www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

4 Maart 2008

Storm richt schade aan in Heel Brabant

EINDHOVEN - Door heel Brabant zijn vrijdagnacht problemen ontstaan door de harde wind. Zo is de circustent van het Staatscircus Moscow-Holiday in het dorp Zeeland ingestort door een harde windvlaag. Op sommige plaatsen in Brabant werd windkracht 11 gemeten. De geplande circusvoorstellingen bij de Halfvasten Feesten kunnen de komende dagen niet doorgaan. De schade is ongeveer vier ton. Circusdirecteur Hans Martens zag de tent voor zijn ogen omwaaien. Het gevaarte dat vastgeketend was, trok vrachtwagens enkele meters mee. Volgens hem is het niet mogelijk om een verzekering af te sluiten tegen dergelijke schade.

De gemeente meldt dat het voor zaterdagavond geplande vuurwerk in Zeeland wordt afgelast. Alle andere evenementen van de Halfvasten Feesten gaan wel gewoon door.

Audax NK Cross - Ook bij de Audax NK Cross in Rijen waaiden 's nachts enkele tenten om. Vrijwel al het hekwerk lag tegen de grond. Vanaf vijf uur 's morgens werd met man en macht gewerkt om alles weer op te bouwen. Zaterdagmorgen om tien uur kon het atletiekevenement zoals gepland van start gaan.

Steiger - In Eindhoven raakten meerdere auto's beschadigd. Op de Tongelresestraat stortte de steiger van een nieuwbouwflat in. De brokstukken kwamen bovenop een geparkeerde auto terecht. De weg werd zaterdagmorgen afgesloten. Op de Piazza in Eindhoven waaiden tientallen meters hekwerk in een bouwput.

Op meerdere plekken waaiden bomen om, onder meer in Nuenen. Veel bomen, dakpannen en bouwmaterialen moesten het ontgelden.

Snelwegen - In Tilburg viel een boom tegen een huis en een rijtje geparkeerde auto's, nadat deze geveld was door de bliksem. Ook werden verscheidene opritten van snelwegen korte tijd afgesloten omdat er omgewaaide bomen op de weg lagen. De snelweg A16 bij Breda is even afgesloten geweest door piepschuim op de weg.

Aan de Mangaan in Den Bosch werd een dak van een bedrijvenverzamelgebouw geblazen. Of er door de storm ook mensen gewond zijn geraakt, is niet duidelijk.

Bron : overgenomen met officiŽle toestemming Omroep Brabant
.

Terug