www.hullygully.nl

Copyright www.hullygully.nl

NIEUWS MEI 2009

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

31 mei 2009 Tilburgse kermis daar gaan we weerrrrr !

Geuren, kleuren en geluid. De Tilburgse kermis prikkelt de zintuigen. Tien dagen lang het grootste evenement van de Benelux: dat is de Tilburgse Kermis. Ook dit jaar staan er weer bijna 250 attracties in de Tilburgse binnenstad. De Tilburgse kermis 2009 is dit jaar mysterieus en verrassend. Alle elementen zijn aanwezig om tien dagen lang meer dan een miljoen bezoekers een onvergetelijke ervaring te bezorgen.

Bron : Gemeente Tilburg.

30 mei 2009

Ophef rond kermis krijgt staartje

door Michel Koster en Jan in ‘t Groen

dinsdag 26 mei 2009 - KAATSHEUVEL - Alle ophef rond de kermis in Loon op Zand krijgt nog een staartje. De exploitanten leggen hun onvrede neer bij de kermisbond.

Volgens hen is sprake geweest van 'oneerlijke concurrentie' van de kermis die dezelfde dagen in Kaatsheuvel werd gehouden. "Eind deze week is overleg daarover met de kermisbond", aldus Jan Henskens, woordvoerder namens de kermislieden in Loon op Zand. "De hele gang van zaken heeft ons geld gekost. We kijken of vervolgstappen mogelijk zijn om de schade op één of andere manier vergoed te zien."

Rond Hemelvaart is het altijd kermis in Loon op Zand. Dit keer was er ook kermis in Kaatsheuvel, als onderdeel van het Pleinfestival. De exploitanten in Loon op Zand waren al niet gelukkig met het samenvallen van die twee evenementen, maar hun kritiek richt zich met name op de omvang van de kermis in Kaatsheuvel. Die zou veel groter zijn dan de maximaal toegestane twaalf attracties, aldus Henskens. Hij vindt dat de gemeente een aantal attracties in Kaatsheuvel had moeten sluiten. Maar volgens de organisator van de Kaatsheuvelse kermis is alles volgens de regels gegaan.

De kermis in Loon op Zand heeft afgelopen weekeinde in ieder geval heel teleurstellend gedraaid, stelt Henskens. "We zijn zelfs een paar uur eerder gestopt." Overigens heeft niet alleen de concurrentie in Kaatsheuvel de kermis parten gespeeld, maar ook het warme weer, aldus Henskens.

Stichting Pleinfestival is geschrokken van de kritiek van de kermisexploitanten in Loon op Zand. Voorzitter Maurice van Boxtel wijst erop dat de vergunning voor het Pleinfestival van 2009 al in september 2007 is ingediend. Daarbij geldt vanuit het verleden dat als de organisatie niets hoort, de gemeente akkoord is. Dit jaar echter niet. Pas net voor de opening van het festival kwam de vergunning rond. Het bestuur benadrukt dat wel degelijk gekeken is naar de vele evenementen en feestdagen in de meimaand, zoals het Moers Pinksterweekend, Meimarkt in Tilburg, Moederdag, communie en het hemelvaartsweekend. "Op een gegeven moment moet je kiezen."

Van Boxtel bestrijdt dat de kermis in Kaatsheuvel te groot was. "Het waren dertien attracties en een eetstraat. Die eetkramen zijn door de Loonse kermislieden ten onrechte meegeteld als attracties." Volgens burgemeester Wim Luijendijk ligt de zaak echter wel iets gecompliceerder. "Een oliebollenkraam hoort volgens de kermisbond tot de attracties, een viskraam niet."

Luijendijk hoopt dergelijke discussies over evenementen in de toekomst te voorkomen.

Bron informatie : Brabants Dagblad

29 mei 2009

28 mei 2009

Zomerkermis Rijen geannuleerd.

Foto : Zomerkermis Rijen 2008

De organisatie was er klaar voor om in Rijen van 3 t/m 7 juni de zomerkermis te houden. Het is de organisatie niet gelukt om de vergunning voor deze kermis rond te krijgen met de Gemeente Gilze-Rijen. Dus dit jaar is er helaas geen zomerkermis te Rijen. De organisatie verwijst voor meer informatie naar de gemeente Gilze-Rijen.

Bron informatie : www.dekermisrijen.eu

27 mei 2009

Nieuwe eigenaar Magic Flight

Tropical trip 'Magic Flight' heeft een nieuwe eigenaar. Jos Bols verkocht de Magic Flight aan Francis Merckx.

26 mei 2009

Over een paar dagen begint de Sinksenfoor in Antwerpen. Michel Follet zal tijdens de Sinkensfoor zijn nieuwe kermisboek 'Sinksenfoor - een tapijt vol beweging' presenteren en ook verkopen. Afgelopen weken is er hard gewerkt aan de laatste voorbereidingen. Op de Antwerpse Sinksenfoor zal Michel Follet zelf zijn boek aan de man brengen vanuit een eigen verkoopkraam. In de voorbereiding van de Sinksenfoor heeft Michel nog tijd gevonden om enkele foto's op te sturen naar deze website van zowel de kraam als het boek. Waarvoor mijn dank aan Michel Follet.

