www.hullygully.nl

 

www.hullygully.nl

NIEUWS JULI 2010

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

31 juli 2010

Kermis Turnhout

Volgende week start de jaarlijkse grote kermis van Turnhout. Dit jaar is de kermis verspreid over drie weekenden daar deze kermis drie dagen langer duurt. Alain Andries uit België stuurde onderstaande krantenartikele op naar deze site.

Met dank aan Alain ANdries

30 juli 2010

Park Hilaria 2010

Van 30 juli tot en met 8 augustus is dagelijks Park Hilaria in Eindhoven te bezoeken. In tegenstelling tot vorige jaren is Park Hilaria nu twee weekenden geopend. Zoals gebruikelijk weer een fraaie attractielijst op deze editie.

Grootvermaak : 4D Vision (Stroucken), Autoscooter (Hinzen), Boobytrap Hotel (Albers), Breakdance (Hoefnagels), Cakewalk (Reemer), Dominator (Otten), Eclipse (Korten),Reuzenrad (Vallentgoed), Fun circus (Moonen), Fun Factory (Kroon), Grand prix (Sipkema), Impact (Hamers), Booster (Zuidema), Megaslide (de Poorter), Polyp (v.d. Veen), Psycho (Kriek), Real action show (Por),Snowjet (v.d. Veen), Speedflip (Lauwers),Spiining Coaster (Buwalda), Starwars (Kroon), Wildwaterbaan (Kriek), Zweefmolen (Knubben-Duijts), Rups (Knubben-Duijts), en World of Imagination (Schouten),

Kinderzaken : Crazy Jump (Stroucken),Goldmine Express (Hendriks),Pony rijden (Trommelen), Rockin'Tug (Torfs),Aladin Ride (Hamers), Babyflug (Rademaker-Vermeulen), Cpatain HooK Droomreis (v.d. Laan-Swinkels), Minizweef (v.d. Meer), Cowboy Kids (Vallentgoed), Draaimolen (Paashuis), Minicars (Wegkamp), Octopussy (Dumoulin), Space Mouse ( Jongh Jr.), Bootjesmolen (Knubben-Duijts), Draaimolen (Knubben-Duijts), Luchtschommel (Knubben-Duijts), en Reis door Toverland (Stuy)

Verkoopzaken : Balonnen (Vollaerts), Gebakkraam (Maasakkers), Churros (kriek), Doner Kebab (Arjaans), Dre's Diner (van Dooren), Ijs (Willemsen), Fruitcocktail (V.d. Wiel), Foto fantasy (Jansen), Funny Plates (Arjaans), Gebakkraam 2 (Maasakkers), Ijs (V.d. Wiel), Kermiskoeken (van Morkhoven), Nougat-suikerwerken (v.d. Corput), Nougat-Suikerwerken (Paashuis), Pinda-popcorn (Ruiter), Pinda (Ruiter), Popcorn (Ruiter), Sncaks (Leenders-Stuij), Snacks (van Raaij), Suikerspin (Haitjema), Suikerspin (Leijdekkers), Loempia's (Nguyen), Vishandel (Baert), Vishandel (van Wijk).

Spelen : Aquablasta (Pullens), Apollo Jackpot (Dörenberg), Atlantis (Hennen), Balco rotor (Doornberg), Ballenfontein (de Kort), Barbershop (Meijer), Big One (van Essen), Bussensport (Sterrenberg), Colagame (van Gestel), Dobbelsteeinspel (Meijer), Emmerspel (Verwijk jr.), Fire Ball (Verwijk), Flipper Bumper (v.d. Meer), Fotoschietsalon (Verwijk), Grijpkranen (Essen), Kamelenrace (ropers), Kleurenspel (v.d. Schee), Klokkenspel (Doornberg), Lijntrek (Scheepers), Lucky Cranes (Dauphin), Lucky Duck (Bosvelt), Penalty shot (Selbach), Point (Bosma), Prize Dropper (Schreurs), Pusher 1 (Van Griensven), Pusher 2 (Van Griensven), Robin Hood (Ordelman), Sperensport (Arjaans),Spill the milk (v.d. Vorst), Stacker (Ropers), Tassenspel (Akekrman), Vrolijke keuken (v.d. Marel), Vuilnisbakkenspel (Martens) en Wimpie's prijzenpaleis (Muller).

Diversen : Handanalyse (Jansen), Liefdesanalyse (Dumoulin), Waarzegger (Abrahams),Orgel (Knubben-Duijts),

Bron met dank aan Marieke Berkvens - Citydynamiek Eindhoven.

