www.hullygully.nl

 

www.hullygully.nl

NIEUWS NOVEMBER 2010

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

30 November 2010

Kerstland Utrecht

Kerstland Utrecht Van 25 december tot en met 30 december vind in de Veemarkthallen in Utrecht het evenement kerstland plaats. Het evenement bestaat uit een braderie, circus en een kermis. Deze indoor-kermis is geopend van 10 tot 18 uur. Na een eenmalige entreeprijs van 15 euro (kinderen 2-12 jaar 13 euro) zijn de attracties gratis. Voor meer informatie www.kerstland.com.

29 November 2010

Nieuw winterevenement op de Parade : Bosch WInterparadijs

Bosch Winterparadijs - Van zaterdag 18 december tot en met donderdag 30 december 2010 vindt op de Parade in ’s-Hertogenbosch een nieuw winterevenement plaats: Bosch Winterparadijs. Centraal staat de adventskalender in een hedendaagse en aansprekende vorm. Deze adventskalender wordt opgesteld aan de voet van de Sint-Jan als een levensgrote wand van 20 bij 10 meter. In de wand zit een aantal luiken dat open en dicht kan met daarachter allerlei verrassingen. Open vuurkorven, bijzondere vuurinstallaties en een glazen paviljoen maken van het plein een sfeervolle en aantrekkelijke ontmoetingsplek.

Op het plein vinden ‘ingetogen’ activiteiten plaats die passen bij de sfeer van Kerstmis. Er komen verhalenvertellers, koren en singer-songwriters. Er is opera, een preview van de musical Dr. Doolittle met begeleiding van de Koninklijke Harmonie, culinaire wandelingen met 1001 smaken en een oudjaarsconcert. Speciaal voor de kinderen staat er een aantal nostalgische kermisattracties zoals een zweefmolen en een carrousel. Midden op de Parade komt een heel grote kerstboom.

Diverse initiatieven - Aan het thema van Bosch Winterparadijs – bezinning en sfeervol samenzijn – wordt door verschillende initiatieven invulling gegeven. Zo is de NCRV van 20 tot en met 23 december aanwezig voor opnamen voor het programma Joris’ Kerstboom. Dit nieuwe programma met Joris Linssen wordt op Kerstavond uitgezonden.

Het Beraad van Kerken (BvK) verzorgt samen met De Protestantse Kerk Nederland op donderdag 23 december een speciaal kerstprogramma. Hierin wordt het verhaal van de geboorte van Jezus verteld, verbeeld en gezongen. Antje Monteiro en de band Bosco zingen de vijf meest populaire kerstsongs. Het publiek kan meedoen met deze grootse sing along. Voorafgaand vindt er in de Grote Kerk een kindermusical plaats en treden er koren op. Ook in de Sint-Jan kan men genieten van koren en is de kerststal te bezoeken.

Primeur - Bosch Winterparadijs beleeft zijn primeur. Bij succes krijgt het evenement de komende jaren een vervolg. Wellicht ook op andere plaatsen in de binnenstad. De gemeente wil daarbij ondernemers, organisaties en vrijwilligers meer en meer betrekken. De Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch haakt dit jaar al aan met winterse vaartochten over de Binnendieze. Het vertrekpunt is op de Parade en er wordt opgestapt in het Voldersgat.

Zie voor het volledige programma: Bosch Winterparadijs

Bron : Persbericht Gemeente 's-Hertogenbosch. http://www.hullygully.nl/2010/jaar2010/35.jpg

28 November 2010

Uden on Ice

Uden on Ice, een evenement voor jong en oud waarbij een overdekte kunstijsbaan van 800 m² wordt aangelegd op de Markt in Uden (Noord-Brabant), wordt van 17 december 2010 t/m 9 januari 2011 voor de negende keer georganiseerd. De ijsbaan is bijna elke dag geopend van 10.00 tot 22.00 uur. U kunt kiezen uit de volgende schaatsblokken: 10.00 - 14.00 (4 uur), 14.00 - 16.00 (2 uur), 16.00 - 18.00 (2 uur) of 18.00 - 22.00 (4 uur). Schaatsen kunnen gehuurd worden in de maten 28 t/m 46, maar u kunt ook uw kunstschaatsen meenemen. Direct naast de ijsbaan vindt u een wintertuin en een mooi ingerichte koek- en zopietent in gezellige wintersfeer. Nieuw dit jaar is onder andere de Jagerhütte, een grandioze feesttrailer met meer dan 150 meter après-ski-plezier.

