www.hullygully.nl

 

30 Juni 2012

De grootste nostalgische kermis van de Benelux in Oisterwijk

Drie kermissen in gemeente Oisterwijk in 2012 -

In de zomer van 2012 worden er in de gemeente Oisterwijk 3 kermissen georganiseerd. De traditionele kermissen in Oisterwijk en Moergestel en speciaal ter gelegenheid van het jubileumjaar Oisterwijk 800 vindt ook een nostalgische kermis plaats. De gemeente Oisterwijk heeft dit jaar voor het eerst de organisatie van de traditionele kermissen in Oisterwijk en Moergestel zelf ter hand genomen. Daardoor zijn er nieuwe mogelijkheden ontstaan. De opzet van de kermis, de keuze voor de attracties en de inrichting van het terrein verschillen van vorige jaren. Er zijn dit jaar ook meer activiteiten op het kermisterrein.

Kermis Moergestel - De kermis in Moergestel wordt op 29 juni om 17.00 uur feestelijk geopend bij de botsauto’s in het bijzijn van burgemeester Hans Janssen. Voor de snelle bezoekers is vervolgens het eerste kwartier gratis in de botsauto’s. Tijdens de kermis in Moergestel wordt voor de kinderen een letterspeurtocht georganiseerd. De afsluiting is traditioneel met een spectaculaire vuurwerkshow.

Kermis Oisterwijk - Op vrijdag 13 juli opent de burgemeester de kermis in Oisterwijk, met ook een kwartier gratis in de botsauto’s. De jongste jeugd wordt daar tijdens het schatzoeken op de piratendag uitgedaagd tot speurwerk. Op zondag 15 juli een kermiswandeling voor de hele familie. Deze ludieke, verrassende en educatieve rondleiding over de kermis onder leiding van een ‘oude, zeer ervaren kermisexploitant van weleer’ belooft zeer komisch te worden. Ook de Oisterwijkse kermis wordt afgesloten met een mooi vuurwerkspektakel. De Oisterwijk Express rijdt tijdens beide kermissen vanaf de campings en terug.

Nostalgische kermis - Speciaal ter gelegenheid van het 800-jarig bestaat van de gemeente Oisterwijk wordt een nostalgische kermis georganiseerd van 24 tot en met 28 augustus. Attracties van weleer, die allemaal voor € 1,- te bezoeken zijn. Iedereen is van harte welkom

Na 'Back to the Future' en 'American Dream' reist de familie Brams-Greif nu ook met de Top Cars.

29 Juni 2012

Top Cars familie Brams

Na 'Back to the Future' en 'American Dream' reist de familie Brams-Greif nu ook met de Top Cars.

28 Juni 2012

Pim en Tim op de kermis

Vroeger las ik vaak 'Wipneus en Pim'. Een moderne variant is Pim en Tim geschreven door Hans Meesters over twee jonge bezoekers van de kermis van Etten-Leur. Het artikel is te lezen op : Dichtbij Etten-Leur

Het gaat weer beginnen : zomer kermis Etten-Leur 2012.

De kermis van Etten-Leur staat voor de deur. Voor Hans Meester, die het druk heeft met de kermisexpo, een reden om eencolum te schrijven over zijn Zomerkermis Etten Leur-2012. De colum is te vinden op : Dichtbij Etten-Leur Bron : Hans Meesters

27 Juni 2012

Het gaat weer beginnen : zomer kermis Etten-Leur 2012.

De kermis van Etten-Leur staat voor de deur. Voor Hans Meester, die het druk heeft met de kermisexpo, een reden om eencolum te schrijven over zijn Zomerkermis Etten Leur-2012. De colum is te vinden op : Dichtbij Etten-Leur Bron : Hans Meesters

26 Juni 2012

Kermis Koningslust: 30 tot en met 2 juli 2012

Komend weekend is het kermis in Koningslust. Het programma ziet er als volgt uit.

