www.hullygully.nl

 

31 juli 2013

30 juli 2013

Kermisvakbond ziet samenwerking Brabantse kermissen totaal niet zitten

TILBURG - De kermisvakbond NKB ziet de samenwerking van kermisgemeenten in Brabant totaal niet zitten. Voorzitter Boots stuurt daarom maandag een boze e-mail naar de gemeente Tilburg. Zondag spraken wethouders van Uden en Tilburg over mogelijke samenwerking als het gaat om de kermis. De voorzitter van de kermisvakbond is bang dat de Brabantse gemeenten afspraken maken waarvan de kermisexploitanten de dupe worden. "Er kunnen afspraken worden gemaakt over pachtgelden en het verdelen van bepaalde attracties", zo zegt de voorzitter.

Kermisexploitanten moeten zelf keuze kunnen maken Volgens de NKB moeten exploitanten altijd de vrijheid hebben om zelf keuzes te maken waar ze staan en tegen welke prijs. Boots zegt het te betreuren dat hij niet op de hoogte is gebracht door de Brabantse gemeenten over de plannen voor samenwerking tussen de kermissen.

Er is afgelopen weekend een gesprek geweest tussen de wethouders van Uden en Tilburg over samenwerking. Boots had daar graag bij willen zijn om zo voor de belangen van de kermisexploitanten op te kunnen komen.

Bron : Omroep Brabant

29 Juli 2013

Kermissen Tilburg en Uden willen gaan samenwerken

TILBURG/UDEN - De grootste kermis van Nederland in Tilburg gaat samenwerken met de grootste opkomende concurrent, Uden. Dat heeft kermiswethouder Joost Möller maandag gezegd bij Omroep Brabant. Volgens wethouder Thijs Vonk liggen er nog geen concrete plannen, maar worden er vooral ervaringen uitgewisseld. De kermis in Uden liet in het verleden al weten de kermis in Tilburg te willen evenaren. Maar volgens de Tilburgse kermiswethouder moeten de twee steden vooral de handen ineen slaan. "Ik denk meer in de trant van hoe we het product kermis kunnen verbeteren", zegt Möller.

De kermiswethouder vervolgt. "Zondag heb ik samen met mijn collega-wethouder uit Uden gedineerd. Tijdens het diner hebben we ideeën en de mogelijkheden voor samenwerking geïnventariseerd. Ook de kermiswethouders van andere grote kermissen in Zuid-Nederland waren daarbij aanwezig. Ik denk meer in kansen dan in bedreigingen."

Trend Samenwerken biedt volgens Möller mogelijkheden. "Waar we de handen in een kunnen slaan, doen we dat. In heel Nederland daalt het aantal bezoekers, maar Tilburg en Uden zijn twee groeiende kermissen. Laten we dan eens gaan kijken of we die trend gaande kunnen houden", aldus de kermiswethouder.

Voorzitter van de kermisvakbond Jan Boots liet weten dat hij het niet eens was met een eventuele samenwerking van gemeenten. Het zit erop: Tilburgse Kermis traditiegetrouw begraven

28 Juli 2013

Het zit erop: Tilburgse Kermis traditiegetrouw begraven

TILBURG - Het waren tien zwoele, flitsende -soms door de bliksem, meestal vanwege de duizenden felle lichten- dagen, maar het zit erop. Het feest sloot geheel volgens traditie af met de begrafenisstoet en een vuurwerkshow. De grootste kermis van de Benelux trok dit jaar ongeveer 1,5 miljoen bezoekers. Dat is evenveel als vorig jaar.

Roze maandag het drukst De verwachting was dat het er door de hitte dit jaar minder zouden worden. Maar de mensen die overdag thuis bleven vanwege het weer, kwamen dit jaar 's avonds alsnog. Tijdens de laatste dagen van de kermis, toen het iets minder warm was dan in de week ervoor, was het bovendien wél de hele dag heel druk. Roze maandag was traditiegetrouw de drukste dag met zo'n 300.000 bezoekers. Maar dat waren er door de hitte wel 75.000 minder dan vorig jaar.

Beide zaterdagen kwamen een paar 100.000 mensen. Dit keer was het op donderdag bijna even druk, wat waarschijnlijk te danken was aan wat evenementen op die dag.

