www.hullygully.nl

 

31 Mei 2012

Kermis in Nederweert Eind van 9 t/m 12 juni

Van zaterdag 9 t/m dinsdag 12 juni is het weer kermis in Nederweert-Eind met leuke en spannende attracties. In aanvulling op de kermis vindt er dit jaar op zondag een kermisbraderie plaats van 11.00 tot 17.00 uur aan de Pastoor Brandstraat.

Attracties - Op het Pastoor Maesplein en de St. Gerardusstraat staan de autoscooter, rupsbaan, draaimolen en andere leuke attracties. Met verschillende exploitanten zijn afspraken gemaakt over de ritprijzen. Bij de kassa’s hangt een tarievenkaart die de gemeente heeft verstrekt.

Openingstijden - De openingstijden van de kermis zijn op zaterdag 9 juni van 15.00 tot 24.00 uur, zondag 10 juni van 14.00 tot 24.00 uur, maandag 11 juni van 14.00 tot 24.00 uur en dinsdag 12 juni van 14.00 tot 24.00 uur. Tijdens de kermisdagen (van zaterdag t/m dinsdag) mogen de cafés en eetzaken tot 03.00 uur geopend zijn.

Permanent verkeersbesluit - De verkeersmaatregelen voor de kermis zijn elk jaar hetzelfde. Daarom hebben burgemeester en wethouders op 28 april 2009 besloten om deze verkeersmaatregelen vast te leggen in een permanent verkeersbesluit. Hiervoor is in het voorjaar van 2009 de openbare voorbereidingsprocedure gevolgd. Tegen onderstaande informatie over de afsluiting kunt u daarom geen bezwaar meer maken.

Afsluiten van wegen - Van woensdag 6 juni om 08.00 uur tot woensdag 13 juni om 12.00 uur is de weg Pastoor Maesplein en het Pastoor Maesplein afgesloten voor alle verkeer behalve voor voetgangers. Bij de school aan de St. Gerardusstraat worden betonnen afzetblokken op de weg geplaatst. In verband met de kermisbraderie wordt, aanvullend op de bovenstaande maatregelen, de Pastoor Brandstraat afgesloten op zondag 9 juni van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Bron : Gemeente Nederweert

30 Mei 2012

Slagharen krijgt een Zoover Recommended 2012

Attractie- & Vakantiepark Slagharen heeft voor het jaar 2012 een Zoover Recommended ontvangen. De Recommended status geeft weer dat Slagharen door zijn bezoekers zeer positief gewaardeerd wordt.

Zoover is een website met beoordelingen over accommodaties, vakantiebestemmingen en bezienswaardigheden. Voor reizigers, door reizigers. De Zoover Recommended is onderdeel van de Zoover Awards, die voor de vierde keer wordt uitgereikt. Sinds 2009 zijn de Zoover Awards uitgegroeid tot een toonaangevende verkiezing binnen de reisbranche. De groep accommodaties die op Zoover zeer verdienstelijk scoort ontvangen het keurmerk "Zoover Recommended". Bij de Zoover Awards kunnen vakantieverblijven het predicaat verdienen op basis van de beoordelingen op Zoover. Recommended accommodaties scoren hoger dan een 7.5 op Zoover. De directrice van Attractie- & Vakantiepark Slagharen, Angelique Klar: “Deze publiekswaardering is heel belangrijk voor ons. Het geeft aan dat we de juiste koers volgen en onze toekomstplannen verder kunnen uitbouwen.’’ Vorige week is ook het Freizeitpark-Tester Team langs geweest en heeft Attractie- & Vakantiepark Slagharen Top bevonden op vier categorieën. Dat zijn; familiepark, prijs/ kwaliteitsverhouding, medewerkers en speciaal aan te bevelen voor kinderen. Zie voor meer informatie ook www.zoover.nl & www.attractparkslagharen.com

Bron : Attractiepark Slagharen : Attactiepark Slagharen

29 Mei 2012

Miniexpo in Vortum-Mullem

Zaterdag 2 juni is er een kleine kermisexpositie in het gemeenschapshuis te Vortum-Mullem ten behoeve van de bond van ouderen, gemeente Boxmeer. Secretaris Piet Winkelmolen organiseert deze kleine expo. Het betreft een speelgoed- en kermisverzameling alsmede tientallen foto-afbeeldingen van Stichting Kermis-Cultuur. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur. Deze expo is voor iedereen en gratis toegenkelijk.

