www.hullygully.nl

 

www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

31 Oktober 2011

Sonntag 6 november Tripsdrill : Saisonende mit Kurbisplunderung

Die letzte Saisonwoche im Erlebnispark Tripsdrill lauft. Erleben Sie noch einmal die uber 100 originellen Attraktionen. Zum Abschluss laden wir Sie am Sonntag, 6. November zur traditionellen Kurbisplunderung ein. Nehmen Sie ab 16.00 Uhr so viele Kurbisse mit, wie Sie tragen konnen. Wir wunschen viel Spass dabei!

Bron : Tripsdrill

30 Oktober 2011

Oktoberfeest zes dagen drukbezocht

Woensdag is de zevende editie van het zesdaagse oktoberfeest in Sittard met een spetterend vuurwerk en een optreden van Heino geeindigd. Het feest verliep goed en werd mede door het fantastische herfstweer alle dagen drukbezocht. De drie feestpaviljoens waren alle dagen zo goed als uitverkocht.

Zowel de optredens in de tenten als de kermis in de stad trok veel publiek. De combinatie van 60 kermisattracties en evenveel live-acts in drie tenten is daarmee een succes gebleken. Wethouder evenementen Yvonne Baetens blikt tevreden terug en is zeer te spreken over de gemoedelijke sfeer die het volksfeest kenmerkte.Het was prachtig om zoveel oktoberfeest-liefhebbers samen te zien genieten.Beierse klederdracht was niet verplicht tijdens het oktoberfeest, maar bleek wel erg geliefd onder de bezoekers. Naar het oktoberfeest kwamen talloze mannen en vrouwen in lederhose en dirndls. Zij, en alle overige feestgangers, werden van een drankje voorzien, door de vele vrijwilligers die zich zes dagen lang voor de oktoberfeesten hebben ingezet.

Bron : Gemeente Sittard-Geleen

29 Oktober 2011

Legoland Florida opens

Legoland Florida has opened its doors at the old Cypress Gardens property in Winterhaven..

Bron : Interpark

28 Oktober 2011

Aagje is 100

KAATSHEUVEL - Attractiepark de Efteling viert de 100e verjaardag van stoomlocomotief Aagje. In aanloop naar haar jubileum is Aagje in vijf maanden helemaal, tot en met het laatste schroefje, uit elkaar gehaald. Met dit monikkenwerk zijn acht mensen zo'n 2500 uur bezig geweest. Voor haar 100e verjaardag krijgt Aagje een nieuwe kolenwagen.

Bron : Omroep Brabant

27 Oktober 2011

'Verbod' op Oosterhoutse kaneelstokken

OOSTERHOUT - Snoepgroothandel Carmel in Oosterhout mag van de rechter geen Oosterhoutse Kaneelstokken meer verkopen. Als het bedrijf dat wel doet kan het een dwangsom van 5000 euro per keer tegemoet zien.

Het bedrijf Holland Foodz spande het kort-geding aan. Zij kochten in augustus het failliete Rens Joosen Suikerwerken en daarmee ook de recepten en merkrechten van onder meer de Oosterhoutse Kaneelstok. Concurrent Carmel kocht een restpartij van de kaneelstokken op, maar mag die dus niet meer onder de naam 'Oosterhoutse Kaneelstok' verkopen.

Ook blijkt Carmel een domein onder die naam op internet te hebben geregistreerd. Nadat gesprekken over een schikking op niets uitliepen stapte Holland Foodz naar de rechter.

Bron : Omroep Brabant

26 Oktober 2011

Halloween in Koksijde

Tijdens de herfstvakantie is Koksijde ook dit jaar volledig in de ban van Halloween! Maar liefst een hele week lang worden tal van leuke en griezelige activiteiten georganiseerd.