Hittegolf - De gemeente had vanwege de temperaturen maatregelen genomen en onder meer vernevelaars en sproei-installaties ingezet. Van de tien dagen dat de kermis duurde, vielen er zeven in de hittegolf.

Honderden liepen zondagavond mee in de processie. De officiële afsluiting van de kermis. Vervolgd door een grote vuurwerkshow.

Bron : Omroep Brabant

27 Juli 2013

Overhandiging cheque Ronald McDonaldhuis

Al drie jaar op rij is het Ronald McDonald Huis in Tilburg het goede doel van De Tilburgse Kermis. Beveiligingsbedrijf Profisec, energieleverancier van de Tilburgse Kermis, Energy on Tour en de kermisattractie Blik Tik overhandigen het Ronald McDonald Huis gisteren een cheque. De overhandiging vond plaats in de cocktailbar van The Tower om 17.15 uur.

Ronald McDonald huis - In Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in Revalidatiecentrum Leijpark en het St.Elisabeth Ziekenhuis. De verblijfskosten worden mede betaald door donateurs en sponsoren. Naast een aantal betaalde krachten drijft Het Huis grotendeels opde belangeloze inzet van een grote groep vrijwilligers.

Bron : Gemeente Tilburg

26 Juli 2013

Daphne (4 jaar) is de 15.000ste bezoeker van kermisexpositie

Daphne (4 jaar) de 15.000ste bezoeker van kermisexpositie De vierjarige Daphne uit Best werd feestelijk verwelkomd bij de kermisexpositie in het Paleis-Raadhuis. Zij was namelijk de 15.000ste bezoeker van de expo. De compleet overdonderde Daphne ontving uit handen van wethouder Joost Möller een aantal vrijkaartjes voor verschillende attracties, meerdere boeken overde kermis en een zakje nougat. Haar opa werd verblijd met een mooie bos bloemen.

Kermis-expositie - Van 19 tot en met 28 juli organiseert Stichting Kermis-Cultuur de jaarlijkse Kermisexpositie in Tilburg. Het thema van dit jaar is ‘gokken op de kermis’. De kermisexpositie is elke dag open van 13.00 tot 22.00 uur met uitzondering van zondag 28 juli. De expositie sluit op deze dag om 20.00 uur.

Gemeente Tilburg

25 Juli 2013

Zwieren en zwaaien vanuit de Tilburgse kermis

24 Juli 2013

Hitte boosdoener op Tilburgse Kermis: 'We lopen achter met de omzet'

TILBURG - De mussen vallen van de daken op de Tilburgse Kermis. Het is heet en dat heeft invloed op het aantal bezoekers. Dat merken de exploitanten in hun portemonnee. Die zijn nu bijna halverwege en maken voorzichtig een tussenstand op. "Met deze temperatuur zou ik ook naar het strand gaan." De zon lijkt de boosdoener te zijn in Tilburg. De temperatuur loopt flink op en daardoor lijken meer mensen dan normaal ervoor te kiezen om thuis te blijven of ergens ander naartoe te gaan.

'Voor ons slecht weer' - Volgens Jantje van Broodje Jantje is het te warm in Tilburg. "Met zulke temperatuur zou ik ook naar het strand gaan. Maar we moeten wel positief blijven." Jowie, de beheerder van Breakdance, heeft een aanzienlijk mindere omzet dan dezelfde tijd een jaar eerder. "Je loopt nu twintig tot dertig procent van je normale omzet mis door het voor ons slechte weer."

Zelfs exploitant Mike Brunselaar die ijs verkoopt op de kermis valt op dat het dit jaar wat minder. "Bij de Roze Maandag hebben we het wel goed gedaan, maar je ziet duidelijk het verschil. Dat is iets wat zeker is."

'Risico van het vak' - Volgens kermiswethouder Joost Möller zijn de exploitanten zich bewust dat hitte zorgt voor minder bezoekers. "Dat is altijd zo en daar houden ze ook rekening mee. Dat hoort bij het vak van kermisexploitant."

Ook de gemeente Tilburg heeft deze kermis minder inkomsten. Zo heeft de gemeente 400.000 euro minder aan pachtgeld binnengekregen dan vorig jaar. Dat zorgt er voor dat er bezuinigd moet gaan worden de komende jaren, aldus Möller.

Gehandicaptenmiddag - Woensdag deden veel attracties mee aan de speciale middag voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Volgens voorzitter Jan de Jong waren er dit jaar 915 inschrijvingen, een recordaantal.