Bron : Piet Winkelmolen Stichting Kermis-Cultuur

28 Mei 2012

Carl Frei orgel in Breda's museum

Op 10 juni presenteert het Breda's museum eenmuzikale aanwinst van formaat en wel een orgel van Carl Frei.

Dankzij de Vereniging Vrienden van Breda's Museum, dankzij hun bijdragen, is een geheel origineel orgel van Carl Frei voor Bredas Museum aangekocht. Frei mag worden aangemerkt als een absoluut fenomeen. Hij produceerde zijn orgels in Breda en ontwikkelde zich tot een wereldberoemd orgelbouwer. Een orgel van zijn hand is niet eenvoudig te bemachtigen. Het bestuur van de Vriendenvereniging en wij als Bredas Museum zijn daarom bijzonder content met deze aanwinst.

Het orgel is inmiddels gerestaureerd.

Bron : Breda Museum

27Mei 2012

Kermisexpositie Tilburg 2012

Stichting Kermis-Cultuur organiseert dit jaar op verzoek van Gemeente Tilburg voor de elfde keer een kermisexpositie tijdens de Tilburgse kermis. Deze expo vindt plaats in het historische Tilburgse Paleis-Raadhuis van 20 tot en met 29 juli 2012. Ook dit jaar zal er weer een gevarieerde expo gepresenteerd worden door Stichting Kermis-Cultuur.

De ingang van de expositie vindt u op de Nostalgische Kermis van Tilburg op het Willemsplein. De kermisexpositie zal tijdens de Tilburgse kermis elke dag geopend zijn. Vrijdag 20 juli gaat de expo open om 18.00 uur en sluit om 22.00 uur. Op zaterdag is de officiele opening om 14.00 uur. Vanaf de officiele opening tot en met zaterdag 28 juli is de kermisexpositie elke dag open van 13.00 tot 22.00 uur. Op zondag 29 juli is de kermisexpositie voor het laatst open. Openingstijden zijn dan van 13.00 tot en met 20.00 uur.

De expositie zal wederom twee etages omvatten en kent diverse themas die voor elk wat wils biedt. Het team van Stichting Kermis-Cultuur zet ook dit jaar weer alles om alles om er een fantastische kermisexpo van te maken. Natuurlijk zullen er weer zeer veel fotopanelen, miniatuurkermisattracties en kermisattributen als L Autopede wagens te bewonderen zijn. In de oude raadzaal van de gemeente Tilburg zullen wederom films vertoond worden die gaan over het kermisleven.

Kermis bij nacht : De kermis is op zijn mooist als het donker is en tienduizenden lichtjes branden. Ook bij miniatuurattracties zorgt deze verlichting vaak voor de final touch. Dit jaar zal er een aparte ruimte zijn waar enkele kermisminiaturen te zien zijn in het donker. Op geregelde tijden gaat in de verduisterde Kermis bij nacht ruimte het licht uit en zijn de modellen met lichtjes aan te bewonderen.

Kermistransport : Een kermis zou niet kunnen bestaan als er geen transport was. Duizenden trucks van merken als Daf, Mercedes-Benz en Volvo zorgen of zorgden er voor dat kermisattracties verplaatst worden van de ene kermis naar de andere. Dit jaar is er speciale aandacht voor dit transport met honderden fotos van kermistransport en enkele miniatuurmodellen. Niet alleen voor kermisliefhebbers maar ook voor vrachtwagenliefhebbers zeer interessant.

Zwevende meisje : Stichting Kermis-Cultuur presenteert dit jaar de illusie Zwevend Meisje voor het eerst op de kermisexpositie van Tilburg. Vroeger reisde er veel variete op de kermissen. Iets wat tegenwoordig bijna uitgestorven is. Acts als het Meisje zonder Hoofd of de Weerwolfshow waren daar voorbeelden van net als het Zwevend Meisje. Een boniseur zal op zijn eigen authentieke manier de presentatie verzorgen van deze act op geregelde tijden tijdens de kermisexpo.