Zaterdag 30 juni om 15.30 uur wordt de kermis door wethouder Wim Hermans geopend.

Zondag 1 juli van 16.00 tot 18.00 uur is er gratis schminken voor de kinderen.

Het gemeentebestuur van Peel en Maas wenst iedereen een hele fijne en gezellige kermis.

Bron : Gemeente Peel en Maas

25 Juni 2012

Ook onze zuiderburen hebben als noviteit 2012 een Spiderman Jumper op de kermissen. De Air Max van Dotremont is zo te bewonderen op de Sinksenfoor van Antwerpen.

24 Juni 2012

Hans Meesters zit volop in spanning voor de Kermis van Etten-Leur die volgende week start. Hans schrijft graag columns en zo stond er een prachtcolumn in de Dichterbij van Etten-Leur. Op www.dichtbijetten-leur.nl heeft Hans een prachtcolumn staan over familie reunie op de cakewalk.

Bron : Hans Meesters

23 Juni 2012

Hard werken voor kermisexpositie Tilburg

Piet Winkelmolen, secretaris van Stichting Kermis-Cultuur, is hard aan het werk om een L'Autopede heftruck te restaureren. Piet streeft er na om dit draaimolenattribuut op tijd gereed te krijgen voor de Tilburgse kermisexpositie.

Bron : Stichting Kermiscultuur Piet Winkelmolen

Eerste meidenevent in Walibi Holland

22 Juni 2012

Eerste meidenevent in Walibi Holland

Op zaterdag 25 augustus 2012 vindt het allereerste MEIDEN Summer Event plaats in Walibi Holland. Dit gloednieuwe event vormt vanaf nu de inspiratiebron voor enthousiaste shopaholics, stylish fashionist en rollercoaster girls.

Walibi Holland opent tussen 10:00 en 18:00 uur haar deuren voor het MEIDEN Summer Event. De hele dag kunnen jonge fashionista, beautyqueens en rollercoaster girls genieten van spectaculaire attracties en swingende optredens van o.a. Monsif, Ralf Mackenbach, Yes-R, Sharon Doorson, Only Seven Left, Pop4You en Shary-An. Daarnaast zijn er echte MEIDEN activiteiten zoals fashion- en beautyworkshops en spetterende modeshows. Verder kunnen de meiden auditie doen en maken ze kans om model te worden in MEIDEN magazine.

Walibi Holland is blij met de komst van het MEIDEN Summer Event. Naast een park met spectaculaire attracties biedt de komst van het MEIDEN Summer Event de meiden een leuk en hip event dat zorgt voor een complete dag uit, aldus Mascha van Till, General Manager van Walibi.

Bron : Walibi Holland

21 Juni 2012

Mirage gestolen

Gisteren belande een e-mail van SBS 'Hart van Nederland' op de redactie van www.hullygully.nl voor het gebruik van een fragment dat youtube.nl staat . De toestemming heb ik gegeven. Zo was de opname van de Mirage te zien op de kermis van Hilvarenbeek 2009 onder toenmalig eigenaar Cools. De reden dat de attractie op televisie kwam was minder vrolijk. De Mirage is eergisteren gestolen van de huidige eigenaar Gerry van den Donk. De attractie is gestolen vanaf het industrieterrein van Heesbeen. Hopenlijk krijgt de rechtmatige eigenaar de attractie heelhuids terug.

20 Juni 2012

Wereldprimeur ervaren in Walibi Holland

Op dinsdag 5 juni is in Walibi Holland de Thrill Battle app voor de iPhone gelanceerd: een mobiele interactieve applicatie in de vorm van een game.

Met deze applicatie worden bezoekers uitgedaagd om alle extreme rides van het attractiepark te bedwingen.

Uiteindelijk wint degene die aan het einde van het seizoen de meeste punten behaald een bezoek aan het attractiepark voor zichzelf en 100 vrienden.

