www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

6 Februari 2008

Efteling opent seizoen 2008 op 21 maart mét Vliegende Hollander

'Nieuw jaar met verrassend entertainment en veel activiteiten'

De Efteling in Kaatsheuvel opent het nieuwe seizoen op vrijdag 21 maart en dan zal ook de Vliegende Hollander -die vorig jaar voortijdig voor het publiek moest worden gesloten vanwege technische problemen- weer voor het publiek toegankelijk zijn. Net als de vele andere bekende highlights van het populaire attractiepark. Het Sprookjesbos staat in maart in lentetooi en de Fata Morgana uit 1001 Nacht, de elfjes uit Droomvlucht, de achtbanen Python, Pegasus, en Vogel Rok, staan 21 maart klaar voor de nieuwe bezoekers.

Parkshow - Verder brengt het attractiepark verrassend entertainment, staat de parkshow TiTaTovenaar op de planken in het Efteling Theater en biedt het Efteling Museum een nieuwe, tijdelijke expositie over de 50-jarige verjaardag van de vliegende fakir.

Fakir ziet Abraham - In seizoen 2008 viert de fakir uit het sprookje ‘De Tuinman en de Fakir' zijn 50-jarig jubileum. Rondom dat jubileum is een tijdelijke expositie van het Efteling Museum ingericht. Er zijn foto´s en anekdotes van de bouw van het sprookje in 1958, maar ook het magisch fenomeen fakir zal worden toegelicht.

7 juli 2008: Dag van het sprookje - Op zeven-zeven komen sprookjes tot leven in de Wondere Wereld. De Efteling viert op 7 juli de Dag van het Sprookje. Op deze speciale sprookjesdag ligt de nadruk nog meer dan anders op sprookjes en wordt de jarige Fakir in de bloemetjes gezet.

Zeven Mijls Zomer - Tijdens de Zeven Mijls Zomer is de Efteling langer open tot 21.00 uur. Op de zeven zaterdagen 12, 19 en 26 juli, 2, 9, 16 augustus en 23 augustus is het park zelfs tot 24.00 uur geopend en wordt de bezoekers een bruisend programma voorgeschoteld met talrijke bekende artiesten. De Efteling Zeven Mijls Zomer loopt van maandag 7 juli tot en met zondag 24 augustus.

Anton Pieck circus/Circus Pieck - Halverwege de zomer zal op het Anton Pieck plein een circus verrijzen. In deze authentieke circustent zal de piste gevuld worden met wonderlijke circusacts. Net als vroeger een plezier voor groot en klein.

Veel entertainment - Efteling brengt ook in 2008 een breed scala aan entertainment. De voorstelling Sprookjesboom met bekende sprookjesfiguren uit de tv-serie is dagelijks te zien in het openluchttheater in het Sprookjesbos. Ook de populaire Ganzenfanfare ´waggelt´ weer rond in de Efteling. Naast nog tal van andere bijzondere en spraakmakende acts, zullen Pardoes de Tovernar en Prinses Pardijn de gasten weer feestelijk verwelkomen.

Hotel, golf en theater - Niet alleen het park gaat een sprookjesachtig seizoen tegemoet, maar ook het Efteling Hotel, Golfpark en Theater zijn klaar voor het nieuwe seizoen. men de miljoenste bezoeker voor het kindvriendelijke Efteling Hotel, met zijn speciale kinderincheckbalie, een indoor Speelkasteel, het Pardoes Theater en divers live entertainment.

Evenementen - Gespecialiseerd in zakelijke activiteiten is Efteling Evenementen. Maar liefst 26 sfeervolle locaties in de sprookjesachtige coulissen van het park, zijn inzetbaar voor diverse zakelijke evenementen, feesten en bruiloften. Ook het imposante Efteling Theater met zijn fraaie zalen, grote foyer en het rood pluchen theaterrestaurant is daarvoor beschikbaar. En vanaf september kan jong en oud er weer genieten van familiemusical The Sound of Music.

Een sportief uitstapje biedt het Efteling Golfpark, dat het gehele jaar door opoenn is voor golfclubleden, beginnende golfers, ervaren spelers en ook vergadergasten.

Informatie De Efteling is van 21 maart tot en met 26 oktober 2008 dagelijks open van 10.00 tot 18.00 uur. Tijdens de Efteling Zeven Mijls Zomer (7 juli tot en met 24 augustus) is het park geopend van 10.00 tot 21.00 uur. Op alle zaterdagen in deze periode is de Efteling geopend tot 24.00 uur. Kinderen tot en met 3 jaar mogen de Efteling gratis bezoeken.

Bron : overgenomen met officiële toestemming Tourpress
.

Terug