www.hullygully.nl

 

www.hullygully.nl

NIEUWS MEI 2010

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

31 mei 2010

Kermis in Mariahout schuift een dag op

De kermis in Mariahout schuift dit jaar voor het eerst een dag naar voren. In plaats van de traditionele opening op zaterdag, gebeurt dat nu op vrijdag 18 juni. Het evenement eindigt op maandag 21 juni, in plaats van de gebruikelijke dinsdag. De gemeente Laarbeek denkt zo meer publiek te trekken. Bovendien sluit de laatste schooldag van de week dan mooi aan op de opening van de attracties. Er is bewust niet gekozen voor een kortere kermis. De kermis in Mariahout kampt, evenals die in andere kleinere plaatsen, met teruglopende bezoekaantallers.

Bron : Kontaktfm

30 mei 2010

Voorjaarskermis Purmerend succesvol

Eerste editie van 10 dagen kermis goed bevallen - De onlangs gehouden voorjaarskermis is goed verlopen. Dit jaar was de kermis voor het eerst op de nieuwe Koemarkt en duurde maar liefst tien dagen. De najaarskermis is komen te vervallen. Goed bezocht De gemeente, kermisbonden en -exploitanten zijn zeer te spreken over het verloop van de 10-daagse kermis in Purmerend. Er stonden ruim vijftig attracties, waarvan veel nieuwe. Op alle basisscholen zijn kleurplaten en kortingsbonnen uitgedeeld.

Bron : Gemeente Purmerend

29 mei 2010

Ahoy wordt omgetoverd tot kermis voor 'kansjongeren'

CHARLOIS - Onder het motto, 'Pak- je-kans- jongeren' zullen ook dit jaar kansrijke jongeren als toezichthouder worden ingezet bij de kermis bij Ahoy. Met de hoogste achtbaan, en een enorme waterbaan en meer dan zestig attracties wordt vanaf 29 mei het parkeerterrein van Ahoy weer omgetoverd tot de Megakermis.

Initiator van de Megakermis, Frans Stuy, is ook apetrots dat hij de kermis voor de tweede keer in Rotterdam kan organiseren. Net als vorig jaar zal ook dit jaar het toezicht weer worden uitgevoerd door 'kansrijke' jongeren. Waar andere ondernemers zich niet aan durven branden ziet Frans Stuy juist de uitdaging om deze jongeren de mogelijkheid te geven om hun talenten te tonen. 'Als ze op mijn kermis lopen dan kunnen ze geen vervelende dingen doen', vertelt Stuy. 220 jongeren zijn in de afgelopen tijd in samenwerking met de politie en SportSteward Promotion gescreend.

Frans Stuy zou het initiatief in Rotterdam graag uit willen breiden. In Amsterdam draait hij er nu 14 in deze vorm. ' Rotterdam mag daarbij niet achterblijven en ik hoop dan ook dat andere deelgemeenten eveneens enthousiast worden. Van de jongeren die vorig jaar zijn ingezet is 60% nu gecertificeerd beveiliger en werkzaam in winkels en uitgaansgelegenheden in Rotterdam.' De opening is op zaterdag 29 mei om 13.00 uur.

Bron : Echo

29 mei 2010

Attractie- & Vakantiepark Slagharen deelde 15.000 liter melk uit

Attractie- & Vakantiepark Slagharen gaf in het Hemelvaartweekend het gezonde voorbeeld. Om verantwoord eten en drinken onder kinderen te stimuleren, deelde het park meer dan 15.000 literpakken melk van Danone uit aan de jonge bezoekers. Hiermee gaat het attractie- en vakantiepark de strijd aan tegen obesitas onder kinderen.

Het attractie- en vakantiepark richt zich al langer op de problematiek van zwaarlijvigheid bij kinderen. Zo ontvangen kinderen die deelnemen aan een schoolreisje standaard een 'hoodybag', een kleine rugzak met capuchon gevuld met 'ik kies bewust' artikelen. Daarnaast staan de twintig horeca uitgiftepunten bij Attractie– & Vakantiepark Slagharen grotendeels in het teken van Fresh & Fruity. Vers handfruit, fruitsalades en smoothies zijn een greep uit het menu dat op diverse locaties in het park wordt aangeboden.

Om extra nadruk te leggen op het belang van gezond eten en drinken, besloot de directie van Attractie- & Vakantiepark Slagharen om alle kinderen op het park te voorzien van een gratis melkdrankje.

Bron : Persbericht Attractie- & Vakantiepark Slagharen

28 mei 2010

Amsterdam op www.kermisvantoen.nl

Begin deze maand is gestart met de kermis van Amsterdam op de website www.kermisvantoen.nl. De gechiedenis van de Amsterdamse kermis start zelfs meer dan 200 jaar geleden op deze website.

27 Mei

Nieuwe dvd van de kermis dvd shop

In Haarlem zijn er rond 30 april en 5 Mei maar liefst twee kermissen. De kermis op de Grote Markt van 15 tot 30 april 2010 en de kermis op de Zaanenlaan 24 April tot 5 mei 2010. De dvd geeft een compleet overzicht van deze twee kermissen. Extra in een hoge resolutie zijn er 140 foto’s toegevoegd van deze kermissen. 40 foto’s van de Grote Markt. 100 foto’s van de Zaanenlaan. De dvd heeft een speeltijd van 65 minuten en geeft een compleet overzicht van deze kermissen. De dvd wordt geleverd in een luxe cassette en de prijs is inclusief verzendkosten. Kijk nu op www.kermisdvdshop voor alle informatie.