29 juli 2010

Kermis Eindhoven Trudoplein 2010

Van 30 augustus tot en met 5 augustus is een van de drie Eindhovense wijkkermissen te vinden op het Trudoplein. Opgesteld dit jaar zijn :

Grootvermaak : Autoscooter (P. Regter),

Kinderzaken : Babysport (H.F.M. Geven-Leclair) en Minicar (W. Brunselaar),

Verkoopzaken : Paling-vis-zuur (C.L. de Raden), Suikerspin (P.c.A. Janvier),

Spelen : Schietvermaak (Geurtsen vof), Liujntrekspel (H.F.M. Geven-Leclair), Schuivenspel (P.A.G.M. Hees),Suiker-Nougat (R.J.H. Walhout) en Gebakkraam (S. Hoving-Maasakkers) / Bussensport (P.C.A. Janvier), Grijpkranen (J.P. van Reeken),

Bron met dank aan Marieke Berkvens - Citydynamiek Eindhoven.

28 juli 2010

Kermis Eindhoven Gerardusplein 2010

Van 30 augustus tot en met 5 augustus is er weer de Eindhovense wijkkermis op het Gerardusplein. Opgesteld dit jaar zijn :

Grootvermaak : Autoscooter (A.A.N. de Poorter) en Rupsbaan (M. Dauphin),

Kinderzaken : Minicar (A. Boschker) en Babysport (G. Distelblom),

Verkoopzaken : Gebakkraam (A.J.T. Bierens),Suikerspin (E. Valstar), Nougat- en Suikerwerken en Noten (E. Valster), Frisdrank en Koffie (E. Valstar) en Paling-vis-zuur (W. van Wijk),

Spelen : Bussensport (H. Witstijn), Lijntrekspel (W.J. Fitch), Kleurenspel (W. Guhnen), Grijpkranen (H. Overkamp), Kanalenspel (J. Souillee) en Schuifspel (R. Westerveld).

Bron met dank aan Marieke Berkvens - Citydynamiek Eindhoven.

27 juli 2010

Kermis Eindhoven Generaal Bothastraat 2010

Van 30 augustus tot en met 5 augustus is er weer de wijkkermis in de Generaal Bothastraat in Eindhoven. Opgesteld dit jaar zijn :

Grootvermaak : Autoscooeter (Fa de Voer)

Kinderzaken : Babysport (E. Jansen-Hertogs) en Minicars (F.A.G. Keijzer),

Verkoopzaken : Gebakkraam (J. Henskens),Suikerspin/Popcorn/Noten/Slush Puppy (E. Jansen-Hertogs),suiker/nougat (E. Jansen-Hertogs) en Ijsverkoop (A.J. Louwers)

Spelen : Lijntrekspel (Mw. Jansen-Geven), Eendjes vangen (Mw. Jansen-Geven), Schietvermaak (E. Jansen-Hertogs), Apollospel/Balco (Roels) en Grijpkranen (D.C. Sipkema)

Bron met dank aan Marieke Berkvens - Citydynamiek Eindhoven.

26 juli 2010

Kermis Afferden

Van 30 juli tot en met 1 augustus is het kermis in Afferden. De organisator van deze kermis heeft kortingsbonnen gemaakt die te vinden zijn op De Oliebollengigant

25 juli 2010

Een kermisdag met een zwart randje

Een klimpartij op het spookhuis aan de Heuvel heeft een man in de nacht van donderdag op vrijdag het leven gekost. De kermis en ook het spookhuis Spuk zijn ondanks dit dramatische voorval vrijdag gewoon open gegaan. Wel hebben de meeste exploitanten tussen 12.00 en 14.00 uur de muziek op gepast niveau gedraaid.

Bron : Gemeente Tilburg

24 juli 2010

Documentaire kermis in Tilburg

Documentaire 'Kermis in Tilburg'

Filmmaker Remy Vlek heeft de documentaire 'Kermis in Tilburg' gemaakt. Deze is dagelijks om 18.00 uur te zien in de bioscoop Must See.

De documentaire is ook te koop op DVD. De DVD kost € 15,00 en is te koop bij de Stichting Kermis cultuur in het Paleis (waar de kermisexpositie gehouden wordt), de mobiele miniatuurtentoonstelling op de nostalgische kermis, bij de VVV aan de Nieuwlandstraat en bij boekhandels Selexyz in de Emmapassage , de Slegte in de Heuvelstraat, Livius in de Nieuwlandstraat en bij de ECI aan de Schouwburgring.

Bron : Gemeente Tilburg

23 juli 2010

Zilveren jubileum nougatkraam fam. Van den Corput

Tijdens de Tilburgse kermis van 2010 werd op dinsdagmiddag het echtpaar Harrie en Johannie van den Corput verrast door kermiswethouder Möller en Stichting Kermis-Cultuur Nederland. De familie van den Corput uit Gilze staat voor de vijfentwintigste achtereenvolgende jaar op de Tilburgse kermis met hun nougatkraam. Een moment om zeker bij stil te staan.

