www.hullygully.nl

 

www.hullygully.nl

NIEUWS JUNI 2009

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

30 Juni 2009

HART VAN BRABANT

Tilburg, het “Hart van Brabant” viert dit jaar dat het in 1809 stadrechten verkreeg van Lodewijk Napoleon. Naast de vele geplande activiteiten rondom 200 jaar Tilburg zal ook de Kermis niet aan dit feit voorbij gaan.

Tilburgse koek

Dus hebben Karin en Frans van Morkhoven, (die dit jaar voor de vierde opeenvolgende maal de kermis zullen bezoeken met hun kermiskoeken), een aantal van deze koeken voorzien van tekst die betrekking heeft op dit feestelijk gebeuren. Gedecoreerd in de Tilburgse kleuren blauw en geel, vallen ze zeker op tussen de andere bontgekleurde exemplaren. U kunt bij hen dus terecht voor een echt “Hart van Brabant”!

Tijdens de persconferentie ter gelegenheid van de Tilburgse Kermis 2009, kreeg wethouder Moller de eerste exemplaren uitgereikt.

Koekje van eigen deeg

Buiten de gebruikelijke standaardteksten op de diverse formaten koeken, brengen ze ook nu weer hun “koek van eigen deeg” dat wil zeggen, u kunt ook uw eigen tekst opgeven, welke vervolgens op een onbeschreven exemplaar wordt gespoten. Een speciale deegsoort zorgt ervoor dat de koek ongeveer 2 jaar houdbaar blijft! De koeken zijn verpakt in folie en voorzien van een draaglint.

Kattenrug U kunt Frans en Karin met hun fraaie verkoopwagen als vanouds vinden op de Paleisring onder de Kattenrug.

Website : www.fairfun.nl
www.fairfun.nl

Bron : Persbericht www.fairfun.nl

29 Juni 2009

Condoleance familie Witte

Dhr. Witte Sr. is overleden. Mijn condoleances gaan uit naar de familie Witte. GS.

28 Juni 2009

Overlijdensbericht Sjaak Laan

een leven lang

vol liefde voor de kermis

altijd onderweg

goudeerlijk en de rots in de branding

voor familie en vrienden

we missen je, maar je blijft bij ons,

overeind en altijd onderweg

Vrijdagmiddag kwam dit droevig bericht van Kermis Paradiso. Sjaak Laan, stichter van Kermis Paradiso en mede-oprichter van Circo Paradiso is op 24 juni onverwachts overleden. Mijn condoleances gaan uit naar de familie Laan, Kermis Paradiso en alle betrokkenen. Godrie Spijkers

27 Juni 2009

Eerste foto's Restyle Le Nautilus

Op bovenstaande foto zien we Le Nautilus van exploitant Duinkerken zoals we deze kennen. Aan de attractie is afgelopen periode hard gewerkt. De attractie heeft een complete restyle ondergaan. Op onderstaande foto's een tip van de sluier.

En nieuwe trucks :

Foto's met dank aan John Boluyt

26 Juni 2009

Kermis-Cultuur Expo Tilburgse Kermis 2009.

Ook dit jaar organiseert de Stichting Kermis-Cultuur op verzoek van de gemeente Tilburg tijdens de jaarlijkse kermis een expo met als thema: “200 jaar Tilburgers met hun kermis” De expo 2009 zal vanwege het thema enigszins anders zijn dan de voorgaande zeven versies. Uiteraard zullen er ook weer enkele miniatuurkermissen staan maar er zal zeker ook aandacht besteedt worden aan het historisch perspectief.

De expo vindt plaats in het Paleis-Raadhuis van de gemeente Tilburg nabij de Nostalgische kermis. De expositie is voor iedereen gratis te bezoeken. De tentoonstelling is verdeeld in vier episodes namelijk het eerste en tweede deel van de 19e eeuw en het eerste en tweede deel van de vorige eeuw. Over deze periodes zal o.a. met historische attributen, foto’s, krantenknipsels en advertenties een beeld geschetst worden van 200 jaar Tilburgse kermis.

Speciaal voor dit evenement brengt de Stichting onder auspiciën van hun “kermis-historicus” Hennie van Oers een uniek boekwerk uit dat de voorbije twee eeuwen Tilburgse Kermis in beeld brengt. In dit boekwerk vind u prachtige foto’s van de Tilburgse kermis. Daarnaast wordt de tijdsgeest van 200 jaar kermis in Tilburg in beeld gebracht met oude krantenknipsels én informatie. Uiteraard is dit collectors item tijdens de expo te koop. Het boekwerk ziet er zeer aantrekkelijk uit en kent een vriendelijke prijs.

De expo wordt geopend op vrijdag 17 juli. Tijdens de officiële opening zal de inmiddels bekende Piet Maas prijs voor de vierde maal worden uitgereikt. Deze prijs is door de Stichting Kermis-Cultuur in het leven geroepen. De Piet Maas prijs wordt uitgereikt aan een persoon die de kermis een warm hart toedraagt en zich belangeloos inzet voor het kermisgebeuren. De expo zal verder alle kermisdagen open zijn tot en met zondag 26 juli tussen 13.00 en 23.00 uur.