Stoomcarrousels : Dit jaar zal vlak na de officiele opening op zaterdag 21 juli om 14.00 uur er nog een speciale presentatie zijn. Hennie van Oers, de grootste deskundige in Nederland op het gebied van kermishistorie, heeft een boek geschreven over de geschiedenis van de Nederlandse stoomcarrousels. Dit boek zal officieel gepresenteerd gaan worden op zaterdag. Het boek belooft een waar meesterwerk te worden en zal tijdens de kermisexpositie te koop zijn.

Opening en Piet Maesprijs : Piet Maes was een kermisgek als geen ander en promootte belangeloos de kermis tot zijn overlijden in 2005. Sinds 2006 reikt Stichting Kermis-Cultuur daarom de Piet Maesprijs uit om hem te herdenken. De prijs wordt uitgereikt aan iemand die zich in heden en in het verleden heeft ingezet voor het kermisgebeuren. Ook dit jaar zal de Piet Maesprijs weer uitgereikt worden. Dit zal gebeuren tijdens de officiele opening van de kermisexpositie om 14.00 uur op 21 juli in het Tilburgse Paleis-Raadhuis.

De toegang tot de kermisexpositie is gratis wat niet onbelangrijk is in deze tijd. Helaas is de bovenverdieping niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers vanwege het historische karakter van het gebouw. Stichting Kermis-Cultuur overlegt nog met de gemeente Tilburg voor een oplossing hiervoor. Nadere informatie hiervoor zal op onze website komen te staan. De benedenverdieping is voor rolstoelers toegankelijk via een lift aan de voorzijde links bij de ingang van de kermisexpositie.

Stichting Kermis Cultuur hoopt dat wederom veel mensen de kermisexpositie zullen bezoeken en wenst iedereen alvast veel plezier op de Kermisexpositie en de Tilburgse kermis. Op de website www.kermiscultuur.nl zal actuele informatie rondom de kermisexpositie staan. Komt dat zien komt dat meemaken !

Bron : Stichting Kermis-Cultuur Nederland

26 Mei 2012

Hollentaxi voor Lainez

Valere Lainez heeft bevestigd dat hij de nieuwe eigenaar is van de prachtige Hollentaxi. De Hollentaxi was voordien in handen van de Duitse exploitant Senk. Momenteel wordt nog wat aan de verlichting gewerkt. Belgie heeft er weer een prachtzaak bij.

Bron : Alain Andries

25Mei 2012

Tilburgse kermis 2012

Roze, roze en roze op de Tilburgse Kermis

Kaartverkoop van start Roze camping en RozeMaandagExpress

Voor het eerst in de geschiedenis van de Tilburgse Kermis hebben bezoekers de mogelijkheid om te overnachten op een heuse Roze Maandag Camping. In de Muzentuin kunnen bezoekers op zondagavond 22 juli neerstrijken met hun tent.

RozeMaandagExpress - De gemeente zet dit jaar een speciale trein in: de RozeMaandagExpress. Een unieke en goedkope manier om naar de Roze Maandag in Tilburg te komen. In de ochtend vertrekt er een speciale Roze Maandag-trein vanuit station Amsterdam Centraal (met stopplaatsen in Utrecht Centraal en Den Bosch) naar Tilburg. Aangekomen in Tilburg lopen duizenden mensen in (roze) karavaan naar het Pieter Vreedeplein. Kaarten voor deze roze trein zijn verkrijgbaar via de VVV-site van Tilburg. Er is maar een beperkt aantal tickets beschikbaar, dus koop sneleen kaartje!

Roze Camping - Kamperen in het hartje van de Tilburgse binnenstad? Het kan tijdens de Tilburgse Kermis in de Muzentuin. Er zijn vijftig plekken beschikbaar. Wel een eigen tent meenemen. Uiterlijk dinsdag 24 juli 12.00 uur moet het 'campingterrein' weer leeg en schoon opgeleverd zijn Roze Maandag heeft dit jaar als thema 'Dress Pink'. De organisatie zet een fantastisch feest neer voor een binnenstad bomvol mensen uit binnen- en buitenland. Edsilia Rombley doet de officiele opening op 23 juli op het Pieter Vreedeplein.

