www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

10 Januari 2008

Burgemeester Laarbeek wil conclusies ongeluk

BEEK EN DONK - De gemeente Laarbeek zit nog steeds te wachten op conclusies uit de onderzoeken die zijn ingesteld na het kermisongeluk van vorig jaar september. Toen raakten twee jongens van veertien jaar in hun woonplaats Beek en Donk zwaargewond nadat een bakje van een kermisattractie was losgeschoten.

De Voedsel en Waren Autoriteit en de politie hebben hun onderzoek afgerond en burgemeester Hans Gilissen heeft al een aantal keren gevraagd naar de conclusies. Volgens justitie moet nog wat op een rij worden gezet.

Gilissen wil onderhand weten waar hij aan toe is en hij vindt dat ook belangrijk voor de slachtoffers, hun familie, de politiek in Laarbeek en andere betrokkenen. De raadsfractie van het CDA heeft al aangekondigd dat ze in de raadsvergadering van 31 januari vragen gaat stellen.

Gilissen heeft er begrip voor dat het CDA klaarheid wil, maar zegt ook dat hij afhankelijk is van de medewerking van politie, justitie en de Voedsel en Waren Autoriteit. Drie weken geleden maakte de politie bekend dat er geen eenduidige oorzaak van het ongeval naar voren is gekomen.

Justitie in Den Bosch moet nu gaan beslissen of er mensen vervolgd moeten worden. Het gaat hierbij onder anderen om de exploitanten van de attractie, twee gebroeders uit Langenboom.

Bron : overgenomen met officiŽle toestemming : Omroep Brabant
.

Terug