www.hullygully.nl

 

www.hullygully.nl

NIEUWS MAART 2010

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

31 maart 2010

Toverland op route wereldrecordpoging!

Donderdag 25 maart 2010 deed Klaas Potgieter Attractiepark Toverland aan tijdens zijn wereldrecordpoging.

Klaas heeft de spierziekte dystonie en zal per scootmobiel binnen 35 dagen een monstertocht van ruim 3.000 km afleggen door heel Nederland. 25 maart had Klaas maar liefst 106 km afgelegd, wat het totaal aantal gereden kilometers op 421 km bracht.

Middels deze recordpoging hoopt Klaas meer bekendheid voor dystonie te verkrijgen en geld in te zamelen voor de Nederlandse Vereniging voor Dystoniepatiënten.

Monstertocht per scootmobiel - 4 jaar geleden is bij Klaas Potgieter (44) dystonie geconstateerd, een relatief onbekende spierziekte. Om geld in te zamelen voor onderzoek en de behandeling van dystonie organiseert Klaas een aantal inzamelingsactiviteiten voor de Nederlandse Vereniging voor Dystoniepatiënten, waaronder een wereldrecordpoging. Om een plaats in het Guinness Book of World Records te behalen zal Klaas per scootmobiel een monstertocht van ruim 3.000 km gaan maken binnen 35 dagen. Tijdens deze tocht zal Klaas alle Nederlandse provincies aandoen en vorige week donderdag was het de beurt aan Limburg, waar Klaas bij Attractiepark Toverland zal overnachtte. Na aankomst bij Toverland had Klaas er al 5 etappes en 423 km opzitten. Volgens Klaas verloopt de reis tot nu toe voorspoedig en hij heeft er veel vertrouwen in!

Achtergrondinformatie dystonie - Dystonie is een neurologische ziekte waarbij er sprake is van een stoornis in de spanning van een of meerdere spieren. Dystonie wordt gekenmerkt door onwillekeurige, wisselende spierspanningen en door stoornissen in het normale samenwerken van de spieren. Hierdoor ontstaan draaiende, wringende bewegingen en abnormale houdingen van een of meer lichaamsdelen. De dystone bewegingen kunnen zowel in rust als tijdens een willekeurig uitgevoerde beweging optreden. Dystonie is een chronische ziekte en genezing is helaas nog niet mogelijk. In Nederland komt dystonie weinig voor; de ziekte wordt vaak ook pas na jaren herkend. Dystonie kan voorkomen in een lichtere vorm met de nodige beperkingen tot een vorm van volledige invaliditeit.

Via de website www.klaaspotgieter.nl kunt u op de hoogte blijven van de recordpoging.

Bron Persbericht Attractiepark Toverland Sevenum

30 maart 2010

Traditieshirts te koop

De tentoonstelling ‘De was buiten, over tradities in Nederland’ van Stichting Volkscultuur is het afgelopen jaar een enorm succes geweest. De t-shirts hebben op vele plaatsen in Nederland én in het buitenland gehangen. Maar omdat de drukste periode voorbij is en de organisatie vaak de vraag 'of de t-shirts ook te koop zijn' gehoord heeft, is er besloten om een aantal t-shirts te koop aan te bieden.

Hieronder vindt u een overzicht van de 26 tradities die we op de t-shirts hebben uitgelegd. Vooral ‘pakjesavond’, ‘ijspret’, ‘erwtensoep’, ‘stamppot eten’ en ‘beschuit met muisjes’ zijn populair. Nederlanders in het buitenland vinden ook ‘Koninginnedag’, ‘haring happen’ en ‘drop’ erg leuk, omdat dat ook van die typisch Nederlandse dingen zijn, die ze daar vaak missen.

U kunt de t-shirts los kopen, maar natuurlijk ook per hele set (26 stuks). Per stuk kosten deze unieke t-shirts € 20,- en € 250,- per set. We sturen ze per post op. Wacht niet te lang, want op = op.

U kunt uw interesse kenbaar maken via volkscultuur@live.nl.

De shirts zijn : 1. Koninginnedag 2. Kerstboom zetten 3. Pakjesavond 4. Oliebollen met oud en nieuw 5. haring happen 6. drop eten 7. kaas eten 8. erwtensoep 9. stamppotten 10. Dodenherdenking 11. Luilak vieren 12. drie keer kussen 13. tanden poetsen 14. Jaar van de Tradities 15. maandag wasdag 16. Circus 17. Kermis 18. ijspret 19. Nederlandse taal 20. Abraham zien 21. beschuit met muisjes 22. verjaardag 23. Sint Maarten 24. moederdag 25. dierendag 26. koffie drinken

Bron : Stichting Volkscultuur

29 maart 2010

Soap in Tilburg rondom Testrecke

Foto : CKIW

Persbericht 1 24 maart : Gemeente Tilburg verliest rechtzaak

Rechter verbiedt Superachtbaan Teststrecke op Spoorlaan tijdens Tilburgse kermis

De Teststrecke, een 670 meter lange achtbaan uit Duitsland, mag van de Bredase rechter niet geplaatst worden op de Spoorlaan. Deze publiekstrekker zou daar een centrale positie innemen op de Tilburgse kermis. Voor het plaatsen van deze grote attractie op die plek is een wijziging van het kermisterrein ten opzichte van 2009 nodig. Deze wijziging is eerder dit jaar door het college en de gemeenteraad vastgesteld en alle inschrijvers waren daarover vooraf geïnformeerd.

De bestemmingswijziging van het terrein was voor twee kermisexploitanten, die zich hadden ingeschreven voor het perceel aan de Spoorlaan, en kermisbond BOVAK aanleiding om een kort geding aan te spannen tegen de gemeente Tilburg. Volgens de aanvragers van het geding mag het parkeerterrein tegenover de Tivoli parkeergarage niet als kermisterrein worden ingezet. Zij zijn door de rechter in het gelijk gesteld. Het gevolg is dat op het parkeerterrein geen kermisattracties mogen staan, dus ook die van de twee exploitanten niet.