Sommige attracties draaien tijdens de gehandicaptenmiddag wat rustiger en er is wat extra tijd om in- en uit te stappen. Deelnemende attracties geven ook korting op een toegangskaartje.

Bron : Omroep Brabant

23 Juli 2013

Minder afval na Roze Maandag op Tilburgse kermis : 'Waarschijnlijk door minder bezoekers en hitte'

TILBURG - Normaal is het een gigantische afvalberg, maar dit jaar valt het enorm mee op het terrein van de Tilburgse Kermis. De warmte zorgde gisteren voor minder bezoekers dan normaal en dat is te merken aan het afval. De schoonmaakbeurt is sneller achter de rug. Wethouder Möller,verantwoordelijk voor de kermis, is tevreden over het verloop van het roze feest. "Ik heb genoten van de mensen,de grappen en de grollen". De wethouder moest nog wel terugdenken aan harige billen van mannen in roze pakjes." Maar dat hoort er ook bij ",zei hij met een lach. Verslaggever René van Hoof is dinsdagochtend vroeg uit de veren om de schoonmakers op te zoeken op het kermisterrein. Volgens de schoonmakers valt het dit jaar mee in vergelijking met andere jaren.

Minder bezoekers - "Het feit dat er minder bezoekers waren en het warme weer, dat heeft er allemaal mee te maken. Dit jaar hebben we het veel makkelijker dan andere jaren", vertelt één van de schoonmakers dinsdagochtend.

De schoonmakers verwachten dat de binnenstad rond het middaguur alweer schoon is. De Tilburgse Kermis is vrijdag begonnen. Tijdens Roze Maandag viel de drukte in eerste instantie mee, pas later op de dag liep het terrein goed vol.

Bron : Omroep Brabant

22 Juli 2013

Walibi Holland Summer Nights 2013

BIDDINGHUIZEN, 22 juli 2013 – In juli en augustus organiseert Walibi Holland voor de derde keer het zomerfestival Summer Nights. Tijdens dit event kunnen bezoekers genieten van heerlijke, gezellige, maar vooral ‘foute’ zomeravonden in Walibi Holland.

Summer Nights wordt op 31 juli, 2, 7 en 9 augustus in het attractiepark gehouden. Tijdens Summer Nights vinden er vanaf 18.00 uur verschillende extra activiteiten plaats. Zo vinden er verspreid over het park verschillende optredens plaats. Bezoekers kunnen meedansen op de zomerse klanken van een Carribean band óf bij de streetdanceshow van de dancecrew “Get Motivated”. Op het hoofdpodium vindt het feestje “The Party” van Q-music, inclusief “het foute uur”, plaats. Dit wordt aangevuld door een optreden van überfoute artiest Starkoo. Voor de waaghalzen is er tijdens Summer Nights een wipe-outbaan aanwezig. De avonden worden afgesloten met een ‘foute’ vuurwerkshow.

W-Factor - Nieuw dit jaar is de openpodiumshow “W-Factor”. Talenten kunnen via de Facebookpagina van Walibi Holland hun filmpje insturen waar ze hun talenten tonen. Dit kan varieren van zang, dans, rap tot twirlen. Deelnemers kunnen via Facebook stemmen verzamelen, de deelnemers met de meeste stemmen mogen optreden tijdens de eerste avond Summer Nights in Walibi Holland. Hierbij maken ze kans op mooie prijzen, zoals een overnachting in vakantiepark Walibi Village én een seizoen lang opbeperkt toegang tot Walibi Holland.

Meer informatie - Het attractiepark is tijdens Summer Nights van 10.00 uur tot 23.00 uur geopend. Bezoekers hebben naast alle extra activiteiten van Summer Nights de hele dag toegang tot alle attracties van Walibi Holland. Tickets zijn online beschikbaar vanaf €31,50. Daarnaast kunnen bezoekers kiezen voor een Summer Nights arrangement; toegang tot attractiepark Walibi Holland tijdens Summer Nights, inclusief overnachting in Walibi Village met ontbijt én een uitgebreid dinerbuffet. Summer Nights arrangementen zijn te boeken vanaf €87,50 per persoon (vanaf 4 personen).