Bron : kermis dvdshop

26 Mei

Politie pakt dief op kermis in Nistelrode

NISTELRODE - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag om één uur een 44-jarige man uit Oss aangehouden voor diefstal door middel van verbreking op de kermis aan de Laar in Nistelrode.

Surveillerende agenten zagen dat de man bij kermiskraam een ruit van een installatie vernielde en wat uit de kast pakte. Hij werd direct aangesproken door de agenten maar vluchtte weg. Even later werd hij aanhouden zonder de buit, een mobiele telefoon. Hij is op het bureau ingesloten.

Bron : www.kliknieuws.nl

25 Mei

Thorn: Nostalgische kermis gaat door

Omwonenden en ondernemers aan de Wijngaard in Thorn hebben groen licht gegeven voor de nostalgische kermis op 5, 6 en 7 juni. Dat meldt Dagblad de Limburger. De medewerking van de omwonenden was nodig om bezwaren en procedures te voorkomen. Daarvoor zijn onder meer afspraken gemaakt over geluidsoverlast en de duur van de kermis (tot 21.00 uur). De nostalgische kermis met ouderwetse attracties, vervangt de traditionele Thorner voorjaarskermis op het plein aan de Schoolstraat. De gemeente Maasgouw maakte recent bekend nog slechts één kermis per jaar te houden. In Thorn is dat de kermis in oktober. De ondernemersvereniging besloot dit voorjaar als vervanging van de voorjaarskermis een nostalgische variant op poten te gaan zetten.

Bron : 3 ML

25 Mei

Man (31) bewusteloos geslagen op Haelense kermis

HAELEN - Zondagavond rond middernacht heeft de politie een 31-jarige man uit Roggel aangehouden na een ruzie op de kermis in Haelen. Een 31-jarige man uit Herten kreeg bij de ruzie een klap waardoor hij bewusteloos raakte. Hij is ter observatie voor een nacht opgenomen in het ziekenhuis.

De exacte aanleiding voor de ruzie is nog onduidelijk. Meerdere mensen hebben zich gemeld als benadeelde door de acties van de aangehouden verdachte.

Bron : Limburgse Courant

24 Mei

Efteling adopteert Taptoe

Efteling Taptoe Kaatsheuvel; een nieuwe naam, een nieuwe locatie en een nieuw geluid. De Efteling heeft vorige week een sponsorovereenkomst getekend met Pleinfestival Kaatsheuvel om als Thema-hoofdsponsor bij het Pleinfestival op te treden. De Efteling heeft de Taptoe geadopteerd.

“Wij zijn ontzettend trots met De Efteling als onze nieuwe hoofdsponsor”, aldus Maurice van Boxtel, voorzitter van Stichting Pleinfestival Kaatsheuvel. “Het is een impuls voor ons festival en dat konden we goed gebruiken in deze financieel moeilijke tijd.” Bart de Boer: “De Efteling wil door het steunen van het Pleinfestival Kaatsheuvel duidelijk maken dat De Efteling en Kaatsheuvel ‘het samen moeten doen’. Dat betekent elkaar af en toe de helpende hand toereiken als die nodig is en er voor elkaar zijn in goede en minder goede tijden!”

“Er is door De Efteling voor gekozen om specifiek de Taptoe te steunen, omdat dit een traditioneel evenement is. Passend bij het karakter van het Pleinfestival en bij de uitstraling van De Efteling”, aldus de voorzitter van de directie De Boer.

Efteling Taptoe Kaatsheuvel: zaterdag 29 mei van 19:30 tot 22:00 uur

Bron : Nieuwsbericht Pleinfestival Kaatsheuvel

24 Mei

Akkoord over kermis Sevenum

Cafehouders en gemeente hebben deze week een akkoord bereikt over de kermis in Sevenum. De cafés mogen buiten openblijven tot twee uur 's nachts maar moeten vanaf één uur de muziek dimmen. Dag geldt voor het weekeinde. Doordeweek moet alles één uur eerder dicht zijn. De gemeente wilde in eerste instantie dat de muziek in het weekeinde buiten om één uur uit moest en doordeweek om twaalf uur.

Bron : De Limburger

23 Mei

Exploitanten op kermis rollen antistoftapijt uit

De kermisexploitanten hebben gisteren in de strijd tegen het stof op de Esplanade matten uitgerold tussen de attracties. ,,De bezoekers klagen steen en been en de exploitanten hebben er zelf ook last van'', zegt Richard de Voer, coördinator van de kermis. ,,Het probleem is deze locatie'', legt hij uit. ,,In 2008 hebben we voor het eerst op dit terrein gestaan en toen was het al één grote stofbende. In 2009 hebben we op het festivalterrein gestaan en daarna is de toezegging gedaan dat het evenemententerrein in 2010 weer in gebruik kon worden genomen. Mensen die kennis van zaken hebben zeiden al dat de behandeling met waterglas niet zou helpen.'',,De exploitanten hebben vergaderd met de kermisbonden en de vergunninghouder, Almere City Marketing (ACM) om te kijken wat de mogelijkheden waren. Hoewel het kort dag was, zijn er matten geleverd om het terrein af te dekken en het publiek te ontvangen op een stofvrije kermis. Wie het gelag gaat betalen moet nog worden uitgezocht.'' ACM betreurt de gang van zaken. ,,Het is jammer dat de gemeente deze oplossing heeft gekozen'', zegt directeur Hans Snel. ,,En zo laat. Op 5 mei bleek pas dat waterglas niet hielp

Bron : Almere Vandaag

22 Mei

Kermis in Huisduinen

HUISDUINEN - Pinksteren, het badseizoen begint, dus draait de Huisduiner kermis.