Voor meer informatie over Stichting Kermis-Cultuur en de expo kunt u kijken op onze websites www.kermiscultuur.nl én www.kermisvantoen.nl.

Stichting Kermis-Cultuur hoopt op veel bezoekers op de Expo 2009 en wenst iedereen heel veel plezier op de kermisexpo en op de Tilburgse kermis

Bron : Persbericht Stichting Kermis-Cultuur Nederland

25 Juni 2009

Topeditie Larense zomerkermis van 4 - 9 juli met spectaculair grootvermaak

22 juni.- De Larense zomerkermis, traditioneel na het Feest van Sint Jan, wordt dit jaar grootser dan ooit. Dankzij het succes van de eerste twee edities zijn dit jaar maar liefst twee klassieke topattracties gecontracteerd: het 45 meter hoge Europarad en de 40 meter brede en 20 m hoge achtbaan ‘Wilde muis’.

Het Europarad stond voor het laatst 10 jaar geleden in Laren. Het rad van Fries fabricaat reisde de laatste jaren in China. Het is het mooiste rad in zijn soort door de designgondels en de strakke verlichting. Een ritje in het reuzenrad laat zien hoe mooi groen Laren is. Tussen de bomen staan de vele villa’s, en op een zwoele zomeravond kijk je uit tot aan het Eemmeer en over de heide. De wilde muis is de grootste reizende achtbaan van Nederland. Om deze baan goed neer te zetten worden vooraf behoorlijke toeren uitgehaald. Eigenaar Hans de Voer moet de achtbaan namelijk over de bomen en lantaarnpalen bouwen, anders past de reuzenachtbaan niet op het kermisterrein. Naast deze twee grote trekkers is er een heel nieuwe zaak voor de jeugd: de rock-it. Deze over-de-kop-schommel combineert meer dan drie zijwaartse bewegingen! Voor de kinderen is er naast de klassieke attracties een fraaie kinderbuggy in tropische stijl. En de snoepers onder ons kunnen dit jaar kiezen uit meer lekkernijen dan voorheen. In het wokpalace zijn heerlijke aziatische gerechten te krijgen. Het randprogramma is ook nu weer heel divers: iedere dag artiesten, bijzonder straattheater en leuke gratis activiteiten voor de kinderen maken de Larense kermis dé kermis van de regio die je niet mag missen! Op de foto: Kermisintendant Karel Loeff en kermismeester Peter Kitzen met het affiche van de Larense zomerkermis

Bron, met dank aan dhr. Leo Janssen : www.larensbehoud.nl>Larens Behoud

24 Juni 2009

Breakdance type I Hoefnagels in premiere

Komend weekend is voor het eerst de Breakdance van het type 1 van exploitant Hoefnagels te bewonderen op de kermis. De kermis van Goirle krijgt de premiere van deze attractie. Marc Schellekens van partnersite www.circuskermisinfoweb.nl was de eerste die foto's van deze attractie heeft gemaakt tijdens de opbouw. Je vind de foto's op www.cirkuskermisinfoweb.nl

23 Juni 2009

Kermis Bladel 2009

In 2009 vind de kermis in Bladel plaats op 22 tot en met 25 augustus. Vier dagen is het weer volop feest in dit dorp van de gemeente Bladel.

Verwacht worden : Aquablasta, autoscooter, balco rotor, breakdance (deca dance), draaimolen, fotoschietsalon, gebakwagen, grijpautomaten, hulp in nood, ijs, lijntrekspel, lucky duck, cakewalk, pusher, rups (megadance), samba balloon, suiker- en nougatwagen, suikerspin/popcorn en viskraam. Verder zal er nog een attractie de wisselplaats innemen.

Gemeente Bladel

22 juni 2009

Double G-force

Voor vrouwen leveren ritten in woeste achtbanen soms wat ongemakkelijke situaties op als wilde beweging zorgen voor onaangename verrassingen als een deel van de inhoud van hun bh zichbaar wordt. Alton Towers heeft om deze situatie te verbeteren samen met ondergoed-fabrikant Ultimo actie ondernomen om onaangename situaties voor de dames tegen te gaan. Hieronder vind u het persbericht van Alton Towers :

Alton Towers Resort teams up with Ultimo to make sure women don’t make a ‘boob’ on the rides

As a result of wearing fewer layers of clothing during the summer months, the Alton Towers Resort receives a number of reports that scantily-clad female riders have been privy to gravity-defying wardrobe malfunctions on the more adrenalin-inducing rollercoasters at the theme park. Given the long awaited heatwave forecast for this summer, the Alton Towers Resort are taking no risks.

