www.hullygully.nl

 

30 November

Winterdroom Gent

De magie van de kerstperiode dwarrelt neer en maakt van Gent de meest sfeervolle stad van Vlaanderen. Van vrijdag 23 november 2012 tot en met zondag 6 januari 2013 kleurt winterdroom voor de derde maal het Sint-Pietersplein in Gent. Midden in de studentenbuurt zal Winterdroom 6 weken lang zorgen voor dat extraatje: de grootste openluchtijspiste van Vlaanderen, een imposant reuzenrad, een Winterfoor en een Winterdorp! Naast het reuzenrad zijn er nog andere dolplezante kermisattracties met o.a. de swingende rollercoaster, de minibotsauto's, de glimmende rups, nostalgische draaimolen, het spiegelpaleis,... Iedereen is welkom om de gezellige kerstsfeer op te snuiven in ons winterdorp met tal van ambachtelijke chaletjes waar je kan genieten van een winterse hap, zoals kerstoliebollen, wafels, Bretoense pannenkoeken, churros, en veel meer lekkers! Er zijn tal van nieuwe activiteiten en optredens gepland waardoor jong en oud zich kunnen verheugen op een hartverwarmende winterse uitstap!

Bron : Winterdroom Gent

29 November 2012

Nieuwe buslijnen Toverland

Bezoekers die met de bus naar Toverland komen, hoeven vanaf 9 december 2012 op doordeweekse dagen niet meer telefonisch te reserveren voor de bus. Naast de bestaande belbus (lijn 65) gaat er dan namelijk ook een vaste busdienst (lijn 68) rijden.

De nieuwe lijn rijdt van maandag t/m vrijdag vanaf 7.47uur tot 11.47uur elk uur van station Horst-Sevenum via Toverland naar Panningen. s Middags vanaf 12.30 tot 18.32 uur kunnen bezoekers bij Toverland elk uur de bus terug naar station Horst-Sevenum nemen. Let op: buiten de genoemde tijden rijdt de bus niet langs Toverland, maar via een andere route door Maasbree.

In het weekend blijft de belbus de enige mogelijkheid om per openbaar vervoer Toverland te bereiken. Deze bus dient minimaal een uur vooraf bij Veolia gereserveerd te worden via telefoonnummer: 0900-0699. kijk hier voor alle bustijden. (Zoek bij lijn 68)

Bron : Toverland

28 November

Vortex v.d. Wiel

Exploitant v.d. Wiel gaat in 2013 op reis met een Vortex.

27 November

Vrachtwagen rijdt tegen oliebollenkraam in Dongen, verkoper krijgt kokend frituurvet over zich heen.

DONGEN - Op de Hoge Ham in Dongen is maandag een oliebollenkraam aangereden. Door het ongeluk verschoof de kraam zeker twee meter. Een verkoper kreeg kokend frituurvet over zich heen. Volgens de politie heeft een vrachtwagen de kraam 'aangetikt'. Dat gebeurde toen de vrachtwagen een draai maakte met het inparkeren. Door de botsing is het frituurvet omhoog geklotst en over de man terechtgekomen. Een omwonende ving de man op en zette hem onder de douche.

Naar het ziekenhuis - Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over zijn verwondingen is vooralsnog niets bekend. Hij was wel bij kennis toen de ambulance hem meenam.

De politie heeft de oliebollenkraam bewaakt, totdat die door bekenden van het slachtoffer weer werd bemand.

Bron : Omroep Brabant

26 November

Bon Voyage

In Gent Winderdroom is de Bon Voyage reuzenrad opgebouwd onder exploitant Bufkens. Dit reuzenrad heeft in het verleden in Nederland gereist onder exploitant Snep.

25 November 2012

Sky Trip

Exploitant Mo de Vries kondigt voor 2013 de SkyTrip aan. Daarmee zou in Nederland weer een Tango op reis gaan.

