www.hullygully.nl

 

31 Maart 2013 :

Paaskuikens en piepmuizen in GaiaZoo

Echte Paaskuikens en heel veel piepmuizen samen in een authentiek Limburgs bakkershuis. Dat zie je alleen in GaiaZOO! Onder het mom van als de kat van huis is snoepen de muizen op de keukentafel van een overheerlijke Paasstol en gekleurde Paaseieren. Kom dit vrolijke schouwspel met eigen ogen van dichtbij bewonderen. Geniet van de dartelende lammetjes, of bezoek een van de roofvogelpresentaties, die vanaf het Paasweekend weer van start gaan.

Woonkeuken voor huismuizen - In het boeren bakkerskeukentje van GaiaZOO leven momenteel zo’n 50 huismuizen. Ze scharrelen rond in een ouderwetse oven, over de naaimachine en in de juskom die op tafel staat. Huismuizen zijn echte alleseters en knabbelen dus ook graag aan menselijk voedsel of van graanvoorraden voor vee. De meeste mensen zijn niet zo blij als er muizen in hun huis wonen. Met vallen en gif proberen ze de kleine knagers te bestrijden. Meestal worden leeggekomen plekken echter razendsnel weer opgevuld door nieuwe muizen of hun jongen. De hoge voortplantingssnelheid van muizen is alom bekend. In de buurt van mensen, waar voldoende voedsel beschikbaar is, kunnen ze het hele jaar door jongen krijgen; tot wel 10 keer per jaar! De huismuizen van GaiaZOO hebben zich ook al vlijtig voortgeplant. Neem rustig de tijd om het gescharrel van jonge en volwassen muizen in alle hoekjes en gaten te observeren. Als je goed kijkt, kun je ontdekken dat er allerlei kleurvariaties zijn, van geheel zwart, bruin en wit, tot allerlei bont gevlekte varianten.

Paaskuikens, lammetjes en roofvogels - De muizen hebben vanaf de keukentafel uitzicht op een tiental piepende Paaskuikens, die eveneens tussen de gekleurde paaseieren rondscharrelen. Kinderen kunnen deze donzige kuikens van heel dichtbij, op eigen ooghoogte observeren. Buiten het bakkershuis kun je in de Limburgse fruitboomgaard twee lammetjes van de Mergelland schapen rond zien dartelen. Meer interesse in grote vogels? Dan kun je vanaf dit weekend weer dagelijks een van de adembenemende roofvogelpresentaties van valkenier Wim Huygen bijwonen in de GaiArenA.

Bron : Gaiazoo

30 Maart 2013

Fairfest : Tilburgse theatermakers verzinnen nieuwe acts voor de kermis

TILBURG - Ergens aan de rand van een versleten Tilburgs industrieterrein staat een donkerrode woonwagen. Er zit een muzikant voor met twee honden aan zijn voeten. Op de maat van zijn gitaarspel loopt een acrobaat over een touw dat tussen twee palen is gespannen. De acrobaat probeert met vijf hoeden te jongleren maar de straffe wind zit hem in de weg. De acrobaat oefent zijn act voor Fairfest, een bijzondere avond op 4 april in theater De Nwe Vorst. Tilburgse theatermakers willen die dag optredens laten zien die bedacht zijn voor de kermis.

Fairfest - Het idee voor Fairfest is ontstaan tijdens de plannenmakerij voor Eindhoven/Brabant Culturele Hoofdstad. In de kermishoofdstad Tilburg dook de vraag op of de theatermakers in de stad iets zouden kunnen betekenen voor de kermis, het grootste volksfeest in de stad.

In een loods, op misschien honderd meter van de woonwagen, repeteren nog andere Tilburgers voor hun act. Boy Jonkergouw zit er op een uitbundige schoenpoetsersstoel en betast voorzichtig het laarsje van de zangeres die voor hem staat. Hij zal het laarsje niet alleen oppoetsen maar hij speelt ook een vreemde professor die de voet van de zangeres 'leest' en die haar zo kan helpen bij belangrijke levensvragen. 'Sole to soul', staat er op een bordje boven zijn pet.

Absurdisme - "Tilburg is de hoofdstad van het absurdisme", zegt Geurt Grosfeld. een van de bedenkers van Fairfest. "We gaan terug naar het begin van de kermis," zegt zijn collega Wim Verhoeven. "Creatieve mensen die dingen bedachten om hun stadgenoten bezig te houden en te verbazen".

