www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

3 Februari 2008

Tilburgse kermis 2008 groots en gevarieerd : reuzenrad op Heuvel, variété op Spoorplein

De Tilburgse Kermis prikkelt in 2008 alle zintuigen met een zeer breed aanbod van attracties en side-events. Met een flink aantal nieuwe attracties en een heus 'variété-dorp' is de kermis grootser en gevarieerder dan ooit. In totaal brengt de kermis 246 attracties, één meer dan vorig jaar. "We houden niet alleen de hoge en snelle attracties vast, maar willen de bezoekers echt een totaalervaring bieden", aldus wethouder Hans Janssen (economie, evenementen).

Reuzenrad op de Heuvel - Enkele publieksfavorieten van vorig jaar zien we terug in 2008, door een nieuw beloningssysteem. Winnaars van kermisprijzen mogen voortaan onder dezelfde pachtvoorwaarden terugkeren naar de kermis. Zoals het Wheel of Excellence, het 55 meter hoge reuzenrad, een eyecatcher voor de kermis. Dat komt dit jaar eenmalig op de Heuvel te staan. Dit is mogelijk door werkzaamheden aan het plein, waardoor tijdelijk ruimte is om dit gevaarte tijdens de kermis te plaatsen. Andere winnaars van kermisprijzen die terugkomen zijn Rockin' Tug, de Nostalgische snoepkraam en de Sombrero. De uitbater van de gigantische zweefmolen Around the World heeft een nieuwe versie laten bouwen van zijn winnende attractie van vorig jaar, met 32 zitplaatsen. Daarmee heeft hij een primeur op het NS plein.

Varieté en kijkwerk - Nieuw is ook een variété-dorp. Met drie tenten op het Spoorplein worden optredens gecombineerd met horeca. De programmering van het variété-dorp is momenteel volop gaande, met illusionisten en ander 'spektakeltheater'. Voor de kijkliefhebbers is er nog meer; in de Gladiator op het Stadhuisplein racen motoren door stalen kooien. Daarnaast kent de kermis vier prachtige spookhuizen.

Wethouder Hans Janssen: “We zijn als organisator constant op zoek naar verdieping van het concept. Het variété-dorp, de kijkzaken, tentoonstellingen, maar ook de horeca hoort daarbij. We merken dat exploitanten ook niet bang zijn om te innoveren of iets nieuws te proberen. Dat willen we stimuleren, je ziet dat het publiek dit ook beloont met veel bezoek. Dat vertaalde zich al in de aangepaste voorwaarden rondom consumptiezaken en terugkerende prijswinnaars. Het zijn instrumenten voor ons om constant aan de kwaliteit van de opstelling te kunnen werken en de stad en de rest van het land een mooi evenement te kunnen bieden.”

Enkele opmerkelijke attracties per plein :

Koningsplein: High Explosive (achtbaan in mijn-stijl), New York New York (King Circus met 4 verdiepingen), Sling shot.

Stadhuisplein: Gladiator (rijdende motoren in ronde kooien, kijkwerk), Temple of Adventure (loopspookhuis), No Limit (grootvermaak), Extreme (grootvermaak), Sound Machine (grootvermaak).

Paleisring: Spuk (spookhuis met achtbaan), Shake (breakdance-variant).

Piusplein: Booster Maxx.

Heuvelring: Speenvarken aan het spit, Dominator (nieuwe schommelcarrousel).

Heuvel: Wheel of Excellence, Autoscooter.

Spoorplein: Wilde Muis, Frisbee, Polyp, variété-dorp.

NS-plein: Around the World (zweefdraaimolen), Take off, Snow Jet, Wildwaterbaan.

Besterdring: Sling shot.

Besterdplein: Mystery (loopspookhuis), Black Hole, Booster, Polyp.

Nieuwe attracties :

Grootvermaak: High Explosive, New York, New York, Adventureland, Spuk, Shake, Dominator, Frisbee, Around the World, Mystery.

Oefeningspelen: Mousetrap, Jungle Book Stacker.

Consumptieve waren: Curly Chips, Lunchroom, Speenvarken aan het Spit, Hawaivruchten, kermisterras met parade.

Kijkwerk: Gladiator.

Diversen: Feestartikelen, Plons.

Attracties per categorie :

Grootvermaak: 37

Kinderzaken: 22

Oefeningspelen: 76

Consumptieve waren: 57

Diverse: 29

Kijkwerk: 1

Nostalgie: 24

(De attracties komen voort uit voorverpachting en openbare verpachting. Voor de consumptieve zaken werd dit jaar voor het eerst een gesloten verpachting gehouden).

Kermisterrein Het kermisterrein in de binnenstad van Tilburg omvat de volgende straten en pleinen: Besterdplein Besterdring (vanaf NS Plein tot Gasstraat) NS Plein Spoorplein (kruising Spoorlaan / Heuvelring) Heuvelring Heuvel Piusplein Paleisring (vanaf Piusplein tot Katterugflat) Koningsplein Stadhuisplein (vanaf Katterug tot Bisschop Zwijssenstraat) Willemsplein, Stadhuisstraat, Stadhuisplein (Nostalgische Kermis)

Statistische gegevens

Aantal inschrijvingen consumptie 263

Aantal inschrijvingen overige categorieën 532

Aantal plaatsingen: 246 waarvan 57 consumptieve zaken

Voorverpachting: 2

Nostalgie: 24

Pachtopbrengst kermis: 1.945.983 euro.

Pachtopbrengst Nostalgische Kermis: 11.734 euro.

Hoogste bod inschrijvingen: 84.312 euro.

Hoogste bod plaatsingen: 84.312 euro.

Laagste bod inschrijvingen: 15 euro.

Laagste bod plaatsingen: 25 euro.

Bron : overgenomen met officiële toestemming Gemeente Tilburg
.

Terug