www.hullygully.nl

 

www.hullygully.nl

NIEUWS MEI 2011

31 Mei 2011

Samba Night @ Udense Kermis maandag 18 juli

Dit jaar zal de maandag avond ( 18 juli ) tijdens de Udense kermis in het teken staan van de Samba Night!

Een swingend en opwindend samba festival op en rondom de Udense kermis. Diverse acts, brasbands, danseressen, latin groove, dj's, salsa, merengue en reggea zullen te zien en te horen zijn. Laat u meezwepen op deze te gekke avond.

Waar: Kermis Uden

Datum: Maandag 18 juli

Tijd: vanaf 19.00 uur tot 01.00 uur

Mis het niet!

Kijk voor meer informatie op www.kermis-uden.nl

Bron : Pascal Donkers, Kermismeester gemeente Uden.

30 Mei 2011

De site www.kermishistorie.nl stopt voorlopig

Door het overlijden van mijn collega Jan F.H. Sas zal de website voorlopig stoppen. Jan overleed op 21 mei j.l. Hij was de sitebuilder / fotobewerker van de website. In de komende periode zal ik onderzoeken of de website eventueel door zal gaan met publicaties . Frans van Halem (webmaster www.kermishistorie.nl)

Bron : Frans van Halem

29 Mei 2011

Global growth for P&P Projects

With several high-profile projects under its belt already in 2011, P&P Projects continues on its quest to develop the world's most unique and innovative themed environments.

Bron : Interpark

28 Mei 2011

Q-Music Party

The Party van Q-music komt weer naar Preston Palace op zaterdag 28 mei 2011. Van 20.00 uur tot 01.00 uur lekker eten, drinken en swingen! Q-music geeft, als een van de populairste radiostations van Nederland, dagelijks vele luisteraars een positief gevoel. Met 'the Party' creeren we datzelfde gevoel. Met goede muziek, enthousiaste deejays en het Foute uur live op locatie barst het feest gegarandeerd los.

Bron : Preston Palace

27 Mei 2011

Lang verwacht...

Na maanden van bouwen en een paar weken van wennen is het dan (bijna) eindelijk zover. Op woensdag 1 juni vanaf 12 uur kun je Koning Leeuw voor de eerste keer komen bewonderen in GaiaPark. De ontmoeting tussen leeuw Ashrad en zijn twee vrouwen vorige week verliep erg goed. Deze week verkende leeuw Ashrad het grote en groene buitenverblijf alvast. Hij genoot zichtbaar van zijn nieuwe leefgebied. De twee leeuwinnen moeten nog eventjes wachten voordat ze zijn koninkrijk mogen betreden. Om de komst van de leeuwen te vieren staat de hele maand juni middels diverse activiteiten in het teken van leeuwen en Afrika. Kom dus snel een keer langs!

bron : Nieuwsbrief Gaiapark.

27 Mei 2011

Leeuwinnen zonder naam

Leeuwinnen zonder naam

6 april 2010 werden er in Copenhagen Zoo twee leeuwinnen geboren. Al voor hun geboorte werden zij toegewezen aan GaiaPark Kerkrade Zoo om hier de basis te vormen van een nieuwe leeuwentroep.

Eén jaar en 22 dagen later was het zover. De twee leeuwinnen kwamen na een lange reis aan in GaiaPark. Na aankomst moesten de twee zussen nog wennen aan hun nieuwe omgeving en aan hun nieuwe verzorgers. Daarnaast kregen zij ook nog gezelschap van een voor hun onbekende en indrukwekkende leeuw, Ashrad. Gelukkig bleek Ashrad de rust zelve en mede daardoor verliep de eerste echte ontmoeting tussen hem en de twee leeuwinnen zonder enige problemen.Na een periode van een maand om te wennen aan al dit nieuws, is het op woensdag 1 juni eindelijk zo ver. Het gloednieuwe leeuwenverblijf van GaiaPark zal worden geopend! Ashrad en zijn leeuwinnen zijn dan eindelijk voor het eerst te zien voor het grote publiek.

Verzin leuke namen voor de leeuwinnen! - Omdat de leeuwinnen al toegewezen waren aan GaiaPark, hebben de verzorgers van Copenhagen Zoo de leeuwinnen nog geen namen gegeven. Maar natuurlijk kunnen de leeuwinnen niet langer zonder naam door het leven. Dus begint nu de zoektocht naar de mooiste namen voor deze twee jonge leeuwinnen. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig! Bedenk de allermooiste naam of 2 namen en stuur deze per e-mail tot 30 mei 2011 naar s.marketing@gaiapark.nl De leeuwen komen voor op de Afrikaanse Savanne, daarom zoekt GaiaPark Afrikaanse namen. De winnaar van de namenwedstrijd krijgt een uitnodiging om bij de officiele opening op woensdag 1 juni 2011 aanwezig te zijn! Op 30 mei wordt de winnaar op de hoogte gesteld; de officiele opening vindt plaats op 1 juni tussen 10.30 uur en 12.00 uur.

Bron : Nieuwsbericht : Gaiapark

26 Mei 2011

Er is kermis in de Stad

Spijkenisse 25 mei - Vanaf vanmiddag is de kermis open. Op het terrein rond theater de Stoep staan diverse attractie opgesteld. Het aanbod is gevarieerd maar wel bijna hetzelfde als het vorige jaar.