De schiettent, botsautootjes, draaimolen, hijskraantjes, het staat er allemaal weer op het Dorpsplein. En natuurlijk ook de traditionele zweefmolen voor de deur van het Huisduiner kerkje. Het Dorpshuis is het hele weekend open. Zaterdagavond is deejay Danny Janssen de gangmaker en speelt de band Harmony two men. De legendarische Telstars komen op zondagavond optreden. "Het belooft weer een gezellig kermisweekend te worden", aldus woordvoerder Dennis Pool. Wegens het grote succes van vorig jaar komt Jurgen Jonkers, de look-a-like van Frans Bauer ook dit jaar een optreden verzorgen, zondag eerste pinksterdag rond half drie. Als het mooi weer is dan treedt hij buiten op. Het hele weekend geldt gratis entree in het Dorpshuis.

Bron : Echo

21 Mei

Preston Palace ziet ze vliegen.

Op zaterdag 29 mei 2010 is het dan zover. De prijswinnaars van het Preston Palace Prijzencircus gaan de lucht in. Zij mogen geheel gratis met vier personen een vlucht maken in de helikopter van Hennie van der Most. Het beloofd een wervelende dag te worden.

Prijzencircus - Met de lancering van de nieuwe website, inclusief betaalgemak met IDEAL, heeft Preston Palace een prijzencircus georganiseerd. Maandelijks worden prachtige prijzen verloot onder de gasten die online hebben gereserveerd. Bezoekers kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week online reserveren voor een dag-, avond-of hotelarrangement.

Verbaasd - De winnaars zijn over het algemeen zeer verrast wanneer zij worden gebeld. ’Is het geen grap?’ of ‘Meent u dat nou?’ zijn veel gehoorde opmerkingen. Zaterdag 29 mei gaan de winnaars van de helikopter vlucht een geweldige dag beleven bij De Koperen Hoogte in Zwolle. Inmiddels zijn er veel mensen blij gemaakt met een gratis all-inclusive midweek voor twee personen. En dan is de hoofdprijs, een volledig verzorgd feest voor 75 personen, nog niet eens uitgereikt.

Online - Middels deze actie wil Preston Palace haar gasten belonen voor het online reserveren. De nieuwe website is van alle gemakken voorzien en toont aan dat de digitale snelweg gemakkelijk en bovenal veilig te bewandelen is. Uiteraard wordt de gasten die liever telefonisch reserveren niet vergeten. De afdeling reserveringen is dagelijks bereikbaar voor allerhande vragen omtrent een boeking. Maar het online reserveren is niet meer weg te denken in de huidige reiswereld.

Bron : Persbericht Preston Palace

20 Mei

Nog geen plek voor feesttent in Nieuw-Vennep

Nieuw-vennep - Een krappe anderhalve maand voor de Vennepse feestweek is het nog onduidelijk waar de feesttent en de kermis komen te staan.

Vorig jaar stonden de kermisattracties en de feesttent aan de Oosterdreef, bij de sporthal. Daar is dit jaar echter geen plek door bouwwerkzaamheden. De jaren daarvoor was het ijsbaanterrein aan de Zuiderdreef het epicentrum van de jaarlijkse feestweek. Over die plek zijn vooral de kermisexploitanten ontevreden, omdat het in hun ogen te drassig is. Op het ijsbaanterrein blijft het water na regenval lang liggen.

Bron : Haarlems Dagblad

19 Mei

Toekomst Kermis Den Hout onzeker

OOSTERHOUT - De toekomst van de jaarlijkse kermis in Den Hout staat op losse schroeven.

Dat bevestigt een gemeentewoordvoerster. Het stadsbestuur besloot vorig jaar dat kermissen in Oosterhout en de kerkdorpen kostendekkend moeten zijn; in Den Hout kost de kermis meer dan hij opbrengt. "Het college kijkt nu naar maatregelen om de kosten terug te brengen", zegt de woordvoerster. "Er is in ieder geval een brief naar de Vereniging van Eigenaren van de Houtse Heuvel gegaan. Die ontvangt jaarlijks een bijdrage van bijna duizend euro voor het gebruik van hun grond tijdens de kermis; het college wil dat niet meer betalen." Volgens de woordvoerster zou dat een eerste stap zijn naar een kostendekkende kermis.

"We wachten nu op de reactie van de Vereniging van Eigenaren. Als die af wil zien van de bijdrage voor het gebruik van de Heuvel, wil het college de kermis in ieder geval dit jaar nog mogelijk maken. Dan komt er eind 2010 een voorstel om te kijken of de kermis ook volgende jaren kan blijven. Gaat de Vereniging van Eigenaren niet akkoord, dan komt er dit jaar geen kermis." Paul Asbreuk van de Vereniging van Eigenaren bevestigt dat de gemeente de bijdrage voor het grondgebruik tijdens de kermis in wil trekken. "Verder willen wij niet reageren, tot de gesprekken met de gemeente zijn afgerond."

