www.hullygully.nl

 

www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

30 November 2011

Oisterwijkse kermis : meer lol, meer opbrengst

Het college van Oisterwijk (burgemeester en wethouders) heeft vorige week besloten dat de organisatie van de Oisterwijkse kermis terug komt in handen van de eigen ambtenaren. De gemeente wil hiermee meer invloed hebben op de hoeveelheid en aard van de attracties en bovendien de inkomsten voor de gemeente verhogen.

Het college heeft besloten de kermisexploitatie in 2012 niet meer op basis van een aanbesteding door een externe organisator te laten verzorgen. De ambtelijke organisatie neemt zelf de organisatie van de kermissen in Oisterwijk en Moergestel ter hand, in plaats van een marktpartij die deze activiteiten van de gemeente overneemt. Volgens de gemeente is het voordeel hierbij dat de gemeente Oisterwijk meer invloed heeft en zelf kan sturen op welke attracties naar de kermis komen. ‘Wanneer de kermisorganisatie wordt uitbesteed kan de gemeente Oisterwijk weinig regie voeren over de te plaatsen attracties en is er minder ruimte voor het ontwikkelen van nieuwe concepten, minder samenwerking tussen gemeente en horeca, bedrijfsleven en toeristische organisaties,’ aldus de woordvoerder. ‘Daarnaast is het de verwachting dat de opbrengsten voor de gemeente, indien zij de kermissen zelf organiseert, hoger zullen zijn dan wanneer de organisatie van de kermissen wordt uitbesteed.’ In het najaar van 2012 worden beide kermissen en de effecten van de eigen regie geëvalueerd, waarbij aan het college een advies wordt voorgelegd over de vervolgstappen voor na 2012.

Bron : Oisterwijk nieuws

29 November 2011

Tierweihnacht im Wildparadies

Am 4., 11. und 18. Dezember ist es wieder soweit: Es weihnachtet im Wildparadies. Geniessen Sie zur Tierweihnacht Adventsstimmung mitten im Wald. Es duftet nach Gluhwein, und Kinder konnen Geschenke fur die Familie basteln. Der Event ist im Eintritt fur das Wildparadies bereits enthalten Waldgottesdienst, Futterungsrunde und Besuch vom Nikolaus inklusive.

Ubrigens: Fur Kurzentschlossene gibt es noch Restplatze zur Pauschale Uber Nacht zur Tierweihnachte im urigen Schaferwagen.

Nieuwsbrief Tripsdrill

28 November 2011

Abonnementenactie gaat 1 december van start

In december en januari gaat de jaarlijkse abonnementenactie weer van start. Het moment om een abonnement van GaiaZOO aan te schaffen. In 2012 zal GaiaZOO namelijk nog mooier worden. Er komen volgend jaar ook weer nieuwe diersoorten bij. Op de valreep van 2011 verwelkomde GaiaZOO een witte neushoorn en in 2012 hopen we de eerste leeuwenwelpjes te mogen begroeten. Reden genoeg om weer een jaar lang te genieten in GaiaZOO.

Bron : Gaia Zoo

27 November 2011

Kermis blijf of Haarlemse grote markt

De kermis staat ook volgend jaar gewoon op de Haarlemse Grote Markt. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten. Ondernemers rond het plein in de binnenstad hadden de raad opgeroepen de kermis te verplaatsen vanwege geluidsoverlast en terrassen die daardoor leeg zouden blijven. De kermis in het hartje van de stad staat er al jaren en is nou eenmaal een hele oude traditie, vindt de gemeenteraad.

Bron : Haarlem 105

26 November 2011

Surfparty

Volgend jaar zullen er naar verluid meerdere exemplaren rondreizen van het attractietype Spiderman (foto van een Spiderman). Een van deze exemplaren zal naar verluid de naam Surfparty dragen en reizen onder exploitant DeVoer

25 November 2011

XLR8 van Otten

Een attractie die binnenkort gaat verschijnen is de XLR8 van KMG. Een exemplaar gaat naar verluid reizen onder exploitant Otten.

