www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

8 Maart 2008

Laarbeek evalueert kermisongeval

door Irene van de Ven - 07 mrt 2008, - BEEK EN DONK - De gang van zaken rondom het kermisongeval, dat op 7 september 2007 plaatsvond in Beek en Donk, is onder de loep genomen door de gemeente Laarbeek.

Bij dat ongeval raakten twee jongens gewond door het losschieten van een gondel van een attractie.

Het dossier van het kermisongeval is onderzocht en er is gesproken met de ouders van de gedupeerde kinderen, politie en medewerkers van de gemeente. Deze informatie is verzameld in een rapport dat binnenkort voorgelegd wordt aan de gemeenteraad. De raadsleden moeten uiteindelijk knopen doorhakken, naar aanleiding van het rapport.

Zo wordt de raad gevraagd of er een extra opstellingskeuring voorafgaand aan de kermis moet worden gedaan. Daar zijn uiteraard kosten aan verbonden. Zo'n keuring is overigens geen garantie dat ongelukken niet meer kunnen gebeuren, benadrukt het college van B en W.

In het rapport komt daarnaast duidelijk naar voren dat de gemeente Laarbeek wettelijk gezien niet verantwoordelijk is voor de veiligheid van de attracties, maar de exploitanten zelf.

Bij de evaluatie is ook gebleken dat het college het niet wenselijk vindt om de organisatie van de kermissen uit te besteden. Er worden wel zogenoemde leermomenten genoemd in het rapport. Burgemeester en wethouders vinden dat het verstandiger was geweest om de netwerkinspecteur van de politie intensiever bij de zaak te betrekken. Met de EHBO-verenigingen worden afspraken gemaakt over hun dienstverlening tijdens de kermissen. Die afspraken komen op papier te staan.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : Eindhovens Dagblad
.

Terug