www.hullygully.nl

 

31 Mei 2013

Promotie Kermis Uden : tien dagen om naar uit te zien

Bron : www.youtube.com

30 Mei 2013

Robert Bouten, Maarten Hermans en Maartje Otten zijn met slalomboten de magische Djengu River bevaren. Op hun expeditie zijn ze de gekste dingen tegen gekomen. Van trollen tot kastelen. Geen rivier is voor deze kanoërs te magische.

Bron Attractiepark : Toverland en Maarten Hermans.

29 Mei 2013

Treed binnen in de magische stad Raveleijn voor een bezoek aan de nieuwe parkshow. Een live spektakel vol stunts met vuur, water en andere speciale effecten. De parkshow is gebaseerd op het bekende verhaal van de Efteling en Paul van Loon waarin vijf dappere broers en zussen met speciale talenten strijden tegen hun overheerser Graaf Olaf Grafhart en een vijf koppig monster.

Bron : De Efteling

28 Mei 2013

Air Race now comes in many different guises

2013 has already seen the opening of two fully themed versions of the Air Race, the first of which was in Australia expansion.

Zamperla’s Air Race ride continues to enjoy huge success all over the world, with more than 18 examples now sold, including three of the latest model of the attraction since its introduction in December 2012, the Air Race 6.2, which is perfect for indoor operation. The original ‘theme’ for the ride created by our Art Department was inspired by the spectacular Air Race competitions which contributed so well to the eye-catching visual effects of the attraction. But very quickly the ride began to inspire art directors at some of the biggest parks around the world.

The first fully themed version of the ride to be developed by Zamperla was the Kung Fu Panda Air Race, which goes by the name of Pandemonium and is the highlight of the brand new Kung Fu Panda: Land of Awesomeness at Dreamworld Australia. The ride features a new vehicle designed as a rickshaw and a majestic central column decorated as a dragon. But the customisation of the attraction isn’t only to be found in the theming; two different ride programmes were created in order to provide two different ride experiences. The most thrilling programme, called Seriously Crazy, gives mainstream thrill seekers the challenge of 4G upside down, while the alternative, Not So Crazy, provides lighter thrills which will appeal to others.

The second fully themed version of the Air Race opened in April in one of the oldest and most well-known parks in the world, Tivoli Copenhagen, in Denmark. This features eagle-themed rider vehicles with a large and elaborate central decoration … but that’s another story and all will be revealed in a future issue of Z News. (For those readers who can’t wait for more information, just put Aquila Tivoli in Google search and you’ll see more of this amazing ride).

Bron : Zamperla

27 Mei 2013

Bron : Efteling

26 Mei 2013

Bron : Tilburgse Koerier 23 mei 2013

25 Mei 2013

New Europa-park attraction to open in 2014

Set to open at the start of the 2014 season, Europa-Park is constructing an indoor attraction based on director Luc Besson's smash hit movie trilogy, Arthur and the Invisibles.

The Kingdom of the Invisibles will be housed in a 15m dome on an island surrounded by two streams and the Grimm's Enchanted Forest area.

Bron : Interpark

24 Mei 2013

Top Spin Geysbrechts

Nieuw in België is de Top Spin van exploitant Geysbrechts. Komend weekend zal de attractie te zien zijn op de kermis van Kasterlee.

Bron : Alain Andries

23 Mei 2013

Opbouw Pleinfestival begonnen

Achter de schermen zijn de voorbereidingen al gestart. De heren van de commissie Techniek & Faciliteiten (TC) zijn al begonnen met de opbouw. De dames van het secretariaat zijn de badges voor de vrijwilligers gereed aan het maken. De Pleinfestival-kleding is weer voor de dag getoverd om uit te delen tijdens het festivalweekend. En de organisatoren van de diverse onderdelen zijn de laatste puntjes op de i aan het zetten.

Bron : Plein Nieuws Kaatsheuvel

22 Mei 2013

Kermis Uden voortaan 10 dagen lang!

Tijdens de komende zomer zal de eerste tien daagse kermis van Uden plaats vinden. Na intensieve voorbereidingen in 2012 is het besluit genomen om tot een 10 daagse kermis te komen. De voornaamste punten hierbij zijn waarborgen kwaliteit van de kermis en de mogelijkheden te vergroten om Uden als gastvrije plaats in de aandacht te brengen. Een unieke mogelijkheid waarbij de grote kermis, samen met de horeca en Uden promotie een toegevoegde waarde vormen in het aantrekken van meer bezoekers.

