www.hullygully.nl

 

www.hullygully.nl

NIEUWS OKTOBER 2010

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

31 Oktober 2010

Gekkenhuis voor Oh Oh Cherso op kermis Breda

door Thomas Snoeijs. zaterdag 30 oktober 2010 - Een handtekening van iemand van de Oh Oh Cherso-cast is voor sommigen meer waard dan een prijs in de schiettent. De Hagenezen zijn dan ook de publiekstrekkers van de avond. foto Ramon Mangold/het fotoburo

BREDA - De cast van het tv-programma Oh Oh Cherso was vrijdagavond op de kermis in Breda. Dat zorgde voor een gekkenhuis. Net zoals dat vorige week al het geval was in Zalinaz in Etten-Leur en De Kelder in Hank. Lees hieronder een verslag vanaf de kermis in Breda.

Hij hangt maar wat roemloos heen en weer te bungelen. Stevig vastgeknoopt aan het plafond van gokkraam Balco Rotor Palace. De grote, roze olifant. Hij kijkt bedroeft op deze koude vrijdagavond.

Onder hem drommen tientallen pubers samen. Niet voor hem, zijn tijd is voorbij. De tijd dat hij als roze olifant nog de grootste prooi was voor de jonge kermisbezoeker. Dat vader zich in het zweet werkte om hem te bemachtigen voor zijn geliefde dochter.

Nu kijkt iedereen de andere kant op. Naar de buren van Punto Banco.

Daar staan de nieuwe helden van de kermis. Sterretje, Jokertje, Little Princess en de rest van de Oh Oh Cherso-cast.

Zij delen handtekeningen uit, zetten af en toe hun lied Oh Oh Cherso in en kijken dan verwachtingsvol het publiek in of er meegezongen wordt.

En ze roepen af en toe iets door een microfoon. Heel vieze woorden. Onaardige woorden ook.

De samengedromde massa vind het geweldig. Het wordt zo gewaardeerd, dat de manager van de Hagenezen meerdere malen verzoekt elkaar niet dood te drukken tegen de hekken.

Achter de enthousiastelingen staan de sceptici. Zij kijken met opgeheven wenkbrauwen naar de hectiek voor hen.

"Je gaat toch niet in de rij staan voor een stel kansloze knuppels", stelt een jongen.

Door de microfoon roept Sterretje iets over Matsoe Matsoe en een dodelijke ziekte.

De roze olifant denkt. Misschien zou hij dat eens moeten doen. De gele pinguïn in politie-uniform naast hem eens lekker de huid vol schelden. Kijken of de hedendaagse kermisjeugd hem dan weer ziet hangen.

bron : BN/De Stem

30 Oktober 2010

Oliebollen 2010

Vanaf oktober zie je in Nederland op veel plaatsen weer de bekende oliebollenkramen staan. Hoe dichter bij kerstmis en oud- en nieuw hoe meer je er ziet in ons land. Op deze site is daarom een tijdelijke oliebollen 2010-topic geplaatst. Deze vind je hier

29 Oktober 2010

Brand verwoest woning en loods van M,J. van der Veen (Seamonsters)

Overschild - Een uitslaande brand heeft een leegstaande woning en schuur aan de Graauwedijk in Overschild in de as gelegd. De melding kwam om 23.00 uur binnen bij de Gemeenschappelijke Meldkamer in Groningen.

De brandweer van Siddeburen rukte meteen uit met een tankautospuit. Omdat onderweg reeds duidelijk werd dat de brand uitslaand was, werd direct opgeschaald naar middelbrand. Ook de tankautospuit van het korps Slochteren werd vervolgens gealarmeerd.

Ter plaatse bleek de brand al zeer snel om zich heen te hebben gegrepen. De brandweer kon daarom niets anders doen dan de woning en direct daarachter gelegen schuur gecontroleerd uit te laten branden. De woning en schuur moeten derhalve als verloren worden beschouwd.

Twee personen die in een chalet naast het brandende pand wonen hebben rook ingeademd. Zij zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Bij de brand is asbest vrijgekomen. De gemeente zorgt ervoor dat dit wordt opgeruimd. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Bron : Persbericht brandweer Groningen

28 Oktober 2010

Oh Oh Cherso en NAC naar Bredase kermis

door Edine Wijnands. woensdag 27 oktober - De cast van Oh Oh Cherso. Het programma trok afgelopen week 1,2 miljoen kijkers. foto:GPD / RTL

BREDA - De acht Haagse hoofdrolspelers uit de populaire reality-serie Oh Oh Cherso komen naar Breda.

