www.hullygully.nl

 

www.hullygully.nl

NIEUWS NOVEMBER 2009

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

30 November 2009

Crisiseditie Kermis aan de Schelde : dubbel zoveel attracties voor de helft van de prijs!

Kermis aan de Schelde volgens nieuwe formule!

Het is weer zover : De feestdagen staan voor de deur en wij maken ons op voor Kermis aan de Schelde, de gezelligste kermis van 't stad!

Na drie succesvolle edities van de nostalgische indoorkermis, drong de nood zich op om uit te breiden : De kermis zal dit jaar in beide hallen van de Waagnatie staan. Dat betekent dubbel zoveel attracties op 5700m2!

Om deze oppervlakte tot een gezellig geheel om te toveren, hebben we gekozen voor een nieuwe formule met enkel moderne attracties, zonder afbreuk te doen aan de kindvriendelijke sfeer van de verwarmde indoorkermis!

Ook de inkom is aangepast aan deze tijden van crisis. Dit keer betaal je per attractie en is de algemene inkom verlaagd naar slechts 5 euro. En voor deze 5 euro krijg je alvast 5 bonnen ter waarde van één euro die je op de kermis naar believen kan opdoen!

KERMIS AAN DE SCHELDE – CRISISEDITIE

Het is weer zover. De feestdagen staan voor de deur en wij maken ons op voor de vierde editie van Kermis aan de Schelde, de gezelligste kermis van 't stad!

Laat uw koude voeten en rode neuzen thuis, want deze kermis bevindt zich in de verwarmde hallen van de Waagnatie. Dit jaar is de kermis dubbel zo groot dus dat betekent dubbel zoveel pret!

Voor slechts vijf euro komt u binnen in een echt speelparadijs vol gezellige attracties en foorkramen. Dit bedrag krijgt u terug in de vorm van vijf bonnen die u naar believen op de kermis kan opdoen.

Neem de kids bij de hand en ga naar winterkermisland, dé ultieme familieuitstap tijdens de kerstdagen!

De Waagnatie ligt op wandelafstand van het historisch centrum van Antwerpen en ligt aansluitend op de grote invalswegen naar Antwerpen. Gratis parking naast het gebouw!

Kermis aan de Schelde is open van 21 tem 29 december (behalve op 25/12) van 13u tot 20u. De kassa sluit om 19u.

Voor meer informatie : www.kermisaandeschelde.be

Bron : Persbericht www.hangar29.be

29 November 2009

Nog geen primeur kermis Tilburg

Lauran Wijffels schreef het artikel nog geen primeur kermis Tilburg. Dit artikel staat in zijn rubriek 'Lauran Wijffels de kermis achterna. Webmaster Godrie gaf zijn reactie die er bijgezet is. Je vind het artikel op de pagina Lauran Wijffels - de kermis achterna

28 November 2009

Affiche Kersthappening Hoogstraten bekendgemaakt.

Gesto Events, de organisator van de Kersthappening in Hoogstraten, heeft de affiche van het evenement bekendgemaakt. Ook de website www.kersthappening.com is aangepast aan de tweede editie van dit kerstevenement.

De affiche van het evenement is hier te zien in PDF-formaat.

Bron : Gesto Events.

27 November 2009

Vernieuwde Website exploïtant Scheepers-van Gool

Exploïtant Scheepers-van Gool, bekend van o.a. Babyflug Funny Fight en Monkey Game heeft zijn website laten restylen. Naast informatie over de attracties én constructie én wagenbouw. De constructie van de gebakkraam is van begin af aan te volgen. Daarnaast interessante informatie over het bedrijf, foto's van attracties en het spel 'vang de oliebol'.

26 November 2009

Van 21 tot en met 29 december is er de Indoor kermis aan de Schelde in Antwerpen. In tegenstelling tot volgend jaar zal de opzet anders zijn en is het geen nostalgische kermis. Waarschijnlijk zullen zo'n dertig attracties aanwezig zijn.

25 November 2009

Leeuwarden : nota locatiekeuze kermis toont droevig beeld : niemand blij.

Er is wat afvergaderd over de nieuwe tijdelijke locatie voor de zomerkermis in Leeuwarden. Dat blijkt uit de stukken waarover de commissie stadsontwikkeling zich op 30 november buigt. Het aantal vergaderuren van ambtenaren, kermisbestuurders, politie, brandweer, marktmeesters, wijkzaken en collegeleden overtreft moeiteloos het reclamebudget (10.000 euro) voor de kermis. De vraag is nu: is iedereen tevreden met de nieuwe locatie Fonteinland/Jacob Catsplein? Antwoord: nee.

Na het debacle deze zomer op het terrein achter het WTC-complex (Frieslandplein) werd gezocht naar een nieuwe plek voor de aloude (1850, volgens publiciste Ellen Schat) Leeuwarder kermis. De kermis kan door het bouwplan Nieuw Zaailand de komende jaren niet terecht in het hart van de stad.