24 November 2011

DVD Oberhausen 2011

.De kermis in Oberhausen is ondanks dat er een deel van de locatie verloren is gegaan, een van de grootste stratenkermissen van Duitsland. Een rondje Oberhausen is voor de kermis fanaat een feest Op de dvd vindt U een compleet overzicht van deze kermis Met extra toegevoegd maar liefst 240 foto's in een hoge resolutie De speeltijd van deze DVD is dan ook maar liefst zeventig minuten De dvd wordt geleverd in een luxe cassette en de prijs is inclusief verzendkosten

Bron : kermisdvdshop

23 November 2011

De naam is Jannes

Tijdens een geheel verzorgde avond een optreden van Jannes! Het arrangement begint om 20.00 uur en duurt tot 01.00 uur. Het is altijd feest met de Drentse volkszanger Jannes. Op zaterdag 14 januari 2012 zingt hij zijn swingende meezingers in Preston Palace. Een heel bijzonder en compleet verzorgd avondarrangement!

Bron : Preston Palace

22 November 2011

Winter in Zuid

Op zondag 18 december (van 12:00 tot 19:00 uur) licht een warme gloed op van de kilometerslange Korvelseweg. Een lang lint van winters ingepakte Tilburgers slingert in drommen over de straat. Hun adem blaast koude wolkjes door de vrieskou. Gelukkig is er warme chocolade en gluhwein. Activiteiten van culturele tot culinaire aard concentreren zich op vijf plekken in de lange straat, de Korvelse Parels. Net als de vorige editie wordt ook dit jaar de dag geopend met de Super Santa Run.

Bron : Winter in Zuid

21 November 2011

Seizoen 2011

Inmiddels is seizoen 2011 weer voorbij ,en is het de tijd voor een terug blik. In het vroege voorjaar heerste er nog optimisme over 2011 met o.a. de komst van de Mission Space ,die een publiekstrekker van formaat was . Hoe anders ging het, ten eerste het weer, zelden was een zomer zo nat als die van 2011 complete kermissen verregende veel weekends gingen voor de kermis branche verloren tel hier de tegenvallende bezoekers aantallen bij op en dat maakt seizoen 2011 tot een van de slechtste van de laatste jaren. Voor vele is er nu de vraag hoe moet het nu verder, de ritten en spellen duurder maken voor het publiek is eigenlijk geen optie, daar het kermisvermaak zich dan uit de markt prijst en er nog meer publiek afhaakt. Misschien is er nog wat te winnen aan de inschrijf en staangeld kosten, maar hoe bereik je dat met een betrekkelijk kleine branche van kermisexploitanten, die ook nog eens in twee bonden zijn verdeeld, en het moeilijk maakt de slagzin van eendracht maakt macht in de praktijk te brengen. Hierbij komt dan ook nog dat de kermissen in vooral het centrum en woonkernen steevast kunnen rekenen op veel protesten van middenstand en omwonende, vooral de laatste groep protesteert heftig tegen het geluid overlast, dit punt moeten de exploitanten zich toch eens aanrekenen, loop eens met je familie over een Duits kermis hier is het mogelijk het geluid niveau in de hand te houden. Met andere woorden geef de kermis weer terug aan de families, zodat de kermis weer wordt wat het eens is geweest een feest voor iedereen en niet alleen voor een groep jongeren die er rond hangen.

Bron : Fangokermisfoto.nl

20 November 2011

Action Rider

De Action Rider reist in seizoen 2012 onder Priscilla Por en zoon. De attractie werd voorheen geexploiteerd door de familie Por-Arjaans.

19 November 2011

Feestelijke opening nieuwe spelotheek Preston Palace/

de klus is geklaard. De nieuwe spelotheek is af en overtreft alle verwachtingen! Klimmen, klauteren, ravotten, roetsjen, lachen, gieren, brullen, smullen en snoepen. Of het een kinderfeestje, hotelverblijf of dagarrangement betreft, het is een kinderdroom die uitkomt in het nieuwe overdekte speelparadijs.

Slagzin actie - Op woensdag 9 november was het zover. De nieuwe spelotheek van Preston Palace werd officieel geopend. Ter gelegenheid van de nieuwe spelotheek werd er een actie opgezet op www.prestonenalice.nl. Hiermee werden alle bezoekertjes uitgedaagd de mooiste slagzin te bedenken. Er was enorm veel animo, meer dan 100 slagzinnen werden ingestuurd.