Meer informatie over Summer Nights is te vinden op www.walibi.nl/summernights

Bron : Walibi

21 Juli 2013

Piet Maes Prijs voor Ineke Strouken

Op zaterdag 20 juli 2013 werd voor de achtste keer de ‘Piet Maes’ Prijs uitgereikt. De Piet Maes prijs wordt jaarlijks door Stichting Kermis-Cultuur uitgereikt aan iemand die zich, vaak belangeloos, inzet voor de kermis en de kermiscultuur. Tilburger Piet Maes was een eersteklas kermisliefhebber in hart en ziel die de kermis, zijn grote passie, promootte waar hij kon. Om hem te herdenken reikt Stichting Kermis-Cultuur elk jaar een prijs uit aan iemand die zich op bijzondere wijze inzet voor de kermis.

Eerder dit jaar besloot het bestuur van Stichting Kermis-Cultuur om de Piet Maes prijs 2013 uit te reiken aan Ineke Strouken tijdens de opening van de kermisexpositie in het Tilburgse Paleis-Raadhuis. .

Ineke Strouken is directeur bij Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed en zet zich in deze functie al 28 jaar voor 100% in voor de Nederlandse Volkscultuur en het Immaterieel Erfgoed. Niet alleen kermis maar ook bijvoorbeeld carnaval, sinterklaas, erwtensoep, moederdag of beschuit met muisjes zijn maar enkele van de zeer vele uitingen van de Volkscultuur in ons land. Ook voor de kermis heeft Ineke een groot hart. Dit blijkt onder andere door haar ondersteuning van het project Kermiskinderen. In dit project leren basisschoolleerlingen hoe kermiskinderen leven en krijgen zij een kijkje achter de schermen van de kermis.

Ineke Strouken was uitgenodigd om dit jaar de kermisexpositie van Stichting Kermis-Cultuur in het Tilburgse Paleis-Raadhuis te openen. Tijdens de officiële opening van deze kermisexpositie werd zij blij verrast door Stichting Kermis-Cultuur die haar de ‘Piet Maes prijs’ uitreikte.

20 juli 2013

Maxima opent kermis Uden

De Udense Mega Kermis is los. Onder grote publieke belangstelling werd de kermis geopend door koningin Maxima...Hoewel de eerlijkheid gebied ons te zeggen dat de echte Maxima geen tijd had en een 'hulp'Maxima naar Uden stuurde. Zij werd op het gemeentehuis ontvangen door burgemeester Hellegers van Uden Hoe dan ook de fles is van de spreekwoordelijke kurk (of was het ook alweer andersom ) en we zijn los. Mega Kermis Uden vanaf nu tot zondag 28 juli.

Bron : Kermis Uden Facebook

19 juli 2013

Open Plaskruik op zaterdag 20 juli

Zaterdag 20 juli, 16.00 uur op hoek Piusplein/Paleisring

Wethouder Joost Möller, Ben Besselink, bestuurslid Waterschap de Dommel en raadslid Peter van Gool van D66 openen zaterdag om 16.00 uur de plaskruik op het Piusplein

Waterschap De Dommel zamelt urine in uit plaskruizen op de Tilburgse kermis. Met het fosfaat uit de urine wordt kunstmest gemaakt. De bezoekers van de Tilburgse Kermis dragen zo bij aan de bemesting van de voetbalvelden in Nederland. De ongeveer 100.000 liter urine levert genoeg fosfaat voor 4.000 kilo kunstmest

Met het inzamelen van de plas wordt een Tilburgse traditie in ere hersteld: het kruikenzeiken. TOt in de 19e eeuw erd de urine van de Tilburgers in kruiken opgevangen. De 'kruikenzeik' werd gebruikt in de textielindustrie om de wol te wassen. Tilburg heet tijdens het carnaval nog altijd 'Kruikenstad'. Om de Tilburgse geschidenis te tonen wordt eht plaskruis op het hoek van Piusplein omgevormd tot een plaskruik. Ontwerp, productie en sponsoring van de kruik is een gezamenlijk initiatief van de carnavalsverenigingen De Tunnelplekkers en Schéélpraaien, Ontwerp en constructiebedrijf Geert Gijsbers uit Tilburg en de firma Van de Bersselaar Materiaalbewerking uit Udenhout.