Wethouder Joost Moller (kermiszaken): "Roze Maandag is onlosmakelijk verbonden aan de Tilburgse Kermis. Een fantastisch, geweldig feest met een serieuze boodschap over de homo-emancipatie. Door het inzetten van de RozeMaandagExpress en het plaatsen van de Roze camping geven we Roze Maandag nog wat extra kleur."

Hooggaatie - Tijdens de Tilburgse Kermis richt Bonheur het overdekte terras op de hoogste etage van het Stadhuis in als tijdelijk restaurant. Het restaurant krijgt de naam HOOGGAATIE eten & drinken. Van vrijdag 20 tot en met zondag 29 juli kunnen liefhebbers van de kermis buiten dineren met prachtig uitzicht op de attracties en de stad Tilburg. Het diner vangt aan bij licht om 19:00 uur en sluit in het donker om 22:30 uur. Per avond kunnen maximaal 45 gasten het eten op hoogte beleven. In 2004 exploiteerde Bonheur gedurende 3 maanden een tijdelijk restaurant in Westpoint, waar 10.000 gasten werden verwelkomd. Daarna volgden De StadsHeer en EnTrada. Laatste genoemde locatie wordt nog altijd gebruikt als locatie voor zakelijke bijeenkomsten.

Single Friday - De Tilburgse kermis krijgt dit jaar een nieuwe themadag: Single Friday. Er zijn 2,5 miljoen singles in Nederland. Vanaf 15:00 op 27 juli zijn de singles welkom in een witte outfit in de binnenstad van Tilburg. Hier kunnen zij elkaar ontmoeten in attracties, kroegen en bij de meetingpoints. De kroegen zijn ingedeeld in leeftijdscategorien en hebben verschillende programma's, zo is er voor iedereen de geschikte kroeg.

Tweede kaartje gratis - Ook tijdens de kermis staan de winkeliers graag klaar om hun klanten te helpen. Er worden vanaf juli in verschillende winkels uit de binnenstad vrijkaartjes uitgedeeld bij besteding van een bepaald bedrag voor diverse attracties. De winkels die aan deze actie mee doen hangen begin juli een speciale raamposter op. Deze actie is een initiatief van Samenwerkende Tilburgse Ondernemers Binnenstad en de Gemeente Tilburg.

Tilburgse Kermis - De Tilburgse Kermis is de grootste kermis van de Benelux en het tweede publieksevenement van Nederland met ongeveer een miljoen bezoekers. Het kermisterrein ligt in de Tilburgse binnenstad en is enkele kilometers groot. De Tilburgse Kermis 2012 duurt van 20 tot en met 29 juli. Op dinsdag, woensdag en donderdag gelden tussen 13.00 en 18.00 uur maximum ritprijzen. Op de zaterdagen is de kermis tot 02.00 uur geopend, de andere dagen tot 01.00 uur, met uitzondering van 31 juli (23.00 uur). De themadagen zijn: 100% NL zaterdag (23 juli), Roze Maandag (25 juli), Gehandicaptendag (26 juli) en Single Friday (27 juli). Kermis FM doet ook in 2012 vanuit de studio op het kermisterrein verslag van de kermisweek.

Bron Persbericht Gemeente Tilburg,

24 Mei 2012

Kermis Heusden

Heusden kermis

Het Vorstermansplein in Heusden staat van 2 juni tot en met 5 juni 2012 weer in het teken van de jaarlijkse kermis. U bent van harte welkom!

Net als vorig jaar staan de attracties op het plein en richting de straatkant waarmee het een mooi geheel vormt met de horeca. Er is een grote variatie aan attracties te vinden op de kermis waaronder een rupsbaan, autoscooter, loopspookhuis, grijpkranen, draaimolen, schietsalon, wipp, lunapark etcetera.

Openingstijden van de kermis

* Zaterdag 2 juni van ±16.00 - 0.30 uur

* Zondag 3 juni van ±13.00 - 0.00 uur

* Maandag 4 juni van 13.00 - 0.00 uur

* Dinsdag 5 juni van ±13.00 - 0.00 uur

Wij wensen iedereen een fijne kermis toe!

