www.hullygully.nl

 

November 2013

30 November

Veel variatie op 444e Tilburgse kermis

The Tower en Turbine weer van de partij

De 444e kermis in Tilburg telt ook dit jaar weer meer dan 200 attracties. Over een 3 kilometer lang lint door de binnenstad staan weer de meest fantastische attracties. De gekozen opstelling biedt veel variatie voor families, kinderen, waaghalzen en feestgangers. Veel attracties zijn weer terug gekomen en er zijn een aantal spectaculaire nieuwkomers. De opstelling van de kermis is vandaag bekend geworden.

Wethouder Joost Möller: "Onze stad heeft het grootste evenement van Nederland met 1,5 miljoen bezoekers. Deze kermis biedt voor ieder wat wils, met nieuwe attracties en oude bekenden. Ook dit jaar kunnen de bezoekers genieten van de grootste, snelste en nieuwste attracties van Europa. Ik ben er van overtuigd dat ook dit jaar weer enorm veel mensen uit Tilburg en daarbuiten op de kermis afkomen en dat ze hier enorm veelplezier gaan hebben!"

Attracties Drie prijswinnaars in de categorie grootvermaak komen dit jaar weer terug op de kermis. The Tower, die de publieksprijs won, staat op de hoek van de Piusplein-Paleisring. De Turbine komt op het Stadhuisplein. De Teststrecke won de prijs in 2012 en neemt ook dit jaar weer een plaats in op de kruising Spoorlaan. Voor de griezelaars is op het Besterdplein de Pirates of Adventures te vinden en op de Paleisring de Haunted Mansion. De een om erdoor te lopen, de ander met hangende gondels. Op de Heuvelring staat een nieuwe attractie voor groot en klein: de Pirates of the Carribean: bumperboats met waterkanonnen.

Reuzenrad Een kleine maand geleden zijn de eerste attracties van de Tilburgse Kermis 2014 bekend gemaakt. Op de Heuvel komt de Free Fall Toren. De attractie 'Monster' krijgt een plekje op het Spoorplein, terwijl de U 3000 opduikt op de Paleisring. Daarna spookt het op het Koningsplein bij 'Das Omen' en wordt men door elkaar geschud in de Looping Fighter op het Stadhuisplein.

Een moment van rust en bezinning vind je bij het reuzenrad ‘Sky Lounge Wheel’ op het NS-plein. Het is zestig meter hoog en hiermee het grootste reuzenrad dat ooit op de Tilburgse Kermis heeft gestaan. Alle attracties zijn te vinden op de website detilburgsekermis.nl. De Tilburgse Kermis duurt van 18 t/m 27 juli 2014.

Bron : Gemeente TIlburg

November 2013

29 November

Le Pays du Pere Noël - Charleroi

21 December 2013 tot 5 janauri 2014

Bron : www.lepaysdupernoel.be

28 November

Brussel winterpret

November 2013

27 November

Brasschaat Winterdorp

Het Gemeentepark wordt ook deze winter meer dan 5 weken lang ingepalmd door het BrasSCHAATST winterdorp. Vorig jaar ontvingen we 12.000 schaatsers en werd het winterdorp door bijna 50.000 personen bezocht. Hopelijk wordt deze editie even succesvol en zijn de weergoden ons gunstig gezind. Ook dit jaar wordt het winterdorp officieel geopend door Sinterklaas op zaterdag 30 november vanaf 17u30. Iedereen is van harte welkom tot en met zondag 5 januari. De laatste schaatsdag gaat dan gepaard met de nieuwjaarsdrink voor alle Brasschatenaren. De formule van het winterdorp heeft zijn succes bewezen en wordt ook in Vlaanderen meer en meer de referentie. Dit jaar maken we het winterdorp nog mooier en aantrekkelijker. Het concept van een gezellig dorp met houten chalets en overdekte terrassen, waar u iets kan drinken en een hapje kan eten, blijft hetzelfde. Centraal is de 700 m² grote ijspiste waarmee Brasschaat meteen de grootste ijspiste van Noord-Antwerpen heeft. Het winterdorp is gratis toegankelijk. De inkom van de ijspiste bedraagt 6 euro per persoon. Wie zijn eigen schaatsen meebrengt, betaalt 4 euro. Er is geen beperking in tijd. De schaatsbeertjes die steun bieden aan de jonge schaatsers zijn er uiteraard ook weer bij en kan men huren voor 2 euro per half uur.

Bron : Gemeente Brasschaat

26 November

Kerstmarkt en Winterkermis Duffel

7 EN 8 DECEMBER VAN 14.00-22.00 UUR kerstmarkt en winterkermis.

25 November 2013

Nieuwe eigenaar draaimolen

De draaimolen van de familie Frans en Karin van Morkhoven reist vanaf heden onder exploitant Harrie Mulder als "de kleine carrousel".

