www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

20 Februari 2008

De Najaarskermis blijft toch

foto : Najaarskermis Bergen op Zoom 2006

door Laurent Heere

Dinsdag 19 februari 2008 - BERGEN OP ZOOM - Het plan om de najaarskermis te schrappen, is van de baan. Bakken kritiek van de hele raad - met uitzondering van Lijst Linssen - deden wethouder Ton Linssen bijdraaien. Waarop zijn partij ook de koers verlegde.

Het plan om de najaarskermis (op Plein 13) te schrappen was bedacht omdat de kosten van die kermis hoog waren en de opbrengst volgens het college laag.

Kermis op de Grote Markt kan volgens het college niet meer vanwege onder meer de eisen die gesteld worden aan de veiligheid. De kermisexploitanten vinden dat het wel kan, aldus Jan Boots van de Bond van Kermisexploitanten.

Het idee om een eind te maken aan een zeshonderd jaar bestaande traditie kreeg uitsluitend de steun van Lijst Linssen. De rest van de raad was het er helemaal niet mee eens.

Wethouder Linssen zei overigens juist blij te zijn met die kritiek. Want de kermisnota was volgens hem een conceptnota. Het was de bedoeling de discussie uit te lokken. DŠt is gelukt. Maar er moet wat de wethouder betreft komend jaar wel worden gezocht naar een andere plek. Plein 13 levert de bedrijven die er gevestigd zijn veel overlast op; het evenemententerrein is niet geschikt omdat het in het najaar hard kan waaien. De gemeente vreest dan dat attracties - die op een slappe ondergrond staan- omvallen.

Dit jaar is er in ieder geval een najaarskermis in Bergen. Op Plein XIII. En niet op de Grote Markt, zoals de kermisexploitanten willen.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : BN/De Stem
.

Terug