Bron : BN/De Stem

18 Mei

Kermis Ven-Zelderheide

Van zaterdag 22 t/m maandag 24 mei is er een kermis in Ven-Zelderheide aan de Kerkvonder, met de volgende attracties: draaimolen, autoscooters, boksbal, schuivenspel, lijntrekspel, fotoschietsalon, snoepkraam en een gebakkraam.

De Dorpsraad organiseert aanvullende activiteiten in samenwerking met lokale horeca, Harmonie St. Caecilia en Stichting Jeugd en Jongerenwerk.

Zaterdag 22 mei - De kermis opent om 20.00 uur. Er zijn spellen voor de oudere jeugd tot 21.30 uur. Vanaf 21.00 uur is er bij De Uitkomst een optreden van coverband ‘Van Gennep'. Vanaf 22.00 uur is er 1 euroavond bij Café De Klok.

Zondag 23 mei - Om 13.30 uur is er een 'Digitour' voor jeugd, vertrek vanaf het kermisterrein. Vanaf 16.00 uur matinee in het Café 't Wilde Zwijn met de band 'No Way'. Café De Klok is de hele dag open.

Maandag 24 mei - Om 13.00 uur is er een kermisconcert van de leerlingen van Harmonie St. Caecilia samen met de leerlingen uit Kessel (DU). Van 16.00 tot 20.00 uur is euromiddag bij Café De Klok de gezellige afsluiting.

Bron : Gemeente Gennep

17 Mei

Leeuwenbabys in Tripsdrill

Stukenbrock. Sie hat schon die beiden Löwenmütter Nala und Lubaya mit der Flasche groß gezogen: jetzt kümmert sich Tierpflegerin Jeannette Wurms (34) um die Welpen ihrer ehemaligen Ziehkinder: vier schneeweiße Löwchen, geboren im März, leben in ihrer Obhut, wachsen und gedeihen - sie zählen zu den seltensten Tieren der Welt. Nur 150-200 weiße Löwen gibt es weltweit. Ein Glück in Weiß. "Muttertag, das ist für mich eigentlich jeden Tag", sagt Jeannette.

Luna und Armani - am 23. März erblickten die beiden weißen Löwenwinzlinge, beides Mädchen, das Licht der Welt, und Mutter Nala kümmerte sich rührend um ihre Zwillinge. Vier Tage später brachte ihre Schwester Lubaya zwei weiße Welpen zur Welt: Matumba, männl., und Bandhura (weibl). "Bei den Welpen aus dem zweiten Wurf heilte der Nabel nicht, entzündete sich", so Jeannette. Um die Winzlinge behandeln zu können, mussten sie in menschliche Obhut.

Als Lubaya ohne ihre Welpen wieder hinaus ins Gehege durfte, wollte Nala mit. Ohne ihre Schwester mochte sie nicht im Stall bleiben. Sie vernachlässigte ihre Jungen, lief unruhig hin und her. "Für die winzigen Welpen lebensbedrohlich - eine Mutter, die nicht auf ihre Kleinen achtet, sich keine Zeit mehr nimmt, sie zu säugen," so Jeannette.

So wurde Jeannette von der zweifachen Ersatz-Mama zur Pflegemutter für Vierlinge. Füttern, alle drei Stunden, Bäuchlein massieren, abmisten... denn auch das können die kleinen Löwchen noch nicht alleine. Und natürlich schmusen. Ein Fulltime-Job.

Die Babywaage zeigt, dass sich die Mühe lohnt. Täglich legten die Zwerge an Gewicht zu. Inzwischen ist ein munteres Quartett aus den Löwen-Welpen geworden. Und manchmal zeigen sie auch schon die kleinen Krallen oder lassen ein zartes Fauchen hören.

Zu sehen, wie prächtig sich die Kleinen entwickeln..."das ist für mich das Größte", so Jeannette.

Wenn dann endlich einmal im Löwenzimmer im Winterstall Ruhe ist, die Kleinen in ihrem Gitterbettchen schlafen, dann geht auch Jeannette nach Hause und gönnt sich ein paar Stunden Auszeit.

Für die Mutter eines 13jährigen Sohnes sind die Löwenwelpen fast so etwas wie "ihre Kinder", und wenn sie Ende Mai über die Sommermonate nach Schweden fährt, um im Tierpark von Junsele zu arbeiten, sind Luna und Armani dabei - geh'n mit auf die große Reise und werden die Zoobesucher in Schweden begeistern. Im Herbst kommen dann alle drei nach Stukenbrock zurück.

Matumba und Bandhura bleiben im Zoo Safaripark, spielen dort bei schönem Wetter draußen im Baby-Freigehege am Löwenhaus. Sie müssen sich dann an eine andere "Ersatz-Mama" gewöhnen. Kristine, Tierpfleger-Azubi, adoptiert die Kleinen. Für die Welpen keine Unbekannte. Denn auch die beste Mutter braucht mal einen freien Tag oder eine Auszeit - und Kristine war von Anfang "Babysitter" - gerne.

Bron : Persbericht Zoo Safari- und Hollywoodpark

16 Mei

Kinderreuzenrad voor Dippiedoe

Familiepark Dippiedoe in Best presenteert voor 2010 drie nieuwe attracties. De eerste attracties ie een piratenschip en de tweede een nieuw kinderreuzenrad. Daarnaast zijn onlangs de voorbereidingen getroffen voor de bouw van een nieuwe achtbaan in het park.

