www.hullygully.nl

 

www.hullygully.nl

NIEUWS JUNI 2011

30 juni 2011

Kermis in Ermelo

Van woensdag 30 juni tot en met zaterdag 9 juli heeft iedereen de gelegenheid weer eens lekker ouderwets te genieten van de kermis, met diverse attracties een ouderwets gezellige draaimolen en botsauto's.

Een gedeelte van de parkeerplaats op het marktplein in deze periode afgesloten. De markt wordt dinsdag 5 juli verplaatst naar de Burgemeester Langmanstraat.

Bron : Gemeente Ermelo

29 juni 2011

Q-music the party

The Party van Q-music komt weer naar Preston Palace op zaterdag 10 september 2011.

Van 20.00 uur tot 01.00 uur lekker eten, drinken en swingen! Q-music geeft, als een van de populairste radiostations van Nederland, dagelijks vele luisteraars een positief gevoel. Met the Party creeren we datzelfde gevoel. Met goede muziek, enthousiaste deejays en het Foute uur live op locatie barst het feest gegarandeerd los.

Bron : Nieuwsbrief Preston palace

28 juni 2011

Kunststof glas blijft tijdens kermis Veldhoven

VELDHOVEN - Bezoekers van kermissen in Veldhoven moeten nog zeker tot en met 2013 bier en andere drank uit kunststof glazen drinken. Deze maatregel, een proef die het afgelopen jaar werd gehouden, blijft nog zeker drie jaar van kracht. Dat blijkt uit een evaluatie van de kermissen in 2010.

Bron : Eindhovens Dagblad

27 juni 2011

Preston Palace steutn Nationaal Fonds Kinderhulp

ALMELO - Brenda de Jong van Nationaal Fonds Kinderhulp was in Preston Palace om de cheque van maar liefst 750 euro persoonlijk in ontvangst te nemen. Dit bedrag is verzameld tijdens de openingsactie Gratis ontbijten voor het goede doel in Gasterij de Boekerie. Het nieuwe Grand cafe van Preston Palace, waar iedereen van harte welkom is voor een heerlijk ontbijt, brunch, lunch of kopje koffie op het gezellige tuinterras. Wandel eens binnen en laat u verrassen. De ontbijt-/brunchactie van zondag 5 juni werd georganiseerd door Preston Palace. Heerlijk eten en een goed doel steunen, een prima initiatief waar vele bezoekers uit Almelo en omstreken op af kwamen. Het was hartverwarmend dat iedereen Nationaal Fonds Kinderhulp een warm hart toedraagt. Zelfs de bakker stelde de broodjes beschikbaar, over een warme bakker gesproken! Elke gast diende een minimaal bedrag van 2 euro per persoon te doneren, echter er werd veel meer en gul gegeven. Preston Palace heeft het eindbedrag verhoogd naar een mooi rond bedrag van 750 euro. Een mooi bedrag voor een beetje gewoon geluk voor de kinderen van Nationaal Fonds Kinderhulp. Tevens is het bord Vriend van Nationaal Fonds Kinderhulp uitgereikt aan Preston Palace. Deze zal binnenkort op de entree van het hotel prijken en is Preston Palace officieel Vriend van Kinderhulp.

Bron : Persbericht Preston Palace

27 juni 2011

Summer Party in Preston Palace

ALMELO - De zomer van 2011 krijgt een extra dimensie tijdens de Summer Party op zaterdag 16 en zondag 17 juli in het Almelose all-inclusive hotel en uitgaanscentrum. Beleef het ultieme zomergevoel met heerlijke cocktails, zonnige hapjes, een strandje met een mooi terras in een zomerse setting. Naast een tropische bar met cocktails en smoothies, een dj met steelband is er voor de kinderen ook volop vermaak. Er wordt een klein strandje gecreeerd werd en het vrolijke animatieteam zorgt voor veel gezelligheid. Kortom, jong en oud beleven het ultieme zomergevoel tijdens de Summer Party.