"Een zeer teleurstellende uitspraak," aldus wethouder Joost Möller, belast met de Tilburgse kermis. "Elk jaar doen wij onze uiterste best om te zorgen voor een fraaie kermis met geweldige attracties. De komst van de Teststrecke past in dit streven. Dit is een echte publiekstrekker. Hier was iedereen die de kermis een warm hart toedraagt het wel over eens. Daarom zijn wij ook zeer verbaasd over de uitspraak van de rechter. Wij zijn namelijk van mening dat wij alle inschrijvers vooraf de juiste informatie hebben verstrekt over het gebruik van het bewuste parkeerterrein als kermisterrein. Wij gaan nu bekijken wat deze uitspraak precies betekent en wat voor effect dit heeft op de Tilburgse kermis 2010."

Persbericht 2 26 maart : Gemeente Tilburg vindt alsnog plek voor superachtbaan Teststrecke

De Teststrecke, een 670 meter lange achtbaan uit Duitsland, krijgt toch een plaats op de Tilburgse kermis. Deze publiekstrekker komt te staan naast de ABN AMRO en Rabobank op de Spoorlaan. Eerder verbood de Bredase rechter het plaatsten van de Teststrecke op het parkeerterrein aan de Spoorlaan. De rechter deed uitspraak in een kort geding aangespannen door twee exploitanten en kermisbond BOVAK.

Volgens de aanvragers van het geding mocht het parkeerterrein tegenover de Tivoli parkeergarage niet als kermisterrein worden ingezet. Voor het plaatsen van deze grote attractie op die plek was een wijziging van het kermisterrein ten opzichte van 2009 nodig. Deze wijziging is eerder dit jaar door het college en de gemeenteraad vastgesteld en alle inschrijvers waren daarover vooraf geïnformeerd. De bestemmingswijziging van het terrein was voor twee kermisexploitanten, die zich hadden ingeschreven voor het perceel aan de Spoorlaan en de BOVAK aanleiding om een kort geding aan te spannen.

Vonnis - De nieuwe plek van de Teststrecke past binnen de uitspraak van de rechter. In het vonnis wordt gesteld dat Teststrecke niet op de locatie van de bierhal tijdens de kermis van 2009 mag staan. "Met man en macht hebben we gepoogd tot een oplossing te komen," geeft wethouder Joost Möller, belast met de Tilburgse kermis, aan. "Voor ons stond voorop dat wij deze geweldige attractie op de kermis willen hebben. De uitspraak van de rechter vond ik zeer teleurstellend. Het is geweldig dat we tot een oplossing zijn gekomen. De exploitant van de Teststrecke heeft geen bezwaar tegen de veranderde opstelling en het verplaatsen gaat niet ten koste van andere attracties. Ik denk dat alle kermisliefhebbers in Tilburg en de rest van Nederland veel plezier gaan beleven aan deze fantastische achtbaan. Deze publiekstrekker hoort gewoon op de grootste kermis van de Benelux."

Bron : Persberichten Gemeente Tilburg

28 maart 2010

Europapark maakt zich op voor het nieuwe seizoen

Deutschlands größter Freizeitpark macht sich startklar für die Saison 2010! Am 27. März geht es los - und bis dahin trägt der Park sein Festtagsgewand.In diesem Jahr feiert der Europa-Park seinen 35. Geburtstag. Da darf natürlich eine riesengroße Schleife an der Dunkelachterbahn Eurosat nicht fehlen. Mit fast 60 Metern Länge zieht sie sich um die silberne Kugel im Herzen des Europa-Park. Fünf Industriekletter seilten sich an der Außenfassade der 45 Meter hohen Eurosat ab, um das rote Geburtstags-Schmuckband in die richtige Form zu bringen. Das Jahr 2010 bietet viele spannende Highlights speziell zum Geburtstag des weltweitgrößten saisonalen Freizeitparks, zum Beispiel bei der Geburtstagswoche vom 12. bis 18. Juli 2010 - wenn das kein Grund zum Feiern ist! Auch die neuen Attraktionen des Europa-Park werden allmählich lebendig und in den letzten Tagen vor Saisonstart mit viel Liebe zum Detail gestaltet.Tierisch schön wird die Familien-Wasserbahn "Whale Adventures - SplashTours". Bunte Papageientaucher, zwei große Wale und viele lustige Seehundewarten nur noch darauf, von den Besuchern entdeckt zu werden.

Bron : Kirmes und Freizeitpark Magazin

27 maart 2010

Seizoen voor Tripsdrill begonnen

Endlich hat die Winterpause ein Ende: Am Samstag, 27. März startet der Erlebnispark Tripsdrill in die Saison 2010. Dann können alle Abenteurer wieder die über 100 originellen Attraktionen erleben – allen voran die Holzachterbahn „Mammut“. Aber auch im Wildparadies Tripsdrill gibt es jede Menge zu entdecken. Wem ein einziger Tag dafür nicht ausreicht, dem stehen für einen Kurzaufenthalt inmitten blühender Natur ab Sommer urige Schäferwagen und später auch originelle Baumhäuser zur Verfügung.

Bron Nieuwsbrief : Tripsdrill

26 maart 2010

Foto : Geen Skyshooter maar wel Experience

Megakermis in Westerpark Amsterdam

WESTERPARK - Met een flink aantal nieuwe attracties en een groot aanbod aan vertrouwde zaken is de kermis in Westerpark dit voorjaar weer aanwezig.

