www.hullygully.nl

 

www.hullygully.nl

NIEUWS OKTOBER 2009

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

31 Oktober 2009

The Sound of Music terug in Theater de Efteling

27 Oktober verraste de hele familie Von Trapp uit de musical The Sound of Music de bezoekers van de Efteling met een live optreden uit deze musicalklassieker. Nadat zij met een arrenslee in het park arriveerden, zongen zij samen met de bezoekers het wereldberoemde liedje Do-Re-Mi. Van 20 november 2009 t/m 31 januari 2010 is de musical The Sound of Music terug in Theater de Efteling. Wieneke Remmers als gouvernante Maria, Rein Kolpa als kapitein Von Trapp en de zeven kinderen zijn in de wintermaanden weer exclusief te zien in het theater in Kaatsheuvel, wanneer ook de Winter Efteling haar poorten opent.

Bron : Persbericht www.efteling.com

30 Oktober 2009

Achter de schermen bij Attractiepark Toverland

Speciaal voor senioren gaat Attractiepark Toverland betoverende rondleidingen verzorgen. 55-Plussers kunnen zich vanaf nu inschrijven om Toverland eens van een andere kant te bekijken. Deze speciale middagen zullen buiten de schoolvakanties op doordeweekse dagen georganiseerd worden. De gast krijgt middels een presentatie en rondleiding een totaal andere kijk op en in het park.

Senioren zijn vaak actief, hebben meer vrije tijd en zijn een groeiende groep in de samenleving. Daarom heeft de directie van Toverland besloten iets te organiseren voor deze groep. “Deze doelgroep zit alleen niet altijd verlegen om een razendsnelle lancering van de Booster Bike mee te maken. 55-plussers hebben echter wel belangstelling voor het reilen en zeilen bij Toverland, zo blijkt uit de vele verzoeken die wij afgelopen jaar hebben ontvangen,” aldus Lian Lempens, hoofd van de Marketingafdeling. “We willen graag invulling geven aan deze verzoeken en de senioren meenemen in het verhaal achter de schermen. Geen regulier parkbezoek met de (klein)kinderen, maar een maatwerk presentatie inclusief rondleiding, die zowel qua prijs als aanbod tegemoet komen aan de vraagstelling.’’

Programma -Onder leiding van directeur Caroline Maessen, zelf een enthousiaste spreekster, zijn enkele tientallen Toverlanders gecoacht en omgetoverd tot uitstekende gidsen. Deze zullen in de rol van gastheer/vrouw de groepen geïnteresseerde 55-plussers gedurende het hele programma begeleiden, van het ontvangst tot de presentatie én de rondleiding.

Voorbeeldprogramma (indicatief, tijden kunnen in overleg aangepast worden). : 14.00 uur: Ontvangst bij de receptie, 14.30 uur: Start presentatie, 15.15 uur: Start rondleiding, 16.00 uur: Mogelijkheid voor parkbezoek.

De vergoeding voor dit programma bedraagt € 7,50 per persoon en is uit te breiden met een horeca-arrangement, bijvoorbeeld een lunch of afsluitende borrel.

Aan het programma zijn nog enkele boekingsvoorwaarden verbonden. Zo geldt dit arrangement alleen op doordeweekse dagen (weekenden en vakanties zijn uitgesloten), de deelnemers dienen 55-plus te zijn en de minimale groepsgrootte is vastgesteld op 20 personen. Met een kleinere groep aanmelden is ook mogelijk, Toverland kijkt dan naar de mogelijkheid om enkele aanmeldingen/groepen samen te voegen.

Bron : Persbericht Attractiepark Toverland

29 Oktober 2009

Recordaantal bezoekers in Slagharen

Afgelopen zondag heeft Attractie- & Vakantiepark Slagharen een recordaantal bezoekers genoteerd. Na een zeer drukke eerste week van de herfstvakantie sloot Attractie- & Vakantiepark Slagharen de week af met de drukste dag van het jaar. Maar liefst 22.000 bezoekers hebben het attractiepark en de Miracle of Lights parade bezocht.

Vooral het zonnige weer in combinatie met de herfstvakantie waren debet aan de grote drukte. Daarnaast is de laatste week duidelijk geworden dat de Miracle of Lights in begrip is geworden in het Noordoosten van Nederland met als gevolg dat steeds meer mensen de lichtjesparade bezoeken.

Om 18:30 uur start de Miracle of Lights Parade, een droomachtig verlichte stoet van 12 bijzondere voertuigen (van een antieke Amerikaanse postkoets tot een A-Ford uit 1928) in combinatie met meer dan 100 cowboys, indianen, prinsessen, chique dames van adel, boeven, clowns en sheriffs veranderen het park in een magnifiek gebeuren. De stoet trekt door de Mainstreet van het park richting de fontein. Links en rechts van de Mainstreet staan duizenden kinderen met lichtstaafjes te zwaaien naar hun favoriete artiest. Zelfs de kostuums van de artiesten zijn voorzien van een vele kleine lichtjes. Je waant je even in de glitter en glamour wereld in plaats van in het Overijsselse Slagharen. Zelfs de suikerspin die menig kind trots in zijn handje vasthoudt vertoond allerlei kleurtjes – men heeft het houten stokje vervangen door een lichtgevend stokje dat keer op keer van kleur verandert!

De stoet verzameld zich rondom de fontein en zo gauw de laatste wagen zijn plek heeft ingenomen worden de bezoekers verrast door een prachtig vuurwerk in combinatie met diverse spectaculaire optredens uitgevoerd door internationale artiesten. Van vuurspuwende cowboys boven op het dak van de saloon tot een betoverende zangeres hoog in de Freefall – er is zoveel te beleven….

Met een daverend applaus belonen de vele bezoekers de vele optredens en maken zich gereed om weer richting huis te vertrekken. Inmiddels hebben de parkeerwachters en verkeersregelaars hun plek weer ingenomen en verwijzen alle vertrekkende auto’s naar de uitgang van de parkeerplaats. De medewerkers nemen afscheid van het hoogste bezoekersaantal van het seizoen en wensen iedereen een goede terugreis.