Mooiste outfit wint prijs - De gasten maken het feest en de gezelligheid. Vandaar dat de bezoeker met de mooiste zomer outfit wordt beloond met een prachtige prijs. De winnaar ontvangt een a la carte diner in de sfeervolle Bistro of het gezellige kiprestaurant de Piri Piri voor maar liefst vier personen. De Summer Party is op zaterdag 16 juli en zondag 17 juli van 12.00 uur tot 21.00 uur. Reserveren via 0546-542121 of www.prestonpalace.nl

Bron : Persbericht Preston Palace

26 juni 2011

Kermis in Eefsele

EEFSELE - Op 8, 9 en 10 juli wordt in Eefsele de jaarlijkse kermis gehouden. De voorbereidingen zijn weer in volle gang. De locatie ligt er nog niet op en top bij, maar daar wordt hard aan gewerkt. Met nog een paar regenbuitjes voor de boeg, hoopt men dat er tijdens de kermis een mooie grasmat rondom de feesttent ligt. Het nieuwe onderkomen voor de container is bijna klaar, later in het jaar zal deze geopend worden. De saamhorigheid in Eefsele is nog springlevend is. Dat gevoel wil men met de kermis ook uitdragen. Want alleen als de gehele gemeenschap meedoet, blijft de kermis nog jaren springlevend. Er is natuurlijk het vogelschieten, er wordt een volleybalwedstrijd gespeeld, veel muziek en ook de kinderen worden niet vergeten. Wilt u meer weten dan kunt u informatie vinden op www.eefsele.nl.

Bron : www.eefsele.nl

26 juni 2011

Ringsteken bij Harmonie kermis Oosterblokker

OOSTERBLOKKER - Dit jaar staat de zondagmiddag van de kermis in Oosterblokker in het teken van de ringsteekwedstrijden. Dit sportieve evenement wordt kermiszondag 26 juni gehouden en dit jaar voor de 20e keer georganiseerd! Het bestuur en vrijwilligers hebben weer hun uiterste best gedaan om het evenement tot een succes te maken. De middag wordt geopend met een rondrit van alle deelnemers door en over de Oosterblokker. Deze start om 13.00 uur. Om 14.00 uur beginnen de eigenlijke wedstrijden. Om 15.30 uur zal carnavalsvereniging De Blockeniers als prominent op de bok plaats nemen en hun steek kunsten laten zien. Om ca. 16.30 uur zijn de laatste ronden en prijstoekenningen. De uitreiking van de prijzen zal plaatsvinden in cafe De Harmonie om 18.30 uur. Via deze weg wil de organisatie kenbaar maken dat zij op zoek zijn naar nieuwe bestuursleden en vrijwilligers. Als zich geen nieuwe gegadigden aanmelden is dit het laatste jaar dat er ringsteken is tijdens de kermiszondag!

Bron : Dichtbij.

25 juni 2011

City of Fun

City of Fun het veelbesproken reizende pretpark is inmiddels ook weer afgelopen Zelfs een leek kon zien dat de toeschouwers aantallen tegenvielen en voor een kermisbezoek meer nodig is dan alleen enkele mega attracties en een totaalprijs. Maar dat is de organisatie waarschijnlijk ook niet ontgaan Helaas is op de diverse kermisfora veel onzin en halve waarheden verschenen, iedereen vond het nodig er berekeningen op los te laten die van geen kant klopte. Ook waren er diverse leden zogenaamd in gesprek met de diverse exploitanten en kwamen met de meest vreemde verhalen , waar menig exploitant van in de lach schoot Wel is het nu zo dat geen enkele exploitant de diverse fora echt serieus neemt.

Bron : Nieuwsbrief Fango kermisfoto 24 juni .

24 Juni 2011

Holzfallerfest Tripsdrill

SO. 26.06.: HOLZFaLLERFEST MIT WELTREKORDVERSUCH

Bron : Nieuwsbericht Tripsdrill

23 Juni 2011

De Krakenracer

ProSlide debuts KrakenRACER in Florida

The ribbon has been cut on the worlds first KrakenRACER water ride at Rapids Water Park in West Palm Beach, FLorida, US.

Bron : Interpark.

22 Juni 2011

Tilburgse kermisonderscheidingen voor Henk Krol en Bert van Houten

Henk Krol (oprichter Gaykrant) en Bert van Houten (vice-voorzitter Stichting Kermis- Cultuur) hebben een Tilburgse kermisonderscheiding ontvangen van burgemeester Peter Noordanus. Met de kermispenning eert en bedankt de gemeente Tilburg personen die hebben bijgedragen aan de positieve ontwikkeling van de Tilburgse Kermis Henk Krol en Bert van Houten werden tijdens de officiele kermispresentatie op 16 juni verrast met de Tilburgse kermisonderscheiding. Burgemeester Noordanus: "De Tilburgse Kermis is een bijzonder evenement door de inzet van velen. Veel van de mensen die zich dienstbaar maken voor de Tilburgse Kermis blijven op de achtergrond. Als de kermisstad van Nederland zijn wij het aan onze stand verplicht om deze mensen te eren en te bedanken. Vandaar dat wij de onderscheidingen uitreiken aan Henk Krol en Bert van Houten."