De kermis is met vijftig attracties uitgegroeid tot een megakermis en is gelegen aan de Haarlemmerweg. Geheel nieuw voor Nederland en daarmee dus een primeur is de Sky Shooter. Een enorme mast als van een hijskraam torent tientallen meters omhoog. Aan deze mast zitten diverse armen waaraan op hun beurt robuuste elastieken zijn aangebracht. De echte waaghalzen nemen plaats in een tuigje en kunnen door middel van de elastieken adembenemende sprongen maken. Niet geschikt dus voor mensen met hoogtevrees. (Aantekening GS : Sky Shooter staat niet op deze kermis, Experience vervangt Skyshooter)

Op 25, 26 en 27 maart zijn er speciale Rock 'n Rolldagen op de kermis. Verschillende bands geven tussen 17.00 en 23.00 uur optredens, waarin het geluid van vroeger zal herleven. Op donderdag 25 maart is er een Lady's night. Dames kunnen dan tegen gereduceerd tarief kermis vieren. De kermis duurt nog tot en met zondag 28 maart en is op alle dagen geopend van 13.00 tot 23.00 uur.

Bron : Echo

25 maart 2010

Foto : Kermis Wijk bij Duurstede 2007

De jaarlijkse kermis verandert

In de afgelopen jaren zijn er veel klachten geweest over de jaarlijkse kermis in Wijk bij Duurstede. Daarbij ging het vooral over de overlast voor de binnenstad. Om de bewoners daar wat te sparen, heeft het college besloten vanaf dit jaar de organisatie van de kermis anders aan te pakken.

De vaste kermisdagen veranderen. De kermis vond eerder plaats op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. De kermis wordt in 2010 gehouden van donderdag 22 juli 14.00 uur tot en met zaterdag 24 juli a.s. 24.00 uur. De opbouw van de kermis begint op woensdag na de weekmarkt en het afbreken van de kermis is na de zondagse kerkdiensten tot uiterlijk 23.00 uur.

Dit jaar zijn er geen grote attracties meer op de Markt: in beperkte mate zijn deze nog wel op het Walplantsoen te vinden. De muziek is overal hetzelfde, omdat een centrale muziekinstallatie wordt gebruikt. Dat scheelt in de geluidoverlast!

Er wordt momenteel een comité samengesteld waarmee alle ontwikkelingen rondom de kermis worden afgestemd. Het bestaat uit een vertegenwoordiger van de kermisexploitanten, van de binnenstadbewoners, van de horeca, van de middenstand, van de politie en van de brandweer en een ambtenaar van de gemeentelijke afdeling Beheer.

Bron : Gemeente Wijk Bij Duurstede

24 maart 2010

Twister voor de Waarbeek

Amusementspark de Waarbeek heeft een attractie er bij en wel een Twister. Deze Twister kennen we van de kermissen toen deze attractie geëxploiteerd werd door de familie de Groot.

23 maart 2010

UITGAAN IN PRESTON PALACE

Na een succesvolle try-out is het evenementenprogramma van Preston Palace tot eind 2010 bekend gemaakt.

Nieuwe partner - Op zaterdag 19 december 2009 vond de kick-off plaats van een nieuw entertainmentseizoen. Niet alleen ‘the Party’ van Q-music sprak aan, ook de andere thema’s werden goed ontvangen bij het grote publiek. Reden genoeg om dit voor heel 2010 voort te zetten. De thema’s zijn bepaald, de artiesten zijn geboekt. Het feest kan beginnen.

Gevarieerd aanbod - Preston Palace stelt alles in het werk haar bezoekers een afwisselend evenementenprogramma te bieden. Zo is uitgaan in deze unieke locatie van zakenman Hennie van der Most elke keer een aangename verrassing. De all-in formule, in combinatie met een nieuw entertainmentaanbod, zorgt ervoor dat gasten een geslaagde avond beleven.

Artiesten - Preston Palace biedt een veelzijdig programma de komende tijd. ‘the Party’ van Q-music, ‘Fiësta’ met Glennis Grace, ‘Crazy in Love’ met Jamai, ‘Over de Top’ met Patricia Paay, ‘Viva Hollandia’ met de look-a-like van André Hazes en Imca Marina, ‘Las Vegas’ casino avond, ‘Heerlijk Hollands’ met de 3 J’s, “Shake Your Hips’ met Diva’s of Dance en 2010 wordt feestelijk afgesloten met Wolter Kroes. Hiermee biedt Preston Palace een veelzijdig aanbod dat veel bezoekers zal aanspreken.

Gasten -Uit alle delen van het land weet men het uitgaanscentrum in Almelo te vinden. Middels de website is een online reservering snel gemaakt en de locatie, met voldoende parkeergelegenheid, is goed bereikbaar. Preston Palace voorziet een forse groei van het aantal bezoekers en verwacht dat zij zal uitgroeien tot dé uitgaansgelegenheid van Nederland.

Persbericht : Preston Palace

22 maart 2010

Tripsdrill in wedstrijd Parkscout

Das Internetportal Parkscout.de ruft auf zur jährlichen Abstimmung für den Parkscout-Award. Nach der Nominierungsphase geht es nun in die Endabstimmung. In 14 Kategorien entscheiden Sie, welcher der 10 meist genannten Kandidaten einen Award verdient hat. Teilnehmen können alle Parkbesucher und Freizeitpark-Fans, um ihren persönlichen Favoriten zu küren.

Im vergangenen Jahr wurde bei der Abstimmung über die Gewinner des Parkscout-Awards ein neuer Teilnahme-Rekord erzielt: rund 40.000 Menschen gaben ihre Stimme ab! Aufgrund des regen Interesses der Park-Fans und der überwältigenden Teilnehmerzahl gilt die Auszeichnung mittlerweile als wichtigster deutscher Publikumspreis in der Freizeitpark-Branche.

Der Erlebnispark Tripsdrill erhielt im vergangenen Jahr für die Holzachterbahn „Mammut“ den Parkscout-Award als „Beste Neuheit“. Weitere Top 3 Platzierungen beim Parkscout-Award 2008/2009 erhielt Tripsdrill in der Kategorie „Beste Mitarbeiter in einem Freizeitpark“, „Beste Gastronomie“ und „Bestes Preis-/Leistungsverhältnis“.