Bron : Gemeente Asten

23 Mei 2012

Enkhuizer kermis

De kermis van Enkhuizen keert terug naar de binnenstad. De kermis gaat dit jaar van start op donderdag 21 juni tot en met maandag 25 juni. De kermis vindt voor de eerste keer plaats op de twee parkeerterreinen aan de Bagijnestraat (Patershof en Ursulinenplaats) en op de Dijk tussen de Doelenstraat en de Bagijnestraat.

Nieuwe locatie

Het Dirck Chinaplein biedt voldoende ruimte; echter het aantal bezoekers loopt terug. Bovendien sluit de kermis in juni niet aan op de lappendag die in de binnenstad plaatsvindt. De kermisexploitanten, vele inwoners en ondernemers hebben daarom bij de gemeente het verzoek neergelegd om de kermis terug te brengen naar de binnenstad. Na overleg met de Vereniging Enkhuizer Kermis is besloten als proef de voorjaarskermis op deze parkeerterreinen aan de Bagijnestraat en een gedeelte van de Dijk te houden. De lappendag en de kermis horen zoals van oudsher weer bij elkaar. De kermis in september zal overigens net als vorig jaar op het Dirck Chinaplein plaatsvinden.

Bron : Gemeente Enkhuizen

22 Mei 2012

Penny dagen voor paardenliefhebbers in Attractie- & Vakantiepark Slagharen

Op 2 en 3 juni organiseert Penny, het grootste Nederlandse striptijdschrift voor paardenliefhebbers de Penny Dagen in Attractiepark Slagharen. Tijdens het weekend zijn er speciale paardenshows, een groot aantal stamboeken, bekende striptekenaars en veel vierbenige hoofdrolspelers uit het tijdschrift en de film Penny Shadow.

De Penny Dagen zijn in navolging op de zeer succesvolle Penny fanshowdagen die afgelopen jaar voor de filmpremiere van Penny's Shadow plaatsvonden. Tijdens het weekend in Slagharen is de hoofdrolspeler, een zwarte Lippizzanerhengst aanwezig en samen met zijn vrienden Rakker, Miss V en Oepsie zetten ze een weergaloze show neer.

Wat is er nog meer te beleven?

Op het paardenterrein van Attractiepark Slagharen zijn meerdere stamboeken van heel dichtbij te bewonderen. Zoals een reusachtig Shire paard naast een mini Falabella, maar ook de schilderende Appaloosa Indy, die twee jaar geleden het leukste paard van Nederland werd gekozen. Daarnaast komt er een beeldschone Arabier met haar pasgeboren veulen en kan je meedoen aan een Shetland pony make-over. Slagharen wordt ingedeeld in verschillende dorpjes. Naast het paardendorp ligt het stripdorp waar twee bekende Argentijnse tekenaars van Penny laten zien hoe de tekeningen en een stripverhaal tot stand komen. De tekenaars beantwoorden vragen over de strips en geven graag tekenadvies. In het Penny theater kan men kijken naar producties van Penny TV en dan is er nog het raadselspel of de mogelijkheid om in een fotoverhaal mee te spelen. Tot slot zijn alle attracties van Attractie- & Vakantiepark Slagharen open en kan men via de Penny website in de voorverkoop toegangskaarten krijgen.

Bron : Attractiepark Slagharen

21 Mei 2012

New attractions for Universal Orlando

Two brand new attractions have now officially opened at the Universal Orlando Resort, bringing great new experiences to the attraction for guests to enjoy.

Interpark

20 Mei 2012

Babyflug Bierens

De Babyflug van Paashuis is de Babyflug van Bierens geworden.

19 Mei 2012

Harry Potter heads to Japan

Less than six months after announcing plans to build a clone of Orlando's hugely successful Wizarding World of Harry Potter at its Universal Studios Hollywood in Southern California, NBCUniversal's theme-park division has announced that it will build a copy of the attraction at its Japanese theme park.