bron : Organisatie Uden on ice

27 November 2010

Magisch Maastricht

Magisch Maastricht 3 december t/m 2 januari 2011

Winter in Maastricht, dat is genieten op alle fronten. Van vrijdag 3 december 2010 tot en met zondag 2 januari 2011 staat de historische binnenstad in het teken van de sfeervolle feestdagen. Adembenemend verlichte straten verbinden de Maastrichtse pleinen, waar kerstsfeer en schaatspret hand in hand gaan met gezelligheid op de vele kerstmarkten en -terrassen. De feestelijke X-Mastricht Shopping Nights en koopzondagen nodigen uit tot eindeloos shoppen. Een verrassend cultureel programma zorgt voor magische momenten en de restaurants en cafés laten de gastronomische sterren van de stad smaakvol stralen. Maastricht ontpopt zich dit jaar tot een unieke kerstbestemming voor jong en oud. Het wordt een hartverwarmende winter!

Kijk voor alle magische activiteiten vol kerstsfeer en winterpret op Magisch Maastricht

bron : VVV Maastricht

26 November 2010

Minikermis van afvalproducten

Sevenummer Thijs Houben (71) heeft wel een heel bijzondere hobby. Hij bouwt kermisattracties in het klein. Dat doet de knutselaar al zo'n 35 jaar en hij gebruikt daarbij alleen maar afvalproducten. Inmiddels heeft hij al meer dan honderd attracties gebouwd. Maar Thijs heeft geen opvolger die zijn hobby voort wil zetten en dat vindt hij jammer.

Niets in huize Houben doet ­vermoeden dat er een cradle to cradle-knutselaar woont. Geen miniatuur ­attracties of wat dan ook van dien aard. Zelfs de laptop op het bureau ziet er gewoon uit, alleen het lettertype is vrij groot maar dat vindt Thijs wel gemakkelijk. "Kom maar eens mee naar mijn werkplek", zegt hij nadat ik informeer waar zijn mini-attracties staan. Achter de garage, in een aanbouw is zijn knutsel- en werkplek. "Hier staan nog lang niet alle attracties maar ik heb ze wel allemaal hier gemaakt. Sommige staan bij museum De Locht in Melderslo waar ik vrijwilliger ben en andere attracties staan elders opgeslagen", zegt Houben.

Even later laat hij een minireuzenrad draaien voorzien van lichtjes. Alle onderdelen zijn afkomstig van spullen die weggegooid worden. "Soms brengen mensen me spullen omdat ze van mijn hobby afweten. Zo heb ik jarenlang op mijn verjaardag cadeautjes gekregen waarin afval zat." De Sevenummer moet er zelf om lachen want iedereen in zijn familie weet dat hij een knutselaar en bouwer is van mini-attracties. Zo vinden jamdekseltjes, knopen, ruitenwissers, reflectoren, onderdelen van een draaitafel en een motor van een Xerox-printer een tweede leven. En dat geldt ook voor de baleinen van een kapotte paraplu of een gordijnrail en motortjes uit een magnetron. Thijs maakt er een attractie van die draait of spint en waarbij talloze lampjes de volwassen bezoeker weer door kinderoogjes laat kijken.

"Och, ik ben een zuinig persoon en iets weggooien omdat het stuk was deed ik niet. Mijn passie voor deze hobby kreeg ik al op jeugdige leeftijd toen ik met Meccano knutselde. Ik wilde ook met andere materialen iets kunnen bouwen dat draaide of tolde. Zo gebruikte ik metalen onderdelen van oude wekkers om mijn eerste Meccano-attractie te laten draaien", aldus Houben. Wie goed kijkt haalt de voorwerpen er nog uit die de meesten van ons als afgedankt beschouwen en wegdoen. Met zijn minikermis is Houben de afgelopen jaren ook regelmatig op tv geweest. "Ik heb veel bejaardenhuizen en andere instellingen bezocht en bouwde daar dan samen met mijn vrouw Annie de minikermis op. We lieten die dan drie uurtjes draaien en genoten zelf van alle aandacht die de bewoners hadden voor de kermis. En natuurlijk moest ik uitleg geven waarvan ik alles heb gemaakt. Tijdens de kermis in Weert, de grootste van Limburg, hebben we geëxposeerd in het museum van die stad. Een hele vrachtwagen vol met een complete kermis", aldus Thijs.

