www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

20 Januari 2008

Enorme kermisattractie aan de ketting in Polen

door Jan Reijnders

Donderdag 17 januari 2008 - BREDA - Kermisexploitanten uit Oosterhout en Someren strijden om de eigendom van een reusachtige kermisattractie. De strijd is zo hoog opgelopen dat beide partijen elkaar treffen voor de rechter, terwijl de attractie, een Break Dance, in Polen aan de ketting zou liggen.

Volgens advocaat mr. J. Guzik is kermisexploitant Jan Hoefnagels uit Someren eigenaar van de reusachtige draaimolen. Hij zou het gevaarte in 2005 als een 'hoop schroot' op de kop hebben getikt en het grotendeels op kosten van de gebroeders Van Gestel uit Oosterhout hebben opgeknapt. Die renovatie zou ongeveer twee ton gevergd hebben.

De Oosterhoutse broers mochten in 2007 met de Break Dance de boer op in Polen.

Op een of andere manier is het echter volgens Hoefnagels goed fout gelopen in Polen. Volgens Hoefnagels is zijn Break Dance door de wijze waarop de broers ermee om zijn gegaan ernstig beschadigd.

In november 2007 zou hij hebben geconstateerd dat de Break Dance, in gedeeltelijk gedemonteerde toestand, nog steeds in Polen stond.

Om verdere beschadiging te voorkomen, zou Hoefnagels zijn Break Dance in Polen hebben willen ophalen. Volgens mr. Guzik weigerden de gebroeders echter de benodigde kentekenbewijzen van de onderbouw en de opleggers, zodat de Break Dance niet mocht worden vervoerd. De Poolse politie sommeerde Hoefnagels dan ook om de Break Dance te laten staan.

Hoefnagels eist voor de rechter in Breda de afgifte van de Break Dance. De gebroeders, die zeggen zelf eigenaar te zijn, willen echter wel eerst geld zien. Rechtbankpresidente mr. Vincent vindt de gang van zaken niet erg slim. "Hoefnagels heeft zijn attractie niet, de broers hun geld niet", stelde zij vast. Ze geeft partijen vier weken de tijd om er uit te komen voordat zij eventueel uitspraak doet.

Bron : overgenomen met officiŽle toestemming BN/De Stem
.

Terug