24 November 2012

Ezel verlaat GaiaZOO

Sinds 2005 is de Poitou ezel de eerste diersoort die de bezoeker van GaiaZOO tegenkomt. Begin dit jaar heeft het entreeplein van GaiaZOO een metamorfose ondergaan en kwam de aandacht te liggen op een frisgroene, Limburgse fruitboomgaard. Door deze aanpassingen is de wei van de Poitou ezel meer dan twee keer zo groot geworden. Dit klinkt positief, maar voor de ezel pakte dit echter minder goed uit. In het verleden heeft hij al diverse malen last gehad van hoefbevangenheid, wat veroorzaakt kan worden door het eten van teveel vers (eiwitrijk) gras. De grazige grote weide heeft dit hoefprobleem in 2012 versterkt. Daarnaast was de ezel hengst van GaiaZOO na het overlijden van de merrie al enkele jaren alleen. Voor het welzijn van de Poitou ezel, die net als de wilde ezel beter gedijd in droge streken en een voedselarm dieet, is er dus voor gekozen een ander onderkomen voor hem te zoeken. In zijn nieuwe thuis krijgt hij alle aandacht en liefde die hij nodig heeft en krijgt hij gezelschap van geiten, schapen en kippen. Ezels kunnen 20-30 jaar oud worden. Met zijn acht jaar kan de ezelhengst van GaiaZOO daar dus nog een lang en gelukkig leven tegemoet zien!

Bron : Gaiazoo

23 November 2012

Attendance fitures up at Attractions Expo

Around 26,500 participants from 102 nations registered for this year's IAAPA Attractions Expo, up 2.7 per cent on the 25,800 people from 118 nations at the 2011 edition.

Bron : Interpark

22 November 2012

Valse start voor TIlburgse kermis 2013 /

Berkel-Enschot Maanden eerder dan gebruikelijk vond vandaag de verpachting plaats van de Tilburgse Kermis 2013. De Kermisvakbond en exploitanten waren tegen het eerder verpachten van de felbegeerde staanplaatsen, maar ondanks dat protest ging de verpachting gewoon door.

Niet in januari van het nieuwe jaar, maar vandaag al ging de inschrijving van start voor de Tilburgse Kermis van 2013. De kermisexploitanten hebben moeite met de vervroegde inschrijving omdat veel ondernemers nog niet eens weten hoe het afgelopen jaar financieel is verlopen.

Voorschot - Veel exploitanten waren bang dat ze door de vervroegde verpachting ook het inschrijfbedrag eerder moesten overmaken. Kermiswethouder Joost Moller maakte maandag bekend dat nog niet hoefde. Kermisexploitanten hoeven pas voorjaar 2013 te betalen voor hun standplaatsen.

Op de bijeenkomst in De Druiventros in Berkel-Enschot waren minder exploitanten dan normaal. De prijzen welke zij boden voor een standplaats op de kermis lag stukken lager dan voorgaande jaren.

Bron : Omroep Brabant

21 November 2012

Slagharen twee maal genomineerd voor publieksprijs 2012 /

Attractie- & Vakantiepark Slagharen heeft bij het jaarlijkse Diamond Theme Park Awards de nominaties binnengesleept voor Beste Evenementen en Beste Personeel in Nederland en Belgie.

In een eerste ronde konden bezoekers van pretparken en dierenparken in Nederland en Belgie via de site van Diamond Theme Park Award hun stem uitbrengen op onder meer hun favoriete park, de beste attracties of het mooiste dierenverblijf. De beste zes uit 18 categorien vechten nu de finale ronde uit. De beslissing valt op 31 december.

De Diamond Theme Park Awards zijn uitgegroeid tot een van de belangrijkste referenties voor pretparken en dierentuinen uit Belgie en Nederland. Deze Oscars voor de parken in de Lage Landen bestaan sinds 2010. Via voorgestelde nominaties kunnen bezoekers stemmen op hun favoriet in verschillende categorieen. De voorafgaande editie bewees met 50.000 stemmen dat een groot publiek een park wil belonen voor het harde werk.

Slagharen bestaat volgend seizoen 50 jaar en viert het jubileum groots, onder andere met 4 nieuwe attracties die voorafgaand aan de seizoensopening zullen worden onthuld.