Op het Frieslandplein ging alles mis wat er maar mis kon gaan. Het terrein ligt verscholen en is daardoor niet herkenbaar voor publiek. Dat bleef dan ook weg. Er waren slordige affiches vervaardigd er er was een misverstand bij het aanleveren van een advertentie voor Huis aan Huis. Zelfs bij het uitdelen van flyers in de binnenstad kwamen er negatieve reacties los ('we gaan daar niet heen').

Marktmeester Harm de Boer concludeert in het verslag: de belangstelling van het publiek is twee keer niks. De kermis werd een strop voor de exploitanten, gemeente Leeuwarden en het Leeuwarder publiek. Volgens het verslag heeft nog geen enkele exploitant zijn rekening betaald.

Of het volgend jaar wel allemaal goed komt valt nog te bezien. De twee kermisorganisaties die bij het overleg betrokken zijn geweest zien hun voorkeuren al in de prullenmand liggen. Hun voorkeuren gaan uit naar het terrein van WTC aan de Heliconweg (op 1) en naar het Oldehoofsterkerkhof, waar met een lint via Torenstraat en Nieuwestad zaken aan elkaar verbonden kunnen worden. Deze locaties genieten verre de voorkeur boven de nu voorliggende locatie Fonteinland/Jacob Catsplein.

Uit de briefwisseling van partijen blijkt dat de gemeente Leeuwarden wisselende standpunten en prioriteiten inneemt. Zo beklaagt de Nederlandse Kermisbond zich erover dat de ene keer het lint Oldehoofsterkerkhof naar Nieuwestad wel bespreekbaar is en de andere keer niet. Ook worden er verschillende standpunten ingenomen als het gaat om parkeren en vergunningen voor de locatie Fonteinland.

Daarnaast vindt de bond het vreemd dat de jaarlijkse Wielerronde en de Marathon hoger in de pikorde staan dan een traditioneel feest als de kermis. 'Dit achten wij minachting voor onze bedrijfstak en geheel in strijd met hetgeen het college altijd heeft gesteld in overlegsituaties', zo schrijft directeur Boots van de Kermisbond.

Ook een van de argumenten waarom er niet bij het WTC kan worden uitgepakt wordt, volgens de brief van de Nederlandse Kermisbond, onderuit gehaald.

De tweede kermisbond, de Nationale Bond van Kermisbedrijfhouders, is ook niet blij. Ook deze bond moet zich noodgedwongen neerleggen bij het voornemen van de gemeente Leeuwarden om de kermis op het Fonteinland te organiseren. Deze bond noemt het 'wrang' dat de kermis keer op keer moet wijken voor andere evenementen.

Wat de kermisexploitanten ook niet goed begrijpen is de rol van de brandweer. Het lijkt erop dat het college zich klakkeloos neerlegt bij de wensen van de spuitgasten. Die claimen zoveel ruimte dat daardoor een mooie kermis in de binnenstad vrijwel onmogelijk wordt gemaakt. De exploitanten vragen zich af: waarom kan het in Hoorn, Schagen en Tilburg wel? In Alkmaar wordt de kermis sinds jaar en dag in een belangrijke winkelstraat georganiseerd.

De zomerkermis wordt waarschijnlijk gehouden van 29 mei tot en met 6 juni. Maar mogelijk wordt er nog vergaderd over een tweede optie: 9 mei tot en met 16 mei.

Bron : Liwwadders

24 November 2009

Attracties gezocht kermis Molenschot 2010

Kermisorganisator John Boluyt is voor de kermis te molenschot 2010 op zoek naar diverse attracties als draaimolen, vliegtuigmolen, mini cars, balco rotor, scooter, wipp , zweefmolen ,rups, lijntrek, eendjes ,oliebollen. Andere zaken ook welkom.

Kermisdatum 2010 is : 29-30-31 juli en 1 augustus. 29 juli pas open om 18.00 uur.

Op 1 augustus is er de jaarmarkt rond de kermis.

Voor meer info kun je contact opnemen met John Boluyt

23 November 2009

Foorreizigers protesteren in Sint-Truiden.

SINT-TRUIDEN - Ruim zeventig foorreizigers woonden de jongste gemeenteraad bij om de raadsleden duidelijk te maken dat ze elke wijziging aan de opstelling van de carnavalkermis zullen bestrijden.

Schepen Bert Stippelmans (CD&V) en Pascal Vossius (Open VLD) lanceerden een voorstel om de winterkermis op de Grote Markt tot een week in te korten en een doorgang te laten voor de carnavalstoet. Ze willen daarmee het carnaval versterken, de kwaliteit van de kermis verbeteren en de marktkramers twee extra zaterdagmarkten op de Grote Markt geven.

Het voorstel joeg meteen de foorkramers in het harnas. Voor de raadszitting zakten zeventig foorreizigers naar Sint-Tuiden af. Ze kregen de steun van Belgische en Limburgse beroepsorganisaties. Opmerkelijk veel Walen woonden de zitting bij. Lijst Burgemeester (SP.A/Groen!) verdedigde het behoud van de bestaande regeling. CD&V en Open VLD willen de komende weken overleggen met de Verenigde Foorreizigers van Sint-Truiden, met de schepen van Foren Filip Moers (SP.A) en met deskundigen.