Vrijdag om 20.00 uur zijn Sterretje, Barbie, Jokertje en de anderen op de kermis van Breda. Daar delen ze onder meer handtekeningen uit.

Dat doen ook Matthew Amoah en Donny Gorter, spelers van NAC. Zij zijn morgen om 20.00 uur op de kermis op het Chasséveld. Ze schieten gesigneerde voetballen het publiek in. Tot slot is het voor de jongste kermisbezoekers vandaag al feest. Om 14.00 uur komt de kermisbeer langs. Die biedt maar liefst 750 gratis ritjes aan voor een attractie.

De kermis in Breda is nog tot en met zondag 31 oktober te bezoeken.

Omdat dat een week langer is dan gepland, zijn enkele attracties vervangen. In plaats van de Spinning Mouse is de Super Mouse gekomen. Het spookhuis heeft plaatsgemaakt voor een spel.

bron : BN/De Stem

27 Oktober 2010

Halloween Avond Party bij Attractiepark Toverland!

Tijdens de Halloween Avond Party op zaterdag 30 oktober 2010 is Attractiepark Toverland geopend tot 23.00 uur.

Maak kennis met meer dan 50 angstaanjagende karakters en acts in duistere & donkere sferen. Alle attracties zijn de gehele avond gewoon geopend. Wie durft…?!?

Gruwelijk genieten -In Attractiepark Toverland wordt Halloween jaarlijks gevierd met een gruwelijk griezelige Halloween Avond Party, welke dit jaar plaatsvindt op zaterdag 30 oktober 2010. Tijdens deze avondopenstelling zal het park geleid worden door meer dan 50 zeer gedreven karakters. Daarnaast kan men genieten van een aantal spectaculaire acts:

Wastelanders: Deze piraten van de toekomst leven van het afval van de moderne beschaving. Met hun bizarre en kunstzinnige voertuigen, gemaakt van schroot, zeilen zij door het park op zoek naar alles wat van waarde is. Maar wees gewaarschuwd.. Hun begrip van waarde is ruim, dus pas op als de Wastelanders uw pad kruisen.

Dead Elvis & His One Man Grave: Elvis is terug uit het graf, gewapend met enkel een microfoon, gitaar en drums. Hij is morsdood, maar houdt de rauwe Rock en Roll springlevend!

Living Statue Pisar: Deze ambivalente creep is zowel nieuwsgierig als angstig tegelijkertijd. Sommigen zien het leed in zijn ogen en zien door zijn masker van hebberigheid een ontwapenend schepsel.

Hoogspanning Trapeze: Tijdens deze act wordt vanaf het hoogste punt van de indoor-achtbaan een wervelende, temperamentvolle dans in de doeken opgevoerd.

Heks van de waarheid: Deze dame analyseert mensen en situaties door middel van haar glazen bol. Ze interpreteert haar gevoelens bondig en serieus, maar altijd met humor, en geeft gasten inzicht in hun situatie en ruimte om met nieuwe inzichten verder te gaan.

En nog veel meer... -Maak kennis met de betoverende ambiance van Toverland bij nacht tijdens deze unieke avondopenstelling voor de reguliere gast. De avondactiviteiten starten om 19.00 uur en eindigen om 23.00 uur, alle attracties zijn gewoon geopend. Vanaf 16.00 uur hanteert Toverland een speciaal entreetarief van € 14,50 per persoon. Koop uw kaartjes vooraf via www.toverland.nl en u betaalt slechts € 12,50 per entreebewijs. Abonnementhouders en daggasten mogen de Halloween Avond Party gratis bezoeken.

Bron : Persbericht Attractiepark Toverland

26 Oktober 2010

Column : de man zonder hoofd.

