaarlijks een budget ter beschikking krijgt om de kermissen te promoten.”

Bron : Het Belang van Limburg

12 Januari 2010

Voorjaarskermis Nijmegen

van 3 tot en met 11 april is het Paaskermis in Nijmegen op de Waalkade. Verwacht worden :

Grootvermaak : Breakdance (Brinskma en Zn.), Megadance (J. Jagers), Autoscooter (W.S. Roulaux), Crazy beach Party (T.C. v.d. Weerdt), Funhouse (J.v.d. Weerdt) en Techno Dance (M. de Weijer).

Kindervermaak : Babysport (V.o.f. Distelblom), Buggy (e. Tieken) en Jump Zone (M. de Weijer)

Spelzaken : Pusher (A. Brunselaar), Lijntrek (R.W. Dauphin), Schietvermaak (E. de Haan), Eendjes Vissen (E. Jansen), Skeeball (M. Koldenhof), Grijpkranen (J. Overkamp), Barbercut (J. overkamp) en Voetbalspel (T.C. v.d. Weerdt)

Verkoopzaken : Snacks (B. Bosvelt), Suikerspin/Popcorn (J.J. Dauphin), Gebakkraam (f.H. Geven), en Nougatkraam (R. Reemer),

Bron : Bureau de Kermisgids

11 Januari 2010

Logeren in een boomhuis

DUITSLAND • 09-01-2010 • Het charmante Duitse pretpark TRIPSDRILL werkt aan verblijfsaccommodatie. Nog voor de seizoensopening op 27 maart gaan de eerste huisjes open: hoog in de bomen.

Vergunningen - Vier jaar lang is de eigenaar van Erlebnispark Tripsdrill, de familie Fischer, bezig om de bezoekers ook de mogelijkheid te bieden te blijven slapen. Nu eindelijk de vergunningen rond zijn en ook bekend is wat het park aan natuur moet compenseren, kan men echt van start. En de familie Fischer wil vaart maken.

Hotel - De eerste fase bestaat uit boomhuizen en kermiswagens, de tweede fase uit groepsaccommodatie en de derde fase, die men over ongeveer tien jaar denkt te bereiken, voorziet in de bouw van een hotel naast het pretpark.

Twee verdiepingen - Binnen enkele maanden worden de eerste vakantiehuisjes opgeleverd: zes boomhuizen en zeven als kermiswagens gethematiseerde huisjes. De boomhuizen hebben twee verdiepingen en zijn geschikt voor maximaal zes personen. De huisjes zien er grappig uit, maar zijn wel van alle gemakken voorzien. Gasten kunnen er gewoon douchen en hebben zelfs de beschikking over een lcd-televisie.

Schaapskooi - Ook de kermiswagens hebben alle luxe die een vakantieganger kan wensen. De ‘wagens’ liggen naast een schaapskooi en zijn ook in de winter te bewonen. Op termijn moeten er honderd huisjes bij pretpark Tripsdrill komen, voor in totaal zeshonderd gasten.

Groepsverblijven - Voor groepen krijgt het park bij Stuttgart twaalf vaste tenten voor acht tot tien personen. In de winter zullen de tenten worden afgebroken en opgeborgen.

Bron : www.parkplanet.nl

10 Januari 2010

Foto Carnavalskermis Oosterhout 2009

Kermis verhuist na 2010

OOSTERHOUT - De Oosterhoutse carnavalsstichting De Smulnarren moet vanaf 2011 op zoek naar een andere locatie voor de carnavalskermis.

Die keert na 2010 niet terug op het Torenplein (bij De Bussel). Dat zei wethouder Jan Boers gisteren tijdens een bijeenkomst waar omwonenden hun frustratie uitten over overlast die de laatste jaren met de kermis gepaard ging. "Dat wil niet zeggen dat er vanaf 2011 geen kermis meer is", zei Boers. "Wel dat hij niet terugkomt in deze woonomgeving."

Tijdens de bijeenkomst in De KluiZ heerste enige verwarring over de omvang en aard van de overlast rond de kermis in 2009. Bij gemeente, politie en de Smulnarren waren geen klachten bekend. Dat stuitte op verbazing bij aanwezige omwonenden.