De foorreizigers lieten wel verstaan dat ze een inkrimping van het aantal kermisattracties als broodroof beschouwen.

Bron bericht : Nieuwsblad

22 November 2009

Volksfeest blijft in het centrum

De Vereeniging Volksfeest en de gemeente Winterswijk hebben samen het Volksfeest 2009 in het centrum geëvalueerd. Partijen zijn het erover eens dat het volksfeest een geweldig succes was. Zowel de Vereeniging Volksfeest als ook de gemeente Winterswijk vinden dat deze nieuwe formule moet worden voortgezet. Wel heeft de Vereeniging Volksfeest de gemeente verzocht om net als in 2009 nog maximaal 3 jaar garant te staan voor een bedrag van jaarlijks maximaal € 40.000, als vangnet voor eventuele tegenvallers.

De Vereeniging Volksfeest is namelijk van oordeel dat het succes van 2009 niet representatief hoeft te zijn voor het gemiddeld te verwachten exploitatieresultaat en wil daarom nog een paar jaar de zekerheid van de gemeentelijke garantie. Bedoeling is wel dat de gemeentelijke garantstelling na die 3 jaar niet meer nodig is. Namens de gemeente heeft het college de bereidheid uitgesproken om die garantie af te geven, op voorwaarde dat het blijft bij maximaal 3 jaar en dat de Vereeniging Volksfeest bereid is te praten over aanpassing (of eventueel verkoop ) van het schouwburgterrein aan de gemeente. De gemeente wil het schouwburgterrein namelijk betrekken bij de verkeersafwikkeling van de scholen langs de Pronsweg en de Haitsma Mulierweg en daarvoor het terrein herinrichten en vooral verkeersveiliger maken voor de kinderen. De Vereeniging Volksfeest heeft daarmee ingestemd. De Vereeniging Volksfeest zal de Storm en het schouwburgterrein wel voor het Koninginnefeest en de kermis in april blijven gebruiken. Het verhuizen van deze activiteiten in april naar de markt is te kostbaar en de weersomstandigheden te onzeker.

Bron : Slingeland FM

21 November 2009

Crazy Dancer Bartelds-Witzand V.O.F.

Bartelds-Witzand v.o.f. heeft als nieuwe attractie de Crazy Dancer aangekondigd op hun website. De Crazy Dancer is een tropical trip.

Bron én foto en voor meer informatie : Website Bartelds-Witzand V.O.F.

20 November 2009

Power Machine Timothy van Gorp

De Power Machine van Roger van Gorp heeft een andere eigenaar maar blijft binnen de familie van Gorp reizen. Timothy van Gorp gaat voortaan op reis met deze bidule.

19 November 2009

Kersthappening Hoogstraten 26 t/m 29 december

Van 26 t/m 29 december zal in Hoogstraten in de Veilinghallen de Kersthappening plaatsvinden. Kersthappening vind voor de tweede keer plaats. Binnenkort maakt de organisatie het volledige programma bekend. Er zullen via scholen en enkele ketens kortingsbonnen komen.

Bron : organisatie van www.kersthappening.com

18 November 2009

Wintertarief Toverland

Toverland heeft tot en met 31 maart 2010 een wintertarief. Tevens besloot Toverland om de kinderactie voor kinderen 90-120 cm wegens groot succes te verlengen!

Winter entreeprijzen Toverland (geldig t/m 31 maart 2010)

Reguliere winterentree: € 17,50 per persoon

Groepen vanaf 20 personen (*): € 15,00 per persoon

Identificatie 65+: € 15,00 per persoon

Kinderen 90-120 cm (**): € 12,50 per persoon

Parkeermunt: € 5,00 per stuk (prijswijziging onder voorbehoud)

Gratis toegang voor kinderen tot 90 cm en rolstoelgangers.

17 November 2009

Winterseizoen in Tripsdrill

Een persbericht (Duitstalig) over Tripsdrill tijdens de komende winter belande in de e-mailbox van de redactie :

Wintersaison im Wildparadies Tripsdrill: Während der Erlebnispark Pause macht, hat im Wildparadies Tripsdrill die Wintersaison bereits begonnen. Über 130 tierische Bewohner freuen sich nun an Wochenenden, Ferien- und Feiertagen auf Ihren Besuch.

Streifen Sie doch einfach mal durch das 47 Hektar große Waldgebiet. In zahlreichen Freigehegen kommen Sie verschiedenen Wildtieren ganz nah. Besonders die Kinder begeistert es, die Tiere zu streicheln und zu füttern. Darüber hinaus bieten Wald-Erlebnispfad und Abenteuerspielplatz ein abwechslungsreiches Naturerlebnis.

