www.hullygully.nl

 

31 Januari 2013

Kermis Papendrecht 2013

Kermis Papendrecht 10 t/m 13 april 2013

Grootvermaak : Rupsbaan Butterfly (M.M. Dauphin, Miami Trip (P. van Dongen), Fun Circus (D. Drenth), Breakdance (J. Hoefnagels),

Kindervermaak : Kindermolen (W.P. v.d. Corput), Trampoline (M. Koldenhof)

Spelvermaak : Bussensport (T. Bakker Jr.), Lijntrek (H.C. te Braak), Lucky Duck (H.C. te Braak), Fotoschietsalon (D. Drenth), Hit "n Win (A.J.M. Roels), Voetbalspel (P.J. Selbach), Voebalautomaat (P.J. Selbach), Lucky Cranes (V.o.f. Vale-Verwijk), Pusher (H. Bruggink).

Verkoopzaken : Suikerspin (De Suikerspin), Suiker Nougat Kraam (De Zoete Verwenner), Churros (J.p. Van Reken),

Bron, wijzigingen voorbehouden : De Kermisgids

30 Januari 2013

Papegaaienpark Veldhoven failliet

VELDHOVEN - Het papegaaienpark Veldhoven is dinsdag failliet verklaard. Er is een curator benoemd. In het park wonen duizenden papegaaien en andere vogels en zoogdieren. Het was een opvang voor papegaaien die ziek zijn of bij de eigenaar niet meer te handhaven zijn. Ook was het een officiële opvang voor dieren die door instanties in beslag worden genomen. Het park in Oerle was al een paar dagen dagen dicht vanwege de problemen.

In opspraak - Het park is de laatste jaren diverse keren in opspraak geraakt. Vier jaar geleden ontstond commotie over de hoge sterfte van papegaaien. Dstijds werd al geconstateerd dat de administratie beter moest.

Bron : Omroep Brabant

29 Januari 2013

KermisDVD Leiden 2012

Bij Kermisdvd shop is een nieuwe kermisdvd verschenen. Deze keer betreft het de kermis van Leiden 2012

Bron : KermisDVDshop

28 Januari 2013

Papegaaienpark Veldhoven tijdelijk gesloten voor publiek

VELDHOVEN - Het Pagegaaienpark in Veldhoven heeft sinds zaterdagmiddag zijn deuren gesloten voor het publiek. Problemen in het verleden met diefstallen en de huidige financiele situatie zijn de redenen voor de tijdelijke sluiting. Henk Hulshuizen van de Raad van Toezicht van het Papegaaienpark laat aan Omroep Brabant weten dat het park zich nu volledig wil richten op dierenwelzijn. "Het besluit is genomen in overleg met de NVWA. In het verleden hebben we veel problemen gehad met ongewenste bezoekers, dat willen wij zo voorkomen."

'Levert niets meer op' - Dat het Papegaaienpark zijn deuren sluit voor bezoekers is niet geheel onverwacht. "Er komen toch bijna geen mensen meer. Het levert niets meer op", aldus Hulshuizen. "De laatste dagen zijn een man of vier komen kijken. Het is traditioneel slecht in deze periode van het jaar."

Het is nog niet duidelijk wat er precies gaat gebeuren met het Papegaaienpark, dat financieel in zwaar weer zit. "Daar zal maandag een definitieve beslissing over vallen. Als er een faillissement zou komen, dan komt er eventueel een doorstart. Dat is aan de curator. Dat zal dan eventueel pas dinsdag worden beslist door de rechtbank. We zijn nu bezig om alles op een rijtje te zetten."

Bron : Omroep Brabant

27 Januari 2013

Geen reuzenrad bij Outlet Center Roermond

Het geplande reuzenrad bij het Outlet Center in Roermond gaat niet door

Het reuzenrad zou vanaf februari een jaar lang blijven staan. Maar de voorbereidingen duren langer dan gedacht. Daarnaast is de plek, anders dan verwacht, niet een jaar lang beschikbaar.

Dat alles maakt dat het plan niet rendabel is. De initiatiefnemer heeft de stekker er daarom uitgetrokken.

Het rad had als blikvanger moeten dienen voor het nieuwe indoor-attractiepark Cartoon Studio Park. De bouw van dat park gaat gewoon door.