Bron : Attractiepark Slagharen

20 November 2012

Lachen met Bassie tijdens Winterkermis Amsterdam

Bassie, de bekendste clown van Nederland en Belgie, vermaakt samen met een van zijn vrienden jong en oud met zijn Bassie Lachspektakelshow! In dezeeen uur durende show komt de veelzijdigheid van deze rasartiest optimaal tot zijn recht als lachkanon, moppentapper, mimeacteur en muzikant.

De Bassie Lachspektakelshow is doorspekt met veel leuke liedjes, doldwaze sketches en heel veel Bassie en staat garant voor lachen, schateren en dikke pret bij de Indoor Winterkermis in Amsterdam op zaterdag 8 december 2012.

Bron : Winterkermis Amsterdam

19 November 2012

Arbeider levensgevaarlijk gewond na val van achtbaan in Gent

GENT - In Gent is vrijdagnamiddag een arbeider levensgevaarlijk gewond geraakt toen hij tijdens de opbouw van een achtbaan voor een foor vijf meter naar beneden viel. Dat meldt de Gentse lokale politie. Het arbeidsongeval gebeurde op het Sint-Pietersplein, waar de attracties voor de kersthappening Winterdroom' momenteel worden opgebouwd. Rond een winterdorp wordt onder meer een openluchtijspiste, een reuzenrad en andere kermisattracties geplaatst. Bij de opbouw van de achtbaan of rollercoaster viel de arbeider vijf meter naar beneden.

De exacte omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht, zegt de politie. De man werd in levensgevaar naar UZ Gent gebracht en onderging een operatie. De arbeidsinspectie en de sociale inspectie zijn op de hoogte gebracht van het ongeval.

Bron : Nieuwsblad

18 November 2012

Piet Diego komt naar Toverland /

Sinterklaas viert officieel pas op 5 december zijn verjaardag, maar voor het echte Sinterklaasfeest kom je op zaterdag 24 of zondag 25 november naar Attractiepark Toverland. Piet Diego, bekend van tv en de nieuwe bioscoopfilm Sint & Diego en de Magische Bron van Myra treedt dan op in Toverland. Sinterklaas komt zelf ook langs en natuurlijk zijn de attracties gewoon geopend. Stap met Zwarte Piet in de achtbaan, test je eigen Pieten-skills in de Towers of Adventure en dans en spring op en neer tijdens de pepernotenparty van de coolste piet van Spanje: Piet Diego. Dit Sinterklaasfeest mag je niet missen!

Attractiepark Toverland is op 24 en 25 november open van 10.00 tot 18.00 uur. Sinterklaas arriveert om 13.30 uur, het optreden van Piet Diego begint om 16.30 uur.

Bron : Toveland

17 November 2012

Eerste publieksknallers Tilburgse kermis bekend

De Turbine in de herkansing, The Tower spectaculaire nieuwkomer De eerste vijf attracties van de Tilburgse Kermis 2013 zijn bekend. Naast enkele oude bekenden (Mission Space en Diamond Wheel) heeft Tilburg drie spectaculaire nieuwkomers: The Tower, Commander en de Turbine.

De Turbine had in 2012 al een plek op de Tilburgse kermis, maar deze zeventig meter hoge roterende zwaaiarm-attractie kon net niet op tijd worden opgeleverd vanuit de fabriek. 2013 wordt het jaar van de herkansing. Indrukwekkend is ook zeker The Tower, een 35 meter hoge toren met negen etages. Elke verdieping biedt een andere ervaring. De Commander van de firma Hahnstein komt met een 'shake'; een attractie voor mensen met een sterke maag.

De Diamond Wheel is een van de mooiste reuzenraden van Europa en heeft al enkele malen op de Tilburgse Kermis gestaan. Mission Space van de firma Kroon is een zweefmolen van tachtig meter hoog. Deze attractie krijgt een plekje op de hoek van het NS-plein en de nog aan te leggen burgemeester Broxlaan (het nieuwe kermisterrein).

Plaatsing : Diamond Wheel: NS Plein, The Tower: Heuvel, Commander: Stadhuisplein, Turbine: Paleisring, Mission Space: Burgemeester Broxlaan

Deze attracties krijgen voorrang op de verpachting die op maandag 19 november in de Druiventros plaatsvindt. Rond Sinterklaas is de opstelling van de Tilburgse Kermis 2013 duidelijk.