24 November 2013

Kerstmarkt Ieper

23 November 2013

Kerstmarkt Antwerpen

Kerstmarkt Antwerpen 7 december 2013/5 januari 2014.

22 November 2013

Indoorkermis Wieze 2013

21 November 2013

Weihnachtsmarkt Winterthur 2013

20 November 2013

Weihnachtsmarkt Burgsdorf 2013

19 November 2013

Kerstmarkt Soest 2013

18 November 2013

DVD Kermis Düsseldorf

DVD Kermis Düsseldorf verschen bij kermisland. De Größte Kirmes am Rhein (Grootste kermis langs de Rijn) of Rheinkirmes in Düsseldorf is één van de grootste volksfeesten van Duitsland. Dit tiendaagse feest vindt elk jaar plaats in de derde week van juli op de linker Rijnoever in het stadsdeel Düsseldorf-oberkasel. Met rond 4 miljoen bezoekers wordt deze Düsseldorfer kermis enkel overtroffen door het Oktoberfest in München (ca. 6 miljoen bezoekers) en de Cranger Kirmes in Herne (ca. 4,5 miljoen bezoekers Nu een dvd met een compleet film overzicht van de kermis in Düsseldorf. Met extra en vrij van rechten toegevoegd maar liefst 350 foto's De dvd heeft hierdoor een speeltijd van 80 minuten en is verpakt in een luxe cassette

Bron : Kermisland

17 November 2013

Leuvense kerstmarkt

Van 12 december t.m 22 december 2013

Sinds 1988 - 140 standen

Gratis toegang

Verkozen als "3de leukste kerstmarkt van Europa"

Bron : Leuvense Kerstmarkt

16 November 2013

Thunderbolt van Zamperla

Zamperla is excited to roll out a thrilling new coaster, the ‘Thunderbolt’. Debuting at Coney Island for Luna Park’s 2014 season, it will be the first steel roller coaster ever built in Coney Island and the first custom coaster to be built since the Cyclone in 1927, turning Coney Island back into being the Amusement Area destination in the World! The original Thunderbolt, located on the same site, was immortalized in Woody Allen’s 1977 film “Annie Hall”. It was torn down in 2000 in order to make room for the Mets’ minor league Brooklyn Cyclones. Although this coaster bears the same name, it is nothing like the original. The new Thunderbolt will carry guests down a stomach churning 125 foot vertical drop, nail biting inversions, loops, and turns. A brand new train designed will carry up to nine passengers and features a comfortable lap restraint.

Bron : Zamperla

15 November 2013

Draaimolen Maastricht

Bij Bertazzon wordt hard gewerkt aan de nieuwe Grand Carroussel van dhr. Ropers. Jaren geleden was er de 'Grand Carrousel Maastricht" die o.a. op Winterland Maastricht stond. Dit jaar is er in Maastricht een nieuwe Maastrichtse carrousel te bewonderen.

14 November 2013

De Skyfall wordt volgend jaar verwacht op de Tilburgse kermis. Letterlijk en figuurlijk zou deze attractie wel eens het hoogtepunt van de Tilburgse kermis van 2014 kunnen worden.

13 November 2013

Eerste attracties Tilburgse kermis 2014 bekend

Gisteren zijn de eerste grotere attracties bekend voor de Tilburgse Kermis 2014. Free Fall Toren (Heuvel) 'Monster' (Spoorplein), U 3000 (Paleisring), Das Omen (Koningsplein), Looping Fighter (Stadhuisplein) en Reuzerad 'Sky Lounge Wheel' (NS plein). Volgende week vinden de overige verpachtingen plaats.

Bron : Gemeente Tilburg

12 November 2013

Gentse Winterfeesten

Voor het eerst sinds lang zullen tijdens de eindejaarsperiode de Gentenaren en de bezoekers van Gent opnieuw in het hart van de stad van een prachtig Winterfeest kunnen genieten. In tegenstelling tot voorgaande jaren toen de verschillende winterattracties verspreid georganiseerd werden in Gent, concentreert het volledig wintergebeuren zich nu op de Korenmarkt, E. Braunplein en Sint-Baafsplein. Charme, sfeer en gezelligheid, authenticiteit, groen en houtgeur … en uiteraard veel plezier staan hierbij centraal. U weze welkom vanaf vrijdagavond 6 december.

Bron : Gentse Winterfeesten

11 November 2013

Een nieuwe eigenaar voor deze zweefmolen die voorheen o.a. onder Weemhof en Pasveer reisde. Nieuwe eigenaar is Martin Roffel.

10 November 2013

Winter Wonderland London 23 november 2013-5 januari 2014

9 November 2013

In de nacht van 8 op 9 november is op het kermisterrein van Stein de kassa verdwenen van de Disco Dancer Hully Gully.