Bron : Limburg 1

26 Januari 2013

Pyschodelic van Dotremont

Hij reisde bij onze Oosterburen maar is vanaf dit jaar te zien bij de Zuiderburen : de Psychodelic. Deze attractie gaat reizen onder exploitant Dotremont.

25 Januari 2013

Slagharen lanceert Jules Adventureland met 4 nieuwe attracties

Attractie- & Vakantiepark Slagharen opent haar gouden jubileumjaar met maar liefst vier nieuwe attracties. Daarnaast is er een nieuwe 4D film en is het programma in het Circustheater geheel vernieuwd. Vandaag zijn ze door directrice Angelique Klar bekendgemaakt.

De 4 nieuwe attracties staan in het thema Jules Verne. Jules Verne is vooral publiek bekend geworden met het boek en de verfilming van Around the World in 80 days. Tijdens deze reis maken Phileas Fogg en zijn knecht allerlei spannende avonturen mee. In deze bijzondere wereld kun je in Slagharen voortaan ook de strijd met de elementen aangaan in Jules Adventureland waar vier nieuwe attracties gaan staan.

De gemeente houdt op 7 februari een bijeenkomst over dit onderwerp. Die wordt gehouden in het gemeentehuis.

Bron : Omroep Brabant

23 Januari 2013

Geen ongekeurde attracties op Nederlandse kermis

Door een aanpassing in de werkwijze van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) kunnen er geen ongekeurde kermisattracties meer op de Nederlandse kermissen staan. De NVWA inspecteert op de kermissen of zich mogelijk onveilige situaties voordoen.

De NVWA herkent het beeld niet dat de Telegraaf schetst in een artikel op woensdag 16 januari over buitenlandse attracties die gevaarlijk zouden zijn. Er wordt gericht toezicht gehouden op de keuringsinstanties. Ook is de NVWA verbaasd over de aantijgingen in het artikel geuit door de BOVAK en de Nederlandse Kermisbond. Met deze bonden is regelmatig overleg en mede op hun verzoek wordt de wetgeving aangepast om buitenlandse attracties niet zondermeer in Nederland toe te laten.

Strafrechtelijk onderzoek Ook wordt in een artikel op dinsdag 15 januari ten onrechte een verband gelegd tussen een onderzoek van de Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de NVWA en een bedrijf in Breda. De NVWA benadrukt dat het strafrechtelijk onderzoek zich niet richt op het genoemde bedrijf, maar kan zolang het onderzoek loopt geen nadere informatie geven.

De incidenten met kermisattracties genoemd in het artikel, zijn onderzocht door de NVWA. Deze hadden niets te maken met foutieve keuringen, maar met zaken zoals foute bediening. Tegen de exploitanten zijn destijds al bestuurlijke maatregelen opgelegd en zijn mogelijke onveilige situaties hersteld.

Keuringen in Nederland Een exploitant dient zijn attractie jaarlijks te laten keuren door een aangewezen keuringsinstelling. Voor buitenlandse kermisexploitanten is een wettelijk vastgelegde uitzonderingspositie. Tot dit jaar was er een termijn van maximaal 3 maanden, waarbij een buitenlandse attractie op de Nederlandse kermissen mocht staan met alleen een buitenlandse keuring in het land van herkomst.

Vanaf 2013 mogen buitenlandse attracties die een buitenlands keuringscertificaat hebben, maximaal 14 dagen op 1 Nederlandse kermis staan. Gaat de exploitant naar meerdere kermissen, dan is het Nederlandse keuringsregime van toepassing. Bovendien hanteert de NVWA sinds 2012 een verscherpt handhavingsbeleid op de kermissen. Dit houdt onder andere in dat niet goedgekeurde attracties per direct worden gesloten.

Bron : NVWA

22 Januari 2013

Alton Towers Resort baffles the nation in a baaarmy hoax

Alton Towers Resort stages a hoax as it prepares to launch The Smiler, the brand new coaster for 2013

Today, Alton Towers Resort has admitted responsibility for the mysterious branding of sheep which has swept across the UK. It was all part of an elaborate stunt to reveal the name of its new rollercoaster for 2013, The Smiler. The stunt, which has puzzled the nation for the past week, saw hundreds of sheep across the county emblazoned with a strange symbol. The symbol has been identified as the logo for The Smiler, which will open to the public later this year.

