www.hullygully.nl

 

www.hullygully.nl

NIEUWS JUNI 2010

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

30 juni 2010

Grote vechtpartij tijdens kermis in Goirle

GOIRLE - De politie had zaterdagavond de handen vol aan een vechtpartij tussen twee groepen jongeren op het kermisterrein in Goirle.

Een groep uit Tilburg en een groep uit Goirle raakte slaags bij de botsauto's. Aanleiding zou een klap zijn, die één van de jongeren uit Tilburg kreeg.

De vechtpartij onstond omstreeks 22 uur. Er waren ongeveer 20 jongeren bij betrokken. Toen de politie arriveerde, werd er echter niet meer gevochten. "Maar de sfeer was agressief", aldus een woordvoerster van de politie.

De politie is in Goirle gebleven om de jeugd uit elkaar te houden. Daar waren wapenstokken en twee honden voor nodig. Er reden ook surveillance-auto's rond. "Daarna is er niet meer gevochten en omstreeks half twee zijn we weer vertrokken", aldus de politiewoordvoerster.

Er zijn geen aanhoudingen verricht

Bron : Brabants Dagblad

29 juni 2010

Stoomcarrousels in Nederland

Hennie van Oers, de kermisdeskundige in Nederland, heeft een boek geschreven over de geschiedenis van de Stoomcarrousels in Nederland : "kermiscultuur uit een rijk verleden - stoomcarrousels in Nederland". Het boek beloofd een meesterwerk te worden en omvat de geschiedenis van de stoomcarrousel. Alle Nederlandse stoomcarrousels komen aan bod met uniek materiaal. Bert van Houten tekent voor de lay-out van het boek. Op de kermisexpo van Stichting Kermis-Cultuur van 16 t/m 25 juli in het Tilburgse Paleis-Raadhuis zal een drukproef in te zien zijn.

Godrie Spijkers - Stichting Kermiscultuur Nederland

28 juni 2010

Heikera houdt jaarlijkse Kermistoer

HEINO - De Heinose Fietstoerclub Heikera houdt zondag 4 juli de jaarlijkse Kermistoer. Traditiegetrouw valt de recreatieve toertocht samen met de kermis in Lierderholthuis.

De start en finish zijn bij dorpshuis De Kerkehoek aan de Kerkslagen te Lierderholthuis.

Toerleider Piet Simons heeft drie prachtige routes uitgezet. Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 30, 60 of 90 kilometer. Alle drie routes zijn voorzien van duidelijk zichtbare pijlen. De inschrijving van de 30 en 60 kilometer is tussen 9 en 12 uur, de deelnemers van de 90 kilometer kunnen van 8 tot 12 uur terecht voor inschrijving.

De eindcontrole is tot 16.30 uur.

Bron : de Stentor

27 juni 2010

Hully gully r.i.p.

Hully Gully 'de pannekoek' 1968-2010

Uit betrouwbare bron.

26 juni 2010

Orlando's Harry Potter Experience opent

The Wizarding World of Harry Potter at Universal Orlando Resort, Florida, opened its doors on June 18, attracting thousands of eager guests who began to queue up from 5:30am.

Bron en meer info : Interpark

25 juni 2010

Single presentatie en clipopnames Michel Exel in Preston Palace

Op zaterdag 26 juni presenteert Michel Exel zijn nieuwe single 'Vlam in de nacht'. Tijdens deze avond worden er video opnames gemaakt voor de bijbehorende clip. Kom tijdens het avondarrangement van 20.00 tot 01.00 uur lekker eten, drinken en swingen!

Michel Exel is een geboren almelo’er, een zanger in Hart en nieren. Vanavond brengt hij zijn nieuwe single 'Vlam in de nacht' ten gehore. En er worden opnames gemaakt voor zijn videoclip. Jij kunt erbij zijn en genieten van een avond vol leuke muziek en een spetterend optreden van Michel.