Veel omwonenden verkeerden in de veronderstelling dat de kermis in 2009 voor het laatst op het Torenplein zou staan, en dienden daarom geen klachten in, zeiden zij. 'Dat maakte niet meer uit, dachten we.' De gemeente stelt echter nooit te hebben beloofd dat de kermis na 2009 van het Torenplein zou verdwijnen, en dacht daarom dat de afwezigheid van klachten duidde op een afname van overlast. Volgens omwonenden zijn echter spiegels en ruitenwissers van auto's afgebroken, ruiten ingegooid en is er geürineerd in portieken en brievenbussen.

Bron : BN/De Stem

9 Januari 2010

Vrouw Holle maakt excuses voor sneeuwoverlast

Heel Nederland klaagt over de dikke laag sneeuw, die elke dag weer wat hoger lijkt te worden. Vrouw Holle, die in de Winter Efteling elke dag haar kussens schudt en het laat sneeuwen op aarde, draait deze dagen blijkbaar overuren. In het attractiepark zorgt ze echter voor feeëriek verlichte sprookjestaferelen en oerhollandse winterpret. Vrouw Holle biedt haar excuses aan voor het ongemak in de rest van Nederland.

Vrouw Holle - Er was eens een lief meisje dat haar spinspoel in de waterput liet vallen. Ze sprong ‘m achterna en kwam terecht bij Vrouw Holle, voor wie ze elke dag het beddengoed opschudde. Ergens op aarde sneeuwde het dan prachtig. Toen het meisje weer naar huis wilde kreeg ze als dank een regen van goud over zich heen. Haar luie stiefzus was jaloers en ook zij sprong in de put. Maar bij Vrouw Holle aangekomen schudde ze zelfs het kussen niet op en het sneeuwde dan ook nergens meer op aarde. Voor straf werd ze overspoeld met vieze zwarte pek. En haar ijverige stiefzus? Die was schatrijk geworden en leefde nog lang en gelukkig!

Bron : persbericht www.efteling.com

8 Januari 2010

Kermis Best 2010

Gemeente Best heeft de verpachting van de Bestse kermis bekendgemaakt. De kermis duurt van 2 tot en met 6 juli.

Grootvermaak : Superstar (Albers), Soundmachine (vd Beek), Around The World (vd Beek-Dauphin), Breakdance (Brinskma), Autoscooter (Eckelboom), Discostar (Gigengack), Impact (Hamers-Lutjens), Rups (Jagers), Booster (korten), Muizenstad (Kroon), Fun Factory (Kroon), Polyp (Lutjens-van Reeken), Crazy Dance Machine (Ordelman), Megaslide (Poorter), Crazy Kitchen (Punt-Sloots vof), Cakewalk (Reva Amusement Bv), Pirates Adventure (Schneider), Wildwaterbaan (Vof Buwalda Kriek), New York New York (Vof J.j. de Voer)

Kindervermaak : Miniracebaan (Boschker), Draaimolen (Hoefnagels-de Wit Vof),Babyflug (Hout), Minizweef (Meer), Reis door Toverland (Stuij), Bootjesmolen (Stuy), Babysport (v.o.f. Rampen),

Spelen : Jakcpot (boon-de Ruiter), Kop van Jut (Boon Sterrenberg), Kamelenrace (Brunselaar-Ropers), Balco Rotor (Brunselaar Vof), Lucky Duck (A Brunselaar Vof), Lijntrekspel (Eckelboom), Eurofant (Galle), Pusher (Vof Griensven), Kleurenspel (Gühnen-Meinen Vof), Atlantis (Hennen), Skeeball (Janvier jr.), Ballenfontein (Kort), Paintbal (Lahnstein), Fotoschietsalon (Lahnstein),Flipper Bumper (Meer), Herrie in de Keuken (ordelman), Robin Hood (Ordelman), Aquablasta (Pulelns Jr), PrizeDropper (Raaij), Loterij (Schee), Firefighters (Scheffers), Sjoelbakspel (Scheffers), Happy Wheel (Schreurs), Voetbalspel (Selbach), Dartgame (Arjaans-Theunisz), Bussesnport (vader), Emmerspel (Verwijk), Grijpkranen (Voer), Barber Shop (Vof JJ de Voer), Rolldown (J.J. de Voer), Big One (Vof JJ de Voer), Stacker (Vof JJ de Voer), Basketbalgame (Weerdt)

