www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

21 Februari 2008

Eigenaar gestolen kermisattractie 'Lucky Cranes' vangt bot: Needs bedrijf hoeft niet te betalen

NEEDE/ZUTPHEN - De kortgedingrechter in Zutphen kan helemaal niets met de zaak die hem vrijdag werd voorgelegd. Kermisexploitant Van Gestel uit Oosterhout wilde geld hebben van Cobra Beheer BV uit Neede of van Willemsen AssurantiŽn uit Apeldoorn. Geen van beiden hoeft te betalen.

De kiem van het geschil ligt aan de Europaweg in Apeldoorn. Daar was op 20 januari 1999 de kermis- attractie Lucky Cranes neergezet door Van Gestel. De attractie werd gestolen. Het duurde tot vorig jaar om duidelijk te krijgen van wie de attractie nu eigenlijk was. Cobra Beheer vond zichzelf eigenaar: die verklaarde de wagen slechts in bruikleen te hebben gegeven aan Van Gestel. Die op zijn beurt beweerde de attractie gekocht te hebben van Cobra Beheer. Alleen de container waarin de attractie stond, was nog eigendom van Cobra Beheer. Het gesteggel over het eigendom nam jaren in beslag. Ondertussen had Cobra Beheer het verzekeringsgeld wel geÔnd. De kermisattractie was via Willemsen AssurantiŽn in Apeldoorn verzekerd bij Axa. Die had het Needse bedrijf zo'n 140.000 euro betaald: het bedrag waarvoor zowel container als attractie verzekerd was. Nadat de rechter vorig jaar oordeelde dat Van Gestel de eigenaar van de attractie was, wilde deze een deel van het aan Cobra Beheer uitbetaalde bedrag hebben; 81.000 euro.

Cobra Beheer piekert daar niet over. Volgens de rechter heeft Cobra gelijk.

Voor Van Gestel betekent dit dat hij vorig jaar wel eigenaar is geworden van de gestolen attractie, maar dat hij naar zijn verzekeringsgeld kan fluiten.

Bron , overgenomen met officiŽle toestemming : Twentsche Courant Tubantia
.

Terug