Bron : Preston Palace

24 juni 2010

Kermis Oostelbeers dag eerder van start

Dit weekend is het weer kermis in Oostelbeers! Hoewel de ruimte in de Kerkstraat beperkt is, kent Oostelbeers toch elk jaar weer een gezellige kermis. Dit jaar staan er onder meer de Autoscooter en de Time-machine, maar ook de ouderwetse kermisattracties zoals de draaimolen, de grijpkranen en de schiettent zijn weer present. Voor de lekkere trek kunt u terecht bij de kramen met oliebollen, vis en snoep. De kermis gaat dit jaar al op zaterdag 26 juni van start om 15.30 uur. De dorpsraad heeft hierom verzocht omdat er juist op zaterdag al verschillende activiteiten in en rondom het dorpsplein georganiseerd worden. De kermis duurt tot en met woensdag 30 juni 24.00 uur. Op maandagavond van 18.00 tot 20.00 uur is er speciaal voor de jeugd een optreden van Kabouter Plop. Wij wensen de inwoners van Oostelbeers en alle bezoekers een gezellige kermis toe.

Bron : Gemeente Oirschot

23 juni 2010

SON EN BREUGEL - De jaarlijkse kermis in het centrum van Son en Breugel kampt met tegenvallende bezoekersaantallen.

Zowel zaterdag als zondag viel er voor de exploitanten weinig te verdienen. Een rondje langs de kramen levert over het algemeen dezelfde woorden op; te koud, te duur, veel ouders met kinderen en wat jeugd met weinig geld.

De gebroeders Jagers van de rups zijn het er duidelijk over eens: "Als de grote attracties al niet veel volk trekken, dan zijn de kruimels voor ons ook schaars."

Bron : Eindhovens Dagblad

22 juni 2010

Foto : het oude Winterland Maastricht 2008-2009

22 juni 2010

Evenement 'Kerststad Maastricht 2010' voorlopig gegund

MAASTRICHT - Het winterevenement ‘Kerststad Maastricht 2010’ is succesvol aanbesteed. B&W van Maastricht heeft de organisatie voor het evenement op het Vrijthof voorlopig gegund aan het Maastrichtse bedrijf de Theater Technische Compagnie (TTC). Dit bedrijf heeft in het verleden succesvol de organisatie op zich genomen van de kermis in Weert en de begeleiding van grote concerten van bekende artiesten in met name Frankrijk. Na de wettelijk verplichte bezwarentermijn van 15 dagen zal deze voorlopige gunning worden omgezet in een definitieve gunning.

Limburgse Courant

21 juni 2010

Wildebeest geopend

World's longest water coaster opens

The epic Wildebeest water coaster has opened at Holiday World and Splashin' Safari in Santa Claus, Indiana, US.

Lees meer op : Interpark

20 juni 2010

Goodbye Twister

Attracties komen en attracties gaan. Dat laatste is het geval met de Twister van exploitant Donks. Deze attracties is verkocht naar het buiteland.

19 juni 2010

Ongeluk transport Wilde Muis-achtbaan

17.06.10 - KNÜLLWALD - Auf der Autobahn A7 hat es heute Morgen gegen 01.00 Uhr zwischen dem Parkplatz Pommer und wenige Kilometer vor der Anschlussstelle Homberg/Efze (Schwam-Eder-Kreis) einen folgenschweren Unfall mit drei Lkw gegeben. Dabei fielen Achterbahn-Wagen ("Wilde Maus") von einem Schausteller-Lkw und blockierten zeitweise zwei Fahrbahnen. Personenschaden entstand nach bisherigen Erkenntnissen zum Glück nicht.

Nach ersten polizeilichen Ermittlungen hatte ein mit einer Achterbahn beladener Schausteller-Lastzug aus Bonn wegen einer Reifenpanne auf dem Standstreifen angehalten. Der Fahrer eines mit Erdbeeren beladenen Kühlsattelzuges aus Mainz war aus bisher unbekannter Ursache von seinem Fahrstreifen nach rechts auf den Standstreifen abgekommen und hatte dort den Schausteller-Lastzug gerammt.

Teile der Achterbahn „Wilde Maus“ sowie diverse Karosserieteile der beiden Lkw verteilten sich dabei über den rechten Fahrstreifen und wurden dort von einem nachfolgenden Lkw aus Gütersloh überfahren. An allen drei beteiligten Lkw und deren Ladung, incl. Achterbahn, entstand nach bisherigen Schätzungen ein Schaden von ca. 230.000,- €.

