www.hullygully.nl

 

www.hullygully.nl

NIEUWS JANUARI 2011

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

26 Januari 2011

Rollercoaster van 3,5 miljoen voor PlopsaCoo

Het in de Ardennen gelegen pretpark PlopsaCoo krijgt een achtbaan van het type spinning coaster. De coaster, Wickie The Ride, is goed voor een investering van 3,5 miljoen euro en moet bij de start van de zomervakantie zijn eerste rit maken. Dat heeft Plopsa, de themaparkdivisie van Studio 100, woensdagvoormiddag bekendgemaakt.

Na de opening van Plopsa Indoor Coevorden en het nog te openen Majaland in Plopsaland De Panne is het de beurt aan Plopsa Coo om met iets nieuws uit te pakken, zo klinkt het. De coaster Wickie The Ride vormt de grootste investering tot dusver voor Plopsa Coo. Spinning coasters worden gekenmerkt door hun bochtige baan en karretjes die om hun as kunnen draaien. Het is het eerste in zijn type dat Plopsa in een van zijn parken gaat plaatsen. Moederbedrijf Studio 100 nam in 2008 het Duitse bedrijf EM Entertainment over en verwierf hierdoor onder meer de rechten van het avontuurlijke tekenfilmfiguurtje Wickie de Viking. De kleine viking wordt nu het thema van de familiecoaster. Plopsa baat drie parken in Belgie uit: het themapark Plopsaland De Panne, het overdekte themapark Plopsa Indoor Hasselt en het toeristisch gelegen Plopsa Coo. Op 30 april 2010 opende Plopsa zijn eerste Nederlandse themapark, Plopsa Indoor Coevorden. Begin november werd bekendgemaakt dat Plopsa het Duitse Holiday Park overgenomen heeft.

Bron : Tijd

25 Januari 2011

Shake en Roll na veiling terug naar Frenken

De Shake die enkele maanden bij C.Lubbers Taxaties in Zwolle gestald stond is in de perioden 7 tot 11 januari uit eindelijk via Internet geveild . De meeste kermisfreaks volgde deze veiling met grote belangstelling Het uiteindelijke hoogste bod kwam uit 117.000 wat eigelijk aan de lage kant was voor een attractie van deze omvang . Of het laatste bod nu geaccepteerd is of dat hij uit de veiling is genomen is niet helemaal duidelijk . Maar na enkele dagen kwam plotseling het bericht dat de Shake in 2011 weer onder M.Frenken zijn te bewonderen, en ook voor Tilburg is er al weer ingeschreven .

Bron : Fangokermisfoto

24 Januari 2011

Vermindering standgeld moet meer kermisattracties lokken

Het gemeentebestuur wil meer kermisattracties naar Hamme lokken. Daarom is het standgeld voor de kermisattracties of de verschillende foren in Hamme en Moerzeke met vijftien procent verlaagd.

Op de verschillende kermissen, vooral in het centrum, worden de beschikbare plaatsen niet allemaal meer ingenomen zoals vroeger, stelt schepen van Markten en Foren Tom Waterschoot (Open VLD) vast. Het gaat vooral om carnaval , de zomerkermis begin augustus en de grote kermis met jaarmarkt midden september. Volgens de foorkramers is het te hoge standgeld in onze gemeente de oorzaak. De jaarlijkse opbrengst van deze retributie bedraagt 20.000 euro.

Lees meer op Gazet van Antwerpen

23 Januari 2011

Kasterlee plant na grootschalige bevraging strategie om foor te laten heropbloeien

18/01 Met een heus kermisplan wil Kasterlee de kermissen in deelgemeentes Lichtaart en Tielen nieuw leven inblazen. Dat kan vooral via randactiviteiten. Waar de kermissen in Kasterlee-dorp floreren, blijken die van Lichtaart en Tielen jaarlijks aan populariteit in te boeten. Is er nog wel nood aan twee kermissen per jaar in elk deeldorp? En zo ja, hoe kan dan het tij van de tanende belangstelling gekeerd worden? Voor de antwoorden ging de gemeente Kasterlee bij alle betrokken partijen zelf langs. Niet alleen de kermiskramers, ook de lokale horeca-uitbaters kregen een vragenlijst voorgeschoteld. De belangrijkste bevraging gebeurde bij honderden kinderen en hun (groot)ouders in Lichtaart en Tielen. Uit de resultaten kwam in ieder geval een grote gemene deler naar voor de kermis mag in geen geval verdwijnen

Lees verder : Gazet van Antwerpen

22 Januari 2011

City of Peace plannen in Marokko

City of Peace plans announced for North Africa

A personal dream is coming true for Sheikh Haytham Taha Saleh al Nuaimi, a medical doctor and member of an influential Arabian family.