In a bid to reduce the number of mishaps on their rides this summer, the Resort has teamed up with Britain’s leading underwear brand, Ultimo, to produce an underwear advisory guide - ensuring that women are fully supported to withstand the extreme G-forces of the coasters. Today, a group of test-riders donned a variety of Ultimo bras and were put through their paces on several attractions, including Rita - Queen of Speed and Spinball Whizzer, to test the durability and lift support of bras- and to make sure they were a snug fit.

Michelle Mone from Ultimo said: “Many women across the UK wear ill-fitting bras, which can not only cause discomfort and long-term health problems, but also accidental exposure at inappropriate times. We are working with the Alton Towers Resort to advise which bras riders should be wearing, proving that thrills don’t necessarily have to mean spills.”

Morwenna Angove, Sales and Marketing Director for the Alton Towers Resort said: “With a number of ground-breaking, world-first rollercoasters at the Resort, we are pleased that their G-forces are such a thrill for our visitors. Whilst we understand that in warmer climates women will wish to wear less clothing, the tests show that well-fitted brassieres such as those from the Ultimo range, will help to control the risk of further unprecedented exposures in the future.”

Bron : Persbericht Alton Towers

21 juni 2009

Troy meets T.rex

Zondag 21 juni is niet alleen de start van de zomer, maar ook de start van een unieke samenwerkingsactie tussen twee Limburgse topattracties; GaiaPark Kerkrade Zoo en Attractiepark Toverland. Onder de slogan ‘Ga deze zomer op avontuur’ bundelen GaiaPark en Toverland hun krachten en beloven dubbelop plezier in Limburg!

Beestachtig, betoverende samenwerking tussen GaiaPark en Toverland

Beestachtig betoverend - De aanvang van het zomerseizoen wordt door GaiaPark Kerkrade Zoo en Attractiepark Toverland op een wel heel bijzondere wijze gevierd. De Limburgse parken geven op zondag 21 juni 2009 het startsein voor een mooie samenwerkingsactie. Naast een gezamenlijke ‘Ga deze zomer op avontuur bij GaiaPark en Toverland’ promotiecampagne ontvangt men bij een bezoek aan het ene park een kortingscoupon voor het andere park. Zo kan men deze zomer tegen een gereduceerd tarief op avontuur bij beide dagattracties!

Troy meets T.Rex - Een van de toppers van Toverland is de houten achtbaan Troy. Deze ‘woody’ is met een snelheid van 90 km/u, een hoogte van 35 meter en een lengte van ruim 1 km één van grootste houten achtbanen van Europa. Stoer genoeg voor Troy? Breng dan ook een bezoek aan de nieuwe DinoDome in GaiaPark - Europa’s grootste indoor Dino Speelpark, een overdekte speelvoorziening waar het thema dinosauriërs centraal staat. Sta oog in oog met een levensechte Brachiosaurus van maar liefst 14 meter hoog of maak kennis met de vraatzuchtige T.Rex.. Wie durft?!?

Wisseltruc!- Aangezien een attractiepark en een dierentuin geheel andere werelden zijn, gaan de directeuren van beide parken deze zomer een dagje ‘in elkaars keuken’ kijken. Zo gaat Rob Huppertz (directeur GaiaPark) een dagje de magie van Toverland ervaren en maakt Caroline Maessen (directeur Toverland) kennis met de apenstreken in GaiaPark.

Caroline Maessen noemt de samenwerking een “unieke ervaring, waarbij twee totaal verschillende parken elkaar op een mooie wijze kunnen versterken”. Rob Huppertz ziet het daarnaast ook als “een bijzonder initiatief om Noord-Limburg kennis te laten maken met attractief Zuid-Limburg en vice versa.”

Kijk voor meer informatie op Gaiapark en www.toverland.nl

Bron : Persbericht Toverland

20 juni 2009

Dvd kermis in Groningen

Bij kermisdvdshop is de vijfde dvd van 2009 verschenen. He betreft de kermis van Groningen

Bron : www.kermisdvdshop.nl

19 Juni 2009

Randprogramma Larense zomerkermis bekend

Iedere dag livemuziek en veel extra activiteiten. De Larense zomerkermis 2009 bruist dit jaar van de extra activiteiten. Iedere dag! De traditionele zomerkermis vindt dit jaar plaats van zaterdag 4 tot en met donderdag 9 juli.