Slagharen kijkt voor de tweede keer in de herfstvakantie terug op de tot op heden drukste dag van het seizoen…

Bron : Persbericht Attractie- en vakantiepark Slagharen www.slagharen.com

28 Oktober 2009

Top 3 ‘Park met het beste personeel’ Dit jaar heeft alweer de vijfde editie van de Rides Awards, een publieksprijs voor Europese attractieparken, plaatsgevonden. Ruim 3.600 personen hebben in diverse categorieën gestemd op hun favoriete attractiepark.

Top 3 'Park met het beste personeel' voor Toverland Met 16% van de stemmen heeft Toverland een tweede plaats mogen behalen in de categorie ‘Park met het beste personeel’.

De uitreiking van de Rides Awards is een initiatief van Rides.nl.

Diverse categorieën - Gedurende een stemperiode van een maand hebben de bezoekers van Rides.nl kunnen stemmen op de Rides Awards, de publieksprijs voor Europese attractieparken. Er mocht een stem uitgebracht worden in de categorieën ‘Beste nieuwe attractie 2009’, ‘Park met het beste personeel’ en ‘Meest vernieuwende park van 2009’. Bij elke categorie kon een keuze gemaakt worden uit alle Europese attractieparken.

Beste personeel - Ruim 3.600 stemmen zijn geteld en Attractiepark Toverland heeft met 16% van de stemmen een mooie tweede plaats in de categorie ‘Park met het beste personeel’ mogen behalen. Het park moest hierbij de Efteling voor laten gaan. Walibi World is geëindigd op de derde plaats. De award ‘Park met het beste personeel’ wordt elke 4 jaar uitgereikt aan het park met het meest gastvriendelijke personeel. In 2005 werd de award voor het eerst uitgereikt en kwam Toverland als winnaar uit de bus.

Rides.nl- De grootste website op het gebied van Europese attractieparken is www.rides.nl. De site richt zich voornamelijk op de doelgroep gezinnen, die op zoek zijn naar meer informatie over (Europese) attractieparken. De site genereert meer dan 550.000 pageviews op maandbasis en jaarlijks roept de organisatie een competitie uit voor de Europese attractieparken.

Bron : Persbericht Attractiepark Toverland

27 Oktober 2009

Zalige Kermis!

Op donderdag 22 oktober vond in hotel Spaander in Volendam de presentatie plaats van het boek “Zalige Kermis!” de geschiedenis van de Volendammer kermis. Na een woord van welkom door Peke Kuiken van uitgeverij De Stad vertelde Jan Boots over het kermisleven in het algemeen en zijn relatie met de kermis in Volendam. Na een muzikaal intermezzo van John Dé vertelde wethouder kermiszaken Wim Runderkamp over zijn beleving van de Volendammer kermis. Tenslotte kwam de auteur Jaap Buijs aan het woord die alle medewerkers bedankte en aansluitend het eerste exemplaar van het boek overhandigde aan een groep Volendamse kermisvrienden. Bij de presentatie werd ook gelijk meegedeeld dat de eerste druk al gelijk was uitverkocht, maar dat zal niemand verbazen, want Jaap Buijs heeft met zijn boek “Zalige Kermis!” een belangrijke bijdrage geleverd aan de Nederlandse kermiscultuur. Dit boek over de geschiedenis van de kermis in Volendam is dus voor elke kermisliefhebber beslist een aanrader

Bron tekst : Hennie van Oers, website Stichting Kermis-Cultuur Nederland

26 Oktober 2009

Calypso sinds 1963

Sinds 1963 reist er een Mack Calypso in Zwitserland. Deze attractie is anno 2009 nog steeds op reist en is nog steeds erg fraai. Deze attractie is sinds 1989 van Paul Läuppi. De attractie is door hem weer reisvaardig gemaakt en sinds 1991 staat deze Calypso op de nodige Zwitserse kermissen. De eigenaar stuurde enkele foto's en attributen toe voor deze site. Je vindt ze op Calyspo Paul Läuppi

Met dank aan Paul Läuppi.

25 Oktober 2009

DVD Hoorn 2009

Bij kermisdvdshop is een nieuwe dvd verschenen. Deze keer de kermis van Hoorn die gehouden werd van 8 tot 17 augustus 2009

Voor meer informatie : www.kermisdvdshop.nl

24 Oktober 2009

Zoo Safari- und Hollywoodpark sluit jubileumjaar af.

40 Jahre Zoo Safari- und Hollywoodpark: am kommenden Sonntag (25.10) endet die reguläre Saison 2009 im Stukenbrocker Zoo und Freizeitpark. Aber schon jetzt sagt Parkchef Fritz Wurms allen Besuchern "danke".

Alle Gäste, die den letzten Herbst-Ferientag in NRW zu einem Besuch im Zoo Safari- und Hollywoodpark nutzen, zahlen am kommenden Sonntag nur 15 Euro Eintritt pro Person (Kinder unter 4 Jahren frei).

Eine ganz besondere Saison neigt sich dem Ende zu: 40 Jahre "Wildlife" mit Löwen, Tigern, Nashörnern & Co in der Senne am Rande des Teutoburger Waldes. Mit der grandiosen "Jubilee"-Party und der Flashart-Show feierte der Zoo/Park am 15. Juli diesen Geburtstag.

Mit seinem "Geparden-Projekt 2010" stellt Fritz Wurms die Weichen für die Zukunft des Familienunternehmens. Eine riesige Freianlage wird entstehen ? die größte in Deutschland. Die ersten Tiere sind bereits in Stukenbrock: Monty (2 Jahre) und die kleine Sahra (6 Monate).

Wildlife, Fahrspaß, Shows und Action ? zum letzten Mal in 2009. Die Tiere bleiben natürlich, viele der Artisten gehen in andere Engagements. Doch bevor sie ihre Koffer packen, geben sie am Sonntag in der Westernstadt, dem Zirkus und dem Hollywood-Theater noch einmal ihr Bestes.