Halloween Spookhuizen - Grootste spookhuis van Europa komt naar Sint-Idesbald! Van zaterdag 29 oktober tot en met zaterdag 5 november wordt Sint-Idesbald ingepalmd door griezelige spookhuizen. En niet van de minste! De 'Haunted Mansion', het grootste spookhuis van Europa, neemt zijn intrek in Sint-Idesbald. Na grootsteden zoals Amsterdam, Tilburg, Eindhoven, Dusseldorf, Hamburg komt dit spookhuis nu ook naar Sint-Idesbald. De 'Haunted Mansion' is maar liefst 27 meter lang, 9 meter breed en 10 meter hoog. In hangende en schommelende gondeltjes verken je de verschillende etages van dit griezelige huis. Pas op voor de levende spookfiguren, ze staan altijd op de loer! De Haunted Mansion staat opgesteld op de parking van de Kerkepannezaal, Strandlaan 128 te Sint-Idesbald. Na Sint-Idesbald vertrekt het spookhuis naar Hyde Park in Londen. Ook op het Grardplein kan je terecht voor een griezelig avontuur! Vanuit een wagentje maak je een huiveringwekkende rit doorheen dit spookhuis. Ticketjes voor de spookhuizen zijn te koop in de toerismekantoren. Voor een ritje door de Haunted Mansion betaal je 4 euro per persoon en voor het spookhuis op het Grardplein betaal je 1 euro per persoon. De toegangsticketjes kan je ook gratis verkrijgen bij aankoop in de deelnemende handelszaken van Sint-Idesbald.

Halloweenstoet - Op maandag 31 oktober vindt voor de 11de keer de grote halloweenstoet plaats in Sint-Idesbald. Reeds in de namiddag kunnen de kinderen hun pompoenen uithollen en versieren en is er mogelijkheid tot schminken op de Zeedijk. Vanaf 18 uur start de jurering van mooiste pompoen en origineelste kostuum op het G. Grardplein met een optreden van El Fuerte Kids om 18.30 uur. Om 19 uur start dan de Halloweenstoet op het Grardplein met muziekgroepen, versierde wagens en is er heel wat straatanimatie voorzien. Bij aankomst aan de Kerkepannezaal vindt een echte heksenverbranding plaats en kan iedereen nog genieten van pompoensoep en heksendrank.

Spooknacht - Eveneens op maandag 31 oktober gaat voor de 7de keer de Spooknacht door, een griezeltocht langsheen een geheim parcours. De start is voorzien aan zaal Witte Burg in Oostduinkerke omstreeks 21 uur. Vandaar worden de deelnemers in groepjes overgebracht naar de officiele startplaats. Tijdens deze spooknacht leggen de deelnemers een parcours af van ongeveer 16 kilometer. Onderweg zijn er griezelfiguren, animatie en zijn er ook pakzones. Wie aangetikt wordt, krijgt een sanctie en moet een eind terug of een bepaalde tijd stoppen. Onderweg krijgt elke deelnemer meerdere drankjes en hapjes. Je kan vooraf inschrijven tegen de prijs van 6 euro bij de dienst Toerisme. Het inschrijvingsformulier downloaden kan op www.koksijde.be. Op de avond zelf betaal je 8 euro.

Halloweenspektakel Als afsluit van de Halloweenactiviteiten vindt op zaterdagavond 5 november om 19 uur op de Zeedijk te Sint-Idesbald een groots Halloweenspektakel plaats. Een vuurstoet met verschillende vehikels, aan alle kanten behangen met vuur, zal op de Zeedijk komen aanrijden. De stoet brengt een massa bewegend vuur, met acts die zorgen voor tal van verrassingen. Verrassen, verbazen en interactie met het publiek is de boodschap! Niemand zal de figuren onopgemerkt zien passeren. Een hevige show die uw hart zal verwarmen en hartritme zal versnellen! Dit alles op een bedje van magische klanken! Percussie met vuur en water zorgen voor ruime afwisseling. Daarna is er nog een fakkeltocht via de Strandlaan tot aan de Kerkepannezaal voor een ritje (4 euro) in de Hanted Mansion.

Bron : Gemeente Koksijde

25 Oktober 2011

Q-music the party

The X-Mas Party van Q-music komt naar Preston Palace op zaterdag 17 december 2011.Van 20.00 uur tot 01.00 uur lekker eten, drinken en swingen! Q-music geeft, als een van de populairste radiostations van Nederland, dagelijks vele luisteraars een positief gevoel. Met 'the Party' creeren we datzelfde gevoel. Met goede muziek, enthousiaste deejays en het 'Foute uur" live op locatie barst het feest gegarandeerd los. De kerst is in aantocht, dus begin alvast met de voorpret.