Für die Bergungs- und Aufräumarbeiten bleibt der rechte Fahrstreifen bis auf weiteres gesperrt. Es kommt wg. des z. zT. vorherrschenden relativ geringen Verkehraufkommens zu keinen nennenswerten Behinderungen. Wegen der durch die Beschädigungen am Kühlfahrzeug unterbrochenen Kühlkette wurde durch den Fzg-Halter des Mainzer Sattelzuges ein Havariekommissar mit der Schadensbegutachtung und Entscheidung über die weitere Verwertbarkeit der geladenen 33 Paletten Erdbeeren beauftragt

Bron : Osthesen news

18 juni 2010

6 juni - AMSTERDAM - Een 14-jarige jongen is zondagochtend zwaargewond geraakt bij het afbouwen van een kermisattractie in Eefde. De tiener liep botbreuken en inwendig letsel op en is naar een ziekenhuis gebracht.

De jongen uit Apeldoorn hielp bij het afbreken van de wip en werd door de attractie van zijn ouders geraakt, meldt de politie.

Het ongeluk gebeurde op het kermisterrein aan de Schurinklaan. Het gevaarte bewoog plotseling zijwaarts en raakte de knul. Hoe dat kon gebeuren wordt door de Arbeidsinspectie onderzocht.

Bron : www.nu.nl

17 juni 2010

Kermis in den Hout gaat door

Dat meldt een woordvoerster van de gemeente Oosterhout. De toekomst van de kermis leek onlangs even onzeker. De gemeente kondigde aan dat zij de Vereniging van Eigenaren van de Houtse Heuvel geen bijdrage meer wilde betalen voor het gebruik van hun grond tijdens de kermis. Het bleef enige tijd onduidelijk of de eigenaren de Houtse Heuvel desondanks ter beschikking wilden stellen voor de kermis. Volgens de woordvoerster is nu overeenstemming bereikt. "De kermis gaat dit jaar in elk geval door, van 18 tot en met 21 september."

Bron : Bn/De Stem

16 juni 2010

Organisatie kermis Heeten kan terugzien op geslaagd weekeinde

Joke Solen - HEETEN - De kermisattracties draaien op volle toeren. De draaimolen gaat rond, de botsauto's kan de grote toeloop nauwelijks aan.

Bij de Pusher is het zelfs dringen geblazen. Het is mooi weer en gezellig druk tijdens de kermis in Heeten. Ook bij de kijk-en doe markt en het fraaie terras voor de feesttent. ,,Ontspannen en sfeervol, zegt Loeck Tomassen, voorzitter van de Oranjevereniging Heeten-Schoonheten die elk jaar tekent voor de organisatie. ,,Wij hebben hier in Heeten gewoon feest met tal van activiteiten die aanslaan bij de Heetenaren. Je ziet het aan de grote deelname bij de activiteiten en aan gezellige drukte in de dorpskern'', blikt hij tevreden terug.

Genieten was het ook voor de bewoners van de Stevenskamp tijdens het optreden van Dorus, alias Derk te Riet. Tomassen: ,,Voor de ouderen heel herkenbaar. Het was een geweldige avond. De mix van oud en jong bij elkaar voor de kaart –en pokerwedstrijden in de feesttent was ook een succes.

De derde editie van het bedrijvenuurtje staat volgend jaar ook weer op het feestprogramma. Tomassen: ,,De werknemers komen bij die gelegenheid met elkaar in contact. Volgend jaar gaan we daarin mogelijk een stapje verder door de verkiezing van de beste Heetense ondernemer op te nemen in het feestprogramma. Welke criteria we aan het ondernemerschap stellen moet nog bekeken worden.''

De kermiswandeltocht telde ruim 100 deelnemers. Over de primeur was Tomassen met dank aan de goede organisatie van twee fanatieke wandelaars Marcel en Cisca Logtenberg zeer tevreden. ,,Het was in alle opzichten top.'' Ook de de ATB-toertocht behoorde tot dat rijtje. Bestuurslid Maarten Jan Albers was voor de tweede keer deelnemer. ,,Vorig jaar deed ik mee op een geleende fiets, nu had ik zelf een nieuwe fiets. Er waren routes van 30- 50 km. Ik heb meegedaan aan de kortste route. Het was perfect, afwisselend en prachtig mooi om over smalle kronkelende paden te gaan. Iedereen die van een beetje fietsen houd kan mee doen."