Het echtpaar exploiteerde ooit vier kramen. Om gezondheidsredenen doen ze het nu rustiger aan. De Tilburgse kermis slaat het echtpaar echter zeker niet over. De sfeer en de drukte van de Tilburgse kermis kan het echtpaar niet missen. Dit jaar staat hun nougatkraam op het Ns-plein. Een kraam voorzien van vele soorten zuurstokken, nougat, wijnballen en speciaal voor hun jubileum een speciale wijnlolly.

Harrie en Johannie van den Corput werden dinsdag blij verrast door de komst van wethouder Joost Möller. Het echtpaar kreeg een fraai boeket. De familie van den Corput werd daarna ook gefeliciteerd door Stichting Kermis-Cultuur.

Bron : Persbericht Stichting Kermis-Cultuur Nederland

22 juli 2010

100 Jaar Bootjesmolen

Kapitein Geert en zijn vrouw Janet in het zonnetje gezet

Op de Nostalgische Kermis in Tilburg werden kermisexploitant Geert Eeringa en zijn vrouw Janet dinsdagmiddag blij verrast door Stichting Kermis-Cultuur. Geert en Janet zijn de eigenaren van de bootjesmolen op de kermis in Tilburg. De bootjesmolen draait sinds 1910 vele rondjes op de Nederlandse kermissen. De bootjesmolen is tijdens de Tilburgse kermis al vele jaren te vinden op de nostalgische kermis.

Stichting Kermis-Cultuur vond dat het 100-jarige jubileum niet onopvallend voorbij mocht gaan en dat dit zeker gevierd moest worden op de Tilburgse kermis. Geert Eeringa exploiteert zijn attractie met verve op de Nederlandse kermissen net als de vorige eigenaar Nico Rampen-van Nieff. Nico Rampen-van Nieff was naast kapitein van de bootjesmolen ook een fervente fotograaf die veel foto’s gemaakt heeft van kermissen. Deze foto’s maken deel uit van de collectie van Stichting Kermis-Cultuur Nederland.

In aanwezigheid van de meeste bestuursleden van Stichting Kermis-Cultuur, de Tilburgse kermiswethouder Joost Möller, enkele collega’s van Geert en het kermispubliek werden Geert en Janet in het zonnetje gezet. Stichting Kermis-Cultuur versierde de bootjesmolen met vlaggen. De vice-voorzitter van de stichting Bert van Houten nam het woord en feliciteerde Geert en Janet met de jubileum van hun attractie. Geert en Janet kregen een fraaie fotocollage van hun attractie aangeboden naast een grote kermiskoek. Vervolgens feliciteerde wethouder Joost Möller de familie Eeringa en gaf hen een grote bos bloemen. Geert en Janet Eeringa waren ontzettend verrast met deze actie en ook alle media-aandacht.

De bootjesmolen van Geert Eeringa is ongetwijfeld een van de meest populaire kermisattracties in ons land. Overal waar de bootjesmolen verschijnt bezoeken tientallen kinderen deze attractie. Hun ouders en grootouders kijken met plezier naar hun kroost en halen herinneringen op uit de tijd dat zij zelf in de bootjesmolen zaten.

Na afloop van de uitreiking kregen Geert en Janet misschien wel het mooiste cadeau: een groot en hartelijk applaus van het aanwezige kermispubliek. Een publiek dat al een eeuw geniet van de bootjesmolen. Stichting Kermis-Cultuur hoopt dat de bootjesmolen nog heel lang te vinden is op de Nederlandse kermissen.

Bron : Persbericht Stichting Kermis-Cultuur Nederland

21 juli 2010

Tilburgse Kermis Cantus

De bierhal op het kermisterrein is 21 juli vanaf 20 uur het toneel van een groot meezingevenement: de Kermis Cantus. Het publiek kan meezingen met bekende hits, maar ook met echte Tilburgse klassiekers. De muzikale begeleiding is van de bekende coverband De Corona's. De Tilburgse Kermis Cantus duurt tot ongeveer 22 uur. De meezingbijeenkomst wordt georganiseerd door de Tilburgse studentenverenigingen Olof, Vidar, Plato en D'Artagnan en een bedrijf gespecialiseerd in evenementen voor studenten. Kaarten voor de cantus zijn op www.amstelbierhal.nl te bestellen.

Bron : Gemeente Tilburg

20 juli 2010

KermisMis

Bij de autoscooter, gelegen op het Stadhuisplein, vond dit jaar de drukbezochte KermisMis plaats. Hierna werd de Tilburgse Kermis door kermisaalmoezenier Bernard van Welzenes ingezegend vanuit het Diamond Wheel, het 60 meter grote reuzenrad op de Heuvel.