Bron : Preston Palace.

24 Oktober 2011

Speurtocht : Speuren voor Sint

Sint is een aantal spullen kwijtgeraakt tijdens zijn bezoek aan GaiaZOO. Help jij Sint om zijn spulletjes terug te vinden??

Wanneer: 12 november t/m 5 december

Tijdstip: tijdens openingstijden

Waar: speurtochtformulier af te halen bij kassa

Kosten: gratis

Bron : Gaia Zoo

23 Oktober 2011

Muziekbeperking voor Leeuwarder kermis

De Leeuwarder zomerkermis mag volgend jaar op en bij het Oldehoofsterkerkhof maar drie dagen muziek draaien. Dat komt doordat het aantal gemeentelijke geluidsontheffingen voor 2012 al aan de limiet zit. Organisator Nico Troost is ziedend, Wat is nou een kermis zonder muziek?'' De zomerkermis in de Friese hoofdstad duurt altijd een dikke week en heeft het de laatste drie jaar zwaar te verduren gehad door de bouw van het project Nieuw Zaailand. In 2013 is er weer een kermis op het Zaailand.

Bron : Nieuwsbrief Fango's Kermissite

22 Oktober 2011

Eerste weekend Halloween Fright Nights zeer succesvol verlopen

Biddinghuizen, 17 oktober 2011 Het eerste weekend van Halloween Fright Nights is zeer succesvol verlopen. Met de opening van het nieuwe Haunted House Psychoshock en een angstaanjagend Scare Camp, kijkt Walibi Holland terug op een geslaagd weekend. Tijdens de premiere avond op vrijdag 14 oktober heeft Professor Mortis zijn angstinstituut Psychoshock op unieke wijze geopend. Voor de opening had hij drie proefpersonen uitgenodigd die uitermate geschikt waren om als eerste aan zijn angstexperiment deel te nemen. De Divas Patricia Paay, Patty Brard en Tatjana Simic beleefden onder leiding van Professor Mortis hun grootste nachtmerries. Patty maakte, ondanks haar eerdere verwachtingen, een zeer angstaanjagende avond mee: Ik ben al bang voor mijn eigen schaduw als ik hier rondloop, dit spookhuis overleef ik echt niet! Toch hebben de drie Divas zich er volgens Professor Mortis goed doorheen geslagen: De Divas hebben het experiment boven verwachting afgerond.

Geen oog dicht tijdens Scare Camp - Naast de Divas ondergingen 70 winnaars van het Scare Camp het experiment van Professor Mortis in Psychoshock. Daarnaast beleefden de gelukkigen een nacht vol horror met onder andere een nachtelijke rit in de Goliath, een horrorfilm en nachtelijke scares die ervoor zorgden dat de kampeerders geen oog dicht deden. Waarom mensen zich hebben opgegeven voor dit horror kampement? We zijn drie jaar getrouwd en vonden dit een gruwelijk mooie manier om het te vieren. Volgens de deelnemers en Walibi Holland was het Scare Camp een zeer geslaagd kamp om nooit meer te vergeten.

Algemene informatie - Het evenement vindt plaats op elke vrijdag-, zaterdag- en zondagavond van 14 tot en met 30 oktober 2011 van 18.00 uur tot 22.00 uur. Tijdens deze avonden zijn ook de attracties geopend. Walibi Holland is tijdens de herfstvakantie dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Halloween Fright Nights kunnen te intens zijn voor personen onder de 16 jaar. Wegens de populariteit van dit evenement wordt geadviseerd om entreebewijzen vooraf online te kopen. Meer informatie is te vinden op: www.frightnights.

