www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

5 Maart 2008

Bart de Boer volgt Ronald van der Zijl op als directievoorzitter van de Efteling

Per 1 juni heeft de Efteling een nieuwe directievoorzitter. Bart de Boer neemt dan het stokje over van Ronald van der Zijl. Bart de Boer is momenteel algemeen directeur van Eindhoven Airport en brengt buiten zijn algemene leiderschapskwaliteiten specifieke ervaring mee op het vlak van verblijfsaccommodatie, media en horeca.

Bart de Boer - Na zijn doctoraal bedrijfskunde was Bart de Boer werkzaam bij Koninklijke Ahold, Vendorado, Esselte Abonnee TV, Pay-TV Nederland en Grandorado in functies variŽrend van Supermarkt Bedrijfsleider tot Commercieel Directeur. In 2000 werd hij benoemd tot Algemeen Directeur van Eindhoven Airport N.V. Eindhoven Airport heeft de laatste jaren een spectaculaire groei doorgemaakt. Waren er in 2000 nog geen 350.000 passagiers per jaar, in 2007 waren het er meer dan 1,5 miljoen. Op dit moment is Eindhoven Airport de grootste regionale luchthaven van Nederland. Bart de Boer is geboren in 1951. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen. Bart is een fervent amateur-fotograaf en -kok en beschikt over een vliegbrevet. De Efteling zal de komende jaren onder zijn leiding een traject ingaan van verdere groei, diversificatie (waaronder media-activiteiten) en samenwerkingsverbanden c.q. acquisities.

Ronald van der Zijl - Ronald van der Zijl is in 1997 aangetreden als directievoorzitter van de Efteling. In de afgelopen 11 jaar heeft hij vooral gewerkt aan de jaarrond exploitatie van het recreatiepark in Kaatsheuvel. Zo heeft de winteropenstelling zelfs nationaal en internationaal navolging gevonden. Door het investeringsbeleid is het aantal bezoekers en de omzet van de Efteling fors gegroeid. De Efteling ontving in 2007 3.240.000 bezoekers en de omzet zal dan ook boven de 100 miljoen Euro uitkomen. Van der Zijl neemt eind mei afscheid, maar is verheugd dat voor zijn pensionering de eerste steen van de nieuwe verblijfsaccommodatie met 1.000 bedden nog gelegd gaat worden.

De directie bestaat met het aantreden van De Boer uit 4 leden. Olaf Vugts is de tweede statutaire directeur, verantwoordelijk voor Marketing en Development. Daan van Baarsen is Directeur FinanciŽn en Fons Jurgens is Directeur Exploitaties.

Bron : Persbericht Efteling
.

Terug