Sheikh Nuaimi, who has been following his vision to develop a tourist city in Dakhla - a region located south of Morocco in the Western Sahara - for more than 10 years, obtained the reservation of 100sq.km of land from the Moroccan government to build the City of Peace, or Alzaman.

Bron : Interpark

21 Januari 2011

Toch kermis in Huizen rond 30 april.

Huizen, 20-01-2011,

De kermis rond Koninginnedag gaat tegen alle verwachtingen in toch door op de kop van de Oude Haven.

De exploitanten hoeven minder pacht te betalen dan in de afgelopen jaren, zo zijn ze met de Oranjestichting overeen gekomen. Tot voor kort leek de kermis niet door te gaan. De exploitanten voelden niets voor de Oude Haven vanwege een teruglopende publieke belangstelling. De exploitanten dragen wel bij aan het vuurwerk.

Bron : Radio 6 FM

20 Januari 2011

DVD Kermis Volendam

Bij Kermisdvdshop is weer een nieuwe kermisdvd verschenen. Deze keer betreft het kermis van Volendam

Bron : Kermisdvdshop

19 Januari 2011

Geen kerms Burgh-Haamstede en Brouwershaven

BURGH-HAAMSTEDE - De kermissen in Burgh-Haamstede en Brouwershaven worden per direct geschrapt. De exploitanten hebben aangegeven dat de kosten hoger liggen dan de opbrengsten en dat het daarom niet langer interessant is. Het schrappen betekent 2.000 euro minder inkomsten voor de gemeente, maar ook minder inzet van ambtenaren. De kermissen in Zierikzee, Renesse, Bruinisse en Nieuwerkerk gaan dit jaar wel gewoon door, die leveren de gemeente nog 48.000 euro op.

Bron : Omroep Zeeland

18 Januari 2011

Olst regelt kermis zelf

OLST - Als Olstenaren de jaarlijkse kermis willen behouden, zal het initiatief hiervoor voortaan uit het dorp zelf moeten komen. De gemeente heeft besloten het pachtcontract met de firma Bosma en Leusink niet te verlengen. Dit bedrijf zorgde de afgelopen jaren dat kermisexploitanten hun attracties in Olst zetten. De gemeente vond onder meer dat er vorig jaar te veel gokkasten op de kermis stonden.

De kermis in Olst werd al sinds de jaren '80 verpacht en was de laatste kermis in de gemeente die nog door een bedrijf werd verzorgd. Nu moeten inwoners van Olst, net als al jaren gebruikelijk is in de andere kernen van Olst-Wijhe, zelf een kermis organiseren.

Volgens de gemeente zou ondernemersvereniging GO uit Olst er wel oren naar hebben om dit te doen, maar volgens GO-voorzitter Uwe van der Beek is dat nog niet aan de orde. "Het zit in een heel prille fase. We zijn in het stadium: 'het is een keer geroepen, denk er maar eens over na'. Het staat wel op de agenda van onze volgende vergadering. Kunnen en willen we hier iets mee?"

GO verzorgt ook de Olster jaarmarkt en in het derde weekeinde van september werd de eerste editie van het Olsterfeest gehouden, ook onder leiding van de ondernemersvereniging. Nog een evenement erbij is misschien lastig. "Dat redden we niet met het huidige aantal vrijwilligers."

Wel is GO al begonnen met de voorbereidingen voor de tweede editie van het Olsterfeest. Die zal ook in september worden gehouden. "Het is nog niet helder of we de donderdag er ook weer bij doen", zegt Van der Beek. In september stond die vooral in het teken van het officieel afsluiten van het Centrumplan van Olst. Voor de vrijdag, zaterdag en zondag wordt in elk geval wel een feestprogramma in elkaar gedraaid. Van der Beek kan nog geen tipje van de sluier oplichten over het komende Olsterfeest. "Dat is nog te vroeg." Wel is duidelijk dat er op vrijdag iets wordt gedaan voor de kinderen, de zaterdagavond moet een familiefeest worden en zondagmiddag wordt het evenement met een bescheiden feestje afgesloten. Dat is hetzelfde stramien als tijdens de eerste editie.