Binnenwerk van het boek :

De Hully Gully staat ook een paar keer in het boek, in zijn (of is het haar?) volle pracht :

Er wordt hard gewerkt aan de decoratie van de kassa :

Marc Surkol en Jan Boyen helpen Michel volop met de voorbereidingen van zijn verblijf op de Sinksenfoor.

Foto van de kassa waaruit het boek verkocht gaat worden. Let ook op de fraaie decoratie van de zweefmolen van Marc Surkol .

Foto van de kassa waaruit het boek verkocht gaat worden.

Tekst Godrie Spijkers, Bron informatie en foto's met dank aan Michel Follet.

25 mei 2009

Alpina Bahn alsnog naar Oberhausen

De Alpina Bahn van Oscar Bruch zal dan toch dit jaar ook op de Frönleichnameskirmes in Oberhausen-Sterkrade staan. Doordat enkele bouwwerken later van start gaan, is er nog plek genoeg om deze coaster te plaatsen. De Frönliechnamskirmes in Oberhausen heeft dit jaar plaats van woensdag 10 tot en met maandag 15 juni 2009.

Bron : Kermisvermaak

24 mei 2009

Altown Towers Resort introduces shoe ban to outsmart child cheats

Shoe should be so lucky!

Alton Towers Resort introduces shoe ban to outsmart child cheats

Ahead of half-term next week, the UK’s favourite destination for families has announced it is banning children from wearing high heels and is planning to introduce airport-style scanners for some of its more extreme rides following a spate of child cheats who don’t make the height requirements.

The Alton Towers Resort, whose ground-breaking rollercoasters have either a 1.2m or 1.4m height restriction has been faced with a number of youngster’s attempting to trick their way on to the rides, not just by the old favourite of standing on tip-toes, but by wearing high heels, multiple socks and even attempting to fill their shoes with items. Since the Theme Park re-opened in March, one vertically-challenged youngster was even found to have attached a pair of flip-flops to his trainers with masking tape in a bid to make the grade, whilst a young girl appeared to have swapped shoes with her mother in order to make the 1.4 metre height restriction.

From Saturday 23rd of May, high-heels of more than an inch will be banned and the Resort is currently looking to purchase shoe x-ray scanners similar to those now used in airports across the UK to speed up the checks on some of its bigger rides such as Oblivion and Nemesis.

Morwenna Angove, Sales and Marketing Director at the Alton Towers Resort said ‘Children arrive at the Resort and are understandably full of excitement at the prospect of riding our groundbreaking rollercoasters, so we of course understand the disappointment they feel when they are measured and are too short to ride. However, our height restrictions are in place to ensure the health and safety of all our guests, so whilst this ban may appear extreme, we are confident it will reduce the number of desperate attempts to gain a cm or two!’.

Bron : Persbericht Alton Towers

23 mei 2009

Record aantal bezoekers op de Keukenhof

Nationale voorjaarsbloemententoonstelling sluit jubileumjaar af in stijl

Topseizoen voor Keukenhof - Keukenhof heeft haar jubileumjaar in stijl afgesloten. De zestigjarige internationale bloemententoonstelling trok in 2009 opnieuw een record aantal bezoekers. Ruim vijf procent meer dan in het vorige topjaar 2008 passeerden de kassa’s. De wereldwijde recessie is slechts tot uitdrukking gekomen in de herkomst van de bezoekers. Er kwamen meer Nederlanders, Belgen en Duitsers en opmerkelijk veel Fransen en Chinezen. Ook zijn weer veel groepen uit India geregistreerd. Aan de andere kant was de belangstelling uit Engeland en de Verenigde Staten beduidend minder.

Opening - Met de doop van een nieuwe tulp Spring Garden opende koningin Beatrix op 18 maart de zestigste editie van Keukenhof. In het jubileumjaar kreeg de Keukenhof het thema ‘USA, New Amsterdam: New York, 400’ mee als hommage aan de talloze Amerikaanse bezoekers en de Nederlandse ontdekkingsreiziger Henry Hudson.

Hoogtepunten - Gevraagd naar overige hoogtepunten noemt algemeen directeur De Vries de doop van “Tulipa KLM' bij het 90-jarig bestaan van de nationale luchtvaartmaatschappij, de mini-keukenhof op Schiphol, het bezoek van Koningin Silvia (Zweden) en Prinses Maxima en de leliedoop door Robin van Galen.

Lelies - 'Met deze laatste bevestigen we nog eens onze vooraanstaande positie op leliegebied'. aldus De Vries. Een welkome aanvulling op Keukenhof was het succesvolle fluistervaren en voor de jonge bezoeker was er een dierenweide.