Bron : Gemeente Tilburg

18 juli 2013

Opening Tilburgse kermis: Hengelen naar een fietsMuizenplaag in woontoren Westpoint en Paleis Raadhuis Tilburg

Johnny Kroon laat muizen los in Westpoint en Paleis Raadhuis Vergroot foto TILBURG - Kermisbaas Johnny Kroon moet er zelf hartelijk om lachen. “Maar er is geen woord van gelogen. Tijdens de kermis mogen honderden muizen spelen, slapen en dartelen in Tilburgs bekendste gebouwen." Met zijn wereldberoemde muizenstad is Kroon een oudgediende op de Tilburgse kermis. Traditiegetrouw staat hij op de nostalgische kermis, letterlijk op de stoep van het Paleis Raadhuis. De muizenstad: wie heeft de attractie als klein kind - aan de hand van pa en moe - niet gezien?

Tilburgse Madurodam - Omdat Kroon vond dat hij dit jaar met iets meer moest komen dan de door de muizen afgeknaagde gebouwen, bestelde hij bij een modelbouwer miniaturen van Tilburgse 'landmarks': "En, ze zijn alleen op de kermis van Tilburg te zien", zegt hij met nadruk.

Overal muizen - Naast 'het Paleis' en woontoren Westpoint mogen de muizen ook los in het kloostergebouw van de broeders in Berkel-Enschot.

Op woensdag is Kroon samen met honderden collega's druk bezig met opbouw van Nederlands grootste kermis. De Tilburgse 'landmarks' mogen we nog niet zien. Vrijdag, dan zijn we weer welkom en dan gaan de muizen los!

Bron : Omroep Brabant

17 juli 2013

Opening Tilburgse kermis: Hengelen naar een fiets

De Tilburgse Kermis barst weer los! Bezoekers die vrijdag 19 juli om 19.00 uur aanwezig zijn bij wildwaterbaan op het Spoorplein maken kans op een fiets. 500 mensen ontvangen een lootje dat correspondeert met een genummerde badeend. Kermiswethouder Joost Möller, kinderkermisambassadeur Gijsje en kunstenaar Cybersissy vangen ieder één badeend. Als de codes overeenkomen wint de bezitter van de badeend een prijs.

De eerste prijs is een fiets, de tweede en derde prijzen zijn kermispakketten, bestaande uit diverse producten. De prijzen worden ter beschikking gesteld door de ondernemers uit het Dwaalgebied (Nieuwlandstraat, Noordstraat, Stationsstraat, Tuinstraat en de Willem II-straat).

Bron : Gemeente Tilburg

16 juli 2013

Roze Maandag-camping in Tilburg stilletjes opgedoekt

Roze Camping is over en uit zegt Naud van den Wijngaard

TILBURG - De Roze Camping voor bezoekers van de Roze Maandag in Tilburg gaat dit jaar definitief niet door: "Misschien zijn homo’s toch luxepoppetjes", zegt Naud van den Wijngaard, voorzitter van Roze Maandag. Vorig jaar werd de Roze Camping nog met veel tam tam aangekondigd. Het zou een doorslaand succes worden dachten gemeente en de stichting Roze Maandag. Voor de komende kermis blijkt de Roze Camping in de tuin van de Fontys Hoge School voor de Kunsten echter stilletjes opgedoekt en afgevoerd.

Slaap kindje slaap

Uiteindelijk kende de camping in 2012 slechts zes tentjes: zes tijdelijke bewoners. Die geringe belangstelling van toen is ook de belangrijkste reden om het definitief af te blazen: "We hadden nog gehoopt om een roze hotelboot in de Piushaven te leggen, maar dat gaat ook niet door", zegt Naud van den Wijngaard.

Hier is het gebrek aan geld de hoofdschuldige: "De gemeente Tilburg heeft dit jaar ruim 300.000 euro minder aan pachtgeld binnengekregen. En die gaan dus ook bezuinigen", aldus Van den Wijngaard.

Bron : Omroep BRabant

15 juli 2013

Gebakkraam Richters & Beijnen

Op de jaarmarkt van Lage Mierde stonden dhr. Richters en dhr. Beijnen voor het eerst open met hun nieuwe aanwinst in de vorm van een gebakkraam.