Lintje doorknippen - 'De nieuwe spelotheek is berecool. Kinderen krijgen een geweldig gevoel!' werd door de 7-jarige Diliyan Alberts uit Oldenzaal bedacht. Hiermee won hij niet alleen een 10-persoons kinderfeestje, hij mocht ook op 9 november de nieuwe spelotheek officieel openen met Preston en Alice, de beren van Preston Palace.

Vernieuwend bezig - Stilstand is achteruitgang, dat geldt beslist niet voor Preston Palace. De spelotheek is een van de vernieuwingen binnen het Almelose hotel en uitgaanscentrum. Zo zijn dit jaar ook een groot deel van de hotelkamers, de bowlingbanen en de automatenruimte aangepast en gerenoveerd. In het zwem- en saunaparadijs is begin november de afdeling Wellness geopend.

Bron : Preston Palace Persbericht

18 November 2011

Visitor numbers up for IAAPA 2011 /

The IAAPA Attractions Expo 2011 officially opened its doors on Tuesday, with the latest data from the show organisers indicating an increase in delegates over last year.

Bron : Interpark

17 November 2011

Lommel on Ice

2011 wordt het jaar dat Lommel voor de eerste maal een grootse Kerstmarkt met overdekte schaatsbaan plaatst voor het stadhuis van Lommel. Diverse randanimatie wordt voorzien zoals chalets die uitgebaat worden door lokale verenigingen/handelaars en enkele kinderattrakties voor de allerkleinsten.

Kom zeker een bezoekje brengen tussen 9 december en 8 januari en snuif alvast de Kerstsfeer op zowel op als naast de schaatsbaan.

Bron : Lommel On Ice

16 November 2011

Nieuwe eigenaar Techno Dance

De Technodance lijkt een nieuwe baas te hebben en wel de familie v.d. Bulk

15 November 2011

Nieuwe Gebakkraams : Ravenberg

fairgroudattraction maakt bekend dat de familie Ravensberg en dochter een nieuwe gebakkraam heeft. De familie staat nu in Haelen met deze attractie.

Bron : John Boluyt en familie Ravensberg.

14 November 2011

Nostaligsche kermis in Venray

Naast de gewone kermis krijgt Venray volgend jaar ook een nostalgische kermis. Beide kermissen worden gelijktijdig gehouden in de eerste week van augustus 2012.

De nostalgische kermis, met kraampjes en attracties uit vervolgen tijden, vindt plaats op het Gouden Leeuwplein. Het idee is onlangs ontstaan tijdens de jaarlijkse kermisevaluatie. Vanwege de komst van de Floriade, van april tot oktober 2012, verblijven vooral in de zomermaanden extra toeristen en bezoekers in deze regio. Wethouder Ike Busser kondigde al eerder aan dat hij daarom volgend jaar iets etras wil organiseren rondom de kermis.

Bron : Peel en Maas

13 November 2011

Babyflug v.d. Westelaken

De Babyflug van Speelman gaat reizen onder v.d. Westelaken.

12 November 2011

Magisch Maastricht 2011/2012

Winter in Maastricht, dat is genieten op alle fronten. De historische binnenstad staat van vrijdag 2 december 2011 t/m zondag 8 januari 2012 geheel in het teken van de sfeervolle feestdagen. Adembenemend verlichte straten verbinden de Maastrichtse pleinen. Kerstsfeer en winterpret is er op het Vrijthof: een grote schaatsbaan en t/m zondag 1 januari 2012 een levendige kerstmarkt, een reuzenrad en carrousel vormen dan het kloppende hart van Magisch Maastricht. Het Magisch Cultuur Festival zorgt voor vele bijzondere momenten op diverse prachtige locaties in de binnenstad. De feestelijke koopzondagen en decoratieve etalages nodigen uit tot eindeloos shoppen en de Maastrichtse restaurants en cafes llaten de gastronomische sterren van de stad smaakvol stralen. Maastricht ontpopt zich dit jaar wederom tot een unieke kerstbestemming die jong en oud weet te betoveren. Het wordt een hartverwarmende winter in Maastricht!

Bron : Magisch Maastricht

11 November 2011

New waterplay installions fir Arihant

Arihant Industries' new range of waterslides and its recent innovation in the form of multi-purpose waterplay systems debuted at two waterparks in California, US, this summer.