De Tilburger Henk Krol (geboren in 1950) krijgt de kermisonderscheiding voor zijn bijdrage aan Roze Maandag en voor zijn strijd voor homo-emancipatie en tolerantie in Nederland en daarbuiten. Hij richtte in 1979 de Gaykrant op en door zijn vele optredens in de media heeft hij de homogemeenschap een eigen gezicht en een stem gegeven. Krol was betrokken bij het ontstaan van Roze Maandag in 1990. Bert van Houten is vice-voorzitter van de Stichting Kermis-Cultuur. Hij organiseert, samen met vele vrijwilligers, voor de tiende maal de kermisexpositie in het Tilburgse Paleis- Raadhuis.

Roze Maandag - Roze Maandag viert dit jaar het twintigjarig bestaan. Het thema voor dit jubileumjaar is 'Happy Gay Day' en de organisatie zet een fantastisch feest neer voor een binnenstad bomvol mensen uit binnen- en buitenland. Karin Bloemen doet de officielele opening op 25 juli in de Bierhal. De Nederlands Spoorwegen trekken alles uit de kast om alle feestgangers op tijd in (en uit) Tilburg te krijgen. 's Ochtends vroeg vertrekt er een speciale Roze Maandag-trein vanuit station Den Haag. Aangekomen in Tilburg vertrekken duizenden mensen in (roze) karavaan naar de Bierhal. Wethouder Joost Moller (kermiszaken): "Tilburg is aangesloten op het nachtnet van de NS, dus het feest kan op de vrijdagen en zaterdagen en als extra dag op Roze Maandag, tot in de late uurtjes doorgaan. Ik verwacht weer honderdduizenden bezoekers." Tilburgse Kermis

De Tilburgse Kermis is de grootste kermis van de Benelux en het tweede publieksevenement van Nederland met ongeveer een miljoen bezoekers. Het kermisterrein is gesitueerd in de Tilburgse binnenstad en is enkele kilometers groot. De Tilburgse Kermis 2011 duurt van 22 tot en met 31 juli. Op dinsdag, woensdag en donderdag gelden tussen 13.00 en 18.00 uur maximum ritprijzen. Op de zaterdagen is de kermis tot 02.00 uur geopend, de andere dagen tot 01.00 uur, met uitzondering van 31 juli (23.00 uur). De themadagen zijn: 100% NL zaterdag (23 juli), Roze Maandag (25 juli) en Gehandicaptendag (26 juli). Kermis FM doet ook in 2011 vanuit de studio op het kermisterrein verslag van de kermisweek.

Bron : Persbericht Gemeente Tilburg

21 Juni 2011

DVD City Of Fun

Bij Kermisdvdshop is weer een nieuwe dvd verschenen. Deze keer een dvd over City of Fun Amsterdam.

Bron : Kermisdvdshop

20 Juni 2011

Tagada Lainez

Op de kermis van Opglabbeek was een premiere. De familie Lainez presenteerde voor het eerst de Tagada. Dit exemplaar was voorheen in Griekenland te zien. Het Italiaanse Pama Rides heeft de attractie gebouwd. De attractie is komende tijd te zien i.o. , Diksmuide, Veurne, Tongeren en Hasselt. Alain Andries stuurde foto's van deze attractie naar deze site

Bron : Alain Andries

19 Juni 2011

Miniatuurkermis in Etten-Leur

Tijdens de zomerkermis van Etten-Leur is er in Cafe-Restaurant het Witte Paard aan de Oude Bredaseweg 15 een miniatuurkermis. Modellen van Hans Snoek, Max van de Wouw en Jan de Graaf zullen tentoongesteld zijn.

Bron : Hans Meesters

18 Juni 2011

Tiende keer kermisexpo

Dit jaar organiseert Stichting Kermis-Cultuur de kermisexpo voor de tiende keer! De eerste twee exposities waren in een voormalig bankgebouw op de Heuvel, vervolgens twee kermisexposities in de fietsenkelder van de Katterug en vervolgens zes jaar aaneen in het historische Paleis-Raadhuis. Reden genoeg om komende expositie te benoemen als Jubileum expo. De expositie omvat twee etages met natuurlijk veel modellen, foto's en attributen. Organisator Bert van Houten heeft voor zijn verrichte werkzaamheden een kermisonderscheiding van de gemeente Tilburg gekregen.

Bron : De Tilburgse Kermis

17 Juni 2011

Bert van Houten en Henk Krol onderscheiden door Gemeente Tilburg

Vice-voorzitter Stichting Kermis-Cultuur Bert van Houten onderscheiden

Tijdens de kick-off van de Tilburgse kermis had burgemeester Noordanus een speciale verrassing. Burgemeester Noordanus reikte twee kermisonderscheidingen uit tijdens de perspresentatie van de komende Tilburgse kermisexpositie.