En dat laatste is natuurlijk jammer voor de mensen die wel eens wat nieuws mee willen maken. Maar degenen die de attracties van de vorige kermis juist zo waardeerden zullen er niet door teleurgesteld zijn. De variatie in attracties is redelijk groot.

Vanmiddag kwam de kermis voorzichtig op gang. Voor de exploitanten is het te hopen dat het aantal bezoeker de komende dagen flink gaat toenemen. Tot en met het weekend kun je er terecht.

Bron : Spijkenieuws.

26 Mei 2011

Rallyspektakel bij kermis in Middel

MIDDEL - Ronkende auto's, rokende banden. En toen had Middel ineens een soort eigen 'rotonde'. Een rotonde van zwarte remsporen op de kruising Woolsdijk met de Oude Deventerweg. De Opel van Demoteam Raalte tolde zondagmiddag uitbundig om zijn as en liet zwarte rubbersporen achter op het asfalt. Het had nog 'erger' kunnen zijn. Liever was het stuntteam met twee auto's gekomen. ,,Maar een auto was stuk'', vertelde autocoureur Ronald Roelofs zondagmiddag teleurgesteld. ,,Nu doen we onze demo met een auto, ook leuk.''

Maar eerst kon er nog rally worden gereden. Wie wilde, mocht, geheel voor eigen risico, instappen bij een van de geoefende rallyrijders, die voor de gelegenheid met hun bolides naar Middel waren gekomen.

Dat werd scheuren en raggen. En ja, het was volkomen legaal. Met officials en toestemming de maximum snelheid te overschrijden.

De weg werd iedere keer even afgezet voor het gewone verkeer en dan reden de auto's een rondje. Helm op, de vijfpuntsgordels strak om het lijf. En daar gingen ze. Over de asfaltweg, een grindpad en een stuk zandweg. Lawaai, stofwolken, gierende banden. Het ging hard. Heel hard.

,,De coureurs rijden op ongeveer zeventig procent van hun kunnen'', legde Ronald Roelofs van Demoteam Raalte uit. ,,Veiligheid staat voorop. Ze houden zich dus een beetje in. Maar ook dan kun je wel zelf het 'rally-gevoel' krijgen.''

Rally-gevoel? ,,Ja, dat is een fantastisch gevoel. Die kick. Ik mag het misschien niet zeggen, maar het is beter dan sex. Niet opschrijven, hoor. Ja, hoe dat dan is? Kan ik eigenlijk niet met woorden uitleggen. Dat moet je dus zelf voelen.''

En dat deden veel mensen zondagmiddag, jong en oud. Een ronde meerijden. Rondscheuren eigenlijk. Even dat gevoel. Helm en oorkleppen op, strak vastgegespt in de passagiersstoel.

Uiteindelijk demonstreerden de mannen van Demoteam Raalte ook nog even hoe je het zelf in de praktijk niet zou moeten doen. Een stunt. Bijrijder Ronald Roelofs presteerde het om doodleuk uit de auto te stappen terwijl deze met gillende banden rondjes aan het rijden was. Deur open, hand omhoog, uitstappen. Of dat nog niet genoeg was, deed hij hetzelfde ook nog in omgekeerde volgorde. Zo stond hij midden op het kruispunt, waar zijn collega aan kwam scheuren, en om hem heen ging rijden. Weer die piepende en rokende banden. Deur open, instappen, geen probleem. Het publiek smulde, want die

Bron : De Stentor

25 Mei 2011

Gratis ontbijten voor het goede doel in Preston Palace

Preston Palace organiseert op zondagochtend 5 juni een uitgebreid ontbijt voor het goede doel Voor een minimale bijdrage van slechts 2 euro per persoon kan men uitgebreid genieten van een heerlijk ontbijt in de nieuwe Gasteri De Boekerie. Het mooie van deze actie is dat de volledige opbrengst wordt geschonken aan Nationaal Fonds Kinderhulp.

Gezond - Het ontbijt is de beste start van de dag. Wie deze belangrijkste maaltijd overslaat, gaat gegarandeerd later op de dag snaaien en snoepen.

Goed Doel - Naast een verantwoord begin van de dag, steunt de gast het Nationaal Fonds Kinderhulp Ieder jaar weer helpen zij heel veel kinderen in Nederland die het minder goed getroffen hebben vanwege problemen thuis of financiele beperkingen. Kinderhulp probeert deze kinderen een beetje gewoon geluk te geven. In de vorm van een bijdrage voor bijvoorbeeld een dagje uit, een fiets, een weekje kamperen in de zomer of een presentje met Sinterklaas.

Kennismaking - Ten derde is het ontbijt tegelijkertijd een kennismaking met het nieuwe grand cafe van Preston Palace. Van ontbijt, lunch, diner tot een kopje koffie met gebak of een kleine snack. In Gasterij de Boekerie heeft de bezoeker een ruime keus aan diverse gerechten van de kaart. Het is een prima uitvalsbasis voor uitstapjes in de omgeving. De nabijgelegen Gravenallee is het ideale startpunt voor een fietsroute door het Twentse landschap of om een sportieve dag af te sluiten op het terras.