Ik heb een zoon van vier, Hij heet Raf. Raf heeft in zijn leven al meer pretparken , dierentuinen en speelparadijzen gezien dan zijn vader. En dat is niet eens in relatieve zin. Nu is het kermis in Breda. Ik voel een lichte opwelling in de buikstreek als ik er 's avonds langs rijd. Het pallet aan kleuren, de kakofonie aan geluiden en het keuzemenu aan geuren: kermis is de grootst mogelijk georganiseerde chaos. Toen ik iets ouder was dan Raf ging ik iedere dag naar de kermis. Ik vond kermisklanten wonderbaarlijke mensen van een andere planeet. Lui waarvoor onze wetten niet golden en ook nog eens vreemd gekleed en wonend in huizen op wielen. Op de kermis kon je vechten tegen de Sterkste Man op Aarde. Er was een Man zonder Hoofd en een Vrouw met Baard. Komt dat zien. Je had het vlooiencircus en het muizenpaleis (ik ruik het!). Er waren motorrijders in een ronde kooi. Of je kon tegen een wand blijven plakken. Wat me nog het meest is bijgebleven is de Dikste Man en Dikste Vrouw van de Wereld. Je kon er voor een dubbeltje naar binnen en keek dan in een dikmakende lachspiegel. Ik voelde me bekocht. Bij het verlaten van de tent keek de man in het hokje me boosaardig aan. 'Waag het niet dit verder te vertellen',beet hij me toe. Ik hield mijn lippen stijf op elkaar en heb het geheim altijd bij me gehouden. 'Wanneer gaan we naar Disneyland Parijs,Papa', roept Raf vrolijk vanaf de achterbank. Ik sla linksaf richting huis.

Bron : Bredajournaal

25 Oktober 2010

Toch nog kermis in herfstvakantie

Tot en met zondag 31 oktober kan iedereen er nog heen. Alleen maandag en dinsdag is de kermis gesloten. Die dagen zijn nodig om enkele van de 65 attracties te vervangen. Niet alle exploitanten die er nu zijn kunnen namelijk blijven. Zij hebben afspraken elders. Om de kermis op peil te houden, worden hun plaatsen volgende week door anderen ingenomen.

Het verzoek om langer te mogen blijven dan 24 oktober, kwam van de exploitanten die aangesloten zijn bij de Nederlandse Kermis Bond en Nationale Bond van Kermishouders BOVAK.

Die exploitanten kijken namelijk terug op een niet al te florissant seizoen met veel regen. Ook de laatste week in Breda vielen de bezoekersaantallen tegen vanwege het niet al te beste weer.

Komt bij dat de kermis in Breda dit jaar niet samenviel met de herfstvakantie. Ook dat kan volgens de exploitanten een negatief effect hebben gehad op de bezoekersaantallen. Nu is de kermis alsnog open tijdens die vakantie.

De gemeente Breda is akkoord gegaan, mits de kermisexploitanten natuurlijk wel betalen voor de plaats die ze innemen. Na afloop van de kermis, eist Breda bovendien dat iedereen zo snel mogelijk zijn attracties afbreekt. Donderdag 4 november moet het Chasséveld om 16.00 uur weer leeg zijn.

Welke attracties worden vervangen, is nog niet helemaal bekend.

bron : Bn/De Stem

24 Oktober 2010

Stimmungsvolles Saisonende

Herbstlich bunt ist es im und um den Erlebnispark Tripsdrill geworden. Das Laub des Reben bewachsenen Michaelsberges hat sich verfärbt und lässt ebenso wie die Bäume langsam seine Blätter fallen. In Tripsdrill herrscht also Altweibersommer – ideal für einen Ausflug in den Herbstferien. Noch bis zum Saisonende am 7. November können Sie täglich ab 9.00 Uhr alle 100 originellen Attraktionen erleben.

Nieuwsbrief Tripsdrill

23 Oktober 2010

Walibi's nieuwe leefwereld

Sinds 17 oktober kunnen de liefhebbers en fans van Walibi World terecht op een tijdelijk online platform www.themusicbattle.com om op de hoogte te worden gehouden van de grootse veranderingen van Walibi. De nieuwigheden zullen exponentieel, ongezien en zeer rock-‘n-roll zijn! Walibi, de mythische kangoeroe, zal een volledig nieuwe leefwereld krijgen, en dat zal zeker niet onopgemerkt voorbij gaan. Op de playlist staan een nieuwe look, een nieuwe vibe en de creatie van een echt muzikale en mediagenieke leefwereld, het hele jaar door en voor de Walibi parken in België, Nederland en Frankrijk.

Bron : Persbericht Walibi World B.V.