Uitslagen viswedstrijd in de bergingsvijver Hordelman: Senioren: 1. Ben Scholten 1580 gram; 2.Jan Hiethaar 1010 gram; 3. Wim Hiethaar 830 gram. Jeugd: 1. Dominique Dijkman 98 cm; 2. Mattijn Brinkhof 57 cm; 3. Mark Bril 17 cm.

Bron : De Stentor

15 juni 2010

DVD Amsterdam Dam

Bij kermisdvdshopis onlangs weer een nieuwe kermisdvd verschenen. Deze keer staat de koninginnekermis van Amsterdam 2010 centraal.

Bron : Kermisdvdshop.

14 juni 2010

WK In Preston Palace

Nederland speelt vandaag, 14 juni, zijn eerste wedstrijd in de Wereldkampioenschap voetbal. Ook Preston Palace (met indoor-kermis) houdt een Wk actie getuige hun nieuwsbrief : "Kom naar Preston Palace met véél korting! Het is altijd raak met de WK-korting van Preston Palace. Reserveer uw hotelarrangement vóór 11 juli 2010 en u betaalt geen online reserveringskosten. U ontvangt dus maar liefst € 10,- korting per reservering! Geldig voor alle hotelarrangementen, ongeacht aankomstdatum! Daarnaast ontvangt u bij een dag- of avondarrangement maar liefst €5,- euro korting p.p.! Reserveer online met actiecode WK2010 en beleef het ultieme WK gevoel! Kom dus naar Preston Palace en bekijk de wedstrijden op een groot scherm onder het genot van heerlijke buffetten en drankjes (all-in)!"

Bron : Nieuwsbrief Preston Palace

13 juni 2010

Keldonk is klaar voor weekend kermis

KELDONK – Het is weer kermis in keldonk! Vandaag (vrijdag, 18.00 uur) opent de kermis ; tot en met maandag kan jong en oud zich vermaken in het centrum van het Veghelse kerkdorp.

Naast de gebruikelijke attracties (Autoscooter, Rups, Eendjes, Lijntrek, Snoepkraam, Aqua Blasta, Draaimolen en Pusher schuivenspel) zijn er diverse activiteiten op poten gezet. Vrijdag is de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd voor de kleinere jeugd: om 19:00 uur. In café De Oude school is er die avond een feestavond, waarop zanger Marcel Janssen de oudere jeugd vermaakt. Zaterdagmiddag start om 13.30 uur het straattekenen. Daarna wordt de pannakooi opgebouwd. Om 16.00 uur is het aan de jeugd tot en met 14 jaar. Vanaf 19.00 uur kunnen de ouderen strijden om de titel ‘Pannakampioen 2010’. Het avondprogramma van De Oude School bestaat uit een live optreden van Third Half. Zondagmiddag omstreeks 13.30 uur vertoont Bende Bè de Band haar muzikale kunsten; bezoekers krijgen dan gratis koffie bij De Oude School. Daarna vindt het koningsschieten plaats. Geert Kuijpers verdedigt dan zijn titel. ’s Avonds doet dj Ronnie De Oude School op zijn grondvesten schudden… Maandagmiddag is het uiteraard tijd voor het WK voetbal: de wedstrijd Nederland-Denemarken is dan op groot scherm te zien in De Oude School. Tegen het begin van de avond is clown Meneer Malloot er om de kleinsten te vermaken. Daarna neemt dj Ronnie het weer over. Meneer Malloot is maandag om 19.00 uur op de kermis te bezoeken. Hij schminkt daar onder andere de kinderen en deelt ballonnenfiguren uit. Tussen 20.30 en 21.00 uur leidt hij een loterij voor kinderen, waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Ook is dit jaar ‘t Visboerinneke weer aanwezig: op zaterdag, zondag en maandag.

Bron : Kliknieuws

12 juni 2010

Vaderdag verwendag bij attractiepark Toverland

Attractiepark Toverland biedt op zondag 20 juni 2010 de gelegenheid om vaders een heerlijke verwendag te laten beleven.