Bron : De TIlburgse kermis

16 November 2012

Kermissen Neerpelt 2012

Kermisdatums Gemeente Neerpelt 2012 :

Data kermissen 2013 - Neerpelt

Grote Heide 31/.03/2013 tot 02/04/2013

Herent 05/05/2013 tot 07/05/2013

Boseind 16/06/2013 tot 18/06/2013

Centrum 21/07/2013 tot 23/07/2013

St.-Huibrechts-Lille 18/08/2013 tot 20/08/2013

Centrum 06/10/2013 tot 08/10/2013

St.-Huibrechts-Lille 03/11/2013 tot 05/11/2013

Bron : Alain Andries en Gemeente Neerpelt

15 November 2012

Buurtbewoner Efteling trekt aan kortste eind in ruzie over Parkeerterrein Attractiepark

Bezwaar bewoner van tafel geveegd

Den Haag - De Raad van State heeft woensdag het bezwaar van tafel geveegd dat een buurtbewoner van De Efteling maakte tegen een nieuw noodparkeerterrein voor 3500 autos bij het attractiepark in Kaatsheuvel.

De Kaatsheuvelnaar ging in beroep tegen het plan van de gemeente Loon op Zand, omdat de parkeerplaats aanvankelijk als overloopterrein voor drukke dagen zou worden ingezet. Terwijl in het bestemmingsplan wordt gesproken over een regulier parkeerterrein. Ook vreest hij dat rondzwervend afval op zijn grond terecht komt.

Bereikbaarheidsproblemen - Daarnaast zouden zijn agrarische gronden ingeklemd komen te liggen tussen het attractiepark en verschillende parkeerterreinen van De Efteling. Hierdoor zouden zijn percelen niet meer goed te bereiken zijn.

De Raad van State in Den Haag vindt dat de gemeente voldoende rekening heeft gehouden de omgeving en de verkeerssituatie.

Bron : Omroep Brabant

14 November 2012

Energy Storm

Energy storm

De Energy Storm is een uitdaging voor de allergrootste avonturier! Met maar liefst 17 rondjes per minuut zet deze attractie uw wereld compleet op zijnn kop! Minimale lengte 1.45m.

Bron : Preston Palace

13 November 2012

Crash Test

De crash test was aangekondigd als nieuw voor 2012 toch heeft het seizoen niet gehaald. Waarschijnlijk komt deze attractie nu wel in 2013 op de Nederlandse kermissen.

12 November 2012

Tevreden gezichten over kermis

OSS - Vooral positieve klanken waren er woensdagmiddag tijdens de evaluatie van de Osse kermis te horen in de Osse raadzaal. Alle partijen die betrokken zijn bij de Osse kermis zijn tevreden over het grootste evenement van het jaar.

Centrummanager Jack van Lieshout had een aantal aandachtspuntjes. Hij wil graag dat er gekeken wordt naar het parkeerbeleid tijdens de kermis. Vooral over het parkeren in de groenstrook van de Oostwal heeft volgens hem tot ergernissen geleid. "Het mag niet, het is een overtreding, maar het is zuur als mensen terugkomen van een gezellig avondje uit, ze een bon achter de ruit hebben. We hebben dit jaren gedoogd, veel mensen weten dit niet." Hij vraagt voor volgend jaar enige 'tolerantie'. De vertegenwoordigers van het Rode Kruis hebben 256 mensen gezien, veelal ging het om een kneuzing of was er een pleistertje nodig.

Kliknieuws

11 November 2012

Ijsbeelden festival Zwolle 2012-2013

Zwolle staat in 2012 helemaal in het teken van de gebroeders Grimm en hun wereldbekende sprookjes. De tweede editie van het IJsbeeldenfestival, dat opnieuw op het Rodetorenplein plaatsvindt, haakt op dit thema in. Een team van 40 internationale en Nederlandse ijskunstenaars gaat met behulp van 250.000 kilogram ijs en 250.000 kilogram sneeuw diverse 'Sprookjes van Grimm' uitbeelden.