Bron : de Stentor

17 Januari 2011

Preston Palce presenteert een van de populairste volkszangers van Nederland

Op 9 april is er een arrangement in de vorm van een een geheel verzorgde avond met een optreden van Frans Duijts Het arrangement begint om 20.00 uur en duurt tot 01.00 uur. Frans Duijts tourde al enige jaren door het land als imitator van zijn grote held Andre Hazes. Hoewel hij het geweldig vond de nummers van Andre Hazes te vertolken, was het een stiekeme droom het ooit met eigen repertoire te proberen.

In 2006 verscheen het album Ik Zing Een Lied Voor Jou (later is de titel veranderd in Denken Dat Je Alles Mag) met grotendeels eigen repertoire. Frans bereikte er een grote schare fans mee, maar toch wilde hij nog meer een eigen sound neerzetten. Dit gebeurde dan ook op zijn tweede album dat de toepasselijke titel Zo Ben Ik Mezelf meekreeg. Het album viel ontzettend goed bij het publiek en de media.

Begin 2010 verscheen Frans derde album Leef Je Droom. Inmiddels is Frans een van de populairste volkszangers van Nederland!

Bron : Preston Palace

16 Januari 2011

Record attendance for Europa-Park

Europa-Park, the largest theme park in Germany and the second most popular leisure resort in Europe, ended its 35th season with a new record attendance of over four million visitors.

Bron : Interpark

15Januari 2011

Voorjaarskermis samen met Halve Marathon

Den Helder - De voorjaarskermis op Willemsoord vindt dit jaar niet in mei plaats, zoals oorspronkelijk de bedoeling was, maar al in april. Vorig jaar was de door de VVV georganiseerde 10-daagse kermis in de tweede week van maart en daarmee was het de eerste kermis van het jaar in de regio. We hebben inmiddels besloten om de kermis nu van 1 tot 10 april te houden. Het valt dan samen met de Halve Marathon van Den Helder, laat Willemsoord-directeur Herman Groenheide weten.

Bron : Den Helder Actueel

14 Januari 2011

Geen winterslaap voor Gaiapark

Ondanks de strenge winter met veel sneeuw en kou is GaiaPark springlevend. De abonnementenvoorverkoop is in volle gang en de bouwwerkzaamheden voor de splinternieuwe GaiArenA en het nieuw aan te leggen leeuwenverblijf zijn gestart. Alsof dat nog niet genoeg is waren er onlangs ook nog een aantal bijzondere geboortes: twee weken geleden een giraffe, slechts enkele weken eerder de eerste zebrageboorte in GaiaPark en op 1 januari zag een oeros het levenslicht. Kortom, ondanks de kou geen winterslaap voor GaiaPark!

Bron : Nieuwsbrief Gaiapark

13 Januari 2011

Verwacht op de kermis : Super Loop

Verwacht in Belgie voor 2011 :

Super Loop (vergelijkbaar met attractie op foto)

Exploitant Stappers-Zeppieri

Verwachte premiere : Tienen 2011

Bron : Alain Andries / exploitanten Belgie

12 Januari 2011

Bestuurders Hangzhou nog dit jaar in Weert

Bestuurders Hangzhou nog dit jaar in Weert Een vertegenwoordiging uit de Chinese miljoenenstad Hangzhou komt nog dit jaar voor een bezoek naar Weert. Dat maakte burgemeester Jacques Niederer maandagavond tijdens zijn afscheidsreceptie in het Munttheater bekend,

In de kermiskrant van september vorig jaar moest Niederer nog melden dat de burgemeester van Hangzhou helaas niet op zijn uitnodiging was ingegegaan om de kermis in Weert te bezoeken. Niederer bezocht zusterstad Hangzhou in oktober 2009 samen met onder meer de wethouders Stef Strous en Anton Kirkels. Lees meer over de afscheidsreceptie van Jacques Niederer, die maandag 17 januari in Roosendaal als burgemeester begint, in de krant van dinsdag.