Op zaterdag treedt de Larense drumband MCC op tijdens de opening. De zondag speelt het grootste kermis-concertorgel op de Brink zijn klassieke repertoire van bekende componisten. Op het kermisterrein loopt dan de bijzondere steltlopersgroep 'Phaedra', die een cirque-du soleil achtige perfomance weggeven. Op maandag is het Volendamse avond met Tilly. Deze reizende ster uit het voormalige vissersdorp zorgt voor ouderwets amusement bij het horecaterras. Dinsdagavond is er een spetterend optreden van onze eigen Angelique van Hamersveld. De Eemnesser blondine staat op het punt van doorbreken, en zingt bekende hits en eigen nieuw repertoire. Angelique brengt in juli ook haar eigen single uit en komt later met een cd. Er bestaat geen twijfel over dat ze op het punt van doorbreken staat! Woensdagavond krijgt een Amerikaans tintje, want dan treedt het vier man sterke Dixie-orkest op. Deze muzikanten zorgen voor een gezellige sfeer met echte Amerikaanse dixieland muziek. Ze brengen zowel de klassiekers te horen als nieuwe nummers, waarbij ze een eigen interpretatie geven van deze uit New Orleans afkomstige muziekstijl. Zanger/entertainer Ketske Toe treedt op donderdag op bij het Café van de kermis. Deze Limburger verraste vorig jaar het publiek, dat duidelijk gecharmeerd was van deze zanger. Al met al is er dus iedere dag wat te beleven, naast de attracties zijn er bovendien gratis kinderactiviteiten als poppenkast en een echte pipowagen met levende dieren. De kermis draait van 4 tm 9 juli van 13.00-24.00 uur.

Bron, met dank aan dhr. Leo Janssen : www.larensbehoud.nl>Larens Behoud

18 Juni 2009

300.000 bezoeker www.hullygully.nl

De teller op deze website is over de 300.000 gegaan deze week.

Zo'n 300.000 keer heeft iemand mijn website bezocht. Ik ben er best wel trots op om eerlijk te zijn. Ik ben niet iemand die de competitie zoekt zoals andere sites doen zoals zoveel mogelijk bezoekers, nieuws en foto's plaatsen. Ik ben mezelf met zijn positieve en wat minder positieve eigenschappen maar ik heb wel met veel plezier altijd bijna dagelijks aan de website gebouwd. Er zullen best mensen zijn die mijn site niets vinden, nu dat is hun mening. Ik vind ook wel sites op het internet die niet aantrekkelijk zijn. Ieder zijn smaak. Maar ik ben erg trots op mijn website en wat het tot nu toe geworden is. Toen ik ooit begon had ik nooit gedacht dat er een tweede site bij kwam (www.kermisvantoen.nl) of dat ik bestuurslid zou worden van Stichting Kermis-Cultuur om maar wat te noemen. Ik ben best wel blij met wat ik bereikt heb met de website. En ik hoop dit nog lang vol te kunnen houden. Op naar het volgende fraaie getal 350.000 wat mij betreft.

Wat ik vooral wil zeggen is dat ik iedereen die mijn site ooit heeft bezocht wil bedanken voor de moeite om dit te doen. Ik hoop dat velen er van genoten hebben en dat ook velen dit in de toekomst zullen blijven doen. Bedankt allemaal !

Godrie Spijkers, webmaster www.hullygully.nl

17 Juni 2009

Radio op kermis in een glazen huis

Klik hier om artikel te lezen als pdf-bestand

Bron : Brabants Dasgblad 12 juni

16 Juni 2009

Eerste nacht van de kermis tot 4.20 uur

Klik hier om artikel te lezen als pdf-bestand

Bron : Brabants Dasgblad 12 juni

15 Juni 2009

Kermis Turnhout 2009

Door Godrie Spijkers - De eerste Belgische kermis die ik ooit bezocht was Turnhout. En sindsdien is deze kermis jaarlijks bezocht en ook de 2009 editie staat in de agenda om te bezoeken. De gemeente heeft inmiddels de attractielijst bekend gemaakt die hieronder staat weergegeven

TURNHOUT 7 t/m 20 Augustus

Grootvermaak : Crazy Palace (Collard), Lambada (Commisaris),Autoascooter (De Poorter), Magic City (De Vogehl-Hogie) Number One (Anthony van Gorp) en Popcornparty (Van herck-van den Bossche),

Kindervermaak : Kindervliegtuigmolen (De Bodt), Kindertrein (Deraes), Miniscooter (Dupont),Carrousel Galoppant (Faes), Baby Tagada (Peeters), Babysport (Peinen), Babysport (Put), Babysport (Six-Greif) en Buggy (Rudi van Gorp),

Spelvermaak : Lunpark (Bogaert), Bulldozer (Bogaert), Boksbal (Bogaert), Lunapark (Bogaert-Callemin), Ping-pongballen schieten (Café), Rad van Fortuin (Claes), Magnetenspel (Commissarris), Visspel (Debaenst), Lunapark (Goeminne), Can-shooting (Hendrikx-Ropers), Darts (Hendrickx-Ropers), Jimmy's Place (Hendrickx), Ping-pongallenspel (Merckx), Tir-safari (Michel), Schietkraam (Naulaerts), Visspel (Peinen), Kinderschietkraam (Peinen), Visspel (Put), Luanpark (Rogiers), Pottenspel (Saleen), Euroball (Saelen), Schietkraam (Schuurmans-Renaut), Visspel (Severeyns), Derby (Severeyns), Hipoo Hap (Severeyns), Kinderschietkraam (Severeyns), Pottenspel (Severeyns), Happy Wheel (Severeyns), Aquablasta (Severeyns), Eurobal (Torfs), Basketbalspel (Truyen), Visspel (van Brussel), Tele-tubbies (van Brussel), Amusementshal (Van den Heuvel), Lunapark (van den Heuvel), Coca colaspel (Vermeyen-van Poppel), Handtassenspel (Vermeyen-van Poppel) en Koordjetrek (Vlasselaerts)