4 april is de eerste keer dat Fairfest met concrete acts naar buiten komt. Daarna moet het idee zich verder ontwikkelen. Als Eindhoven inderdaad de titel Culturele Hoofdstad binnensleept, wordt de Koepelhal van de Tilburgse spoorzone in 2018 het decor voor een hele bijzondere kermis.

Bron : Omroep Brabant

29 Maart 2013

Exploitant van de Marel gaat surfen

De Surfing die voorheen reisde onder exploitant Reijbroek gaat reizen onder exploitant v.d. Marel. Nu nog hopen op wat beter surfweer.

28 Maart 2013

Vrieskou in Geel

"453ste editie van Palmenmarkt in Geel gaat nu al de geschiedenis in als een van de minst succesvolle kermissen. De extreem koude temperaturen gooiden roet in het eten waardoor de grote massa het voorbije weekend wegbleef"

Bron citaat : Gazet van Antwerpen

27 Maart 2013

ANWB Award Leukste uitje van Nederland voor GaiaZoo

Een delegatie van de Zuid-Limburgse dierentuin GaiaZOO reisde in de ochtend van 25 maart af naar het hoofdkantoor van de ANWB in Den Haag, voor de uitreiking van de ANWB Awards 2013. Na twee jaar lang de titel Leukste Uitje van Limburg trots te dragen, mocht GaiaZOO dit jaar onder toeziend oog van de Nederlandse dag-attractie-wereld de award˜Leukste Uitje van Nederland in ontvangst nemen. Een nieuwe mijlpaal in het achtjarig bestaan van de Limburgse ZOO.

Bron : Gaiazoo

26 Maart 2013

Paardenpiste op Nederlandse kermis

In Nederland reist er geen maar in Belgie reizen er nog een aantal Paardenpistes. Na Belgie, Duitsland en Frankrijk zal exploitant Marcel Turelinckx samen met Yvonne Vale nu te zien zien op een Nederlandse kermis met Country Farm. De voorjaarksermis van Bergen op Zoom duurt van 30 maart tot en met 7 april.

Bron : Marcel Turelinckx.

25 Maart 2013

Rostov indoor waterpark to open in May

A new $45m waterpark designed and installed by Istanbul, Turkey-based Polin Waterparks and Pool Systems will open in May at the Horizon Megacenter, a mall in Rostov-on-Don, a port city on the Don River in Russia.

Bron : Interpark

24 Maart 2013

Kermiskinderen website

Onlangs is de website www.kermiskinderen.nl on-line gegaan. De site is gemaakt voor kinderen om alles te weten komen over de kermis.

Bron : Kermiskinderen

23 Maart 2013

50 Jaar Attractie- & Vakantiepark Slagharen

Attractie- & Vakantiepark Slagharen ooit Ponypark Slagharen vierde gisteren zijn 50 jarig jubileum. Wat in 1963 is begonnen met 1 vakantiehuisje met 1 pony is nu het op een na grootste park in Nederland met 1.4 miljoen bezoekers per jaar.

Bron : Attractie- & Vakantiepark Slagharen

22Maart 2013

Monster House in premiere

Vorig weekend ging het loopspookhuis 'Monster House' van Marcel Turelinckx en Yvonne Vale in premiere op de carnavalskermis van Carnieres bij onze zuiderburen. Dit loopspookhuis reisde voorheen in Nederland onder Sterrenberg en later Schimmelpenninck.

21 Maart 2013

Pleinfestival Kaatsheuvel zoekt vrijwilligers

Elk jaar zijn er weer meer activiteiten bij Pleinergy en de organisatie kan dan ook wel wat hulp gebruiken. Lijkt het jou leuk om een steentje bij te dragen aan dit evenement neem dan vrijblijvend contact met ons op via: info@pleinfestivalkaatsheuvel.nl

Bron : Pleinfestival Kaatsheuvel

20 Maart 2013

Boarding Mach 5 Airlines

Binnenkort gaat de Mach 5 op op reis. Er wordt volop reclame gemaakt voor de Mach 5 : "Soon you can get this boardingpas and fly high in the fastest thrill ride "Mach 5".