De Udense kermis behoorde al tot één van de top kermissen van Nederland, echter de ambitie ligt nog hoger. Wij zijn van mening dat de Udense kermis een plek in de top 3 van Nederland ambieert. Nergens is zo’n diversiteit en kwaliteit aan kermis attracties te zien, de sfeer en beleving op de kermis zullen verder geoptimaliseerd gaan worden, en de samenwerking met de plaatselijke horeca wordt steeds intensiever. Een win win situatie voor alle betrokkenen. Alle partijen gezamenlijk maken het mogelijk dat de Udense kermis tot de top behoord.

Uiteraard draait het in eerste instantie om de kermis. Nu de eerste 10 daagse kermis een feit is, is gebleken dat het aanbod van exploitanten die in Uden willen staan is toegenomen. Er is een selectie gemaakt uit het beste top vermaak. In Uden zullen diverse primeurs te zien zijn en enkele internationale toppers. Wat te denken van maar liefst twee attracties die hoger zijn dan 50 meter, de unieke Transformer, de snelste loopingmachine uit Europa en voor het eerst twee grote achtbanen. Daarnaast is en blijft de Udense kermis een echte familie kermis is. Voor onze jonge bezoekers is er een keur aan kindervermaak. Tevens zullen we er ons voor blijven inspannen om onze kermis betaalbaar te houden

De kermis zal plaats vinden vanaf vrijdag 19 juli tot en met zondag 28 juli. Het vuurwerk zal op de woensdagavond blijven.

Bron : Gemeente Uden

21 Mei 2013

15 % minder foorkramers in 10 jaar tijd

België telt vandaag 15 procent minder foorkramers dan tien jaar geleden. Dat schrijft De Zondag op basis van cijfers van ondernemersorganisatie Unizo. "Het wordt de foorkramers ook niet gemakkelijk gemaakt", zegt Unizo-topman Karel Van Eetvelt. "Ze zien zich geconfronteerd met een strenge wetgeving, grote investeringskosten, een dalende rentabiliteit en vooral met meer en meer tegenkanting van buurtbewoners." Van Eetvelt verwijst daarbij naar de perikelen met de Sinksenfoor in Antwerpen.

Bron : Zita Unizo vraagt steden en gemeenten daarom om een meer doordacht "foorbeleid" op te zetten.

20 Mei 2013

Discovery onderhoud/Restyle

Afgelopen winter is de Discovery voor onderhoud uit elkaar geweest en is er groot onderhoud gepleegd aan de attractie.

19 Mei 2013

Zoutleeuw Pinksterweekendkermis

Pinksterkermisweekend Zoutleeuw

Zoutleeuw heeft zijn Pinksterkermisweekend. Met op zaterdag de opening van de Sinksenkermis en de loting van het Sinksenkind. Deelnemen kan tussen 15 en 16 uur in het stadhuis. Ook zondag is de kermis geopend. Maandag vindt de Sint-Leonardusprocessie plaats, met om 10 uur de hoogmis, gevolgd door een beiaarconcert en een processie ter ere van de patroonheilige. Dinsdag 21 mei is het de dag van de Liejevenéjer met verminderde kermisprijzen.

Bron : Nieuwsblad

18 Mei 2013

Ferrari World Abu Dhabi returned to the Arabian Travel Market (ATM) expo for the third year running this month, announcing plans to move to a seven-day operational model later this year.

The world's largest indoor and only Ferrari-branded themed park arrived at the expo to showcase to the regional and global travel industry the unique leisure offering it adds to the UAE's premiere leisure hotspot: Yas Island.

Bron : Interpark

17 Mei 2013

Wijzigingen Kermis Lage Mierde 2013

Van 25 tot en met 28 mei 2013 vind in Lage Mierde de jaarlijkse kermis plaats. Er zijn wijzigingen in de attractielijst. Er komt een rups i.p.v. een bidule en een voor Lage Mierde andere schietkraam. Verwacht worden nu : La Paloma (Janvier), Autoscooter (de Voer), Draaimolen, Schietkraam (Gebr. Regter), Grijpkranen (Breden) Altijd Prijs (Eendjes Vissen/Vuilnisbakkenspel) (P. Brunselaar) , Gebakkraam, Snoepkraam, Loempiakraam,enveloppenkraam/touwtjetrek en Viskraam (van Wijk)

Bron : Gemeente Reusel-de Mierden.

16 mei 2013

Slagharen in top 10 van Europese parken

Attractie- & Vakantiepark Slagharen krijgt een “Zoover Recommended 2013” en staat in de top 10 van de Europese ranglijst van Kids Vakantiegids. Jaarlijks worden de vijftien allerleukste Europese pretparken met de beste accommodatie door Zoover en Kids Vakantiegids onderscheiden. Hiervoor zijn alle pretparken in Europa beoordeeld op kinderfaciliteiten om te achterhalen waar gezinnen de ideale pretvakantie beleven. Slagharen scoort op Zoover een 8,3 voor kindervriendelijkheid!