Geniet van bijzondere voertuigen, magische massages en diverse speciaalbieren. Proef van vers bereide tapas, neem deel aan de WK-vossenjacht of wordt verkozen tot ‘Vader van de dag’ en win een prijs met vier wielen…

Op zondag 20 juni 2010 zijn er in Attractiepark Toverland volop verwenactiviteiten voor vaders.

Sim sa la Bolide - Voor de liefhebbers zijn er in het park wel heel bijzondere voertuigen te bewonderen. Op het entreeplein wachten indrukwekkende legertrucks en oldtimers de vaders op en in het park kan men kennismaken met diverse Mercedes-Benz modellen en de Nederlandse 4-mans bobslee van de Olympische Winterspelen. Om even lekker bij weg te dromen..

Sim sa la stoer; Tijdens de Vaderdag Verwendag zal een ‘Vader van de Dag’ verkiezing plaatsvinden. De gelukkige winnaar mag zijn auto een weekend verruilen voor een heuse Mercedes-Benz C-Klasse, welke beschikbaar wordt gesteld door EMA Mercedes-Benz Venlo.

Heerlijke massages Op deze speciale dag zullen massage-experts aanwezig zijn, die de aanwezige vaders graag extra aandacht geven. Want… een heerlijke nek- of gezichtsmassage mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de Vaderdag Verwendag bij Toverland!

Sim sa la Proeverij - Ook is er tijdens de Vaderdag Verwendag een uitgebreid assortiment aan speciaalbieren aanwezig. Geniet van de smaken Avondrood en Zonnestraal óf laat je zintuigen betoveren door vers bereide tapas die de gehele dag geserveerd worden.. Ook zullen diverse lekkernijen, welke gemaakt zijn van verse streekproducten, niet ontbreken!

WK activiteiten - FC Robinstijn, een stichting die voetbalgerelateerde kinderwensen vervult, verzorgt tijdens de Vaderdag Verwendag een aantal uitdagende WK activiteiten. Gedurende de dag zal er in het park een heuse WK-vossenjacht plaatsvinden, waarbij 11 personen met voetbalshirts die daadwerkelijk gedragen zijn door spelers van het Nederlands Elftal in de periode 1988-2008 gevonden dienen te worden. Daarnaast kan vader ‘schieten op de stropdas’ en maakt deze kans op een heus Nederlands Elftal shirt.

Volop vermaak - Terwijl papa in het middelpunt van de belangstelling staat, kunnen ook mama en de kinderen zich volop vermaken en uitleven. Al het spetterende attractieplezier in Toverland staat garant voor een sim sa la tastisch dagje uit! Attractiepark Toverland is geopend tussen 10.00 en 18.00 uur, de Vaderdagactiviteiten vinden plaats tussen 12.00 – 17.00 uur. Op deze Vaderdag Verwendag gelden de reguliere entreeprijzen, deelname aan de Vaderdagactiviteiten is kosteloos.

Bron : Persbericht Attractiepark Toverland

11 juni 2010

Druk programma op Keldonkse kermis

De kermis in Keldonk gaat vrijdag van start. Zaterdag is er een Panna voetbaltoernooi.

In de Oude School worden gedurende de kermisdagen diverse activiteiten gehouden. Volkszanger Marcel Janssen, de band Third Half en Bende Be de Band zullen hier optreden. DJ Ronny zal de muziek verzorgen. Ook kan op maandag naar het WK voetbal worden gekeken.

Clown Mallood zal maandag de kinderen vermaken op de kermis.

Bron : Kontakt FM

10 juni 2010

Gunningen Kermis Berkel-Enschot 2010

Van 19 tot en met 22 juni wordt er weer volop kermis gevierd in Berkel-Enschot. Verwacht worden : X-Factory (M Boesveld), Lucky Duck (VOF te Braak van Ingen), Visverkoop (de Raden & zoon), Gebakkraam (de Raden & Zoon), Autoscooter (VOF Eckelboom), Pusher (VOF van Griensven), Suikerspin (VOF Haitjema Geerdsema vof), Familieachtbaan (Vof Hendriks), Snelheidsmolen (B. Mobron), Nougat-Suikerwerken (H. Pullens), Aquablasta (J. Pullens Jr.), Funny Flight (M. Scheepers), Babysport (J. Stuy), Bussensport (Jm Terpstra), Lijntrekspel (Jm Terpstra), Pony rijden (Vof Trommelen), Cranes (Vader), Polyp (A.v.d. Veen) en Schietkraam (Witte)

Met dank aan kermisteam gemeente Tilburg.