Eine Woche später öffnet der Park (30. und 31. Oktober) noch einmal seine Tore zu zwei großen Sonderveranstaltungen, den "Halloween-Partys" jeweils 14-22 Uhr, dann ist auch dieser "Spuk" vorbei, und es geht in die Winterpause.

Bron : Persbericht Zoo Safari- und Hollywoodpark

23 Oktober 2009

Verre Verwanten iN Avifauna.

Verre Verwanten Radio van Teleac strijkt zaterdag 24 oktober neer in Avifauna in Alphen aan den Rijn, het oudste vogelpark ter wereld.

Humeurige kiwi - Vanaf het terras van hotelbar Nimmerzat, met uitzicht over het vogelpark, praat presentator Ben Kolster met hoofd-dierenverzorging Rinus Verkade, die al 45 jaar werkzaam is in Avifauna. Ook schuiven aan oud-medewerker Willem Houtzager en lokaal historicus Wim Looyé.

Het is dit jaar precies zestig jaar geleden dat een voorzichtige aanzet werd gegeven voor het park Avifauna, dat een jaar later officieel de deuren opende. Verhalen over de vogelverzamelaar Van den Brink en het concern Van der Valk – dat het bekende logo met de toekan te danken heeft aan Avifauna.

Verslaggeefster Klaartje Bax gaat samen met verzorger Joost Lammers in het nachtverblijf op zoek naar een humeurige kiwi.

Bron : Nieuwsbrief Teleac Verre Verwanten, voor meer informatie : Verre Verwanten website

22 Oktober 2009

Kilometers file door Miracle of Lights Parade in Slagharen

Attractie- en Vakantiepark Slagharen kampte ondanks met veel drukte en files. De reden was de lichtjesparade die in het park gehouden is. Marcel van der Laan van het Attractie- en Vakantiepark stuurde een aantal foto's van deze lichtjesparade. Je vind de foto's op Deze pagina

Bron : Attractiepark Slagharen.

Standplaats Gebakkraam Eric Hopman tijdens de Feestdagen

21 Oktober 2009

Standplaats Gebakkraam Eric Hopman tijdens de Feestdagen

Eric Hopman laat weten dat ook dit jaar zijn gebakkraam tijdens de decembermaand weer te vinden is in Tilburg bij winkelcentrum de Rooi Pannen. Afgelopen twee jaren won Eric Hopman de beker van de 8FM-oliebollen-wedstrijd wat al de kwaliteit aantoont van zijn kwaliteitsproducten ! Voor meer informatie en kortingsbonnen klik je op deze pagina

Bron : Eric Hopman.www.hollandsegebakkraam.com

20 Oktober 2009

Herfstvakantie en Tripsdrill

Herbstferien:

Die Tage werden langsam kürzer, die Blätter an den Bäumen verfärben sich und fallen herab. Der Herbst hält Einzug - doch in Tripsdrill herrscht weiterhin Altweibersommer. Wer Lust auf einen Ausflug nach Tripsdrill hat, sollte die Herbstferien nutzen: Noch bis zum Saisonende am 1. November erwartet Sie ein altweibersommerlicher Erlebnispark mit über 100 originellen Attraktionen.

Von der Holzachterbahn „Mammut“ fällt der Blick auf den Reben bewachsenen Michaelsberg, dessen Weinlaub sich bereits färbt. Dann geht es mit über 80 km/h durch die riesige Sägemühle. Direkt nebenan begeistern die Achterbahn „G’sengte Sau“, die Badewannen-Fahrt zum Jungbrunnen und das Waschzuber-Rafting durch den Wildbach. In der urigen Dorfstraße – direkt hinter dem Haupteingang – begegnen Ihnen passend zum Altweibersommer Erntewagen mit reichlich Heu und Kürbis-Arrangements. Die Familien-Attraktion Maibaum bietet einen guten Überblick über die herbstliche Parklandschaft – dabei steuern Sie die Höhe des Rundflugs selbst. Und beim Schlendern durch das „Mühlental“ grüßen zahlreiche Holzdrachen aus den Bäumen, bevor der Doppelte Donnerbalken, die Spritztour für Seefahrer und das Seifenkisten-Rennen für einen abwechslungsreichen Fahrspaß sorgen.

Natürlich gibt es wieder eine Altweibersommer-Bonus-Aktion: Wer unter der Woche nach 13.00 Uhr kommt (außer an Ferientagen in Baden-Württemberg), spart 5,00 € pro Person. Der Erlebnispark Tripsdrill hat noch bis zum 1. November geöffnet – täglich ab 9.00 Uhr. Also, nutzen Sie doch den Altweibersommer in Tripsdrill für einen Ausflug im Herbst. Wir freuen uns auf Sie!

Veranstaltungs-Tipp: Das Wildparadies Tripsdrill ist nicht nur Herberge für über 130 tierische Bewohner, sondern immer wieder auch Schauplatz für verschiedene Veranstaltungen. Und so erwartet Sie am Samstag, 7. November 2009, mit dem „Deftigen Schwaben-Abend“ ein buntes Kabarett-Programm in der Wildsau-Schenke. Die drei Möglinger Schlabbergoschen sorgen mit ihrem schwäbischen Mundart-Kabarett für gute Stimmung und Unterhaltung. Dazu wird ein deftiger Vesperteller gereicht. Dieses schwäbisch-kulturelle Highlight kostet pro Teilnehmer 29,- € (zzgl. VVK-Gebühren) – Kabarett und Vesper inklusive. Beginn der Veranstaltung am 7. November ist um 20.00 Uhr – Einlass ab 19.00 Uhr. Karten erhalten Sie direkt in der Verwaltung des Erlebnisparks Tripsdrill oder online unter www.tripsdrill.de.

Bron : Nieuwsbericht Tripsdrill.

19 Oktober 2009

Pays du pere noël in Charleroi Expo

Eerst Franstalig, daarna Nederlandstalig :

Nouveauté !!!