Trouwlocatie en goed voor zaken - Deze intieme ruimte met bar, dansvloer en terras is geschikt voor feesten tot 100 personen. Als officiele trouwlocatie voor het voltrekken van het huwelijk, een receptie of het geven van een feest. Het zoeken naar de perfecte locatie voor de mooiste dag is met de opening van de Gasterij definitief voorbij. Voor feesten met (veel) meer deelnemers zijn er overigens bij Preston Palace ook voldoende mogelijkheden. Naast huwelijksceremonies zijn er mogelijkheden voor zakelijke arrangementen. Denk daarbij aan vergaderingen, bedrijfspresentaties, trainingen of recepties.

Meer informatie - Normaal gesproken betaalt men 10,00 euro per persoon. Speciaal voor deze actie wordt er slechts een minimale bijdrage gevraagd van slechts 2,00 euro per persoon voor een twee-uurs ontbijt tussen 09.00 uur en 13.00 uur. Gezien de verwachte drukte is reserveren gewenst via 0546-542121.

Bron : Persbericht Preston Palace.

24 Mei 2011

Excitement builds for EAS 2011

European amusement and attractions owners, operators, and suppliers will experience the vibrancy of London during the Euro Attractions Show in 2011

Bron : Interpark

23 Mei 2011

Grenzen verleggen tijdens de Scouting FUndays in Walibi Holland

Op 27, 28 en 29 mei 2011 vinden de Scouting Fundays voor de negende keer plaats in Walibi Holland. Meer dan 5000 scouts zullen hun grenzen verleggen tijdens dit weekend vol avonturen. Naast het reguliere aanbod van attracties wordt het park uitgebreid met het NK Tentbouwen. Ook moeten de scouts zelf hun brood bakken en overnachten ze in primitieve tenten. Back to basics is niet langer een spreekwoord tijdens de Scouting Fundays in Walibi Holland.

Niet alleen scouts kunnen genieten van deze dagen, ook de bezoeker staat een aantal avonturen te wachten. Dit jaar wordt als extra uitdaging het NK Tentbouwen georganiseerd. Bezoekers kunnen zich op zondag (29 mei) spontaan opgeven. In teams van twee personen gaan ze de ingewikkelde strijd met tentstokken aan om zo snel mogelijk een lichtgewicht tent op te zetten. Om vier uur s middags zal het winnende duo gekozen worden en kan dit team zich met recht Snelste tentbouwers van Nederland noemen.

Klaar voor de negende editie - Enkele jaren geleden is een groep scouts gestart met de organisatie van een weekend voor scouts in Walibi, onder de noemer Scouting Fundays. Komend weekend vindt alweer de negende editie van dit jaarlijkse Scoutingspektakel plaats. Op de Fundayscamping verblijven het hele weekend meer dan 2300 personen. Naast de gebruikelijke pret van het attractiepark, bouwen scouts eigenhandig verschillende spectaculaire objecten waar bezoekers actief deel aan mogen nemen.

Over Walibi - Walibi werd 35 jaar geleden geboren in Waver (Belgir) en is een pionier onder de pretparken. De vier Walibiparken: Walibi Sud-Ouest en Walibi Rhone-Alpes (Frankrijk), Walibi Holland en Walibi Belgium maken sinds 2006 deel uit van de groep Compagnie des Alpes. De Walibi parken trekken jaarlijks 2,8 miljoen bezoekers.

Bron : persbericht Walibi Nederland.

22 Mei 2011

Kermis Egchel van 20 tot en met 23 mei 2011

De derde kermis in de gemeente Peel en Maas is in de kern Egchel. Van vrijdag 20 mei tot en met maandag 23 mei wordt het centrum van Egchel omgetoverd tot een gezellig kermisterrein. De jaarlijkse kermis wordt dit jaar voor de 44e keer gehouden. De officiele opening wordt op vrijdag 20 mei om 16.00 uur verricht door wethouder Peter Fleuren. Tot 16.15 uur zijn er gratis ritten in diverse attracties. Tijdens de kermisdagen zijn er extra activiteiten georganiseerd voor kinderen, zoals schminken. Ook komt clown Iris de kermisbezoekers vermaken

Bron : In helden

22 Mei 2011

Balk : voorzichtige start Kleintje Feestweek

BALK Het Kleintje Feestweek in Balk heeft een bescheiden start gemaakt. Donderdagavonden waagde zich een enkeling in de zweef op het Haskeplein. De verwachting is dat de kermis in het weekeinde meer bezoekers zal trekken.

Bron : Balkstercourant

21 Mei 2011

Der Teddy muss mit in den Zoo Safariaprk

Fur jeden Erwachsenen, der voll zahlt, darf ein Kind umsonst mit

Stukenbrock. Am kommenden Sonntag (22. Mai) muss der Teddy unbedingt mit in den Zoo Safaripark. Denn: Jedes Kind bis 14 Jahre, das an der Kasse seinen Teddy vorzeigt hat freien Eintritt. Herzlich willkommen sind auch die Mitglieder des Safari-Kids-Clubs Statt des Teddys reicht hier der Clubausweis als Eintrittskarte.