Vanaf nu is de Thrill Battle app ook beschikbaar voor Android!

Bron : Walibi Holland

19 Juni 2012

Veel vertier op Sonse kermis

SON EN BREUGEL - Pret, plezier en spektakel: dat stond de afgelopen dagen weer centraal tijdens de jaarlijkse kermis in Son en Breugel. Met attracties op het Kerkplein, het Raadhuisplein en de Nieuwstraat was er voor inwoners meer dan voldoende vertier.

Vandalen zorgden helaas wel voor een smet op de kermis. Kermisattracties liepen schade op door vernielingen. Bezoekers ondervonden daar geen hinder van en kunnen ook vandaag (maandag) en morgen (dinsdag) nog tussen 15.00 en 23.00 uur terecht bij de kermisexploitanten op de slotdag van het jaarlijkse evenement.

Kliknieuws

18 Juni 2012

Lucky Duck Berendsen

Exploitant Berendsen presenteert zijn nieuwe Lucky Duck.

17 Juni 2012

Kermis Soerendonk

SOERENDONK - Op zaterdag 23 juni start de jaarlijkse kermis in Soerendonk! Tot en met dinsdag 26 juni kan jong en oud zich vermaken op het Jan Maasplein en Dorpsstraat in Soerendonk. Wethouder kermiszaken, Frans Strik, opent de kermis officieel op zaterdag 23 juni om 19.45 uur bij de Autoscooters. Hierbij krijgt hij medewerking van het Soeriks Muziekgezelschap. De kermisattracties staan opgesteld op het Jan Maasplein en de Dorpsstraat. U treft hier onder andere de Autoscooters, Lunapark, Vulcano Power, Grijpkranen, Schietsalon, The Fantasy World, Draaimolen, Pusher, Snoep en Suikerspin, Lijntrekspel, Gebakkraam en Visverkoop. Op kermismaandag is vanaf 19.00 uur clown Desalles op het kermisterrein om jong en oud te vermaken met diverse goochelkunsten, grappen, grollen en ballonvouwen.

Bron : Radio Horizon

16 Juni 2012

Nieuwe parkshow "de toverzolder"

Attractiepark Toverland en Jora Entertainment presenteren in 2012 een nieuwe, grote parkshow: De Toverzolder.

De Toverzolder is een magische show vol professionele illusies en live zang. Het script werd geschreven door John Ruisch en Jeffrey Erens van Jora Entertainment. Het verhaal gaat over Benjamin, een jonge magier die terechtkomt op een toverzolder. Daar ontmoet hij Magius, een oude tovenaar die hem op weg helpt zijn magische krachten te ontdekken. Al snel blijkt Benjamin in staat om een tafel te laten zweven. Maar dan raakt de jonge tovenaar overmoedig.

Eerste grote parkshow - Voor Toverland is het de eerste keer dat er een grote parkshow wordt opgevoerd. Eerder waren er al wel kleinere shows te zien met de Toverland-karakters Toos Toverhoed en Morrel. In 2012 heeft Toverland ervoor gekozen om naast een nieuwe Toos Tovershow nog een show te bieden die ook oudere kinderen en volwassenen aanspreekt. We willen een brede doelgroep een compleet, betoverend dagje uit bieden, aldus Pieter Cornelis, directeur strategie. Een magische show past daar perfect in. Het sluit goed aan bij ons centrale thema toveren. Bovendien vormen shows een mooie aanvulling op ons attractieaanbod.

Verdere ontwikkeling - Attractiepark Toverland zet met de nieuwe parkshow een nieuwe stap in de ontwikkeling naar een echt themapark. De komende jaren wil het park het attractie-aanbod fors uitbreiden en het thema toveren sterker tot uitdrukking brengen. Om daar ook met professioneel entertainment invulling aan te geven is een nieuwe entertainmentmanager aangesteld. Onder zijn leiding is niet alleen de parkshow ontwikkeld, maar ook de Toos Tovershow naar een hoger niveau getild. De muziek en teksten van die show komen van de hand van Ad Grooten, bekend geworden als muzikant en componist van Pater Moeskroen.