Besonderer Höhepunkt im Wildparadies Tripsdrill ist die Wildfütterung. Dabei vermitteln erfahrene Wildhüter die Lebensweisen der unterschiedlichen Tiere. Los geht es um 14.30 Uhr am Gehege der europäischen Wölfe und der Luchse. Von dort aus geht es weiter zu den jungen Polarwölfen und Braunbären bis hin zu den Greifvögeln. Im Anschluss um 15.30 Uhr findet auf der neuen Falknertribüne eine Flugvorführung mit Greifvögeln statt.

Neues aus dem Wildparadies: Ab sofort können Sie im Wildparadies Tripsdrill außerdem wieder Braunbären beobachten – und das in einem Gehege mit den Polarwölfen. Das Wildparadies Tripsdrill zählt damit zu einer der wenigen Anlagen in Deutschland, in der Wölfe und Bären gemeinsam gehalten werden. Selbstverständlich sind einzelne Bereiche im Gehege entsprechend abgetrennt, sodass beide Tierarten genügend Rückzugsmöglichkeiten haben.

Die drei Braunbären Taya, Orsa und Balu sind die dominanteren Tiere, doch Polarwölfe eignen sich durch ihren ruhigen und ausgeglichenen Charakter in besonderer Weise für diese „Wohngemeinschaft“. Als natürliche Nahrungskonkurrenten besinnen sich die Tiere verstärkt auf ihre ursprünglichen Instinkte und lernen, sich wie in freier Natur zu bewegen sowie ihr Futter zu verteidigen.

Tierweihnacht im Wildparadies Tripsdrill: An den Adventssonntagen am 6., 13. und 20. Dezember steht die Tierweihnacht im Wildparadies Tripsdrill auf dem Programm. Ab 12.00 Uhr gibt es weihnachtliche Angebote rund um die Wildsau-Schenke: Ein Krippengehege mit lebendigen Tieren stimmt Sie auf die Veranstaltung ein. An verschiedenen Bastelständen können Kinder selbst kreativ werden und kleine Weihnachtsgeschenke basteln oder beim Lebkuchen-Schnappen ihre Geschicklichkeit unter Beweis stellen. Um 13.30 Uhr findet ein Waldgottesdienst statt, der auf die kleinen Besucher abgestimmt ist und musikalisch begleitet wird. Anschließend um 14.30 Uhr startet für alle Interessierten die Wildfütterung der Wölfe, Luchse, Geier & Co mit anschließender Flugvorführung der Greifvögel. Natürlich kommt am späten Nachmittag auch der Nikolaus ins Wildparadies und bringt den Kindern kleine Geschenke.

Für das leibliche Wohl sorgen Stockbrot zum Selber Rösten, heißer Eintopf oder süße Leckereien wie Waffeln und gebrannte Mandeln. Ein Glühwein oder Kinderpunsch wärmt zudem von innen. Die urige Wildsau-Schenke, eine gemütliche Holzhütte mit Kamin lädt zum Aufwärmen und Verweilen ein.

Also, wenn Sie Lust haben, schauen Sie doch einfach mal im Wildparadies Tripsdrill vorbei oder genießen einen Adventssonntag bei der Tierweihnacht und stimmen sich so auf Weihnachten ein!

Geschenk-Idee: Sind Sie auf der Suche nach dem passenden Weihnachtspräsent? Dann schenken Sie doch einfach einen Tag oder ein ganzes Jahr im Erlebnispark Tripsdrill. Noch bis Weihnachten gibt es die Tripsdriller Tages-Pässe zu den aktuellen Preisen 2009. Erwachsene: 22,00 Euro und Kinder (4 bis 11 Jahre): 18,00 Euro. Im Tages-Pass ist der Eintritt für den Erlebnispark und das Wildparadies enthalten. Die Eintrittskarten sowie Gutscheine für den Jahres-Pass erhalten Sie in der Verwaltung des Erlebnisparks Tripsdrill oder online unter www.tripsdrill.de.

16 November 2009

Nieuwe eigenaar Giant Balco

De Giant Balco van exploitant van de Vorst is in andere handen overgegaan. De familie Ravensberg is nu de eigenaar van deze Balco Rotor. De heer Max Ravensberg was al vele jaren bedrijfsleider van deze zaak. Mede namens Fairground Attractions wensen we de familie Ravensberg veel geluk met hun eigen zaak.

Bron : Fairground Attractions.

15 November 2009

Bij www.kermisdvdshop.nl is een nieuwe kermis DVD verschenen. Onderstaande tekst kwam binnen bij de redactie :

Deze kermis duurde van 21 tot 30 augustus 2009 De laatste jaren wordt er werkelijk alles aangedaan de kermis in Ben Bosch Naar een hoger niveau te tillen ,Op deze dvd is dit prima te zien Extra is er nog een foto overzicht van maar liefst 120 foto’s in een hoge resolutie De dvd heeft enkele totalen speeltijd van 50 minuten en wordt geleverd in een luxe cassette De prijs is zoals altijd inclusief verzendkosten Een prachtig cadeau voor de komende feestdagen Kijk nu op www.kermisdvdshop.nl voor alle informatie

bron : Kermisdvdshop

14 November 2009

Doldwaze Pietenjacht bij Attractiepark Toverland!