Einzige Bedingung: pro Teddykind oder Kids-Club-Mitglied muss ein Erwachsener dabei sein, der den regulieren Eintrittspreis bezahlt. Wenn Mama und Papa also zahlen, haben zwei Kinder freien Eintritt.

Teddytag im Zoo Safaripark - fast schon eine Tradition, und dazu gehort auch die grosse Verlosung vor der Westernshow in Dodge City um 14.45 Uhr. Zwei riesige, kuschelige (Pusch-)Raubkatzen werden unter den Kindern verlost die Losnummer gibt es kostenlos. Kuschelige Raubkatzen sind naturlich nicht nur in der Westernstadt zu sehen. Bei schonem Wetter spielen die echten kleinen weissen Tiger nachmittags drausen in ihrem Gehege im Zoobereich des Parks. Und nur ein paar Schritte entfernt tollen die jungen weisse n Lowen mit ihren Eltern durch das Gehege.

Nicht nur die Safari und der Zoo stehen den Besuchern offen: Fahrspau pur auf 20 Attraktionen und Shows ein Riesenspar die ganze Familie. Haupfburg, Trampoline, Riesenrutschen, der Abenteuer-Spielplatz Kids-Dschungel-Palastviel Platz zum Toben fur die kleinen Besucher, und wenn die Sonne warm scheint, ist auch die coole Poollandschaft geoffnet.

Bron : Persbericht Safaripark Zoo Tripsdrill

20 Mei 2011

GaiaPark leukste dagje uit ?

GaiaPark is ontzettend trots vanwege de nominatie door ANWB als 'Leukste dagje uit van Nederland'. Dankzij alle stemmers tot nu toe staat GaiaPark al op de derde plaats, maar we hebben uw stem nodig om de titel te winnen! Vind jij ook dat GaiaPark deze titel verdient? Help dan nu door je stem uit te brengen. Alvast ontzettend bedankt voor jouw stem. GaiaPark doet er alles aan om deze titel waardig te zijn en blijven. Breng hier direct je stem uit

Bron : Gaiapark

19Mei 2011

Kermis Papendrecht in aantocht

Van woensdag 18 tot en met zaterdag 21 mei is er weer kermis op de Markt in Papendrecht. Dit jaar zijn er enkele nieuwe, spectaculaire attracties. Zo is er de Booster, een spectaculaire snelheidsmachine die bezoekers tot tientallen meters hoogte door het luchtruim laat zoeven terwijl de gondel ook om de eigen as tolt. Op de Wipp zweven bezoekers in gondels van boven naar beneden, van links naar rechts. Bij de Autoscooter mogen passagiers de verkeersregels aan hun laars lappen. Wie op avontuur wil in de Flying Bob, reist als in een bobslee over bergen en dalen, met een steeds hogere snelheid. Kortingsbonnen zijn verkrijgbaar op www.kermispapendrecht.nl. De opbouw van de kermis start zaterdag 14 mei om 18 uur. In verband daarmee is het marktplein afgesloten. Van maandag 16 tot en met zaterdag 21 mei is de rijbaan van de Markt (tussen de bibliotheek en de Schoolstraat) gesloten voor verkeer (de parkeerplaatsen naast de bieb blijven beschikbaar). Van zaterdag 14 mei (18 uur) tot en met zondag 22 mei (10 uur) is een gedeelte van het parkeerterrein aan de Lange Tiendweg afgesloten.

Bron : De Weekkrant.

19Mei 2011

Kermis in dorpen heeft langste tijd gehad

De kleine dorpskermis dreigt te verdwijnen. Kermissen met maar een paar attracties trekken steeds minder publiek. En daarom is het voor veel exploitanten financieel niet meer haalbaar om er te gaan staan met hun botsauto's, schiettent of oliebollenkraam. Zo dreigt een mooie traditie te verdwijnen uit het straatbeeld. Een van de voorbeelden hiervan is Ledeacker, een van de kernen van Sint Anthonis. Op een grasveldje in het dorp zijn de mannen van kermisexploitant Raymond Saedt uit Groesbeek zaterdagochtend bezig met de opbouw van de autoscooter.

Saedt: "Wij komen hier al sinds 1960. Overal waar je kwam destijds waren de kermissen gewoon goed. Als je dan de kost kunt verdienen blijf je lekker op je stekkie hangen. Maar op de kermis in Ledeacker is de laatste jaren geen geld meer te verdienen."

Overeenkomst gemeente - De reden dat de exploitanten hier nog komen is een overeenkomst met de gemeente. Maar de overeenkomst loopt volgend jaar af, en dat betekent dat veel van de exploitanten Ledeacker en de vijf andere kleine kernen van Sint Anthonius links zullen laten liggen.

Dit jaar is er dus nog wel kermis in Ledeacker. Deze duurt tot en met dinsdag.

Bron : Omroep Brabant

18Mei 2011

City of Fun

City of Fun is een van de grootste en spectaculairste mobiele attractieparken van Europa en staat van 27 mei tot en met 19 juni in Amsterdam, naast de Amsterdam ArenA. Al het moois van een echte kermis is op City of Fun samengebracht in een gemoedelijke sfeer. Alles is samengevat in een heus mobiel pretpark met unieke attracties: de grootste mobiele waterbaan ter wereld, de grootste demontabele overdekte achtbaan ter wereld, de grootste ronde schommel van Europa, het grootste overdekte spookhuis van Europa, een Eventtoren van ruim 35 meter hoog, veel kindervermaak en met nog 16 andere topattracties zal City of Fun garant staan voor fun en spektakel voor jong en oud.