22 Oktober 2010

MGM roars into India

Lavasa Corporation, a subsidiary of Indian real estate development consortium HCC, has inked a memorandum of understanding with MGM Studios to set up a theme park in the city of Lonvala, which is located 45km from Pune and 100km from Mumbai.

Bron : Interpark

21 Oktober 2010

Foto van zweefmolen (niet van exploitant Braak).

Inzameling voor zweefmolenexploitant

Noord-Hollandse kermisexploitanten hebben ruim € 2.300,- ingezameld voor de gedupeerde zweefmoleneigenaar Nico Braak uit Hoorn. Het bedrag werd maandag door collega Arjan Blokker overhandigd op de laatste kermisdag van het jaar in Petten.

Afgelopen zomer ging de historische zweefmolen van Nico Braak verloren bij een brand op de kermis in Callantsoog. Het geld zal worden gebruikt om een replica te maken van de afgebrande molen.

Bron : Schagen Fm

20 Oktober 2010

Biestemerk in Genemuiden

GENEMUIDEN - De derde dinsdag van oktober betekent in Genemuiden traditiegetrouw Biestemerk. De verscheidenheid aan marktkramen bracht tot nu toe vandaag veel bezoekers op de been. Naast dit jaarlijks terugkerende evenement kon er genoten worden van de kermis in het centrum van de tapijtstad

Bron : BCO

19 Oktober 2010

Overlijdensberichten Frans Smulders en Elly Maes.

Onlangs kwamen bij Stichting Kermis-Cultuur twee droeve berichten binnen. De bekende modelbouwer Frans Smulders is overleden. Frans Smulders wist als geen ander fraaie kermismodellen te bouwen. Op 6 oktober is Elly Maes overleden. Haar vader wordt door Stichting Kermis-Cultuur geeerd met de jaarlijkse uitreiking van de Piet Maes-prijs. Stichting Kermis-Cultuur heeft de nabestaanden gecondoleerd.

Bron : nog te verschijnen Nieuwsbrief november 2010 Stichting Kermis-Cultuur.

18 Oktober 2010

Jaap Oudes, Reusachtig & Zwierig

15 oktober 2010 t/m 2 februari 2011

In samenwerking met de Stichting Dirk en Jaap Oudes, organiseert Het Markiezenhof Historisch Centrum te Bergen op Zoom de tentoonstelling 'Jaap Oudes, Reusachtig & Zwierig'. De expositie laat circa vijfendertig tekeningen zien, waarin het thema stadsreuzen en kermissen centraal staat. Jaap Oudes (1926-1996), een authentiek en bijzonder kunstenaar uit Alkmaar, tekende wat hij in zijn directe omgeving waarnam. Geïnspireerd door Pieter Bruegel en het boek Pallieter van Felix Timmermans, begon hij met tekenen. De mensen die hij ontmoette en de verhalen die hij hoorde werden verwerkt in zijn tekeningen. Het alledaagse leven in al zijn bonte verscheidenheid vond zijn weerslag in Oudes talrijke potloodtekeningen. In de eerste jaren was dat vooral in zijn eigen omgeving, later trok hij steeds verder richting Vlaanderen, Frankrijk, Spanje en Portugal. Volkscultuur en folklore vormden de rode draad in zijn gehele oeuvre. De werkelijkheid werd in zijn hoofd al snel omgezet in een fantasievol universum. Optochten van reuzen, de kermis, het Bourgondische Franse en Vlaamse leven kregen een plaats in zijn kleurrijke wonderbaarlijke wereld. Zijn oeuvre is uniek in de nationale kunstgeschiedenis en ook internationaal gezien enig in zijn soort.

Kermissen -In een geheel eigen stijl bracht Jaap Oudes kermiscultuur in beeld, draaimolens en carrousels floreerden als middelpunt in zijn tekeningen. Zijn werken zijn verbonden met folklore, verhalen, feest en ritueel. Het is fantasie en werkelijkheid tegelijkertijd, overleving gemengd met eigen waarneming. De tentoonstelling sluit nauw aan bij het Kermismuseum van Het Markiezenhof.

Reuzen - Opvallend zijn de reuzen die in veel van zijn werken opduiken, deze zijn te herkennen aan de luikjes waar mensen achter te voorschijn komen. De werken zijn vaak zoekplaatjes waarbij sommige figuren door de lucht zweven. Jaap Oudes, Reusachtig & Zwierig is vanaf 15 oktober 2010 tot en met 2 februari 2011 te zien in Het Markiezenhof Historisch Centrum te Bergen op Zoom.