Consumptiezaken : Sandwich-bar (Bogaert-Cuyvers), Frituur-salon (Busch), Frituur (Cavé), Hotdog (De Poorter), Hotdog (De Poorter), Gebakkraam (De Roover-Barrez), Suikerspin (DeRaes), Oblewitjes (Faes),Karakollen (Faes), Frituur (Meirisonne), Karakollen (Faes), Frituur (Meirisonne), Confiserie (Pelckmans), Suikerspin (Torfs), Confiserie (Antoine van Gorp), en Frituur (Vlasselaerts-Driessen.

Bron : Gemeente Turnhout

14 Juni 2009

Toverland - alleen voor de echte mannen

Vaderdag Verwendag in Toverland!

Bewonder originele Cadillacs uit de late 50’er jaren of geniet van een spectaculaire houthakkersshow. Neem een heerlijke massage of streel je zintuigen met diverse speciaalbieren en vers bereide tapas…

Op zondag 21 juni 2009 worden alle papa’s in Toverland in de watten gelegd..

Sim sa la Bolide - Voor de liefhebbers zijn er in het park wel heel bijzondere auto’s te bewonderen.. Op het entreeplein wachten indrukwekkende legertrucks de vaders op en in het park kan men kennismaken met originele Cadillacs uit de late 50’er jaren. Om even lekker bij weg te dromen.. Sim sa la stoer; Vaders kunnen hun kennis over deze bolides testen middels een prijsvraag en maken hierbij kans op een stoer Vaderdagpakket!

Stoere houthakkers - Geniet van een spectaculaire houthakkersshow, waarbij in een rap tempo de meest uiteenlopende sculpturen gezaagd zullen worden. Stoere vaders worden uitgedaagd om deel te nemen aan de houthakkerscompetitie, waarbij deze sculpturen gewonnen kunnen worden! Wie durft?!?

Heerlijke massages- Op deze speciale dag zullen massage-experts aanwezig zijn, die de aanwezige vaders graag extra aandacht geven. Want… een heerlijke nek- of gezichtsmassage mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de Vaderdag Verwendag bij Toverland!

Sim sa la Proeverij- Proef de heerlijke kruidenlikeur van het Zuiden des Lands of nip aan diverse speciaal-bieren, welke op authentieke wijze gebrouwen zijn. Geniet van de smaken Avondrood en Zonnestraal óf laat je zintuigen betoveren door vers bereide tapas die de hele dag geserveerd worden.. Sim sa la smikkelen!

Volop vermaak - Terwijl papa in het middelpunt van de belangstelling staat, kunnen mama en de kinderen zich volop vermaken en uitleven. Al het spetterende attractieplezier staat garant voor een sim sa la tastisch dagje-uit! Attractiepark Toverland is geopend tussen 10.00 en 18.00 uur, op deze Vaderdag Verwendag gelden de reguliere entreegelden.

Bron : Persbericht Toverland

13 Juni 2009

Winterland Hasselt gaat uitbreiden

HASSELT - Hasselt werd afgelopen winter ondergedompeld in een warme kerstsfeer tijdens het nieuwe evenement Winterland Hasselt. Op het Kolonel Dusartplein werd een grote ijspiste aangelegd, stond een reuzenrad en zorgde een kerstmarkt en het sfeervol ingerichte Winterland café voor een bijzondere ambiance. Op de Grote Markt zorgde de ‘Hesselse Poepjee’ voor plezierige momenten bij jong en oud.