14 juli 2013

Over een week gaat de Tilburgse Kermis 2013 van start! Kijk vanaf 19 Juli elke dag naar Zwieren & Zwaaien! http://zwierenzwaaien.webklik.nl/

Bron : Zwieren en Zwaaien

13 juli 2013

TILBURGSE KERMIS NAAR VOREN IN CULTURELE HOOFDSTAD 2018

Lef - Tilburg gaat z’n kermis inbrengen voor het programma van Culturele Hoofdstad van Europa in 2018.

Maar kermissen zijn overal, dus moet er wat gebeuren. Voor de Culturele Hoofdstad van Europa telt immers vooral cultuur. Die moet bijzonder zijn, de samenleving moet er ook wat aan hebben en erbij betrokken zijn. Dat laatste zit in Tilburg wel goed zou je zeggen, Tilburg ís kermisstad, maar dan blijven de dingen ook gemakkelijk bij het oude en dat is net níet de bedoeling.

Daarom werkt Tilburg aan zijn kermis. Dat gebeurt onder regie van de Ambassade voor Creatieve Zaken onder de naam FairFest. Door creatievelingen en artiesten, door mensen van Amarant, door culturele instellingen en ondernemers. Met lef.

inspiratiebronnen

Er is in de loop van het jaar al driftig geëxperimenteerd met acrobatiek, theater en kunst. Voor de organisatie was het Engelse Blackpool een inspiratiebron. Blackpool ís entertainment en vermaak. Kermis, theater en varieté gaan er prima samen. Vroeger als uitlaatklep voor de arbeiders uit Liverpool, Manchester, Blackburn en Preston, nu voor toeristen. Google maar eens op afbeeldingen van ‘Blackpool fair’, ‘Blackpool theatre’ of ‘Blackpool circus’. Het zegt veel.

Tilburg, met de Efteling aan de ene kant en de Beekse Bergen aan de andere, kan centrum worden voor 21ste eeuws entertainment, zo denkt men bij De Ambassade.

Vanuit de luwte van de grootschalige landelijke showbuzz, heeft zich in Tilburg een heel eigen tak van sport ontwikkeld. Kunstenaars die haarscherp en een beetje venijnig, maar tegelijk humoristisch uiting geven aan hun fascinatie. Ze doen dat met kleine gebaren en op onverwachte plekken. Ga maar naar het ‘Draaiend huis’ en pas geopende brug ‘d’n Ophef’ van John Körmeling.

Kermisprogramma

Op 19 juli, om 19.00 uur wordt de Tilburgse Kermis geopend. De eerste stappen voor een cultureel kermisprogramma zijn gezet. Vooruitlopend daarop zijn er drie tentoonstellingen te zien: XXL fotowerk van Jimke Joling in de buitenlucht tegen de Tivoli Parkeergarage, de zomerexpositie ‘Chop, chop, chop…altijd prijs!’ bij bkkc staat in het teken van de kermis en in Luycks Gallery is kermiskunst te bewonderen én te koop.

Vanaf 19 juli staat op het Willemsplein ‘Tussen kunst en kermis’. Daar zie je hoe Tilburg eruit ziet als de stad door echte muizen wordt bewoond. De attractie is ontworpen door kunstenaar John Körmeling en gerealiseerd door kermisexploitant Kroon.

Aan de Spoorlaan in Tilburg is dan ook ‘Miracle Garden’ te bezoeken, een magische fantasie van kunstenaars Simon Haen en Antoine Timmermans. Er zijn kermisfilms te zien en Tilly Tell verzamelt verhalen voor het ‘Geheugen van Tilburg’.

“FairFest is de opmaat naar Tilburg Kermisstad. Je kunt er het hele jaar zien en meemaken hoe de stad aan zijn kermis werkt! In 2018 heeft Tilburg een spraakmakende Europese kermis, groot, spannend en met een eigen cultureel karakter.” aldus Geurt Grosfeld, projectleider van FairFest.

Bron : Fairfest

12 juli 2013

PVDA-RAADSLID NIET BIJ KERMISOPENING

Joost (=wethouder kermiszaken Tilburg, red.)

Uit grote teleurstelling vanwege de opstelling van de kermis 2013 en de consequenties die dat heeft voor een zaak als bijvoorbeeld café De Plaats, in tijden dat de politiek de middenstand vooral in deze moeilijke tijden moet steunen waar mogelijk is, en deze nu weer 10 dagen financieel lam legt vanwege het “verstoppen“ van de zaak, en zo er helaas meerdere zijn langs de kermisroute, zal ik mijn toegezegde aanwezigheid om bij de opening van de kermis 2013 aanwezig te zijn uit teleurstelling helaas moeten annuleren.