Verkoopzaken : Gebakkraam (Boon), Wafelkraam (Bouman), Snacks (Cordes), Dre's Diner (Van Doorn), Kermiscafé (Heuven-Dauphin), Suikerspin/popcorn (Kars), China Town (Kollenburg), Suikerspin/Popcorn (Leijdekkers), Poffertjes (Meetelen-Koek), Kermisterras (Meetelen-Koek), Food 4 Fun (Pieters), Pizza (Punt-Sloots Vof),Churros (Reken), Pindaverkoop (Rodenburg, Grilltoren (Ropers), Snoepkraam (stuy), Smulboetiek (Vermolen),2 x Ijskaart (Voort), Visverkoop (Vorstenbosch), Fruitcocktail (Wiel) en Italiaans Ijssalon (Wiel)

Divers : Funny Plates (Cordes Jr.), Foto Fantasy (Jansen), Ballonverkoop (Vollaerts),

bron : Gemeente Best.

7 Januari 2010

60-meter zweven boven Laren!

Het kermisteam van Laren heeft deze week de jaarlijkse kermis vastgesteld. Absoluut hoogtepunt wordt de 60-meter hoge zweefmolen ‘Around the world’.

Deze unieke attractie doet voor het eerst onze regio aan en vormt een echte blikvanger. Aan de hoge mast hangen de gondels die hoger zweven dan de spitsen van de Sint Jansbasiliek. Een record aantal inschrijvingen maakte het voor het Kermisteam soms lastig kiezen. ‘We merken dat de kermis van Laren in trek is’, aldus kermisintendant Karel Loeff en kermismeester Peter Kitzen. ‘Volgens ons heeft dat ook te maken met het winnen van de Golden Pony Award, afgelopen najaar’. De Larense kermis kreeg na Tilburg als enige Nederlandse kermis de award vanwege de unieke opzet en verscheidenheid. Naast de Around the World komen er ook nostalgische attracties naar Laren. Bij de poffertjeskraam komt onder meer een antieke golfbaan. Andere spectaculaire zaken voor Laren zijn de Drop Zone, een enorme over-de-kop draaiende attractie van een Belgische exploitant, en wegens succes is ook de grootste mobiele achtbaan van Nederland weer van de partij. De Larense kermis vindt plaats van 3 tot en met 8 juli.

Bron : www.larensbehoud.nl

6 Januari 2010

Kermis Laren 2010 met spectaculair en nostalgisch vermaak

De Stichting Kermis Laren is deze week begonnen met de inrichting van de Larense kermis die dit jaar van 3 juli tot en met 8 juli zal worden gehouden.

Het kermisteam bestaande uit kermisintendant Karel Loeff , kemismeester Peter Kitzen en 'kermisfan' Ricardo Sinke zijn onder toeziend oog van de voorzitter van de stichting Albert Crans begonnen met de indeling van de kermis die de komende zomer nog leuker zal worden dan voorgaande edities. Zo komt er als grote publiekstrekker de spectaculaire 60 meter! hoge draaimolen 'Around the world', maar is er door het kermisteam ook ruimte ingedeeld voor nostalgisch vermaak met o.a. 'de muizenstad', waarbij honderden muizen de Larense jeugd zullen doen verwonderen.

Bron : www.larensbehoud.nl

Calypso van Wijnants

5 Januari 2010

Calypso van Wijnants

Er zijn attracties die na hun kermisperiode in een attractiepark belanden. Nadat het spookhuis en de hangmolen van het Drouwnerzand park weer terug kwamen op de kermis lijkt het er op dat nu ook de calypso die eerst in het park stond weer op de kermis terug komt. De familie Wijnants, bekend van de rups en de babysport (zie foto), werkt hard om deze attractie weer gereed te krijgen voor een toekomst op de kermis.

4 Januari 2010

Kerstman in 2010 op Winterland Hasselt

Winterland 2009 sloot zondag de deuren maar nu al staat de volgende editie in de steigers. “Zowel Luminus als wijzelf hebben de intentie om door te gaan”, verzekert organisator Maurice Schoenmaekers. “De actie naar de Luminus-klanten leverde ons, ondanks het doorgaans slechte weer, nu al meer dan 500.000 bezoekers op en het slotweekend komt er nog aan.”