Bron : Alton Towers

21 Januari 2013

Attractiepark Slagharen maakt deze week nieuwe attracties bekend

Attractie- & Vakantiepark Slagharen viert in 2013 het gouden jubileumjaar. Op donderdag 24 januari zal de directie vier nieuwe attracties voor het eerst presenteren aan het publiek.

Bron : Attractiepark Slagharen

20 Januari 2013

Gorillavrouwtje krijgt naam

Nog net op de valreep van 2012, op 31 december, is er een gorilla geboren in GaiaZOO. Inmiddels is bekend dat het een vrouwtje is en heeft ze de naam Ayo gekregen. Dit betekent 'Blijdschap'. Alles gaat goed met moeder en jong. Moeder Dalila is erg zorgzaam en toont haar jong trots aan de toeschouwers

Bron : gaiazoo

19 Januari 2013

Schlitterbahn resorts get connected

The newly-opened Schlitterbahn Beach Resort and Indoor Waterpark and the neighboring outdoor Schlitterbahn Beach Waterpark on South Padre Island, Texas, will be joined together this summer by a themed water transportation system unlike anything ever built before.Nieuwe promotievideo Tilburgse kermis

Bron : Interpark

18 Januari 2013

Nieuwe promotievideo Tilburgse kermis

Gemeente Tilburg heeft onlangs een nieuwe promotivideo van de Tilburgse kermis op Youtube gezet.

17 Januari 2013

Kermisbond verbaasd over beschuldiging corruptie : 'reinste flauwekul'.

DEN BOSCH - De Kermisbond is verbaasd over de beschuldiging dat kermisexploitanten jarenlang zwart geld hebben gegeven aan keuringsinstanties voor gunstige keuringsrapporten. Dat zegt Nicole Vermolen van de Kermisbond. Ze eist woensdag in een gesprek opheldering van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, die opdracht geeft voor de keuringen.

Volgens De Telegraaf namen werknemers van het keuringsbedrijf Vincotte uit Breda jarenlang op grote schaal zwart geld aan van kermisexploitanten voor goede keuringsrapporten. Zij zijn een van de bedrijven die door de NVWA is aangesteld om de keuringen van kermisattracties te doen. Vincotte ontkent de beschuldigingen en zegt dat er van het hele verhaal niks klolpt.

Geknapt elastiek in Tilburg - Zo knapte er op de kermis in Tilburg in de zomer van 2010 het elastiek van een Bungee. Die knapte net voordat twee mensen werden afgeschoten tot ruim dertig meter hoog. Volgens de Kermisbond ging het hier om een buitenlandse exploitant. Die kunnen - ook al zijn zij niet gekeurd door een Nederlands bedrijf - toch staan op een kermis in Nederland. "Dan kijken ze naar een soortgelijke keuring uit het land van herkomst. Maar dat werkt niet, want daardoor ontstaat concurrentievervalsing. Keuringseisen zijn nog steeds verschillend per land", zegt Nicole Vermolen van de Kermisbond.

De Kermisbond heeft woensdag een gesprek met de NVWA en wil opheldering. Volgens de bond is er bij de keuringsinstanties te weinig mankracht en worden certificaten soms te laat afgegeven. Volgens Vermolen komen exploitanten negatief in de publiciteit, terwijl de fout ligt bij de keuringsinstanties.

Bron : Omroep Brabant

16 Januari 2013

Kermis Brielle 2013

Verwacht : Booster (Bakker-Meerveld), Trip (Burger), Impact (Hamers-Lutjens), Polyp (Lutjens jr.), Autoscooter (Reemer), Cakewalk (Reemer-Vale) Tornado (v.d. Wiel), Trampoline (Brunselaar), Babysport (Stuy-van Griensven), Lijntrekspel (Reemer-Bouter), Lucky Duck (Te Braak), Jackpot (van Dongen), Trapdoor (Koldewijn-Elsinga), Dunktank (Koldewijn-Elsinga), Pusher (Roels-van Essen), Voetbalspel (Selbach), Grijpkranen (Sipkema), Big One (Sipkema), Schietsalon (Straathof), Bussensport (Verwijk), Snacks (Brantenaar), Suikerspin (Gijlstra), Nougat Suikerwerken (d Jager-Bakker), Poffertjessalon (Pieters) en Churros (van Reeken)