Bron : Interpark

10 November 2011

Preston Welness

Het subtropisch zwem- en saunaparadijs van Preston Palace bestaat uit twee aparte ruimtes. Een recreatiegedeelte waar u in badkleding gebruik maakt van alle faciliteiten en een professionele sauna. Deze professionele sauna is per 01 november 2011 verrijkt met een nieuwe service, Preston Wellness!

Bron : Prestonpalace

9 November 2011

Preston Palace wint award "Beste binnenbad van Overijssel"

Zwemmen onder een sterrenhemel in een tropische jungle. Een bezoek aan het zwem- en saunaparadijs van Preston Palace is niet standaard baantjes trekken. Nee, het is een tropische verrassing met sauna, whirlpools, stoombaden, zonnebanken, koffie, thee, fris, ijs en fruit. Geen wonder dat dit zwembad de award Beste binnenbad van Overijssel in de wacht heeft gesleept.

Bron : Prestonpalace

8 November 2011

Sinterklaas in Gaiazoo

12 november is het weer zover, Sint en zijn Pieten komen aan in Nederland. Natuurlijk brengen zij ook een bezoek aan GaiaZOO. Behalve het bezoek van Sint en Piet, worden er ook allerlei leuke activiteiten georganiseerd om de komst van Sint te vieren. Kom bijvoorbeeld je schoen zetten of doe mee aan een rondleiding door Piet. Je kunt zelfs een Pietendiploma halen.

Bron : Nieuwsbrief Gaiapark

7 November 2011

Winterland Hasselt krijgt opnieuw huis van de kerstman

De 4e editie van Winterland Hasselt op het Kolonel Dusartplein start dit jaar op zaterdag 19 november en zal Hasselt 7 weken lang omtoveren in de mooiste kerststad van de Benelux. In het midden van de wondere wereld van Winterland Hasselt staat het huis van de kerstman! In dat huis kan je gratis gaan kijken hoe de kerstman leeft, werkt, slaapt en eet. Bezoekers zien zijn postkamer (waar alle brieven en pakjes verzameld worden), zijn woonkamer, slaapkamer, enz.

De kerstman, 3500 Hasselt - Het knusse huis van de kerstman doet dromen van een prachtige winter. Het ontwerp van het huis is geinspireerd op de Finse huizen in Lapland, met hun ronde balken en het torentje met puntdak. In het huis zullen acteurs gestalte geven aan de kerstman en zijn bediendes, 3 elfjes. Vanaf 10 december ontvangen ze elke dag van 12 tot 20 uur de bezoekers, die er kunnen zien hoe de kerstman woont en werkt. Je kan het huis van de kerstman gratis bezoeken. Een droomhuis voor gezinnen met kinderen!

Sfeervolle binnenstad - Gezellige winkelstraten, sfeervolle restaurantjes, en winterse terrasjes. In de kerst- en eindejaarsperiode is het extra gezellig shoppen in Hasselt. De straten zijn sfeervol verlicht en op de Grote Markt staat een reusachtige kerstboom boordevol lampjes.

Vierde editie van Winterland - De vierde editie van Winterland Hasselt start dit jaar op zaterdag 19 november en duurt zeven weken. Het Kolonel Dusartplein wordt in die periode omgetoverd tot een groot winterlandschap met schaatsbaan, kerstmarkt, grand carrousel en veel meer. Tot zondag 8 januari 2012 kun je er elke dag rondjes rijden op de grootste mobiele schaatsbaan van Belgie, het centrale punt in het winterlandschap. Het Kolonel Dusartplein wordt verder gehuld in een schitterende winterse decoratie, met midden op de schaatsbaan een 20 meter hoge kerstboom, boordevol verlichting. Daarnaast staat er op het Kolonel Dusartplein een levensgrote kerststal en worden alle attracties in kerststijl aangekleed en verlicht.