Groeten, Bas Wilthagen, Raadslid PvdA, woordvoerder kermis

Gelezen op Kermisboeken op Facebook

11 juli 2013

Efteling zwaan overleden

De zwarte Efteling-zwaan Keesje is overleden. Keesje was de afgelopen 25-30 jaar te vinden bij de Gondoletta. Ze woonde op het eilandje, waar ze ook overwinterde.

Bron : De Efteling We zullen haar missen

10 juli 2013

KERMISEXPOSITIE EN UITREIKING PIET MAES PRIJS

Zaterdag 20 juli om 14.00 uur wordt de kermisexpositie officieel geopend door kermiswethouder Joost Möller. Bovendien zal voor de achtste maal de Piet Maes Prijs uitgereikt worden aan iemand die belangeloos de kermis promoot. Dat gebeurt in het paleis, ingang Willemsplein (bij de nostalgische kermis). Bent u verhinderd, kom dan een andere keer kijken. De kermisexpositie met als thema "Gokken op de kermis" is tijdens de Tilburgse kermis elke dag geopend. Vrijdag 19 juli van 18.00 uur tot 22.00 uur. Op zaterdag 20 juli is de officiële opening om 14.00 uur. Vanaf de officiële opening tot en met zaterdag 27 juli is de kermisexpositie elke dag open van 13.00 tot 22.00 uur. Op zondag 28 juli van 13.00 tot 20.00 uur. De toegang is gratis.

Bron : Gemeente Tilburg

9 juli 2013

Van 12-28 juli vind de State Fiar in California plaats.

8 juli 2013

Alain Andriesbezocht de Kermis van Thisnes Foire + Brocante. Hij kwam daar voor het eerst deze zweefmolen tegen. De eigenares is Marie Claire Schwaiger. De attractie heet officiël 'Carrousel a Chaines".

7 juli 2013

Retrokermis Domein Bokrijk

Zondag 7 juli tot en met zondag 25 augustus : Retro zomerkmis. Maak een ritje op nostalgische kermisattracties zoals de draaimolen, luchtschommel, rupsbaan of botsauto’s. Pret gegarandeerd! Voor de kermisattracties betaal je extra (max. € 1,5/rit)

Volgende kermisattracties uit de jaren ’60 zullen aanwezig zijn: schietkraam, eendjeskraam, ballengooitent, vogelpiktent, luchtschommel, draaimolen, lachspiegeltent en botsauto’s. Deze attracties worden soms aangevuld en gewisseld.

6 juli 2013

In GaiaZOO zijn twee Europese otters ter wereld gekomen. Het bleken een mannetje en een vrouwtje te zijn. Zoals bij mensen vaak gezegd wordt (dat meisjes sneller dan jongens zijn), bleek ook bij (deze) otters het geval; want het vrouwtje had haar ogen al eerder open dan het mannetje. Hij weegt ook iets meer dan zij (735 om 704 gram). Inmiddels zijn de kleintjes ruim een maand oud en het gaat goed met ze

Gaiazoo

5 juli 2013

Disney extends Bob Iger's tenure

The Walt Disney Company has extended Robert Iger's tenure as CEO and chairman through the expiration of his contract on June 30, 2016, under his existing contractual terms as CEO.

"For nearly eight years as chief executive officer, Bob Iger has proven he has the unique ability to drive creative and financial success at the world's preeminent entertainment company," said Orin Smith, independent lead director of the Disney board.

"Disney has hit new heights during Mr Iger's tenure, with total shareholder return of 193 per cent that dramatically exceeds the S&P 500s 54 per cent, and a market capitalisation that has risen to $113.7bn from $48.4bn when he became CEO in 2005.

Bron : Interpark

4 juli 2013

De familie Laan heeft een nostalgische attractie toegevoegd aan hun attractieaanbod en wel een zweefmolen die voorheen onder exploitant Sterrenberg reisde.

3 juli 2013

Gisteren zijn in Etten-leur de kermisprijzen uitgereikt. Winnaar grootvermaak : Booster Maxx. Winnaar kinderermaak : Beach Jumper. Winnaar spelen : Angry Birds. Winnaar food : Poffertjeskraam. Een leuke oorkonde en attentie kreeg Hans Meesters vanwege zijn bangeloos promoten van de Etten-Leurse kermis.