Bron : De Limburger

11 Januari 2011

City of Fun

Hollenblitz, the Tower, Future World, Daemonium... De advertentie van City of Fun is veelbelovend. Van 27 mei tot 19 juni wordt deze megakermis gehouden in Amsterdam. Met City of Fun lijkt Funfair boulevard een opvolger te krijgen.

Bron advertentie : de Kermisgids nr. 26 2010.

10 Januari 2011

Leading manufacturers confirm China show attendance

Several world leaders in the theme park and amusements industry have confirmed they will exhibit at the 21st China Attractions Expo, which takes place in Beijing on March 4-6.

Bron : interpark

9 Januari 2011

VVD Leeuwarden : liever kermis als lint door stad dan op afgesloten Groeneweg

Schriftelijke vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders

7 januari 2010

Voornemen om de Groeneweg af te sluiten in verband met Kermis

Geacht college,

De VVD fractie heeft verbaasd kennis genomen van het voornemen van het college om ten behoeve van de kermis in 2011 op het Oldehoofsterkerkhof serieus te overwegen om de Groeneweg voor autoverkeer af te sluiten omdat het dak van de parkeergarage onder de Oldehove de zwaarste kermisattracties niet kan houden. De VVD vindt het prima dat de kermis tijdelijk op het Oldehoofsterkerkhof plaats vindt, maar vindt het gevolg: een tijdelijke afsluiting van de Groeneweg te ver gaan. Er zou voor kermis dan eerder aan een strooivariant door de stad heen gedacht kunnen worden, met benutting van het Oldehoofsterkerkhof zonder afsluiting van de Groeneweg.

De Groeneweg, is onderdeel van de binnenring en van belangrijke waarde voor de ontsluiting van de binnenstad van Leeuwarden. Afsluiten van deze ring heeft grote invloed op de bereikbaarheid van een groot deel van de (binnen) stad, voor mensen die in Leeuwarden, wonen, werken en bezoeken. Niet voor niks staat het nu al dagelijks op de Groeneweg vast. Dit verkeer zal zich verspreiden naar de omliggende woonwijken. De VVD fractie is altijd op zoek naar manieren om de doorstroming op deze binnenring te verbeteren, zo dienden we kort geleden nog een initiatiefvoorstel in om het Blokhuisplein te verbeteren. Het college gaf toen aan de doorstroming van de binnenring eveneens erg belangrijk te vinden en zich hiervoor in te willen zetten. De afsluiting van de Groeneweg lijkt hiermee in strijd. Mensen moeten door het afsluiten van de Groeneweg met de auto kilometers omrijden of door allerlei woonwijken, dit lijkt de VVD fractie niet de bedoeling en daarnaast in strijd met de duurzaamheidsdoelstellingen van dit college.

Is het college op de hoogte van de nadelen die een dergelijke afsluiting met zich meebrengt en zo ja waarom is het college alsnog voornemens om een dergelijke afsluiting serieus te overwegen?

Wat zijn de exacte gevolgen voor het verkeer van de tijdelijke afsluiting van de Groeneweg?

Heeft het college al overleg gevoerd met de bewoners/bedrijven in de omgeving? Zo ja wat was hiervan het resultaat? Zo nee is het college nog van plan om overleg te voeren?

Welke mogelijkheden zijn er voor de kermis op het Oldehoofsterkerkhof in combinatie met andere locaties in de binnenstad, zonder afsluiting van de Groeneweg? Heeft het college dit onderzocht? Zo nee, waarom niet?

Met vriendelijke groet, Namens de VVD-fractie,Serge Hollander Wyb Feddema

Bron : Liwwadders

8 Januari 2011

Prijswijziging Toverland

Per 1 januari 2011 zijn een tweetal prijzen van Attractiepark Toverland gewijzigd. Het gaat om de prijs van een parkeermunt en de prijs van een jaarabonnement voor personen groter dan 120cm. Een Parkeermunt kost 6 euro per stuk. Jaarabonnement mensen groter als 120cm: kost 59,50 euro (Bij afsluiten van een abonnement 2 parkeermunten gratis. Ook wanneer het abonnement wordt verlengd) Tot slot een leuk extraatje voor alle abonnementhouders: het hele jaar 2011 krijg je op vertoon van je abonnementspas 50 procent korting bij alle Plopsa-parken (Plopsaland de Panne, Plopsa Indoor Hasselt, Plopsa Coo en Plopsa Coevorden).