Walibi persbericht

21 Oktober 2011

Kermis als opstap naar oktoberfest

HEERENVEEN - Een rondje met het reuzenrad leverde dinsdag tegelijk een mooi overzicht op van de Heerenveense najaarskermis. Die staat voor het eerst bij het Abe Lenstrastadion. Het bleef er rustig, ondanks het feit dat het dinsdag piekendag was. De kermis wordt vanaf vrijdag gecombineerd met het tweedaagse Oktoberfest, geinspireerd door het gekostumeerde Duitse bierfeest. De locatie is weliswaar een eindje uit het centrum, maar vanwege het parkeergemak wel aantrekkelijk voor bezoekers, zegt Geert Bosman van cafe de Swetser, die het evenement samen met andere ondernemers op touw heeft gezet.

Bron : Leeuwarder Courant

20 Oktober 2011

Kids-club und Teddytag zum Ferienbeginn

Kids-Club und Teddytag zum Ferienbeginn: Ein Grosse era zahlt, ein Kind hat freien Eintritt Wie war es im Herbst mit einer Reise nach Afrika? Gleich zum Auftakt der NRW-Herbstferien der Zoo Safaripark alle Kinder bis 14 Jahre ein. Am 23. Oktober ist Kids-Club- und Teddytag, und da zahlen nur die Erwachsenen. Jeder Grosse es, der ein Tagesticket zum regularen Preis kauft, kann ein Kind (bis 14 Jahre) ganz umsonst mitbringen. Voraussetzung: Mitglieder des Kids-Safari-Clubs zeigen an der Kasse ihren Ausweis vor, alle anderen Kinder einen Kuschel-Teddybarren. Und dann wartet das ganz grosse Abenteuer zum kleinen Preis auf die Familien. Denn: wenn Mama und Papa bezahlen, haben zwei Kinder freien Eintritt. Lawenstark: nicht nur Raubkatzen und viele andere Tiere auf der Safari ganz nah erleben. Mit etwas Gluck kannen die Kids einen Lowen oder Tiger mit nach Hause nehmen. Denn in der Westernstadt verlost der Zoo Safaripark um 14.45 Uhr zwei (fast) lebensgrosse zahme Kuschel-Raubtiere. Und dann geht es richtig rund: in der Westernshow den schnellsten Messerwerfer der Welt erleben, im Zirkus (13 Uhr) Supertalent-Halbfinalist Anthony am Trapez, zauberhafte Magie im Afrika-Theater und naturlich Fahrspass ohne Grenzen im Freizeitbereich. Giraffe-Tower, Fliegende Elefanten, pfeilschnelle Krokodile und ein rasanten Fahrt auf dem Kongo River, der grossen Wildwasserbahn. Ein ganzer Tag in der Wildnis und voller atemberaubender Abenteuer wartet auf die kleinen und grosse gasste. Der Zoo Safaripark und sein Freizeitbereich haben von 9 bis 18 Uhr geoffnet. Einlass bis 16 Uhr.

Bron : Persbericht Zoo Safaripark Stukenbrock

19 Oktober 2011

Website Historisch kermistransport

PERSBERICHT STICHTING KERMIS-CULTUUR

16 oktober 2011 - Website over historisch kermistransport : www.historisch-kermistransport.nl

Stichting Kermis-Cultuur lanceert een website over historisch kermistransport. Op deze website zijn vele fraaie fotomateriaal en informatie over kermistransporten uit vroegere tijden te vinden. De kermissfeer is zoveel mogelijk vastgelegd op deze site.

De nadruk ligt op foto materiaal uit de jaren 1970, 1980 en begin jaren 1990 van de vorige eeuw. De site is niet alleen voor de kermisliefhebber bedoeld maar ook voor liefhebbers van klassieke vrachtwagens, aanhangers en opleggers. Op de site zijn de ontwikkelingen op de kermis te volgen alsmede de ontwikkelingen op het gebied van vrachtwagens en transport.

De site heeft een onderverdeling in : historische afbeeldingen, vrachtwagens, pak en woonwagens, exploitanten, kermissen, overzichten, miniaturen en cabine-interieurs.