La société Fun World Amusements crée par Franck, Denis, Thomas Delforge, Frederic Bellenger et Anthony Du Vivier ouvrira pour les vacances de fin d'année son nouveau parc récréatif indoor "Le Pays Du Père Noël" a Charleroi Expo du 19/12/2009 au 03/01/2010 en partenariats avec RTL TVI et Radio Contact. Le parc comprendra 3.000m² d'amusements, de restaurations et de spectacles allant de la "Piste de luge" a la "Mini ferme" ou la "plaine des petits" en passant par une exposition de l'Age de Glace.

Les cartes d'entrée sont déja disponible en prévente au 0479/73.76.07 info@lepaysduperenoel.be www.lepaysdupernoel.be

Bon Amusement !!!

Nieuw!

De venootschap Fun World Entertainment opgericht door Frank Denis, Thomas Delforge, Frederic Bellenger en Anthony Du Vivier opend voor de kerstvakanties haar nieuwe overdekte recreatie-park "Le Pays Du Pere Noël" in Charleroi Expo van 19/12/2009 tot 03.01.2010 in partnerschappen met RTL TVI en Radio Contact. Naast de diverse activiteiten (Giant glijbaan, speeltuinen, Boerderij met levende dieren enz . . .) zal er ook een tentoonstelling over de "Ice Age" plaats vinden.

De toegangsbewijzen zijn reeds beschikbaar in de voorverkoop. Tel : 0479/73.76.07 info@lepaysduperenoel.be www.lepaysdupernoel.be

Veel Plezier !!!

Bron bericht : Alain Andries én Thomas Delforge.

18 Oktober 2009

Catalogus Intamin

Ride Trade Int. Corp. Est. stuurde een catalogus toe van de rides die Intamin produceert. Allerlei attractie tot zelfs giganten als vrijevaltorens en monorails bouwt dit bedrijf.

Je vind de catalogus hier (pdf bestand)

Met dank aan Ride Trade Int. Corp Est.

17 Oktober 2009

Themepark Nee

Even wat citaten : "hoerenscooter", "de Polyp draaide met horten en stoten. Brrr wat een eng ding. Dit is die Polyp waar vorig jaar een gondel vanaf vloog", of over een simulator die nog op reis gaat : "Goh, nog zo'n bouwpakket, ze kunnen hem zo, als hij hier een keer in Nederland komt, naast de Actiondance zetten". Dit soort uitspraken heeft er toegeleid dat er onlangs een hyves-site opgericht is tegen het forum www.kermisclub.nl. Je vind de anti-site op hyves op tpnee hyves. Aan een ieder om zijn of haar mening te bepalen. Ik besteed mijn tijd liever aan nuttige zaken. Godrie Spijkers.

16 Oktober 2009

Bert van Houten eerste prijs op Euromodelbouw

Modelbouwer Bert van Houten was present op de Euromodelbouw in Genk. Bert van Houten stuurde enkele foto's toe van zijn eigen stand van deze grote model expo in de Limburghallen van Genk. Bert van Houten liet ook vol trots weten een eerste prijs te hebben behaald tijdens de Euromodelbouw. Bert van Houten stuurde volgende foto's toe voor publicatie. Deze foto's vind je op volgende pagina :Klik hier

15 Oktober 2009

Betoverende Miracle of Lights Parade ter afsluiting van het seizoen

Attractie- & Vakantiepark Slagharen sluit het seizoen 2009 groots af met een schitterende Miracle of Lights Parade. Zodra de schemering valt, wordt Slagharen betoverd door miljoenen lichtjes. Diverse verlichte oldtimers, steltlopers van hoog niveau, gekostumeerde danseressen en fantasierijke muziek zorgen voor een miraculeuze afsluiting van de dag.

Tijdens de herfstvakantie zal het attractiepark van 16 t/m 24 oktober van 10.00 uur tot 19.30 uur en van 24 /tm 31 oktober van 10.00 uur tot 18:30 uur geopend zijn. Aan het eind van elke dag wordt er afgesloten met de Miracle of Lights Parade.

Voorafgaand aan dit spektakel kunnen de bezoekers de gehele dag onbeperkt genieten van de meer dan 40 attracties voor jong en oud, de shows, de live-acts en de zwembaden.

Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang.

Bron : Persbericht Attractie- & Vakantiepark Slagharen.

14 Oktober 2009

Oliebollen nodig ? Hopman Hollandse Gebakkramen.

Bovenstaande flyer kwam per e-mail binnen bij de redactie van deze site. En aangezien deze exploitant al twee keer de winnaar van de 8FM oliebollenwedstrijd is geweest...

Bron : exploitant Eric Hopman

13 Oktober 2009

Op 14 en 15 november is de Expo Trains de Modelisme in de Hallen Rue de Marche in Ciney iN België. Deze tentoonstelling is de grootste op dit gebied in België. Ook Bert van Houten zal weer present zijn op deze beurs met zijn fraaie modellen. Bert van Houten heeft al eerder verschillende eerste prijzen behaald op deze tentoonstelling. Ook het fraaie front zal weer een prominente plaats innemen. Tevens kunnen er boeken van Stichting Kermis-Cultuur gekocht worden tijdens de expo.

Bron : Bert van Houten Stichting Kermis-Cultuur Nederland

12 Oktober 2009

Familiepark DippieDoe Best 10 jaar

Familiepark DippieDoe mag dit jaar 10 kaarsjes uitblazen en dat moet gevierd worden! Er was al het kinderfestival in juni maar in november is er een speciale verjaardagsactie.

“10 jaar” - Om de 10e verjaardag van Familiepark DippieDoe in Best te vieren staat de maand november in het teken van alle tienjarigen. Alle kids die net als DippieDoe 10 jaar worden mogen in november gratis komen spelen bij DippieDoe in Best. Om van deze actie te genieten volstaat het om de speciale actiecoupon te downloaden op www.dippiedoe.nl en een leeftijdsbewijs voor te leggen aan de kassa van het park.

Familiepark DippieDoe Best - Bij Familiepark DippieDoe kan er ook in de herfst en de winter een superleuke dag beleefd worden. Zo kunnen de kids samen met mama of papa van de familieglijbaan of in de Rockin’ Tug. De kinderen kunnen zich ook helemaal uitleven in het indoor klimavontuur. Uitrusten kan gedaan worden in de kinderbioscoop.