Bron : Interpark

18 Mei 2012

Goodbye Magic

De Round Up, Hullygully, Ufo en Waltzer zijn dit jaar terug op de Nederlandse kermis te zien. Helaas is er daarentegen ook afscheid van een ander attractietype. De Magic is verhuist naar het verre Oost-Europa. www.hullygully.nl

17 Mei 2012

Vier dagen kermispret in Zijtaart

ZIJTAART - Het startsein van de kermis in Zijtaart is komende zaterdag om 19.00 uur op het Dorpsplein. De kermis duurt tot en met dinsdag.

Op het dorpsplein staan weer diverse attracties opgesteld, die vermaak bieden voor jong en oud. Zaterdagavond om 19.00 uur gaan de attracties draaien. Op zondag gaat de kermis om 13.00 uur open en op maandag en dinsdag direct na het uitgaan van de basisschool. De sluiting is dagelijks om uiterlijk 24.00 uur. Op zaterdagavond begint de kermis met een traktatie. De kinderen die om 19.00 uur aanwezig zijn krijgen van de Evenementengroep twee gratis kaartjes voor een van de attracties. Voor de ouders en andere bezoekers is er gratis koffie en thee.

Tijdens de kermisdagen staan er nog meer evenementen op het programma. Wielertourclub Zijtaart houdt op zaterdag fietscrosswedstrijden voor de basisschooljeugd. De aanvang is om 13.30 uur bij paardensportterrein De Leinse Hoefslag. Op zondag is er om 10.00 uur een vlooienmarkt van carnavalsvereniging De Reigers. De markt duurt tot 14.30 uur en wordt gehouden in het centrum. In de avonduurtjes is bij cafe-zaal Kleijngeld op muzikaal gebied het een en ander te beleven.

Bron : Kliknieuws

17 Mei 2012

Preston Palace opent vernieuwde bowling thema Mijnwerkersstad

Preston Palace timmert hard aan de weg. Na de opening van de nieuwe Spelotheek in november, was het op dinsdag 8 mei tijd voor de feestelijke opening van de vernieuwde bowling. Voor deze speciale gelegenheid heeft het bedrijf uit Almelo alles uit de kast gehaald.

Symbolisch - Zo zijn er oud mijnwerkers overgekomen uit Limburg om de bowling op geheel eigen wijze te openen. Zij hebben de mijn met diverse materialen van het Nederlands Mijnmuseum gekeurd, zo hebben zij de mijn veilig gesteld van koolmonoxide met behulp van lampen. Ter goedkeuring van de mijn heeft Preston Palace een waar certificaat mogen ontvangen en werd officieel een lintje geknipt. Na de goedkeuring van de mijn werd de baan symbolisch geopend door het gooien van de eerste bal door leden van de Enschedese bowlingvereniging. Menno de voorzitter noemt de baan een fantastische baan om te bowlen in de mijnwerkerstijl, wij komen zeker nog eens terug in Preston Palace.

Eigen werk - Bijzonder aan deze bowling is dat het grootste deel door de technische medewerkers van Preston Palace zelf is gemaakt, technisch directeur Carlo Slag vertelde dan ook vol trots over de bouw van deze bowling. Hij stelt: Onze technische dienst heeft zich uitvoerig verdiept in het thema, deze bowlingbanen zijn een goed voorbeeld van vakmanschap, creativiteit en passie.

Vernieuwingen - De opening van de vernieuwde bowling is een van de vele vernieuwingen binnen het Almelose hotel en uitgaanscentrum, zo zijn eerder de hotelkamers, de spelotheek en de automatenruimte aangepast. In het zwem- en saunaparadijs is eind vorig jaar de afdeling Wellness geopend. En dan nu klaar met vernieuwen? Zeker niet! Stilstand is achteruitgang en dit geldt zeker niet voor Preston Palace. Op dit moment zijn we gestart met de verbouwing van de hoofdingang en de infrastructuur op het terrein, dit alles om meer zichtbaarheid in de directe omgeving te creeren.

Bron : Preston Palace

16 Mei 2012

Minicars Eckelboom

De familie Eckelboom heeft er een attractie bij in de vorm van hun derde Minicars. De attractie is in eigendam van Dhr. Karel Eckelboom jr.