Ook dit jaar vindt in Attractiepark Toverland wederom de doldwaze Pietenjacht plaats, de succesvolle Sinterklaasactiviteit die het afgelopen jaar door duizenden gasten bezocht werd.

Voor deze speciale gelegenheid brengen tientallen Zwarte Pieten op zaterdag 21 november en zondag 22 november 2009 een bezoek aan het Limburgse attractiepark.

Doldwaze Pietenjacht - Op zaterdag 21 en zondag 22 november 2009 brengen tientallen Zwarte Pieten een bezoek aan Attractiepark Toverland. De jeugdige bezoekers ontvangen bij binnenkomst in het park een speciale Pietenspeurkaart, waarmee ze op zoek gaan naar vele doldwaze en knotsgekke Pieten.

Met de Pietenspeurkaart in de hand is het zaak om álle Pieten te herkennen, zoals de rondfladderende KanariePiet, die hele vrolijke DansPiet of de áltijd luie SlaapPiet. Waar is de PleisterPiet en hoe vaak is KlusPiet al in die gigantische houten achtbaan van 35 meter hoog geweest? Misschien kan PoetsPiet je dat vertellen…? Vind alle Zwarte Pieten die een rol spelen in de grote jacht en dan… mag een bezoek aan Sinterklaas natuurlijk niet ontbreken!

Spetterend attractieplezier - Tijdens de avontuurlijke Pietenjacht is Attractiepark Toverland volledig geopend. Het grootste gedeelte van het park is overdekt, zodat het mogelijk is om bij welke weersverwachting dan ook heerlijk te genieten van vele spectaculaire attracties. Topattracties zoals de Backstroke en de Woudracer vertrekken vanaf het binnengedeelte en na een wervelende outdoor-rit is het binnen weer warm en droog verder genieten. Nodig jouw favoriete Zwarte Piet uit voor een ritje in de zweefmolen, de theekoppen óf de razendsnelle indoor-achtbaan.

Voor deze activiteit gelden de reguliere winterprijzen van Toverland, élke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Samenwerking - De Pietenjacht is een idee van Jong Nederland Limburg (het eigentijds jeugdwerk in Limburg) en wordt uitgevoerd door vrijwilligers van Jong Nederland Limburg (www.jongnederlandlimburg.nl).

Bron : Persbericht : Toverland

13 November 2009

Nieuw boekje : het kan niet altijd kermis zijn

2009 is een vruchtbaar jaar als je kijkt naar het aantal uitgavens rondom kermis. Heemkundekring Hattum heeft van hun recentste kwartaaluitgave een themanummer gemaakt over de geschiedenis van de Hattemse kermis tot begin twintigste eeuw.

voor meer informatie : www.heemkundehattem.nl

12 November 2009

Pusher van Griensven

In de database stond tot voor kort deze pusher onder eigenaar Zetten. Inmiddels is deze pusher in eigendom van v.d. Griensven

11 November 2009

Kerstkermis vervangt ijspiste

LEBBEKE - Van 18 december tot 3 januari wordt de Grote Plaats ingenomen door een kerstkermis. Het evenement vervangt de ijspiste.

‘De kermis', weet schepen van feestelijkheden François Perdaens (Open VLD), ‘bestaat uit zeven typische kermisattracties: van een paardenmolen tot een schietkraam. Zeven chalets, uitgebaat door Lebbeekse verenigingen, zorgen voor spijs en drank. Op een podium aan de kant Brusselse- en Dendermondsesteenweg, programmeren we optredens. Van onder anderen Jean Bosco Safari, Lookalike, Gido Verano en Eddy del White. Sluitingsuur is 2 uur.' De gemeenteraad keurde het initiatief goed. Kris De Smet (CD&V) noemde het wel een mager alternatief, vreesde opnieuw voor lawaaihinder en andere ongemakken en vroeg om herwaardering van de kerststal.

Bron: www.hetnieuwsblad.be

10 November 2009

Experience v.d. Marel

Op de kermis van Aachen in 2005 stond de Experience rustig zijn rondjes te draaien onder Jürgen Kuffman. De attractie is onlangs verkocht aan de Nederlandse exploïtant Wesley van de Marel.

9 November 2009

Winterland Hasselt gaat uitbreiden

Hasselt werd afgelopen winter ondergedompeld in een warme kerstsfeer tijdens het nieuwe evenement Winterland Hasselt. Op het Kolonel Dusartplein werd een grote ijspiste aangelegd, stond een reuzenrad en zorgde een kerstmarkt en het sfeervol ingerichte Winterland café voor een bijzondere ambiance. Op de Grote Markt zorgde de “Hesselse Poepjee” voor plezierige momenten bij jong en oud.