From Russia with love - Keukenhof 2010 is voor het publiek geopend vanaf 18 maart en zal vervolgens toegankelijk zijn tot en met 16 mei. Het thema zal zijn ‘From Russia with Love’. Keuklenhof geeft daarmee een hommage aan het groeiend toerisme vanuit Rusland. In 2009 zal het park nog drie dagen open zijn tijdens de Nationale Bloembollenmarkt van 16 t/m 18 oktober.

Bron : Tourpress

22 mei 2009

Evenementen in Tripsdrill in 2009

Ausflugsziel zu Pfingsten: Pfingsten steht vor der Tür – und in einigen Bundesländern damit verbunden auch die Ferien, auf die sich die Schulkinder besonders freuen. Was also unternehmen in dieser Zeit? Wie wäre es mit einem Tages-Trip oder Kurzurlaub in den Erlebnispark Tripsdrill bei Stuttgart? Hier steht in dieser Saison der 80. Geburtstag an. Inmitten blühender Natur erwarten Sie auf 77 Hektar über 100 originelle Attraktionen.

Ganz Mutige wagen eine Fahrt mit der Holzachterbahn „Mammut“. Diese neueste Groß-Attraktion wurde zum Saisonstart beim Parkscout Award 2008/2009 als „Beste Neuheit“ ausgezeichnet. Und was kommt da auf Sie zu? In Zügen, die als Sägen gestaltet sind, brettert man mit über 80 km/h durch eine riesige Sägemühle. Dabei geht es im Steilschuss von 30 Metern Höhe abwärts, durch vertikale Kurven, einen Tunnel und Nebelbänke. Zum 80-jährigen Jubiläum kommen neue Effekte hinzu. Auch der Wartebereich wird weiter thematisiert und mit historischen Stücken von Sägemühlen aus ganz Deutschland ausgestattet. Einen ersten Eindruck von der rasanten Fahrt bekommen Sie somit bereits vorab.

Direkt neben der Holzachterbahn „Mammut“ beeindruckt ein weiteres großes Bauwerk: die Burg „Rauhe Klinge“ mit gleich zwei Attraktionen. Auf der einen Seite verläuft die Achterbahn „G’sengte Sau“. In mittelalterlichen Schlitten fährt man durch das Burggemäuer. Auf der anderen Seite befindet sich die Badewannen-Fahrt zum Jungbrunnen – eine Wildwasser-Schussfahrt. Omas nostalgische Badewannen bringen Sie aus einer luftigen Höhe von 20 Metern hinab in den Burgsee. Nass wird es auch beim Waschzuber-Rafting durch den tosenden Wildbach stromabwärts.

Im Themenbereich „Mühlental“ begeistern der Doppelte Donnerbalken, die Spritztour für Seefahrer, das Seifenkisten-Rennen und die Mühlbach-Fahrt für die Kleinsten. In der gemütlichen Dorfstraße können Sie entspannt bummeln und verweilen. Bei der interaktiven Familien-Attraktion „Maibaum“ steuern Sie die Gondel selbst und bestimmen so, wie hoch Sie abheben.

Ein buntes Angebot für alle Altersklassen finden Sie im Erlebnispark Tripsdrill. Machen Sie doch einen Ausflug und erleben die über 100 originellen Attraktionen. Geöffnet ist täglich ab 9.00 Uhr – bis zum 1. November. Wir freuen uns auf Sie.

NaturErlebnis: Am Samstag, 23. und Sonntag, 24. Mai findet im Wildparadies Tripsdrill eine Veranstaltung der besonderen Art statt: Die NaturErlebnis-Tage. Dabei können Sie die Natur mit allen Sinnen erleben. Rund um die urige Wildsau-Schenke nehmen Sie ausgebildete Wildnispädagogen an die Hand und bieten verschiedene Aktionen zum Leben in und mit der Natur. Kreativ sein heißt es beim Filzen für Kinder und Erwachsene. Handwerklich betätigen kann man sich beim Bau von Natur-Instrumenten oder der Herstellung von Räucherkugeln. Die Wildnisküche entführt in die Welt der Kräuter – mit einer Führung und Kostproben. Außerdem können Sie sich „Auf Spurensuche mit dem Lederstrumpf“ begeben. Dabei wird zum Beispiel Feuer ohne Hilfsmittel gemacht.

Noch mehr Wissenswertes in Sachen Wildnis gibt es um 14:30 Uhr bei der spannenden Wildfütterung. Diese startet am Gehege der europäischen Wölfe. Darüber hinaus können sich die Kinder auf dem Abenteuerspielplatz austoben oder gemeinsam mit Ihnen den Barfuß- und Erlebnispfad erkunden sowie den seltenen Hirscharten einen Besuch abstatten.