Bron : Toverland - Sevenum

7 Januari 2011

Oproep organisatie najaarskermis Gemert

Gezocht: ervaren kermispartij die, financieel onafhankelijk van de gemeente, de najaarskermis in Gemert wil organiseren. De kermis in 2011 is van zaterdag 17 september tot en met woensdag 21 september.

Interesse? - Neem contact op met Jos Desar (jos.desar@gemert-bakel.nl) van de gemeente voor de voorwaarden, of (0492) 378 500. Voor 17 januari kunt u uw interesse met een toelichting kenbaar maken bij de gemeente.

Bron : Gemeente Gemert-Bakel

6 Januari 2011

Jannes in Preston Palace

Het is altijd feest met de Drentse volkszanger Jannes. Op zaterdag 12 maart 2011 zingt hij met zijn liveband in Preston Palace. Swingende meezingers. Opzwepende levensliederen. Een heel bijzonder en compleet verzorgd avondarrangement!

Bron : Preston Palace

5 Januari 2011

DVD 'S-hertogenbosch

Bij de kermisdvdshop is weer een nieuwe kermisdvd verschenen. Deze keer een dvd over de kermis van 's-hertogenbosch 2010

Bron : Kermisdvdshop

4 Januari 2011

PGAV to develop new Kennedy Space Centre attraction

Design work has begun on a new master plan to transform NASA's Kennedy Space Centre Visitor Complex into a place where explorers of all ages can tour America's spaceport to engage with the people and machines that shape the future of the world.

Bron : interpark

3 Januari 2011

2011 begint swingend op Winterland Oss met Big Band avond

Dinsdagavond 4 januari zal Winterland Oss het nieuwe jaar feestelijk beginnen met een Big Band avond. De eXpats Big Show Band zet van 19.00 tot 22.00 uur in het paviljoen een spetterende show neer. Deze Big Band, bestaande uit meer dan 15 muzikanten, weet hoe ze van elk optreden een feest moeten maken. Door muziek van Anouk tot Tina Turner met een Big Band sausje te overgieten, komen muziekliefhebbers van alle muziekstromingen aan hun trekken.

Bron persbericht : Winterland Oss

2 Januari 2011

Kermis Venray 2011

De eerste verpachtingen worden bekendgemaakt. Een van de eerste dit jaar is Venray. Verwacht worden :

Grootvermaak : Supermouse (H. de Voer), Happiness Reuzenrad (J. Lamberink), Cocoon rups (H. Lugtens), Turbopolyp (H. van Tol), Megalunapark (C. Reemer), Cyber Cars Autoscooter (Gebr. Regter), Hot Shot Fire Ball (F. Ripers), Rock-It (P. Stroucken), Cyber One (H. Stroucken), Power Dancer (J. Witte en Zn. Vof), Magic Star (T. Reekers) en Chinatown (Vilalustre).

Kindervermaak : Megaslide (de Poorter-Du Pont), Le Grand Carrousel (F. Geven), Kids Club (Rampen Vof), Beach Jumper (Bootsma-van der Laan), Minicars (L. Dauphin), Nostalgische Bootjesmolen (G. Eeringa), Minizweef (G. Eeringa), Duinbuggy (Lutjens-Knoop) en Funny Flight (Scheepers-van Gool)

Oefeningspel : Robin Hood (A. Ordelman), Fotoschietsalon (Straathof VOF), Lijntrek (Jagers-Muliedda VOF), Lucky Cranes 1 (Overkamp), Lucky Cranes 2 (Overkamp), Kop van Jut (A. Boon-Sterrenberg), Boksbal (Gebr. Regter), Skeeball (J. Akkerman), Pusher (A. Bruggink), Kikkerspel (E. Gussinklo), Kamelenrace (J. Jacobs), Ballenfontein (Jagers-Muliedda VOF), Voetbalspel (F. Melissen jr.), Bussensport (L. Prins), Melbussenspel (F. Ropers), Wip de Kip (K. Sloots), Apollo Jackpot (W. van de Ven), Lucky Duck (Verstappen), Point (j. de Voer), Barbershop (J. de Voer) en Aquablasta (J. Witte en Zn vof),

