www.hullygully.nl

Copyright www.hullygully.nl

NIEUWS

31 oktober 2008

'Op deze manier gaat de kermis kapot'

woensdag 29 oktober 2008 -| RIJEN - De exploitanten van de kermis in Gilze en Rijen zijn bang nog meer aan inkomsten mis te lopen nu de verdeling van attracties volgend jaar volgens een openbaar pachtsysteem verloopt. Iedere exploitant kan zich dan inschrijven en een bod doen op een plaats.

Daarnaast is de pachtsom komend jaar met 10 procent verhoogd, terwijl de exploitanten aangeven steeds minder te verdienen.

Chris Reemer, eigenaar van het Lunapark op de kermis in Rijen, zag deze kermis al 40 procent minder bezoekers dan vorig jaar. "De manier waarop de gemeente het hier aanpakt, is gewoon niet slim. Zo gaat de kermis hier hartstikke kapot en kunnen ze over tien jaar gaan subsidiëren." Burgemeester René Roep, verantwoordelijk voor het kermisbeleid in Gilze en Rijen, wil de kermis aantrekkelijker en veiliger maken. "Er moet voor elk wat wils zijn. Ieder jaar eenzelfde kermis is saai. Bovendien is het niet volgens het aanbestedingsbeleid om steeds dezelfde exploitanten een contract aan te bieden. We hebben onlangs een evaluatie gehad en daar hebben we niets gehoord. Ik snap wel dat zij minder zekerheid hebben, maar ze krijgen ook eerlijker concurrentie."

Reemer: "De burgemeester was helemaal niet bij dat gesprek. We hebben met twee ambtenaren gesproken en wel degelijk gezegd dat we tegen het nieuwe beleid zijn."

Bron overgenomen met officiële toestemming : BN/De Stem

Nog één keer bukken in Miniatuur

29 oktober 2008

door Theo Giele -zaterdag 25 oktober 2008 - Miniatuur Walcheren is wel erg lang blijven hangen voor een gast die in 1954 even langs zou komen. Dit weekeinde is Miniatuur voor het laatst open in het centrum van Middelburg, om volgend voorjaar onderdeel te worden van een nieuw attractiepark aan de rand van de stad.

Het treintje in Miniatuur Walcheren komt op eigen kracht niet meer vooruit. Twee man moeten het vehikel - tot grote hilariteit van de ouders en kinderen - vooruit duwen. "Dat is wel een mooi beeld", lacht directeur Sven van Rijswijk. "Het wordt tijd dat we verhuizen."

Na ruim een halve eeuw op het Middelburgse Molenwater sluit Miniatuur Walcheren na het weekeinde definitief de poort. Lezers van de PZC kunnen zondag - gratis - nog één keer het Walcherse Madurodam op die plek bezoeken.

Daarna worden de modellen ingepakt, opgeknapt en vernieuwd om komend voorjaar weer tevoorschijn te komen in het nieuwe attractiepark op de Mortiere in Middelburg. Miniatuur Walcheren wordt een onderdeel van dat park dat verder uit een permanente kermis en een indoor speeltuin gaat bestaan.

De 'kleine' Lange Jan is nu nog in één oogopslag te zien met zijn origineel. Het park is omzoomd met oude kastanjes, er staan bonzaiboompjes in de straatjes en op de pleintjes. Miniatuur is onmiskenbaar knus; letterlijk én figuurlijk kleinschalig. Maar die plek in het hart van de stad is even mooi als knellend. Parkeren is een probleem. De bereikbaarheid ook, zeker in de drukke zomermaanden. Ruimte voor uitbreiding is er niet.

De komst van het vrijetijdspark Zep nabij de A58 aan de rand van de stad was een uitgelezen kans voor Van Rijswijk en zijn compagnon Edgar Angelini, die bijna tien jaar geleden Miniatuur Walcheren overnamen. Het nieuwe Miniatuur wordt compacter dan het oude, maar wel met meer modellen. Er zal straks onder meer een miniatuurversie te zien zijn van de Middelburgse Kloveniersdoelen, het Domburgse badpaviljoen en Hotel Westduin. In totaal komen er dertig nieuwe schaalmodellen bij. Gemaakt overigens in Istanbul, zonder dat er een figuurzaag aan te pas is gekomen. De gebouwen zijn gefotografeerd. Door middel van computers is er een driedimensionaal model van gemaakt. Dat dient voor het aansturen van de frezen die het model uit kunststof snijden.

De modellen komen straks ook op een miniatuurplattegrond van Walcheren te staan, grotendeels, net als Walcheren zelf, omringd door water. De paden in Miniatuur komen verdiept te liggen en de gebouwtjes op een soort terpen, zodat de bezoekers niet meer hoeven te bukken om alle details van de kleinere modellen te kunnen bekijken.

Bij het maken van de plannen voor het nieuwe Miniatuur is nauw samengewerkt met Madurodam. "Zij hebben ons geholpen met de bewegende onderdelen, met nieuwe technieken om bijvoorbeeld autootjes te laten rijden en met het vinden van de modelbouwer. Madurodam wil de miniatuursteden op een hoger plan brengen", legt Van Rijswijk de betrokkenheid van de grote broer uit Den Haag uit.

De naam van het nieuwe attractiepark is nog niet bekend. Miniatuur Walcheren is een begrip in Nederland, zegt Van Rijswijk, maar die naam dekt niet alle activiteiten in het nieuwe park, dus moet er wat nieuws verzonnen worden. Miniatuur neemt de geschiedenis mee naar De Mortiere. In het hoofdgebouw zal uitleg worden gegeven over de oorsprong van Miniatuur Walcheren en zullen oude modellen te zien zijn. Mensen kunnen er naar kijken als ze in de rij staan voor de kassa. De betere bereikbaarheid, de combinatie met andere 'attracties' in het park zelf en op het Zep - zoals de Voetbal Experience, eveneens onder de hoede van Van Rijswijk en Angelini - geven Van Rijswijk het vertrouwen dat het attractiepark een succes wordt. Angst dat de mensen Miniatuur niet meer weten te vinden als het uit de stad verdwenen is, heeft hij niet. Integendeel. "We hebben dat uitgebreid onderzocht. Onze bezoekers komen echt voor Miniatuur en niet omdat ze toch al in Middelburg zijn."

Bron overgenomen met officiële toestemming : Provinciale Zeeuwse Courant

28 oktober 2008

Het beest is los

Op de Mega-kermis van Blerick-Venlo was voor het eerst 'the beast' te bewonder onder exploitant Ropers. The beast is een grote attractie. Bezoekers gaan de bek van het inmense beest binnen en maken dan een reis door het donkere binnendeel van de attractie. Tijdens het lopen door het binnenste van het beest komen de bezoekers verrassingen tegen. Een nieuwe en aparte leuke aanwinst voor de Nederlandse kermissen.

Godrie Spijkers

27 oktober 2008

Kermis en nieuwe vissen in Den Hoek

ZEVENBERGSCHEN HOEK – Het weer werkte nog niet mee, maar feest is het wel in Zevenbergschen Hoek. Gisteren werd het kunstwerk 'Drie Hoefijzers' onthuld, vanmiddag worden rond half drie vissen uitgezet in de nieuwe vijver in de Omloop en dan is het ook nog eens drie dagen kermis.