WinterDippieDoe - Ook dit jaar is er weer WinterDippieDoe. Van 19 december 2009 tot en met 3 januari 2010 staat alles in het teken van de winter met véél sneeuw en extra activiteiten zoals o.a. de musical van Studio Pan en nieuwe attracties op het buitenpark, die voor deze gelegenheid ook geopend is. Houd de website www.dippiedoe.nl in de gaten voor meer informatie over WinterDippieDoe.

Bron : Persbericht Dippiedoe

11 Oktober 2009

Dikke negen voor Toverland

Meest favoriete attractiepark met een dikke negen voor gezelligheid!

Ook dit jaar heeft de website www.eropuit.nl (initiatief van de NS) een grootschalig onderzoek uitgevoerd, de Nationale Uitjestest 2009. In totaal testen 50.000 respondenten de uitjes, variërend van museum-, dierentuin- tot festivalbezoek.

De score van Attractiepark Toverland; de eerste plaats binnen de lijst van de grotere attractieparken én een dikke negen voor gezelligheid.

Voor liefhebbers van spanning & uitdaging - Het juryrapport noteert de hoogste ogen voor Toverland op het gebied van spanning en uitdaging en voor gezelligheid krijgt het park een dikke 9. Mannen zetten het park op de eerste plaats in hun favoriete top 10 en vrouwen kiezen voor een 4de plaats, hierbij is het gemiddelde eindoordeel een 8,6 op het rapport.

Meest favoriet bij jongeren onder de 25 - De jury noteert verder dat de jongeren veel attractieparken in hun top 10 lijst hebben staan. De jongeren zijn unaniem in hun oordeel en zetten Toverland op de eerste plaats als favoriete uitstap en geven het park een 9 als cijfer. Als het gaat om de meest spannende attractie staat het park op een 2de plaats.

Nationale Uitjestest 2009 - De Uitjestest is een initiatief van de NS, waarbij bezoekers zelf aan het woord gelaten worden over de leukste, meest leerzame of meest inspirerende en spannende plekken van Nederland. Meer informatie over de test en uitslagen zijn terug te vinden op de website www.eropuit.nl/uitjestest.

Bron : Persbericht Attractiepark Toverland

10 Oktober 2009

11 oktober vrije toegang Zoo Safaripark voor kinderen

Am 11. Oktober 2009 freier Eintritt für Kids und tolles Extra-Programm

Gepardenkind Sahra übt schon für den Kids-Club- und Teddytag

Ein ausgewachsener Gepard, der vom Löffel frisst, ein Raubtier-Quiz, Kinder-Schminken, eine Verlosung... das alles erwartet die kleinen Besucher am 11. Oktober im Zoo Safari- und Hollywoodpark am "Kids-Club- und Teddytag". Das Highlight: die Tierpfleger des Parks stellen nicht nur die weißen Tigerkinder Ashoka und Jeevan persönlich vor, die Kids lernen auch den süßesten Neuzugang des Parks persönlich kennen: die kleine Gepardin Sahra - gerade mal sechs Monate alt und eine echte Schmusekatze.

Sahra, geboren in einem norddeutschen Zoo, ist eine Handaufzucht. Seit wenigen Wochen ist der Zoo Safari -und Hollywoodpark ihr Zuhause. Hier soll sie gemeinsam mit Artgenossen in der größten Gepardenanlage Deutschlands, die 2010 eröffnet werden soll, leben und jagen.

Bis es soweit ist, muss Sahra lernen. An der Seite ihrer "besten Freunde". "Menschen geben Sahra die Sicherheit, die ihr sonst ihre Mutter geben würde. Ihnen vertraut sie, ihnen folgt sie", sagt Tierpflegerin Jeannette Wurms, "aber diese Freundschaft schließt gerade bei Geparden nicht aus, dass sie ihren natürlichen Instinkten folgen, wenn sie alt genug sind, auf eigenen Pfoten zu laufen."

Noch fährt Sahra lieber im Jeep. Neben Jeannette, auf dem Beifahrersitz. Denn der Weg vom Gepardenquartier bis hinunter in den Zoobereich des Parks ist weit.

Lamas stehen heute auf Sahras "Stundenplan". Zögernd, aber neugierig nähert sich die junge Gepardin an der langen Leine dem Zaun. Die australischen Straußenvögel, die Nandus, machen sich aus dem Staub.

Ganz anders die Lamas. Hengst "Spucki" kommt fast bis an den Zaun, beäugt die kleine Gepardin argwöhnisch. Doch Sahra weicht nicht - im Gegenteil. Sie macht es sich auf der anderen Seite des Zauns bequem: Lama-Watching. Spannend und aufregend.

Während Sahra Spucki & Co. fixiert, haben die ersten Zoobesucher die junge Gepardin auf ihrem ersten Ausflug entdeckt. Obwohl Sahra erst kniehoch und noch 14 Kilo leicht ist, halten sie respektvoll Abstand, fasziniert von der kleinen Schönheit.

Jannis und Luis (beide 6 Jahre) sind ebenso neugierig wie Sahra - für die beiden Kinder wird dieser Tag ganz sicher unvergesslich. Langsam dürfen sie näher kommen, sich behutsam neben die Gepardin setzen. Sahra lernt Kinder kennen. Ein kleines Abenteuer - für alle drei.

Am 11. Oktober wird die junge Raubkatze vielen Kindern begegnen, denn dann ist "Kids-Club- und Teddytag" im Zoo Safari- und Hollywoodpark. Die Mitglieder des Kids-Safari-Clubs haben freien Eintritt, wenn sie ihren Kids-Club-Ausweis an der Kasse vorzeigen. Alle anderen Kinder (bis 14 Jahre), die den Zoo/Park und den Club kennen lernen wollen, zahlen ebenfalls nichts, wenn sie einen Teddy mitbringen und an der Kasse vorzeigen.

An diesem Tag wird Sahra den kleinen Besuchern vorgestellt. Bis dahin "übt" sie täglich "Safaripark" und lernt auch Monty, den zweijährigen Gepardenmann, schon mal durchs Gitter kennen.