Intussen tobt Thijs een beetje met zijn gezondheid en een opvolger voor zijn hobby heeft hij niet. "Ik weet niet hoe dat in de toekomst verder gaat met mijn spullen. Misschien dat museum De Locht ze wil. Daar heb ik trouwens ook al mini-stoommachientjes staan. We zien wel, misschien wil de Floriade er wel iets mee doen, een beter voorbeeld van cradle to cradle is er volgens mij niet. Ik weet wel dat het een wereldtuinbouwtentoonstelling is maar het gaat ook om de beleving. Ik kan me niet voorstellen dat bezoekers uit andere landen niet een twinkeling in hun ogen krijgen bij het zien van de minikermis", zegt de minikermisbouwer aan het einde van het gesprek. Hij heeft gelijk, zoiets moois waaraan groot en klein herinneringen hebben mag niet verloren gaan.

Bron : Hallo Horst aan de Maas

25 November 2010

Kermis- en reisvereniging De Dubbeldekkers bestaat 30 jaar

WASPIK - Je hoort het niet vaak: een kermis- en reisvereniging. In Waspik bestonden De Dubbeldekkers op 29 augustus precies dertig jaar. Ontstaan vanuit de kermisbezoeken, heeft de vereniging zich met de organisatie van allerlei activiteiten ontwikkeld tot een vaste waarde binnen de Waspikse gemeenschap. Komende zaterdag, 20 november, viert De Dubbeldekkers het jubileum in café De Ploeg in Waspik.

Net als vrijwel elk dorp staat Waspik één weekend per jaar in het teken van de kermis. In het centrum staat een aantal attracties op een rij en jong en oud trekken er op uit. Uit een soort verslaving aan de kermis ontstond bij een vriendenclub op een gegeven moment het idee om ook eens ergens anders een kermis te bezoeken. Dit was de oorsprong voor het ontstaan van de Waspikse kermis- en reisvereniging De Dubbeldekkers. “We gingen op een gegeven moment naar kermissen in andere plaatsen, dus eigenlijk gingen we met elkaar op reis”, vertelt Dubbeldekker van het eerste uur Piet Schellekens. “Hieruit is in 1980 de vereniging ontstaan. De naam ‘dubbeldekker’ komt van de tweezijdigheid van de vereniging: de kermis aan de ene kant en het reizen aan de andere kant. Leuk detail is dat een dubbeldekker een vervoersmiddel is dat mensen van de ene naar de andere plek brengt.”

In 1985 ging de vereniging ter ere van het vijfjarig bestaan naar een kermis in Altenahr in Duitsland. Die reis hebben de leden er tot op het moment van vandaag in gehouden, al vindt de reis nu vaak rond Pinksteren plaats.

Diverse activiteiten - Inmiddels is Kermis- en Reisvereniging De Dubbeldekkers uitgegroeid tot een gevestigde vereniging binnen de Waspikse gemeenschap. De activiteiten die de vereniging organiseert zijn dan ook erg divers. Zo wordt er bij café De Ploeg in Waspik, het thuishonk van de vereniging, af en toe een bingo gehouden en organiseert de club regelmatig dartstoernooien. Ook het miniveldvoetbaltoernooi trekt jaarlijks veel deelnemers uit Waspik en omstreken. “Het doel van deze activiteiten is in de eerste plaats de kas te spekken voor andere activiteiten. Natuurlijk is een bijkomend voordeel dat we regelmatig van onszelf laten horen in het dorp en daardoor een grotere bekendheid krijgen.” De Dubbeldekkers vormen een hechte vriendenclub. Ongeveer vijftien Waspikkers nemen deel aan zowel de kermisbezoeken als de reizen.