Bron : Nieuwsbrief Familiepark Dippiedoe

15 Mei

Front autoscooter Mario Brams

Op de kermis van Ravels-Brug was voor het eerst een gedeelte van het nieuwe front van de autoscooter van Mario Brams te bewonderen. Het front zoals getoond op de foto's is nog niet compleet.

14 Mei

58. Steglitzer Woche

von Kai - Die 58. STEGLITZER WOCHE geht mit einem komplett überarbeiteten Konzept an den Start: Vom 21. Mai bis zum 6. Juni 2010 gibt es neben den tollen Volksfest-Attraktionen erstmalig ein großes Kulturprogramm im „Festpavillon“ mitten im grünen Bäkepark. An jedem Mittwoch, Samstag, Sonntag und den Feiertagen erwartet die Besucher eine bunte Mischung aus anspruchsvoller Unterhaltung für Groß und Klein. Höhepunkt ist dabei der „1. Kleinkunstpreis der Steglitzer Woche“, bei dem die besten Beiträge aus den Bereichen Kabarett, Comedy, Chanson, Puppenspiel, Pantomime, Erzählkunst, Jonglage und Zauberei von einer hochkarätig besetzten Jury ausgewählt werden. Die endgültige Verteilung der drei besten Vorträge obliegt dem Publikum mittels Applaus, ehe Preise in Höhe von EURO 600,-- und Sachpreise verteilt werden. Ergänzt wird dieses neue Kulturprogramm durch ein Non-Stop-Bühnenprogramm auf der Festbühne. Rund 60 Schausteller bitten danach zu einer fröhlichen Volksfest-Runde für die ganze Familie. Es gibt die Auswahl zwischen dem atemberaubenden Fahrgeschäft „Jet Force“, dem Kult-Karussell Break Dance, Flying Star, „Wellenflug“, Auto-Scooter u.v.m. Für das leibliche Wohl sorgen das Ristorante „Bella Italia“, der Gourmet-Imbiss, Gegrilltes, Crepes und die Knabberlok.

Drei Höhen-Feuerwerke & tolle Rabatte am Mittwoch

Drei farbenfrohe Highlights sind die Höhen-Feuerwerke am Samstag (am 22. & 29. Mai und 5. Juni), die den Himmel über dem Festplatz illuminieren. Feierlich eröffnet wird das Volksfest am Freitag, 21. Mai um 16.00 Uhr durch Bezirksbürgermeister Norbert Kopp im Festpavillon und im Festzelt mit einem Faßbieranstich. Und am Mittwoch kann man beim „Familientag“ mit halben Preisen auf allen Karussells und Bahnen Geld sparen!

Eintritt frei & soziales Engagement der Berliner Schausteller

Ihr großes Herz beweisen die Berliner Schausteller am 27. Mai, an dem 1.000 behinderte Kinder und Jugendliche ebenso zu einer kostenlosen Rummel-Runde eingeladen werden wie die Senioren am 31. Mai und die Schülerlotsen am 1. Juni. Über soziale und sportliche Angebote des Bezirks kann man sich am Sonntag, 6. Juni von 15 bis 18 Uhr beim „Tag des Ehrenamtes“ informieren. Die Steglitzer Woche ist Montag bis Donnerstag jeweils von 15.00 bis 22.00 Uhr, Freitag von 15.00 bis 23.00 Uhr, Samstag von 14.00 bis 23.00 Uhr und Sonntag von 14.00 bis 22.00 Uhr geöffnet. Infos: www.schaustellerverband-berlin.de und www.steglitz-zehlendorf.de (pi)

Bron : Kirmes und Freizeitpark Magazin

13 Mei

Vuurwerkshow Zuidoost uitgesteld wegens ramp

AMSTERDAM - Een vuurwerkshow die woensdagavond zou plaatsvinden boven de kermis in het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost wordt uitgesteld. Dit uit respect voor de slachtoffers van de vliegramp in Libië. De show heeft nu vrijdagavond plaats.

Dat heeft de organisatie van de kermis in overleg met het stadsdeel besloten, zo maakte een woordvoerster van die laatste bekend. Woensdag was de eerste dag van het evenement.

Volgens de woordvoerster zijn veel inwoners van Amsterdam-Zuidoost extra begaan met de slachtoffers en nabestaanden van de vliegramp in Libië. Op 4 oktober 1992 vond in het stadsdeel namelijk de Bijlmerramp plaats. Een El Al-Boeing stortte toen neer op twee flats, waardoor 43 mensen omkwamen. In Amsterdam-Zuidoost wonen bovendien veel Nederlanders van Surinaamse afkomst. In 1989 stortte bij Paramaribo een vliegtuig van de Surinaamse luchtvaartmaatschappij SLM neer. Van de 187 inzittenden overleefden er slechts elf de crash. (ANP)