Het uitgebreide aanbod aan culinaire variaties, de veiligheid in en rondom het park, de centrale ligging in Amsterdam Zuid-Oost en de laagdrempeligheid van de all-in prijssetting maken de beleving compleet voor jong en oud. Met een entreeprijs kunt u genieten van alle topattracties binnen het park. Kortom: City of Fun, het ideale uitje voor uw gezin, personeel en/of uw relaties!

Er is tijdens dit evenement een optimale parkeergelegenheid in het Amsterdam ArenA gebied. Tevens heeft de organisatie naast het evenemententerrein de beschikking over het parkeerterrein van Amstelborgh/Borchland. >

Bron : City of Fun

17Mei 2011

Tripsdrill Setzt auf oko ...

Atomausstieg ja oder nein? Das Thema sorgt fur reichlich Diskussionsstoff. Tripsdrill-Betreiberfamilie Fischer ist sich ihrer Verantwortung bewusst und setzt nun mit der Entscheidung fur kostrom aus der Region ein deutliches Signal. Die Aber 100 originellen Attraktionen , die Gastronomie und das neue bernachtungsressort benutigen jedes Jahr jede Menge Strom. Der Umwelt zuliebe bezieht Tripsdrill kunftig seine Energie zu einhundert Prozent von den Elektrizitatswerken Schanau.

Bron : Nieuwsbrief : Erlebnispark Tripsdrill

16Mei 2011

Preston Palace biedt nieuwe service mt Gasterij de Boekerie

Preston Palace biedt nieuwe service met Gasterij de Boekerie Met de opening van Gasterij de Boekerie wijkt Preston Palace af van haar standaard all-inclusive norm. Dit grand cafe dankt haar naam aan de nostalgische bibliotheeksfeer en is anders dan men van de Almelose horecaonderneming gewend is. Vooraf reserveren is niet nodig en er wordt alleen betaald voor wat men van de kaart gebruikt. Het is een welkome aanvulling op de huidige diversiteit aan all-in aanbod en Preston Palace speelt hiermee in op de vraag van de consument: Voor elk wat wils.

bron : Persbericht : Preston Palace

Asian Attractions Expo 2011

Come to magnificent Resorts World Sentosa for Asian Attractions Expo 2011 the premier event for the leisure and attractions industry in Asia, 21-24 June. This is the ultimate business trip, where you can accomplish more in four whirlwind days than perhaps anywhere else. And, as you explore Sentosa and Singapore, you'll enjoy yourself immensely

Bron : Interpark

15Mei 2011

Hello Kitty Park to open in 2014

Sanrio, the Japanese company behind the world-famous Hello Kitty cartoon franchise, has agreed to lend its brand to a US$230m outdoor theme park in China.

Bron : Interpark

14Mei 2011

Toverland viert 10-jarig jubileum !

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 juni 2011 viert Attractiepark Toverland haar 10-jarig jubileum. Sinds het park in 2001 haar poorten opende is het park enorm gegroeid. De bezoekers van het park worden tijdens het jubileumweekend getrakteerd op tien magische momenten.

Bron : Persbericht Toverland.

13 Mei 2011

Kermis in Middelie

MIDDELIE - Komend weekend, vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 mei vindt de jaarlijkse kermis plaats in Middelie. Dit jaar is op initiatief van het Wapen van Middelie, de dorpbewoners en verenigingen een activiteitenplan uitgewerkt om bezoekers van jong en oud te vermaken. Het volgende kermisprogramma is samengesteld en vindt plaats op de Brink: vrijdag: ballonnenwedstrijd voor de kinderen (16.30 uur), jaren 70/80-avond (20.30 uur). Zaterdag: attracties voor kinderen (12.00 - 16.30 uur), optreden DJ (21.00 uur). Zondag: katknuppelen, oldtimers en een optreden van 'The Curbtones.Back to the sixties en seventies' (vanaf 12.00 uur). Alle activiteiten gratis. Bel voor meer informatie met Kees de Groodt: 06 - 51428280.

bron : Ons Streekblad.

13 Mei 2011

Kermis in de stad

Purmerend - Een ritje maken in zweefmolen, huiveren in het spookhuis en ouderwets knallen in de botsauto's. De Voorjaarskermis staat voor de deur. Tien dagen lang is er volop spektakel op verschillende locaties in het centrum. Nieuwste parel van de kermis is de Space Mountain, een 80 meter hoge attractie. Aan burgemeester Bijl de eer om de kermis vrijdag 13 mei om 14.00 uur te openen. De kermis staat van 13 tot en met 22 mei in het centrum, op de volgende locaties: Koemarkt, Koemarkt, Kalversteeg, Plantsoenstraat, Looiersplein, Achterdijk, Doeletuin en Gedempte Where. Op de kermis staan ruim zestig attracties, waarvan veel nieuwe. Bijvoorbeeld Space Mountain, Breakdance, Venezia, Butterfly en voor kinderen Mini Cars, Goldmine Express, Cape Kennedy en Fantasy Dream. Op vrijdag 13 en vrijdag 20 mei kan het kermispubliek genieten van vuurwerk. Op woensdag 18 mei staat de traditionele kortingsdag gepland. Van 11 tot en met 22 mei is de Gedempte Where afgesloten. Er is een omleiding via de Wagenweg en de Hoornselaan. Tijdens deze twee weken is de Jaagweg in twee richtingen berijdbaar, evenals de Hoornselaan. Ook de Nieuwstraat is in twee richtingen open gesteld, behalve op dinsdag 17 mei van 00.00 tot 16.00 uur.