Het is de laatste Moerdijkse kermis van het seizoen. Aan de westkant van Plein 1940 staan de attracties haast tegen elkaar. Jong en oud kan zich vermaken met autoscooter, zweefmolen, schiettent en snoep- en oliebollenkraam. De kermis is zaterdag en zondag geopend van 12.00 tot 24.00 uur. In de Omloop stellen makelaars de nog onverkochte huizen open.

Bron overgenomen met officiële toestemming : BN/De Stem

27 oktober 2008

ANWB steekt Bataviawerf hart onder riem

Donatie van 10.000 euro

Van onze redacteur Johannes Baas

“Over het algemeen verstrekt het Fonds alleen op aanvraag donaties", vertelt secretaris van het ANWB Fonds Erik Haman. “Maar na het zien van de beelden van de brand werd besloten een eventueel verzoek om financiële hulp niet af te wachten. Natuurlijk hopen we dat goed voorbeeld doet volgen en andere begunstigers van de Bataviawerf zich ook zullen melden.”

Grote brand - Bataviawerf kreeg in de nacht van 13 op 14 oktober te maken met een grote brand. Diverse kantoren, de werkplaats en de zeilmakerij werden in de as gelegd. Ook de zeilen van de replica van het VOC-schip De Batavia gingen verloren. Medewerkers hadden jarenlang aan deze bijzondere zeilen gewerkt.

Bron overgenomen met officiële toestemming : www.dagjeweg.nl

26 oktober 2008

Onderzoek: Efteling gezelligste, Toverland leukste pretpark

NEDERLAND • 22-10-2008 • De EFTELING is het gezelligste pretpark van Nederland. Het park in Kaatsheuvel bezet een vierde plaats in de top tien Gezelligste dagjes uit, na de festivals Pinkpop, Oerol en Festival Mundial. Efteling is het enige pretpark in deze top tien. In de top tien Leukste uitjes van Nederland streeft TOVERLAND de Efteling voorbij. Het park in Sevenum belandde op een eervolle vierde plaats, terwijl het Brabantse pretpark op plek acht staat.

986 Bestemmingen - De top tiens werd samengesteld door ruim 44.000 bezoekers van de website Er op uit van de NS. In totaal testten zij 986 bestemmingen voor een dagje uit op waar voor je geld, gezelligheid, romantiek, leerzaamheid, vriendelijkheid van het personeel, de koffie en natuurlijk de toiletten. Zowel Toverland als Efteling kwam goed uit de bus in de top tien Leukste uitjes van Nederland met een vierde en achtste plek. Het allerleukste uitje is volgens de stemmers het festival Oerol, gevolgd door Pinkpop. Sprookjeswonderland in Enkhuizen eindigde op een derde plaats. Ook musea (Drents Museum en Kröller-Müller), Festival Mundial en het strand (Zandvoort en Noordwijk aan Zee) eindigden in de top tien van leukste uitjes.

Liever naar de dierentuin - De Efteling is door dit onderzoek officieel het meest geteste uitje van het land. Kinderen vinden de Efteling na ATTRACTIEPARK SLAGHAREN het leukst van alle uitjes. Pubers zetten de Efteling ook op de tweede plek. Tieners zijn daarnaast gek op WALIBI WORLD (zesde plaats in hun top tien) en Attractiepark Slagharen (achtste plek). Opvallend is dat pubers meer van dierentuinen houden dan van attractieparken.

Lekkerste patat - Pretparken kwamen ook nog in andere top tiens van het onderzoek voor. Toverland is geliefd bij vrouwen (tweede plaats in hun top tien), Efteling doet het weer beter bij mannen (achtste plaats in hun top tien). Bij het onderzoekje naar de lekkerste patat eindigde DROUWENERZAND in Drouwen op twee, Toverland op vijf en Sprookjeswonderland op zes.

Schone toiletten - Vriendelijk personeel vind je in Toverland (vierde plaats) en de Efteling (op tien). In pretpark Drouwenerzand krijg je het meeste waar voor je geld, maar ook een dagje Sprookjeswonderland is volgens de stemmers een goede deal (plek drie). Toverland tenslotte heeft ook nog eens heel schone toiletten (plaats vijf in die top tien).

Bron overgenomen met officiële toestemming : Parkplanet

26 oktober 2008

Winterkermis Ronse

Van 25 oktober tot 3 november is er op de Grote Markt de jaarlijkse winterkermis. Plezier voor jong en oud is die week gegarandeerd. De markt wordt tijdens deze week verplaatst naar de Olifantstraat en parking Portois.

Gratis kermisnamiddag andersvaliden - Er vindt ook dit jaar terug een gratis kermisnamiddag plaats voor andersvaliden. Het is ondertussen een traditie geworden! Voor de zevende keer op rij mogen de andersvaliden gedurende enkele uren gratis genieten van de kermisattracties. In overleg met de vereniging voor Foorkramers heeft het stadsbestuur opnieuw verkregen dat de kermisattracties op dinsdag 28 oktober gratis zullen zijn voor andersvaliden. En dit van 16u tot 18u.

Om praktische redenen wordt er net als de vorige jaren gewerkt met pasjes. U kan deze pasjes verkrijgen op de Sociale Dienst van het stadhuis vanaf 20 oktober tot en met de dag zelf (12 uur). Maandag 27/10/08 is het stadhuis wel gesloten. Vergeet uw attest van 66% handicap niet. Dit document is uitgereikt door het Ministerie van Sociale Zaken. Zonder dit attest zal u geen pasje krijgen.

Bron : Stad Ronse

25 oktober 2008

Clown Bassie op de kermis in Enschede

Op de kermis hingen de flyers al overal. Om drie uur zou de clown Bassie optreden. Men zou bijna zeggen dat al het publiek op die ene plek stond. Alle ouders met kinderen in ieder geval wel. Zoals altijd wist de meest bekende clown in Nederland met zijn specifieke grappen en grollen iedere aanwezige te boeien.

N. Verkerk, Bron overgenomen met officiële toestemming : De Twentsche Courant Tubantia

24 oktober 2008

Nachttreinen tijdens Tilburgse kermis

TILBURG - Tijdens alle dagen van de kermis in Tilburg rijden volgend jaar nachttreinen van en naar de stad. De gemeente heeft daarover overeenstemming bereikt met de NS, zei een woordvoerder donderdag.

Bijna een jaar geleden kreeg Noord-Brabant een nachtnet. De nachttreinen rijden op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond tussen Dordrecht, Breda, Tilburg, Eindhoven en Den Bosch en sluiten aan op het nachtnet in de Randstad.

Bezoekers - De extra nachttreinen maken het voor bezoekers van buiten de stad nog aantrekkelijker om de Tilburgse kermis in 2009 te bezoeken, zei kermiswethouder Joost Möller.

Tilburg overweegt verder om de grootste kermis van de Benelux op één avond open te houden tot 4.00 uur. Uit een evaluatie van de kermis dit jaar blijkt dat de waardering iets lager was dan andere jaren. Möller denkt dat het slechte weer in de eerste dagen daar de oorzaak van is.