9 Juni

Huracan.

Terwijl de Efteling hard werkt om een nieuwe achtbaan te presenteren is ook belantis bezig met een nieuwe achtbaan met de naam Huracan.

" Premiere für Mega-Achterbahn "HURACAN" am 26. Juni"

LEIPZIG, 4. Juni 2010. Der Aufbau erfolgte in Rekordzeit, jetzt steht das Datum für die Eröffnung fest: Am 26. Juni feiert BELANTIS die Premiere der größten Neuattraktion des Jahres unter allen 75 deutschen Freizeitparks. Zum Start der Mega-Achterbahn ?HURACAN" verlängert der Freizeitpark seine Öffnungszeiten in den ersten vierzehn Tagen der Sommerferien bis 20 Uhr. Der Ticketvorverkauf begann am 2.Juni mit einem Preisvorteil von 20 Prozent.

Bron : www.kirmes.me

8 Juni

Kermis Son en Breugel

De kermis in het centrum van Son is dit jaar van vrijdag 18 juni tot en met dinsdag 22 juni op het Raadhuisplein, Kerkplein en een deel van de Nieuwstraat. Op vrijdagmiddag 18 juni wordt de kermis om 16.00 uur officieel geopend door wethouder John Frenken.

De organisatie is er in geslaagd om 23 attracties in huis te halen waarmee het jonge en oude publiek zich prima kan vermaken. Spectaculaire attracties als de booster en de sky shooter zullen voor veel mensen een uitdaging zijn om te trotseren.

Voor verder vermaak is er bovendien op maandag 21 juni vanaf 19.00 uur clown Desalles op de kermis aanwezig. Op dinsdag 22 juni vindt om 18.30 uur een vrolijke kabouter show plaats en om 19.30 uur de Meet and Greet met de vrolijke kabouters.

Bron : Gemeente Son en Breugel

7 Juni

Man aangehouden voor vernieling kassaraam kermis

Rheden, 31-05-2010 - De politie heeft zondagavond 30 mei omstreeks zeven uur een 46-jarige man uit Rheden aangehouden op verdenking van vernieling. De man zou na onenigheid over toegangsmuntjes een kassaruit van een attractie op de kermis in Rheden hebben kapot geslagen. De verdachte verzette zich tegen zijn aanhouding, maar werd uiteindelijk toch naar het politiebureau gebracht. Hij is na verhoor later die avond weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Bron : www.politie.nl

6 Juni

Stichting Kermis-Cultuur presenteert kermis op stoom

Stichting Kermis-Cultuur organiseert, op verzoek van de gemeente Tilburg, een kermisexpositie tijdens de Tilburgse Kermis van 16 t/m 25 juli. Het thema van dit jaar is “kermis op stoom”. Tientallen miniaturen, attributen en foto’s brengen het rijke stoomverleden weer tot leven. Door middel van miniatuurattracties, foto’s en andere materialen wordt teruggegaan naar een tijd waar elektriciteit nog geen rol speelde. Een tijd waarin de mechanische kermisattracties draaiden door middel van stoomkracht. De stoomkracht werd opgewekt door dampende stoommachine.

Lang voordat de elektriciteit zijn intrede deed werden de attracties aangedreven door mankracht en paardenkracht. De uitvinding van de stoommachine zorgde voor een revolutie in de wereld en zo ook op de kermis. Grote stoommachines zorgden voor de aandrijving van carrousels en andere mechanische attracties. Stoom is tegenwoordig niet meer op de kermis te vinden. Ook de bekende stoomcarrousel in de Efteling werkt al lang niet meer op stoom maar op stroom.

