www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

23 Februari 2008

Nog even sleutelen aan Robin Hood

Foto : Onderhoud op topniveau bij Walibi World. Achtbaan Robin Hood wordt geÔnspecteerd. foto Yvonne Pieters

BIDDINGHUIZEN - Nog even en dan staat Robin Hood er weer piekfijn bij. De houten achtbaan van Walibi World bij Biddinghuizen krijgt deels nieuwe planken om de attractie klaar te stomen voor het nieuwe seizoen. Ook een deel van het staal in de attractie wordt dezer dagen vervangen.

Op vrijdag 21 maart gaat Walibi weer open voor het publiek. De winter gebruikt het pretpark vooral voor groot onderhoud. "Alles is nagekeken. Op haarscheurtjes bijvoorbeeld, alle moeren en bouten zijn weer aangedraaid. Want veiligheid staat voorop", zegt een woordvoerder van Walibi World.

Robin Hood is in elk geval bijna klaar voor het nieuwe seizoen. Een deel van het staal waar de achtbaantrein op loopt, wordt vervangen, evenals honderd meter planken. Daarvoor is een sterke houtsoort uit Amerika gehaald. Met zijn 1,2 kilometer is de Robin Hood de op een na grootste achtbaan van Walibi World.

Walibi ziet uit naar Pasen, het eerste weekeinde van het nieuwe seizoen wanneer alle pretparken weer open gaan. "We hebben er erg veel zin in, ja. Het is altijd weer een uitdaging alles op tijd af te krijgen. Daar moeten we altijd hard voor werken in de winter. Er is nog een hoop te doen, maar 21 maart zijn we weer open."

Bron : overgenomen met officiŽle toestemming De Stentor
.

Terug