www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

6 Januari 2008

Vragen van CDA over kermisongeluk

door Irene van de Ven

02 jan 2008, 09:29 - BEEK EN DONK - De Laarbeekse CDA-fractie vindt het tijd om ingelicht te worden over de onderzoeken en de resultaten daarvan na het kermisongeluk in Beek en Donk waarbij twee jongens gewond raakten.

De technische recherche onderzoekt de gondel op zoek naar de oorzaak van het ongeval, even na het incident in september. Foto Bert Jansen

"Er is in september aangekondigd dat er bijvoorbeeld ook een intern onderzoek zou komen. Dat moet nu toch wel afgerond zijn", reageert Willy van Osch, fractievoorzitter van het CDA.

In dat onderzoek komt de gang van zaken rondom de aanpak en communicatie over de periode na het ongeluk aan bod. Het college heeft aangegeven ook een deskundige van de veiligheidsregio daarvoor in te schakelen. Tevens zou het kermisbeleid geŽvalueerd worden.

Van Osch vertelt dat de bevindingen van dat onderzoek volgens het college openbaar gemaakt zouden worden en dat die gegevens er binnen enkele weken moesten zijn. "Dat was in september, en we hebben nog steeds niks gehoord."

Hij bevestigt dat hij graag de druk op wil voeren. "Het duurt te lang voordat we antwoorden krijgen. Daarom kies ik ook bewust voor het mondelinge vragenhalfuurtje voorafgaand aan de eerstvolgende raadsvergadering op 31 januari. Als ik de vragen schriftelijk zou stellen, moet ik weer heel erg lang wachten."

Bron, overgenmomen met officiŽle toestemming : Eindhovens Dagblad
.

Terug