Bij historische fotoafbeeldingen zijn afbeeldingen te zien uit de jaren 1930 tot en met 1970 van de vorige eeuw. Bij de vrachtwagens is er een onderverdeling in vrachtwagenmerken. Als extra bij de vrachtwagenmerken is ook een beschrijving van de geschiedenis van het merk aanwezig. Via een foto keuzepagina zijn de afbeeldingen in groot formaat op te roepen met zoveel mogelijk informatie over type vrachtwagen, bouwjaar, exploitant, attractie en andere bijzonderheden. De pak en woonwagens zijn via de keuzepagina ook te zien met grote afbeeldingen met beschrijving.

Op de kermis en de exploitanten pagina is naast veel transportfotomateriaal ook attractie- en draaifotos opgenomen. Dit om de site ook voor de kermisliefhebbers aantrekkelijk te laten zijn. Het geeft ook een mooi beeld van de kermis in de vroegere jaren.

Het onderwerp miniaturen laat fraaie voorbeelden zien van fraaie modellen die door kundige handen gebouwd zijn. In de rubriek cabine interieur zijn afbeeldingen te zien van de truckcabines waarin de kermischauffeurs hun werk tot ver in de jaren 1990 deden.

Het fotomateriaal voor de site is voor een groot deel afkomstig uit het archief van Stichting Kermis-Cultuur en van andere grote liefhebbers uit de kermiswereld. Hierdoor is er ook veel informatie over de afbeeldingen beschikbaar.

Met deze site hoopt Stichting Kermis-Cultuur Nederland te voorzien in de vraag naar oud fotomateriaal over kermistransport.

Bron : Persbericht Stichting Kermis-Cultuur.

18 Oktober 2011

Beste Markt van nederland 2011: Etten-LEur !

Henk Neven is kermismeester van Etten-Leur. Daarnaast is Dhr. Neven ook marktmeester en mede door zijn verdienste is de markt van Etten-leur gekozen tot beste markt van Nederland 2011.

Bron : Hans Meesters.

17 Oktober 2011

Qr-code kermis Uden

De Udense kermis heeft als een van de eerste kermissen in Nederland een eigen Qr-code. Middels de smart Phone komt u direct uit op de site van de Udense kermis met daarop alle laatste nieuws. De Qr-code zal actief gebruikt gaan worden op alle communicatie en promotionele activiteiten voor de kermis in Uden. De Udense kermis loopt erg voorop met alle diverse vormen van de nieuwe media. Zo zijn er onder andere de site www.kermis-uden.nl, hyves en twitter.

Bron : Gemeente Uden

16 Oktober 2011

Paramount signs Spanish park deal

Paramount Pictures, the global film production and distribution company based in Los Angeles, California, is to open its first European branded theme park in Spain as part of a tourism project expected to open in spring 2015.

Interpark

15 Oktober 2011

Halloween Avond Party bij Attractiepark Toverland

Gedurende de maand oktober staat Attractiepark Toverland in het teken van Halloween, met als hoogtepunt de Halloween Avond Party op 28 en 29 oktober 2011. Maak kennis met angstaanjagende figuren die het park in de avonduren overnemen. Durf jij ook..?

Bron : Attractiepark Toverland

14 Oktober 2011

WhiteWater celebrates 30 years of innovation

WhiteWater West continues to celebrate its 30th year in the global waterpark industry with the roll-out of several key innovations.New waterslide attractions from the Canadian group include Family Python and Python. Giving riders an unforgettable ...

Bron : Interpark

13 Oktober 2011

Openingsactie nieuwe spelotheek Preston Palace

Binnenkort kunnen de kids van Preston Palace klimmen, klauteren, ravotten, roetsjen, lachen, gieren, schateren, smullen en snoepen. Wij zijn zo blij, want onze nieuwe spelotheek is bijna klaar. Lekker naar hartelust spelen, spelen en nog eens spelen. De droom van elk kind.

Openingsactie - Voor deze gelegenheid is er een speciale openingsactie op www.prestonenalice.nl. Maak de slagzin af en maak kans op 10-persoons kinderfeestje! En dat is nog niet alles. De winnaar mag op 9 november de nieuwe spelotheek officieel openen, samen met Preston en Alice.

Doe mee - Bedenk dus snel een originele slagzin en doe mee! Misschien knip jij het lintje wel door op woensdag 9 november?..