Bron : Gemeente Tilburg

19 juli 2010

Superachtbaan Teststrecke

De Duitse achtbaan TestStrecke is zaterdagmiddag pas opengegaan. Vrijdag bleef de attractie dicht. De bouwtekening van de exploitant kwam niet overeen met de tekening van de gemeente. Daardoor stond de attractie een aantal meter anders dan de gemeente had gedacht. Het gevolg hiervan was dat een deel van de attractie rust op de parkeergarage van de Rabobank. Voor de veiligheid is dat eerst uitgezocht. De gemeente heeft een constructeursbedrijf ingeschakeld dat zaterdagmorgen het groene licht gegeven heeft.

Bron : Gemeente Tilburg

18 juli 2010

Tilburgse Kermis 2010 van start

De Tilburgse kermis 2010 is begonnen. De kermis ging om 19.00 uur van start met een duizelingwekkende stunt, uitgevoerd door kermiswethouder Joost Möller en Songfestivaldeelneemster Sieneke. Vanaf het 55 meter hoge reuzenrad 'Diamond Wheel', gesitueerd op de Heuvel, tokkelden beide waaghalzen via een kabel naar het naastgelegen Pieter Vreedeplein. Het bravourestuk werd begeleid door de Koninklijke Landmacht. Met een druk op de knop werd de kermis om 19.30 officieel geopend. De muzikale omlijsting was in handen van Sieneke en Gordon.

Piet Maesprijs

Voor de vijfde maal is de Piet Maesprijs door de Stichting Kermis Cultuur uitgereikt. De vorig jaar overleden orgeldraaier en bekende kermisexploitant Karel Eckelboom ontving de prijs postuum. De Piet Maes prijs is een waarderingsprijs voor mensen die zich op een bijzondere manier hebben ingespannen voor het kermiswezen.

Kermis FM - Kermis FM stond vorig jaar voor het eerst op de Tilburgse kermis en is nu al niet meer weg te denken. Een groep van jonge radio-enthousiastelingen verzorgt tien dagen lang kermis nieuws- en muziek vanuit de mobiele studio voor de Heuvelse kerk. De opening werd verzorgd door kermiswethouder Joost Möller. Kermis FM is te beluisteren via 107.0 FM in de ether en in de gemeente Tilburg op de kabel via 87.5 FM (frequentie Radio Magnifique / LOTT). Daarnaast is alles te zien en te horen via www.tilburgsekermis.nl en te volgen op www.twitter.com/kermisfm.

100%NL Zaterdag - Zaterdag 17 juli is 100%NL zaterdag. Het radiostation zendt uit in de studio van Kermis FM op de Heuvel. Nikki komt s’ ochtends tussen 10.00 en 11.00 uur langs, Vinzzent tussen 11.00 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 15.00 uur komt Gerard Joling langs. De optredens vinden plaats vanaf 20.15 uur op het Piusplein en in de Stadhuisstraat. Hier treden onder andere Hansen Tomas, Vinzzent, Tim Douwsma en Jody Bernal op.

Kermismis - Zondagochtend 18 juli is het tijd voor een moment van bezinning. Kermisaalmoezenier Bernard van Welzenes verzorgt dan de KermisMis. De mis vindt plaats om 11 uur bij de autoscooter op het Stadhuisplein.

Themadagen - De Tilburgse Kermis kent meerdere themadagen. De nieuwste aanwinst is de 100%NL zaterdag (17 juli). Samen met de Tilburgse horeca verzorgt radiozender 100% NL vele optredens van bekende Nederlandse artiesten op en rond het kermisterrein. Oranje is de hoofdkleur, dus alle WK-attributen hoeven nog niet op zolder te worden opgeborgen. De programmering staat op www.tilburgsekermis.nl.

Maandag 19 juli barst hét homo-emancipatiefeest, Roze Maandag, los. Honderdduizenden bezoekers maken Tilburg die dag tot de homohoofdstad van Nederland. Dinsdag zijn gehandicapten voor het 40ste jaar te gast bij de exploitanten. Woensdagmiddag is kinderdag en donderdag lopen de temperaturen flink op met Caribische donderdag. Vrijdag is seniorenmiddag.

Openingstijden kermis - De kermis begint elke dag om 12.00 uur. Op de zondagen opent de kermis om 13.00 uur. Het kermisfeest duurt tot 01.00 uur, met uitzondering van zaterdag 17 en 24 juli (tot 02.00 uur) en zondag 25 juli (23.00 uur).

Bron : Gemeente Tilburg.

17 juli 2010

Vijfde Piet Maes prijs postuum uitgereikt aan Karel Eckelboom

Foto : Wijlen Piet Maes (rechts) met de dochter van Karel Eckelboom Corrie (midden) en haar man Piet Duijts. Foto Stichting Kermis-Cultuur Nederland.