Showtijden - Vanaf 30 juni tot en met 19 augustus is de Toverzolder drie keer per dag te zien. Op zeven woensdagen in juli en augustus blijft Toverland tot 23.00 uur open. Tijdens die Magische Midzomeravonden wordt de show zelfs vier keer per dag opgevoerd. In de maanden september en oktober is de Toverzolder in de weekenden twee keer per dag te zien. De show duurt ongeveer 20 minuten. De eveneens nieuwe Toos Tovershow is het hele seizoen dagelijks te zien op het podium in de Magic Forest.

Bezetting Toverzolder

Productie: Jora Entertainment

Script: John Ruisch en Jeffrey Erens

Regie: Jeffrey Erens

Magius: Roy van Breemen

Benjamin: Jim Ketting Olivier/ Alex Helmers/ Luc van Kuppenveld

Zangeres: Lotte Verhoeven/ Sophia Tops/ Hiske Bongaarts/ Marjolein Romeijnders

Eclyptia: Jenily Wagenmakers/ Lori Hamaker/ Daphne Loeff

Bron : Toverland

15 Juni 2012

Ripley Unveils new entertainment concept

Following four years of development, US-based leisure giant Ripley Entertainment has announced plans to launch a new Guinness World Records attraction in Asia

Bron : Interpark

14 Juni 2012

Zomerkermis 2012 begint zaterdag 16 juni

Van zaterdag 16 juni tot en met zondag 24 juni vindt de zomerkermis in Dordrecht plaats. De kermis staat ook dit jaar weer op de hoek van de Spuiboulevard en Hellingen voor het Stadskantoor. Tijdens de opbouw en tijdens de kermis is een omleiding ingesteld.

De kermisexploitanten beginnen dinsdag 12 juni om 20.00 uur met het opbouwen van de kermis. De Spuiboulevard is vanaf dinsdagavond afgesloten voor verkeer vanaf de Houtkoperplaats tot aan de Spuiweg. De Hellingen is afgesloten tot aan het Papeterspad. Het verkeer wordt ter plekke omgeleid. Vanaf maandag 25 juni 24.00 uur zijn deze straten weer open voor verkeer. De parkeergarages Spuihaven, Veemarkt en Achterom zijn tijdens de kermis gewoon bereikbaar

Bron : Gemeente Dordrecht

13 Juni 2012

Kermisexpositie Etten-Leur 2012

Tijdens de kermis van Etten-Leur 2012 van 29 juni tot en met 4 juli 2012 zal voor de tweede keer een Kermisexpositie. Verschillende modelbouwers tonen hun fraaie modellen. Ook zal de illusie-act 'het meisje zonder hoofd te zien' van Stichting Kermis-Cultuur te zien zijn.

Bron : Hans Meesters.

12 Juni 2012

Altijd Feest ! Kermisboek Spiegeltenten Familie Klessens

Iets meer dan een jaar geleden contacteerde co-auteur Jef Verheyen de erfgoedcel. Of we hem niet konden helpen aan wat historische achtergrond informatie over Kempense spiegeltenten? Hij maakte daar namelijk een boek over samen met Rik Klessens, eigenaar van Spiegelpaleis bvba. Een jaar later ligt de turf van 230 pagina's in de winkels te blinken. Een aanrader voor al wie spiegeltenten een warm hart toedraagt. Verkrijgbaar tijdens het spiegeltentenfestival:

Beerse: 08-10/07 2012

Turnhout 10-19/08/2012

Rijkevorsel 17 - 19/08/2012

Lichtaart 13/06/09/2012

Vosselaar 14/16/09/2012

Oud-Turnhout 05-07/10/2012

Meer info over programmatie op vindt u op www.turnhout2012.be

Het spiegeltentefestival kadert in het plekfestival.