Stichting Kermis-Cultuur bestuurslid Hennie van Oers legt de laatste hand aan een boek over stoomcarrousels. Stichting Kermis-Cultuur hoopt dit boek, onder voorbehoud, tijdens de kermisexpositie te kunnen presenteren aan het publiek. Als het boek niet op tijd gereed is zal dit boek op een later tijdstip gepresenteerd gaan worden. Hennie van Oers beschrijft in zijn boek uitgebreid de rijke geschiedenis van de stoomcarrousels op de kermissen. De geschiedenis van de beroemde stoomcarrousels van de familie Xhaflaire, Tewe, Janvier, Benner, Wolfs, Vincken, Roels en Sipkema en vele anderen komen aan bod in dit boek. Bert van Houten tekent voor de lay-out van het boek.

De expositie in Tilburg vindt plaats in het Paleis-Raadhuis van de gemeente Tilburg nabij de Nostalgische kermis. Vrijdagmiddag 16 juli om 17.00 uur is de officiële opening van de Kermisexpo. De expositie is daarna tot met zondag 25 juli elke dag voor iedereen gratis te bezoeken van 13.00 tot 23.00 uur.

Tijdens de officiële opening zal bekend worden gemaakt wie de inmiddels bekende Piet Maes prijs zal krijgen. Deze prijs wordt voor de vijfde maal uitgereikt. De Piet Maes prijs wordt uitgereikt aan een persoon die de kermis een warm hart toedraagt en zich inzet voor het kermisgebeuren.

Basisschool Helen Parkhust uit Tilburg vierde op 1 april haar 25 jarige jubileum. Tijdens de feestweek werden er door de leerlingen van deze school kermismodellen gebouwd in een wedstrijd. De drie winnende modellen zijn te zien zijn op de kermisexpo van Stichting Kermis-Cultuur. De winnende modellen zijn een zweefmolen (groep 3), de botsauto’s (groep 3) en het reuzenrad (groep 7).

In het Tilburgse Paleis-Raadhuis waar de kermisexpositie wordt gehouden is ook Vincents Tekenlokaal gevestigd. Vincents Tekenlokaal is open van 13.00-16.00 van dinsdag tot en met zondag. De entree van Vincents Tekenlokaal is twee euro.

Voor meer informatie over Stichting Kermis-Cultuur en de expo kunt u kijken op onze web sites www.kermiscultuur.nl en www.kermisvantoen.nl

In de nieuwsbrief van juli zal uitgebreid ingegaan worden op de kermisexpositie. Elke maand wordt er door onze Stichting een nieuwsbrief uitgegeven. Als u deze nieuwsbrief wilt ontvangen kunt u zich aanmelden per e-mail via e-mail-adres webmaster@kermisvantoen.eu.

Stichting Kermis-Cultuur hoopt op veel bezoekers op de Expo 2010 en wenst iedereen heel veel plezier op de kermisexpo en op de Tilburgse kermis.

Bron : Stichting Kermis-Cultuur Nederland.

5 Juni

Booster en Sky Shooter naar kermis Son

SON EN BREUGEL - De kermis in het centrum van Son is dit jaar van vrijdag 18 tot en met dinsdag 22 juni op het Raadhuisplein, Kerkplein en een deel van de Nieuwstraat. De kermis wordt vrijdagmiddag om 16.00 uur officieel geopend door wethouder John Frenken. De organisatie is er in geslaagd om 23 attracties in huis te halen voor zowel het jonge als oude publiek. En de echte waaghalzen kunnen zich uitleven in attracties als de Booster en de Sky Shooter. Voor verder vermaak is op maandag 21 juni vanaf 19.00 uur clown Desalles op de kermis aanwezig. Op dinsdag 22 juni vindt er om 18.30 uur een vrolijke kabouter show plaats en om 19.30 uur een Meet and Greet met de vrolijke kabouters. De kermis is 18 juni geopend van 15.30 tot 1.00 uur, 19 juni van 13.00 tot 1.00 uur en van 20 tot en met 22 juni van 13.00 tot 23.00 uur.