Vrijdagmiddag 16 juli, klokslag 17.00 uur, vroeg de Tilburgse wethouder Joost Möller de aandacht voor de opening van de kermisexpositie ‘kermis op stoom’ in het Tilburgse paleisraadhuis. Alvorens over te gaan tot de officiële openingshandeling gaf de wethouder het woord aan Bert van Houten, vice-voorzitter van Stichting Kermis-Cultuur Nederland. Bert van Houten verwelkomde iedereen en gaf uitleg over de expositie. Voordat de expositie met stoom en stoomgeluiden opende werd de vijfde Piet Maes uitgereikt.

Stichting Kermis-Cultuur Nederland reikt jaarlijks de Piet Maes prijs uit aan iemand die zijn sporen verdient heeft in de promotie van de kermis. Piet Maes was een kermis liefhebber pur sang en overleed in 2005. Om hem te blijven herdenken is de Piet Maes prijs in het leven geroepen. De Piet Maes Prijs bestaat uit een oorkonde en een beeldje. Dit jaar heeft het bestuur van Stichting Kermis-Cultuur besloten de Piet Maes Prijs postuum uit te reiken aan Karel Eckelboom.

Karel Eckelboom, beter bekend als ome Karel, stamde uit een kermisfamilie die al vanaf begin 1800 actief is op de Nederlandse kermissen. Karel Eckelboom reisde jarenlang met zijn familie over de Nederlandse kermissen. Begin jaren 80 van de vorige eeuw ging hij zich toeleggen op nostalgische kermisattracties. Ome Karel kocht oude attracties op en restaureerde ze op deskundige wijze. De Zwanenzweefmolen, de Opbouw-nougatkraam, Luchtschommel en de Rups die al jaren op de nostalgische kermis van Tilburg staan zijn enkele van deze attracties.

Na het overlijden van zijn vrouw is ome Karel gestopt met reizen en ging hij zich toeleggen op in- en verkoop van kermisnostalgie. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en zo was ome Karel vaak te vinden bij zijn grote voorliefde op de kermis : zijn kermisorgel. Hij ging dan voor het orgel zitten en kon uren genieten van de mensen die voorbij kwamen en hun reacties op de muziekklanken van weleer.

In 2004 won ome Karel de Golden Pony Award. Een prestigieuze Europese onderscheiding die uitgereikt wordt aan mensen die zich verdienstelijk maken op het gebied van de kermis van vroeger. Toen hij in Rimini het podium betrad om de prijs in ontvangst te nemen riep hij, geen woord Italiaans sprekend : “Mama Mia, mille gracia”. De zaal barstte in lachen uit. Dit typeerde ome Karel. Nergens bang voor zijn, alles aandurven.

Zes jaar later krijgt Karel Eckelboom postuum de vijfde Piet Maes-prijs. Familieleden van Karel Eckelboom werden vrijdagmiddag blij verrast bij de opening van de kermisexpositie met deze prijs. De vijfde Piet Maes-prijs, in de vorm van een fraaie oorkonde en een beeld dat gemaakt is door Bert van Houten, werd samen met bloemen overhandigd aan de familie Eckelboom.

De kermis-expositie van Stichting Kermis-Cultuur is dagelijks geopend in het Tilburgse Paleis-Raadhuis tijdens de Tilburgse kermis tot en met 25 juli. De ingang van deze expositie is op de nostalgische kermis. Een kermis waar o.a. ook de Luchtschommels, Rups en Zwanenzweefmolen te zien zijn die Karel Eckelboom gerestaureerd heeft.

Bron : Persbeicht Stichting Kermis-Cultuur. Tekst : Piet Winkelmolen en Godrie Spijkers.

16 juli 2010

Van 17 tot en met 24 oktober is het kermis op het Burgemeester Sweensplein in Rijen. Deze kermis is open op 17, 18, 19, 23 en 24 oktober 2010. Na een jaar afwezigheid is er weer een polyp te vinden op deze kermis.

Grootvermaak : Autoscooter en boksbal (J. Brantenaar), Lunapark (C. Reemer), La Bamba (v.d. Bulk), Loopspookhuis (v.d. Bulk), Polyp (Gebr. Regter) en Chamonix (E. Arjaans)

Kindervermaak : Samba Balloon (van Ballegooij) en Draaimolen (Gigengack)

Spelvermaak : Aquablasta (van Ballegooij), Grijpkranen (J. de Voer), Schuivenspel (v.d. Bulk), Touwtjetrekken-Bussensport (N. Adriaansen), Balco Rotor (Fam. Ravensberg en dochter), Eendjes vangen (Van der Vorst v.o.f.) en Schiettent (H. Wielders)

Consumptiezaken : Gebakkraam (C.L. de Raden), Nougatkraam (F. Bul), Suikerspin-Popcorn (J. Stuy) en Snackkar (Brantenaar)

Bron : Gemeente Gilze-Rijen.