Event-Vorschau: Deutsche Meisterschaft der STIHL® TIMBERSPORTS® SERIES Im vergangenen Jahr begeisterte die Weltmeisterschaft der Waldarbeiter vor dem Wildparadies Tripsdrill. Und auch dieses Jahr erwartet Sie ein Höhepunkt aus der Welt des Sportholzfällens: Am Samstag, 1. August 2009 wird die Deutsche Meisterschaft der STIHL® TIMBERSPORTS® SERIES auf dem Outdoor-Parcours ausgetragen – passend zum Thema direkt neben der Holzachterbahn „Mammut“. Die zehn besten deutschen Athleten ermitteln in sechs Disziplinen den Deutschen Meister. Nähere Informationen zu dieser Veranstaltung erhalten Sie in einer der nächsten Newsletter-Ausgaben.

Bron : Tripsdrill

21 mei 2009

21 mei 2009 - Nieuwe autoscooters American Dream van exploitant Brams

Sinds kort zijn de botsauto's die te vinden waren in de 'American Dream' vervangen. De Franse autoscooterwagens zijn vervangen door recentere Bertazon London wagens. En als vanouds is het weer plezant om in deze autoscooter te rijden.

Tekst Godrie Spijkers, Bron : Familie Brams

20 mei 2009

Nieuwe eigenaar Gravitron :

De Gravitron van exploitant Kroon reist sinds kort in België onder exploitant Vermeylen.

19 mei 2009

Aankondiging Kermis Dorst en Blerick septemberkermis :

Kermis Dorst 19,20 en 21 juni 2009

Kermis Blerick (Hubertusplein) 18 t/m 20 september 2009

De organisatie van beide kermissen is in handen van Hopman organisatiebureau Helmond

Bron : Hopman organisatiebureau

18 mei 2009

Wijziging gunningen kermis Tilburg 2009

Er is een wijziging in de gunningenlijst van de Tilburgse kermis. De SkyFlyer zal niet verschijnen op de Tilburgse kermis van 2009.

17 mei 2009

Schiettent en Suikerspin van Karel Loeff

GEDEPUTEERDE JAAP BOND NEEMT EERSTE EXEMPLAAR IN ONTVANGST VAN 'SCHIETTENT EN SUIKERSPIN' VAN LAARDER KAREL LOEFF

16 mei.- Op 19 mei neemt Jaap Bond, gedeputeerde in de provincie Noord-Holland, het eerste exemplaar in ontvangst van ‘Schiettent & suikerspin’. Hij doet dat – hoe kan het ook anders – in de poffertjeskraam op de Fun Future-kermis in Vijfhuizen (bij Haarlem).

‘Schiettent & suikerspin’, geschreven door kermiskenner en de Larense kermisintendant Karel Loeff, is het 15de deel in de succesvolle reeks het Alledaagse leven. Tradities & trends in Nederland. De organisatie ligt in handen van de Nederlandse Kermis Bond, waarbij ongeveer 500 kermisondernemers zijn aangesloten. De NKB behartigt hun belangen, onder meer via de Stichting Rijdende School en het RK Pastoraat voor Kermis en Schippers. Karel Loeff begint zijn beschrijving van de kermisgeschiedenis bij de middeleeuwse kerkmis. Vanuit die feestelijke gebeurtenis om de inwijding van de kerk te gedenken, ontstond de huidige kermis. Natuurlijk heeft hij het over de moeizame verhouding met het kerkelijk gezag, dat meende dat de kermis aanzette tot zonde en moreel verval. ‘Schiettent & suikerspin’ memoreert verder de geschiedenis van één van de meest bekende attracties van de kermis: de kop van Jut. Die is vernoemd naar de moordenaar Jacobus Jut. Bezoekers konden hun boosheid op de laffe moord afreageren op de naar hem vernoemde attractie. Maar het gaat natúúrlijk ook over vrolijk kermisvermaak, over de kermis als de plaats waar jongens en meisjes hun toekomstige partner kunnen ontmoeten en over de roze kermis in Tilburg, een grote happening op één van de allergrootste kermissen van Nederland. Vele prachtige illustraties, waarvan sommige niet eerder gepubliceerd, maken het beeld compleet. Voor iedereen die ‘iets’ met de fascinerende kermis heeft, is deel 15 van de historische verzamelreeks het Alledaagse leven een must. ‘Schiettent & suikerspin’ ligt vanaf 26 mei in de winkel voor 5,95 euro, maar is ook verkrijgbaar via www.hetalledaagseleven.nl, 038 4673400 of info@waanders.nl. het Alledaagse leven. Tradities & trends in Nederland is een uitgave van Waanders Uitgevers en het Nederlands Centrum voor Volkscultuur, in samenwerking met het Nederlands Openluchtmuseum en het Meertens Instituut. het Alledaagse leven verschijnt in het kader van het Jaar van de Tradities.