Eén lijn - De vereniging is er niet op uit zoveel mogelijk leden voor zich te winnen. “Je moet echt binnen de groep passen. Wij zitten momenteel allemaal op één lijn, dus we weten precies wat we aan elkaar hebben.” “Iedereen draagt naar vermogen zijn steentje bij om een gezellige tijd met elkaar te hebben. Dat is volgens mij de basis voor zo’n geweldige groep. Het is gewoon schitterend als je met je vrienden zo’n vereniging kunt hebben.” Komende zaterdag, 20 november, viert Kermis- en Reisvereniging De Dubbeldekkers haar dertigjarig bestaan in café De Ploeg in Waspik. Het café is vanaf 19.00 uur voor iedereen geopend; vanaf 20.00 uur zal Fiësta Drive-in Show voor muziek zorgen. Speciale muzikale gast is Lange Gerrit op accordeon. De toegang is gratis.

“We hopen dat ook nu weer veel mensen de weg naar ons feest weten te vinden. Iedereen is welkom: als je van een feestje houdt dan moet je er zaterdag gewoon bij zijn!”

Bron : de Weekkrant

24 November 2010

Twee keer kermis in Elburg

ELBURG - Het besluit uit de jaren zeventig om geen kermis toe te staan in de gemeente Elburg gaat mogelijk van tafel. Door het college wordt voorgesteld jaarlijks twee keer een kermis te organiseren. Van woensdag tot en met zaterdag; een voorjaarskermis op ’t Harde en een zomerkermis in Elburg. De raad beslist 29 november.

Bron : De Weekkrant

23 November 2010

Disney eyes South Africa Market

In the wake of the FIFA World Cup, the Walt Disney Company may soon be welcoming a host of its iconic characters in South Africa, with two of the country's provinces vying to build a local franchise based around the world's largest theme park brand.

Bron : Interpark

22 November 2010

Goes wil singelstraat niet langer aanpassen voor kermisattracties

GOES - Goes stopt met het tijdelijk aanpassen van de Singelstraat ten gunste van de jaarlijkse kermis. De gemeente wil daarover afspraken maken met de exploitant in het nieuwe contract voor volgend jaar.

Tot nu toe werden de muurtjes rond de Grote Kerk tijdelijk weggehaald voor de attracties, maar daar wil Goes dus vanaf. "Bovendien gaan we daar bomen planten en die kun je niet weghalen", zegt burgemeester Dick van der Zaag. Het voornemen houdt in dat er minder (grote) attracties in de Singelstraat kunnen staan. "We willen dat compenseren door in de Zusterstraat meer toe te staan."

Goes moet nog in overleg met de kermisorganisatie over de nieuwe opzet.

De PvdA pleit er overigens voor om helemaal geen kermis meer te houden in de Singelstraat.

Bron : Provinciale Zeeuwse Courant

21 November 2010

CDA blij met terugkeer kermis in Elburg

ELBURG - In een vergadering heeft de gemeenteraad van Elburg zich gebogen over een verordening die toestaat dat er een kermis plaatsvindt. Het CDA stelde een jaar geleden vragen over het niet toestaan van een kermis bij de viering van Elburg 777. Door het college wordt nu voorgesteld jaarlijks twee maal een kermis te organiseren. Van woensdag tot en met zaterdag; een voorjaarskermis op ’t Harde en een zomerkermis in Elburg. “We vinden het prima dat er nu eindelijk weer de mogelijkheid wordt geboden een kermis te organiseren” zegt CDA-er Jan Neijzen. Vroeger had Elburg al een kermis en het past prima in het versterken van de toeristische functie. Wel dringt het CDA er op aan om tijdens de voorjaarskermis op 4 mei aanvullende regels te stellen. “Het kan niet zo zijn dat er op die avond ergens in de gemeente een volksfeest wordt gevierd. Blijkbaar heeft het college dit over het hoofd gezien” verwoordt CDA’er Jan Neijzen.