8 November 2013

Van 15 november 2013 tot en met 5 januari 2014 staat op het Leidscheplein weer de Ijsbaan. De organisatie is in handen van Kermisplaza van Frans Stuy

Bron : Kermisplaza

7 November 2013

Van 20 t/m 29 december vind de eerste editie plaats van kerstland Goes. Voor dit gezellige evenement zullen de zeelandhallen een ware metamorfose ondergaan naar een warme en gezellige kerstwereld. Met kerstbomen, slingers, lampjes kado's en nog veel meer Kerstland Goes staat bol van de acttiviteiten met o.a. Kerstmarkt met mooie kerstspullen maar ook andere mooie artikelen Een mooie kermis met attracties voor groot en klein. Een groot horecaplein met diverse eet en drinkzaken en natuurlijk de onmisbare gluhwein. Een warm en gezellige terras met podium waar diverse artiesten zullen optreden. Kortom in de kerstvakantie hoeft u zich niet te vervelen. Kom gezellig naar de Zeelandhallen in Goes toegang tot de hal is alle dagen gratis en stap in de betoverende wereld die kerstland heet Alle dagen geopend van 12.00 uur tot 22.00 uur met uitzondering van 24 december 12.00 uur tot 18.00 uur 25 december 14.00 uur tot 20.00 uur 29 december 12.00 uur tot 18.00 uur

Bron : Bart ROest Events

6 November 2013

Laatste Adrillen voor oliebollenbakker Cor Spelbrink (Bron : RTV Noord)

5 November 2013

Verwacht in 2014 voor Nederland : Frisbee No 1 onder exploitant Brunselaar.

4 November 2013

DRUTEN staat de 1e donderdag na 2 november op z'n kop. (7 nov. 2013)

Het is dan 'LESTE MERT' (Maas en Waals voor de laatste markt), de laatste veemarkt van het jaar en dat betekent groot feest! Al sinds 1819 heeft Druten elk jaar op die 1e donderdag na 2 november de LESTE MERT gevierd. De meeste inwoners nemen die dag vrij en de kinderen hoeven niet naar school. Het hele centrum is dan voor het verkeer afgesloten. Naast koeien, paarden en ander vee, kunt u de meer dan 350 kraampjes bekijken. Er is kermis en volop muziek. Het dorp geurt naar erwtensoep, de traditionele maaltijd vanm de Leste Mert. Uit heel de omgeving komen tienduizenden belangstellenden richting Druten. Gemeentebesturen uit de regio komen samen om met het Drutense gemeentebestuur erwtensoep te eten. Een andere traditie is De Dag van Druten (donderdag 1 aug. 2013) met vele attracties, waaronder een grote braderie. Tot en met 's avonds is er overal muziek en de dag wordt afgesloten met een daverend vuurwerk. Het Drutens Festival vindt jaarlijks plaats in mei. (zaterdag 11 mei 2013 indien Marktplein is opgeknapt!)

Bron : Gemeente Druten.

3 November 2013

Oliebollenseizoen weer begonnen

November betekent dat er op sommige plaatsen weer gebakkramen al te zien zijn. Naar oudjaar toe komen er steeds meer gebakkramen te staan in het hele land waar lekkernijen als oliebollen, bananenbollen en soezen verkocht worden. Helaas greep de webmaster mis bij de eerste gebakkraam die hij dit tegenkwam, deze was nog gesloten.

2 November 2013

De zesde editie van Winterland Hasselt start dit jaar op zaterdag 16 november en duurt zeven weken. Het Kolonel Dusartplein wordt in die periode omgetoverd tot een groot winterlandschap met een schaatsbaan, kerstmarkt, reuzenrad, grand carrousel, Winterland Café, Spiegeltent en veel meer.

Bron : Persbericht Winterland Hasselt

1 November 2013

Kermis Culemborg 2013

Van woensdag 30 oktober tot en met zondag 3 november 2013 wordt er een kermis georganiseerd op de Steenovenslaan. De gemeente heeft hiervoor deze week een vergunning verleend.

Opbouw kermis - De opbouw van de kermis vindt plaats op maandag 28 oktober 2013 vanaf 9.00 - 20.00 uur. Op zondag 3 november 2013 wordt alles afgebroken en opgeruimd voor 22.00 uur.

Openingstijden kermis - De openingstijden van de kermis zijn van woensdag 30 oktober tot en met zaterdag 2 november 2013 van 13.00 - 23.00 uur. Op zondag 3 november 2013 is de kermis geopend van 13.00 - 22.00 uur.

Doorgang Veerkade - De exploitant plaatst in overleg met de afdeling wijkzaken van de gemeente Culemborg extra fietsrekken. Verder blijft de doorgang op de Veerkade en de Steenovenslaan open. De Steenovenslaan blijft bereikbaar voor de scouting, de Lekzoomruiters en Les Taxateurs.

Bron : Gemeente Culemborg

Meer nieuws in Nieuwsarchief