Stimmen Sie bis zum 31. März für Ihren Lieblingspark! Welche Neuheit 2009 hat Sie überzeugt? In welchem Park fühlten sich Ihre Kinder besonders wohl? Wo hat Sie das Preis-/Leistungsverhältnis einfach überzeugt? Die Liste aller Kategorien finden Sie im Internet unter: www.parkscout.de

Viel Spaß beim Abstimmen!

Bron : Nieuwsbrief Erlebnispark Tripsdrill

21 maart 2010

Draaien en botsen op kermis in IJsselmuiden

woensdag 17 maart 2010 - Draaien en botsen op de kermis kan vanaf woensdag (24 maart) in IJsselmuiden. De IJsselmuider Oranjevereniging houdt in samenwerking met kermisorganisatiebureau Van Reken - Venekamp de jaarlijkse kermis, die tot en met zaterdag 27 maart duurt.

De mini-kermis wordt gehouden op de parkeerplaats bij de Oosterholthoeve en is dagelijks geopend vanaf 13.00 uur.

Bron : De Stentor

20 maart 2010

Nieuwe Attractie Scorpios in Toverland

Attractiepark Toverland presenteert nieuwe attractie Scorpios!

Begin juli 2010 presenteert Attractiepark Toverland haar nieuwste attractie: Scorpios! Deze schipschommel, met een wel heel bijzonder staartje, is gelegen in een authentieke haven en brengt de bezoekers naar een hoogte van maar liefst 15 meter.

Deze nieuwe schipschommel is een ‘voorproefje’ op de grootse uitbreidingsplannen die Toverland heeft voor de Troy-area, waar de 35 meter hoge houten achtbaan Troy staat.

Scorpios, een attractie met een staartje De nieuwe schipschommel Scorpios zal begin juli 2010 openen in Attractiepark Toverland te Sevenum. De naam Scorpios komt voort uit het feit dat de schipschommel wordt gethematiseerd in de vorm van een schorpioen. De hoogte van maar liefst 15 meter gaat ervoor zorgen dat iedere bezoeker flinke kriebels in de buik krijgt tijdens een ritje in deze nieuwe attractie. De hoogte én snelheid maken Scorpios één van de grootste schipschommels van de Euregio. Voor de bouw van de nieuwe attractie staat een investeringsbedrag van € 2.500.000,-gereserveerd.

Facts & figures

Hoogte attractie: 15 meter

Lengte schip: 16 meter

Snelheid: 42 km/uur

Min. lengte inzittenden: 110 cm

Aantal inzittenden: 42 personen

Capaciteit: 800 gasten/uur

Leverancier: Metallbau Emmeln (MBE) Hellingshoek: > 75 graden

Toverland 10-jarig jubileum in 2011

De nieuwe schipschommel is een ‘voorproefje’ op de grootse uitbreidingsplannen die Toverland heeft voor de Troy-area, waar de 35 meter hoge houten achtbaan Troy staat. In de afgelopen 10 jaar heeft Toverland bijna ieder jaar een nieuwe attractie geopend, en mede daardoor trekt het park inmiddels ruim 525.000 bezoekers per jaar. Het ligt in de planning om de volgende uitbreidingen te concentreren rond het 10-jarig bestaan van het park.

Achtergrondinfo Toverland

Attractiepark Toverland in Sevenum, gelegen tussen Eindhoven en Venlo, is het snelst groeiende attractiepark van Nederland. Het park is uniek in zijn soort, doordat het zowel binnen- als buitenattracties biedt en maar liefst 365 dagen per jaar geopend is. Vanaf de opening in 2001 heeft Toverland al vele awards in ontvangst mogen nemen, ondermeer voor de uitmuntende gastvriendelijkheid van het personeel.

Bron : Persbericht Attractiepark Toverland

19 maart 2010

College : Kermis op Eigen Benen

BERGEN OP ZOOM - De kermissen in Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat kunnen in de toekomst maar beter op eigen benen staan.

Niet de gemeente, maar verenigingen, dorpsraden of bonden zouden dan de kermissen moeten gaan organiseren. Dat melden wethouders Maarten van Eekelen (Cultuur) en Ton Linssen (Evenementen). "We gaan in elk geval onderzoeken of het mogelijk is."

Het tweetal komt met de suggestie precies op het moment dat het college een subsidieaanvraag van de dorpsraad Lepelstraat, voor activiteiten rondom de kermis, afwijst. De laatste drie jaar had het dorp steeds een bijdrage van enkele duizenden euro's gekregen, maar daar wil het gemeentebestuur niet mee bezig blijven. Een stap verder is het loslaten van de kermis in beide dorpen. Linssen: "Het scheelt ons een boel tijd en regelwerk. De gemeente houdt dan wel een controlerende taak, op veiligheidsgebied bijvoorbeeld."

De daadwerkelijke organisatie zou in handen kunnen komen van de dorpsraden. "Maar ik kan me ook voorstellen dat een grote vereniging in het gat springt. Of dat een winkeliersorganisatie zoiets oppakt", zegt Linssen.

'Privatiseren' van de kermissen hoeft zich niet te beperken tot de dorpen, meent Linssen. "Het kan ook in de stad. Vanwege de grotere schaal lijkt het me nuttig daarbij de kermisbonden in te schakelen."

Bron : Bn/De Stem

18 maart 2010

Nieuw seizoen Tripsdrill

Attractiepark Tripsdrill begint aan een nieuw seizoen. Onderstaand persbericht kwam binnen bij de redactie van deze website.

der lange Winter hat nun ein Ende und der Start in die Freizeitparksaison am 27. März steht bevor. Groß und Klein allerorts zieht es nach draußen an die frische Luft. Freizeitparkfreunde dürfen sich wieder auf über 100 originelle Attraktionen im Erlebnispark Tripsdrill freuen – allen voran die mächtige Holzachterbahn „Mammut“. Hier können die Mutigen eine rasante Fahrt wagen und beim neuen Kreissägen-Effekt gleich zu Beginn ihre Nerven kitzeln lassen.