“Nieuw volgende editie is het ‘Huis van de Kerstman’ weet uittredend schepen van feestelijkheden Carlo Gysens, die Winterland mee blijft organiseren. “De derde editie van Winterland gaat door van 20 november 2010 tot 02 januari 2011. Blikvanger wordt dan de echte Belgische kerstman. Wij willen met De Post samenwerken, zodat de kinderen hun briefje naar de kerstman van Hasselt kunnen sturen en ook een antwoordje krijgen. Bovendien kunnen de mensen het Huis van de Kerstman komen bezoeken.”

Voor de kerstmarkt wil men nog meer kwaliteit en ruimere standjes.

Bron : Kermisvermaak

3 Januari 2010

Kermis trekt weer door de Zaanstreek

Zaandam - Nog even een paar maandjes wachten, maar dan begint het kermisseizoen weer. In de Zaanstreek bijt de paaskermis in Wormerveer traditiegetrouw het spits af.

Het Marktplein van Wormerveer is van 3 april tot en met 11 april afgeladen met kermisattracties. De gemeente Zaanstad heeft al minimaal veertien attracties een plekje op deze kermis rond de paasdagen gegund.

Krommenie heeft zijn pinksterkermis van 21 mei tot en met 25 mei op de Marslaan, waar de attracties in voorgaande jaren nog op de Heiligeweg terecht konden. Tot op heden zijn slechts de lijntrek en de suikerspin/popcorn een plekje gegund.

De kermis in Zaandam, de grootste, is, zoals altijd begin september: van 3 tot en met 12 september. Dam, Burcht en Zuiddijk zijn de locaties waar je je geld kunt uitgeven aan pret en jolijt. Tot op heden hebben zeventien kermisexploitanten een gunning gekregen. Ook in het najaar is er een kermis in Wormerveer (13 oktober tot en met 17 oktober). Wederom op het Marktplein.

De befaamde jaarlijkse kermis in Assendelft is van 2 oktober tot en met 7 oktober 2010.

Bron : Noord-Hollands Dagblad

2 Januari 2010

Foto : Speedflip

De eerste gunning van Bureau de Kermisgids is bekendgemaakt en wel Amsterdam Stadionplein van 25 maart tot en met 5 april 2010.

Grootvermaak : Crazy Wave (Flamingo B.V.), Speedflip (N. Herman), Rupsbaan (P. Janvier), Booster (A. Korten), Fun Circus (G. Moonen) Cakewalk (Reva Amusement) Spookhuis (Roels) en Autoscooter (F.A. de Voer)

Kindervermaak : Familie achtbaan (Big Amusement), Babysport (H.C. hendriks) Captain Hook (v.d. Laan v.o.f.), Trampoline (H.P. Stroucken) en Minicars (D.P. de Vlugt)

Spelen : Lucky Duck (Te Braak-van Ingen v.o.f.), Lijntrek (Te Braak-van Ingen v.o.f.), Skeeball (Brunselaar v.o.f.), Kop van Jut (D.J. van Dam), Schietsalon (de Haan v.o.f.), Bussensport (de Haan v.o.f.), Grijpkranen (J.M. Kabalt), Big One (J.M. Kabalt), Voetbalspel (F. Melissen), Barbercut (J.J. Oudsen), Hoepla (H. Scheffer), Pusher (Vermolen v.o.f.) en Jackpot (W.L.N.J. v.d. Ven)

Consumptiezaken : Poffertjes (M.N. Beekvelt), Spaanse churros (D.J. van Dam), Gebakkraam (F.H. Geven), Snacks (Leenders v.o.f.), Nougatkraam (R. Reemer), en Suikerspin-Popcorn (De Ruiter v.o.f.)

Bron : Bureau de Kermisgids BV

1 Januari 2010

Foto : Valkenswaard kermis 2007

Kortere kermis in Borkel en Schaft

Tijdens de afgelopen kermis in Borkel en Schaft zijn diverse randactiviteiten georganiseerd in samenwerking met o.a. Dorpsraad, Jong Nederland, KPJ, EMOS, basisschool Sint Servatius en de lokale horeca. Gezamenlijk is men vervolgens tijdens de evaluatie tot de conclusie gekomen dat het beter is om de kermis in Borkel en Schaft met één dag te bekorten.

Met deze conclusie heeft het gemeentebestuur ingestemd en met ingang van 2010 zal de woensdag als kermisdag komen te vervallen. Dat betekent dat de kermis in Borkel en Schaft in 2010 op zaterdag 12 juni begint en duurt tot en met dinsdag 15 juni.

Bron : Gemeente Valkenswaard

Oudere berichten

Back