Bron : De Kermisgids

15 Januari 2013

Kermissen Turnhout 2013 /

Karnavalkermis - Grote Markt wijkkermis van 09/02/2013 tem 12/02/2013 (4 dagen)

Parkwijkkermis - Parkwijk wijkkermis van 27/04/2013 tem 30/04/2013 (4 dagen)

Klein kermis - Kasteelplein wijkkermis van 01/06/2013 tem 03/06/2013 (3 dagen)

Lokerenkermis - Volksplein wijkkermis van 29/06/2013 tem 02/07/2013 (4 dagen)

Zevendonkkermis - Zevendonk wijkkermis van 20/07/2013 tem 23/07/2013 (4 dagen)

Oosthovenkermis - Meirgorenstr wijkkermis van 03/08/2013 tem 05/08/2013 (3 dagen)

Augustuskermis Grote Markt Grote kermis van 09/08/2013 tem 22/08/2013 (14 dagen)

Wieltjeskermis - Robsonplein wijkkermis van 31/08/2013 tem 02/09/2013 (3 dagen)

Bron Alain Andries / Gemeente Turnhout

14Januari 2013

Standbeeld in Efteling

In de stertuin van de Efteling komt een standbeeld van de gebroeders Grimm. Het sprookjespark in Kaatsheuvel heeft dat gisteren bekendgemaakt. Het standbeeld is een ode aan de Duise taalgeleerden Jacob en Wilhelm Grimm die in de 19e eeuw sprookjes als Sneeuwwitje, Hans en Grietje en Klein Duimpje schreven.

Bron : De Metro - 11 januari 2013

13 Januari 2013

Nieuwe Toos Wintershow

Toverland-mascotte Toos Toverhoed is vanaf deze week dagelijks te zien in een nieuwe show in het Land van Toos. Tijdens deze show kunnen de kleintjes naar hartelust meezingen en dansen op de vrolijke liedjes en natuurlijk zal een vleugje magie niet ontbreken.

De onhandige Toos maakt per ongeluk een grote blauwe vlek op een net gewassen tafelkleed. Haar vriendje Morrel probeert vanaf zijn wintersportadres te helpen, maar zo'n vlek gaat er niet uit zonder een portie toverkracht De teksten en liedjes van de nieuwe wintershow zijn geschreven door Ad Grooten. Bij het grote publiek is hij ondermeer bekend als een van de oprichters van de band Pater Moeskroen. Tevens schreef Grooten liedjes voor Kinderen voor Kinderen en ook de Toos Tovershow van afgelopen zomer kwam van zijn hand.

De Toos Wintershow duurt ongeveer vijftien minuten en is tot 28 maart elke dag te zien op het plein bij restaurant MaMouche.

Bron : Toverland

12Januari 2013

Gunningen kermis Waspik 2013

Autoscooter (Braak), Trip (Duin), Minicars (Eckelboom), Lucky Duck (Van Gool-Bakelaar), Draaimolen (Hoefnagels), Skeeball (Janvier), Aquablasta (Janvier), Little Las Vegas (Janvier), Grijpkranen (Koopal), Swingbob (Mobron), Bussensport (Por-Bakker), Suikespin/Popcorn/Slush (Richters), Spookhuis (Roels), Pusher (Spelbrink), Schietsalon (Welsing), Gebakkraam (van der Zande), Nougat (Bul) en Lijntrek (Ton)

Bron : De Kermisgids

11 Januari 2013

New home for China Attractions Expo

The 23rd China Attractions Expo (CAE) takes place at its new home, the China National Convention Center in Beijing, on March 17-19.

The 2012 edition of the key Asia trade show for the amusement industry facilitated global business deals worth millions of dollars and attracted a wide range of delegates from around the world.

This year CAE will occupy more than 11,000sq.m at the National Convention Center, with more than 3,000 professionals having already registered to attend the expo.

Bron : Interpark

10 Januari 2013

Auteur (Lauran Wijffels) praat met uitgeverij 'Baard en Kale'.

