www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

8 Januari 2008

Hang Around in Walibi World

Jongeren in actie voor ‘Hangplek van het jaar’.

Hangjongeren krijgen via de landelijke wedstrijd Hang Around de kans een positieve actie te organiseren in en voor hun eigen buurt. De 10 groepen met de beste ideeën krijgen elk 1000 euro om hun acties uit te voeren. In Walibi World zal beslist worden welke actie de titel ‘Hangplek van Nederland 2008’ verdient. Groepen jongeren met een begeleider kunnen zich inschrijven tot en met 31 januari 2008 met hun idee. Het wedstrijdformulier is te downloaden op Hang Around

Hang Around is een landelijke wedstrijd voor jongeren van 10 tot 20 jaar uit heel Nederland. Groepen jongeren bedenken een actie waarbij ze ten minste 100 buurtbewoners op een positieve manier bereiken. Bijvoorbeeld met een fototentoonstelling over de buurt, een rap/dans-battle, een buurtlied, een minifestival, het opknappen van een speeltuin of een karaokeshow. Door mee te doen kunnen ze laten zien dat zij meer kunnen dan hangen en het contact met de buurt vergroten.

Tot 31 januari 2008 kunnen jongeren zich inschrijven. De 10 groepen met de beste ideeën zullen in mei 2008 hun acties in de eigen buurt of wijk uitvoeren. In juni ontmoeten alle deelnemende jongeren elkaar in Walibi World en reikt een deskundige jury tijdens het slotevenement de Hang Around Awards uit. Dan wordt duidelijk welke stad of dorp de titel ‘Hangplek van Nederland 2008’ verdient.

Hang Around wil een positieve bijdrage leveren aan participatie van jongeren en sociale cohesie in de buurt. De acties zijn een positieve oplossingsstrategie voor overlast van jongeren en passen binnen prestatieveld 1 van de WMO. De begeleiders van de groepen krijgen ook training om een vervolg aan de actie te geven. Met de Hang Around-acties van de afgelopen twee jaar deden meer dan 400 jongeren uit 20 verschillende gemeenten mee en herstelden zij de band met de buurt.

Bron : Hang Around
.

Terug