Vicevoorzitter Bert van Houten van Stichting Kermis-Cultuur werd verrast met een van deze twee onderscheidingen. Bert organiseert de jubileumexpositie tijdens de Tilburgse Kermis in het Paleis-Raadhuis. Bert was ook bij de negen vorige exposities betrokken.

Naast Bert van Houten kreeg ook de bekende Nederlander Henk Krol de kermisonderscheiding. Dit voor zijn inzet voor de emancipatie van gays en voor zijn bijdrage aan het ontstaan van de roze maandag.

Bert was erg verrast met de onderscheiding. Bert gaf tijdens de bijeenkomst ook uitleg over de expositie. Hij gaat er naar eigen zeggen voor 120% voor om samen met zijn 22 medewerkers er voor te zorgen dat er een hele mooie kermisexpositie komt. Iedereen is welkom op deze expositie. De expositie is gratis te bezoeken tijdens de Tilburgse kermis.

Alle medewerkers van de komende expositie feliciteren Bert met zijn verdiende kermisonderscheiding ! We gaan er 23 keer 120% voor.

Bron : Extra Nieuwsbrief Stichting Kermis-Cultuur Nederland

16 Juni 2011

Eerste teken Tilburgse Kermis 2011

Op 22 juli bartst de Tilburgse kermis weer in alle hevigheid los. Op 15 juni is het in het straatbeeld al zichtbaar dat de TIlburgse kermis er aan komt met dit bord.

15 Juni 2011

Kermis in Mariahout

Kermis in Mariahout

MARIAHOUT - In het weekend van 18 juni is het weer zover! Dan start de eerste Laarbeekse kermis van het seizoen, en wel in Mariahout. Dan is er volop vertier en gezelligheid te vinden op het Oranjeplein in Mariahout. Opgesteld staan de botsautos, draaimolen, grijpkranen, schiettent, babyflug, lunapark, touwtje trekken en eendjesvissen. En natuurlijk wordt de inwendige mens niet vergeten omdat de gebakkraam, viskraam en suiker- en nougatwagen ook dit jaar weer aanwezig zijn.

Opening met verloting tegoedbonnen - De opening vindt dit jaar plaats op zaterdag 18 juni 2011. De wethouder kermiszaken, wethouder Theodoor Biemans, zal zaterdag om 15.00 uur de kermis officieel openen. De wethouder verloot dan tien enveloppen met daarin een tegoedbon voor elk van de attracties en kramen. U maakt kans op deze tegoedbonnen door onderstaande bon in te vullen en op zaterdag tussen 14.30 en 15.00 uur op de kermis in te leveren. Op het kermisterrein zal hiervoor een speciale bus neer worden gezet. Om 15.00 uur zal de wethouder uit de ingeleverde bonnen de tien winnaars trekken en bekendmaken. U kunt de prijs alleen in ontvangst nemen als u op dat moment op het kermisterrein aanwezig bent.

Website = Kortingsbonnen - Kijk ook op laarbeek.nl en klik op de button Kermis Mariahout. Hieronder staat informatie over de kermis en hier kunt u kortingsbonnen vinden.

Geopend vanaf - Op zaterdag 18 juni vindt de opening om 15.00 uur plaats. Op zondag 19 juni is de kermis vanaf 13.00 uur geopend, maandag en dinsdag vanaf 15.30 uur.

Bron : Gemeente Laarbeek.

14 Juni 2011

Leeuwen tijdelijk apart

Op 1 juni betrad leeuw Ashrad voor de eerste keer het nieuwe leeuwengebied van GaiaPark. Als een echte koning liep hij meteen zijn nieuwe territorium rond. De twee leeuwinnen (Kianga en Raya) moeten nog eventjes wachten voordat zij het groene gras mogen betreden.

De introductie van dieren aan een nieuw verblijf gaat bij sommige dieren sneller dan bij andere. Ashrad is een heel rustige leeuwenman die al snel begreep dat hij aan het eind van de middag binnen eten krijgt. Maar de jonge leeuwinnen moeten nog erg aan hun nieuwe onderkomen en hun nieuwe verzorgers wennen. Ze zijn nog een beetje schuw en ze zijn nog wat nerveus als de verzorgers in de buurt zijn tijdens het eten. Pas als ze hun angst hebben verloren en begrijpen dat ze elke middag even in het binnenverblijf moeten komen voor hun vlees, mogen ze ook het grote buitenverblijf verkennen. Tot die tijd zijn de twee leeuwenvrouwen in het aparte buitenverblijf te zien.