Bron : Erfgoedcel Noorderkempen

11 Juni 2012

Grote miniatuurkermis naar Markant

UDEN - In de foyer van Theater Markant Uden is tijdens de Udense kermis van vrijdag 13 tot en met woensdag 18 juli de grootste miniatuurkermis van Europa te zien. "De omvang van deze modelkermis is nog niet eerder vertoond."

De gelijkenis met de grote attracties is zo groot dat u niet eens in de gaten heeft dat u Theater Markant bent binnen gelopen met de ruim honderd kermisattracties, die natuurlijk net als de echte attracties ook verlicht zijn en draaien, waant u zich op een kermis met allure. U ziet modellen van de jaren tot de hightech attracties van nu in het miniatuur. De complete steden met bezoekers en vele miniattracties maken de miniatuurkermis van groot formaat.

Naast de miniaturen worden ook diverse fotosvan panelen met attracties die ooit Uden hebben aangedaan tentoongesteld. De miniatuurkermis in Theater Markant is te bezoeken vanaf vrijdag 13 juli 16.00 uur tot 22.00 uur en daarna elke kermisdag van 13.00 tot 22.00 uur. De toegang is gratis.

Bron : Kliknieuws

10 Juni 2012

Reportage Kermisexpositie Vortum-Mullen

Op 2 juni was er een kleine kermis- en speelgoedexpositie in Vortum-Mullem georganiseerd door Piet Winkelmolen. De foto's zijn te vinden op de website van Stichting Kermis-Cultuur : www.kermiscultuur.nl

9 Juni 2012

Uitbreiding Toverland

Het vorige week door de ANWB-leden tot Leukste uitje van Nederland uitgeroepen attractiepark Toverland heeft grootse uitbreidingsplannen. Vandaag maakte de directie van het Noord-Limburgse park bekend dat ze de komende twee jaar 20 miljoen Euro investeert in gebiedsuitbreiding en nieuwe attracties.

In april 2013 opent het park een nieuw buitengebied ter grootte van 4 hectare. De daarmee gemoeide investering bedraagt 13 miljoen Euro. Een jaar later zal dit buitengebied nog verder uitgebreid worden met nog eens 4 hectare en een investering van 7 miljoen Euro. De gedachte achter de uitbreidingsplannen is dat het park zich gaat ontwikkelen van een indoor attractiepark naar een all weather themapark voor het hele gezin. Momenteel bezoeken ruim 500.000 bezoekers jaarlijks het Limburgse park. Dit zal de komende jaren geleidelijk toenemen.

Het nieuwe themagebied dat in april 2013 geopend wordt, krijgt de naam: De Magische Vallei. In dit gebied komen acht nieuwe attracties en daarbij passende nieuwe horeca en merchandise. Het gebied krijgt een natuurlijke uitstraling. Er komen watervallen, bruggetjes en ook de bebouwing krijgt een natuurlijk karakter. Het moet voor bezoekers prettig zijn om in het gebied te wandelen en te verpozen, aldus Pieter Cornelis, directeur strategie & ontwikkeling. Zo willen we de verblijfsduur in het park vergroten. Daarnaast voegen we nieuwe attracties toe om een brede doelgroep een hele dag vermaak te bieden.

Nieuwe attracties - De eerste attractie in de nieuwe vallei wordt een spinning coaster van de Duitse fabrikant Mack. Dit is een achtbaan waarbij de karretjes draaien tijdens de rit, waardoor de beleving steeds anders is. Deze achtbaan zal naar verwachting al in de maand oktober 2012 draaien. Bij de officiele opening van de Magische Vallei in april 2013 opent ook een avontuurlijke river rapid. Bezoekers kunnen zich in ronde bootjes laten meevoeren op een snelstromende rivier die dwars door de vallei kronkelt. Daarnaast voorzien de uitbreidingsplannen in een familiehoek met een watercarrousel en een toren waarbij bezoekers zichzelf in een bakje omhoog kunnen hijsen om daarna gecontroleerd weer terug te zakken. Ook komt er een klimkasteel, een waterballonnenbattle, airtrampolines en een survivalparcours boven het water.