Bron : Persbericht Preston Palace

12 Oktober 2011

Patricia, Tatjana en Patty in angsttherapie bij Professor Mortis

Biddinghuizen, Nog vier dagen en dan barst het horrorspektakel Halloween Fright Nights voor de 11e keer los in Walibi Holland. Professor Mortis heeft voor deze gelegenheid de drie grootste Divas van Nederland uitgenodigd om als eerste bij hem in angsttherapie te gaan. Patricia Paay, Patty Brard en Tatjana Simic gaan hun grootste angst ervaren in het huiveringwekkende spookhuis Psychoshock. De afgelopen maanden heeft Walibi Holland in samenwerking met het Mortis Instituut onderzoek gedaan naar de grootste angsten onder de Nederlandse bevolking, het resultaat hiervan wordt tastbaar in Psychoshock. In dit nieuwe spookhuis worden onder leiding van Professor Mortis de grootste nachtmerries van de Nederlandse bevolking ten uitvoer gebracht.

Professor Mortis: de Divas zijn de ultieme proefkonijnen. Mortis is in zijn nopjes met de medewerking van de drie Divas Patty, Patricia maar vooral Tatjana, zijn voor mij de ultieme proefkonijnen. We zullen zien of de goed gebekte dames nog zo veel te vertellen hebben na een bezoek aan mijn Psychoshock, aldus de professor. Patty Brard laat weten de confrontatie met Mortis graag aan te gaan: Ik heb voor hetere vuren gestaan, kom maar op. De twee andere dames willen geen commentaar geven op de vraag waar ze het meest bang voor zijn, Ik wil de professor niet wijzer maken dan hij nu al is aldus de altijd enthousiaste Tatjana. In Walibi Holland zijn de verwachtingen nu al hoog gespannen voor deze bijzondere ontmoeting.

Opening angstaanjagend Scare Camp - Tijdens de premiereavond van Halloween Fright Nights gaat ook het Scare Camp van start. Professor Mortis zal samen met de drie Divas de gasten van het kamp officieel verwelkomen. Tijdens dit angstaanjagende kamp overnachten 70 speciaal geselecteerde prijswinnaars in Walibi Holland. De deelnemers ondergaan een angstexperiment en beleven een nacht die ze hun leven niet meer zullen vergeten. Kortom, Halloween Fright Nights komt eraan en laat Biddinghuizen weer op haar grondvesten trillen.

Algemene informatie - Het evenement vindt plaats op elke vrijdag-, zaterdag- en zondagavond van 14 tot en met 30 oktober 2011 van 18.00 uur tot 22.00 uur. Tijdens deze avonden zijn ook de attracties geopend. Walibi Holland is tijdens de herfstvakantie dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Halloween Fright Nights kunnen te intens zijn voor personen onder de 16 jaar. Wegens de populariteit van dit evenement wordt geadviseerd om entreebewijzen vooraf online te kopen. Meer informatie is te vinden op: www.frightnights.nl.

Bron Persbericht : Walibi Holland.

11 Oktober 2011

Kermis Rijen komt er weer aan

Het is binnenkort weer kermis in Rijen. Op 16, 17, 18, 22 en 23 oktober 2011 staan er allerlei attracties op het Burgemeester Sweensplein. Net zoals vorig jaar is er voor elk wat wils. Voor de jongste kinderen is er een draaimolen, vliegtuigmolen, aqua blasta, eendjes vissen, de polyp en een touwtje trekken/bussensport. Voor de oudere jeugd het lunapark, de autoscooters, de boksbal, de breakdance, La Bamba, de schiettent, de rupsbaan en de booster. Bezoekers kunnen een gokje wagen bij de grijpkranen, het schuivenspel en de balcorotor. En natuurlijk ontbreken de oliebollenkraam, de nougatkraam, suikerspin/popcorn en een snackwagen niet. Traditiegetrouw wordt op kermisdinsdag 18 oktober rond het Burgemeester Sweensplein en in de Pastoor Oomenstraat de jaarmarkt weer opgesteld. Op zondag 23 oktober 2011 is er een spectaculaire vuurwerkshow. Deze is gepland rond 20.30 uur en is het beste te zien als u gaat staan aan de noordkant van het Burgemeester Sweensplein.