Buiten openingsuren van GaiaPark verblijven Ashrad, Kianga en Raya gezamenlijk in het separatiegebied en in de binnenverblijven. De drie leeuwen kunnen het goed met elkaar vinden.

Bron : Nieuwsbrief Gaiapark

13 Juni 2011

Programma kermis Deurne 2011

Hieronder vindt u het programma van de kermis in Deurne centrum die gehouden wordt van vrijdag 24 juni tot en met dinsdag 28 juni.

Vrijdag 24 juni

19.00 uur: Opening kermis met diverse jarige kinderen en het oplaten van ballonnen.

22.00 uur: Spectaculair vuurwerk

Zondag 26 juni:

15.00 uur: Meet and Greet Elmo

16.00 uur: Meet and Greet Tommy

Maandag 27 juni:

Diverse acts vanaf 19.00 tot 22.30 uur.

Mario en Etje

Deze poppenspeler steekt met kop en schouder boven het publiek uit en laat u genieten van zijn hilarische grappen en grollen.

Bijzondere dames

Het bezoekend publiek zal deze dames snel in hun harten sluiten met hun aanstekelijk gelach en gekibbel. Ze trekken snel de aandacht van groot en klein en zullen dan ook gezellig een rondje mee draaien in de attracties.

Dinsdag 28 juni:

19.30 uur Meet and Greet Ruud Feltkamp. Hij speelt Noud Alberts uit GTST.

Bron : Gemeente Deurne.

12 Juni 2011

Kleine kermis heeft het moeilijk

<

In het weekeinde van 4 en 5 juni begint in Marienvelde weer het Achterhoekse kermisseizoen. Door koppigheid en chauvinisme van plaatselijke organisatoren houden kleine kermissen nog altijd stand. Maar voor de exploitanten wordt het bestaan wel steeds moeilijker. Andre Vonk van De Kermisgids: Vooral kleine kermissen lijden eronder dat de kosten heel snel hoger worden. We hebben het meegemaakt dat in een jaar tijd de prijs voor de elektrische aansluiting voor een kermisterrein van 500 naar 1500 euro steeg. De steeds stijgende kosten zitten vooral in de strenger wordende eisen voor milieu en veiligheid. En de omzetstijging blijft achter bij de kosten, doordat er ook steeds meer straatvertier is. Optimistisch is Vonk niet over de toekomst van de kleine kermissen: "Organisatoren geven hun kermis niet op, maar er komt toch ooit een punt waarop het echt niet meer kan en er geen kermisexploitanten meer komen.

Bron : Nieuwsbrief Fango kermisfoto

11 Juni 2011

Nieuwe Suikerspin voor exploitant Swenne

Op de kermis van Netersel stond een nieuwe suikerspinkraam van exploitant Swenne. Een fraaie aanwinst voor de Nederlandse kermissen. Deze wagen vervangt de oude Suikerspin-wagen die vorig jaar verongelukt is.

Godrie Spijkers

10 Juni 2011

Kermis in Heerewaarden

De Heerewaardense kermis is op zaterdag 11, zondag 12 en maandag 13 juni. Op zaterdag en zondag is de kermis open vanaf 12.00 uur en op maandag vanaf 10.00 uur. Dit jaar heeft het Festiviteitencomite weer alles uit de kast gehaald om een gezellige kermis op te zetten met autoscooter, golfbaan, Lucky Cranes, Pucher schuifspel, foto schietsalon, eendjes vissen, kanalenspel, rollenspel, bussensport, suikerspin en popcorn kraam, oliebollen en snoepkraam en ballonnenkraam en een draaimolen. De super attractie The Extreme Machine staat naast de botsauto baan op Den Bol. In Cafe De Nachtwacht, Cafetaria het Fuikje en Dorpshuis De Vrijheid is volop muziek. In het dorphuis speelt zaterdag vanaf 21.00 uur door de band His & Co., ook op zondag speelt deze twee-mansformatie vanaf 21.00 uur. Op maandag is het traditionele matinee van de Herrewoarse kermis, als vanouds een ontmoetingsplaats voor oud-dorpsgenoten en inwoners van de omliggende dorpen. De muziek is dan van de eveneens traditioneel aanwezige Maas en Waalse topcoverband Blind Date.

Bron : De Weekkrant.

10 Juni 2011

Geslaagde kindermiddag op zomerkermis

Geslaagde Kindermiddag op Zomerkermis

Afgelopen woensdag was er een vol programma voor de kinderen op de kermis in de binnenstad van Deventer. Er een speciaal treintje voor de kinderen door de binnenstad en over de kermispleinen. Kinderen maakte volop gebruik van de gratis ritjes in het treintje. De hele middag zat de kindertrein vol met genietende kinderen.