Bron overgenomen met officiële toestemming : www.nu.nl

Theme-park Manager

22 oktober 2008

Theme-park Manager

Markus Ertner is een grote fan van themaparken. Hij heeft een computerprogramma ontwikkelt dat zover hij zelf weet nog niet bestond. Het programma omvat allerlei informatie over themaparken zoals adres en telefoonnummer. Om het programma te gebruiken moet je op je computer framework 3.5, adobe reader en een internet-verbinding hebben. Twee keer per jaar zijn er updates van het programma. Het programma zit in een test-fase. Markus Ertner wil graag reacties horen van gebruikers om het programma te verbeteren. Het programma heet 'themepark-manager en is een freeware oftewel gratis programma. Het kan gedownload worden op de website : http://www.themepark-manager.de.vu
. Op de website vind je meer informatie over het programma.

Bron Markus Ertner : http://www.themepark-manager.de.vu

20 oktober 2008

Smikkelen en smullen in Tilburg van 8 t/m 31 december.

Half oktober betekent dat het kermisseizoen langzaam afloopt. Voor de exploitanten start het seizoen van verpachtingen, onderhoud van (nieuwe) attracties en niet te vergeten het exploiteren van een of meer gebakkramen. Tot oudjaarsdag zullen er overal in het land weer diverse kramen hun standplaats innemen, zo ook in hullygully.nl's thuisbasis Tilburg. Een van de gebakkramen in Tilburg zal de kraam van Eric Hopman zijn. Van 8 t/m 31 december zal een van zijn kramen te vinden zijn op Winkelcentrum de Rooi Pannnen, Reitse Hoevenstraat in Tilburg. De exploitant heeft de nodige kortingsbonnen met aantrekkelijke aanbieden.

20 oktober 2008

Voorproefje van vernieuwingen

CALIFORNIË (VS) • 15-10-2007 • In CALIFORNIA ADVENTURE in het Disneyland Resort in Anaheim komt een preview center waar gasten alvast een voorproefje krijgen van de vele vernieuwingen die op stapel staan. In de komende drie jaar krijgt het zusterpark van Disneyland een financiële injectie van achthonderd miljoen euro. Met dat geld worden bestaande attracties omgetoverd, nieuwe publiekstrekkers gebouwd en zelfs een compleet nieuw land aangelegd: Cars Land.

Blue Sky Cellar - Het is gebruikelijk dat Disney een preview center inricht bij de bouw van nieuwe parken. Ook Marne-la-Vallée in Frankrijk had begin jaren negentig zo’n expositie, waar de plannen voor Disneyland Parijs (toen nog EuroDisney geheten) aan het publiek werden getoond. Het preview center voor California Adventure wordt gevestigd in de Golden Vine Winery in het park en gaat Blue Sky Cellar heten. De ruimte heeft de uitstraling van een wijnkelder die is overgenomen door een ontwerper, met overal tekentafels in wijnvaten vol schetsen, maquettes en foto’s.

Silly Symphonies Swings California Adventure krijgt een nieuw thema; dat van Los Angeles in de jaren twintig. De zone Paradise Pier neemt de bezoekers mee naar een amusementspark aan de Californische kust uit diezelfde periode. De zweefmolen Orange Stinger wordt omgebouwd tot The Silly Symphonies Swings, gebaseerd op The Band Concert uit 1935 (foto). In die tekenfilm was Mickey Mouse voor het eerst in kleur te bewonderen.

Bron : Parkplanet

19 oktober 2008

Kermis Stadskanaal

Grootvermaak : Big Wave, Gravitron en Autoscooter,

Kinderattracties : Draaimolen

Spelen : Blikgooien, Eendjes vervangen,Skeeball,Suikerspin, Jackpot, Megastore, Pusher en Schietsalon,

Verkoopzaken : Gebakkraam Suikerspin, en Nougatkraam

Bron : Kermisvoordeel

18 oktober 2008

Draaimolen exploitant van Lith

Draaimolen Nijmegen Meubelboulevard Kermis 2008.

Afgelopen winter kocht exploitant van Lith, bekend van de snoepkraam en de duikbotenmolen, een draaimolen er bij. De draaimolen heeft prachtige decoratie gekregen.

17 oktober 2008

De najaarskermis van Breda

14 oktober 2008 - De kermis begint zaterdag 18 oktober op het Chasséveld en duurt negen dagen Om 13.00 uur geeft het Klokkenluiders Gilde Breda het officiële startschot, met het 'traktementluiden'.

Volgens een oude traditie het moment waarop kinderen van hun ouders kermisgeld mogen eisen Er zijn iets meer dan zestig attracties en kramen. Veel oude bekenden, maar ook nieuwe zaken. Zoals de Sound Machine, die met zijn vijf armen voor- en achteruit en over de kop gaat. Nieuw zijn ook snelheidsduivel Swing Bob, hoogtemonster Around the World, spookhuis Spuk en de nieuwe Maxximum van de familie Zuidema, waar een arm met stoeltjes op veertig meter hoogte duizelingwekkende draaien maakt.

Foto : bron overgenomen met officiële toestemming : BN/De Stem
In Steenwijk is er kermis van 22 t/m 28 oktober. De attracties komen te staan op het Steenwijkerdiep en de Paardenmarkt (centrum).

Grootvermaak : Autoscooter,Crazy Dance Machine,

Kinderattracties : Rallye,

Spelen : Eendjesvangen, Grijpkranen, Pusher,Touwtje Trekken,

Verkoopzaken : Snackpaleis, Suikerspin,

Bron : Kermiskorting

16 oktober 2008

Kermis Steenwijk

In Steenwijk is er kermis van 22 t/m 28 oktober. De attracties komen te staan op het Steenwijkerdiep en de Paardenmarkt (centrum).

Grootvermaak : Autoscooter,Crazy Dance Machine,

Kinderattracties : Rallye,

Spelen : Eendjesvangen, Grijpkranen, Pusher,Touwtje Trekken,

Verkoopzaken : Snackpaleis, Suikerspin,

Bron : Kermiskorting

15 oktober 2008

Kermis Delfzijl

In Delfzijl is er kermis van 15 t/m 19 oktober. De attracties komen te staan op het Molenbergplein, het Commandementsplein, de Schoolstraat en De Vennen Woensdag 15 en zondag 19 oktober eurodag. Vrijdag 17 oktober om 19.00 uur Bob de Bouwer. Verwacht worden :

Grootvermaak : Autoscooter,

Kinderattracties : Draaimolen, Rally,

Spelen : Eendjes vervangen, Pusher, Touwtje Trekken

Verkoopzaken : Gebakkraam, Suikerspin, Nougatkraam

Bron : Kermiskorting

14 oktober 2008

Spreekuur bij "Mensen, dieren en doktoren.

Bij het Duitse TV-pforgramma "Menschen, Tiere & Doktoren" bij zender VOX zijn van 13 tot en met 15 oktober dagelijks om 17.00 leeuwen, tigers, neushoorns en andere dieren te zien bij Dr. Heiner Vorbohle.