De 2e editie van Winterland Hasselt start dit jaar op zaterdag 21 november en duurt tot en met 3 januari 2010. Vanwege het succes van afgelopen jaar is besloten het evenement op het Kolonel Dusartplein uit te breiden. Dit jaar zal het winterdorp zich ook achter de muur voltrekken met o.a. een grotere kerstmarkt en een 25 meter hoge glijbaan. De kerstmarkt op het Kolonel Dusartplein wordt dit jaar een belangrijke trekker en zal een compleet aanbod brengen met veel kerstartikelen en deelnemers die ter plekke originele kerstcadeaus maken. De kerstmarkt is deels overdekt en is dus ook bij slecht weer goed toegankelijk. De 1000 m² schaatsbaan is de grootste mobiele schaatsbaan van België en vormt het centrale decor van het winterlandschap met het 50 meter hoge reuzenrad als blikvanger. Het plein wordt verder gehuld in een winterse decoratie, met sfeervol verlichte kerstbomen. Daarnaast staat er een grote kerststal en worden alle attracties in kerststijl aangekleed en verlicht. Enkele levensgrote ijsberen, een arreslee, sneeuw, ijspegels en meer dragen bij aan de sfeer. Op culinair vlak zal het aan niets ontbreken. In het Winterland café naast de schaatsbaan worden de lekkerste winterdrankjes geserveerd en zal dit jaar een aparte ruimte worden voorzien voor bedrijfsfeesten en kerstborrels. Op het plein zijn veel wintergerechten te verkrijgen waaronder poffertjes, wafels, smoutebollen, Chinese wokgerechten, Duitse braadworsten en Belgische frites. Voor de jongste bezoekers is er een bijzonder kersttreintje dat door een mooi aangelegd landschap rijdt en wordt voortgetrokken door 2 rendieren. De Grote Markt van Hasselt is tot slot het decor voor de ‘Hesselse Poepjee’ die voor jong en oud haar rondjes zal draaien en met de vele authentieke beschilderingen menige bezoeker terug in de tijd zal brengen. Kijk voor alle informatie op www.winterland.be.

De gegevens in het kort:

Naam evenement: Winterland Hasselt

Periode: 21 november 2009 t/m 3 januari 2010

Locatie: Kolonel Dusartplein, Hasselt

Toegang: gratis

Entree schaatsbaan: € 3

Schaatsenhuur: € 4

Winterland Hasselt

Bron persbericht Kim Tempels, Dinest informatie- en beleidsondersteuning Stad Hasselt

12 Juni 2009

Amusante Antwerpse Sinksenfoor

Kermisliefhebber Michel Follet werd geïntervieuwd door kermisliefhebber Lauran Wijffels. Beiden zijn al heel lang echte kermisfans en hebben beiden boeken geschreven over de kermis en hun passie voor kermis. Michel Follet gaf onlangs het boek 'Een tapijt vol beweging'. Reden voor een intervieuw met Michel Follet voor Lauran Wijffels. Het artikel is zowel te vinden in de rubriek van Lauran Wijffels als de rubriek 'boeken' op deze website.

Godrie Spijkers

11 Juni 2009

Piraten worden brandweerman

Funhouse Pirates bestaat niet meer. De piraten hebben zich om laten scholen en zijn nu brandweerman geworden. Het funhouse Pirates is veranderd in Fire Department.

Familiepark Dippiedoe 10 jaar

10 Juni 2009

Familiepark Dippiedoe 10 jaar

Het is feest bij Familiepark DippieDoe. Dit jaar wordt DippieDoe 10 jaar en dat moet gevierd worden. De festiviteiten starten met een geweldig kinderfestival met bekende artiesten op zaterdag 20 juni. Met dit kinderfestival geeft DippieDoe de aftrap voor een spetterende zomer!

Kinderfestival - HIT! wordt de nieuwste kids-sensatie van de komende zomer! HIT! is met de videoclip “Want Ik Heb Wat Ik Wou” dagelijks meerdere keren te zien op Nickelodeon en wordt gegarandeerd een enorm succes. Jochem van Gelder kennen jullie allemaal wel als tv-presentator van o.a. de kinderquiz Quatro en het tv-programma “Praatjesmakers”. Op 20 juni komt hij naar DippieDoe met zijn Show S.O.B. (=Show Op Bestelling). In deze show bepaalt het publiek voor 100% wat er gaat gebeuren. Het publiek bedenkt de ideeën en Jochem voert uit. Alles kan en alles mag!!! De immens populaire meidengroep KUS zullen tijdens het kinderfestival iedereen laten meeswingen op al hun grootste hits. Bestel nu je tickets online en ontvang € 5 korting!!!

Binnen en buiten onbeperkt speelplezier

Natuurlijk kan er ook op die dag bij DippieDoe zowel binnen als buiten onbeperkt gespeeld worden. Binnen zijn er o.a. de flitsende botsauto’s, de Moontower, de Rockin’ Tug,… . Op het buitenspeelpark kan er weer volop plezier beleefd worden in o.a. de DropZone, de achtbaan en voor de échte waaghalzen de Challenger. Vanuit de piratentoren heb je een mooi zicht over heel Aquabest.

Familiepark DippieDoe het leukste familiepark van Brabant!

Algemene informatie

Datum: zaterdag 20 juni 2009

Openingsuren: 10:00 – 19:00

Entreeprijs: € 14,95 (incl. entree DippieDoe & 50 attracties)

Familiepark DippieDoe

Ekkersweijer 1

5681 RZ Best

(bij Aquabest)

Voor meer informatie: www.dippiedoe.nl – info@dippiedoe.nl

Bron : Persbericht Dippiedoe

9 Juni 2009

Kermis in Borkel.

De kermis vindt dit jaar in Borkel plaats op zaterdag 13 tot en met woensdag 17 juni.