Het Markiezenhof Historisch Centrum

Steenbergsestraat 8, Bergen op Zoom, 0164 277077, www.markiezenhof.nl

Geopend dinsdag t/m zondag van 11.00 t/m 17.00 uur Entree volwassenen € 7,50, kinderen 6 t/m 12 jaar € 4,00, museumjaarkaart en kinderen t/m 5 jaar gratis.

bron : Persbericht Markiezenhof

17 Oktober 2010

Jongens uit Molenhoek beroofd op Nijmeegse kermis

Twee jongens van 13 en 15 jaar uit Molenhoek zijn beroofd op de kermis in Nijmegen.

Op de Waalkade werden ze zaterdag bedreigd en moesten ze geld afstaan. De daders zijn leeftijdsgenoten.

Volgens de politie zijn er op de kermis de afgelopen dagen meer jongeren beroofd. Het zou steeds gaan om dezelfde groep daders, zo blijkt uit de verklaringen van de slachtoffers.

Bron : L1

16 Oktober 2010

DVD Tilburg

Bij Kermisdvdshop is weer een nieuwe dvd verschenen. Deze keer staat de kermis van Tilburg 2010 centraal.

Bron : Kermisdvdshop

15 Oktober 2010

Cedar Fair announces growth strategy

Building on the positive value-creating momentum the group has cultivated through the successful refinancing of its debt, North American parks operator Cedar Fair Entertainment Company has unveiled several long-term financial goals to the industry.

Bron : Interpark

14 Oktober 2010

Kermis in de stad

De kermis die in de binnenstad draait deze week, kan zich tot nu toe rekenen op prima weer. Er is ook deze keer voor iedereen iets te beleven. Er zijn attracties voor de durfals, de meer gematigden, de gokkers en natuurlijk de kinderen. De kermis blijft nog toe en met zaterdag en er zijn nog verschillende acties. Vandaag, woensdag, was het bijvoorbeeld eurodag. Dus voor minder geld viel er nog meer te beleven en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Het was erg druk op de kermis.

Bron : Gorkums Nieuws

13 Oktober 2010

Zonnige kermis in Oeffelt

OEFFELT - In een dun jasje, bloesje of T-shirt, zo kan er zondag kermis worden gevierd in zonnig Oeffelt, dat sinds mensenheugenis het kermisseizoen in het Land van Cuijk afsluit.

Want de zon liet zich nadrukkelijk zien, en dat op 10 oktober. Het maakte van ‘de gezelligste kermis in de regio’, zoals de Oeffeltenaren het zelf graag noemen, een vrolijk feest. Met veel drukte bij de kramen en attracties als de draaimolen, de autoscooter en het touwtje trekken. En wie het geslenter moe was, stak de weg over om in de grote tent een koel biertje of glas fris te drinken. De Oeffeltse kermis wordt vandaag , dinsdag 12 oktober, afgesloten.

Bron : Kliknieuws

12 Oktober 2010

Big bamboo It's Fun

Im nächsten Jahr wird es lt. einer Werbeanzeige in der Fachzeitschrift Komet eine Neuheit aus dem Hause Michael & Robért Hempen geben: BIG BAMBOO “it´s Fun”. Folgendes dazu ist bekannt: Animation beim Publikum Thematisiert im Südseeflair bis ins kleinste Detail Wechselnde Showacts

Abmessungen 22m Front, 13m Tiefe und 16m Höhe Die Dekoration stammt von AFAW.

Bron : Kirmes-Park-Zoo

11 Oktober 2010

Nieuwe Afterburner voor Nederland in 2011

Foto : Een Afterburner met de naam Chaos (Niet de Chaos die naar Nederland komt).

In seizoen 2010 komt T.C van de Weerdt uit Alphen aan de Rijn met een voor Nederland nieuwe door KMG gebouwde Afterburner. De Chaos is aangekocht in Frankrijk. De familie van de Weerdt is al jaren bekend van de Crazy Beach Party ( voorheen Hawai Trip). Naast deze tropical trip preenteerde ze de laatste jaren ook nog de Move It en de Canonball. Deze attracties zijn inmiddels vertokken bij deze exploitant.