Bron : Het Parool

12 Mei

Nostalgie Kirmes Bad Bentheim 2010

von Kai - Ein altes Rathaus, eine Burg, strahlender Sonnenschein...konnte es einen angemesseren Rahmen für eine Nostalgie-Kirmes geben? Wohl kaum. Die Heskamp Event GmbH sorgte in der Grafschaft Bad Bentheim für eine Reise in die Vergangenheit der Kirmesgeschichte, die sich hier lebendiger denn je präsentierte. Das Riesenrad und die Raupe von Feldmann, sowie der Kettenflieger unter der Leitung von Derleh setzten direkt vom Speller Frühling nach Bad Bentheim um, so dass auch hier diese schönen Klassiker bewundert und gefahren werden konnten. Dazu gesellte sich der Hully Gully von Kleuser. Den Part Schau und Belustigung übernahm die "Mister Miller Show" mit ihrem Kusiositäten-Variete. Zwei Kinderfahrgeschäfte waren natürlich auch angereist und sorgten bei den kleinsten Besuchern für strahlende Gesichter. Eine Händlergasse am Fuße der Burg lud zum Stöbern und zur Schnäppchenjagd ein. Es herrschte insgesamt eine ausgelassene und gemütliche Atmosphäre - man spürte somit selbst beim Trubel des Frühjahrsmarktes, dass man sich in einem Kurort befindet.

Bron : Kirmes und Freizeitpark Magazin

11 Mei

Kermis aan de Oostermeent in Huizen geen succes

De eenmalige terugkeer van de kermis op het parkeerterrein bij winkelcentrum Oostermeent is financieel geen succes geworden. Vooral op 30 april viel de omzet tegen. De omzetwas volgens diverse exploitanten even hoog als vorig bij de Oude Haven. Daar willen de exploitanten niet weer naar toe omdat het een afgelegen plek is. Zij hebben hun hoop nu gevestigd op Plein 2000 en de Gooilandweg. De gemeente moet daar nog een besluit over nemen.

Bron : De Gooi en Eemlander

10 Mei

Over de top met Patricia Paay

"Over de Top" met Patricia Paay

Preston Palace : All-in avondarrangement op zaterdag 15 mei van 20.00 uur tot 01.00 uur. Lekker eten, drinken en swingen met een spetterend optreden van Patricia Paay!

De showbizz Diva van Nederland is weer helemaal terug ! Ze scoorde een gigantische hit met de remix van haar 'Who's That Lady With My Man' en genereerde wereldwijd publiciteit met haar veelbesproken fotoshoot voor de Playboy. Daarnaast is Patricia wekelijks te zien als jurylid in het kijkcijferkanon 'Popstars'.

Patricia geeft een knallende show, waarin ze op haar eigen stijlvolle wijze inhoud geeft aan het woord entertainment. Haar optreden valt het beste te omschrijven als een muzikale orkaan die steeds harder gaat knallen en bij het finale nummer een ware explosie laat beleven.

Bron website Preston Palace

9 Mei

Moederdag Verwendag bij Attractiepark Toverland!

Tijdens de Moederdag Verwendag op zondag 9 mei 2010 vinden in Attractiepark Toverland volop verwen-activiteiten voor moeders plaats.

De dames kunnen heerlijk genieten van massages, proeverijen, modeshows, dansworkshops en betoverende snuisterijen.

Kinderen kunnen deelnemen aan een spannende speurtocht en hun moeder opgeven om ‘Moeder van de Dag’ te worden.

Op zondag 9 mei 2010 worden moeders in Attractiepark Toverland in de watten gelegd.

Beauty & Massage - Op de Moederdag Verwendag zullen deskundige masseuses aanwezig zijn, die de nodige aandacht zullen besteden aan zowel de nek als de handen van de moeders. Ook staan onze kapster en manicure klaar om deskundig advies te geven op beautygebied. Sim sa la ontspannen..!

Modeshow & (Work)shop - Moeders kunnen de laatste modetrends bewonderen tijdens de modeshow en genieten van een spectaculaire dansworkshop, waarbij diverse dansstijlen worden geleerd en gedemonstreerd! Ook kunnen de dames lekker snuffelen bij kraampjes met handgemaakte sieraden, streekproducten en andere betoverende snuisterijen!

Proeverijen - Op deze speciale dag is een uitgebreid assortiment aan hemelse wijnen aanwezig, waarvan de moeders naar hartenlust kunnen proeven. Ook zullen er tijdens de gehele Verwendag heerlijke tapas bereid en geserveerd worden. Sim sa la smikkelen..!

Moeder van de Dag - Tijdens de Moederdag Verwendag kunnen de kinderen deelnemen aan een spannende speurtocht, waarbij een leuke goodiebag voor mama te winnen is. Ook kunnen de kinderen hun moeder opgeven om ‘Moeder van de Dag’ te worden. De gelukkige winnares mag haar auto een weekend verruilen voor een heuse Mercedes-Benz SLK, welke beschikbaar wordt gesteld door EMA Mercedes-Benz Venlo.

Volop vermaak - Terwijl mama in het middelpunt van de belangstelling staat, kunnen ook papa en de kinderen zich volop vermaken en uitleven. Al het spetterende attractieplezier in Toverland staat garant voor een betoverend dagje uit! Attractiepark Toverland is geopend tussen 10.00 en 18.00 uur, de Moederdagactiviteiten vinden plaats tussen 12.00 en 17.00 uur. Op deze Moederdag Verwendag gelden de reguliere entreeprijzen, deelname aan de Moederdagactiviteiten is kosteloos.