Bron : Veluweland

20 November 2010

Raadsel

Vandaag speciaal voor de liefhebber van raadsels een powerpoint-bestand die bij de redactie van www.hullygully.nl binnenkwam. Klik hier en het programma begint. Succes met het antwoord !

19 November 2010

Vaste prijzen voor kermis Son

Vaste prijzen voor kermis Son

SON EN BREUGEL – Bezoekers van de kermis in Son en Breugel betalen voortaan maximaal €1,50 voor kleinere attracties en maximaal €2,50 voor vermaakzaken. Dat heeft het college besloten aan de hand van de evaluatie van de afgelopen kermis. De prijzen voor spectaculaire zaken mogen de kermisexploitanten zelf bepalen. Het kermisterrein blijft daarnaast hetzelfde als afgelopen jaren. Wel vindt er nog nader overleg plaats over de verbinding tussen de Heistraat en Nieuwstraat. Ook wil het college dat de tijdelijke parkeerplaats aan het Kerkplein bereikbaar blijft voor kermisbezoekers.

Bron : Kliknieuws

18 November 2010

Mogelijk kermissen in Elburg

ELBURG – In de gemeente Elburg lijkt een einde te komen aan het kermisverbod. Als de gemeenteraad later deze maand akkoord gaat, kunnen de inwoners komend voorjaar voor het eerst in bijna dertig jaar naar een kermis in de eigen plaats.

In alle omliggende gemeenten worden kermissen gehouden, maar ’t Harde, Doornspijk en Elburg stelden het al jaren zonder. „Het is in de loop der jaren ontstaan. Op een gegeven moment kregen we ook geen verzoeken meer binnen om een kermis te houden”, aldus ambtenaar openbare orde en veiligheid Van Boven van de gemeente Elburg.

Vorig jaar werd, bij de behandeling van een nieuw evenementenbeleid, duidelijk dat de grond waarop de gemeente kermissen verbood, niet wettig is.

Elburg accepteerde de kermis jarenlang niet op zijn grondgebied omdat hij het gokken bij de gokautomaten wilde ontmoedigen. De minister van Justitie heeft echter bepaald dat kermis­automaten niet vallen onder de Wet op de kansspelen.

Het college heeft daarom in zijn verordeningen opgenomen dat er voortaan twee kermissen zijn toegestaan: één in het voorjaar en één in de zomer. „Animo blijkt er onder exploitanten wel te zijn”, stelt Van Boven.

Recent deed de Oranjevereniging een verzoek tot het organiseren van een kermis, maar op het laatste moment trok deze zich terug.

Maandagavond namen raadsleden de verordening al door. De PvdA stelde voor om de kermis zelf of de opbouw- en afbraakwerkzaamheden ook op zondag te laten plaatshebben. Een raads­meerderheid had daar geen behoefte aan.

Verder rees de vraag of de gemeente ook de promotie van de kermis op zich moet nemen. „Aangezien de kermis wordt georganiseerd door het gemeentebestuur, hoort dat wel bij zijn takenpakket”, aldus Van Boven.

Zij nodigt ook de kermisexploitanten uit om hun attracties in ’t Harde neer te zetten. Daar zullen ook gokautomaten tussen zitten. Van Boven: „Zonder twijfel, die horen nu eenmaal vaak op een kermis thuis.”

De verwachting is dat de raad het voorstel eind november als hamerstuk zal aanvaarden.

Bron : Reformatorisch Dagblad

17 November 2010

Plannen voor Disneyland in Shanghai

Disney heeft plannen om een themepark te openen in Shanghai in China. : "Shanghai Disneyland deal inked - Plans have been confirmed for the opening of a Disneyland theme park in Shanghai China"

Bron : Interpark

16 November 2010

Doldwaze Pietenjacht bij Attractiepark Toverland!

Op zaterdag 20 november en zondag 21 november 2010 vindt in Attractiepark Toverland voor het 5e jaar op rij de Pietenjacht plaats.