Er is vermaak voor groot en klein en er zijn vele lekkernijen te koop. Zoals: grijpkranen, babysport, autoscooter, schietsalon, boksbal, gebakkraam, lijntrek- en visspel, suiker- en nougatverkoop en een viskraam. In deze periode is er van alles te doen in het dorp. Het programma van de kermis in Borkel tijdens deze dagen:

Techniekprogramma voor leerlingen basisschool: Op dinsdag 16 juni zullen leerlingen van basisschool St. Servatius een bezoekje brengen aan de kermis. Onder begeleiding van de directeur van de basisschool de heer J. van Veldhoven krijgen de leerlingen een techniekles op het kermisterrein.

Kids4fun kinderanimatie : Op woensdag 17 juni wordt een kindermiddag georganiseerd. Van 15.30 tot 18.30 uur is er animatie voor alle kinderen.

Ze kunnen onder andere geschminkt worden en er komt een ballonnenclown op bezoek.

Openingstijden - De kermis in Borkel is op zaterdag open van 13.00 tot 01.00 uur 's nachts. Op overige dagen van 13.00 uur tot 00.30 uur.

Bron : Gemeente Valkenswaard

8 Juni 2009

Nieuwe reclame op koeken-verkoopwagen

Drie foto's van de fraaie koeken-verkoopwagen van Frans en Karin van Morkhoven kwamen in de inbox van www.hullygully.nl terecht. De verkoopwagen heeft onlangs nieuwe reclame gekregen op de zijkant in de vorm van een mooi wenshart

Godrie Spijkers, met dank aan www.fairfun.nl

7 Juni 2009

GEZOCHT: 100 freaks, clowns en andere gruwelijkheden

Biddinghuizen, 3 juni 2009 – In oktober, tijdens de herfstvakantie, zijn de Halloween Fright Nights in Walibi World. De normaal vriendelijke straten van het park zijn gevuld met angstaanjagende freaks, clowns en andere gruwelijke monsters. Wegens het enorme succes van vorig jaar zoekt Walibi World nog meer dan 100 acteurs, die de bezoekers de ergste nachtmerrie ooit willen bezorgen. Aanmelden kan via de website www.frightnights.nl.

Van 17 oktober tot en met 1 november 2009 vinden op elke vrijdag-, zaterdag- en zondagavond de Halloween Fright Nights plaats in Walibi World. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan dit grootste horror evenement van Europa. Het park zoekt dan ook nog meer dan 100 acteurs voor de Halloween Fright Nights. Naast acteurs staan er ook andere vacatures open, zoals teamleiders, grimeurs en begeleiders. Aanmelden kan via de website www.frightnights.nl. De auditie rondes vinden plaats op zaterdag 20 en 27 juni 2009 in Walibi World.

Bron Persbericht Walibi World

6 Juni 2009

Kermis-Cultuur Expo Tilburgse Kermis 2009.

Ook dit jaar organiseert de Stichting Kermis Cultuur op verzoek van de gemeente Tilburg tijdens de jaarlijkse kermis een expo met als thema: “200 jaar Tilburgers met hun kermis”

De expo 2009 zal vanwege het thema enigszins anders zijn dan de voorgaande zeven versies.

Uiteraard zullen er ook weer enkele miniatuurkermissen staan, maar er zal zeker ook aandacht besteed worden aan het historisch perspectief.

Het Koning Willem II paleis nabij de Nostalgische kermis, waar de expo plaatsvindt, wordt dan ook verdeeld in vier episodes, namelijk het eerste en tweede deel van de 19e eeuw en eerste en tweede deel van de vorige eeuw.

Over deze periodes zal o.a. met historische attributen, tentoongesteld in speciale vitrinekasten, en met foto’s, krantenknipsels en advertenties een beeld geschetst worden van 200 jaar Tilburgse kermis.

Speciaal voor dit evenement brengt de Stichting onder auspiciën van hun “kermis-historicus” Hennie van Oers een uniek boekwerk uit dat de voorbije twee eeuwen Tilburgse Kermis in beeld brengt. Uiteraard is dit collector’s item tijdens de expo te koop.

Bert van Houten, coördinator en vice-voorzitter van de Stichting, hoopt wederom een 25000 bezoekers te mogen begroeten.

De expo wordt geopend op vrijdag 17 juli.

Tijdens de officiële opening zal de, inmiddels bekende en door de Stichting in het leven geroepen, Piet Maas prijs, voor de vierde maal worden uitgereikt aan een persoon die de kermis een warm hart toedragen en zich belangeloos inzetten voor het kermisgebeuren.

De expo zal verder alle kermisdagen open zijn tot en met zondag 26 juli tussen 13.00 en 23.00 uur.

Stichting Kermis Cultuur Nederland

5 Juni 2009

Tilburgse kermiskoeken

Nog een aantal weken en de Tilburgse kermis gaat van start. Natuurlijk zal er ook de nodige aandacht besteed worden aan "200 Jaar Tilburg" op de Tilburgse kermis. Ook familie van Morkhoven van Fair & Fun laat zich niet onbetuigd om dit jubileum goed te vieren. Voor de Tilburgse kermis presenteren zij vanuit hun fraaie kraam Tilburgse kermiskoeken in de Tilburgse kleuren geel-blauw.