16 Mei 2012

Kermis Mariaheide flitsend van start

MARIAHEIDE - De eerste kermis van het seizoen, dus stonden veel liefhebbers te trappelen. Even na zeven uur gingen vanavond de attracties open van de kermis in Mariaheide en niet veel later was het botsen, draaien, vissen, snoepen, gokken, grijpen, eten en wie wilde drinken kon bij D'n Brouwer terecht. De kermispret duurt nog tot en met dinsdag in het hartje van Mariaheide. Wie door Mariaheide rijdt, kan de kermis niet missen, want wat eens de drukke weg was, is nu afgesloten voor het verkeer vanwege de kermispret.

Bron : Kliknieuws

10 Mei 2012

Toverschool 2012

Basisschool De Peddepoel uit Wanssum heeft de verkiezing tot Toverschool 2012 gewonnen. Woensdagochtend hebben we de prijs, een volledig verzorgde schoolreis naar Toverland voor de hele school uitgereikt.

Bron : Persbericht Toverland

9 Mei 2012

Bijzonder restauratieproject Autopede-attribuut.

Piet Winkelmolen, secretaris Stichting Kermis-Cultuur, heeft weer een bijzonder L'Autopede-attribuut gerestaureerd. Voor de Expo 1958 in Brussel waren een aantal attributen geleverd door het Vlaamse L'Autopede. Zover bekend het enigste nog bewaarde exemplaar hiervan is door Piet zorgvuldig gerestaureerd. Hierboven vind u een foto van de ongerestaureerde versie. Hieronder foto's van de gerestaureerde versie.

Bron Piet Winkelmolen

8 Mei 2012

Walking Waterballs v.d. Meer

SInds vorig jaar komen ze als paddestoelen uit de grond : de waterballen. Op de kermis van Zaandam ging het exemplaar van exploitant v.d. Meer in premiere.

7 Mei 2012

Continued growth for IE Park

IE Park continues to invest in the development of its iconic roller coaster product range.

Bron : Interpark

6 Mei 2012

Gratis entree voor heksen in Attractiepark Toverland

Kan jouw moeder heksen? Dan mag ze op zondag 13 mei gratis naar Attractiepark Toverland. Die dag wordt namelijk omgetoverd tot de ˜Ik kan niet heksen dag. Heksnekinderen die hun moeder willen verrassen met een origineel moederdagcadeau hoeven dit jaar alleen maar op zoek naar een bezemsteel, heksenhoed of kromme neus. Moeders die zich op 13 mei met een van deze heksenitems bij de entree van Toverland melden mogen namelijk gratis naar binnen. Voorwaarde is dat zij vergezeld worden door ten minste een betalende bezoeker.

Fotomoment - Op het podium in de Magic Forest kan iedereen tussen 14.00 en 16.00 uur fotos laten maken in een leuke heksensetting. Alle fotos kunnen als herinnering aan de dag op de Facebook-pagina van Attractiepark Toverland bekeken worden.

Nieuwe shows - Op Moederdag zijn alle attracties gewoon geopend. Bovendien presenteert Attractiepark Toverland twee nieuwe shows. De magische parkshow De Toverzolder en de nieuwe Toos Tovershow zijn sinds 28 april elk weekend te zien.

Bron : Attractiepark Toverland

5 Mei 2012

Kermis op de Paardenmarkt

In verband met de kermis in Opmeer is de Paardenmarkt/De Glazen Wagen in Opmeer/Spanbroek van woensdag 16 mei tot en met dinsdag 23 mei 2012 afgesloten. Het verkeer wordt met borden omgeleid.

Kermis: Ken je grens, hou het gezellig.

Bron : Gemeente Opmeer

4 Mei 2012

Kermis in Heilboem

Kermis in Heibloem De aftrap van het kermis-seizoen van Leudal, met in 16 kernen kermis, wordt zondag 6 mei 2012 gegeven op de Heibloem. Om 13.00 uur vind daar een zeepkistenrace plaats. Natuurlijk tref je er ook allerlei kermis-attracties en vermaakszaken aan zoals: autoscooter, rups, draaimolen, schietsalon, schuivenspel, `t rolbalspel en de grijpertjes. Verder is er nog suikerspin, kermissnoep-specialiteiten, popcorn, noten en vis te verkrijgen.