Omgevingsvergunning - De gemeente Horst aan de Maas heeft deze week de benodigde omgevingsvergunning verleend voor de bouw van de vallei en de daarin geplande attracties. Met de bouw van de achtbaan zal per direct worden aangevangen; de supports (steunkolommen) van de baan zijn in de afgelopen weken al geleverd door de fabrikant. Ook met de bouw van de River rapid zal per direct worden begonnen.

Archeologisch vervolgonderzoek - De bouw van de familiehoek laat nog even op zich wachten. In deze hoek van het terrein is aanvullend archeologisch onderzoek aanbevolen. Volgens een rapport van Grondmij Archeologie is er op deze grond, zogenaamd stuifduin, een middelhoge tot respectievelijk hoge archeologische verwachting. Volgens het IVO (Inventariserend veldonderzoek) zouden hier sporen van menselijke activiteiten in de vorm van (jacht)kampen aangetroffen kunnen worden uit het Paleolithicum tot het vroege Neolithicum. Gangbare wapens uit die periode zijn vuurstenen pijlen, benen vishaken en gevlochten visfuiken. Attractiepark Toverland verzekert dat het onderzoek naar mogelijke sporen hiervan zorgvuldig zal worden uitgevoerd. De eerste boringen hebben niets opgeleverd. Verder onderzoek zal uitwijzen of de familiehoek ook al in april 2013 geopend kan worden.

Bron : Attractiepark Toverland

8 Juni 2012

Psycho Bergmann

Psycho heeft een nieuwe eigenaar. De attractie is verkocht door Buwalda-Kriek aan Bergmann.

7 Juni 2012

Vanaf 2012 geen kermis meer in Broekhuizenvorst

De interesse voor de kermissen in een aantal kleine kernen van Horst aan de Maas loopt de laatste jaren volgens sterk terug. Als gevolg van deze terugloop is het voor de exploitanten financieel gezien niet meer interessant om deze kermissen zonder compensatie aan te doen. In overleg met de dorpsraad Broekhuizen, de kermiscommissie Broekhuizen en de kermisexploitanten is besloten om de kermis in Broekhuizenvorst met ingang van dit jaar af te schaffen. Vorig jaar is in Griendtsveen hetzelfde besluit genomen. Om het verdwijnen van de kermis enigszins te compenseren wordt geprobeerd een extra attractie naar Broekhuizen te halen. De gemeente heeft hiertoe al enkele pogingen gedaan, tot nu toe zonder resultaat.

Bron : In Horst.nl

6 Juni 2012

Walibi lanceert eerst intereactieve game voor attractiepark

Biddinghuizen, 5 juni 2012 - Walibi Holland heeft vandaag een wereldprimeur gelanceerd: Thrill Battle. Een mobiele interactieve applicatie in de vorm van een game. Met deze applicatie worden bezoekers uitgedaagd om alle extreme rides van het attractiepark te bedwingen. Uiteindelijk wint degene die aan het einde van het seizoen de meeste punten behaald een bezoek aan het attractiepark voor zichzelf en 100 vrienden.

Bron : Walibi Holland

5 Juni 2012

Wie bouwt de mooiste kermisattractie ?

SOERENDONK - Van 23 tot en met 26 juni is het kermis in Soerendonk. De Smederij doet weer mee met een miniatuurkermis. Wie bouwt er mee? De Smederij roept, net als vorig jaar, jongens en meiden op om een kermisattractie te maken. Een publieksjury beoordeelt de kermisattracties op creativiteit, vindingrijkheid en afwerking. Dinsdag om 19.00 uur is de prijsuitreiking. De eerste prijs is een cadeaubon van 50,-. De tweede en derde prijswinnaars krijgen een cadeaubon van 25,- . Verder zijn er per leeftijdscategorie nog enkele kleine prijzen. De miniatuurkermis staat in De Smederij, Dorpsstraat 26 in Soerendonk. Midden op de kermis dus. Lever je bouwwerk hier zaterdag 23 juni tussen 10.00 en 12.00 uur in. Zorg dat je naam, adres en je leeftijd erbij staat.