Die neue Tierart des Zoos ist Schwerpunkt-Thema des Kids-Club- und Teddytages. Die Tierpfleger stellen nicht nur Sahra vor, sie zeigen auch, dass Monty vom Löffel fressen kann und erklären, warum er das tut. Ganz nah können die kleinen Besucher Monty und Sahra kennen lernen. Und streicheln? "Das geht leider nicht", sagt Tierpflegerin Jeannette Wurms, "denn hunderte von Kinderhänden, das wäre selbst für die zahme Sahra Stress pur."

Aber beim "Geparden-Quiz" mitmachen, das kann jeder. Sich schminken lassen wie eine Raubkatze auch. Und eine spannende Stippvisite bei den kleinen weißen Tigern Ashoka und Jeevan steht auch auf dem Programm. Dass die beiden "jungen Wilden" ganz anders drauf sind, als Sahra, sieht man auf den ersten Blick. Wie anders und warum, auch das erfahren die interessierten Kinder an diesem Tag beim Kinder-Tiger-Talk von den Tierpflegern. Ein Schnellkurs in "Tigersprache" gehört dazu.

Und zwei der Kids dürfen sogar eine "Raubkatze" mit nach Hause nehmen: aus Plüsch. Die beiden Plüschtiere sind der Hauptpreis bei der Verlosung.

Bron : Persbericht Zoo Safaripark

9 Oktober 2009

Halloween Avond Party Bij Attractiepark Toverland

Gedurende de maand oktober staat Attractiepark Toverland in het teken van Halloween, met als hoogtepunt een gruwelijk griezelige Halloween Avond Party op zaterdag 31 oktober 2009.

Maak kennis met meer dan 50 angstaanjagende karakters en acts in duistere & donkere sferen. Toverland bij nacht; geniet van een unieke dark-ride in de houten achtbaan Troy..

Halloween-avonturen bij Attractiepark Toverland In Attractiepark Toverland is het tijdens de Halloweenmaand gruwelijk gezellig, met duizenden pompoenen en griezelige plekjes. Speciaal voor deze feestelijke maand is het park omgetoverd tot een paradijs voor mysterieuze karakters. De langbenige Tovenaar of dokter Frankenstein, die komen graag naar het park, zeker tijdens winderige dagen… En pas op, als Opperheks Alexandra haar bezem heeft geparkeerd bij de entree van het park…

Gruwelijk griezelige Halloween Avond Party Uiteraard is Halloween in Toverland niet compleet zonder een spectaculaire Halloween Avond Party, welke dit jaar voor de 9e maal georganiseerd wordt. Op zaterdag 31 oktober 2009 zal het park in de avonduren geleid worden door meer dan 50 zeer gedreven karakters. Maar wees gewaarschuwd.. Niemand is veilig voor de aanstekelijke ritmes van de zumba-zombie of de geniepige streken van de heksen..!

Alvorens een dark-ride in Troy te maken, dient de bezoeker eerst diverse monsters en gedrochten te trotseren.. Niet alleen doolt daar de houthakker die het met zijn kettingzaag gemunt heeft op de houten achtbaan rond, ook de Trojaanse zombiekrijger en een heuse minotaurus maken de paden onveilig…

Maak kennis met de betoverende ambiance van Toverland bij nacht tijdens deze unieke avondopenstelling voor de reguliere gast. De avond start om 19.00 uur en eindigt om 23.00 uur, alle attracties zijn gewoon geopend. Kaarten ad. € 14,50 zijn te bestellen via www.toverland.nl of verkrijgbaar bij de avondkassa.

Bron : Persbericht Attractiepark Toverland

8 Oktober 2009

Nieuwe website Preston Palace

Preston Palace Hotel én uitgaanscentrum in Twente hebben een nieuwe website. Ook informatie over de indoor-kermis is natuurlijk te vinden op de website :

Voor meer informatie : www.prestonpalace.nl

Bron : Preston Palace.

7 Oktober 2009

DVD Herne 2009

Bij kermisdvdshop is een nieuwe dvd verschenen. Deze keer de kermis van Herne die gehouden werd van 7 tot 16 augustus 2009

Voor meer informatie : www.kermisdvdshop.nl

6 Oktober 2009

Millionth visitor to Sharkbait Reef by SEA LIFE

Alton Towers Resort celebrates milestone visit

Home to sharks, stingrays and spider crabs, the Alton Towers Resort celebrated a particularly special arrival at its SEA LIFE aquarium today, as the millionth guest to visit the attraction was welcomed through the doors.

Staff at the attraction surprised the Lewis Family at the entrance, awarding them with a family pass to return to the Resort over the Scarefest Halloween celebrations. 8 year old Kieron Lewis from Stoke-on-Trent was really excited to be the millionth visitor, especially since it was his dad’s 40th birthday too. The family said they are looking forward to walking through the Ocean Tunnel and coming back for Halloween! Since its opening in March earlier this year, Sharkbait Reef by SEA LIFE has been a huge success, proving a hit with both younger and older guests.

Tony Barlow, Curator of Sharkbait Reef said: “We are delighted that Sharkbait Reef by SEA LIFE is so popular and we would like to thank all of our visitors for helping us reach such a phenomenal number in just over six months.“

Sharkbait Reef by SEA LIFE is located in the Mutiny Bay pirate-themed area of the Theme Park. The aquarium, which contains over 300 species of tropical and native sea life, enables guests to explore an underwater shipwreck and enjoy the UK's first tropical interactive pool, where guests may be treated to the occasional manicure courtesy of the Cleaner Shrimp.

