www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

20 Januari 2008

Langer contract voor attractie

Door Ralph van Wolffelaar

17 jan 2008 - RAAMSDONKSVEER - Looptijd naar vijf jaar voor kermisattracties in Geertruidenberg.

De contracten voor vaste kermisexploitanten in de gemeente Geertruidenberg gelden tegenwoordig niet meer voor drie, maar voor vijf jaar. Dat is het gevolg van het nieuwe kermisbeleid dat door het college van burgemeester en wethouders werd vastgesteld voor de periode 2008-2012.

Het oude kermisbeleid dateert uit 2004. Bij de langere contractlooptijd snijdt het mes aan twee kanten volgens wethouder Antoon van den Enden (Sociale Zaken). "Voor de exploitanten is het prettig dat ze langer zekerheid hebben en voor ons betekent de langere looptijd minder administratieve rompslomp."

Het college van B en W constateert dat de kermissen in Raamsdonksveer en Geertruidenberg financieel in orde zijn, maar dat in Raamsdonk de kosten van het opbouwen van de attracties niet echt opwegen tegen de opbrengsten. Dat ligt vooral aan de botsauto's, valt in de nota Kermisbeleid van de gemeente te lezen.

Toch is het geen reden om de aanwezigheid te heroverwegen, vindt Van den Enden. "We moeten in gesprek met de exploitanten, maar we hebben de plicht ervoor te zorgen dat er een aantrekkelijke kermis in Raamsdonk blijft.

De kermissen in de gemeente Geertruidenberg vinden dit jaar op de volgende data plaats: Raamsdonk 31 mei-3 juni (Oude Melkhaven), Raamsdonksveer 27 juni-1 juli (Heereplein )en Geertruidenberg 3-7 oktober (Markt).

Bron , overgenomen met officiŽle toestemming BN/De Stem
.

Terug