Bron : Attractiepark Toverland Sevenum

8 Mei

Kermis in Purmerend

PURMEREND - De grote Voorjaarskermis is in Purmerend neergestreken. Vrijdag werd de kermis feestelijk geopend door burgemeester Don Bijl. Daarna kon de pret echt beginnen en strotten vele aanwezigen zich op de attracties. Ze staan nog tot en met zondag 16 mei op de Koemarkt, Kalversteeg, Plantsoenstraat, Looiersplein, Achterdijk en Gedempte Where. Het zijn ruim vijftig attracties.

Dinsdag 11 mei kan het kermispubliek van 15.00 tot 21.00 uur genieten van straattheater. Dit is een voorloper van Reuring met spectaculaire optredens van artiesten met voortuigen over het kermisterrein.

De kortingsdag staat gepland op woensdag 12 mei. Op deze dag zijn alle attracties scherp geprijsd. De gemeente heeft een kleurwedstrijd voor Purmerendse basisscholieren op touw gezet. De winnaar van de wedstrijd mag op donderdag 13 mei samen met zijn of haar klasgenootjes in de attracties.

Op vrijdag 14 mei om 22.15 uur wordt er voor de tweede keer vuurwerk afgestoken. Op de laatste kermisdag, zondag 16 mei, vrolijkt een clown het terrein op.

Bron : Echo

7 Mei

(foto : Marieta Vlemmix fotografie - winnaar Weesel van de Pol (midden) met de cheque ter waarde van € 350,-- waarmee feestelijk het Kids-aspergeseizoen werd geopend.

Wessel van de Pol is ‘Aspergekid 2010’

Tijdens de Nationale Opening van het Kids-Aspergeseizoen 2010 is vandaag Wessel van de Pol van Basisschool Mariënhof uit Alphen gehuldigd als ‘Aspergekid 2010’.

De opening van het Kids-aspergeseizoen in attractiepark Toverland werd vooraf gegaan door een aspergequiz, welke gepresenteerd werd door de tweeling Jasper en Marius Gottlieb (o.a. bekend als Flip en Tobias van Hamel in de jeugdserie ‘SpangaS’). De aanwezigen waanden zich even op het aspergeveld door de aanwezigheid van een écht aspergebed en een echte tractor. De hele dag werden er lekkere aspergehapjes geserveerd door ‘meester’kok Christ Manders.

Het was een drukte van jewelste rond het podium waar de asperge kennisquiz werd georganiseerd. De 3 deelnemende scholen aan de quiz hadden zich goed voorbereid en de spanning was af te lezen van de gezichten van de deelnemers. Wie had de zenuwen het meest onder controle en mag zich Aspergekid 2010 noemen? Wessel mocht uiteindelijk de hoofdprijs van € 350,-- in ontvangst nemen voor zijn school.

Asperges zijn voor elke dag! - De kids-opening is een leuke, maar vooral interessante aangelegenheid. Bart Benders (Aceera): “Het doel van dit initiatief is om kinderen te laten zien, ruiken en proeven dat de groente asperge een groente is die op veel verschillende manieren te bereiden en te eten is. Bovendien is het een gezonde groente met veel vitaminen en gezonde inhoudsstoffen. Daarnaast blijkt uit recent onderzoek dat asperges steeds vaker voorkomt op het doordeweekse menu, waardoor ook meer kinderen asperges eten.”

Bron : Persbericht Toverland

6 Mei

Kermis Loon op Zand

Donderdag 13 mei opent burgemeester Wim Luijendijk om 14.00 uur de kermis in Loon op Zand. Op de kermis staan dit jaar maar liefst 16 verschillende en spannende attracties, zoals de autoscooter, Show-time, eendenspel, mini cars en nog veel meer.

De suikerspinnen, de viskraam en de oliebollenkraam zijn ook dit jaar weer van de partij. Weer voor iedereen wat wils. De kermis is iedere dag geopend van 14.00 - 24.00 uur.

Kleurwedstrijd - Via de basisscholen zijn kleurplaten verspreid. Alle kinderen die hun kleurplaat op 13 mei tussen 14.30 en 15.30 uur inleveren bij de attractie lijntrekspel krijgen een gratis attentie.

Maak kans op winkelwagen vol boodschappen bij de EM-TE - Van donderdag 6 mei t/m woensdag 12 mei ontvangt u bij besteding van € 10,- boodschappen bij de EM-TE in Loon op Zand een kermislot. Met dit lot maakt u kans op een winkelwagen vol boodschappen ter waarde van € 75,-. Bovendien maakt u kans op diverse andere prijzen. De trekking van deze kermisloterij is op zaterdag 15 mei, om 20.00 uur op de kermis. Bij de attractie lijntrekspel staat een bus waarin u de loten kunt deponeren. Dit kan tussen 19.00 – 20.00 uur. U dient persoonlijk aanwezig te zijn.

Omleidingen - Omdat er door de kermisomleidingen minder parkeergelegenheid is verzoeken wij u om zoveel mogelijk met de fiets of te voet naar de kermis te komen.

Van 10 mei tot en met 17 mei zijn de volgende wegen en weggedeelten afgesloten.: De Ecliptica is vanaf de Kloosterstraat tot de Andromeda volledig afgesloten; De Westzijde van de Ecliptica (vanaf de Andromeda tot de Ursa Minor) is gereserveerd voor de salonwagens van de kermisexploitanten. Hierdoor is het mogelijk vanuit de Andromeda naar de Ursa Minor te rijden, maar niet in tegengestelde richting. Deze wordt namelijk afgesloten voor alle verkeer. terug

Bron : Gemeente Loon op Zand

5 Mei

DVD Enschede en Deventer 2010

Bij de Kermisdvdshop is weer een nieuwe kermisdvd verschenen. Deze keer is het een DVD met opnames van de voorjaarskermissen in Enschede en Deventer.