Bron : Booster Mach 5 Facebook-pagina

19 Maart 2013

Kermis Oisterwijk 2013 12 t/m 17 juli.

Verwacht worden : Snowjet (v.d.Veen), Copacabana (v.d. Veen), Poffertjeskraam (Reede), Katapult (Ropers), Lucky Cranes (Oudsen), Skeeball (Brunselaar), Fruitcocktail en italiaanse schepijs (v.d. Wit), Teacups (Sokolowski-Dekens), Ballenfontein (v. Ballegooij), Draaimolen (J. Welman-Stuy), Melkbussensport (F. Ropers), Walking Waterballs (Stroucken), Kamelenrace (Oudsen), Herrie in de keuken (Ropers), Pingponbalspel (van Gool), Voetbalspel (Verwijk), Dre's Bakery (van Dooren), Chocoladefontein (Schmidt-Schafer), Cyber One (Stroucken), Spaanse churros (Arjaans van Gestel), Suikerspin (Kars), Autoscooter (Kars), Lijntrekspel (Verwijk), Hit en win (Roels), Fotoschietsalon (Verwijk), Ballenfontein (Stassen), Vuilnisbakkenspel (Martens), Grand Canyon (Kroon), Die Fantasiche Reise (Norbert Krawzyck), Boobytrap Hotel (Albers), Lucky Duck (Brunselaar), Pusher (van Griensven), Rue de Paris (Punt-Sloots), Lucky Cranes (van Zetten), Jackpot (de Ruiter), Visverkoop (van Wijk), Gebakkraam (Bierens), Bussensport (Martens), Bubble Tee (Schmidt), Snackworld (van Raaij), Megajumper (D. Brunselaar), Samba Balloon (Ballegooij) en Breakdance (Hoefnagels). Bron : concept opstelling kermis 2013 Oisterwijk.

Bron : Gemeente Oisterwijk

18 Maart 2013

Buggy's in premiere

Op de jaarmarktkermis van Balen ging deze buggybaan in premiere. De familie Rudi van Gorp reist met deze attractie.

17 Maart 2013

Nostalgische Kermis Oisterwijk 2013

Op de evenementenkalender op de website van de Gemeente Oisterwijk staat op vrijdag 20 tot en met dinsdag 24 september de Nostalgische kermis gepland. Dit betekent dat er een tweede editie van dit evenement aan zit te komen na het succes van 2012.

Bron : Gemeente Oisterwijk

16 Maart 2013

Spring has sprung for Walt Disney

Walt Disney World Resort in Orlando, Florida, has revealed plans to transform Downtown Disney into 'Disney Springs', with more retails, dining and entertainment. Construction is set to begin in April with phased openings of new areas up until the final completion of the project in 2016.

Bron : Interpark

15 Maart 2013

100 apen in Gaiazoo

Hoera! Er is een witgezicht Saki geboren en dat brengt het aantal apen in GaiaZOO op dit moment op het aantal..... 100!

Bron : Gaia Zoo

14 Maart 2013

Twister Heartbreaker van Halle

De Duitse exploitant van Halle reist sinds dit jaar met de Twister "Heartbreaker". Deze attractie reisde voorheen onder de Nederlandse exploitant van de Laan.

13 Maart 2013

Magische vallei krijgt vorm

Het landschap in de Magische Vallei krijgt vorm. Naast spectaculaire watervallen en mysterieuze grotten, kom je tijdens de avontuurlijke boottocht in de Rapid River indrukwekkende rotspartijen tegen. Krijg jij al zin in je eerste rit?

Bron : Attractiepark Sevenum

12 Maart 2013

Kermis en jaarmarkt op gang getrapt

De Molse jaarmarkt is zterdag feestelijk van start gegaan. Onder begeleiding van een fanfare trok de burgemeester samen met de foorreizigers en een aantal Molenaren richting kermis. En ondanks het koude weertje kwam er toch al heel wat volk naar de jaarmarkt.