Bron : Kliknieuws

4 Juni

Burgemeester roept op tot drankmatiging tijdens kermis

De naderende kermis in Opmeer is voor burgemeester Gert Jan Nijpels aanleiding om aan de inwoners van de gemeente een open brief te schrijven waarin hij oproept om het drankgebruik binnen de perken te houden, meldt het Dagblad voor West-Friesland. Eerder werd Opmeer in een onderzoek van de GGD genoemd als een van de twee West-Friese gemeenten waar het drankprobleem onder de jeugd het grootst is. In de brief heeft de burgemeester het ook over de kermisborrel. Hij zegt niet te willen tornen aan deze West-Friese traditie maar merkt op dat de kermisborrel de laatste jaren niet meer de veilige en gezellige ontmoetingsplaats is, die het hoort te zijn. Daarnaast roept hij ouders en opvoeders op om zich te houden aan de regels en kinderen onder de zestien geen drank te schenken en zelf het goede voorbeeld te geven.

Noord-Hollands Dagblad

3 Juni

Kermis niet privatisren

's-HERTOGENBOSCH - Steeds meer gemeenten komen terug van het besluit om de kermis in hun gemeente te privatiseren en die zelf terug te draaien als ze dat al hebben gedaan. De kermis in Bergen op Zoom blijft in handen van de gemeente. Dat is goed nieuws voor de kermisexploitanten, die vanaf het begin tegen privatisering waren. De exploitanten vreesden dat verschillende attracties dan geen gelijke kansen zouden krijgen. Ook Maastricht en Den Bosch zijn de afgelopen jaren op hun besluiten tot privatisering teruggekomen. ‘Gemeenten denken door uitbesteding te kunnen besparen op de uren die zij kwijt zijn aan het uitgeven van vergunningen, het toezicht houden op het terrein en dergelijke. Maar per saldo levert het geen bezuiniging op, want die taken behoren ook bij privatisering aan de gemeente toe.’

Bron : Den Bosch Nieuws

2 Juni

Preston Palace Prijzencircus groot succes

Zaterdag 29 mei was het eindelijk zover. Het was tijd om de lucht in te gaan. De prijswinnaars werden getrakteerd op een helikoptervlucht bij de Koperen Hoogte. Men had deze prijs gewonnen via een online reservering op de nieuwe website van het all-in hotel Preston Palace.

Persoonlijk

De winnaars die uit heel Nederland naar de Koperen Hoogte waren afgereisd werden vriendelijk ontvangen op deze super locatie van Hennie van der Most. De ludieke zakenman was overigens zelf aanwezig om de winnaars persoonlijk te feliciteren. De gasten vlogen direct vanaf het terrein van de Koperen Hoogte voor een 20 minuten durende vlucht. Met een snelheid van maar liefst 200 kilometer per uur en een hoogte tussen de 150 en 500 meter vloog de helikopter diverse malen boven het luchtruim van de Koperen Hoogte. Alle gasten waren diep onder de indruk van deze ludieke traktatie van Preston Palace. De complimenten waren dan ook niet van de lucht!

Compleet

Het bleef niet bij een helikoptervlucht. Tijdens een rondleiding nam men een kijkje achter de schermen Iedereen was niet alleen aangenaam verrast door de overweldigende luxe van de Koperen Hoogte, maar des te meer door het vriendelijke personeel en toegankelijkheid van deze viersterren locatie. ‘Hier is iedereen van harte welkom!’ riep een gast uit Rotterdam. De dag werd heerlijk afgesloten met een hapje en een drankje. Er was zelfs een goochelaar die voor veel vertier zorgde.

Online

Online reserveren blijft aantrekkelijk. Niet alleen wegens het gemak en lage reserveringskosten, maar ook vanwege de kans op grote prijzen. Ook in 2011 worden er weer winnaars verwend met een compleet verzorgde dag op een locatie Van der Most. Met het afsluiten van deze eerste succesvolle dag is het Preston Palace Prijzencircus namelijk een feit.

Bron : Persbericht Preston Palace

1 Juni

Meer attracties op kermis Nijnsel

NIJNSEL – In het centrum van Nijnsel is het op 12, 13, 14 en 15 juni weer kermis! Er is van alles te zien, te doen én te horen, want er zijn, naast de kermisattracties, optredens van verschillende muziekgezelschappen. De kermis op zich is groter dan vorig jaar: er staan geen vijf, maar acht attracties. Nieuw is ook de kindermarkt.

Bron : Kliknieuws

Oudere berichten

Back