www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

14 Maart 2008

Voorjaarskermis in Denekamp voor het eerst op Nicolaasplein

woensdag 12 maart 2008 - DENEKAMP - Op het Nicolaasplein vindt van komende vrijdag tot en met zondag de jaarlijkse voorjaarskermis plaats. Lange tijd was het nog maar de vraag of de kermis ook dit jaar doorgang kon vinden, maar dankzij de inspanningen van kermisexploitant Ties Venekamp is het er toch nog van gekomen.

Vorig jaar klaagde een aantal exploitanten over het gebrek aan klandizie. Bovendien moest de gemeente er geld bij doen. Dit heeft het college van B en W doen besluiten om de kermis af te schaffen. De Apeldoornse kermisexploitant Ties Venekamp was het hier niet mee eens en heeft het college ervan kunnen overtuigen op het besluit terug te komen.

Venekamp: "In de winter heb ik bijna geen inkomen, dus wil ik die periode zo kort mogelijk houden. Daarom hebben wij ons best gedaan om samen met de gemeente alles weer op orde te krijgen."

Met resultaat: vrijdagmiddag om 16 uur wordt de kermis officieel geopend door loco-burgemeester Kleissen. "Voor het eerst vindt de kermis plaats in het centrum. Daar heeft de gemeente een heel mooi plein gebouwd. Hoewel er een aantal obstakels zijn, zoals lantaarnpalen en bomen, zullen we proberen er tussendoor te bouwen", aldus Venekamp.

Niet alle exploitanten hebben ervoor gekozen om terug te komen naar Denekamp. "Er hebben wat wisselingen plaatsgevonden, afvallers heb je namelijk altijd. Desondanks hebben we een heel leuke kermis teruggekregen met zestien of zeventien zaken."

Volgens Venekamp is het als vanouds een complete kermis: "We hebben botsauto's, een kindermolen, een zweefmolen, oliebollenkraam, snoepkraam, noem maar op. Alles is aanwezig."

In verband met de kermis worden van donderdag tot en met maandag het Nicolaasplein en de Grotestraat afgesloten voor al het verkeer, behalve voetgangers. Tijdens deze periode is het inrijden van de Ootmarsumsestraat vanaf het Wilhelminaplein richting de Grotestraat niet meer mogelijk.

De kermis is vrijdag vanaf 16 uur tot 24 uur open. Zaterdag en zondag opent de kermis van 13 tot 24 uur haar deuren.

Openingstijden op kermis zaterdag en zondag verruimd tot 01.00 uur

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming Twentse Courant Tubantia
.

Terug