Bron : Persbericht Alton Towers

5 Oktober 2009

Tijdens de Kermisexpo van Stichting Kermis-Cultuur tijdens de Tilburgse Kermis had Hennie van Oers een aantal van zijn penningen in een vitrine gelegd. Regelmatig stonden bezoekers voor deze vitrine deze oude penningen te bewonderen. Mede naar aanleiding daarvan heeft Hennie van Oers oude penningen ingescant. Het resultaat is sinds enkele dagen te zien op de website van Stichting Kermis-Cultuur op www.kermiscultuur.nl
. Het is het begin van een grote penningenverzameling op internet van Stichting Kermis-Cultuur Nederland. Ook Kermiscultuurders Marc Schellekens en Godrie Spijkers kennen de nodige penningen die nog toegevoegd gaan worden. Vooralsnog staan er alleen Nederlandse penningen op maar de intensie is ook om ook penningen uit het buitenland er bij te plaatsen. Hieronder vind je daarvan al twee voorbeelden van penningen die al zijn ingescand voor plaatsing in de toekomst op de site van de Stichting.

Godrie Spijkers, Stichting Kermis-Cultuur Nederland

4 Oktober 2009

Horrorgame wordt werkelijkheid tijdens Halloween Fright Nights

Biddinghuizen, 1 oktober 2009 – Eddie de Clown is terug. Tijdens de herfstvakantie zorgt Eddie samen met 250 acteurs voor een grensverleggend horror spektakel tijdens de Halloween Fright Nights in Walibi World. Dit jaar gaat de clown nog een stap verder om bezoekers hun ergste nachtmerrie te laten beleven. Met het nieuwe Haunted House worden bezoekers totaal misleid door het 3-D effect. Bovendien kan de game ‘Shoot the Freak’ live gespeeld worden in het park, waarbij bezoekers freaks uit kunnen schakelen. De Halloween Fright Nights zijn te bezoeken op elke vrijdag, zaterdag- en zondagavond van 17 oktober tot en met 1 november 2009 van 18.00 uur tot 22.00 uur.

De 3 bloedstollende Haunted Houses, 2 Scarezones en 3 horrorshows maken de Halloween Fright Nights een begrip in Europa. Het evenement, wat dit jaar voor de 9e keer wordt georganiseerd, is enorm populair. Dat blijkt uit het feit, dat vorig jaar meerdere avonden uitverkocht waren. Bezoekers worden dan ook geadviseerd om entreebewijzen vooraf online te kopen. De Halloween Fright Nights zijn te bezoeken op elke vrijdag, zaterdag- en zondagavond van 17 oktober tot en met 1 november 2009 van 18.00 uur tot 22.00 uur. Tijdens deze avonden zijn ook de attracties geopend.

‘Shoot the freak’ wordt werkelijkheid

De online game ‘Shoot the Freak’, te spelen op www.frightnights.nl, wordt werkelijkheid. Door met een paintball geweer op freaks te schieten, krijgen bezoekers de kans om met de freaks af te rekenen. De persoon die de freaks het meeste raakt, is de winnaar. Of de freaks daadwerkelijk worden uitgeschakeld? Er bestaat een kans, dat ze de bezoekers nog meer angst willen aanjagen….

Nieuw 3D Haunted House ‘Alice in Horrorland’

In het nieuwe haunted house ‘Alice in Horrorland’ worden bezoekers totaal misleid door het 3-D effect. Iedereen wordt meegenomen in de wondere wereld van Alice met grazende konijntjes, bloemen en bijtjes. Wie denkt hier gezelligheid aan te treffen, heeft het mis. Het is namelijk niet wat het lijkt. Sprookjes lopen niet altijd goed af…

Eddie’s Back in Town

Naast dat Eddie te zien is in Walibi World heeft de clown als voorproefje een horror clip gemaakt. De clip ‘Eddie’s Back in Town’ is een ode aan de wereldberoemde clip van Michael Jackson; Thriller. Diverse bekende Nederlanders overleven de clip niet. Zo wordt Jasmine Sendar op brute wijze vermoord. Wat de rol van Ellen ten Damme en Marijke Helwegen is? Dat is de vraag. De clip is te bekijken op www.frightnights

Informatie

De Halloween Fright Nights kunnen te intens zijn voor kinderen onder de 16 jaar. Wegens de populariteit van dit evenement wordt geadviseerd om entreebewijzen vooraf online te kopen. Voor de bezoekers die de Halloween Fright Nights niet aandurven is Walibi World de hele herfstvakantie overdag geopend. Meer informatie is te vinden op: www.frightnights en www.walibiworld.nl Tevens kunnen hier entreebewijzen worden gekocht.

Bron Persbericht Walibi World

3 Oktober 2009

KERMISMAANDAG Verzamelaars van kermisspulletjes in De Zwaantjes

Noot de Kort ( l) en verzamelaar Hennie van Oers, goed voor tachtig, negentig kermissen per jaar. foto Clemens le Blanc

De oude kermissfeer bloeit weer op in Gestel Niets is nog wat het is ge weest, ook de kermis niet. Maar het verlangen naar wat ooit was, kunnen we wel bewaren en koesteren.