Bron : Met dank aan dhr. Leo Janssen, persbericht Larens Behoud

16 mei 2009

Kermisbeer op bezoek in Waterlandziekenhuis

Zieke kinderen krijgen een cadeau

Op vrijdag 15 mei gaat de kermisbeer om 11.00 uur op bezoek bij de kinderafdeling van het Waterlandziekenhuis in Purmerend. Met dit bezoek steekt de kermisbeer kinderen een hart onder de riem die niet naar de kermis kunnen.

De beer neemt ook cadeautjes mee. Het is de bedoeling dat de kermisbeer vanaf nu elk jaar een groep mensen bezoekt die door omstandigheden niet naar de kermis kunnen.

Bron: Gemeente Purmerend

15 mei 2009

Geslaagd renovatie-project

Het meest recente project binnen de muren van Attractiepark Toverland bereikt woensdag 13 mei 2009 het hoog(s)tepunt. Na wekenlange noeste arbeid is de volledige Torenpartij van ruim 20 meter hoog bij de ingang van het park in totaliteit gerenoveerd en kan weer jarenlang de buitenlucht trotseren.

De Torenpartij van Attractiepark Toverland in een nieuw jasje.

In weer & wind - De afgelopen jaren heeft Attractiepark Toverland bewezen grote voorstander te zijn van een continue stroom van investeringen. Ook dit jaar is er ingezet op vernieuwing en innovatie door de introductie van een nieuwe theatershow & de opleiding ‘Leerling-tovenaar’ voor de vaste medewerkers van het park. Daarnaast is vóór aanvang van het hoogseizoen de ruim 1.000 m² tellende Torenpartij volledig gerenoveerd.

Na ruim 8 jaar weer & wind getrotseerd te hebben is zowel de polyesterlaag als de coating volledig vervangen en staan de markante torens weer te stralen voor de ingang van het park.

In weer & wind – II - De opdracht tot renovatie is gegeven aan de firma Zeeland BV uit Hulst, bekend van opdrachten bij o.a. Moviepark, het Dolfinarium en de Efteling. Eind januari is gestart met het project; fulltime 5 medewerkers, aangevuld met freelancers, een kleurenpallet met meer dan 30 kleuren en.. de uitdaging om op locatie de strijd aan te gaan. Grootste uitdaging tijdens het project, aldus eigenaar Martijn Willaert “de afmetingen, maar bovenal de hoogtes, je wilt wel eens vergeten hoeveel steigerverdiepingen je klimt alvorens op de bovenste verdieping te staan”.

Hoogte punt - Na het verwijderen van het steigermateriaal is het morgen tijd voor de finishing touch; het aanbrengen van de laatste bladeren, de piek & het vaandel. Rond de klok van 13.30 uur wordt als laatste kroonstuk op het werk de piek op de hoogste toren van de Torenpartij geplaatst.

Bron : Persbericht Attractiepark Toverland

14 mei 2009

Dvd AMSTERDAM de Dam

In de maand april zijn er maar liefst 2 kermissen in Amsterdam op de Dam de eerste van 4 tot 13 April 2009. Op deze kermis is het nieuwe Diamond Rad van Harms in première gegaan. Ook de Around the World en de Booster Maxxx was op deze kermis te vinden. Na dertien april is deze kermis afgebouwd voor een staatsbezoek , om van 24 tot 30 April 2009 weer terug te keren op de Dam . De Nieuwe DVD behandelt deze 2 kermissen en wat van de feestelijkheden rond 30 april. Op de DVD staat een apart menu de Specials van Diamond Wheel de 60 meter hoge rad van Harms en heeft een speeltijd van maar liefst 70 Minuten en special Break Dance van M.Meijer. In totaal zijn er van deze twee kermissen meer dan 140 foto’s toegevoegd. De DVD wordt geleverd in een luxe cassette en de prijs is inclusief verzendkosten . Voor alle informatie kijkt U op www.Kermisdvdshop.nl

Bron : Bericht Kermisdvdshop

13 mei 2009

Geslaagd renovatie-project in Toverland

Het meest recente project binnen de muren van Attractiepark Toverland bereikt woensdag 13 mei 2009 het hoog(s)tepunt. Na wekenlange noeste arbeid is de volledige Torenpartij van ruim 20 meter hoog bij de ingang van het park in totaliteit gerenoveerd en kan weer jarenlang de buitenlucht trotseren.

Bron : Persbericht Attractiepark Toverland

12 mei 2009

Nieuw in België : Shake-It !