Dr. Heiner Vorbhole is chef van de dierenartsenkliniek en bij zijn praktijk behoren ook de dieren van het Safaripark

Het is geen gemakkelijke taak omdat dieren niet kunnen zeggen waar het pijn doet en jonge leeuwen het niet altijd even fijn vinden om hun oren na te laten kijken.

Bron : Persbericht : Zoo Safari en Hollywoodpark

Kakkerlak eten tijdens live show daverend succes

Biddinghuizen 14 oktober 2008 – Afgelopen weekend zijn de Halloween Fright Nights in Walibi World van start gegaan. Duizenden bezoekers werden getrakteerd op een meer dan groots horror spektakel. 250 acteurs zorgden in de Scarezones, Haunted Houses en tijdens de horror Shows ervoor, dat alle bezoekers angstig en gillend het park hebben verlaten. De Halloween Fright Nights zijn nog te bezoeken op elke vrijdag, zaterdag en zondagavond van 17 tot en met 26 oktober van 18.00 tot 22.00 uur in Walibi World.

De nieuwste show: Try or Die, onder leiding van de bekende Eddie de Clown, bleek een groot succes. Vele vrijwilligers melden zich aan om tijdens deze show de ultieme grens op te zoeken door levende kakkerlakken te eten en bedolven te worden onder vogelspinnen en slangen. Dit gebeurde onder het toezicht van vele andere gasten, die het live spektakel van dichtbij konden meemaken. Dat de Halloween Fright Nights enorm populair zijn, bleek ook uit het feit dat er een run was op de entreebewijzen voor de Haunted Houses. In de Haunted Houses worden bezoekers geconfronteerd met hun diepste angsten.

Iedereen die de uitdaging aan durft te gaan, kan nog op elke vrijdag, zaterdag en zondagavond van 17 tot en met 26 oktober van 18.00 tot 22.00 uur de Halloween Fright Nights bezoeken. Ook de attracties zijn tijdens deze avonden geopend. Wegens de populariteit van dit evenement wordt geadviseerd om entreebewijzen alvast online te kopen. Voor de bezoekers die de Halloween Fright Nights niet aandurven is Walibi World de hele herfstvakantie overdag geopend. Meer informatie is te vinden op: www.frightnights.nl en www.walibiworld.nl

Bron : Persbericht : Walibiworld

13 oktober 2008

TinkerBell tovert Gaiapark om tot herfstachtige sprookjesbos

GaiaPark staat tijdens de herfstvakantie (11 t/m 19 oktober) geheel in het teken van een sprookjesvolle herfst. Samen met Disneys Tinkerbell en haar elfenvriendinnetjes wordt een deel van GaiaPark omgetoverd tot een magisch sprookjesbos.

Tijdens de avontuurlijke herfstexpeditie ontdekken de jeugdige bezoekers van GaiaPark het spannende verhaal van TinkerBell en de magie van de herfst.

Ooit afgevraagd hoe vogels leren vliegen? Waarom eekhoorns in de herfst een voedselvoorraad aanleggen? Of hoe de regenboog is ontstaan? Iedereen die de spannende herfstexpeditie volledig heeft afgelegd en het magische sleutelwoord weet te kraken, ontvangt een leuk aandenken van Disney.

Bron : Nieuwsbrief : Gaiapark

Kakkerlakken op het menu tijdens hét Halloween event van Europa

Biddinghuizen, 6 oktober 2008 – Walibi World organiseert in de herfstvakantie het meest intense en grootste Halloween evenement van Europa: Halloween Fright Nights. Meer dan 250 acteurs bezorgen bezoekers de ergste nachtmerries in 3 Haunted Houses, 3 Scarezones en 4 Horrorshows. Dit jaar is voor het eerst de Try or Die show te zien. Gasten worden in deze show uitgedaagd om hun ultieme grens op te zoeken. De Halloween Fright Nights vinden plaats op elke vrijdag-, zaterdag- en zondagavond in de periode van 11 tot en met 26 oktober van 18.00 uur tot en met 22.00 uur. Tijdens deze avonden zijn ook de attracties geopend.

Al negen seizoenen lang zijn de Halloween Fright Nights enorm populair. Dit is niet voor niets. Bezoekers worden getrakteerd op een meer dan groots horror spektakel. “Ons doel is om onze gasten een avond vol Halloween spanning te bezorgen, die ze nergens anders kunnen vinden. Wij gaan hierin zo ver mogelijk en balanceren op de uiterste rand van intensiteit. Vorig jaar waren de laatste twee weekenden volledig uitverkocht. Als bezoekers de Haunted Houses willen beleven, adviseren wij entreebewijzen vooraf online te bestellen”, aldus Directeur Walibi World Mascha van Till.

Eddie de Clown - Tijdens de Halloween Fright Nights speelt Eddie de Clown de hoofdrol. Deze clown, onder andere bekend van de film ‘Eddie the Movie’, zorgt met zijn humor, intimidatie en pesterijen voor grensverleggend spektakel. Gasten worden uitgedaagd de ultieme grens op te zoeken door levende kakkerlakken en meelwormen te eten en bedolven te worden onder vogelspinnen en slangen.

Nieuwe Show en Haunted House - Eddie de Clown vertoont de meest uitdagende en spraakmakende show ooit: Try or Die show. Eddie de Clown zoekt waaghalzen, die de uitdaging aan durven te gaan. Wie wordt bedolven onder een nest vogelspinnen en eet levende kakkerlakken of meelwormen? Eddie’s nieuwe Haunted House, Circus of Horror, is in Walibi World aangekomen. Terwijl zijn circus in het park zorgt voor de nodige schreeuwpartijen worden de gasten uitgenodigd om een kijkje te nemen op het backstage terrein van het circus. Treed binnen in de wereld van Eddie…

Meer informatie over de Halloween Fright Nights is te vinden op www.frightnights.nl Tevens kunnen hier entreebewijzen online worden besteld. Het evenement kan te intens zijn voor kinderen tot 12 jaar.

Bron : Persbericht : Walibi World

DVD Weert 2008

Bij kermisdvdshop.nl is een nieuwe kermis-dvd verschenen. Deze keer de kermis van Weert.