Voor meer informatie : KermisDvdShop

4 Mei

Groep berooft jongen (13) op de kermis

HILVERSUM - Een 13-jarige Hilversummer had zaterdagmiddag weinig lol op de kermis in Hilversum. Een groep van vijf ongeveer 18 jaar oude mannen sloeg hem en pakte zijn tas met daarin geld af.

Rond 17.15 uur werd de jongen door het vijftal aangesproken. Toen hij op de vraag of hij geld bij zich had nee antwoordde, pakten zij hem beet en keken in zijn tas. Terwijl de jongens het slachtoffer schopten, pakten zij zijn tas af en renden ermee vandoor. In de tas zat onder andere geld.

De politie is op zoek naar vijf mannen van ongeveer 17 of 18 jaar oud. Twee van hen hadden een lichtgetinte huidskleur en drie van hen een donkere. Een van de daders had een bruine jas aan en een een zwarte pet op.

Bron : Echo

3 Mei

Nieuwe eigenaar Bumper Cars

Sinds kort is Maurice Rademaker de nieuwe eigenaar van de Bumper Cars. De vorige eigenaar was exploitant v.d. Haterd.

2 Mei

Haal je Seat af in Autostadt

Erlebnis-Abholung für SEAT Neuwagen in der Autostadt in Wolfsburg

Mörfelden / Wolfsburg. Kunden der Marke SEAT können künftig ihren Neuwagen auch in der Autostadt in Wolfsburg abholen. Rolf Dielenschneider, Geschäftsführer von SEAT Deutschland, und Otto Ferdinand Wachs, Geschäftsführer der Autostadt, übergaben die ersten beiden SEAT Neuwagen im KundenCenter des automobilen Themenparks des Volkswagen Konzerns.

„Die Möglichkeit, dass unsere Kunden nun ihren SEAT in der Autostadt in Wolfsburg abholen können, ist ein wichtiger Schritt für die Vermarktung in Deutschland. Die Autostadt als internationale Konzernplattform ist insbesondere in der Dienstleistungs- und Servicequalität führend, diese Kompetenzen und das Erlebnis Autostadt möchten wir unseren Kunden anbieten sowie der spanischen Marke SEAT einen deutschen Heimatort geben“, sagt Rolf Dielenschneider, Geschäftsführer von SEAT Deutschland.

„Autostadt und SEAT haben bereits in der Vergangenheit sehr gut zusammengearbeitet, zuletzt bei der Händlervorstellung des SEAT Exeo ST im Juli 2009. Wir freuen uns sehr, dass die Marke SEAT auf die Autostadt zugekommen ist und wir nun gemeinsam auch SEAT-Neuwagen ausliefern. Die Funktion der Autostadt als Kommunikationsplattform für alle Konzernmarken wird hierdurch gestärkt“, sagt Autostadt-Geschäftsführer Otto Ferdinand Wachs.

Zur Premiere überreichten Dielenschneider und Wachs einen SEAT Ibiza Cupra (180 PS/132 kW) in Furia Grau an seinen stolzen Besitzer, Stefan Schlösser in Begleitung von Stefanie Günzel aus Hannover sowie einen Ibiza SC Style 1.6 Common Rail in Crono Gelb an Sigmar und Cornelia Rundt, ebenso aus Hannover. Wie bei allen zukünftigen SEAT Fahrzeugübergaben in der Autostadt, war der Kunde zuvor im SEAT-Pavillon persönlich begrüßt und durch die SEAT Markenwelt geführt worden.

SEAT Kunden können ab sofort bei ihren Händlern vor Ort die Übergabe in der Autostadt buchen. Geplant sind für das Jahr 2010 rund 1.000 SEAT Fahrzeugabholungen. Die technischen Prozesse und Abläufe in der Autostadt (z.B. Zwischenlagerung der Neuwagen in den AutoTürmen, automatischer Transport ins KundenCenter und dortige Übergabe an die Kunden) sind identisch zu denen der Marke Volkswagen. In den vergangenen Monaten wurden die Fahrzeug-Betreuer des KundenCenters zu den Besonderheiten und Ausstattungen der SEAT-Modelle intensiv geschult, damit die SEAT-Kunden in gewohnter Autostadt-Qualität ihr neues Fahrzeug individuell erklärt und übergeben bekommen.

Die Autostadt in Wolfsburg, die Kommunikationsplattform des Volkswagen Konzerns, gehört mit rund 2 Millionen Gästen im Jahr zu den beliebtesten Erlebnisparks und touristischen Reisezielen Deutschlands. In diesem Jahr feiert sie ihr 10jähriges Bestehen (www.autostadt.de).

Bron : Kirmes und Freizeitparkmagazine

1 Mei

Bezoekers vast in kermisattractie

HILVERSUM - Door een storing in een de elektravoorziening hebben een aantal mensen donderdagavond vastgezeten in een kermisattractie op de kermis in Hilversum. De brandweer was aanvankelijk uitgerukt voor brand in een transformatorhuisje.

Bron : Webregio

Back