De familie Brams, bekend van de autoscooters, presenteert vol trots hun nieuwe aanwinst : de Shake-It. Aanstaand weekend gaat de attractie in premiere. De familie Brams heeft nog enkele vrije datums voor de Shake-It in de agenda en is daarom nog op zoek naar staanplaatsen op kermissen in België en Nederland. Voor meer inlichtingen neem u contact op met op met Familie Brams of per telefoon : gsm 0475/59.55.76 en 0477/380065.0477-380065 (België) (0032.475.59.55.76 vanuit Nederland)

Tekst Godrie Spijkers, Bron : Familie Brams

11 mei 2009

Een tapijt vol beweging van Michel Follet

Foto : voorkant boek (foto Michel Follet)

Op 30 mei verschijnt het boek '40 jaar Sinksenfoor' een tapijt vol beweging van de bekende Belgische kermisfan Michel Follet. Het boek is verkrijgbaar bij de betere boekhandel. Ook in Nederland kan het boek besteld worden bij Uitgeverij Maarten Muntinga van de Rainbow Pockets. Michel Follet zal op de Sinkenfoor ook zelf zijn boeken aan de man brengen. Op dit ogenblik wordt er hard gewerkt aan een fraaie kraam waar het boek gekocht kan worden.

Foto van de paarden die aan een zijflank van de kassa zullen sieren (foto Michel Follet)

Foto's met dank aan Michel Follet.

10 mei 2009

Het kermisseizoen is weer begonnen

De eerste kermis in Gulpen-Wittem vindt dit jaar plaats in Eys van 17 tot 19 mei aanstaande. De gemeente streeft ernaar de kermistraditie in de kernen te stimuleren. De landelijke tendens, die aangeeft dat kermissen in met name kleine kernen een dalende lijn vertonen, tracht de gemeente een halt toe te roepen.

Tijdens de voorjaarskermis in Eys zullen de gebruikelijke attracties voor de kinderen aanwezig zijn; een draaimolen, lijntrek (touwtje trekken), eendenspel, luckycrane en een snoepkraam. Daarnaast is er ook een autoscooter.

Bron : Gemeente Gulpen-Wittem

9 mei 2009

Europa Park: Toppositie bevestigd

Onlangs hebben TEA (Themed Entertainment Association) and ERA (Economics Research Associates) de bezoekcijfers van attractieparken in 2008 gepubliceerd. Belangrijkste conclusie: wereldwijd, maar ook in Europa, zijn de aantallen gemiddeld gelijk gebleven. Het Duitse attractiepark Europa-Park is enkele plaatsen opgeschoven en bezet in Europa nu de tweede plaats. Het bevestigt de toppositie van Duitslands grootste attractiepark.

Wereld - Jaarlijks publiceren onderzoeks- en consultancybureau ERA en entertainment-organisatie TEA een overzicht van het aantal bezoekers aan attractieparken. Ook in 2008 was Magic Kingdom in Florida het best bezochte park ter wereld. In Europa ontvangt eveneens een park van de Disney-organisatie de meeste bezoekers. Op de tweede plaats staat het Duitse Europa-Park met ruim 4 miljoen bezoekers. In de ranglijst over 2007 stond dit park nog op de vierde plaats. Nummers drie, vier en vijf zijn in 2008 resp. Tivoli (Denemarken), Port Aventura (Spanje) en de Efteling (Nederland). Europa-Park is daarmee ook het best bezochte park ter wereld met een seizoensopenstelling.

Europa-Park - Europa-Park bestaat sinds 1975 en heeft de ‘Europese landen’ als thema. De meer dan 100 attracties en shows zijn dan ook grotendeels geïntegreerd in de architectuur van de 13 gepresenteerde landen. Door jaarlijks in het park te investeren en het streven naar een hoge kwaliteit, kent het park veel herhalingsbezoek (80%). Bezoekers komen met name uit eigen land, Zwitserland en Frankrijk. Door de ligging in het idyllische Zwarte Woud vormt Europa-Park ook voor steeds meer Nederlanders een ideale bestemming voor een korte vakantie. Ook Nederlanders op weg naar zonniger oorden houden hun tussenstop bij Europa-Park. Europa-Park beschikt over het grootste resort van Duitsland (5.000 plaatsen), bestaande uit vier bijzondere viersterren themahotels, een tipidorp en een camping.

Kwaliteit - Europa-Park ontving de afgelopen jaren vele onderscheidingen. Ook de pers is bijzonder lovend over de geboden kwaliteit. Het zakenblad Forbes schreef in 2005: “één van de vijf beste attractieparken ter wereld”. De Sunday Times noemde het park twee jaar later: “het beste attractiepark van Europa”. Trots is men in het Duitse Rust met name op de uitslag van een onafhankelijk testteam dat parken vanuit het oogpunt van gezinnen met kinderen beoordeelt. Men let daarbij niet alleen op de grote attracties, maar ook op de kleine details. Zij gaven Europa-Park vorig jaar een 10! ‘Absolute Spitzenklasse’. Behalve Disneyland Parijs heeft geen enkel park deze totaalscore tot nu toe behaald. Afgelopen week kreeg overigens ook de nieuwe katapultachtbaan ‘Blue Fire’ een 10 van het FTT-testteam!

Bron persbericht Europapark

8 mei 2009

Veenendaalse kermis wacht op betere tijd.

door Rutger van Rijnberk - VEENENDAAL - Veenendalers moeten het dit jaar opnieuw zonder kermis stellen.Net als vorig jaar ziet de Stichting Oranjedag ook dit jaar af van het evenement.