door Henri van der Steen

Mensen verzamelen de gekste dingen: houten kikvorsjes, munten, films van Laurel en Hardy, beeldjes van Pinokkio, ser vies van Boch uit La Louvière. Ver zamelen is een universele vrijetijds besteding. Menig Japanner doet het in door jonge meisjes gedragen slipjes. In Nederland wordt door gaans onschuldiger waar verza meld, theelepeltjes met afbeeldin gen van het Koninklijk Huis bij voorbeeld. Op de vierde Michaëldag, kermis maandag in Sint-Michielsgestel, werden gisteren in een volle her berg De Zwaantjes enkele verzame laars van kermisspullen naar voren gehaald. Hennie van Oers heeft thuis een indrukwekkend archief met zes honderd banden met daarin foto’s van kermissen. ,,Vroeger bezocht ik tachtig, negentig kermissen per jaar. Toen kwamen de kinderen en werden het er wat minder, maar intussen zijn de kinderen de deur uit en ga ik weer vaker.’’ En dan maakt-ie foto’s, een on schadelijke aberratie die hij van zijn vader en grootvader heeft. ,,Opa maakte altijd een miniatuur kermis voor mij en m’n broertje, zo is het begonnen.’’ Van Oers’ hobby werd een soort verslaving toen hij ook muntjes, kaartjes en kermisgidsen ging verzamelen; hij heeft er van bijna honderd jaar. Die is Van Oers nu aan het digitali seren. Hij is tot 1937 gevorderd. Jan de Graaf heeft weer een ande re collectie, van kermispoppen, met name Italiaanse divapoppen. ,,In de jaren vijftig waren de Sissi films heel populair, kostuumdra ma’s. Ieder meisje wilde zo’n jurk uit die films. Op de kermis kon je daarom poppen winnen, gekleed in die jurken. Die werden gemaakt in Italië, toen een lagelonenland.’’ Ook deze verzamelaar beperkt zich natuurlijk niet tot één collec tie; hij verzamelt dus ook kermis boeken, bezit er honderden. ,, De oudste is van 1610.’’ Kan het gekker? Ach. De 89-jarige Ria van Dijk uit Tilburg was naar Sint-Michielsgestel gekomen om te vertellen over haar wel zeer bijzon dere verzameling: foto’s vanaf 1936 van haarzelf als ze op de kermis in de schiettent de roos probeert te treffen. Want dan krijg je als prijs de foto. ,,Op zeker moment werd dat een polaroid-foto, maar vroe ger moest je de volgende dag terug komen om ‘m op te halen. Die fo to’s waren trouwens een stuk be ter van kwaliteit.’’ Haar unieke verzameling kiekjes hangt in het Stedelijk Museum in Amsterdam en er is een boek van gemaakt. Van de opbrengst schafte Ria zich overigens een rollator aan en stapte ze met de hele familie in de bus voor een bezoek aan het Or gelmuseum in Hilvarenbeek, dat ze het verzamelde kermisvolk overigens van harte aanbeval. In de pauze ging Ria naar buiten, naar de schiettent. Schot, roos, weer een foto! En zo werd ook deze Michaëldag een succes, met dank aan Arno ‘Noot’ de Kort, trekpaard en brein van elk cultureel evenement in het dorp. Om half elf opende hij de dag, met de wat treurige vaststel ling dat het dranklokaal om tien uur volgens afspraak was geopend, maar dat er van drank geen sprake was. ,,Kwestietje voor de evalua-t ie’’, beloofde ‘de Noot’ meteen. Daarna was het, als vanouds, een genot om hem te zien en te horen. Voor hemzelf ook, want het zweet gutste al snel in tranen van zijn ge zicht. Het kan de emotie zijn ge weest. Sint- Michielsgestel was zijn geliefde Burgemeester van de Fees ten bijna kwijt geweest, vanwege die ellendige tumor in zijn hoofd. Er wordt nog altijd gevreesd. Nu blijkt Noot niet behandeld te kun nen worden in de Zwitserse kli niek waar ze hem negen weken lang aan een peperduur apparaat konden leggen; eigen Zwitsers volk eerst… ,, Ik hoop nu naar de Verenigde Staten te kunnen voor die behandeling.’’ Gelukkig voelt Noot zich goed en laaft hij zich aan het medeleven van zijn dorp. ,,Net een warm bad.’’ Zo onderging het Gestelse volk ook zijn als presentatie vermomde conferencetjes. Wat een humor! En hoe krijgt hij het elk jaar voor elkaar die oude kermissfeer te la ten opbloeien? Nu kwam hij weer aanzetten met de maakster van de aloude flos, die sinds mensenheu genis in de rups hangt; wie ‘m pakt, wint een gratis rit. Flossen worden trouwens ook veelvuldig meegenomen, door ‘verzame laars’… Annelies Vermolen kwam vertel len hoe ze die dingen maakt - van wol, met behulp van een sigaren doos. Haar man Tiny liet buiten de rups vervolgens draaien en wie wist de flos in handen te krijgen: Annelies zelf! Bijzonder moment van de in veel ste vroeg bier gedompelde och tend was het optreden van Gé van Berkel, door Noot de Kort aange kondigd als ‘the Voice of Gestel’. Daar was niks mee miszegd. Van Berkel, toneelmeester van het Theater aan de Parade, ging voor de gelegenheid gehuld in een luidruchtig overhemd van afgrijselijk groen, met fijne rode ruches, afge maakt met een grote zwarte hoed. Maar hij had sowieso alle aan dacht toen hij losbarstte met een dreunend dichtwerk. ‘ Toeters tu ten, sirenes klinken gonzend na in je oor, bellen luiden luid het ver trek, de volgende ronde’, zo begon hij. ‘ Winnen winnen winnen, ja, alsmaar winnen…’, persifleerde hij joelend de kermisklant van het muntjesmonster. Het werd een performance van grote klasse, die hij twee weken lang op de fiets tussen thuis en Theater had geoefend. ,,Om het juiste ritme te vinden.’’ Dat was gelukt. En sommigen zag je denken: je kunt wel een varken opensnijden en dan in trance gaan graaien, maar er gaat weinig boven die magische combinatie van een indringende stem en de poëzie van taal. Nu maar hopen dat er ie mand van dit jaarlijkse optreden van Gé van Berkel een verzamelin getjeaanlegt…

Bron artikel Brabants Dagblad.

2 Oktober 2009

Kermis Molenschot 2010

Kermisseizoen 2009 begint aan zijn laatste maand van het huidige kermisseizoen. Hierna begint voor velen de winterstop. Er wordt echter al weer volop vooruitgekeken naar het komend jaar. De eerste kermisdata die binnenrolt is de kleine kermis van Molenschot. John Boluyt die o.a. eerder al de zomerkermissen van Rijen en Gilze organiseerde en jaren meereisde op de kermis gaat kijken of deze kermis uit te breiden is. De kermis van Molenschot 2010 vind plaats op 29-30-31 juli en 1 augustus. Op 1 augustus is er ook de jaarmarkt.

Bron : John Boluyt

1 Oktober 2009

Voorbereidingen Tilburgse Kermis 2010

De voorbereidingen voor de Tilburgse kermis van 2010 zijn al in gang. Afgelopen kermis was een topper en aan ons de opgaaf om samen met de exploitanten, Tilburgse horeca en stichting Roze maandag dat succes te overtreffen en u een mooie kermis te bieden.

Bron : Team Tilburgse Kermis

Oudere berichten 2009

Back