Bron : Walibi World

Kermis Lier 2008

Van 31 oktober t/m 16 november is het kermis in Lier. Marktmeester Bob Theeuws stuurde aan deze site de gunningen :

Grootvermaak : Bidule (Steve en Edmond Severeyns), Spookkasteel (Delmez Robin), autoscooter (cavé Peter-John), simulator (de bruyne, victor), booster (florens staf), Polyp (Lauwers René cv), rupsmolen (vandenbemden antoine), crazy surf (vandenbemden vanessa), railway (rené bufkens), en Funhouse (karel ropers)

Kinderattracties : Paardenmolen (Faes Franky), Kindermolen (Jennes Johan), Buggy's (Ropers Karel), Kindermolen (Truyens, Jean), kindermolen (Verschueren Luc), en kinderautodroom (rudi van gorp),

Spelen : Schietkraam (Cavé Josef), Lunapark (Hendrickx Leen), Schietkraam (Hendrickx Francois), derby (Manniën Norbert), loterij (Michielsen Tom), kinderschietkraam (Severeyns, Frans), Balleneter (Thommis Joëlle), Visspel (Van Brussel-Ropers Mario), Kikkerspel (Vandenbemden Jean), Lunapark (van den Heuvel Henri), Lunapark (Vanderhaerghen Rosa), Schietkraam (van Doorslaer-callemin Jozef), Lunapark (Vermeylen, Tamara), Visspel (Vervest Nini) Koordjetrek (Robert de Roover), Lunapark (Delmez Robin), grijpkranen (Hendrickx, alain), schietkraam (hendrickx Francois), Grijpkranen (Namco (Neuteleers) bvba), Schietkraam (vandenbemden Nathalie), Ballenspel (van Gorp Rudi), koordjetrek (de roover, robert), ballenspel (de roover walter), teerlingschiet (Hendrickx Leen), jellyball (merckx wendy), Lunapark (saelen michel), basketspel (severeyns Edmond), brandweerspel (severeyns edmond en steve), en kegelspel (tierens Jeannine),

Verkoopzaken : Gebakkraam (Cavé Jozef), Gebakkraam (De Roover Paul), Gebakkraam (De Roover Robert), Confiserie (Deplus Alain) Karekollen (Faes Franky), Hotdog (Faes Franky), Confiserie (Pelckmans Serge), Gebakkraam (Thijd Roger en Tom), Suikerspin (Torfs Eddy), Gebakkraam (Van Belleghem-Vandonghen Fabienne), frituur (meirisonne lucien en steve), en café bar (nancy deurngaerden)

Bron : Bob Theeuws, marktmeester Gemeente Lier

12 oktober 2008

Alkmaar al eeuwen trots op acht oktober

08 oktober 2008 -Alkmaar - Alkmaar Ontzet is hét feest waar de Alkmaarders al eeuwen trots op zijn. Met ups en downs, dat wel. De viering van de achtste oktober heeft een ijzeren traditie. Wie kent 't allemaal niet: de krans voor het Victoriebeeld, de plechtigheid in de Grote Kerk, de kinderoptocht en last but not least de grote volwassenenoptocht? Om niet te spreken van andere vaste onderdelen zoals de kermis, de traktatie voor bejaarden en het grote slotvuurwerk.

Alkmaar Ontzet is ook echt niet zomaar een feest: het wordt al eeuwen gevierd. Misschien zelfs al sinds de allereerste achtste oktober, die mooie herfstdag in 1573 dat de laatste Spaanse soldaat wegtrok bij Alkmaar, dat met kokend teer, listen en heldenmoed een belegering had weerstaan.

In elk geval was in 1605, dertig jaar later dus, de achtste oktober al een bekende feestdag: de markt moest ervoor worden uitgesteld.

Foto : bron overgenomen met officiële toestemming : Noord-Hollands Dagblad

11 oktober 2008

Kermisbaas en kermishulpje 45 jaar later

door Lauran Wijffels

Foto: Lauran en Jan juli 2008 op de oude plek van de rupsbaan van Graat op de hoek van het Besterdplein (foto Godrie Spijkers).

Jan Hoefnagels uit het Limburgse Swalmen is een kermisbaas, die ik in vier stadia van mijn (kermis)leven heb meegemaakt.

1. Beginjaren zestig stond de welbekende rupsbaan van Tinus en Lies Graat-Lutgens vaak op de hoek van het Besterdplein. Jan, verliefd-verloofd met dochter Annie Graat, was de bedrijfsleider op het spul. Ik heb als jochie een of twee jaar de rups mee opgebouwd en herinner me Jan, in zijn vertrouwde grijze stofjas, als de absolute opbouwregisseur waarmee niet te spotten viel. Zó moest het gebeuren, en niet anders. En snel...

2. Een jaar of 16-17 was ik en al een paar vakantieseizoenen met de gebroeders Moonen uit Tilburg, Giel Arends uit Enschede en Pietje Trommelen uit Waalwijk meegetrokken door kermisland. Op mijn bromfiets ging ik naar de kermis in Berkel-Enschot; Jan's Butterfly stond linksachter op het Wilhelminaplantsoen. Het was een prachtige rupsbaan; Jan kon - naast Pukkie - nog wel een extra mannetje gebruiken. Ik ben naar huis gereden en heb mijn weekendtas gepakt. In Berkel-Enschot heb ik nog een paar dagen helpen draaien, waarna de onvermijdelijke afbraak volgde en een overtocht naar het Limburgse Schaesberg. Jan vond 'Lauran' maar een gecompliceerde naam om telkens om te roepen op de rups en kortte die in tot 'Lauwke'. Net twee hondjes, Pukkie en Lauwke.

3. Jan Hoefnagels kocht een autoscooter en belandde daarmee - in ieder geval in 1987 - op het Besterdplein. Ik zat meteen bij hem in de kassa. Een jaar eerder was ons boek 'Veel vermaak en weinig wol' uitgekomen en Jan vertelde vol trots over zijn rupsbaan in de jaren zestig, slechts enkele meters van zijn toenmalige standplaats verwijderd. Ook haalden we herinneringen op uit de tijd dat ik met hem mee was getrokken. We wisten allebei nog dat Jan op de Limburgse provinciegrens met motorpech langs de snelweg was komen staan en dat zelfs de Wegenwacht het probleem aanvankelijk niet had kunnen verhelpen... In 1987 kwam ik ook als verslaggever nog in Jans kraam te pas. Samen met zestien andere kermisexploitanten was hij ontevreden over de omzet op het Besterdplein. Het lunapark was verkeerd geplaatst waardoor de mensen het Besterdplein over het hoofd zouden zien en het links zouden laten liggen. Uit onvrede dreigden de spullenbazen halverwege de kermis hun attracties al af te breken. Om zijn woorden kracht bij te zetten, reed actieleider Jan enkele kolossale pakwagens het plein op en laadde alvast enkele scooterwagentjes in. Uiteindelijk kregen de 'gedupeerde' exploitanten 31.000 gulden van de gemeente Tilburg terug.

4. In 2002 ontmoette ik Jan en Annie op zaterdagavond in het overvolle 'Café van de Kermis' in Weert. Iedereen was in een uitgelaten stemming en het bier vloeide rijkelijk. Toen ik binnenkwam met een stapeltje exemplaren van 'Draaiboek van een kermisgek' viel Jan bijna van zijn barkruk van verbazing. Bij zijn talrijke vrienden prees hij het boek regelrecht de hemel in, daarbij iedereen nadrukkelijk wijzend op de foto van zijn oude rupsbaan op het Besterdplein. Uit puur enthousiasme kocht Jan voor wie er nog geen had een boek. Een uitnodiging om eens te komen eten in Swalmen, ligt er nog...

Lauran Wijffels

10 oktober 2008

Kermis in AA-Landen (Zwolle)

Het is weer kermis in de Aa-landen. Gisteren openden raadsleden Gerrit van der Kooy en Inge Meyer (beiden woonachtig in de wijk) de kermis om 14 uur. En meteen was het piekdag. De eerste kermis in Aa-landen dateert alweer van vier jaar geleden; destijds als aankleding van het 35-jarige bestaan van de wijkvereniging, nog steeds de organisator van het bonte festijn.