Bron : Ijsbeeldenfestival

10 November 2012

More than 250 exhibitors booked for DEAL 2013

International Expo Consults (IEC), a division of UAE's multi-faceted business conglomerate, Falak Holding, stated that Dubai Entertainment Amusement and Leisure show 2013 (DEAL) aims to be the platform to propel Middle East towards the 31.8bn dollar theme parks industry.

Bron : Interpark

9 November 2012

Alton Towers Resort Launches National Science Week Campaign with Rollercoaster design competition

To celebrate National Science Week next March and the launch of its new world first rollercoaster, the Alton Towers Resort is launching a design competition for students. The competition will give them the chance to use their science knowledge to design a world beating rollercoaster and win the opportunity to be amongst the first to ride the Resorts newest ride when it opens in March 2013.

Bron : Persbericht : Alton Towers

8 November 2012

Zamperla kondigt Air Race aan

Zamperla kondigt op de website www.zamperla.com de Air Race aan.

Bron : Zamperla

7 November 2012

Politiebewaking kermisattractie

Een kermisspookhuis van een Nederlandse uitbater heeft politiebewaking in Belgie gekregen. Dat zou noodzakelijk zijn, volgens de exploitant, nadat een groepje baldadige Belgen heeft geprobeerd de attractie in brand te steken.

Jan Lemmerman uit Apeldoorn stond afgelopen week in de Vlaamse kustplaats Koksijde met zijn spookkasteel. In de nacht van woensdag op donderdag konden patrouillerende agenten daar tenauwernood voorkomen dat de attractie in vlammen op zou gaan. De oplettende politiemannen ontdekten een brandje in de wensput voor de attractie.

Het vuur was aangestoken, maar de daders zijn nog niet opgepakt.

Bron : Spitsnieuws

6 November 2012

Disco Party van F. Melissen

Wat het precies voor attractie wordt wordt nog even geheim gehouden maar feit is dat F. Melissen in 2013 gaat reizen met de Disco Party. De attractie is inmiddels al voorverpacht voor de kermis van Uden.

Bron : F. Melissen

5 November 2012

Winterland Hoofddorp

Duursma groep organiseert in samenwerking met gemeente Haarlemmermeer en andere partners Winterland Hoofddorp op het Dik Tromplein. Het evenement vind plaats van 16 november 2012 tot 6 januari 2013. Voor meer informatie : Winterland Hoofddorp

4 November 2012

Sinterklaas op Duinrell

24 & 25 november en 2 december 2012 - Op 24 & 25 november en 1 & 2 december is Sinterklaas te gast op het Landgoed van Duinrell en maken zijn Pieten er samen met de bezoekers een groot feest van. De shows van 1 december zijn uitverkocht.

Bron : Duinrell

3 November 2012

Mission Space verandert in Christmas Flight

Tijdens de komende feestdagen wordt in Hasselt de Mission Space helemaal omgetoverd tot Christmas Flight. Deze 80 meter hoge eyecatcher van de familie Kroon uit Nederland viert hier zijn Belgische premiere. De Christmas Flight krijgt ook een geheel groene kerstoutfit.

Dit alles zal te bewonderen zijn tijdens Winterland Hasselt van zaterdag 17 november 2012 tot en met zondag 06 januari 2013.

Bron : Kermisvermaak

2 November 2012

North America expansion for Dutch Wheels

Netherlands-based giant wheel manufacturer Dutch Wheels, member of the Vekoma Rides group of companies, has unveiled plans to expand its presence in the US and Canadian markets.

Bron : Interpark

1 November 2012

Kermis Hoogland 2012

Kermis in Hoogland van 31 oktober t/m 4 november 2012

Clown Desalles zal de kermis komen bezoeken en natuurlijk mag een spectaculair vuurwerk niet ontbreken!

Ook dit jaar kunt u voordelig kermisvieren door de kortingsbonnen te downloaden en uit te printen.

U kunt de kermis vinden op het evenemententerrein aan de Hamseweg te Hoogland.

Gratis parkeerplaatsen zijn dichtbij de kermis te vinden.

Wij wensen iedereen een fijne en gezellige kermis toe!

Bron : Kermis Hoogland

Meer nieuws in Nieuwsarchief