Bron : Nieuwsbrief Fango Kermisfoto

10 Oktober 2010

Kermis Presikhaaf 13-17 oktober

ARNHEM - De kermis in Presikhaaf gaat weer draaien, en wel van 13 tot en met 17 oktober. Ook dit jaar is de organisatie erin geslaagd een zeer aantrekkelijke kermis samen te stellen. Enkele attracties zijn wel heel bijzonder en hebben niet eerder in Arnhem gestaan. Op woensdagmiddag 13 oktober is er een kortingsmiddag en zal een bezoek van Clown Desalles de garantie zijn voor veel pret en fraaie balloncreaties. Kun je deze middag niet, dan is het op zondagmiddag opnieuw feest. Dan namelijk zullen de poppen van het Zandkasteel een bezoek brengen aan de kermis. Neem je fototoestel mee want ze gaan maar wat graag met je op de foto. Ook dit jaar is kermisvieren in Arnhem weer meer dan de moeite waard. Iedereen is van harte welkom. Voor meer kortingen check je de kermiswebsite: http://www.kermisarnhem.nl

Bron : Arnhemnieuws

9 Oktober 2010

Stadsreuzen en kermis in Het Markiezenhof

BERGEN OP ZOOM - Het Markiezenhof stapt volgende week in een wonderbaarlijke, kleurrijke wereld vol zwierige carrousels en stadsreuzen.

Vanaf vrijdag toont het historisch centrum 35 tekeningen van Jaap Oudes. Deze markante kunstenaar (1926-1996) uit Alkmaar liet zich inspireren door Pieter Brueghel en het boek Pallieter van Felix Timmermans. En door alles wat hij om zich heen zag.

Oudes tekende volksfeesten, de kermis en het Bourgondische leven. Eerst in zijn eigen omgeving, later trok hij verder naar Vlaanderen, Frankrijk, Spanje en Portugal. De mensen die hij ontmoette, de taferelen die hij zag en de verhalen die hij hoorde, verwerkte hij in zijn tekeningen.

De werkelijkheid vermengde hij in zijn hoofd tot een fantasievol universum. Dat levert bonte potloodtekeningen op vol met folklore, optochten van reuzen en zoekplaatjes vol figuren die soms door de lucht zweven.

Het Markiezenhof koos voor de tekeningen van Oudes omdat ze mooi aansluiten bij het Kermismuseum van de stad. Bovendien heeft Bergen op Zoom een rijke traditie van stadsreuzen.

Jaap Oudes, Reusachtig & Zwierig is te zien van 15 oktober tot en met 2 februari 2011 in Het Markiezenhof

Bron : Bn/De Stem

8 Oktober 2010

Ijsattractie in de Emiraten

Polo Rak cuts ribbon on ice-themed park

Standing as a unique contrast to the arid landscapes in and around the United Arab Emirates, Ice Land Water Park has opened in Ras Al Khaimah with much applause.

The polar-themed resort, designed by Polo Rak - a joint venture between India's Polo Amusement Group, RAK Properties and RAK Investment Authority - can accommodate over 10,000 guests a day.

Housing more than 50 water attractions and waterslides, Ice Land Water Park showcases a number of landmark attractions including the world's largest manmade waterfall and the largest 'rain dance pool' in the world.

The park is equipped with a full set of in-house utilities including four megawatt power generation, a water desalination plant capable of producing 525,000 gallons a day and water filtration systems to maintain four million gallons of pool water.

Balwant Singh, managing director of Polo RAK, said: "Ice Land Water Park will distinguish itself from other waterparks around the world through its unique 'enduring guest experiences' concept wherein we will offer guest experiences with segmental appeal to tap a wider range of age, lifestyle and culture groups. For instance, we have built Kids Cove as a dedicated place for toddlers."

Penguin Falls, located at the entrance of the park, is the world's largest manmade waterfall that stands 120ft tall and 540ft wide with 100,000 gallons of water cascading down its contours every minute.

The interactive Penguin Bay area, meanwhile, is the largest rain dance pool in the world, measuring 30,000sq.ft and offering shaded discos, open discos, rain showers and a fully equipped live music stage.

bron : Interpark

7 Oktober 2010

Stichting Kermiscultuur actief in Boxmeer.