Tijdens deze Sinterklaasactiviteit gaat de jeugdige bezoeker aan de hand van een speciale Pietenspeurkaart op zoek naar doldwaze en knotsgekke Zwarte Pieten. Z

Zodra alle Pieten gevonden zijn, mag een bezoek aan Sinterklaas natuurlijk niet ontbreken…

Doldwaze Pietenjacht -

Op zaterdag 20 en zondag 21 november 2010 brengen tientallen Zwarte Pieten een bezoek aan Attractiepark Toverland. Bij binnenkomst in het park ontvangen de jeugdige bezoekers een speciale Pietenspeurkaart, waarmee ze op zoek gaan naar vele knotsgekke Pieten.

Zo dient men te zoeken naar de razendsnelle StepPiet, die hele vrolijke DansPiet en de áltijd luie SlaapPiet. Maak daarnaast ook kennis met de PleisterPiet, de capriolen van de KlimPiet en bewonder de toverkunsten van de ToverPiet. Vind alle Zwarte Pieten die een rol spelen in de grote jacht en dan… mag een bezoek aan Sinterklaas natuurlijk niet ontbreken!

Spetterend attractieplezier - Tijdens de Pietenjacht is Attractiepark Toverland volledig geopend. Een groot gedeelte van het park is overdekt, waardoor het bij ieder weertype goed vertoeven is in Toverland. Een magisch dagje uit wordt gegarandeerd door ondermeer stoere achtbanen binnen én buiten. Topattracties zoals de wildwaterbaan Backstroke en de Woudracer vertrekken vanaf het binnengedeelte en na een wervelende buitentocht is het binnen weer warm en droog verder genieten. Maak met jouw favoriete Zwarte Piet een ritje in de theekoppen, de razendsnelle indoor-achtbaan óf de avontuurlijke Woudracer.

Voor deze activiteit gelden de reguliere winterprijzen van Toverland, élke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Via www.toverland.nl kunnen kaartjes in de voorverkoop gekocht worden voor slechts € 15,00 per stuk. Abonnementhouders mogen de Pietenjacht gratis bezoeken.

Samenwerking - De Pietenjacht is een idee van Jong Nederland Limburg en wordt uitgevoerd door vrijwilligers van deze jeugd- en jongerenorganisatie (www.jnlimburg.nl).

Bron : Persbericht Attractiepark Toverland - Sevenum

15 November 2010

Kermisuitgaves 2011

Deze banner kwam de redactie binnen. Op dit ogenblik wordt er in België gewerkt aan projecten door een uitgeverij en platenmaatschappij. Wat er komt blijft nog vaag maar halfweg 2011 zou dat duidelijk moeten worden.

Bron : Michel Follet. Website : Magic Productions en Uitgeverij Vrijdag

Zamperla heeft de Midi Discovery uitgebracht. De verkoop is gericht op middelgrote parken. De attratie kent 16 plaatsen en weet een hoogte te bereiken van 15.5 meter. De laatste versie van deze attractie heeft een nieuwe platform. Naast de 16 levert Zamperla deze attractie ook in een kleiner formaat (2 zetels) én de giant Discovery met 40 zetels.

Bron : Nieuwsbrief Zamperla

14 November 2010

Zamperla's Midi Discovery 16

Zamperla heeft de Midi Discovery uitgebracht. De verkoop is gericht op middelgrote parken. De attratie kent 16 plaatsen en weet een hoogte te bereiken van 15.5 meter. De laatste versie van deze attractie heeft een nieuwe platform. Naast de 16 levert Zamperla deze attractie ook in een kleiner formaat (2 zetels) én de giant Discovery met 40 zetels.

Bron : Nieuwsbrief Zamperla

13 November 2010

Kermis Helden vanaf 2011 in april

Voortaan staat het derde weekeind van april in het teken van de kermis in de kern Helden. Dit is de uitkomst van de verkenning die samen met de werkgroep ‘verplaatsing kermis Helden’ doorlopen is.

De kermis in de kern Helden wordt al jarenlang tegelijkertijd met de kermis in de kern Panningen gehouden. Al een aantal jaar wordt een terugloop geconstateerd in de bezoekersaantallen op de kermis in Helden. In het verleden is daarom al eens sprake geweest van het ‘uit elkaar halen’ van de twee kermissen. Uiteindelijk was daar toen geen draagvlak voor.