Bron : Radio Horizon

4 Juni 2012

Nostalgie in Oisterwijk

Van zaterdag 25 tot en met dinsdag 28 augustus wordt de nostalgie van het 800-jarige Oisterwijk extra gevierd met een nostalgische kermis. Speciaal voor de viering van deze stadse verjaardag heeft de gemeente de grootste nostalgische kermis van de Benelux naar Oisterwijk gehaald. In het centrum van Oisterwijk is er elke middag en avond in de duidelijk authentieke kermisattracties vermaak voor jong en oud. Centraal op de historische De Lind en het Trouwlaantje, met haar kiosk en het oude gemeentehuis, staan tientallen attracties opgesteld. Luchtschommels, een zwanenzweefmolen, de muzenstad, een cakewalk en een paardencaroussel worden aangevuld met nostalgische spelletjes, eten en snoepgoed. Er staan in totaal 35 attracties en die zijn allen toegankelijk voor de eveneens nostalgische prijs van. Het 38 meter hoge Europarad biedt voor 2,- een wijds uitzicht over de kermis en de wijde omtrek van het Oisterwijkse centrum. Een uniek evenement voor alle leeftijden met nostalgische sfeer en prijzen.

Bron : Oisterwijk Nieuws

3 Juni 2012

Sprookjeswonderland voor Marcel Turelinkx

Na twee paardistenpistes is Marcel Turelinkx sinds afgelopen woensdag eigenaar van Railbaan Sprookjeswonderland.

2 Juni 2012

Vierde autoscooter Gebr. Regter

Gebr. Regter, een van de grootste kermisondernemers in Nederland, hebben een vierde autoscooter in gebruik genomen. Deze attractie reisde voorheen onder exploitant Pieper en de Voer.

1 Juni 2012

Nieuw Kermisboek : Kermis in Deventer van de reus van Anak tot Swing Bob

Vanaf 2 juni in de Deventer boekhandels

Uniek historisch fotoboek Kermis in Deventer

De Deventer kermis is een uniek fenomeen met een rijke historie, dat nog niet was voorzien van een eigen publicatie. Het kleurrijke boek Kermis in Deventer brengt daar verandering in. Het geeft met veel beeldmateriaal en smeuige anekdotes een inkijk in de kermis van de jaren twintig tot nu. De rode draad van het boek vormt de fotocollectie van Nico van Rampen-Van Nieff, die na zijn overlijden in 1992 enkele duizenden kermisfotos naliet.

De Deventer auteur Alied van der Meer tekende voor het boek een aantal mooie uitspraken op uit de monden van fanatieke kermisbezoekers. Ook sprak zij met diverse leden van diverse Deventer kermisfamilies: Kers, De Weijer, Albers, afgewisseld met de grappige anekdotes van entertainer Tonny Leerink, kermisgoeroe Bertus Donks en de naar eigen zeggen in een Deventer kermiswagen geboren Doortje Bakker-Westenberg. Hennie van Oers van de Stichting Kermis-Cultuur beschrijft de geschiedenis van de Deventer kermis.

De historische fotos en prachtige tekstbijdragen maken Kermis in Deventer tot een bijzondere publicatie. Corps9, de uitgever van boeken die betrekking hebben op de historie van Deventer en omgeving, ziet in Kermis in Deventer het leukste Deventer cadeauboek van deze zomer.

Prijs 14,95.

Het boekje is te bestellen op de website van: Boekhandel Praamstra

Meer nieuws in Nieuwsarchief