Bron : Echo

12 Mei 2011

Preston Palace verrassend anders tijdens Thema weekend

Vroeger, dat waren nog eens tijden. Preston Palace brengt gouden tijden tot leven tijdens het Thema Weekend Terug in de Tijd. Kijk niet raar op wanneer u de look-a-likes Elvis Presley of Robbie Williams ontmoet bij het grillbuffet en vervolgens staat te swingen op superhits van de jaren 80 in de knusse barstraat. Het kan allemaal tijdens een all-inclusive arrangement op zaterdag 14 en zondag 15 mei.

Vijf themas tijdens een arrangement- Het meiweekend staat bol van de verschillende themas in het uitgaanscentrum. Preston Palace gaat terug in de tijd met de beste hits van de jaren 50-60-70-80 en 90. Geheel in stijl worden diverse locaties in het uitgaanscentrum omgetoverd tot die specifieke sfeer van die goede oude tijd. Klassieke oldtimers bij binnenkomst zorgen voor een sfeervol welkom, de dansschool presenteert diverse dansstijlen. De koks bereiden, naast de vertrouwde uitgebreide buffetten, heerlijke lekkernijen die zo typerend zijn voor die tijden. Er staan zelfs kappers klaar om de bezoekers een passend kapsel aan te meten. Kortom, alles voor het ultieme en typerende Herinner je deze nog?! gevoel.

Brede doelgroep Preston Palace is van alle markten thuis. Moet ook, het hotel en uitgaanscentrum bedient immers een brede doelgroep uit Nederland, Belgie en Duitsland. Van jong tot oud, families, gezinnen maar ook de zakelijke doelgroep zoals personeelsverenigingen, ondernemingsraden, grote en kleine bedrijven zijn op het juiste adres bij de Almelose horeca onderneming. Om de volledige markt met al haar verschillende wensen optimaal te laten genieten, heeft men als try-out voor het thema Terug in de Tijd gekozen. Met maar liefst vijf verschillende themas maakt niet alleen de vijftigplusser een reis door tijd. Ook de twintigers, dertigers en veertigers herbeleven hun jeugd bij het gevarieerde aanbod tijdens het themaweekend.

Nieuw aanbod, vertrouwde formule - De foute Party van Q-Music en optredens van bekende artiesten zoals Gordon, Jannes en Frans Duijts zijn echte publiekstrekkers. In 2011 wordt dit aanbod aangevuld met verrassende arrangementen zoals bijvoorbeeld het Thema Weekend, een Trouw Arrangement, het Barbecue Arrangement en nog veel meer

Niet gezien, niet beleefd- Onbekend maakt onbemind. Met een aanbod van nieuwe arrangementen in combinatie met de vertrouwde all-in formule wil Preston Palace de regionale bevolking aanspreken en overtuigen van haar service, kwaliteit en gastvrijheid. Want de all-in formule biedt veel meer, vooral voor Almelo en omstreken.

bron : Persbericht : Preston Palace

11 Mei 2011

Leeuwen in Gaiapark

Op 20 april maakte GaiaPark Kerkrade Zoo samen met een aantal mensen van de pers voor het eerst kennis met de leeuwinnen die naar Kerkrade zouden afreizen. De twee zussen zijn iets meer dan een jaar oud en zullen samen met een man de nieuwe troep leeuwen van GaiaPark vormen. Inmiddels zijn de twee leeuwinnen al in GaiaPark aangekomen, zij hebben al een aantal dagen de tijd gehad om aan hun nieuwe omgeving te wennen voordat morgen de voor hen wildvreemde man Ashrad zich bij hen zal voegen. De drie leeuwen hebben nog tot 1 juni de tijd nodig om aan elkaar en verder aan hun nieuwe verblijf te wennen. Op 1 juni is het dan zover. Na een lange periode aan voorbereidingen en werkzaamheden zullen de leeuwen eindelijk kennis maken met het publiek van GaiaPark

Bron : Nieuwsbrief : Gaiapark.

10 Mei 2011

Nieuwe website online

Van 22 tot en met 31 juli staat de binnenstad van Tilburg in het teken van de Tilburgse Kermis: 10 dagen lang het grootste evenement van de Benelux. Dit jaar ligt de nadruk op een zeer gevarieerd aanbod en flink wat nieuwe attracties. De hele Binnenstad van Tilburg vormt het kermisterrein; van het Besterdplein via NS-plein naar de Heuvel. Van het Piusplein via het Stadhuisplein tot Koningsplein.