Im Wildparadies warten 130 tierische Bewohner, die spannende Fütterung von Wolf, Luchs, Bär & Co sowie eine Flugvorführung auf der neuen Falknertribüne. Wer die vielfältigen Angebote in Tripsdrill entspannt genießen möchte, für den bieten sich ab Sommer ganz neue Perspektiven: In Verbindung mit einer Nacht im urigen Schäferwagen lassen sich Erlebnispark und Wildparadies in aller Ruhe entdecken.

Der Erlebnispark Tripsdrill hat ab Samstag, 27. März wieder täglich ab 9.00 Uhr geöffnet.

Bron : Tripsdrill

17 maart 2010

Kinderraad kiest voor kabelbaan en kermis

Redactie - 12 maart 2010 - OUDERKERK - Om basisschoolleerlingen te laten zien wat de gemeenteraad allemaal doet en welke beslissingen ze neemt, organiseerde de gemeente Ouderkerk afgelopen woensdag een wegwijsdag in zalencentrum De Drie Maenen. Vijftien leerlingen van groep acht van de vijf basisscholen in de gemeente Ouderkerk, presenteerden deze dag hun vooraf bedachte ideeën in de speciale kinderraadsvergadering.

Wethouder Dogterom opende als voorzitter/burgemeester de kindergemeenteraad. Aansluitend vertelden raadslid Elisabeth van Zijl (ChristenUnie) en oud-raadslid Anneke Voorbach over hun rol en hun ervaringen in de gemeenteraad. Ook werd de kennis van de leerlingen over de gemeente en politiek getest middels een quiz. Basisschool De Schakel beantwoordde maar liefst dertien van de zestien vragen juist en won met glans de quiz.

Iets na tienen begon de kindergemeenteraadsvergadering. Elke school had drie vertegenwoordigers aangewezen die in de kinderraad zitting mochten nemen. De Schakel beet het spits af en pleitte voor een kermis in Ouderkerk aan den IJssel. De Koningin Julianaschool presenteerde het idee om te gaan survivallen met alle groepen acht. De Koningin Wilhelminaschool stelde een verplaatsbare minigolfbaan voor en de leerlingen van De Bron wilden een kabelbaan aanschaffen. De leerlingen van De Kranepoort waren van plan danslessen te organiseren.

Na de verschillende presentaties volgde een debat tussen de kinderraadsleden. In de eerste stemronde sneuvelden de kermis en de minigolfbaan. Na een schorsing, waarin de kinderraadsleden met hun achterban overlegden over de voorkeuren en mogelijke combinaties, kwam een gecombineerd voorstel van de fracties De Schakel en De Bron op tafel: het aanleggen van een kabelbaan en het organiseren van een kermis bij de opening hiervan.

In de tweede stemronde werd dit voorstel vervolgens aangenomen. Het is nu aan de gemeente, de jongerenwerker en de kinderen om dit idee verder uit te werken.

Bron : Echo

16 maart 2010

Haarlem op www.kermisvantoen.nl

Onlangs is een start gemaakt met een nieuwe kermisgeschiedenis op www.kermisvantoen.nl. Na Breda en Dordrecht is Haarlem is de derde plaats die dit jaar een plaatsje heeft gekregen op deze website.

15 maart 2010

Ralf opent Walibi World met ‘Smoove’ recordpoging

Amsterdam – 12 maart 2010 Op vrijdag 2 april om 10.00 uur opent zanger Ralf op een waanzinnige manier het nieuwe seizoen van attractiepark Walibi World. Samen met zoveel mogelijk kinderen probeert Ralf het Guinness World Record ‘Smoove’ dansen op zijn naam te zetten. Met Ralf’s nieuwe single en dans ‘Doe de Smoove’ is een ware dansrage ontstaan. Vele kinderen in het land zijn al in de ban van de Smoove.

De opening van Walibi World wordt groots aangepakt. Op 2 april 2010 vindt niet alleen de recordpoging plaats, maar Walibi World trakteert de bezoekers ook op een optreden van Ralf, een signeersessie én Meet & Greets. Hiernaast zijn natuurlijk de meer dan 40 attracties en shows geopend, waar iedereen van kan genieten.

Kinderen gezocht! - Vanaf maandag aanstaande kunnen kinderen gratis entreekaarten winnen om bij deze speciale dag aanwezig te zijn en mee te doen met de recordpoging. Dit kan onder andere via www.walibiworld.nl en www.ralfclub.nl. Mochten kinderen de ‘Smoove’ nog niet kennen, dan kan er alvast geoefend worden via Ralf’s eigen YouTube Channel (www.youtube.com/ralfclub). In diverse filmpjes legt Ralf de juiste moves uit.

Waanzinnig jaar - Naast de opening heeft Walibi World dit seizoen nog meer waanzinnige extra’s in petto. Zo organiseert het park op 6,7 en 8 mei het nieuwe Fantasy Festival, waarin bezoekers worden meegenomen in de sferen van fantasy. Het park is dan maar liefst tot 22.00 uur geopend. Hiernaast kunnen de bezoekers genieten van nog meer festivals, nieuwe shows en extra entertainment in het park.

Ook Ralf gaat een waanzinnig jaar tegemoet. Na het winnen van het Junior Songfestival 2009 is inmiddels zijn succesvolle carrière gestart. Na de hit ‘Click Clack’ is nu zijn nieuwe single ‘Doe de Smoove’ overal als download te koop. Tevens is de zanger dit voorjaar te horen in de bioscopen, als de stem van Wickie de Viking in de gelijknamige film, die vanaf 21 april in de bioscopen te zien zal zijn.