Voor de directeur van Attractie- & Vakantiepark Slagharen, Angelique Klar is het een bijzonder moment. “Wij richten ons op gezinnen, dit is onze doelgroep en een goede publiekswaardering is voor ons van het aller grootste belang. Hier hebben we de afgelopen jaren voor gewerkt, in geïnvesteerd en ons dagelijks mee bezig gehouden. Het is een pluim op ons werk en bevestigd dat we de juiste weg zijn ingeslagen.”

Bron : Attractiepark Slagharen

15 mei 2013

Overlijdensbericht Frans van Halem

Afgelopen avond ontving Stichting Kermis-Cultuur het bericht dat onze oud-voorzitter Frans van Halem maandag 13 mei is overleden aan een hartstilstand. Frans heeft veel voor Stichting Kermis-Cultuur en het uitdragen van de Kermiscultuur betekent. Frans van Halem ontving als oud-voorzitter als eerste de jaarlijkse Piet Maes Prijs. Een prijs die de Stichting jaarlijks uitreikt aan iemand met bijzondere verdiensten in het uitdragen van de kermiscultuur. Wij verliezen met het overlijden van Frans een grote zeer gewaardeerde vriend

Bron : Stichting Kermis-Cultuur

14 Mei 2013

Universal unveils Harry Potter World expansion

Building on the global phenomenon that is The Wizarding World of Harry Potter, Universal Orlando Resort and Warner Bros Entertainment have announced an expansion of historic proportion with the entirely new themed environment, The Wizarding World of Harry Potter - Diagon Alley.

Bron : Interpark

13 Mei 2013

The Smiler

Alton Towers Resort has unveiled the world's first 14 loop rollercoaster, The Smiler. The official Guinness World Record for the most loops in a coaster has officially been broken by the Staffordshire theme park, smashing the previous record of 10.

The Smiler, which is Alton Towers Resort's biggest ever investment at £18m, took over eight months to build and the second world first element has been kept under wraps since construction began back in September. Not for the faint hearted, the marmalising rollercoaster features a series of twisted psychological effects including optical illusions, blinding lights and jabbing needles designed to mess with your mind.

To mark the announcement, The Smiler's heart-stopping 14 loops were revealed today with a spectacular display of lights, which brought the coaster to 'life'. The sheer size of The Smiler, which is the equivalent of ten football pitches of ride-track, dominates the X-Sector area of the Resort.

Tom Ibison from Guinness World Records commented: "Alton Towers Resort has smashed the record with The Smiler's 14 epic inversions - four more than their nearest rival located halfway around the world. We've seen a number of extreme rollercoasters open, but it's so exciting to see such a world class attraction opening here in the UK."

Katherine Duckworth from Alton Towers Resort commented: "We have been saying that The Smiler will 'marmalise' your mind for a long time and today we can officially reveal that it is set to do the same to your body. The combination of 14 loops with a variety of elements such as optical illusions, designed to mess with your mind make The Smiler a truly unique rollercoaster.

"This is by far the most exciting rollercoaster for Alton Towers Resort to date. It is twice as big as Nemesis and our biggest ever investment. There has been a lot of anticipation for this launch, and we can't wait to see what the public think on 23rd May.

John Wardley, a ride consultant on The Smiler, commented: "The amount of time, money and energy that has been poured into creating this world first attraction is huge. I've been working in the industry for over 35 years and this rollercoaster really does push the boundaries. Who knows what we will have to do to top this one!"

Visitors can experience The Smiler's 14 record-breaking loops and all its twisted psychological effects from Thursday 23rd May. For more information visit www.the-smiler.com.

Bron : Persbericht Alton Towers

12 Mei 2013

Pleinfestival Kaatsheuvel

Het Pleinfestival Kaatsheuvel komt er weer aan. Van 23 tot en met 26 mei vind dit festival plaats op het Prins Mauritsplein. Ook een kermis zal op dit terrein te vinden zijn.

Bron : Pleinfestival Kaatsheuvel

11 Mei 2013

Braderie Ganshoren

Braderie Ganshoren met accordeonfeest en kermis.

Bron : Alain Andries

10 Mei 2013

Funfair Doncaster Racecourse

van 24 mei tot 2 juni vindt de grootste kermis van South Yorkshire plaats.