De spiksplinternieuwe website van de Tilburgse Kermis is online! Kijk maar eens op www.detilburgsekermis.nl

Bron : Mailing : De Tilburgse Kermis

9 Mei 2011

Kermis in Almere Buiten

ALMERE - Er is weer kermis in de stad! Van woensdag 11 tot en met zondag 15 mei is de kermis te vinden op het parkeerterrein aan de New Yorkweg in Almere Buiten, tussen het station en de nieuwe C1000. Hiermee is de kermis in Buiten weer terug op haar vertrouwde locatie tussen de winkels van Doemere en Buitenmere

Naast spectaculaire attracties als de American Wipp, de Jackpot en de Lucky Cranes kunnen bezoekers ook terecht voor de kinderdraaimolens, lekkere poffertjes en suikerspinnen.

Een bezoek aan de kermis in Buiten is dit jaar wel heel aantrekkelijk. Op woensdag 11 mei zijn er speciale ritmunten op de kermis te koop voor 50 cent per stuk (maximaal 4 per persoon). Deze munten zijn vanaf 4 mei ook in de voorverkoop verkrijgbaar bij VVV Almere aan de Stadhuispromenade 1 in Almere Centrum. Wees er snel bij want er is maar een beperkt aantal munten beschikbaar en ze zijn alleen op woensdag te gebruiken.

Maar op vrijdag 13 mei is er de vertrouwde eurodag: een groot aantal attracties is die dag voor slechts een euro toegankelijk. En alsof dat nog niet genoeg is zijn er ook nog kortingsbonnen verkrijgbaar via www.kermiskorting.nl

De openingstijden van de kermis zijn op woensdag, donderdag en zondag van 13.00 tot 23.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 24.00 uur. Voor meer informatie: www.almeersekermis.nl

Bron : Webregio.

9 Mei 2011

Kermis in Wijk En Aalburg

WIJK EN AALBURG - Op het Marktplein werd van 5 tot en met 7 mei voor de tweede keer een kermis gehouden. De organisatie is in handen van dorpsvereniging Wijk en Aalburg samen met oliebollengigant Erik Hopman. Vorig jaar was de kermis een groot succes, gezien het plezier dat je zag op de vele kindergezichtjes.

Bron : De Weekkrant.

9 Mei 2011

Ook komende drie jaar kermis in kerkdorpen Peel & Maas

De gemeente Peel & Maas heeft contracten pachtcontracten afgesloten met kermisexploitanten, waardoor alle kerkdorpen ook de komende drie jaar een kermis zullen hebben. Als gevolg van de afspraken met deze exploitanten van diverse kleinere kermisexploitanten zal de gemeente minder leges gaan ontvangen. De gemeente legt in totaal honderdduizend euro toe op de kermissen, voornamelijk als gevolg van de inzet van haar eigen personeel.

Bron : In Helden.

9 Mei 2011

Warm weer slecht voor kermis in Esch

De jaarlijkse kermis op het Marktplein in Esch, die gehouden werd van paaszaterdag 23 april tot en met dinsdag 26 april, heeft dit jaar bar weinig bezoekers getrokken. Alle exploitanten verlaten Esch met een ontevreden gevoel. Dit was qua opkomst en omzet gewoon een slecht jaar voor ons, zeker in vergelijking met vorig jaar, vertelt kermisorganisator Henry Paashuis. De kermis in Esch werd voor het tweede opeenvolgende jaar gehouden van paaszaterdag tot en met dinsdag in plaats van zondag tot en met woensdag. Op zaterdagmiddag, kort na de opening, kon een kanon worden afgeschoten op het zonovergoten kermisterrein in het centrum van Esch. Wellicht dat de warmte er debet aan was dat er slechts een tiental kinderen rondliepen op het Marktplein, naast het feit dat veel mensen tijdens het paasweekeinde een paar dagen elders vakantie vierden. Het gevolg was dat het kermisterrein een akelig lege aanblik bood, een sfeerloze entourage die niet bepaalde uitnodigde tot een lang verblijf. Paashuis: Ook tijdens de andere dagen was de opkomst matig. Dat heeft denk ik voor tachtig procent te maken met het warme weer, want de mensen gaan dan liever zwemmen, thuis zonnebaden of een barbecue houden dan naar de kermis. De inkomsten zijn gewoon niet best dit jaar, het houdt niet bepaald over. In drie dagen heb ik dit jaar bij de grijpkranen net zoveel verdiend als vorig jaar alleen op zondag. Dat zegt genoeg, al is het momenteel over de hele linie niet al te best gesteld. Ook tijdens grote kermissen in steden als Enschede en Rotterdam was de omzet niet goed.

Bron : Brabants Centrum

8 Mei 2011

Aquacircus debuts at Brazilian waterpark

Waterplay giant Empex Watertoys has delivered a new Aquacircus attraction to a new area within the Beachpark Acqua Resort in Fortaleza, north-eastern Brazil.

Bron : Interpark.