De plaats waar de kermis moet worden gehouden is een probleem.

Maar bij het besluit speelt niet in de laatste plaats mee dat de kermisexploitanten weinig enthousiast zijn om naar Veenendaal te komen. "Er is weinig belangstelling bij het kermisbedrijf", beaamt Ivo Jeanvier van bureau De Kermisgids dat de Veenendaalse kermis zou organiseren.

Jeanvier, telg uit een beroemde kermisfamilie, weet dat vooral de locatie Veenendaal parten speelt. "Het sportpark De Groene Velden ligt nogal buitenaf. En de exploitanten die wel wilden komen, wilden te weinig pacht betalen. Hierdoor was de netto-opbrengst van rond 5.000 euro voor de Oranjedag te laag."

Jac van der Laan van de Stichting Oranjedag die betrokken was bij de besprekingen over de kermis geeft toe dat het vooral strandde op de locatie, maar ook de sfeer en de atmosfeer op de kermis een belangrijke rol spelen. "Die blijkt ronduit slecht, om niet te zeggen erg gespannen. En hierdoor vallen de inkomsten voor de kermisexploitanten tegen."

Van der Laan: "Nu toch met anderhalve attractie iets doen, zou de begrafenis zijn van de kermis in Veenendaal. We hebben gezegd laten we even afwachten tot de gemeente het nieuwe evenemententerrein klaar heeft én dan nog een keer een poging wagen."

Een locatie bij het centrum is geen optie. Dit geldt ook voor het stadspark dat de Jongerenraad eerder als alternatief aandroeg. Daar is de ondergrond te zacht.

De Stichting Oranjedag krijgt meer subsidie uit het Evenementenbudget 2009 dat naar 120.000 euro is verhoogd. Voor Koninginnedag en het vuurwerk krijgt Oranjedag nu 10 mille. Verder gaat er 3.750 euro naar de Oranjetaptie van de Scheepjeswolharmonie en eenzelfde bedrag naar Harmonie Caecilia. Stichting De Vaart krijgt 20 mille voor verschillende activiteiten. Nog eens 40 mille wordt er uitgetrokken voor de Stichting Lampegietersweek en 25 mille wordt besteed aan de Dutch Food Valley Classic, die in Veenendaal finisht. Klassiek aan de Grift ontvangt 8.000 euro.

Bron persbericht : De Gelderlander

7 mei 2009

Moeders en oma's vrije gratis toegang tot safaripark met moederdag

Freier Eintritt für alle Mamas und Omas im Safaripark

Mal was anderes als Blumen und Pralinen zum Muttertag? Wie wär's mit einem "freien" Tag für alle Mamis und Omis, Abenteuer und Spaß inklusive - und das noch kostenlos? Der Zoo Safari -und Hollywoodpark lädt alle Mütter ein zum Muttertag (Sonntag, 10. Mai) - und die Ehrengäste haben wirklich "frei": sie zahlen keinen einzigen Cent Eintritt, müssen nicht kochen und backen...

Wie ihr Safari-Verwöhnprogramm am Muttertag aussieht, das bestimmen die Mamas selbst. Jede so wie sie's mag. Safari zu den wilden Tieren, Entspannen im Liegestuhl am Gehege der weißen Löwen, frischer Spargel mit Schnitzel auf der Terrasse des Restaurant Oriental, ein Hauch von Glamour in der Magic Show im Hollywood-Theater, eine Tasse Kaffee und ein Stück Kuchen neben den weißen Tigern oder auch Fahrspaß bis zum Abwinken?

So "anders" kann der Muttertag sein. Und stressfrei, denn natürlich kommen im Zoo Safari- und Hollywoodpark nicht nur die Mütter auf ihre Kosten, sondern auch die Kids und Teens haben von morgens bis abends (ab 9 Uhr) volles Programm.

Übrigens: die einzigen Mamis, die nicht hier "frei" haben, sind die Tier-Mütter. Kleine Lamas, Oryx-Antilopen-Kälbchen, Berberäffchen, das Zebra-Fohlen, die kleine Giraffe "Philippe" und die jungen Löwen...Nachwuchs gibt es bei (fast) allen Tierarten, und, sobald die Kleinen auf der Welt sind, haben ihre Mamas Fulltime-Jobs.

Bron persbericht : Zoo Safari- und Hollywoodpark

6 mei 2009

Nieuwe eigenaar High Speed Bidule.

De High Speed Bidule van exploitant Jacobs is in andere handen overgegaan. De nieuwe eigenaar is J. Banckaert.

5 mei 2009

Ijmuiden - Hopen op 'vriendelijk' kermisweer

IJmuiden - ,,Hij staat niet eens zo scheef, Hans'', roept organisator Klaas Braak van de IJmuidense kermis donderdagochtend op het Kennemerplein. De woorden zijn gericht aan kermisexploitant Hans Cromjongh, die zijn snoepkraam tot gespeelde verbazing van Braak behendig evenwijdig aan de stoeprand parkeert. Net als zijn elf collega's maakt Cromjongh zich klaar voor de tiendaagse kermis die vrijdagmiddag begint.