De 2e editie van Winterland Hasselt start dit jaar op zaterdag 21 november en duurt tot en met 3 januari 2010. Vanwege het succes van afgelopen jaar is besloten het evenement op het Kolonel Dusartplein uit te breiden. Dit jaar zal het winterdorp zich ook achter de muur voltrekken met onder andere een grotere kerstmarkt, een 25 meter hoge glijbaan en de Christmas Ride, een achtbaan waarbij de karretjes worden voortgetrokken door vliegende rendieren

De kerstmarkt op het Kolonel Dusartplein wordt dit jaar een belangrijke trekker en zal een compleet aanbod brengen met veel kerstartikelen en deelnemers die ter plekke originele kerstcadeaus maken. De kerstmarkt is deels overdekt en is dus ook bij slecht weer goed toegankelijk. De 1000 m² schaatsbaan is de grootste mobiele schaatsbaan van België en vormt het centrale decor van het winterlandschap met het 50 meter hoge reuzenrad als blikvanger. Het plein wordt verder gehuld in een winterse decoratie, met sfeervol verlichte kerstbomen. Daarnaast staat er een grote kerststal en worden alle attracties in kerststijl aangekleed en verlicht. Enkele levensgrote ijsberen, een arrenslee, sneeuw, ijspegels en meer dragen bij aan de sfeer.
Op culinair vlak zal het aan niets ontbreken. In het Winterland café naast de schaatsbaan worden de lekkerste winterdrankjes geserveerd en zal dit jaar een aparte ruimte worden voorzien voor bedrijfsfeesten en kerstborrels. Op het plein zijn veel wintergerechten te verkrijgen waaronder poffertjes, wafels, smoutebollen, Chinese wokgerechten, Duitse braadworsten en Belgische frites.

Voor de jongste bezoekers is er een bijzonder kersttreintje dat door een mooi aangelegd landschap rijdt en wordt voortgetrokken door 2 rendieren. De Grote Markt van Hasselt is tot slot het decor voor de ‘Hesselse Poepjee’ die voor jong en oud haar rondjes zal draaien en met de vele authentieke beschilderingen menige bezoeker terug in de tijd zal brengen.

Info: www.winterland.be.

Bron bericht : Kermisvermaak

8 November 2009

W70 wil reddingsplan kermis Gerwen

vrijdag 06 november 2009

W70 Nuenen c.a. wil de jaarlijkse kermis in Gerwen behouden. Recent besloot het College van B&W om de kermissen in de kleine kernen Gerwen en Nederwetten af te schaffen.

W70 Nuenen c.a. heeft inmiddels inzage gekregen in het kostenoverzicht voor de drie gezamenlijke Nuenense kermissen en wil op korte termijn een eerste bijeenkomst beleggen met vertegenwoordigers van de gemeente en de dorpsraad om de eerste wensen en (on)mogelijkheden te inventariseren.

Gemeenteraadslid Ralf M.M. Stultiens vindt het onverteerbaar dat Gerwen - naast diverse cafe's en zalen, de buurtwinkel en het recentelijk opdoeken van de weekmarkt - nu opnieuw een traditioneel stukje van haar dorpsgeschiedenis dreigt kwijt te raken. "Het College heeft voorgesteld om in Gerwen en Nederwetten voortaan een soort dorpsfeest in de plaats van de traditionele kermissen in het leven te roepen maar volgens ons geniet een echte kermis nog altijd de voorkeur. Het is de tijd en moeite ons inziens meer dan waard om gezamenlijk de schouders onder een mogelijk reddingsplan tot behoud van de kermis in Gerwen te zetten. Gemakkelijk zal het niet worden maar daarom is de uitdaging des te groter! Wij hopen uiteraard dat de gemeente Nuenen c.a., de dorpsraad en de inwoners en ondernemers van Gerwen enthousiast mee willen denken in het zoeken naar de gewenste oplossing."

Overigens wil W70 Nuenen c.a. ook naar het verdwijnen van de kermis in Nederwetten kijken "al lijkt een levensvatbare exploitatie met name in dit kerkdorp juist een enorm struikelblok te zijn. Het spreekt echter voor zich dat wij ook graag met de dorpsraad van Nederwetten van gedachten wisselen." Inwoners die achter het initiatief staan, kunnen op www.ipetitions.com de petitie ondersteunen.

Bron : www.ronddelinde.nl

7 November 2009

Aanbiedingen Preston Palace

Preston Palace, het all-in hotel en uitgaanscentrum (waaronder een indoor-kermis) kondigt diverse aanbiedingen aan voor de feestdagen. Voor meer info Preston Palace

Bron : Nieuwsbrief Preston Palace.

6 November 2009

LAREN WINT GOLDEN PONY IN ITALIAANSE GENUA

29 oktober ontving het Larens kermisteam in het Italiaanse Genua uit handen van organisator Danilo Tosetto, uitgever en directeur van het prestigieuze internationale leisure-tijdschrift Games & Parks Industry, een Golden Pony-award. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan organisaties, personen en bedrijven die zich op innobvatieve wijze hebben ingezet voor de Europese amusementsindustrie. Het Larense team dat bestond uit kermisintendant Karel Loeff, kermismeester Peter Kitzen en wethouder Leo Janssen. Eerder ging de prijs in Nederland naar onder meer de Efteling en Madurodam.