7 Mei 2011

Gunningenlijst kermis Lage Mierde

Op de kermis van Lage Mierde van 28 mei tot en met dinsdag 31 mei komen de volgende zaken te staan :

Grootvermaak : Volcano Power (E. Reijbroek) en Autoscooter (B. de Voer),

Kindervermaak : Draaimolen (J. Welman),

Spelvermaak : Schiettent (E. Reijbroek), Spellenwagen (P. Brunselaar), Grijpautomaten (J. Breden) en Enveloppenkraam (Voetbalvereniging SDO '39)

Verkoopzaken : Oliebollenkraam (B. Crompvoets), Snoepkraam (H. Geerts) en Verkoop Loempia's (T-Bui-Nguyen).

Bron : Gemeente Reusel-de Mierden

7 Mei 2011

Gunningenlijst kermis Hooge Mierde

Op de kermis van Hooge Mierde van zaterdag 2 juli tot en met dinsdag 5 juli komen de volgende zaken te staan :

Grootvermaak : Volcano Power (E. Reijbroek) en Autoscooter (B. de Voer),

Kindervermaak : Draaimolen (J. Welman),

Spelvermaak : Schiettent (E. Reijbroek), Spellenwagen (P. Brunselaar), Grijpautomaten (J. Breden) en Enveloppenkraam (K.P.J.)

Verkoopzaken : Oliebollenkraam (B. Crompvoets), Snoepkraam (H. Geerts) en Verkoop Loempia's (T-Bui-Nguyen).

Bron : Gemeente Reusel-de Mierden

7 Mei 2011

Gunningenlijst kermis Hulsel

Op de kermis van Hulsel van zondag 2 tot en met dinsdag 4 oktober worden de volgende zaken verwacht :

Grootvermaak : Volcano Power (E. Reijbroek) en Autoscooter (B. de Voer),

Kindervermaak : Draaimolen (J. Welman),

Spelvermaak : Spellenwagen (P. Brunselaar), Grijpautomaten (J. Breden) en Enveloppenkraam (Voetbalvereniging Hulsel)

Verkoopzaken : Oliebollenkraam (B. Crompvoets), Snoepkraam (H. Geerts) en Verkoop Loempia's (T-Bui-Nguyen).

Bron : Gemeente Reusel-de Mierden

7 Mei 2011

Gunningenlijst kermis Reusel

Van zaterdag 10 tot en met 13 september is het weer kermis in Reusel. De grooste kermis in de gemeente Reusel-de Mierden. Dit jaar met spectaculair grootvermaak uit Belgie door de komst van de Speedflip.

Grootvermaak : Speedflip (L. Lauwers), Polyp (R.v.d. Houten), Heartbreaker (J. van Eijk), Cakewalk (J. Reemer), Snelheidsmolen (E. Reijbroek), Autoscooter en boksbal (J. de Voer).

Kindervermaak : Babyflug (M. Rademaker) en Draaimolen (J. Welman),

Spelvermaak : Kamelenrace (P. Verwijk), Schiettent (H. Hoefnagels), Kop van Jut (H. van Eijk), Lucky Cranes (M. Dorenberg), Apollo Jackpot (J. Dorenberg-Wegkamp), Rolbalspel (A. Souilljee), Spellenkraam (P. Brunselaar) en Rad van Avontuur (Onderlinge Hulp Reusel))

Verkoopzaken : Suikerspin/Popcorn/Noten (S. Roulaux), Gebakkraam (R. Meurs), Viskraam (W. van Wijk), Verkoop Ijs (J. Willemsen), Verkoop Loempia's (T. Bui-Nguyen) en Snoepkraam (St. Jeugdbelangen)

Bron : Gemeente Reusel-de Mierden

7 Mei 2011

Happylon debuts in St Petersburg

A new children's amusement park belonging to the Happylon chain of venues opened in St Petersburg's Galeria shopping mall on April 23.

Bron : Interpark.

7 Mei 2011

Moet kermis op Damrak Amsterdam verdwijnen

Amsterdam Centrum- Als het aan de ondernemersvereniging van het Damrak ligt, verdwijnt de kermis nog liever vandaag dan morgen. In plaats daarvan wil de vereniging een Koninklijke erewacht voor het paleis. De Dam zou wat meer allure moeten krijgen en net als het Buckinham Palace in Engeland zou een erewacht daaraan bijdragen. Gemeente en ondernemers willen al jaren dat het Damrak als rode loper van de stad meer allure krijgt, maar daar draagt de kermis -die er twee keer per jaar is- niet bepaald aan bij, vinden de ondernemers

Bron : Nieuwwsbrief : Fango Kermisfoto.

2 Mei tot en met 6 mei 2011

Wegens overlijden moeder van webmaster tijdelijk geen updates.

Corry Spijkers-Robbe , 4 augustus 1927 - 1 mei 2011

1 Mei 2011

Prinses Paulina

Op de redactie van de nieuwsbrief van Stichting Kermis-Cultuur kwam een oproep binnen van Mark Traa : Boekauteur zoekt informatie over optredens van Paulina Musters (alias 'Prinses Paulina') op kermissen in Nederland en Belgie, eind negentiende eeuw. Ik zou o.a. graag willen weten waar en wanneer ze optrad. Weet u deze informatie dan graag contact Opnemen met Mark Traa op e-mailadres : marktraa@planet.nl.

Bron : Nieuwsbrief Mei 2011 Stichting Kermis-Cultuur

Oudere berichten

Back