Voor de jeugd is er een tekenwedstrijd. De tekening worden op school verspreid. De uitslag word maandag 7 mei om 16.00 uur in de Klokkestoel bekend gemaakt. Op maandag 7 mei vanaf 15.30 uur gratis schminken voor de jeugd. Bij goed weer op het kermisterrein en bij slecht weer in Klokkestoel. Op dinsdag 6 mei alle attracties en lekkers met korting. De kortingsbonnen staan in het Leudalnieuws.

Bron : Gemeente Leudal

3 Mei 2012

Samba Night en meer primeurs op kermis Uden

UDEN - De kermis in Uden van 15 tot en met 20 juli wordt de mooiste van het land. Dat zegt de nieuwe markt- en kermismeester Pascal Donkers en daarmee heeft hij het vocabulair van zijn illustere voorganger Henk van Bree al overgenomen. Die had ook elk jaar de mooiste. Nieuw is dit jaar de Samba Night op maandagavond. Brassbands maken de kermis met percussie en dans op en om het terrein extra vrolijk en levendig. De kermisexploitanten zien het wel zitten, die Samba Night en daarom passen zij de geluidsterkte en muziek die avond aan zodat de loopgroepen er bovenuit kunnen komen, legt Donkers uit. Hij is super enthousiast. Behalve op zaterdag en zondag hebben we elke dag iets extras. Op vrijdag de opening, op maandag overdag de markt en standwerkerconcours en savonds dus samba, op dinsdagmorgen gehandicaptenkermis en smiddags een meet & greet met Tooske van Skyline, op woensdagmiddag een clown en savonds vuurwerk. En, omdat er dit jaar geen overlapping is met de kermis in Tilburg, hebben we extra veel nieuwe en internationale attracties die nog niet eerder te zien waren. Donkers somt op: De Intoxx uit Zwitserland, een schommelboot die loopings en snelheden varieert. Het is de enige in Europa en voor het eerst in de Benelux. De Inversion XXL, een nieuw type booster waarvan de gondels roteren rondom hun as en 45 meter de hoogte in gaan met enorme krachten. Dan een 55 meter hoog spierwit reuzenrad dat verlicht wordt met witte ledverlichting en gesloten gondels heeft. Nieuw is ook het grootste spookhuis van Nederland met hangende gondels, gecombineerd met een darkride. En daarmee houdt het nog niet op: een grote familiecarrousel die springt en danst, een kinderdraaimolen met twee verdiepingen en de Walking Waterballs waarmee je over water loopt. Ook bekende succesnummers komen terug zoals de hoge zweefmolen en de Turbo Polyp, maar dan helemaal vernieuwd, het glazen doolhof, de grote en kleine achtbaan enzovoorts. Ruim 70 attracties zijn er straks op de bekende plaatsen Nieuwe Markt, Markt, Biggenstraat en Botermarkt. Uden heeft een heel goede naam en daarom willen de exploitanten hier graag staan. Ik heb met iedereen kennisgemaakt en ben goed ingewerkt na vijf maanden. Ondertussen heb ik ook www.kermis-uden.nl gestart met daaraan een hyvespagina gekoppeld. Ik krijg al ontelbare reacties. Het gaat immers ook om het grootste evenement van Uden.

Bron : Pascal Donkers

2 Mei 2012

Walibi Holland : een nieuwe naam, een nieuw logo en een nieuwe website

Attractiepark Walibi Holland heeft afgelopen jaar een rebranding ondergaan. Walibi Holland werd gelanceerd als nieuw Europees entertainmentmerk, waarin muziek de hoofdrol speelt. Er zijn nieuwe characters geintroduceerd en verschillende gebieden in het attractiepark zijn gethematiseerd, zoals de attractie Speed of Sound. Met de rebranding veranderde ook de naam, het logo en de website van Walibi Holland.

Bron : Persbericht : Walibi Holland

1 Mei 2012

Nieuwe eigenaar Nightmare

Spookhuis Nightmare heeft een nieuwe eigenaar. De familie Lamer-Ropers presenteert dit spookhuis op de Belgische kermissen. De vorige eigenaar waren de Gebroeders Regter. Daarvoor reisde dit spookhuis o.a. onder Vallentgoed.

Meer nieuws in Nieuwsarchief