www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

21 Februari 2008

Nieuwe attractie Toverland

“zélf toveren met een toverstaf”

Na de opening van de reusachtige houten achtbaan Troy gaat Toverland dit jaar investeren in een nieuwe indoorbeleving voor kinderen in de basisschool-leeftijd.

Geheel in de stijl van Toverland is gekozen voor het thema toveren. Bezoekers kunnen in het nieuw te openen Toverhuis met een toverstaf in de hand zelf de meest magische effecten tevoorschijn toveren.

Nieuw; Toverhuis - In het Land van Toos, het eerste overdekte gedeelte van Toverland dat in 2001 haar deuren opende, duikt midden tussen de Junior Achtbaan en de Teacups een huis op. Dit huis wordt het magische Toverhuis, waar bezoekers hun toverkunsten kunnen vertonen. Met een toverstaf in de hand loopt men door het huis en kan op zoek gegaan worden naar tientallen (verborgen) effecten.

Borrelende potten & klapperende Toverkist - Het toverplezier start al vóór binnenkomst van het Toverhuis. De gordijnen gaan open en dicht, op magische wijze verschijnt een kat of kan een spin plotsklaps naar beneden kruipen. Eenmaal in het huis komt men in de garderobe en kan vervolgens slaapkamer, keuken, woonkamer én tuin bezoeken.

Richt de toverstaf op het bed en laat de wijzers van de wekker ronddraaien of het bed bewegen. Tientallen potten, mobielen en kristallen kunnen borrelen of van kleur veranderen en de klapperende Toverkist geeft zijn geheim misschien wel prijs. Laat je verrassen door de uil in de vogelkooi of lees de overheerlijke recepten in het grote Toverboek.

Prrrt… de heks - Natuurlijk mag in een Toverhuis de humor niet ontbreken. Buiten in de tuin, waar de was te drogen hangt en de planten op magische wijze snel kunnen groeien, is een effect vol humor te vinden.

Hoog boven op het dak is een landingsbaan voor heksen aangelegd. Als de Toverstaf op de juiste manier wordt gebruikt, verschijnt een heks, die vervolgens een scheetje laat, dat de rokken laat opwaaien.

“In ieder kind schuilt een Tovenaar…”

Artist Impression nieuw Toverhuis - Toverland

Grote wens; Toveren in Toverland Om de naam Toverland méér dan waar te maken, was het een grote wens van de directie om het thema toveren nog meer uit te diepen. Met de komst van het Toverhuis, waarvan de opening medio april verwacht mag worden, wordt deze wens meer dan vervuld. Zoals directeur Caroline Maessen omschrijft; “Het thema toveren is voor iedereen geschikt en spreekt heel erg tot ieders verbeelding. Zélf kunnen toveren is een ultieme droom voor Toverland, per slot van rekening schuilt er in elk kind (en in menig volwassene…) een heks of tovenaar.”

Uniek in Europa - Om het toveren met een heuse toverstaf concreet vorm te geven, heeft de gerenommeerde firma Lagotronics uit Venlo het concept met de toverstaf speciaal voor Toverland doorontwikkeld. Met enkele speciale aanpassingen is het mogelijk om de bestaande techniek, bekend van o.a. het Duitse Europapark (attractie Abenteuer Atlantis), op deze wijze in Toverland te presenteren. Wederom een primeur voor Nederlands snelst groeiende attractiepark, gelegen te Sevenum, tussen Eindhoven en Venlo.

Bron : persbericht Toverland
.

Terug