Openingstijden

De kermis is op de volgende tijden voor het publiek geopend:

zondag 16 oktober: van 14.00 tot 23.00 uur;

maandag 17 oktober: van 14.00 tot 23.00 uur;

dinsdag 18 oktober: van 09.30 tot 23.00 uur;

zaterdag 22 oktober: van 15.00 tot 23.00 uur;

zondag 23 oktober: van 14.00 tot 23.00 uur.

De kermisexploitanten mogen in Rijen met de woonwagens en attracties standplaats innemen vanaf zaterdag 15 oktober tot en met maandag 24 oktober 2011. De materiaalwagens moeten zij parkeren op de Parallelweg in Rijen. Het is mogelijk dat u van de attracties en/of de woonwagens overlast ondervindt. Wij vragen hiervoor begrip.

bron : Gemeente Gilze Rijen

10 Oktober 2011

ABC wil in Beers betere kermis

BEERS - ABC heeft aan het college vragen gesteld over de jaarlijkse kermis in Beers. Beers had dit jaar een slecht verzorgd kermisterrein en te weinig attracties. Dit bevordert niet de leefbaarheid. De jaarlijkse kermis moet inwoners en families juist uitnodigen tot samenkomst. ABC wil weten op welke manier het college er voor wil zorgen dat de kermis in 2012, in goed overleg met de dorpsraad, beter georganiseerd kan worden. En of er mogelijkheden zijn in samenspraak met de kermisexploitanten die Cuijk aan doen.

Bron : De Weekkrant

9 Oktober 2011

Jumping Star

Met een vrije val in de Jumping Star raakt u in volledige extase. U tart de zwaartekracht. Durft u het aan? Minimale lengte: 1.00m

Niet toegankelijk als u: Alcohol heeft genuttigd

Bron : Preston Palace

8 Oktober 2011

Kermis in stad

GORINCHEM - De kermis draait vanaf vrijdag 7 oktober ruim een week op de Grote Markt en Groenmarkt in Gorcum. Speciale gast is op vrijdag 14 oktober acteur Everon Jackson Hooi, beter bekend als Bing Mauricius uit Goede Tijden Slechte Tijden. Vanaf 19 uur deelt hij handtekeningen uit en gaat hij met fans op de foto en in attracties. Komende vrijdag loopt vanaf 19 uur Clown Desalles rond op de kermis en woensdag 12 oktober is het Eurodag.

De Weekkrant.

7Oktober 2011

Altweibersommer in Tripsdrill

Tripsdrill erwartet Sie in herbstlich buntem Gewand. Im ganzen Park konnen Sie zahlreiche Erntewagen, Kurbispyramiden, Holzdrachen und Vogelscheuchen ent decken. Nutzen Sie auch den Altweibersommer-Bonus: Wer unter der Woche nach 13.00 Uhr kommt, 5,00 pro Person.

Nieuwsbrief Tripsdrill.

6 Oktober 2011

Volgend jaar ook extra kermisdag op zondag in Aalten

Het experiment met een extra kermisdag op zondag tijdens het Aaltense Volksfeest krijgt een vervolg. Volgens Rianne Deunk van het bestuur is er ook volgend jaar kermis op zondag. Het is voor het eerst dat de kermis drie volle dagen duurt en ook op zondag wordt gehouden. Die uitbreiding valt niet bij iedereen in goede aarde. De raadsfractie van de ChristenUnie en de kerkenraad van de Gereformeerde Kerk maakten bezwaar tegen het besluit van B en W de uitbreiding toe te staan. De bezwaarmakers hechten aan de zondagsrust. De organisatie opende de kermis zondag om een uur 's middags. Bestuurslid Rianne Deunk: Dat hebben we bewust gedaan, uit respect voor de kerkgangers. Volgens Deunk waren de reacties vooral positief. Het is een hele verandering in het dorp maar de mensen zijn opgelucht dat het nu kan in Aalten.