,,Ik mag graag in IJmuiden staan'', vertelt Braak. Achter hem lopen enkele mannen af en aan met ijzeren buizen die als het fundament van de authentieke zweefmolen dienen. De ouderwets ogende stoffen overkappingen van de cabines in de kleurencombinaties oranje-blauw en rood-geel steken mooi af tegen de lichtblauwe lucht boven het plein.

Bron: HAARLEMS DAGBLAD

3 mei 2009

Kermis in Vaassen

29 april - De kermis in Vaassen opende woensdagavond om zeven uur. 's Middags werd alles nog een keer goed gepoetst en werd de zweefmolen van Freddy Veldhuis goedgekeurd.

Bron : De Stentor

2 mei 2009

Dorpen leggen feesten plat

1 mei - 2009 - EPE - Hoe anders eindigde gisteren wat zo feestelijk was begonnen. Geen spetterend vuurwerk en knallend feest, maar vlaggen halfstok en een inderhaast georganiseerde kerkdienst.

Met name in Epe duurde het even voor iedereen was doordrongen van de impact van de gebeurtenissen in het nabije Apeldoorn. In Epe ging 's midddags de optocht gewoon door, met alle toeters en bellen, en bleef het nog tot half zeven luidruchtig in het dorp dankzij live-muziek op diverse horecaterrassen.

De andere dorpen zetten aan het begin van de middag al een streep door de festiviteiten. In Vaassen, waar de spelactiviteiten voor de schooljeugd, de aubade en optocht zich 's morgens al hadden afgespeeld. blies voorzitter Johan Dijkstra rond twee uur het feest af. De activiteiten concentreerden zich op dat moment op de Dorpsweide. "We hebben alle muziek stopgezet, ook van de kermis. En het verdere programma afgelast. Ik heb de mensen gevraagd wel te blijven, met elkaar te praten en elkaar te ontmoeten. Zo hebben we op een gepaste wijze Koninginnedag laten aflopen", meent Dijkstra.

Rond één uur koos oranjevereniging Oene al voor een aangepast programma. "De optocht brengen we terug tot een wandeling van de kinderen vanaf de school naar het feestterrein, zonder muziek", zei voorzitter Edwin van Werven toen nog. "De zeskamp laten we doorgaan, maar versoberd." Ruim een half uur later, na het advies van de Federatie van Oranjeverenigingen en nog net voor het begin van de zeskamp, maakte Van Werven het einde van het feest bekend. Burgemeester Marijke van Lente, die aanvankelijk het feest zou openen, deed nu verslag van wat er gaande was. Met een minuut stilte beëindigde Oene het programma.

Diep triest dat Koninginnedag zo moet eindigen. Afschuwelijk", aldus burgemeester Van Lente. "Ik hoop dat het een incident was. Zodat we volgend jaar wel weer een Koninginnedag kunnen vieren."

In Niersen kwamen de activiteiten evenmin niet verder van de grond dan even gezamenlijk stilstaan bij de trieste gebeurtenissen.

In Epe was de situatie tweeledig. De deelnemers aan de optocht en het al samengestroomde publiek langs de route, was niet of mondjesmaat op de hoogte van het drama in Apeldoorn en besefte nauwelijks de ernst en impact ervan op dorpsgenoten die de tv-beelden wel volgden.

De Wilhelminavereniging liet om half twee de optocht vertrekken. "Er is nog niet veel bekend. Afblazen zou een chaos betekenen", oordeelde voorzitter Jan-Willem Lagerweij. Ook toen halverwege de optocht het algemene bericht over stopzetting van de festiviteiten doorsijpelde, zette de feeststoet zijn route door het dorp voort.

De organisatoren aarzelden over afgelasting van het (serieuze) vogel- en kruisboogschieten, maar zetten daar in overleg met het Sint Maartensgilde en de politie toch een streep door, evenals door de feestavond.

De Eper kerken hielden in de Grote Kerk een spontaan georganiseerde dienst waarin werd stilgestaan bij de gebeurtenissen.

Bron : De Stentor

1 mei 2009

EAS Seminar Programma

Van 30 september tot en met 2 oktober vind in Amsterdam de Euro Attractions Show plaats.

Brussels (Belgium), April 2009 - The Euro Attractions Show 2009 (EAS) is the largest conference and trade show for the attractions and leisure industry in Europe, offering attendees a wide array of seminar topics while providing them the opportunity to network with leisure professionals and learn from attractions industry experts.

Attendees will take a look at what lies ahead and explore the future of consumer trends, leisure developments, digital communication, financial measures, industry safety, and environmental technologies.

Bron : Iaapa

Oudere berichten 2009

Back