Bron : Leo Janssen

5 November 2009

Kermis Basel 2009

Dat kermis een eeuwenoud spektakel is blijkt wel uit de kermis van Basel die starte op 24 oktober en nog tot en met 8 november plaatsvind (Op het plein Petersplatz zelfs tot 2 dagen langer tot 10 november. Op verschillende plaatsen in de stad vind 'der 539 Basler herbstmesse' plaats. Een van de attracties is de Calypso van Paul Läupi maar er is ook Nederlandse inbreng met een spookhuis. In het informatieboekje staat de attractielijst : Karussell, Kasper Theater, Kinderriesenrad, Ponyreiten, Karusell 2, Rbi-Spiel-Aktionen, Mäuse-Spektakel, Trampolin, Kinder-laufgeschäft, Nostalige Riesenrad, Stardancer, Ufo-Jet, Freestyle, Kinderrally, Schwanen-karussell, Rutschbahn, Riesenrad, Calypso, KInderflieger, Autoscooter, Swing Up, Playball, Transformer, Breakdancer, Ahcterbahn, Maxximum, Take-Off, Amazonas, Tagada, Autoscooter 2, Familienachterbahn, Topspin, Power Tower, Trampolin 2, Crazy Mouse, Booster, Big Flight, Kinderautoscooter, Kinderschleife, Karussel 3, Tower, Tollhaus, Musikexpress, Geisterbahn, Wellenflug, Autoscooter 3, Funny Worm, Ponyreiten, Kindereisenbahn, Etagenrally, octopus, Autoscooter 4, Babyflug, Spiegelsaal, Laufgeschäft, Round Up en Simulator. Kortom een hele aardig kermis toch ?

Met dank aan Paul Läupi voor de folder.

4 November 2009

Geisterstunde im Zoo Safari- und Hollywoodpark

Erfolgreiche Bilanz des Halloween-Festes im Safaripark Stukenbrock

Stukenbrock. Angsterfüllte Schreie dringen durch die eiskalte, weiße Nebelwand. Gefährliches Hundegebell ist auf der Ferne zu hören. Ein blutverschmierter Metzger steht plötzlich inmitten einer arglosen Menschenmenge, verbreitet Schrecken. Und ganz in der Nähe heult eine Kettensäge furchterregend auf.

Gespenstige Szenen im Safaripark Stukenbrock. Doch keine Angst: das Gruseln und der Schrecken waren beabsichtigt! Halloween - am Freitag und Samstag verwandelte sich der Park in eine einzigartiges Gruselkabinett - wurde zur größten Halloween-OpenAir-Party Ostwestfalens.

Mit vielen gruseligen Special-Effects, 50 "lebenden" Geistern und Horrorgestalten einem Labyrinth des Grauens und einer Dekoration der Superlative hatte der Zoo Safari- und Hollywoodpark seine erste Halloween-Party veranstaltet.

Park-Geschäftsführer Fritz Wurms (46): "Die Veranstaltung war ein positiver Erfolg! Über 2.500 Besucher kamen an den beiden Tagen, gruselten und feierten stundenlang in die Nacht hinein!" Für Wurms steht schon jetzt fest: "Dieses Fest wird es auch im kommenden Jahr wieder geben - die vielen begeisterten Gäste haben gezeigt, dass diese Veranstaltung ein rundherum gelungener Event ist!"

Spaß war übrigens überall im Park angesagt: Nicht nur im Horror-Kabinett sorgten die maskierten und geschminkten Darsteller des RUD-Teams Hövelhof für Nervenkitzel. Im gesamten Freizeitpark steckten Werwölfe, Mönche, Nonnen und Monster, die überraschend und unerwartet zwischen den Besuchern auftauchten. So manch' einer mag schon einen gehörigen Schreck bekommen haben, wenn der dicke Metzger mit dem Schlachtermesser neben ihnen auftauchte. Wie aus dem Nichts - und ebenso schnell wieder verschwand.

"So manche Ehefrau flüchtete sich dabei schreiend in die schützenden Arme ihres Mannes", schmunzelt Fritz Wurms. Trotz allem Gruseln - Zwischenfälle gab es nicht: "Wenn es jemanden wirklich zu gruselig wurde, dann konnte er oder sie auf die Hilfe unserer 'guten Geister' zählen - die Schutz und Fürsorge walten ließen!"

Der Stoff, aus dem das Grauen ist... ...55 Meter roter Tüll, 55 Meter Tüll in Schwarz, 20 Meter Tüll in Weiß, 100 Meter Jute. Unmengen dunkler Folie... die Mitarbeiter hatten aus dem Hollywoodpark eine gruselige Halloween-Kulisse gezaubert.

Die Grusel-Effekte 1500 Kerzen, 75 kleine Hexenfiguren, 12 große Hexen, 15 Kilo Spinnweben, Grabsteine- und 120 Kreuze... und das ist nur die Deko für den Grusel-Event! 12 Nebelmaschinen sorgten, dass im gesamten Park und in den Fahrgeschäften mystische Stimmung herrscht. Teilweise konnte man keine 10 Meter weit sehen!