KER-MISS en 50 andere kermiscolumns van Lauran Wijffels'

Uitgeverij 'Baard en Kale De Langstraat', gespecialiseerd in de uitgave van krantencolumns, en BD-journalist Lauran Wijffels gaan binnenkort praten over een nieuwe kermisbundel. KER-MISS en 50 andere kermiscolumns van Lauran Wijffels' heet het boekje in navolging van 'De reunie en 50 andere columns van Sjaak Koolen', het eerste boekje met verzamelde columns van uitgeverij 'Baard en Kale De Langstraat'. Deze bundel bevat columns van BD-journalist Sjaak Koolen uit de periode 1998-2009 en verscheen eind november 2009. Wijffels vond het een uitstekend initiatief en ging grasduinen in zijn schrijfsels over de Tilburgse kermis, van de afgelopen 30 jaar. Hij kwam een stortvloed aan verhalen en anekdotes tegen, vergeelde plakboeken vol, lang niet allemaal geschikt voor opname in een columnboekje. Hij is dus gaan knippen en schrappen en knippen.

Uiteindelijk kwam hij tot 50 stuks; de meeste zijn ooit daadwerkelijk als kermiscolumn, al dan niet onder de noemer Carrousel van het gelijknamige kermisjournaal, of anderszins gepubliceerd in Het Nieuwsblad (v/h Zuiden) en later Het Brabants Dagblad. Een enkeling in vakblad De Kermisgids of op de Tilburgse kermiswebsite www.hullygully.nl in het rubriekje De kermis achterna. De herinneringen (1 t/m 5) stonden in Draaiboek van een kermisgek; de Tilburgse Kermis in de jaren zestig uit 2002. Wijffels: 'Ik heb de kermisschrijfsels met nieuwe belangstelling herlezen, soms mijmerend herschreven en min of meer naar publicatiedatum chronologisch geordend. Hier en daar is de lengte aangepast of geactualiseerd, zoals bijvoorbeeld bij Kermisogen waaraan het consumentenprogramma Tros Radar in 2009 nog een pittige tv-uitzending wijdde. De NVJ heeft presentatrice Antoinette Hertsenberg toen toch niet zomaar tot Journalist van het jaar benoemd...' Blijft over: een bonte verzameling stukkies die het volksspektakel kermis in vele facetten beproeft en beschrijft.

Bron : Kermisboeken Facebook

9 Januari 2013

Oliebollen trekken

Afgelopen weken waren er overal in het land gebakkramen te vinden. Een opmerkelijke was deze gebakkraam van de familie Eckelboom. Door het jaar is het een spelzaak maar met de feestdagen een fraaie gebakkraam.

8 Januari 2013

Winter Waarbeek succes

Waarbeek kijkt met warme gevoelens terug op Winter Waarbeek

Dit jaar opende Familiepretpark de Waarbeek voor het eerst in haar 88-jarig bestaan haar poorten tijdens de eerste editie van "Winter Waarbeek". Meer dan 100.000 lampjes werden opgehangen, en er was gezorgd voor extra aankleding van het nostalgische park midden in Twente. Ook werd er in samenwerking met Scouting Bataven Ludger uit Hengelo, dagelijks een gezellig kampvuur gehouden, waarbij ouders en kinderen zelf een marshmallow konden roosteren.

"Meer dan 15.000 bezoekers hebben we mogen verwelkomen, aldus commercieel manager Thijs ter Mors. "Een onverwacht succes!" Eigenaar Arijan van Bavel vult aan: "Het concept van de Winter Waarbeek was een proef voor het hele team, natuurlijk waren er ook dingen die volgend jaar anders moeten, maar daarvoor hadden we de toegangsprijs ook flink gereduceerd."

Met de bezoekers van de Winter Waarbeek erbij komt de Waarbeek op een bezoekersaantal van iets meer dan 163.000 bezoekers in het seizoen 2012, een ongekend record als je kijkt naar de afgelopen 15 jaar "Een mooi resultaat, waarmee we 2013 vol vertrouwen tegemoet kunnen zien!" aldus ter Mors.

De Waarbeek blijft nu gesloten t/m eind maart, maar er wordt niet stil gezeten, Samen met de gemeente, Veilig Verkeer Nederland en de politie wordt de verkeersveiligheid aan de Twekkelerweg aangepakt, attractie de Twister wordt helemaal opnieuw geschilderd, de Hully Gully is totaal gereviseerd, en het park opent een nu nog geheime nieuwe attractie. Ook de succesvolle samenwerking met Zalencentrum Waarbeek wordt voorgezet! En we kijken naar meer samenwerking met bureau Hengelo.