De wijkvereniging had moeite - zo gaf het toen als reden aan - met het betrekken van 12- tot 18-jarigen bij de wijk; met de kermis zou ze deze groep wel bereiken. De kermis duurt tot en met zondag. Vandaag en morgen opent het vertier om 16 uur, zaterdag en zondag om 14 uur. Bovendien is er zondag een najaarsmarkt van 13 tot 20 uur. De kermis vindt plaats op het parkeerterrein van het fraaie winkelcentrum.

Foto : Frans Paalman, bron overgenomen met officiële toestemming : De Stentor

9 oktober 2008

Kermis Breda

Van 18 t/m 26 oktober is er kermis in Breda. Verwacht worden : Op donderdag 23 oktober om 21.30 uur vuurwerk.

Grootvermaak : American Wipp, Around the World, Breakdance, Cakewalk, Joyride, Magic Mouse, Maxximum, Glazen doolhof, Swingbob, Zweefmolen.

Kinderattracties : Crazy Jump, Funny Flight, Power Polyp, Reuzenrad, River Rafting, Flight Simulator,

Spelen : American Skeeball, Balco Rotor Ballenfontein, Bussen gooien, Jackpot, Lucky Duck, Junglebook, Pusher, Wimpie's Prijzenpaleis, Schiettent, Touwtje Trekken,

Verkoopzaken : Gebakkraam 1, Gebakkraam 2, Snackbar, Snoepkraam, Suikerspin,

Bron : Kermiskorting

8 oktober 2008

Velserbroekse kermis met vuurwerk

7-10-08 - Velserbroek - De kermis is voor het zestiende jaar neergestreken in Velserbroek. Woensdag opent de kermis op het Vestingplein. Er staan zestien attracties op het plein, vertelt organisator Klaas Braak.

Nieuw dit jaar zijn een funhouse (een cakewalk) en een schuifspel met muntjes. Verder staan er onder meer een 'vliegend bankstel', discotrain, buggyride, draaimolen, botsauto's, trampoline en oliebollenkraam.

Ook dit jaar wordt vuurwerk afgestoken, en wel vrijdagavond vanaf 21.30 uur in het wijkpark.

Bron : Weblogzwolle

8 oktober 2008

Raadsleden openen AA-kermis

Zwolle - Om 14.00 uur vanmiddag verrichtten de raadsleden Inge Meyer en Gerrit v.d. Kooy de officiële opening van de wijkkermis in de Aa-landen, zij deden dat met een korte toespraak en een rondje in de botsauto's.

De organisatie is er in geslaagd een paar grote attracties neer te zetten maar ook aan de allerkleinsten is gedacht. Kortom er is voor elk wat wils. De kermis duurt tot en met zondag en die dag zal er ook een speciale markt op het parkeerterrein naast de kermis plaatsvinden, vandaag is het "piekendag".

Bron : Weblog Zwolle

7 oktober 2008

Nominatie Kermis Tussen Kerk en Kroeg voor de Week van de Geschiedenis-prijs.

Aanstaande weekend is het zo ver. In Hooge Mierde vind het evenement 'kermis tussen kerk en kroeg plaats'. Een middeleeuwse jaarmarkt zonder draaimolens of kramen met allerlei stuntaanbiedingen maar een middeleeuwse jaarmarkt. Een Brabants dorp in de middeleeuwen met kluchten, spelen en ambachten. Het evenement is een van de genomineerden van de 'week van de geschiedenisprijs'. Op Youtube zijn de genomineerden te zien. Het filmpje van de Jaarmarkt in Hooge Mierde is te zien op www.youtube.com

Bron : Kermis tussen kerk en kroeg

6 oktober 2008

Bestuurders botsen kermis Hulst open

HULST - Het kwam gistermiddag tot een aantal fikse botsingen tussen de leden van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hulst.

In de meest letterlijke zin van het woord, want ze namen plaats in de botsautootjes om de jaarlijkse najaarskermis in de vestingstad te openen. Op de kermis in Hulst staan dit jaar zestien attracties, waaronder een aantal nieuwe. Voor het eerst duurt de kermis dit jaar een dag langer. In plaats van zaterdag tot en met dinsdag, is het festijn nu vanaf vrijdag.

Bron : BN/De Stem

Westkust weekend in Plopsaland de Panne

Op zaterdag 4 en zondag 5 oktober gooit Plopsaland De Panne de deuren weer wijd open voor de Westkustbewoners. Alle inwoners van Veurne, Koksijde, Nieuwpoort, De Panne en hun deelgemeenten zijn dan aan verminderde toegangsprijzen welkom tijdens de vierde editie van dit Plopsa-Westkustweekend. Alle inwoners van Koksijde en deelgemeenten die aan de hand van hun identiteitskaart of een ander identiteitsstuk bewijzen dat ze inwoner van de Westkust zijn, betalen in het weekend van 4 en 5 oktober slechts 12 euro toegang voor Plopsaland (i.p.v. 25 euro). Kinderen kleiner dan 85 cm komen er, zoals gewoonlijk, gratis in. HULST - Het kwam gistermiddag tot een aantal fikse botsingen tussen de leden van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hulst.

Let op, dit aanbod geldt enkel bij aankoop van inkomtickets aan één van de kassa’s in Plopsaland De Panne zelf, dus niet in de voorverkooppunten! Elke bezoeker kan maximum 1 toegangsticket kopen en gezinnen die met de auto komen moeten, zoals altijd, een parkingjeton kopen (6 euro) aan de info of de kassa van het park.

Bron : www.rides.nl

Winter in het Openluchtmuseum

'Vroeger, toen hadden we nog echte winters'. Opa en oma kunnen er uren over vertellen. De snijdende wind en dikke pakken sneeuw, het eten was schaars en de nachten pikdonker, maar we hadden óók ijsvrij!

Maar zijn die barre winters nu verdwenen of verandert de wereld om ons heen? Straatlantaarns brengen licht in de duisternis en binnen de korste keren is het warm in huis. Borstrok en warme kruiken zijn verbannen naar zolder, óf worden bewonderd in het Openluchtmuseum.

In het Openluchtmuseum komt de winter van vroeger tot leven. Zes weken lang - van 6 december 2008 t/m 18 januari 2009 - gaan we terug in de tijd.

IJspret!- Maar geen winter kan zonder ijspret en dus is het grote entreeplein omgetoverd tot een feestelijk verlichte ijsvlakte. Jong en oud genieten van het schaatsen, koek en zopie en gezelligheid rond de baan.

Winters wel en wee - Het is gezellig bij het vuur; de boerin vertelt verhalen terwijl haar spinnewiel draait. In de zijkamer klinkt het geluid van het weefgetouw. Klik...tik tikketik. Het leven is niet gemakkelijk. De voorraden slinken en er is strenge vorst op komst. Zullen ze het wel redden met de turfstapel?

Proeven moet! - In een 19e-eeuwse Limburgse vakwerkschuur roert de boer in een grote koperen ketel. Hij kookt stroop van de uitbundige appel- en perenoogst en natuurlijk mag u proeven.