Bron : RTV

11 Maart 2013

Walibi Village

Dit seizoen vinden er twee belangrijke ontwikkelingen plaats bij Walibi Holland. Het vakantiepark van Walibi Holland wordt gerenoveerd en heet vanaf dit seizoen Walibi Village. Daarnaast biedt Walibi Holland als eerste Nederlandse attractiepark een rollercoastercursus aan, speciaal voor diegene die altijd al graag zijn of haar angst voor achtbanen heeft willen overwinnen. Op vrijdag 29 maart vindt de opening van het gerenoveerde vakantiepark Walibi Village plaats tijdens 'Extreme Makeover: Walibi Edition'. Ook wordt op 29 maart de rollercoastercursus 'van bangerik naar adrenalinekick' gegeven aan bange moeders.

Bron : Walibi Holland

10 Maart 2013

Negentien Brabantse evenementen in top 100 grootste evenementen van 2012

EINDHOVEN - Negentien Brabantse evenementen staan in de top 100 grootste evenementen van 2012 in Nederland. De lijst wordt jaarlijks door het onderzoeksbureau Respons bekendgemaakt. Dit jaar is de top 100 [PDF] opgedeeld in een top 50 betaalde evenementen en een top 50 gratis evenementen.

Tilburgse kermis en Eneco Tour - Het hoogst genoteerde gratis evenement dat deels in Brabant wordt gehouden is de Eneco Tour op nummer zes. De wielerronde loopt door Nederland en Belgie en doet daarbij vrijwel altijd Brabant aan, zo ook afgelopen jaar. Een plek verder op nummer zeven staat de Tilburgse kermis. Overige hooggenoteerde Brabantse gratis evenementen in de lijst zijn de Dutch Design Week in Eindhoven en Breda Jazz.

Bij de top 50 grootste betaalde evenementen is de hoogst genoteerde Brabantse bijdrage de Guus Meeuwis-concertreeks 'Groots met een zachte G' op nummer 12. Verder kom je in die lijst onder meer Theaterfestival Boulevard in Den Bosch en dancefestival XO Live in Best tegen.

IDFA en Nijmeegse Vierdaagse de grootste - Het IDFA en de Nijmeegse Vierdaagse waren volgens het onderzoeksbureau de grootste evenementen van Nederland in 2012. Respons keek dit jaar niet alleen naar bezoekersaantallen bij het samenstellen van de lijst, maar ook naar de hoeveelheid aandacht die evenementen in de media kregen en activiteit rondom een evenement op social media.

Bron : Omroep Brabant

9 Maart 2013

New indoor theme park planned for Dubai

Marvel Adventure, a new indoor theme park in Dubai, UAE, will open to the public in December.

Ilyas and Mustafa Galadari Group (IMG) - which will own and manage the theme park, located in the City of Arabia development - has partnered with Marvel Entertainment International for the project.

Bron : Interpark

8 Maart 2013

Beach slide van familie Renaut

De Beach slide van de familie Arjaans-Eckelboom reist sinds dit jaar in Belgie bij de familie Renaut.

7 Maart 2013

De Commander toch op kermis Uden

De Udense en Tilburgse kermissen zijn tegelijkertijd en duren beiden tien dagen. De twee steden wilden de attractie allebei graag hebben. De exploitant tekende echter eerst voor Uden en later ook voor Tilburg. Beide gemeenten besloten een kort geding aan te spannen als de exploitant zelf geen keuze zou maken. De attractie kwam bovendien in opspraak omdat die onveilig zou zijn. Het gevaarte is nu in onderhoud en moet vanaf begin april de kermissen van het nieuwe seizoen op. Dus moet de attractie gekeurd zijn en zullen er veiligheidscertificaten moeten zijn. Anders komt die alsnog de kermis niet op, aldus Vonk.

Bron : Kliknieuws

6 Maart 2013

Catch the wave voor Gregory Hayen.

Catch the wave heeft een nieuwe eigenaar. Gregory Hayen gaat met deze trip op reis waar voorheen o.a. exploitant Greif en in Nederland exploitant Snoeren er mee reisden.

5 Maart 2013

'Van bangerik naar adrenalinekick'

BIDDINGHUIZEN, 1 maart 2013 - 'Van bangerik naar adrenalinekick'. Dat is de naam van de rollercoastercursus die Walibi Holland, in samenwerking met stichting VALK, op vrijdag 29 maart als eerste Nederlandse attractiepark organiseert.