Bron : Persbericht Walibiworld

14 maart 2010

DVD Kermis Münser 2010

Bij kermisdvdshop is de eerste kermisdvd van 2010 verschenen. Het betreft de kermis van Münster.

Bron : kermisdvdshop

13 maart 2010

Ghost City op Oosterbeekse kermis

woensdag 10 maart 2010 - OOSTERBEEK – Draaien, zwaaien, springen, botsen, hengelen, gokken en griezelen, het kon allemaal weer op de kermis in Oosterbeek, die van zaterdag tot en met woensdag neerstreek op het Raadhuisplein.

Al meer dan veertig jaar komt het circus van Martin Meijer naar Oosterbeek op initiatief van de Oranjevereniging, die ook dit jaar weer ruim 3.000 vrijkaartjes verspreidde onder de basisschoolleerlingen. Dankzij het zonnetje was het ondanks de nog wat gure wind zaterdagmiddag weer ouderwets druk. Altijd populair zijn de botsautootjes, de grote schommel, de gokkasten en de draaimolens.

Dit keer konden kinderen, vastgebonden in een tuigje, ook heel hoog springen op de trampoline. Door een technisch probleem met het stellen van de motoren werd de Break Dance pas wat later op de middag in gebruik genomen, maar het daverende succes van deze ronddraaiende attractie was er niet minder om.

Stikdonkere vrachtauto - Ook nieuw was Ghost City, het spookhuis van oud-Oosterbeker Reymond Verhoef. In een stikdonkere vrachtauto door een geheimzinnig doolhof lopen is eng, maar als er dan ineens allemaal spoken en geraamtes opduiken is dat extra spannend. ,,We hadden ook nog een artiest als levend spook aan het eind neergezet. Die greep de kinderen vast, maar dat was iets te heftig, dus daar zijn we mee gestopt," vertelt Reymond Verhoef, die voor de eerste keer als kermisexploitant in Oosterbeek staat met zijn spookhuis Gost City.

Het is de bedoeling dat hij meereist met de kermis langs dertig andere plaatsen in Nederland. ,,Er zijn van die gezichtsbepalende dingen op de kermis zoals de gokkast, de draaimolen, het reuzenrad en de botsauto's. Die horen echt bij een kermis. Naar mijn idee past een spookhuis daar ook bij," aldus Verhoef.

Dicht bij de mensen - Zijn filosofie daarbij is dat een kermis ook showelementen in zich moet hebben, die heel dicht bij de mensen staan. ,,Daardoor verhef je de kermis en wordt deze wat meer een ontmoetingsplaats voor dorpsgenoten," meent Reymond Verhoef. Bijna had zijn spookhuis de kermis in Oosterbeek moeten overslaan want er waren ernstige problemen met de vrachtauto, die het begaf. Maar Verhoef, die als opbouwer jarenlange ervaring heeft met het rondreizen langs kermissen, is niet makkelijk voor één gat te vangen en met veel inventiviteit is het gelukt om er toch te staan. Behalve met zijn Ghost City timmert Verhoef ook aan de weg met Circus Remundo.

Bron : Hoog en Laag

12 maart 2010

Een paar dagen geleden werd al vermeld dat op de kermis in Mol de Privilege te bewonderen zou vallen. Inmiddels is de Privilege in Mol gearriveerd. Het betreft een gerestylde bidule van de familie Wuyts.

11 maart 2010

Op 13 maart gaat Preston Palace over de top met Topper Gordon. Als zanger scoorde hij zijn grootste hit met zijn single 'Kon ik maar even bij je zijn', die in 1991 een nummer één-hit werd. Van 1999 tot aan 2003 werkte hij succesvol samen met de R&B-groep Re-Play. Van 2005 tot aan 9 september 2009 behoorde hij tot de gelegenheidsformatie de Toppers. En Gordon zit niet stil! Hij is populairder dan ooit en verschijnt nog altijd veelvuldig op TV en op de podia in het land.

bron : Preston Palace

10 maart 2010

Westfries Museum gaat in op fenomeen KermisborrelS

6 maart - HOORN - Dat juist het gemeentemuseum in Hoorn een fototentoonstelling over het fenomeen Kermisborrel houdt is natuurlijk best een beetje opvallend. Hoorn haalt immers geregeld het landelijk nieuws met de aanpak van het vele drinken door de jeugd. Het is dan ook niet onze burgervader die de expositie op 13 maart in het Westfries Museum opent, maar de oud-burgemeester van Venhuizen, Aad Vlaar.

Nergens in Nederland wordt de kermis zo uitbundig gevierd als in West-Friesland. Van Pasen tot ver in de herfst vieren de dorpen en steden om beurten een weekend lang feest. De kermis zelf is in veel gevallen niet meer dan een zweefmolen en een schietkraam. Het draait allemaal om de kermisborrel. Fotograaf Eddy Bosland liep in 2009 vrijwel alle kermisborrels af. Niet om mee te feesten, maar om dit typisch Westfriese fenomeen op foto vast te leggen.

Van 14 maart tot 24 mei is een keus uit zijn fotodocumentaire serie in de marmerzaal van het Westfries Museum te bezichtigen. Op de eerste etage neemt het museum u aan de hand van oude foto’s en films en een heuse miniatuurkermis vol nostalgische attracties mee terug naar de Westfriese kermis uit vervlogen tijden.