Godrie Spijkers, bron : www.fairfun.nl/

4 juni 2009

www.kermisvantoen.nl is springlevend

Eind oktober 2008 trok ik me terug uit www.kermisvantoen.nl om privé-redenen. Een site waarmee ik samenwerkte met Stichting Kermis Cultuur Nederland. De site ging over naar een andere webmaster, alleen kwam dat ook stil te liggen. In maart 2009 ben ik weer webmaster van www.kermisvantoen.nl geworden maar nu binnen de Stichting Kermis-Cultuur Nederland. Ik ben begonnen met de ombouw naar de huidige situatie. Aan de site zullen komende tijd nog aanpassingen plaatsvinden maar het belangrijkste is dat de site weer leeft met frequente updates. Delft, Hilvarenbeek en Egypte zijn de recente toevoegingen aan de site. En er zullen er zeker nog meer volgen. We gaan er voor.

Godrie Spijkers

3 juni 2009

Nieuwe eigenaar Happy Garden

Railbaan Happy Garden reist sinds kort onder een nieuwe eigenaar. Happy Garden reisde voorheen onder Greif-Castro en reist nu onder de familie Broux.

2 juni 2009

Dvd kermis Den Haag+Rotterdam

Bij kermisdvdshop is de vierde dvd van 2009 verschenen. He betreft de kermissen van Den Haag Centrum en Roterdam Schiehaven die plaatsvonden rond koninginnedag.

Bron : www.kermisdvdshop.nl

1 juni 2009

Topattracties voor Sinksenfoor

Als zaterdag de Sinksenfoor begint, zijn er al drie spectaculaire nieuwe attracties. Alleen de Stratosphere is er nog niet bij.

Alle attracties zijn al in opbouw, behalve de spectaculaire Stratosphere. Die staat nog bij de Nederlandse fabrikant voor de laatste veiligheidsaanpassingen. Antwerpen had gehoopt op de Belgische primeur voor de attractie, een zestig meter hoge mast met bovenin een uitzwierende kettingmolen.

Maar het is afwachten of dat lukt. “We hopen dat de Stratosphere over veertien dagen goedgekeurd is en de grens over mag. In één nacht kunnen we hem opstellen op de foor, dat is het probleem niet”, vertelt plaatsmeester Fred Azaert.

Naast de Stratosphere zijn er ook andere spectaculaire attracties die zaterdag al wel klaarstaan voor het publiek. De Giant Booster - voor het eerst op de Sinksenfoor - loodst mensen naar 52 meter hoogte om ze daar met 95 kilometer per uur rond te zwaaien. Ook nieuw is de Rio Rapidos, een wildwaterbaan van zestien meter hoog met ronddraaiende bootjes. “Meer een raftingbaan dan de klassieke wildwaterbaan”, weten de foorkramers.

Voor kinderen is er een opblaasbare kindermolen, de kindertagada. Die wordt speciaal voor de Sinksenfoor uit Valencia gehaald. Nieuw is verder ook dat je leuke nummerborden kunt laten maken met een eigen tekst erop. Vaste gasten als de Eclips, de Polyp, Deca Dance en de X-treme staan er ook weer. Op vrijdag vindt nog een laatste veiligheidscontrole plaats. “De attracties die niet aan onze eisen voldoen, zullen uiteraard niet opengaan”, zegt schepen Luc Bungeneers

De Sinksenfoor loopt dit jaar tot en met zondag 12 juli. “Dat betekent dat jongeren ook na hun examens nog rustig naar de foor kunnen gaan”, zegt Luc Bungeneers.

Het is dit jaar trouwens de veertigste editie op de Gedempte Zuiderdokken. Voor 1969 stond de Sinksenfoor op de Leien. Michel Follet schreef een boek over veertig jaar Sinksenfoor, en zal dat ook zelf verkopen in zijn eigen kraam.m de overlast voor de buurt te beperken, worden er buurttoezichters ingezet. “Zij zullen in ploegjes van twee tot drie personen in uniform patrouilleren op sluikstorten, geluidsoverlast en wildplassen”, zegt Joost Claessens, kabinetsmedewerker van Luc Bungeneers.

Behalve buurttoezichters in uniform, zullen er ook ploegen in burger patrouilleren. Net als vorig jaar staat er een mobiel politiekantoor op de Sinksenfoor.

Behalve op de Scheldekaaien (gratis), kunnen bezoekers ook parkeren aan het nieuwe gerechtsgebouw voor 1 euro per uur. Buurtbewoners kunnen 6 weken parkeren voor 35 euro.

Bron : www.Kermisvermaak.be / Gazet van Anetwerpen

Oudere berichten 2009

Back