Grote kerstmarkt - De kerstmarkt van Winterland Hasselt wordt dit jaar weer flink uitgebreid. Met ruim 80 standen en deelnemers uit 9 verschillende landen groeit de kerstmarkt naar de grootste van de regio. Er staan dit jaar opvallend veel handwerkers met producten uit eigen regio. Uit het Hongaarse dorpje Sztendre, vlakbij Budapest komen 8 deelnemers die typische producten meenemen uit die regio. Maar ook het Duitse Beieren laten een glasblazer en een houtbewerker mooie producten zien uit deze regio. Alleen een bezoek aan de Hasseltse kerstmarkt is al meer dan de moeite waard. De combinatie met het ruime aanbod aan attracties en drank- en eetgelegenheden maakt een bezoek aan Winterland Hasselt compleet.

bron : Persbericht Winterland Hasselt

6 November 2011

Ranger voor Albert Vermeylen

Aantekening foto : dit is een Huss Ranger, niet het exemplaar voor Albert Vermeylen

Albert Veremyelen kondigt voor komend kermisseizoen een Ranger van ARM-fabrikaat aan voor de Belgische kermissen.

Bron : Albert Vermeylen en Alain Andries

5 November 2011

Spinning Coaster voor Rene Bufkens

Rene Bufkens kondigt een tweede Spinning Coaster aan.

Bron : Rene Bufkens en Alain Andries

4 November 2011

Venrayse kermis 2012 krijgt extra nostalgische kermis

Het komend jaar zal de kermis in het centrum van Venray worden uitgebreid met een nostalgische kermis op het Gouden Leeuwplein. Op het kermisplein komen attracties die de ouders van de kinderen van nu vroeger zelf op de kermis tegenkwamen, zoals een ouderwetse draaimolen en luchtschommel. De toevoeging is in principe eenmalig in verband met wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade. Het initiatief is genomen door Venray Bloeit, welke Floriade bezoekers ook naar Venray te trekken.

Bron : In Venray

3 November 2011

Book early for EAG 2012

Exhibitors and visitors booking early for EAG International 2012 will enjoy the most favourable prices, the most convenient locations and be in a position to fully enjoy all that the UK amusement and gaming trade show has to offer.

Bron : Interpark

2 November 2011

Jumper Maxx

Voor het kermisseizoen 2012 presenteren Ad en Willy Ordelman de Jumper Maxx.

1 November 2011

Ootmarsum klaar voor Koale kermis

OOTMARSUM - De laatste openluchtkermis van het seizoen in onze regio is natuurlijk de Koale Kermis in Ootmarsum. Van vrijdag 4 tot en met zondag 6 november wordt het weer een drukte van belang in de stad. De Hoarnhofbloazers geven tijdens de Koale Kermis weer een concert in de botsautos De sfeervolle kermis in het historische centrum is dagelijks geopend: vrijdag van 10.00 tot middernacht en zaterdag en zondag van 14.00 uur tot middernacht. Vrijdagmorgen is er ook een paarden- en kleinveemarkt en een landbouwwerktuigenshow op het Kerkplein. Een van de attracties is weer het reuzenrad, maar ook de botsautos, de breaker en de draaimolen zijn natuurlijk van de partij. Op de Koale kermis gelden de laagste ritprijzen van de regio. Tijdens de Koale Kermis in Ootmarsum bevindt de politiepost zich dit jaar op een andere locatie, namelijk in de Radboudzaal. De ingang vindt u aan de Oostwal. Ook de post van het Rode Kruis/EHBO is dan in de Radboudzaal gevestigd. De horeca maakt zich op voor een heel druk weekend. Er is muziek in de cafes, die vrijdag en zondag om 1.00 uur moeten sluiten en zaterdag om 2.00 uur. Bovendien wordt een er een uur voor sluitingstijd niet meer geschonken. Natuurlijk treden ook de Hoarnhofbloazers op. Donderdag 3 november geeft de showband het Koale kermis concet, vanuit de botsautos op de hoek van de Oostwal en de Marktstraat. Onder leiding van Tim Baars biedt de band een repertoire van pop tot rock. Het concert begint om 20.30 uur en de toegang is gratis. Het concert wordt voor het vierde achtereenvolgende jaar aangeboden door de blazers, cafe de Poort en de familie Venekamp van de autoscooters. Het gemotoriseerd verkeer heeft even geen toegang tot het centrum van de stad: van dinsdag 9.00 uur tot en met maandag 18.00 uur is het centrum afgesloten, behalve voor voetgangers.

Bron : De Weekkrant

Meer nieuws in Nieuwsarchief