9 Mei 2013

Gaiazoo wint Zoosite Award 'mooiste nieuwe dierverblijf'

Het nieuwe lynxenverblijf valt goed in de smaak bij de bezoekers van de dierentuin en van ZooSite. GaiaZOO is met het ontvangen van deze award nog altijd de enige dierentuin die tijdens elke editie van de ZooSite Awards tenminste één award in ontvangst mocht nemen. In de categorie “mooiste nieuwe dierverblijf in een EAZA dierentuin” wist GaiaZOO bijna 35% van de stemmen te behalen. In totaal brachten 5373 bezoekers hun stem uit.

Bron : Gaiazoo

8 Mei 2013

Kermis Fun Future komt er aan

Vijfhuizen – De grote voorjaarskermis Fun Future op het parkeerterrein van de voormalige Floriade bij Vijfhuizen komt er aan. Vanaf woensdag 8 mei t/m zondag 12 mei is het weer één groot feest op de tot kermisterrein verbouwde parkeerplaats.

Fun Future start woensdag met een kindermiddag met tal van leuke kinderactiviteiten.

Bron : Hoofddorpse Courant

7 Mei 2013

Goed nieuws voor de Sinksenfoor

Goed nieuws te Antwerpen: er heeft een akkoord plaatsgevonden. De Sinksenfoor 2013 zal plaatsvinden op de Zuiderdokken.

Bron : D.F.B.-V.B.F.

6 Mei 2013

Bidule Freddy Heck

In Moha is afgelopen weekend de nieuwe bidule van exploitant Freddy heck in premiere gegaan. De bidule is een eigenbouw op de gondels na. Deze komen van de vorige bidule van deze exploitant.

Foto : Alain Andries.

5 Mei 2013

Autoscooter Folkerts

De Super Autoscooter van voorheen exploitant Brantenaar is weer op reis. In Zwartsluis stond deze autoscooter onder eigenaar Folkerts.

4 Mei 2013

Themed ride opens at Blackpool Pleasure Beach

Thrill-O-Matic, the world's first Wallace and Gromit themed ride, was officially opened by Nick Park, the creator of the animated series; Blackpool Pleasure Beach's managing director Amanda Thompson; and deputy managing director Nick Thompson, on April 24.

Bron : Interpark

3 Mei 2013

Nieuw front Autoscooter Sterrenberg

De autoscooter van familie Sterrenberg uit Uden krijgt een nieuw front. Een gedeelte van het front was al te zien tijdens de kermis van Werkendam

2 Mei 2013

Feestelijke opening Jules Verne Adventureland in Slagharen

Gisteren heeft Attractie- & Vakantiepark Slagharen haar nieuwe themagebied - Jules Verne Adventureland - met daarin vier nieuwe attracties officieel geopend. De feestelijke dag werd omlijst door muziek, live performances, audio visueel spektakel en veel genodigden waaronder de schoolkinderen uit Slagharen.

De opening van het gebied werd door Jules Verne - Willem Gunneman - zelf gedaan, samen met SBS6 weerman Piet Paulusma en directrice Angelique Klar door heuse weerballonnen de lucht in te laten. Aan het einde van de middag namen finalist Nikki en winnares Melissa van The Next Pop Talent het podium en werd er meegezongen door het toegestroomde feestpubliek.

Attractie- & Vakantiepark Slagharen viert dit jaar haar 50 jarig bestaan. Naast nieuwe attracties heeft het park ook het entertainment vernieuwd met de gloednieuwe Magic Circus show van illusionistenduo Winfried & Angelique, topclown Pavel Boyarinov uit Rusland en trapeze acrobate Vera Hummel uit Duitsland. Daarnaast is de Cowboystuntshow is met spektakel uitgebreid. Tot slot heeft Slagharen een nieuwe 4D film Robin Hood.

Bron : Attractiepark Slagharen

1 Mei 2013

Foorkramers slaan terug

Nadat de foorkramers eerder op straat kwamen uit onvrede met de nieuwe locatie voor de Sinksenfoor, gaan ze nu intern op zoek naar de mening van de meerderheid. De afgelasting die ze eerder opperden, blijkt nu nog hooguit grootspraak. Dinsdagochtend wandelden een 150-tal foorkramers in een mars van de Gedempte Zuiderdokken naar het stadhuis. De alternatieve locatie op de Scheldekaaien bevalt hen voor geen meter. Een delegatie werd door burgemeester De Wever en bevoegd schepen Ludo Van Campenhout ontvangen op het stadhuis. "De huidige bestuursploeg treft geen schuld", benadrukt Guido Herman, voorzitter van het Syndicaat der Foorreizigers. "Anderzijds hadden wij nooit verwacht dat de rechter die zes buurtbewoners in hun gelijk zou stellen."

Bron : Gazet van Antwerpen

Meer nieuws in Nieuwsarchief