Ook het schminkmobiel verplaatste zich op en naar de kermispleinen, de kinderen lieten zich naar hartelust schminken. Ondertussen vierden, de uit Belgie afgereisde Suske, Wiske en Lambik vrolijk kermis tussen het publiek. Wellicht iets te enthousiast, want Suske moest even bijkomen na een stevig rondje Break Dance.

Het Belgische trio uit de bekende stripboeken vermaakte zich goed met de kinderen in de binnenstad. Ze sloten de dag af met een live uitvoering van een gedeelte van de Suske&Wiske-musical voor het stadhuis.

Al met al een erg gezellige, vrolijke en zonnige woensdag op de Deventer Zomerkermis, aldus de organisatie.

Het volgende spektakel staat alweer voor de deur: vrijdagavond rond de klok van elf knalt het traditionele vuurwerk los boven de IJssel. Goed te bezichtigen vanaf de Wellekade. De Deventer Zomerkermis duurt nog tot en met 2e Pinksterdag.

Bezoekers van de kermis kunnen dit jaar hun mening geven via het publieksonderzoek. De vragenlijst daarvan is in te vullen via www.zomerkermisdeventer.n bij enquete. Deelnemers maken kans op een cadeaubon van 100 Euro.

Bron : Deventer Centraal.

9 Juni 2011

Vaderdag in Toverland

Speciaal voor vaders zijn er deze dag extra verwenactiviteiten, zoals bijzondere voertuigen, proeverijen, massages, voetbalactiviteiten en een spetterende percussieshow.

Daarnaast maken alle vaders kans op een BMW voor een weekend!

Op zondag 19 juni 2011 biedt Attractiepark Toverland de gelegenheid om vaders een heerlijke verwendag te laten beleven. In de Magic Forest is een marktplein speciaal voor vaders ingericht, waar tussen 12.00 en 17.00 uur volop verwenactiviteiten voor de papas plaatsvinden.

Bijzondere voertuigen - Speciaal voor de Vaderdag verwendag maken een aantal wel heel bijzondere voertuigen hun opwachting in het park. Geniet op het entreeplein van indrukwekkende legertrucs uit de Tweede Wereldoorlog en oldtimers uit de jaren 50. In het park zijn daarnaast een heuse raceauto en Dakar Jeep te vinden. Om even lekker bij weg te dromen..

Ook aan de stoere papas is gedacht: Neem tijdens de Vaderdag verwendag deel aan de Vader van de Dag verkiezing en maak kans op een BMW voor een weekend, welke beschikbaar gesteld wordt door BMW de Maassche Venlo.

Magische massages - Op deze Vaderdag verwendag zullen deskundige masseurs aanwezig zijn, die de vaders graag wat extra aandacht geven. Want, een heerlijke nek- of gezichtsmassage mag op deze speciale dag natuurlijk niet ontbreken!

Knallende percussieshow - Geniet daarnaast van het optreden van percussiegroep TREM. In haar show zal TREM niet alleen gebruik maken van de bekende slagwerkinstrumenten, maar zal de percussiegroep ook haar vaardigheden met diverse gebruiksvoorwerken, zoals containers en regentonnen, tonen.

Proeverijen - Ook kunnen vaders genieten van een uitgebreid assortiment aan speciaalbieren. Laat je zintuigen betoveren door de smaken Avondrood en Zonnestraal en geniet van de vers bereide tapas, die de gehele dag geserveerd worden. Maak daarnaast kennis met lekkere streekproducten uit de regio rondom Toverland.

Voetbalactiviteiten & snuisterijen - FC Robinstijn, een stichting die voetbalgerelateerde kinderwensen vervult, verzorgt tijdens de Vaderdag een aantal uitdagende voetbalactiviteiten. Neem deel aan de vossenjacht of test je voetbalskills bij het doelschieten. Daarnaast biedt het marktplein gezellige stands met allerlei leuke snuisterijen.

Terwijl papa in het middelpunt van de belangstelling staat, kunnen ook mama en de kinderen zich volop vermaken. Al het spetterende attractieplezier in Toverland staat garant voor een magisch dagje uit! Attractiepark Toverland is geopend tussen 10.00 en 18.00 uur, de Vaderdagactiviteiten vinden plaats tussen 12.00 en 17.00 uur. Op deze Vaderdag verwendag gelden de reguliere entreeprijzen, deelname aan de Vaderdagactiviteiten is kosteloos.

Persbericht : Toverland.

