www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

9 Januari 2008

FinanciŽle perikelen rond Zwolse kermis

door Serge Westerdiep

De zomerkermis van afgelopen jaar kŠn de exploitanten nog een aardige bonus opleveren.

Volgens de gemeente ligt er momenteel een schadeclaim ter beoordeling voor. De exploitanten zelf zeggen van niets te weten. Het draait allemaal om de problemen die ontstonden door de werkzaamheden aan de Melkmarkt en het Rodetorenplein. Daardoor leek op voorhand de kermis kleiner te moeten worden dan gebruikelijk.

Organisator Dirk van Meetelen, die zelf al jaren met zijn poffertjeskraam op de Zwolse kermis staat: "Door de werkzaamheden dachten we sowieso minder attracties kwijt te kunnen. Maar ook de exploitanten die wel op de Melkmarkt terecht konden, wilden minder betalen omdat ze nu aan de rand van het parcours zouden staan." Maar vlak voor aanvang van de kermis bleek volgens Van Meetelen dat er toch extra plekken te verpachten waren: "Dat kon natuurlijk niet meer voor het volle pond. Maar volgens Van Meetelen, die de afgelopen drie jaar samen met kermisklant Job de Voer verantwoordelijk was voor de organisatie van de zomerkermis, is die kwestie al afgehandeld.

Een gemeentewoordvoerder stelt echter dat op het stadhuis nog steeds gekeken wordt naar de financiŽle afhandeling van de zomerkermis: "We beoordelen nog of de misgelopen pachtgelden aan de werkzaamheden te wijten zijn of andere oorzaken hebben."

Over de hoogte van de claim wil de gemeente niets kwijt. Volgens Van Meetelen is de kermis in Zwolle nooit een vetpot geweest: "Van de drie jaar dat we het georganiseerd hebben, hebben we er bij twee door allerlei problemen niets aan kunnen verdienen." Van Meetelen en De Voer zouden desondanks graag nog een paar jaar verantwoordelijk blijven 'om de puntjes op de i te zetten'. Maar de gemeente wil vanaf dit jaar zelf de kermisexploitatie afhandelen.

Bron : overgenomen met officiŽle teostemming : De Stentor
.

Terug