Ook de authentieke bierbrouwerij uit Ulvenhout is vanaf deze winter weer volop in bedrijf. Niemand minder dan de Nederlandse kampioen bereidt het gerstenat op eigentijdse wijze en vertelt vol vuur over zijn prachtige oude ambacht!

Van alles te doen : Ieder weekend, op woensdagmiddag en in de kerstvakantie zijn er leuke activiteiten en in het knusse Zeeuwse kerkje geniet u van muziek en zang. Op het Zaanse plein is van alles te zien en beleven en kinderen bakken broodjes op het kindererf. Ook de dieren in de stal vinden een bezoekje heel gezellig.

Openingstijden 2008-2009 : Van 6 december 2008 t/m 18 januari 2009 is het museum dagelijks geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

Uitzonderingen: Op 5, 24 en 31 december sluit het museum om 17.00 uur. Op eerste kerstdag (25 dec.) en nieuwjaarsdag (1 jan.) is het museum gesloten.

Bron : Nederlands Openluchtmuseum

5 oktober 2008

Verwarring over bliksemgevaar op Leidse kermis

LEIDEN - Was het onweer van donderdagnacht te gevaarlijk voor de kermis? De gemeente verklaart dat de drie hoogste attracties rond middernacht kort zijn stilgelegd vanwege inslaggevaar. Maar medewerkers van zweefmolen, booster en reuzenrad beweren dat ze ononderbroken in bedrijf waren.

Wie wil aan een ijzeren arm hoog de lucht in worden getild als bliksemschichten de hemel doorklieven? Genoeg bezoekers van de Leidse kermis, in elk geval. Reuzenrad, superbooster en zweefmolen zouden onverstoorbaar hebben doorgedraaid terwijl donderdagnacht onweersbuien over de stad trokken. ,,Volgens de fabrikant is het veilig'', zegt een zelfverzekerde medewerker van reuzenzweefmolen Around the World, een van de drie hoogste attracties. ,,Donderdagavond hebben we het even aangekeken, maar we hebben hem niet stilgezet.'' Ook exploitanten van Booster (55 meter) en het wat lagere reuzenrad ontkennen een ingreep van de kermiscoördinator.

Want dat is de man die, zo legt de gemeentewoordvoerder uit, verantwoordelijk is voor de veiligheid. ,,De coördinator is in dienst van de kermisbond en hij houdt alles in de gaten. Ook wind en onweer. Hij kan verordonneren dat attracties worden stilgelegd als er inslaggevaar dreigt. Dat is bij de drie hoogste attracties gebeurd, donderdagnacht rond half één.'' De kermisbazen spreken dat met klem tegen.

Over het risico van onweer zijn deskundigen het eens, net als over de stelling dat bliksem en boven de stad uitpriemend metaal slecht samengaan. Zelfs al prijkt er een bliksemafleider op de top van een zweefmolen. ,,Ik zou er nooit ingaan bij onweer'', zegt Martha de Haan van TLC Bliksembeveiliging ronduit. ,,Ik snap niet dat mensen zo stom zijn om dat te doen. Die attracties zullen wel een aarde-elektrode hebben. Maar je hoort gewoon binnen te zitten.'' Ook volgens Reinout van den Born van Meteoconsult is een bliksemafleider 'zeker niet waterdicht'. ,,Als meteoroloog zou ik me in zo'n attractie niet lekker voelen bij onweer.''

Bron : Leidsch dagblad

Alton Towers zegt vaarwel aan Corkscrew rollercoaster

Alton Towers Resort heeft aangekondigd de eerste 'double loop' achtbaan die EUrope kende te slopen. Na 28 jaar zal op 9 november 2008 de achtbaan gesloten worden. Gedurende 28 jaar heeft de achtbaan 43.500.000 mensen vervoerd en is er over het traject zo'n 820.000 mijlen afgelegd. Een astand van 4 keer op en neer van de aarde naar de maan.

Bron : Alton Towers

4 oktober 2008

Kermis Waddinxveen

In Waddinxveen is er kermis van 14 t/m 18 oktober. De attacties komen op het parkeerterrein aan de Dreef te staan.

Grootvermaak : Autoscooter,

Kinderattracties : Kinderdraaimolen,Vliegtuigmolen, Western Express.

Spelen : Ballen Gooien, Eendjesvisen,Pusher,Skeeball,Lucky Cranes,

Verkoopzaken : Snackpalace, suikerspin,

Bron : Kermiskorting

Een nostalgische rit naar Toverland

In de periode van 11 t/m 26 oktober 2008 is het mogelijk om een nostalgische herfstrit te maken en met huifkar de route vanaf station Horst-Sevenum naar Attractiepark Toverland te vervolgen.

Back-to-Basic - ‘Het Openbaar Vervoer naar Attractiepark Toverland is nog niet optimaal, vandaar ook dat ik bij de directie mijn idee heb gelanceerd’, aldus Jan Verheijen, trotse bestuurder van de huifkar. Jan Verheijen is geen onbekende in ‘het Sevenumse’ want bij menige familiedag, vriendenweekend of andere feestelijke happening staat hij graag met zijn vervoermiddel klaar.

De huifkartocht naar Attractiepark Toverland biedt treinreizigers de uitkomst om na een treinreis met eindpunt Horst-Sevenum het park binnen een half uur te bereiken. ‘En dit terwijl je een frisse neus ophaalt en kunt genieten van het Limburgse landschap’, lacht Jan Verheijen. ‘Ook de rit terug sluit goed aan op het treinverkeer richting Venlo en Eindhoven, zodat mensen niet lang hoeven te wachten’.

Toekomst OV naar Toverland - Naast de inzet van de nostalgische huifkartocht is het voor OV-reizigers ook mogelijk om het park vanuit treinstation Horst-Sevenum via belbus lijn 65 bereiken, mits men minimaal één uur tevoren contact opneemt om te reserveren. De directie van Attractiepark Toverland is momenteel nog in gesprek met diverse autoriteiten om te kijken naar toekomstige mogelijkheden. Een grote wens vanuit directie en personeel is om een vaste lijndienst te realiseren, zowel vanuit station Horst-Sevenum als vanuit station Venlo. Aangezien deze beslissingen niet over één nacht ijs gaan is Toverland erg enthousiast dat ondernemers zelf actief ‘aan de slag gaan’ om het reizen per Openbaar Vervoer extra aantrekkelijk te maken.

Reserveren - Indien men van de nostalgische huifkartocht gebruik wenst te maken, dan kan er, minimaal 3 dagen van te voren, telefonisch gereserveerd worden op 077-4677050. Er is een minimale aanmelding nodig om de rit te kunnen maken. Uiterlijk 2 dagen voordat men naar Attractiepark Toverland gaat, wordt men geïnformeerd of de huifkarrit doorgang vindt.

Bron : Persbericht Attractiepark Toverland

Dark Intentions Soundtracks brengt debuut CD uit

Na een succesvolle muziekproductie voor het Halloween Fright Nights 2007 event in Walibi World brengt Dark Intentions Soundtracks speciaal voor Fright Nights 2008 hun debuut CD uit.

De volledige titel is: “The Original Soundtrack from: Halloween Fright Nights part 1: The Clown, The Fear, The Horror” De CD is vanaf 10 oktober te koop in Walibi World.