Rollercoastercursus - Elk seizoen komen er duizenden gezinnen naar Walibi Holland voor een heerlijke dag uit. Maar of het voor iedereen wordt gezien als een heerlijk dagje uit? 'Moeders of vaders zijn vaak degene die achterblijven bij de tassen, terwijl de rest van het gezin lekker aan het genieten is van de attracties. De reden dat de ouders achterblijven is meestal omdat ze niet zo nodig in een achtbaan hoeven, ze zijn vaak bang', aldus directeur Mascha van Till.

Reden voor Walibi Holland om als eerste Nederlandse attractiepark een cursus aan te bieden waar de in eerste instantie bange moeders, maar deze cursus is ook voor alle bange vaders, hun angst van achtbanen kunnen overwinnen. Tijdens de cursus, die in samenwerking met Stichting VALK wordt opgezet, leren de deelnemers onder andere welke verschillende klachten een rol spelen bij angst voor achtbanen en worden ze geinformeerd over de veiligheidsmaatregelen van attracties. 'De samenwerking met Stichting VALK was voor ons een logische stap. Zij bezitten de expertise op het gebied van angsten en helpen ons om de deelnemers hun angstbaanangst te overwinnen', aldus van Till.

Stichting VALK - Stichting VALK is een samenwerkingsverband van de KLM, de Universiteit Leiden, Amsterdam Airport Schiphol, Transavia.com, ArkeFly en Martinair. Het instituut is in 1989 opgericht en behandelt op basis van wetenschappelijk onderzoek mensen met vliegangst en daarmee samenhangende klachten. De behandelmethoden van Stichting VALK zijn toonaangevend in de wereld. Het wetenschappelijk onderzoek, de behandelingen en de resultaten zijn wereldwijd de norm voor talloze vliegangstinstituten.

'Vliegangst is een veelvoorkomend probleem omdat het een kapstok van onderliggende klachten is. De belangrijkste zijn: claustrofobie, hoogtevrees, controledrang, angst voor controleverlies, sociale angst en angst voor ziekte, dood of letsel. Allemaal klachten die mensen ook als argument aanvoeren waarom ze niet in een achtbaan durven te stappen', aldus Lucas van Gerwen, directeur van Stichting VALK.

Walibi Village - De deelnemers aan de cursus verblijven het eerste weekend van het nieuwe seizoen in het vernieuwde vakantiepark van Walibi Holland: Walibi Village. Dit seizoen zijn de 7- en 8-persoonshuisjes al compleet gerenoveerd. Tevens zijn de receptie en lounge totaal vernieuwd. Aankomende 2 jaar wordt de rest van het vakantiepark vernieuwd.

Na een dag vol spanning en actie kunnen de deelnemers van de rollercoastercursus samen met hun gezin bijkomen in de huisjes van Walibi Village, die naast het attractiepark liggen.

Walibi Holland - Het attractiepark Walibi Holland opent haar deuren op zaterdag 30 maart. Dit seizoen staan er opnieuw verschillende festivals gepland die een bezoek aan het attractiepark een extra dimensie geven. In de zomermaanden staan onder andere Out of Control en Summer Nights op het programma. In oktober vindt het beruchte Halloween Fright Nights weer plaats.

Bron : Persbericht : Walibi

4 Maart 2013

Booster Mach 5

De Booster Mach 5 is een attractie van 55 meter hoog en 125 km/h volgens opgave. Exploitanten Jean de Vries en Arend Harms gaan er vanaf komend seizoen mee reizen. Op transport is het alvast een indrukwekkende attractie.

Foto : Facebookpagina Mach 5.

3 Maart 2013

Toverland op weg naar Magische vallei

Vanaf 13 meter hoogte klettert hier het water binnenkort naar beneden. Op de foto zie je de spetterende gevel van het Rapid River station van maar liefst 25 meter breed.

Bron : Toverland

2 Maart 2013

Ultimate

Dutch showman Marinus de Weijer takes delivery of a brand new Freak Out named "Ultimate". This ride will mainly operate in Germany and the Netherlands. We wish Mr. and Mrs. de Weijer lots of success with their new ride!

Bron : KMG

1 Maart 2013

Kermis op de Dam in Amsterdam

De traditionele kermis op de Dam is vanwege de feestelijkheden rond de inhuldiging van Willem Alexander verplaatst naar Pasen. De nieuwe datum is nu van 26 maart tot 7 april 2013

Bron : Fango Kermisfoto

Meer nieuws in Nieuwsarchief