Kermispan - Fotograaf Eddy Bosland heeft zijn fascinatie voor de kermisborrel overgehouden aan zijn jeugd. Hij groeide op in Enkhuizen. ”In de stad kenden we het fenomeen niet, ik ken het dus alleen maar van horen zeggen. Toen ik in Amsterdam ging wonen kwam ik eigenlijk pas achter dat de kermisborrel een echt Westfries fenomeen is. Bovendien was het nog nooit op foto vastgelegd. Toen ik voor mijn afstudeeropdracht aan de fotoacademie een onderwerp nodig had, hoefde ik dus niet lang na te denken.”Voor zover kan worden nagegaan ontstond de gewoonte om met vrienden, buren en bekenden gezamenlijk te proosten op de kermis ergens in het begin van de twintigste eeuw. De traditie is het sterkst in de Westffriese dorpen. Deze ‘huiskamerborrels’ zijn er nog steeds. Eddy Bosland heeft ze met veel gevoel voor detail vastgelegd. Compleet met het ’kermisbed’ dat altijd voor familie of vrienden van elders klaar staat..

Op één van zijn foto’s zie je een groep mensen aan statafels met elkaar borrelen in een garage. Ze staan met hun rug naar de zweefmolen, waarvan nog net een glimp te zien is. De exploitant heeft weinig te doen. De Westfriese kermis in één beeld gevangen.Sommige van de huiskamerborrels zijn de laatste twintig jaar uitgegroeid tot megafeesten, met soms wel 1000 bezoekers. Eddy Bosland legde zo’n feest in Venhuizen vast. Nog net op tijd. Dit jaar krijgen de organisatoren er geen toestemming meer voor van de gemeente.

Drankmisbruik - Toen Eddy Bosland aan zijn fotoreportage begon had hij het beeld dat menig buitenstaander van de kermisborrel heeft. ”Ik dacht dat die borrels alleen maar drankfestijnen waren waar extreem veel werd gedronken met alle excessen van dien. Natuurlijk speelt drank een belangrijke rol en komen er ook incidenten voor, maar echt grootschalig of jeugdig drankmisbruik ben ik niet tegen gekomen. Als je even voorbij de drank kijkt, dan zie je welke belangrijke sociale functie die borrels hebben.

Op mijn foto’s zie je jong en oud met elkaar plezier maken. Buren ontmoeten elkaar, familieleden komen tijdens het kermisweekend over net als oud-dorpsgenoten. Ook is het al decennia zo dat de meeste relaties tijdens de kermis ontstaan of juist eindigen. De saamhorigheid is groot, ook tijdens de voorbereidingen. Er worden complete bouwwerken opgetrokken, met tijdelijke toiletten en al. De ‘pot’ symboliseert voor mij het gemoedelijke en kameraadschappelijke karakter van de kermisborrel. Hierin doet iedereen naar vermogen een bijdrage voor de gastheer en/of vrouw. Al deze aspecten heb ik met mijn foto’s in beelden proberen te vangen.”

De Westfriese kermis in beeld

Je zou het bijna vergeten bij het zien van de foto’s van Eddy Bosland, maar de kermis is toch echt de aanleiding voor al het feestgedruis. In kamer 20 op de eerste etage geeft het museum in samenwerking met het Zijper Museum en het Westfries Archief aan de hand van foto’s, films en affiches een beeld van de kermis uit vervlogen tijden. Nostalgische beelden uit fotocollectie Niestadt van de ‘zweef’, bejaardenkermis en botsauto’s in de jaren ’30 tot en met ’70 van de 20e eeuw. Uit de foto’s van attracties en hun bezoekers spreekt een onmiskenbaar plezier. Omdat een kermis zonder knipperende lampen, muziek en razende attracties geen kermis is, zal in de zaal ook een heuse miniatuurkermis te zien zijn, eigendom van Marco Frericks . Hij verzamelde in de loop der tijd een aantal nostalgische kermisattracties.

Bron : Hoorngids

9 maart 2010

Sieben Phantasialand

Phantasialand in Duitsland present de "Sieben". Voor deze noviteit is een aparte website on-line gegaan. De website is te vinden op : www.7-phantasialand.de

8 maart 2010

Privilege voor kermis Mol 2010

Van 13 t/m 16 maart is het Jaarmarktkermis in Mol. Een kermis die bijna elk jaar wel bezocht wordt door deze website. Een mogelijke verrassing op deze kermis is de restyle van een attractie die de naam 'Privilege' zou gaan krijgen. Welke attractie dit betreft is nog een verrassing. Over een week weten we het.

7 maart 2010

'Grote' kermis zorgt voor ergernis in Vlaardingen

Bewoners van Vlaardingen zijn boos omdat er tegen de afspraken in weer een grote kermis op de Holierhoek staat. De burgemeester en wethouders hadden eerder beloofd dat er hooguit een ‘kinderkermis' zou komen.

Het college deed die belofte na klachten over geluidsoverlast in 2009, maar volgens omwonenden is de kermis nog groter dan vorig jaar: "Dit noemt de gemeente een kinderkermis, maar ik niet, moet je kijken wat er allemaal staat."

Volgens een andere bewoner kan de gemeente niet volhouden dat het om een 'kinderkermis' gaat omdat er een hoop attracties staan die niet voor kinderen zijn bedoeld: "Er staan overal gokkasten. Mijn kinderen mogen daar van mij niet aankomen hoor."

Arnout Hoekstra van de SP in Vlaardingen heeft het college inmiddels om opheldering gevraagd: "We willen van de burgemeester horen hoe hij dit in de toekomst kan voorkomen. En we willen ook weten of hij de bewoners uitleg gaat geven."

De kermis stond vanaf woensdag op de Holierhoek. Zondag stond de kermis er voor het laatst.

Bron : RTV Rijmond

6 maart 2010

Karretje te koop

DUITSLAND • 04-03-2010 • Wie altijd al een echt achtbaankarretje heeft willen bezitten, moet eBay in de gaten houden. Vanaf 18 maart staat op die veilingwebsite een wagonnetje van de Big Loop, de loopingachtbaan van het Duitse HEIDE-PARK, te koop.

