www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

28 Februari 2008

Kermis : Stalen hekken langs kerkhof en winkels

HEEMSKERK - Het kerkhof en de winkels worden tijdens de Heemskerkse volksfeesten tegen dronken feestgangers beschermd door stalen hekken. Op het kerkhof komt permanente bewaking. De gemeente handhaaft Nielenplein en Kerkplein als de nieuwe locaties voor biertenten.

Alle bezwaren tegen deze nieuwe locaties zijn door burgemeester en wethouders gewogen en te licht bevonden. Wel neemt het college aanvullende maatregelen. Zoals de plaatsing van stalen hekken, zodanig dat het kerkhof bij de dorpskerk en de winkels op het Nielenplein zijn gevrijwaard van beschonken feestgangers.

Er komt extra toezicht. Zo blijft een bewaker continu op de begraafplaats. Burgemeester Jaap Nawijn neemt dat op in de aanvullende voorwaarden aan de horeca. Het kerkhof is beter beschermd dan ooit, zegt hij. Verder wordt het volume van de muziek beperkt, met name de zware bassen. Mocht het geluidsniveau voorheen honderd decibel zijn, nu is dat tachtig.

Het besluit is definitief. Wie het niet eens is met de maatregelen of de keuze van de locatie wordt door de gemeente verwezen naar de rechtbank.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : Noordhollands Dagblad
.

Terug