Gilze Kermis 2010

15 juli 2010

Op 3,4,5,9 en 10 oktober is het kermis in Gilze op het Steenakkerplein en in de Kapittelstraat.

Grootvermaak : Autoscooter en boksbal (J. Brantenaar), Lunapark (C. Reemer), La Bamba (v.d. Bulk), Loopspookhuis (v.d. Bulk), Chamonix (E. Arjaans-Eckelboom)

Kindervermaak : Samba Balloon (van Ballegooij) en Draaimolen (Gigengack)

Spelvermaak : Aquablasta (van Ballegooij), Grijpkranen (J. de Voer), Schuivenspel (v.d. Bulk), Touwtjetrekken-Bussensport (N. Adriaansen), Balco Rotor (Fam. Ravensberg en dochter), Eendjes vangen (Van der Vorst v.o.f.)

Consumptiezaken : Gebakkraam (C.L. de Raden), Nougatkraam (F. Bul) en Suikerspin-Popcorn (J. Stuy)

Bron : Gemeente Gilze-Rijen

14 juli 2010

Nieuwe achtbaan Dippiedoe

Er wordt momenteel hard gewerkt aan de opbouw van de nieuwe achtbaan. Deze spectaculaire achtbaan is voor het hele gezin een echte uitdaging. De feestelijke opening van de mega-attractie is gepland tijdens WinterDippieDoe, het jaarlijks winterfestival. Exacte tijd en datum volgt later in het jaar.

Bron : Persbericht Familiepark Dippiedoe

13 juli 2010

Prachtig uitzicht over de kermis in Dongen

DONGEN - Alleen al het prachtige uitzicht is een bezoekje aan de Dongense kermis waard.

Bron : BN/De Stem

12 juli 2010

Kermiswandeling

Onder leiding van Jan de Graaf van de stichting Kermiscultuur wordt ook dit jaar een kermiswandeling gehouden. Geinteresseerden krijgen op donderdagmiddag 22 juli toelichting over attracties, geschiedenis en kermisbijzonderheden. De wandeling start aan het Paleis om 14.30 uur en duurt ongeveer een uur. Geinteresseerden kunnen zich aanmelden bij vvv@tilburg.nl ovv "kermiswandeling".

11 juli 2010

Nieuwe DVD Kermis Geldern 2010

Bij Kermisdvdshop is een nieuwe dvd verschenen. Dit keer een dvd over de kermis van Geldern 2010.

Bron : Kermisdvdshop

10 juli 2010

Great wolf gaat voor California Venture

De Noord-Amerikaanse waterpark-gigant 'Great Wolf Resorts" gaat een nieuw resort ontwikkelen met 600-kamers in Garden Grove. Garden Grove ligt in California in de USA.

Bron : Interpark

9 juli 2010

Scorpios geopend in Toverland

Donderdag 8 juli opende Attractiepark Toverland de twee nieuwste attracties: wildwaterschommel “Scorpios” en paardenbaan “De Paarden van Ithaka”. Deze attracties zijn een prachtige aanwinst in het Troy-gebied van het attractiepark, waar ondermeer ook de 35-meter hoge houten achtbaan Troy staat.

Met “Scorpios” heeft Toverland een nieuwe, goed gethematiseerde en vooral spectaculaire attractie erbij die uniek is in zijn soort en als een echte ‘thrillride’ wordt beschouwd. “De Paarden van Ithaka” is een prachtige attractie voor de kleintjes, waar Toverland zeker ook aandacht aan blijft besteden.

Bron : Attractiepark Toverland

8 juli 2010

Veghel wil betaalbare kermis

VEGHEL – Betaalbare ritprijzen en een aantrekkelijke kermis, óók voor de kerkdorpen. Dat is de insteek van de gemeente Veghel bij de openbare, Europese aanbesteding van de Veghelse kermis voor de komende vijf jaar.

Eens in de vijf jaar schrijft de gemeente Veghel voor de organisatie van de kermis een aanbestedingsronde uit. Naast de najaarskermis van Veghel worden hierin ook de dorpskermissen van Erp, Keldonk en Boerdonk meegenomen. “Nieuw is dit jaar Mariaheide, dat de kermis tot voor kort zelf regelde”, licht wethouder Jan van Burgsteden toe. Zijtaart en Eerde houden de organisatie van de kermis in eigen hand. De wens van het college is een aantrekkelijke, betaalbare kermis aan de burgers te kunnen bieden. Voor kinderzaken geldt straks een toegangsprijs van één euro, of men betaalt voor zeven ritten vijf euro. Exploitanten mogen vanaf 2011 voor de grotere attracties twee euro vragen of zes ritten voor tien euro. “De grote trekkers mogen als toegangsprijs maximaal vijf euro vragen”, licht Van Burgsteden toe. “Met het vastzetten van de ritprijzen wil het college voorkomen dat deze verder gaan stijgen. Volksvermaak als de kermis dient betaalbaar te blijven.” De ervaringen met de huidige organisator, Duursma Kermisorganisatie, zijn volgens Van Burgsteden overigens prima. Veghel heeft er geen moment over getwijfeld om de organisatie van de kermis in eigen handen te nemen. “Dat is niet onze core business, daar heb je specialisten voor nodig.” Vóór 15 september dienen eventuele geïnteresseerden in te schrijven. Een maand later wordt de kermis gegund. Per 1 januari 2011 is de gunning voor de komende vijf jaar definitief.