De productie zal in samenwerking met Walibi World worden uitgebracht tijdens de première van de Halloween Fright Nights, 10 oktober 2008 in Walibi World. De CD zal gedurende het gehele event verkrijgbaar zijn bij de merchandise stands voor een bedrag van € 3,95

Naast de muziek van het aankomende Halloween event zal de CD ook de muziek van Halloween Fright Nights 2007 bevatten. Vier van de (nieuwe) nummers zullen op de website van Dark Intentions Soundtracks te beluisteren zijn (http://www.disoundtracks.com).

Dark Intentions Soundtracks maakt sinds april 2007 muziekproducties voor Walibi World. Hoewel het specialisme bij donkere sfeermuziek ligt (zoals dat voor Halloween) zijn ze ook beschikbaar voor andere stijlen.

Dark Intentions Soundtracks zou graag iedereen willen bedanken die zijn of haar support heeft getoond voor de muziek. Zonder jullie inzet was deze release niet mogelijk. Voor meer informatie over Dark Intentions Soundtracks en Halloween Fright Nights bezoek http://www.disoundtracks.com en http://www.frightnights.nl.

Tracklist: The Original Soundtrack from: Halloween Fright Nights Part 1: The Clown, The Fear, The Horror 1. Intro – The Clown 2. Circus in Town 3. Carnival of Freaks 4. Circus of Horror. 5. House of (s)Laughter 6. Intro – The Fear 7. Premonitions 8. Harvest: Code Red 9. Chainsaw Drill Theme 10. Beyond the Point of Fear 11, Intro – The Horror 12. Walk of Death 13. Club Roxy 14. Showdown 15. AfterShock

Bron : Persbericht Dark Intentions Soundtracks

3 oktober 2008

Greif vangt golven!

Tropial Trip 'Catch the wave' van exploitant Snoeren heeft Nederland verlaten. De attractie reist tegenwoordig onder de Belgische exploitant Yves Greif

2 oktober 2008

Van de fiets naar de kermis in Wernhout !

WERNHOUT - Het is al 46 jaar een traditie. Als omlijsting van de kermis, die begint op de vierde zaterdag van september, vindt de tweedaagse Ronde van Wernhout plaats. De wedstrijd van zondag viel onder het KNWU-reglement en besloeg afstanden van zestig tot negentig kilometer. Gisteren streden jong en oud om de open Wernhoutse kampioenschappen. Aan het begin van de middag startten de heren vanaf 16 jaar, gevolgd door de categorie 'gehuwde dames'. Om 15.30 uur was de schooljeugd aan de beurt. Er deden 159 kinderen mee, bijna allemaal leerlingen van de St.Jozefschool. De meisjes uit de groepen 3 en 4 beten het spits af op het parcours aan de Pastoor Bielarsstraat, toegejuicht en gefotografeerd door ouders, opa's en oma's. Sommigen konden amper bij de trappers, maar alle deelnemertjes waren vastbesloten om de 'meet' te halen. De rit voor de allerkleinsten bestond uit twee rondjes van ongeveer vierhonderd meter. De hogere groepen reden een paar rondjes meer. Bij de kleintjes waren de jongens in de meerderheid, maar vanaf groep 5 fietsten er net zo veel meisjes mee. Bij de finish trapten sommigen zó hard op de rem, dat het maar net goed afliep. De EHBO hoefde niet in actie te komen. 'Microfonist' Stan van Dijck schreeuwde aanmoedigingen naar de passerende rennertjes, terwijl Peter Nouws van het Wieler- en Organisatiecomité Wernhout druk in de weer was met rugnummers en helmen voor de volgende ploeg. De allerbesten wonnen een beker. Voor de nummers één waren er ook bloemen. Evenals voorgaande jaren stelden middenstand, horeca en kermisexploitanten prijsjes beschikbaar, zodat geen enkel coureurtje met lege handen naar huis ging. Ieder kind kreeg een snoepzak en er waren tientallen penningen voor de botsautootjes. Veel jeugd spurtte direct na de wedstrijd naar de kermis. Uitslag: Groep 3-4: meisjes Femke Marijnissen, jongens Tristan van Hassel Groep 5-6: meisjes Iris Marijnissen, jongens Luc van Dijkhorst Groep 7-8: meisjes Gabrina van Hassel, jongens Lucas Wassenaar 12-16-jarigen: meisjes Lauren Aernouts, jongens Rens de Koning.

Bron : BN/De Stem

3 oktober 2008

Greif vangt golven!

Tropial Trip 'Catch the wave' van exploitant Snoeren heeft Nederland verlaten. De attractie reist tegenwoordig onder de Belgische exploitant Yves Greif

2 oktober 2008

Bolletongersdei; dé jaarmarkt van het Noorden vol vertier!

Aanstaand donderdag 2 oktober is het Bolletongersdei in Bolsward. Bolletongersdei staat, jaarlijks op de eerste donderdag van oktober, garant voor dé jaarmarkt van het Noorden, met meer dan 200 marktkramen door de hele binnenstad van Bolsward.

Standhouders uit heel Nederland prijzen luidruchtig, vermakelijk en inventief hun waren aan, tijdens het standwerkersconcours. s’ Avonds strijden menners en ringstekers om de ‘Gouden Sjees’, tijdens de jaarlijkse ABN AMRO ringrijderij in de binnenstad. De dagen rondom Bolletongersdei staat de Kermis in de stad.

Rijen marktkramen door de hele binnenstad. Van schuursponsjes tot wintermutsen; van alles is er te koop. Sommige mensen zijn jaarlijks om 8.00 uur al aanwezig om de koopjes in te slaan, anderen komen meer voor de gezelligheid of om lekker een hapje te eten. De binnenstad van Bolsward is op donderdag 2 oktober omgetoverd tot één groot marktterrein.

Standwerkersconcours - Sommige standhouders vertellen hele verhalen om hun klanten te verleiden hun product te kopen. Andere standhouders verkopen hele bijzondere producten en weten precies te vertellen hoe het product werkt. Verkopen is op Bolletongersdei verheven tot een ware kunst. De verkopers strijden dan ook om de titel ‘beste standwerker’. Voor de grappigste, beste of meest innovatieve marktkoopman of –vrouw, zijn er prijzen te winnen. Loco-burgemeester van Bolsward, de heer Brouwer, reikt deze prijzen donderdagmiddag om 14.00 uur uit. Ook voor de mooiste ‘stille’ kramen zijn er prijzen te winnen. De jeugd van Bolsward leert de kneepjes van het vak op de kinderbraderie in de Broerekerk.

Ringrijderij - Om 19.00 begint de jaarlijkse ABN AMRO ringrijderij waar de deelnemers strijden om de Gouden Sjees bokaal. Met de meest uiteenlopende combinaties van paard en wagen denderen de paardenhoeven weer over de klinkers in de binnenstad. Een spektakel waar snelheid, behendigheid en uiteraard ook de nodige show de boventoon voeren.

Van woensdagmiddag 1 t/m zaterdag 4 oktober is er Kermis op het Plein 1455.

Bron : Gemeente Bolsward

Oudere berichten 2008

Back