Consumptiezaken : Zum Lustige Elch (F. Geven), Nougat-Suikerwerken (Reemer-Hoefnagels VOF), Suikerspin (Jagers-MUliedda vof), Gebakkraam (Sterrenberg-Geven VOF), Pinda-Popcorn (C. Rodenburg), Ijssalon (F. Geven), Visverkoop (H. Rutten), Poffertjeskraam (A. van Meetelen), Doner Kebab (B. Arpaci), Spaanse Churros (Brunselaar-van Reken), Pizza (Punt-Sloots Vof), Snackhouse (F. Geven), Vietnamese Snacks (T. Luu-Huynh) en Romeins Terras (A. van Meetelen)

Verkoop : Special Plates (Witte Amusement) en Tekenstudio (J. Witte en Zon Vof).

Bron : Kermisvenray / Gemeente Venray

1 Januari 2011

Winterdroom en reuzenrad lokken al 110.000 bezoekers naar Gent

IJspiste en reuzenrad lokken al 110.000 bezoekers naar Gent

donderdag 30 december 2010 - Auteur: Dieter Herregodts - 16 uur, ijspiste volzet. Dat hing er gisteren te lezen aan de kassa's van Winterdroom, het winterpretpark op het Sint-Pietersplein. De ijspiste mag dan een stuk groter zijn dan vorig jaar, 900 in plaats van 600 vierkante meter , het succes van Winterdroom is zo groot dat er regelmatig geen schaatser meer bij kan.

Ongeveer 320 man kunnen we toelaten, zegt Dirk Schockaert van Uitbureau. We werken in blokken. Schaatsers kunnen op voorhand een plaatsje op de ijspiste reserveren. De schaatsbeurten van 13uur, 14.30uur en 16uur zijn regelmatig uitverkocht. Dat hebben we vorig jaar bijna nooit meegemaakt. Alleen op zondag zat de ijspiste af en toe vol.

Toen stond de ijspiste nog op het Braunplein. Door de werkzaamheden in het stadscentrum moest Uitbureau dit jaar uitwijken naar het Sint-Pietersplein. Daar hebben ze nog geen seconde spijt van gehad. Het winterevenement werd uitgebreid met een kermis en een tijdelijke theaterzaal.

Sinds de opening begin december breekt Winterdroom alle records. Tot nog toe telde Uitbureau al 25.000 schaatsers. Dat zijn er 4.000 meer dan tijdens dezelfde periode verleden jaar. Het aantal bezoekers ligt met 110.000 bijna twintig procent hoger dan verleden jaar. Winterdroom is nog open tot 16januari.

Als het zo verder gaat, stevenen we af op 250.000 tot 300.000 bezoekers, gaat Dirk Schockaert voort.

Toegegeven, we hebben op voorhand schrik gehad. Winterdroom is veel groter dan wat we de voorbije jaren gedaan hebben. Het reuzenrad hebben we maar een week voor de start van het evenement kunnen vastleggen. Wij hebben er altijd in geloofd, maar veel mensen waren sceptisch. Ze geloofden niet dat de mensen speciaal naar het Sint-Pietersplein zouden afzakken. Het tegendeel is nu bewezen.'

Bij de bezoekers zit een pak volk van buiten het Gentse. Ongeveer een op vijf komt van West-Vlaanderen, Antwerpen of Limburg. Het feit dat Winterdroom een dagtrip is bij de NMBS, zit daar zeker voor iets tussen. Voor Gent is dat een uitstekende zaak. Je moet rekenen dat een deel van onze bezoekers ook afzakt naar het stadscentrum en op die manier Gent leert kennen.'

Het totaalbudget van Winterdroom bedraagt 570.000 euro. Om uit de kosten te geraken, heeft Uitbureau ongeveer 200.000 bezoekers nodig.

Als het weer blijft meevallen, halen we dat tegen het einde van de kerstvakantie.'

Ook volgende winter zal Winterdroom zeker op het Sint-Pietersplein staan.

Bron : De Standaard

Oudere berichten

Back