Bron : Nieuwsbrief Fango Kermisfoto

5 Oktober 2011

De draaimolen als grote passie

Bron : Piet Winkelmolen

4 Oktober 2011

Kermis in Princenhage

BREDA - De Bredase najaarskermis wordt dit jaar gehouden van 15 oktober tot en met 23 oktober 2010 op het Chasseveld in Breda. De echte kermisliefhebbers namen de voorbije dagen al een voorproefje tijdens de jaarlijkse kermis in Princenhage. Die werd, mede dankzij het uitstekende weer, erg goed bezocht

Bron : Internetbode

3 Oktober 2011

Boek over L'Autopede succesvol

Piet Winkelmolen, schrijver van het kermisboek over L'Autopede, laat weten dat de verkoop van zijn boek voorspoedig verloopt.

De Vlaamse firma l Autopede heeft afgelopen 65 jaar attributen geproduceerd voor draaimolens, babysporten, vliegtuigmolens, kinderrijscholen en andere kermisattracties. Miljoenen kinderen uit Belgie, Nederland, Duitsland en Frankrijk hebben op de kermis in de prachtige modellen van Autopede gezeten.

Piet Winkelmolen, bestuurslid van Stichting Kermis-Cultuur, heeft een boek geschreven over de geschiedenis van l Autopede. Het boek belicht het ontstaan van het bedrijf, de bloei, de internationale klanten, de opkomende concurrentie uit de kunststofhoek en diverse andere aspecten. Tevens maakt u kennis met de familie Baeyens, die in redelijke anonimiteit als eigenaar achter dit merk schuil gaat. U kunt genieten van meer dan 440 fotos en documenten die door de jaren heen gemaakt zijn, waaronder ca. 100 afbeeldingen van (voornamelijk Nederlandse) draaimolens waarop l Autopede-attributen hun thuis hebben gevonden. Het veranderende tijdsbeeld op de kermis zult u ook enigszins terugvinden. Dit boek is daarom veel meer dan de titel, l Autopede, 65 jaar Vlaamse draaimolen attributen, doet vermoeden. Een aanrader voor de kermisliefhebber, maar ook voor de oldtimer-fanaat.

Het ingebonden boek is full colour druk, heeft een 3 mm harde kaft en bestaat uit 190 paginas. Het kost Euro 22,50, exclusief Euro 6,75 verzendkosten. Het is te bestellen via kermisboeken@hotmail.nl Na overboeking van Euro 29,25 op bankrekeningnummer 95.09.74.684 t.n.v. J. de Graaf te Amsterdam, penningmeester van de Stichting Kermis-Cultuur, zal het boek u zo spoedig mogelijk toegezonden worden.

Voor de Duitse, Franse en Belgische markt geldt een porto-tarifering van Euro 8,69. Boeken voor Belgie kunnen ook besteld (en afgehaald) worden bij l Autopede. Het adres is eveneens via onze mail verkrijgbaar.

Wij wensen u veel kijk- en leesplezier toe!!

Bron : Piet Winkelmolen.

2 Oktober 2011

Landing in Westerbork levert cadeaubonnen op

CASTRICUM - Tijdens de opening van de Castricumse kermis in augustus werden traditioneel ook 750 ballonnen opgelaten. De ballon van Sam Dreijer vloog het verst en dat leverde hem honderd euro aan cadeaubonnen op. Wethouder Zonjee-Zonneveld reikte woensdag de prijzen uit van de ballonnenwedstrijd.

Sam's ballon werd uiteindelijk gevonden in Westerbork en zijn geluk was dat het kaartje werd teruggestuurd.

Er waren ook cadeaubonnen voor de tweede, derde en gedeelde vierde plek. Deze gingen naar Rens Draaijer, Lisa Haringman, Jim Hes en Chiel van den Berg.

Bron : Dichterbij

1 Oktober 2011

Smashing Jump voor Dotremont

Volgend kermisseizoen (2012) komt de familie Dotremont met een nieuwe Smashing Jump van BN performance op de Belgische kermissen.

Bron : Alain Andries en Anthony Dotremont.

Meer nieuws in Nieuwsarchief