www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

2 Maart 2008

Nieuw leven voor Boeldag

door Debby Jongsma. donderdag 28 februari 2008 - SLAGHAREN - De Boeldag in Slagharen wordt nieuw leven ingeblazen.

De organisatie heeft een nieuwe datum voor het eendaags evenement gekozen.

Traditiegetrouw wordt Boeldag op de eerste dinsdag van de bouwvak gehouden. Het wordt nu de laatste dinsdag van juli. Dit jaar is dat de 29 juli.

Roelof Oldenburger en Herman Belt trekken dit jaar de kar van de Boeldag. "We hebben Stichting Boeldag overgenomen en hopen er een mooi spektakel van te maken", vertelt Oldenburger.

Hij verwacht dat met de nieuwe datum meer publiek kan worden getrokken.

De rode draad van het evenement blijft de rij kramen in de Herenstraat.

"Eind juni is de zomermarkt in Slagharen en vlak daarna was altijd de Boeldag, met het gevolg dat daarna Slagharen doodgebloed was voor de rest van de zomer. Ook dit was voor ons een reden om de grootste markt van Slagharen later te houden dan voorheen", zegt Oldenburger over de nieuwe datum.

Hoe Boeldag er in grote lijnen precies uit gaat zien, zit al in het hoofd van Oldenburger. Maar nog niet alles staat vast. Er komt wel weer een kermis en er loopt een orkest (driemans formatie) door de Herenstraat om het entertainment te verzorgen.

"Natuurlijk zijn er de kramen zoals we die elk jaar gewend zijn. Dat wordt allemaal verzorgd door Apeldoorn 2000. Dit bedrijf weet alles van markten organiseren en kent alle marktmensen. We zijn ook druk bezig met het organiseren van een goederenveiling, waarvoor mensen spullen in kunnen leveren. We zouden graag zien dat burgemeester Bert Meulman de opening van zowel de Boeldag als de veiling verricht, maar we houden voor beide onderdelen een slag om de arm", aldus Oldenburger.

Mensen die wat te veilen hebben kunnen zich al wel vast melden bij Roelof OldenburgerWESTERPARK - De kermis in het Cultuurpark Westergasfabriek wordt opgebouwd. Van zaterdag 1 tot en met zondag 16 maart worden tussen de vijfhonderd en tweeduizend bezoekers verwacht. De kermis staat deze keer zowel op de kanaalpromenade als het manifestatieterrein. Dagelijks van 12.00 tot 23.00 uur kan er worden gegriezeld in het spookhuis of uitgekeken worden over de stad vanuit het reuzenrad

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : De Stentor
.

Terug