Bron : Kliknieuws

7 juli 2010

Gefaseerde opbouw Tilburgse Kermis

Dit jaar zal de opbouw van de Tilburgse kermis gefaseerd plaatsvinden. De grootvermaakzaken en kijkwerken mogen eerst beginnen met bouwen. De exploïtanten hebben informatie over gekregen van de gemeente Tilburg :

Beste exploitant,

Om de bereikbaarheid van de binnenstad te kunnen garanderen, is in het kader van de evaluatie Tilburgse kermis 2009 besloten, om meer structuur aan te brengen in de opbouwperiode van de kermis. Dit houdt het navolgende in:

1. De grootvermaakzaken en het kijkwerk mogen op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur en op woensdag van 09.00 tot 22.00 uur hun attractie opbouwen; met uitzondering van het Besterdplein, waar in verband met de markt de opbouw activiteiten pas van start mogen gaan op woensdag na 14.00 uur;

2. Op donderdag voor aanvang van de kermis tussen 09.00 en 22.00 uur mogen de kinderzaken en de consumptieve zaken opgebouwd worden;

3. op vrijdag vanaf 09.00 uur als laatste de oefeningsspelen en de attracties die vallen onder de categorie diversen.

Uiteraard kan het voorkomen dat u zich niet kan houden aan dit schema in verband met het overrijden vanuit een andere kermis. Is dit het geval, neem dan contact op met ons zodat met u nadere afspraken gemaakt kunnen worden.

Het kermisteam

Bron : Gemeente Tilburg

6 juli 2010

Documentaire "Kermis in Tilburg"

Een Film van Remy Vlek

In de film krijgen we een beeld van de Cultuur van de Kermis anno 2010, het 200 jarig bestaan van de Tilburgse Kermis, met 250 attracties de grootste van de Benelux. De Moderne Kermis zien we bij de attractie “Around The World” en “Sound Machine”, van Jean van Beek, die de disco jeugd aanspreekt. Hij verleidt het publiek op een heel andere manier dan Wim Muller van Wimpies prijzenparadijs waar veel oudere Tilburgers een gokje wagen. Geert Eeringa’s bootjesmolen smeedt een klassieke band met de kinderen op de nostalgische Kermis. Kermisliefhebber Kevin leidt ons rond, weet alles en is 10 dagen lang helemaal dol van de Kermis in Tilburg.

Deze film werd mogelijk gemaakt door : SNS Reaal Fonds, Gemeente Tilburg en Omroep Brabant

U kunt tevens een bezoekje brengen aan de grootste en meest unieke Kermis van Nederland van 16 to 26 juli 2010 in Tilburg.

Waar te zien ?

In de bioscoop : Must See. Pieter Vreedeplein 174, 5038 BW Tilburg, (gelegen aan het kermisterrein)

Tijdens de kermis dagelijks, juiste tijden volgen nog. Toegang is gratis !

In de filmzaal van het Paleis Raadhuis tijdens de Expo van Stichting Kermis Cultuur (Willemsplein)

Premiere : donderdag 15 juli, (De premiere voorstelling is uitsluitend te bezoeken na aanmelding !!).

De film zal ook uitgezonden worden bij Omroep Brabant.

Circuskermisinfweb

5 juli 2010

Flyer Tilburgse kermis 2010

Bron : Gemeente Tilburg

4 juli 2010

Nieuwe expositie : kermis op Stoom

Bron : Brabants Dagblad 30 juni 2010

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

3 juli 2010

Spectaculaire opening Tilburgse Kermis door Koninklijke luchtmacht

De grootste kermis van de Benelux, de Tilburgse Kermis, trapt af met een spectaculaire openingsact verzorgd door de Koninklijke Landmacht. Hoe en wat blijft nog even geheim, maar op 16 juli (van 18.30 uur tot 20.30 uur) is alles te zien op het Pieter Vreedeplein. De muzikale omlijsting is in handen van Gordon en Sieneke.