8 Juni 2011

Kermisseizoen Veldhoven start in d'Ekker

Aantrekkelijker door attracties en horeca

De eerste kermis van het seizoen in Veldhoven is op het kerkplein de Ekker aan de Burgemeester van Hoofflaan, van zaterdag 11 t/m dinsdag 14 juni. Tijdens kermis en opbouwfase gelden verkeersmaatregelen.

De kermis in de Ekker heeft dit jaar, vanwege de samenvoeging met de kermis van het Mariaplein, meer en grotere attracties dan andere jaren. Daarnaast richt jongerencentrum Odeon een gezellig terras in, midden op het kermisterrein. Ook de horeca aan de Lange Kruisweg is van plan om een speciaal kermisprogramma te organiseren. Hierover kunt u binnenkort meer lezen in de gebruikelijke huis-aan-huisbladen. Openingstijden De kermis is dagelijks geopend tot 24.00 uur. Op zaterdag, maandag en dinsdag vanaf 14.00 uur, op zondag vanaf 13.00 uur. Er gelden maximum ritprijzen: voor de kinderzaken 1 euro en voor de grotere zaken 1,50 per ritje.

Bron : Gemeente Veldhoven

7 Juni 2011

Bewaking bij Deventer kermisattracties

De gemeente Deventer laat het kermisterrein in de stad vanaf komende nacht bewaken. Afgelopen nacht gingen twee attracties in vlammen op en er zijn eerder al vernielingen aangericht. De brand lijkt aangestoken maar dat kan nog niet met zekerheid worden gezegd. Deventer wil voorkomen dat er meer vernielingen worden aangericht aan attracties.

Bron : RTV Oost

6 Juni 2011

"Tweede Mission Space"

Onlangs ging in Rotterdam de Mission Space in premiere. Op 5 juni staat deze attractie op de kermis van Arnhem te draaien. In Vorstenbosch blijkt op 5 juni echter een tweede Mission Space te staan. Minder snel als de Mission Space maar ongetwijfeld met een vergelijkbaar uitzicht vanuit een bakje in een ronddraaiende kraanwagen. Maar met net zo hoog en met ongetwijfeld net zo'n fraai uitzicht als Mission Space voor het publiek in Vorstenbosch.

5 Juni 2011

Dare Devil Dive opens at Six Flags

Six Flags Over Georgia's 11th roller coaster, the highly-anticipated Dare Devil Dive, has now opened at the Atlanta theme park.

Bron : Interpark

4Juni 2011

Geschiedenis Weerter kermis komt tot leven in serie "Weert zoals het was"

Weerter kermis in het verleden. Het is alweer de vierde DVD die Weertenaar Math Ramakers op de markt brengt in de serie Weert zoals het was. Deze keer neemt Ramakers ons mee naar de kermissen in de eerste zes decennia van de vorige eeuw. Hij heeft daarbij weer naarstig gespeurd in gemeente- en privearchieven, en het uitgebreide materiaal gerangschikt tot een aantrekkelijk geheel. De eigentijdse geschiedenis van de Weerter kermis komt tot leven in fotos, filmfragmenten en advertentieteksten.

We krijgen te zien hoe aan het begin van de twintigste eeuw de Markt gedomineerd werd door een prachtige carrousel, hoe in 1906 in Weert een houten reuzenglijbaan werd opgebouwd, die tijdens de kermis instortte, de luchtschommels van de kermisfamilie Korten komen voorbij, evenals het Janvier Lunapark, de Swingmill en de vroeger zo populaire zweefcarrousel. En wie herinnert zich nog dat de interne leerlingen van het Bisschoppelijk college in de jaren zestig met reductiebonnen naar de kermis konden? Math Ramakers heeft er beelden van. In het kort duikt de producent ook nog even in de historie van der Biester kermis, die inmiddels niet meer bestaat.

Het beeldmateriaal wordt afgewisseld door advertentieteksten, die niet alleen laten zien hoe de kermisexploitanten hun attracties aanprezen, maar vooral ook hoe de Weerter horecaondernemers hun zaak in de belangstelling van het publiek probeerden te brengen tijdens de vier kermisdagen. Veelal was dat door klanten te lokken met optredens van bekende zangers en orkesten, zoals de Selveras, de Heikrekels, Den Dent of orkest De Vrolijke Golf.

Voor wie geinteresseerd is in Weerts verleden is deze dvd een aanrader. Een cadeautip: hij verschijnt nog ruim voor vaderdag op de markt.