Das Horror-Labyrinth... ...in der Parkmitte hatte Fritz Wurms (Geschäftsführer) ein begehbares Gruselkabinett bauen lassen - mit lebendigen Geistern und Untoten als Akteuren. Fünf Tage haben die Arbeiten gedauert, sechs Mitarbeiter waren damit beschäftigt, Wände zu installieren. Noch einmal drei Tage hat es gedauert, bis das Ambiente für die Grusel-Show stimmte.

Die Geister erwachen... ...mehr als 50 lebende Geister und Gespenster sind im Park unterwegs, treiben Schabernack und sorgen dafür, dass es richtig gespenstisch wird. Die beschauliche Kanalfahrt wird zur Nebelfahrt mit Überraschungen... Für gruselige Maskeraden sorgten die Mitarbeiter des RUD (Realistische Unfalldarstellung) auf Hövelhöf. Etwa 100 Angestellte des Freizeitparks hatten sich an allen Fahrgeschäften und im Restaurationsbereich als Nonnen, OP-Personal oder Dracula-Darsteller verkleidet.

Bron : Persbericht Zoo Safaripark www.safaripark.de

3 November 2009

Expo Trains Modelisme 14-15 november

Van 14 tot 15 november is er weer een grote model expositie in het Belgische Ciney. Ook dit jaar zal modelbouwer Bert van Houten zijn modelkermis op deze grootste miniastuurexpo van België aanwezig zijn. Bert van Houten heeft al enkele keren een prijs gewonnen tijdens deze expositie. Onlangs haalde Bert nog een eerste prijs bij een expo in Luik. We wensen Bert alvast veel succes.

2 November 2009

Familiepark Dippiedoe 10 jaar

Familiepark DippieDoe mag dit jaar 10 kaarsjes uitblazen en dat moet gevierd worden!

Er was al het kinderfestival in juni maar in november is er een speciale verjaardagsactie.

“10 jaar” - Om de 10e verjaardag van Familiepark DippieDoe in Best te vieren staat de maand november in het teken van alle tienjarigen. Alle kids die net als DippieDoe 10 jaar worden mogen in november gratis komen spelen bij DippieDoe in Best. Om van deze actie te genieten volstaat het om de speciale actiecoupon te downloaden op www.dippiedoe.nl en een leeftijdsbewijs voor te leggen aan de kassa van het park.

Familiepark DippieDoe Best - Bij Familiepark DippieDoe kan er ook in de herfst en de winter een superleuke dag beleefd worden. Zo kunnen de kids samen met mama of papa van de familieglijbaan of in de Rockin’ Tug. De kinderen kunnen zich ook helemaal uitleven in het indoor klimavontuur. Uitrusten kan gedaan worden in de kinderbioscoop.

WinterDippieDoe - Ook dit jaar is er weer WinterDippieDoe. Van 19 december 2009 tot en met 3 januari 2010 staat alles in het teken van de winter met véél sneeuw en extra activiteiten zoals o.a. de musical van Studio Pan en nieuwe attracties op het buitenpark, die voor deze gelegenheid ook geopend is. Houd de website www.dippiedoe.nl in de gaten voor meer informatie over WinterDippieDoe.

Bron : Dippiedoe www.dippiedoe.nl

1 November 2009

Slagharen kweekvijver voor wereldberoemd Circus

Afgelopen lente zijn de clowns uit Attractie- & Vakantiepark Slagharen gespot door het wereldberoemde circus Barnum & Bailey uit Florida (USA). De Zuid-Italiaanse artiesten trokken veel belangstelling in het showtheater van Slagharen en dat is niet onopgemerkt gebleven.

Vader en zoons Caveagna hebben het hele seizoen opgetreden in het showtheater van Attractie- & Vakantiepark Slagharen. Met slimme trucs en malle grappen wisten ze de lachers op hun hand te krijgen, waardoor drie keer per dag de 1.100 zitplaatsen bezet waren. Het verbaast de directie van Slagharen dan ook niet dat ze Europa inruilen voor het sterrendom in de Verenigde Staten.

In de maand mei van dit jaar zijn ze gespot door Nicole Feld en Davis Kiser van de Feld Entertainment Group uit Palmetto Florida, het productiebedrijf van het wereldberoemde circus Barnum & Bailey. Het clown trio heeft een contract getekend voor 2 jaar en vertrekken vlak voor de kerst naar Tampa, Florida. Van daaruit gaan ze met het circus toeren door de Verenigde Staten. In de maand november zijn ze uitgenodigd in Frankrijk om tijdens verschillende gala’s op te treden.

Attractie- & Vakantiepark Slagharen heeft de artiesten voor het entertainment programma 2010 inmiddels gecontracteerd. Op 4 locaties worden gedurende het hele seizoen optredens en shows gegeven. Ook de parades en dansacts zijn volgend jaar weer te zien in de straten van Slagharen. In totaal zullen honderd mensen dagelijks werken aan de shows, parades en (straat)theatervoorstellingen.

Bron : Persbericht Attractie- en vakantiepark Slagharen www.slagharen.com

Oudere berichten 2009

Back