www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

20 Januari 2008

Opstelling zomerkermis bekend

Datum uitgave persbericht: 16-01-2008

De opstelling van de zomerkermis is dit jaar anders dan andere jaren. De kermisattracties staan dit jaar zoveel mogelijk met hun voorkant naar de looproute, zodat cafťs, restaurants en winkels erop uitkijken. Het kermisparcours, dat vanaf het Grote Kerkplein, via de Grote Markt en Melkmarkt uitmondt in het Rodetorenplein, wordt hierdoor een stuk aantrekkelijker voor passanten en ondernemers. Verder draagt ook de keuze van attracties bij aan een gevarieerde kermis, waar het nodige te zien en te beleven valt. Dit jaar is er meer groot vermaak en meer kinderattracties, zoals een reuzenrad van 40 meter hoog.

De komende vijf jaar organiseert de gemeente Zwolle de zomerkermis in de binnenstad onder het motto Samen maken we de kermis. Dat doet zij samen met een brede vertegenwoordiging van partners uit de binnenstad, verenigd in het onlangs opgerichte Kermis Projectteam. Behalve over de opstelling van de kermis zijn er ideeŽn op tafel gekomen voor een omlijstend programma, dat de aantrekkelijkheid van de zomerkermis verder kan verhogen. Deze ideeŽn worden de komende tijd verder uitgewerkt door het Kermis Projectteam.

Tilburgse kermiskennis

Het Kermis Projectteam bestaat uit een vertegenwoordiging van ondernemers, evenementenorganisaties, horeca, bewoners, de ambulante handel en de gemeente. Het team werd bijgestaan door twee kermisdeskundigen van de gemeente Tilburg. De kermis in Tilburg is de grootste van Nederland en de drie na grootste van Europa.

Op verschillende plekken wordt de komende jaren aan de binnenstad gewerkt in het kader van het Ontwikkelingsprogramma Binnenstad. Dat staat het afsluiten van een nieuw contract onder de geldende gemeentelijke en Europese aanbestedingsregels in de weg. Bij het organiseren van de kermis moet rekening worden gehouden met de werkzaamheden in de stad. Daarom heeft de gemeente ervoor gekozen om de organisatie van de kermis zelf op te pakken en dit te doen mťt vertegenwoordigers van bewoners en ondernemers.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming Gemeente Zwolle
.

Terug