www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

12 Februari 2008

Tilburgse Kermis 2008: Groots en gevarieerd

De Tilburgse Kermis richt zich dit jaar veel meer op variatie dan de afgelopen jaren. Dat maakte CDA-wethouder Hans Janssen (Evenementen) vorige week donderdag bekend tijdens een perspresentatie. Met een flink aantal nieuwe attracties en een heus 'variété-dorp' is de kermis grootser en gevarieerder dan ooit. In totaal brengt de kermis 246 attracties, één meer dan vorig jaar. "We houden niet alleen de hoge en snelle attracties vast, maar willen de bezoekers echt een totaalervaring bieden", zegt de wethouder.

Enkele publieksfavorieten van vorig jaar zijn dit jaar terug door een nieuw beloningssysteem. Winnaars van kermisprijzen mogen voortaan onder dezelfde pachtvoorwaarden terugkeren naar de kermis. Een voorbeeld hiervan is het Wheel of Excellence, een 55 meter hoog reuzenrad, volgens de gemeente een eyecatcher voor de kermis. Dat komt dit jaar eenmalig op de Heuvel te staan, die daarna grondig gerenoveerd wordt. Binnenkort worden al de bomen voor Café Uit, Café Karel en Havana verplaatst, zodat er ruimte komt voor het reuzenrad. Andere winnaars van kermisprijzen die terugkeren zijn Rockin' Tug, de nostalgische snoepkraam en de Sombrero. De uitbater van de gigantische zweefmolen Around the World heeft een nieuwe versie laten bouwen van zijn winnende attractie van vorig jaar, met 32 zitplaatsen. Daarmee heeft hij een primeur op het NS-plein.

Grote publiekstrekker op de Tilburgse Kermis zal vast en zeker de Dominator worden. Een grote attractie die over het terras van Juffrouw Tok aan de Heuvelring gaat vliegen. Een grote arm gaat over de kop, daaraan zit een draaiende kop met daaraan weer drie draaiende uiteinden, waardoor de inzittende drie maal om zijn as heen gedraaid wordt. De attractie is nu nog in aanbouw en zal zijn première beleven in Tilburg.

Nieuw is ook een variété-dorp. Met drie tenten op het Spoorplein worden optredens gecombineerd met horeca. De programmering van het variété-dorp is momenteel volop gaande, met illusionisten en ander 'spektakeltheater'. De kermis kent daarnaast vier spookhuizen. Janssen: "We zijn als organisator constant op zoek naar verdieping van het concept. Het variété-dorp, de kijkzaken en tentoonstellingen horen daarbij, maar ook de horeca. We merken dat exploitanten ook niet bang zijn om te innoveren of iets nieuws te proberen. Dat willen we stimuleren, je ziet dat het publiek dit ook beloont met veel bezoek. Dat vertaalde zich al in de aangepaste voorwaarden rondom consumptiezaken en terugkerende prijswinnaars. Het zijn instrumenten voor ons om constant aan de kwaliteit van de opstelling te kunnen werken en de stad en de rest van het land een mooi evenement te kunnen bieden."

Nicole Vermolen, voorzitter van de Nationale bond van Kermisbedrijfshouders (Bovak) hield haar enthousiasme nog even voor zich: "We kunnen natuurlijk niet iedereen gelukkig maken, maar we zijn zelf wel tevreden over het grote beeld", zegt ze. "Ik ben pas enthousiast als de kermis er echt staat."

Bron : overgenomen met officiële toestemming Tilburgse Koerier
.

Terug