De dvd is vanaf 9 juni verkrijgbaar bij o.a. de bekende boek- en tijdschriftenwinkels en te bestellen via de site www.weertzoalshetwas.nl

Bron : Persbericht van Math Ramakers : Weert Zoals het was

3 Juni 2011

Beveiling website Duinrell gekraakt

Afgelopen donderdag 27 mei is de beveiliging van de website van Duinrell gekraakt. Wellicht heeft u hier in de media over gelezen. Graag willen wij u persoonlijk de situatie toelichten.

Uiteraard betreuren wij dat het mogelijk is geweest om de beveiliging van de website te kraken. Afgelopen dagen is er alles aan gedaan om met aanvullende maatregelen alle veiligheidslekken te dichten en dit in de toekomst te voorkomen.

Wij willen u er uitdrukkelijk op wijzen dat de systemen voor boekingen en betalingen zijn gescheiden van het systeem voor de website/e-mailnieuwsbrief. Deze gegevens zijn altijd veilig geweest.

We willen u onze oprechte excuses aanbieden en vertrouwen erop u met dit bericht voldoende te hebben geinformeerd en gerustgesteld.

We hopen van harte u weer op Duinrell te mogen begroeten! Met vriendelijke groet, Directie Duinrell

Bron : Nieuwsbericht Duinrell.

2 Juni 2011

Kermis in Spaubeek voor elk wat wils

Van zondag 5 juni tot en met dinsdag 7 juni is het weer zwieren en zwaaien op de markt in Spaubeek. Drie dagen lang is de markt het decor van verschillende kermisattracties. Oefeningspelen, kinderattracties, grootvermaak en dergelijke zullen de kermissfeer oproepen en zorgen dat ook dit jaar de markt in Spaubeek bruist van het kermisvertier. De kermis is op zondag 5 juni geopend van 14.00 tot 23.00 uur, maandag 6 juni van 14.00 tot 22.00 uur en dinsdag 7 juni van 15.00 tot 21.00 uur. Een kermis dus met voor elk wat wils, zorg dat je erbij bent!

Bron : Gemeente Beek

1 Juni 2011

Kermis in Borkel en Schaft: 4 t/m 7 juni

De kermis in Borkel en Schaft vindt dit jaar plaats van zaterdag 4 tot en met dinsdag 7 juni.

Op het kermisterrein staan de volgende attracties: draaimolen, rupsbaan, kop van jut, Lambada, buggy ride, grijpkranen, autoscooter, schietsalon, boksbal, lijntrekspel en bussensport. Verder is er een gebakkraam, suiker- en nougatverkoop, hamburger - hotdogkraam en een viskraam.

oFFICIELE le opening - Op zaterdag 4 juni wordt de kermis 's avonds om 19.00 uur officieel geopend door burgemeester drs. A.B.A.M. Ederveen, fanfare EMOS en de leerlingen van basisschool St. Servatius.

Randprogramma - Een speciale werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers van de Dorpsraad, de KPJ, Jong Nederland, basisschool St. Servatius, Fanfare Emos en de horeca-ondernemers aan het Mgr. Kuijpersplein, heeft in samenwerking met de gemeente een aantrekkelijk randprogramma samengesteld. Dit randprogramma omvat onder andere een kieptrekwedstrijd op zondag, op zaterdag de opening door fanfare EMOS en een 70's, 80's & 90's party, op maandagmiddag kan de jeugd een auto beschilderen en in de avond de Duo Sound Drive In show en tot slot een karaokewedstrijd op dinsdag. Verder zijn er tijdens de kermislootjes verkrijgbaar waarvan de trekking op dinsdag 7 juni rond 20.00 uur plaatsvindt.

Bron : Gemeente Valkenswaard

1 Juni 2011

Kermis in Eerbeek barst donderdag los

EERBEEK - Eerbeek maakt zich op voor de jaarlijkse kermis. De organisatie heeft een divers programma samengesteld.Het festijn begint donderdagochtend om 7 uur met een bloemen- en plantenmarkt op het Oranje Nassauplein. Om 13 uur begint de kermis. Vrijdag, zaterdag en zondag start de kermis om 14 uur. Vrijdag wordt om 19 uur het eerste schot gelost bij het vogelschieten voor heren, terwijl om 19.30 uur lopers van de Eerbeekse Avond 4-Daagse worden binnengehaald. Zaterdag begint om 17.30 uur het vogelschieten voor dames. Om 21 uur treedt de band Riverside aan. Ook zondag zijn er bij de tent optredens. Om 22.45 uur wordt afgesloten met vuurwerk. Alle festiviteiten vinden plaats achter de grote wei van Grand Cafe De Korenmolen aan de Kanaalweg. Meedoen aan vogelschieten kost tien euro. Inschrijven via info@zweersbouw.nl

Bron : De Stentor

Oudere berichten

Back