Ritverloop - Big Loop is een loopingachtbaan die nagenoeg hetzelfde ritverloop heeft als de Python in de Efteling. De achtbaan in het Heide-Park werd twee jaar na die in de Efteling gebouwd, in 1983. Op de dertig meter hoge, door het Nederlandse bedrijf Vekoma gebouwde baan staan nog de originele treintjes van fabrikant Arrow Dynamics. De treintjes hebben nu echter een zodanige ouderdom bereikt dat ze vervangen gaan worden.

Decorstuk - Het eerste wagonnetje van één van de achtbaantreinen staat vanaf 18 maart te koop op een speciale eBay-pagina. Het gaat om het voorste treinstel, inclusief vier zitplaatsen met veiligheidsbeugels. Het parkmanagement benadrukt dat het achtbaankarretje niet meer operationeel is en dus alleen als decorstuk kan dienen.

Hoogste bieder Op 28 maart gaat het treinstel naar de hoogste bieder. De opbrengst van de veiling is bestemd voor Merlin Magic Wand, het goede doelen fonds van Merlin Entertainments Group, waartoe Heide-Park behoort. Eerder al veilde het pretparkconcern een achtbaantrein uit het Britse park Alton Towers. Op 17 april wordt het geveilde karretje officieel aan de nieuwe eigenaar overgedragen.

Bron : Parkplanet

.

5 maart 2010

Herberg de Troost

In navolging van de succesvolle CD en de concerten ‘Herberg de Troost’ wordt onder regie en naam van Attractiepark Toverland de droom van de Limburgse zanger Jack Poels (Rowwen Hèze) waarheid; de bouw van een échte, Bourgondische herberg in de ‘achtertuin’ van Toverland (Park de Peelbergen).

In deze herberg, voorzien van enkele tientallen slaapplaatsen, concertruimte en restaurant, komen optredens, exposities, kunst en eten & drinken centraal te staan. “Het Bourgondische leven… laten zien dat we Thuis zijn in Traditie”, aldus een trotse Jack Poels.

Bron Persbericht Toverland.

4 maart 2010

Kermis Zoutleeuw was langer open

Foto : Alain Andries

Afgelopen zondag raasde er een stormwind over ons land. In België was het nog slechter weer en heel wat kermissen hadden te leiden van het slechte weer. Als compensatie ging de kermis van Zoutleeuw langer open.

Bron : Alain Andries

3 maart 2010

Keidagen Lochem vol acts

| LOCHEM - 2 MAART 2010 Traditiegetrouw vinden de jaarlijkse Keidagen plaats in het weekend van Hemelvaartsdag, dit jaar van woensdag 12 mei tot en met zondag 16 mei.

De organisatie is er wederom in geslaagd een programma samen te stellen met ongecompliceerd entertainment en optredens van opwindende livebands voor jong en oud.

Op woensdag 12 mei om 10.00 uur wordt het officiële startsein voor de kermis op de Grote Markt gegeven. Vanaf 21.00 uur start het programma in de feesttent op de Kleine Markt met een te gekke live show van ‘Vangrail on Tour', na 23.00 uur is er in diverse cafés in de binnenstad live muziek. Deze nacht wordt ook wel de Nacht van Lochem genoemd.

Op donderdag komen, professionele eenlingen en gezelschappen, lawaaischoppers en zwijgers, trommelaars en zotten, bekenden en onbekenden, van heinde en van juist helemaal niet verre naar Lochem. Hier zullen ze hun luidruchtige of stille voorstelling brengen tijdens de zeven tiende editie van het straattheater ‘Kunsten op Podium en Straat'.

De ‘Trainband' zorgt in de feesttent voor een onvergetelijke middag, met vanaf 21.30 uur swingende disco, soul en stevige rockmuziek met de Lochemse band ‘Janss'.

Muziekliefhebbers kunnen vrijdag 14 mei in de feesttent genieten van een special gastoptreden van het bekende duo ‘Nick & Simon' en de band ‘Hike'.

Vrijdagmiddag verzorgt toneelvereniging TOP in de feesttent een gezellige middag voor de jeugd, met een kindertoneelstuk vol spanning en humor. Voorafgaand aan het toneelstuk kunnen de kinderen zich laten schminken.

Zaterdag staat bol van de activiteiten met een grote braderie in de binnenstad en 's middags een groot feest in de Keidagentent met de ‘Showband Chameleon'. Het avondprogramma wordt ingevuld onder het motto ‘Symfonica in Blauw - Geel' door Popcollectief Lochem met in het voorprogramma ‘Black Sweater'.

Dat het zondag tijdens het frühshoppen feest wordt in de tent staat al vast. Op het slot van de Keidagen kunnen de bezoekers nog een keer uit hun dak met de ‘Haaksberger Muzikanten', waarnaar `De Edelweiss Kapelle` uit Geselaar traditioneel de Keidagen uit blaast.

Met uitzondering van de vrijdag avond zijn de entree's tijdens de optredens in de feesttent gratis. Voorverkoop entreekaarten voor de vrijdagavond vanaf 20 april te koop bij het VVV-kantoor aan de Tramstraat 4 te Lochem.

Keimunten zijn in de feesttent te koop en in alle deelnemende horeca gelegenheden tijdens de Keidagen in te leveren.

Voor optredens van groepen en artiesten in de grote feesttent raadpleeg de website of de Keikrant. Programmawijziging voorbehouden.

Tot ziens in Lochem, iedereen is van harte welkom. Lochem bruist 5 dagen lang!

Bron : www.kijklochem.nl

2 maart 2010

Freimarkt Bremen 2010

Gisteren is er een special van de Freimarkt kermis in Bremen on-line gegaan. Je vind de special op www.freimarkt-news.de.

Bron : www.kirmes.me

1 maart 2010

Website Bert van Houten Entertainment

Modelbouwer Bert van Houten presenteert met trots zijn eigen website. De website is te vinden op Bert van Houten Entertainment Naast informatie over de kermishobby is er ook volop informatie te vinden over smartlappenduo Bert en Ria. De site is zeker een bezoekje waard.

Oudere berichten

Back