Aan Piet Winkelmolen, secretaris van Stichting Kermis-Cultuur werd onlangs gevraagd om een expositie te verzorgen op de jaarlijkse markt in een bejaardenhuis in Boxmeer. Op Kermisvantoen zijn foto's van deze expositie te zien.

6 Oktober 2010

Kermissen Meerveldhoven en d’Ekker samen op één locatie

De kermis in Meerveldhoven is al een aantal jaren niet meer rendabel. Daarom besloot het college van B en W deze kermis met ingang van 2011 op te heffen en samen te voegen met de kermis in d’Ekker.

Voor zowel exploitanten als gemeente moet er jaarlijks geld bij om de kermis in Meerveldhoven door te laten gaan. De kermisexploitanten zijn daarom nauwelijks bereid om nog op deze kermis te staan. Gezien de lage bezoekersaantallen lijkt de kermis ook bij de bewoners van Meerveldhoven niet echt te leven. Daarom wordt deze opgeheven en samengevoegd met de kermis in d’Ekker, die op een afstand van ongeveer 800 meter plaatsvindt.

Aanpassing kermisplanning - Het is de bedoeling dat de kermis op kerkplein d’ Ekker wordt uitgebreid met meer attracties en terrassen. En de datum wordt aangepast: de kermis in d’Ekker vindt voortaan plaats op de zaterdag t/m dinsdag rond de tweede zondag in juni. Dat is het tijdstip van de huidige kermis in Meerveldhoven. Zo heeft de kermis in d’Ekker minder concurrentie van de kermis in Zeelst, die in augustus plaatsvindt. De kermissen zijn zo beter gespreid: in de zomer is er in Veldhoven van juni t/m september iedere maand één kermis. Na drie jaar wordt bekeken of de kermis d’Ekker aan de verwachtingen voldoet.

bron : Gemeente Veldhoven

5 Oktober 2010

DVD Best

Bij Kermisdvdshop is weer een nieuwe dvd verschenen. Deze keer staat de kermis van Best 2010 centraal.

Bron : Kermisdvdshop

4 Oktober 2010

Speed Booster wisselt van Eigenaar

De bekende booster Speed van F.Ropers is met ingang van heden verkocht naar J.J.B van de Laan Swinkels bekend van de kinderattracties Captain Hook en de Mini Jet. De Speedbooster is gebouwd door KMG in 2004 en was de eerste door kmg gebouwde booster. Van 2004 tot september 2010 is de speed geëxploiteerd door F.Ropers uit Apeldoorn En dan nu door J.J.B van de Laan Swinkels uit Weert.

Bron Nieuwsbrief Fango Kermisfoto

3 Oktober 2010

Kermis in Geertruidenberg

De kermis in Geertruidenberg staat weer voor de deur. Van vrijdag 1 oktober tot en met dinsdag 5 oktober is het weer feesten geblazen op de markt in Geertruidenberg.

En er valt veel te genieten, voor zowel de kleintjes als voor de ouderen. Een greep uit de vele attracties: draaimolen, lucky cranes, rupsbaan, cake walk, parajump, autoscooter en buggybaan.

Deze week ontvangen alle kinderen van basisscholen De Biekorf, Het Schrijverke en De Peuzelaar een briefje van de kermisexploitanten met 2 vrije ritkaarten voor een attractie op de kermis. De vrije ritkaartjes zijn alleen op vrijdag 1 oktober inwisselbaar.

Bron : Gemeente Geertruidenberg

2 Oktober 2010

Brazil park 'turns to the dark side'

Following the success of Thriller Nights, which was held throughout September at Beto Carrero World last year, the Brazilian theme park once again transformed itself into a suspense attraction in 2010.

Bron : Interpark

1 Oktober 2010

Herfst in Tripsdrill

Langsam aber sicher wird es Herbst in Baden-Württemberg. Die Nächte werden kalt, morgens bildet sich Nebel. Trotzdem herrscht im Erlebnispark Tripsdrill vom 1. bis 30. Oktober Altweibersommer. Wenn Sie also auf der Suche nach einem herbstlichen Ausflugsziel sind, dann kommen Sie doch einfach nach Tripsdrill. Hier erwartet Sie ein bunt dekorierter Park mit seinen über 100 originellen Attraktionen.

Bron Nieuwsbrief : Tripsdrill

Oudere berichten

Back