2013 is voor de Waarbeek ook een heel speciaal jaar: de Rodelbaan, internationaal bekend als de oudste nog werkende stalen achtbaan ter wereld, bestaat 85 jaar! Tijd voor een feestje dus! Ook de actie speciaal voor minima wordt weer ingezet, en focust het park zich nu op nieuwe media als Twitter en Facebook, voor meer interactie met de gasten.

Bron : Persbericht De Waarbeek

7 Januari 2013

Kluis winnaar oliebollentest gestolen

3 januari 2013 - Bakker Olink uit Maarssen is gisternacht beroofd. Inbrekers zijn er met de kluis van het de winnaar van de AD Oliebollentest 2012 vandoor gegaan.

Dat meldt het AD. Na het winnen van de oliebollentest verkocht de bakker ruim 100.000 bollen. De omzet van de bakker verdubbelde. Het geld werd snel naar de bank gebracht. De dieven zouden daarom niet veel geld buit hebben gemaakt, zegt bakker Olink tegen de krant. Over de daders is nog niets bekend. Ondanks de inbraak gaat de bakkerij vandaag gewoon weer open. Het is niet de eerste keer dat de winnaar van de oliebollentest het slachtoffer wordt van een misdrijf. In 2010 zijn de ouders van winnaar Richard Visser uit Rotterdam beroofd.

Bron : RTL Nieuws

6 Januari 2013

Bert van Houten aan het Werk

Modelbouwer Bert van Houten is begonnen met de bouw van de miniatuurattractie "de Spin" van van de Laan. Hierbij enkele foto's. De miniatuurspin op de foto te zien is is een oud exemplaar dat Bert gerepareerd heeft, dit model heeft regelmatig op kermisexpositie's gestaan. Maar Bert is bezig met zijn eigen model te maken.

5 Januari 2013

Winter in Openluchtmuseum

Nog tot 13 januari gaat het Openluchtmuseum terug in de tijd. We vieren de winter met ijspret, sleetje rijden, Sint Nicolaas, warme chocolademelk, een knappend haardvuurtje, dansende lichtjes en spannende verhalen. Of het winterweer nu meewerkt of niet, in het Openluchtmuseum regeert de herinnering aan de winters van toen. Soms zoet, soms bitter.

Bron : Openluchtmuseum Arnhem

4 Januari 2013

Exploitanten moeten dichter bij kermis staan

HANSWEERT - De woon- en materiaalwagens van de kermisexploitanten in Yerseke en Hansweert moeten dichtbij de kermis kunnen worden geplaatst. Dat stelt de PvdA-fractie in schriftelijke vragen aan de gemeente Reimerswaal.

De laatste jaren zijn de exploitanten verplicht om hun wagens op een parkeerterrein bij de sporthal in Kruiningen te zetten.

Nachtelijke uren - Volgens de kermisexploitanten die zich bij de PvdA hebben gemeld is de afstand tussen de parkeerplaats en de kermislocaties te groot. Het belemmert een goede bedrijfsvoering zoals bijvoorbeeld bij het onderhoud en de extra controle tijdens de nachtelijke uren.

Mijden - De PvdA in Reimerswaal sluit niet uit dat kermisexploitanten Hansweert en Yerseke mijden, vanwege de parkeerverplichting in Kruiningen.

Bron : Omroep Zeeland

3 Januari 2013

Gorilla geboren in GaiaZoo

Op de valreep van 2012, op 31 december, is de langverwachte gorillababy geboren in GaiaZOO. Omdat Dalila al een ervaren moeder is (dit is haar 7e jong), zien de dierverzorgers de toekomst voor haar en haar jong met vol vertrouwen tegemoet!

Bron : Gaiazoo

2 Januari 2013

Breakdance Velthuis & Angevaare

De breakdance van de Belgische exploitant Stappers reist vanaf 2013 in Nederland onder exploitanten Velthuis & Angevaare.

1 Januari 2013

Nostalgische kermis Venray

De gemeente Venray heeft het voornemen om ook in 2013 tijdens de kermis van Venray een nostalgische kermis te houden.

Bron : Verpachtingsadvertentie Gemeente Venray

Meer nieuws in Nieuwsarchief