In juni 2010 is de gemeente benaderd door de horeca uit Helden om nogmaals de mogelijkheid te onderzoeken de twee kermissen los te koppelen. De gemeente is met de werkgroep ‘verplaatsing kermis Helden’ op zoek gegaan naar de mogelijkheden. De werkgroep werd gevormd door Dörper overleg, Dörper ondernemers, Dörper horeca, Stichting Oke, Nederlandse Kermisbond (N.K.B.), een aantal kermisexploitanten en de gemeente.

Al snel werd duidelijk dat er draagvlak voor het idee was en is ook een geschikte datum gevonden, het derde weekeind van april. Op verzoek van de horeca wordt de kermis in het vervolg gehouden van de vrijdagavond tot en met de dinsdagavond daarop volgend (in 2011 van 15 tot en met 19 april). Het uit elkaar halen van de kermissen in Helden en Panningen maakt het ook mogelijk om de kermis in Helden op termijn te laten groeien.

Stephan Jansen namens de werkgroep: De kermis in de kern Helden werd ondergesneeuwd door de kermis in Panningen. In Peel en Maas hebben alle kernen een eigen identiteit en een eigen kermis. Wij als werkgroep hebben ons sterk gemaakt voor een aparte kermis voor de kern Helden. Wij zijn dan ook zeer erg blij met het behaalde resultaat.

Wethouder Fleuren: De gemeente Peel en Maas heeft waardering voor de werkgroep. De werkgroep heeft initiatief genomen, ruimte gecreëerd en benut. Zij hebben een eigen invulling gegeven aan onze slogan ‘Beleef de ruimte!’. De kermis in de kern Helden kan de komende jaren uitgroeien tot een interessante kermis voor zowel inwoners als horecabedrijven.

Bron : Persbericht Gemeente Peel en Maas

12 November 2010

Copcabana Polyp

Foto : Dancing Monster

Nieuwe Polyp voor T& A Paashuis van der Veen

Voor seizoen 2011 komt de familie T & A Paashuis van der Veen met een voor Nederland nieuwe polyp Deze Polyp krijgt de naam Copacabana en heeft draaiende gondels Ook de kleurstelling moet geheel afwijken van de nu reizende polypen zoals de Dancing Monster die ook in bezit is bij de exploitant

Bron : Nieuwsbrief Fango Kermisfoto

11 November 2010

China Lights in Wunderland.

Wunderland Kalkar presenteert tijdens de wintermaanden het unieke China Lights. Een traditioneel lichtspektakel in Chinese sferen en cultuur. Vanaf 19 november 2010 tot 09 januari 2011 te bezoeken, beslist de moeite waard.

Bron Nieuwsbrief Preston Palace

10 November 2010

Exploitanten zwaar gewond bij ongeluk op snelweg

Vervelend nieuws uit België. De Gazet van Antwerpen meldt een zwaar auto-ongeluk : Gazet van Antwerpen.

Zover nu bekend zijn deze twee zwaargewonden Mike de Bodt van Lunapark Diamond City en Pierre Tantillo (zoon eigenaar Crazy Dance) . We wensen betrokkenen en families alle sterkte.

Bron : GVA, VTM, Alain Andries.

9 November 2010

Ferrari World geopend After having its official inauguration postponed due to the passing of Sheikh Saqr bin Mohammad al-Qassimi, the Emir of Ras al-Khaimah, Ferrari World Abu Dhabi opened on Thursday (November 4) with much aplomb.

Bron : Interpark

8 November 2010

Kermispostzegels in België

In België zullen in 2011 postzegels verschijnen met als thema 'kermisattracties'. De datum van uitgifte wordt 4 april. De postzegels zijn ontwerpen door J.P. Lorand.

bron : Bpost

Exploitant Simon kondigt de Rock 'n Roll aan. Deze loopingcarroussel zal volgend jaar gaan reizen. Bezoekers worden 360 graden over de kop gedraaid. Let's Rock around the clock !

7 November 2010

Rock 'n Rollen in België

Voor de kermissen van 2011 is de Rock 'n Roll aangekondigd.

Exploitant Simon kondigt de Rock 'n Roll aan. Deze loopingcarroussel zal volgend jaar gaan reizen. Bezoekers worden 360 graden over de kop gedraaid. Let's Rock around the clock !