Bron : Hans Meesters

2 juli 2013

Reis en feest mee in de langste discotheek van Nederland: De RozeMaandagExpress!

Patty Brard en Mai Tai treden op in discotrein naar Tilburgse Kermis

De Tilburgse Kermis en de RozeMaandagExpress zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor de vierde keer rijdt er een speciale feestelijke trein naar de Roze Maandag. Het thema is disco en daarom zijn Patty Brard en Mai Tai van de partij om er een goed feest van te maken. De roze feesttrein rijdt op 22 juli vanuit Amsterdam – via Utrecht en Den Bosch naar Tilburg.

RozeMaandagExpress - Roze Maandag is een feest waarbij de verbroedering wordt gevierd en wat verbroedert er meer dan samen reizen? Daarom rijdt er een speciale trein om bezoekers van Roze Maandag op een unieke en voordelige manier naar Tilburg te brengen. De trein, voorzien van live entertainment, vertrekt om 11.29 uur vanuit Amsterdam richting het zuiden. Iets voor twaalven arriveert de trein in Utrecht en een half uur later rijdt de RozeMaandagExpress het station van 's Hertogenbosch binnen. Voor deze partytrein kunnen goedkope retourtjes (19 euro) via www.spoordeelwinkel.nl worden gekocht.

Wethouder Joost Möller (Kermis) van de gemeente Tilburg over de RozeMaandagExpress: "Ik wil iedereen, homo of hetero, oproepen mee te gaan met de RozeMaandagExpress. Het is een fantastische ervaring en bij aankomst in Tilburg gaat het feest gewoon door met de Roze Karavaan en de opening van Roze Maandag op het Pieter Vreedeplein."

Roze Karavaan - Tegen 13.00 uur komt de RozeMaandagExpress aan in Tilburg waar de reizigers worden ontvangen door honderden mensen die samen al aan het feesten zijn op het stationsplein. Vanaf station Tilburg trekt de Roze Karavaan met meer dan duizend mensen en evenveel roze ballonnen rond 13.30 uur door het centrum naar het Pieter Vreedeplein waar Roze Maandag om 14.00 uur officieel wordt geopend.

Opening Roze Maandag 2013 - Ook dit jaar wordt van de opening een grandioos feest van gemaakt. Het Pieter Vreedeplein wordt overspoeld door glitter, glamour en uitbundigheid. Om te beginnen zal, dankzij de samenwerking van Roze Maandag met het AIDS-fonds, Dutch Diana Ross onvergetelijke discoclassics en soul ten gehore brengen. 3FM DJ’s Barend en Wijnand zullen aansluitend het roze vuur bij de feestvierders ontsteken.

Preview programma Roze Maandag - Heel Tilburg kleurt Roze op 22 juli. Roze Maandag zou Roze Maandag niet zijn als er niet door de hele stad overal grote feesten en kleine feestjes worden gevierd. Ook dit jaar zijn er weer leuke festiviteiten bij de Amstel Bierhal (met o.a. Sieneke), op het Pieter Vreede Plein (Think Pink Dance Event met o.a. Funkerman), Piusplein (het PowerGirl Plein ism LetsBeOpen) de “Korte” Heuvel (de Dirty City Disco) en natuurlijk de Stadhuisstraat (met Crazy Monday) en het epicentrum van Roze Maandag, Café de Lollipop en de Popcorn. Via Facebook, Twitter en www.rozemaandag.nl blijven mensen op de hoogte van het laatste nieuws en programmering

Extra nachttreinen op Roze Maandag - Ook dit jaar zet NS weer extra nachttreinen in. Na afloop van Roze Maandag rijden er extra treinen via ’s-Hertogenbosch naar Utrecht, naar Eindhoven en via Breda en Dordrecht naar Rotterdam. De exacte vertrektijden van deze extra nachttreinen staan binnenkort op ns.nl/reisplanner.

Bron : Persbericht : Gemeente Tilburg

1 juli 2013

Hippie Trip

Op 27 maart ging de Hippie Trip van Eisenhauer Entertainment (exploitant Springe) in premiere op de Frühlingsfest Berlin. Lachen gieren en brullen.

Meer nieuws in Nieuwsarchief