Van 16 tot en met 25 juli 2010 verwelkomt de Tilburgse Kermis ongeveer een miljoen bezoekers. De Tilburgse Kermis is hiermee een van de best bezochte evenementen van Nederland. Die populariteit is volgens wethouder kermiszaken Joost Möller makkelijk te verklaren: "In Tilburg staan niet alleen de meeste attracties, maar ook de sensationeelste. De Duitse achtbaan, de Teststrecke, is bijvoorbeeld voor het eerst aanwezig op een Nederlandse kermis. Al die attracties, 240 in totaal, de vele terrassen en bezoekers en de geweldige sfeer maken van de Tilburgse Kermis een fantastisch feest."

Goede doel - Met het Ronald MacDonald Huis Tilburg heeft de Tilburgse Kermis ook in 2010 een goed doel aan zich gebonden. Het Ronald McDonald Huis Tilburg komt tijdens de Kermis onder andere met een SMS-actie om zoveel mogelijk donaties te werven.

Ritprijzen - Op de kermisdinsdag, woensdag en donderdagmiddag worden van 13.00 uur tot 18.00 uur maximumritprijzen gehanteerd. Dit geldt voor attracties in de categorieën Grootvermaak, Kijkwerk en Kinderattracties. De maximumritprijzen zijn als volgt vastgesteld: kinderzaken € 1,50, grootvermaak en kijkwerk € 2,50 en € 3,00 voor de attracties die vallen onder de categorie grootvermaak maar die per rit minder dan tien personen kunnen plaatsen. De ritprijs van € 0.75 op de nostalgische prijs blijft gehandhaafd.

Kermisexpositie 'Kermis op stoom' - De Stichting Kermis-Cultuur organiseert de expositie 'Kermis op stoom'. Tientallen miniaturen, attributen en foto's uit lang vervolgen tijden worden geëxposeerd in het Paleis-Raadhuis.

Eetplein op Stadhuisplein - De horecalocatie (bierhal) staat dit jaar op het Koningsplein. Op het Stadhuisplein (voor ingang van de Stadswinkel) verrijst een eetplein. De bij elkaar geplaatste horecazaken vormen zo een culinair hoekje op het kermisterrein.

Kermismis - Zondagochtend 18 juli is het tijd voor een moment van bezinning. Kermisaalmoezenier Bernard van Welzenes verzorgt dan de KermisMis. De mis vindt plaats om 11 uur bij de autoscooter op het Stadhuisplein.

Themadagen - De Tilburgse Kermis kent meerdere themadagen. De nieuwste aanwinst is de 100%NL zaterdag (17 juli). Samen met de Tilburgse horeca verzorgt radiozender 100% NL vele optredens van bekende Nederlandse artiesten op en rond het kermisterrein. Oranje is de hoofdkleur, dus alle WK-attributen hoeven nog niet op zolder te worden opgeborgen. De programmering staat op www.tilburgsekermis.nl. Maandag 19 juli barst hét homo-emancipatiefeest, Roze Maandag, los. Honderdduizenden bezoekers maken Tilburg die dag tot de homohoofdstad van Nederland. Dinsdag zijn gehandicapten voor het 40ste jaar te gast bij de exploitanten. Woensdagmiddag is kinderdag en donderdag lopen de temperaturen flink op met Caribische donderdag. Vrijdag is seniorenmiddag.

Openingstijden kermis - De kermis begint elke dag om 12.00 uur. Op vrijdag 16 juli wordt de kermis officieel om 19.30 uur geopend. Op de zondagen opent de kermis om 13.00 uur. Het kermisfeest duurt tot 01.00 uur, met uitzondering van zaterdag 17 en 24 juli (tot 02.00 uur) en zondag 25 juli (23.00 uur).

Bron : Gemeente Tilburg

2 juli 2010

Valkenbeurs in Tripsdrill

Op 10 juli vind in Tripsdrill de "Falknerbörse plaats :

Internationale Falknerbörse im Wildparadies Tripsdrill: Am Samstag, 10. Juli geht es im Wildparadies Tripsdrill hoch her: Rund um die Wildsau-Schenke wird wieder die Internationale Falknerbörse ausgerichtet. Erleben Sie einen Greifvogelmarkt, Falknereiartikel und Flugvorführungen mit imposanten Greifvögeln. Außerdem erwarten Sie natürlich auch die über 130 tierischen Bewohner im Wildparadies. Vom Wald-Erlebnispfad über den Barfußpfad bis hin zur Wildfütterung der Wölfe, Luchse und Greifvögel gibt es einiges im Wildparadies zu entdecken. Also, machen Sie sich doch einfach auf den Weg – wir freuen uns auf Sie!

Bron : Erlebnispark Tripsdrill

1 juli 2010

Overlijdensbericht Armand Driessen

Armand Driesen is vandaag om 11.00 uur begraven. De uitvaartplechtigheid was op het Sint-Pietersplein te Gent.

Bron Rene Bufkens.

Oudere berichten

Back