6 November 2010

Stichting Zomerfeesten stopt met kermis Culemborg

Onlangs heeft het bestuur een brief naar het Gemeentebestuur van Culemborg gezonden waarin zij mededeelt dat zij afziet van de organisatie van de Zomerkermis in 2011. Als motief van haar besluit voerde zij het volgende aan:

De afgelopen jaren zijn de uitgaven van de stichting aanzienlijk toegenomen. Kosten die gemaakt worden voor ondermeer watervoorziening, vuilafvoer en gemeentelijke lasten zijn meer dan trendmatig gestegen. Ook is het bestuur afgelopen kermis geconfronteerd met de verplichting om beveiliging in te huren.

De toegenomen en nog toe te nemen uitgaven houden geen gelijke tred met de te verwachten inkomsten in de nabije toekomst.

Maar vooral de toenemende verantwoording voor de organisatie van de kermis en de daaraan verbonden risico’s wegen langzaam maar zeker te zwaar voor onze organisatie en bestuurlijke verantwoordelijkheid.

Het bestuur heeft dan ook moeten besluiten de zomerkermis ingaande 2011 niet meer te willen organiseren. Dit betekent dat u geen aanvragen voor het organiseren van de kermis meer van onze zijde kunt verwachten

Bron : Stichting Zomerfeesten Culemborg

5 November 2010

Kermissen Landgraaf 2011 : Kermisinschrijvingen 2011 van start (3-11-2010)

Gemeente Landgraaf heeft haar kermisbeleid aangepast: vanaf nu vindt er in elke kern één kermis per jaar plaats. Deze worden gekoppeld aan drukbezochte evenementen. Ook ú kunt hierbij met uw attractie aanwezig zijn! Inschrijven kan tot 1 februari 2011.

Tot nu toe werden er in Schaesberg en Waubach twee kermissen per jaar georganiseerd en in Nieuwenhagen één per jaar. De afgelopen jaren is het aantal kermisbezoekers echter drastisch afgenomen. Door de combinatie met andere festiviteiten verwacht de gemeente dit evenement nieuw leven in te blazen.

Kermisdata -In 2011 zijn de volgende kermissen gepland:

•16 t/m 19 april: kermis in Nieuwenhagen in combinatie met de jaarmarkt Nouvelle nouveau. Locatie: Raadhuisplein/ Bartokring.

•25 t/m 28 juni: Kermis in Waubach in combinatie met het Dorpsfeest. Locatie: plein Hovenstraat.

•27 t/m 30 augustus: Kermis in Schaesberg in combinatie met de Franse Jaarmarkt. Locatie: Marktplein.

Bron : Gemeente Landgraaf

4 November 2010

Nieuwe Eigenaar Halloween

Loopspookhuis Halloween heeft een nieuwe eigenaar. De familie v.d. Molengraft heeft deze attractie verkocht aan de Duitse exploitant Zinnecker.

3 November 2010

Wilhelminaplantsoen 5 dagen lang kermisterrein

Vanuit de kermiswereld is het verzoek gekomen om de kermis in Berkel-Enschot op vrijdagmiddag te laten starten. Er is dan een dag langer kermis.

In 2011 start de kermis in Berkel-Enschot dan op vrijdag 17 juni en duurt tot dinsdagavond 21 juni. Ook volgend jaar staat de kermis op het Wilhelminaplantsoen.

bron : Berkel-Enschot centraal

2 November 2010

Ambitious plans announced for Morocco destination

Injaz Invest, a property development firm founded by Sheikh Haytham Taha Saleh al Nuaimi, has obtained 100sq.km of land from the Moroccan government to develop a new 'tourist city'.

Bron : Interpark

1 November 2010

Kindertrein voor Daniël Greif.

Deze kindertrein beleefde in augustus zijn premiere te Schoonderbuken bij Scherpenheuvel.

De eigenaar is Daniel Greif.

Deze foto's zijn gemaakt in Zoutleeuw tijdens de kapelkermis in september door Alain Andries.

Bron en foto's : Alain Andries.

Oudere berichten

Back